Fortuna 1 Liga 2023- 2024
strona 2/6
5 czerwca 2023, 22:35 / poniedziałek
11 czerwca 2023, 11:38 / niedziela
Ramowy terminarz pierwszej ligi:
odnośnikPrzy naszym zakazie wyjazdowym można przypuszczać, że jesienne derby odbędą się w Gdyni.
11 czerwca 2023, 22:01 / niedziela
Jeszcze jakieś pół roku temu wszyscy obawialiśmy się, że jak tak dalej będziemy grali chujowo, to będziemy w kolejnym sezonie musieli jeździć do jakichś Niepołomic.
I co? Graliśmy z czasem jeszcze bardziej chujowo, a do Niepołomic i tak nie będziemy musieli jeździć.
O ironio….
11 czerwca 2023, 22:55 / niedziela
Nie jest to przesądzone, po przecież w PP możemy tradycyjnie odpaść w Niepołomicach.
12 czerwca 2023, 12:15 / poniedziałek
Budżet Puszczy w 1 lidze wynosił 4,5 miliona złotych...kurwa można jednak bez wielkich nakładów zrobić zespół w malutkiej miejscowości. Dla porównania Wisła, którą Puszcza ograła niemiłosiernie miała 18 milionów.
12 czerwca 2023, 14:13 / poniedziałek
Raków miał budżet niewiele większy od Lechii a zdobył MP
12 czerwca 2023, 14:18 / poniedziałek
Raków, Wisła,czy Puszcza mają ludzi u sterów.
My mamy chuja...
12 czerwca 2023, 15:13 / poniedziałek
Od razu chuja. Przecież dofinansowali spółkę , będzie konferencja ściemniacza i na 1 ligę i tak będą ludziska łazić….
12 czerwca 2023, 17:36 / poniedziałek
Ziomuś trafniej bym tego nie określił.
Jak widać u nas zupełnie odwrotnie niż we Wrocławiu - tam zaczęto rozliczać osoby odpowiedzialne za blamaż Śląska mimo utrzymania. No ale kto u nas miałby rozliczać? Za chwilę usłyszymy że start w 1 lidze to sukces bo było bardzo źle ale prezes się ulitował i znowu pomógł...
12 czerwca 2023, 19:49 / poniedziałek
Kurwa normalnie Clark Kent z Majorki
13 czerwca 2023, 14:24 / wtorek
coś to przypomina:
niejaki Gruchała, który złożył ofertę zakupu większościowego pakietu akcji, cytuje słowa, które miał usłyszeć niedawno od Jarosława Kołakowskiego: "Prędzej utopię Arkę w IV lidze, niż ją panu sprzedam".
14 czerwca 2023, 20:33 / środa
Po ( ziomek ) Ziemowit rzecze, że " straciliśmy tożsamość klubu "....no, dobrze, dobrze, dalej nawijaj, dalej... kto jest temu winien?
" Mam jednak dużą dozę pewności, że powalczymy o awans"...kim kurwa?
Jak piszą na Twitterze w pierwszym treningu udział wzięli :
Kuciak, Gutowski, Buchalik, Bartkowski, Nalepa, Neugebauer, Kubicki, Brzęk, De Kamps, Diabate, Sezonienko, Gajos, Piła, Zjawiński, Durmus, Poznański, Stec, Rachwał, Kardaś, Rzeźnik, Borkowski - tj.21 typa plus mają być jeszcze Mikułko i Biegański...skoro docelowo mówił o 25 kopaczach; kolejny to Kałahur..czyli co, "pracują" nad jednym transferem? Hmm.. kogo wziąć, Skrzecza czy Dudę?
No tak, ale z tych w/w kilku też przecież może odejść... I co za asy oni tu chcą sprowadzić?
16 czerwca 2023, 16:51 / piątek
Proszę się nie martwić tym, kto może utopić arę. Kto topi naszą Lechię?
17 czerwca 2023, 18:40 / sobota
Bolshoy Z wymienionych kopaczy przynajmniej 3 jest do wyjebania.
17 czerwca 2023, 20:38 / sobota
Do wyjebania może i ze trzech. Tylko, że z tej listy to i z pięciu może wypaść...I też bez wielkiej szkody.
Szczerze, to żal mi jednak Dusana. Jak to bramkarz, trochę wariat, ale w tym co robił to aż się spalał, dawał z siebie dużo. Było sporo spotkań, gdzie ratował nam konkretnie dupsko.
BTW...kim oni kurwa, będą chcieli grać... nie chcę bawić się w żadnego proroka, ale obawiam się, że to będzie marne. Mam mieszane uczucia. Oni będą wychodzić w barwach Lechii i nie mogę, ot tak powiedzieć, że mi wszystko jedno, co będzie się dziać na boisku.
21 czerwca 2023, 11:30 / środa
Było wiadomo, że w centrali się obsrają.
Szproty mogą odetchnąć.
3 lipca 2023, 19:58 / poniedziałek
No chłopaki szykujcie się bo niedługo chyba do 11 będą łapanki brali w tym tempie nie wiadomo czy da się drużynę uzbierać
3 lipca 2023, 21:03 / poniedziałek
Spokojnie, stajnia piekarskiego stoi otworem
3 lipca 2023, 21:04 / poniedziałek
Już tam opalony filantrop zadba o nowy zaciąg...
3 lipca 2023, 21:39 / poniedziałek
@d.g.: Czy już możemy spekulować i wybierać z jego stajni?
odnośnik
3 lipca 2023, 22:01 / poniedziałek
@Japan myślę, ze ci z tej listy są dla nas za ciency...Piekario musi się bardziej postarać.
Np taki Malbasić czy Miranda. Oni prosto z autobusu są gotowi do gry:-)
6 lipca 2023, 20:09 / czwartek
Po uczynkach ich poznacie ..te uczynki muszą być szybkie jak nie błyskawiczne. Za ponad dwa tygodnie i zaczyna się bój oby nie był to bój nasz ostatni... Wiec MADA jeżeli nie jest wydmuszką w ekspresowym tempie musi wydać sporo kasy...( to szacunki i to z widomości medialnych....spłacić należności może nie wszystkie na raz ale przyjmijmy ze polowe to jest ok. 10 milionów + uzupełnić skład o ok. 10 grajków ... licząc ze paru znajda "za darmo" a za resztę trzeba będzie coś zapłacić to załóżmy ze ok.1 do 1,5 miliona +mieć na szybko kasę na bieżącą działalność załóżmy ze na polowe sezonu to jest ok. 10 - 15 milionów ) to jak na start i to dość optymistyczne wyliczenie..to tyle z finansów ale wyzwania są większe trzeba odbudować struktury klubu. Znaleźć i zatrudnić kompetentnych ludzi którzy rozruszają i będą zarządzać naszą Lechią...podsumowując w przeciągu miesiąca powinniśmy wiedzieć czy mieliśmy farta czy wpadliśmy z deszczu pod rynnę..
6 lipca 2023, 20:12 / czwartek
Po uczynkach ich poznacie ..te uczynki muszą być szybkie jak nie błyskawiczne. Za ponad dwa tygodnie i zaczyna się bój oby nie był to bój nasz ostatni... Wiec MADA jeżeli nie jest wydmuszką w ekspresowym tempie musi wydać sporo kasy...( to szacunki i to z widomości medialnych....spłacić należności może nie wszystkie na raz ale przyjmijmy ze polowe to jest ok. 10 milionów + uzupełnić skład o ok. 10 grajków ... licząc ze paru znajda "za darmo" a za resztę trzeba będzie coś zapłacić to załóżmy ze ok.1 do 1,5 miliona +mieć na szybko kasę na bieżącą działalność załóżmy ze na polowe sezonu to jest ok. 10 - 15 milionów ) to jak na start i to dość optymistyczne wyliczenie..to tyle z finansów ale wyzwania są większe trzeba odbudować struktury klubu. Znaleźć i zatrudnić kompetentnych ludzi którzy rozruszają i będą zarządzać naszą Lechią...podsumowując w przeciągu miesiąca powinniśmy wiedzieć czy mieliśmy farta czy wpadliśmy z deszczu pod rynnę..
6 lipca 2023, 23:15 / czwartek
No to chłopaki z U19 też poszli w świat.... pewnie młodsze roczniki zaraz też znikną...przynajmniej ci najlepsi...zero swiatła w tunelu...
6 lipca 2023, 23:38 / czwartek
Akurat im się dziwię, byłaby dla nich szansa, krzyż na drogę.
11 lipca 2023, 17:05 / wtorek
Za 11 dni liga, a my nie mamy ludzi do grania. Nie mamy podstawowej 11stki. Zdążymy uzbierać skład? Sensowny skład? Kiedy jakaś konferencja Pana Urfera?
11 lipca 2023, 17:10 / wtorek
Inaczej, czy wiadomo kiedy nastąpi oficjalnie sprzedaż i kiedy będzie nowy właściciel? Czy w ogóle wyrobimy się do początku nowego sezonu w 1 lidze?
11 lipca 2023, 17:11 / wtorek
Tak trochę na inny temat. Skład zarządu wygląda następująco: Urfer, Saoudi oraz Ziemek. Większościowy ma prawo obstawić dwa miejsca. Jedno należy do mniejszościowych. To co tam się odjebało?
11 lipca 2023, 19:24 / wtorek
Jaki skład, jacy piłkarze? "no ludzie kochani" przecież to się nie klei w żaden sposób. nawet jak będą transfery, to najbardziej szkoda mi trenera. Chłop przyszedł coś tutaj zrobić, a jest w czarnej dziurze. Nawet jak zrobią transfery last minute, to będzie mieszanka przypraw jak w kuchennych rewolucjach - tu posypie, tu zaleję. Jestem już stary dziad i niestety mam kiepskie spojrzenie na przyszłość. Może kiedyś się doczekam, bo niestety nie mam hajsu żeby to kupić i zrobić po swojemu ;)
12 lipca 2023, 08:02 / środa
Z pustego i Salomon nie naleje.
Za coś ponad dwa tygodnie pierwszy mecz a ceny biletów gdzieś są podane? :<
12 lipca 2023, 09:41 / środa
123 - Pierwsza kolejka jest w sobotę 22 lipca o godz. 15:00 czyli zostało równo 10 dni do meczu z Chrobry Głogów.
8 października 2023, 20:09 / niedziela
Po 11 kolejkach tracimy trzy punkty do 3 miejsca i pięć punktów do 2.
Zostało jeszcze 6 kolejek i cała runda wiosenna. A wiosną tak naprawdę się zacznie prawdziwa batalia o awans. Celem było dograć te rundę z możliwie najmniejszą stratą do miejsc premiowanych awansem i barażami. Więc...???
9 października 2023, 14:45 / poniedziałek
Wg różnych portali w tym oficjajnej (Lechia.pl), aktualna tabla 1ligi jest błędna: chodzi o miejsca 7-10. Jak im to wychodzi mając te same dane?
Sprawdziłem na stronie pzpn - tam jest zgodnie z regulaminem
odnośnik
12 listopada 2023, 20:13 / niedziela
Wszystkie zespoły z czołówki potraciły punkty oprócz śmieciarki.
Za dwa tygodnie mecz o lidera...przydałaby się może jakaś prelekcja-pogadanka "Jak łowić śledzie". Doświadczeniem podzieli się oczywiście Flavio...
12 listopada 2023, 20:58 / niedziela
Najważniejsze nie przegrać derbów, wygrana to już w ogóle super, a liderem niestety może być Odra jeśli wygra z Polonią...
19 stycznia 2024, 19:33 / piątek
Balon pęka. Ze śmiechu kurwa:
"Kara jednego meczu poprzez wyłączenie w całości: trybuny zielonej, niebieskiej, sektora gości, żółtej oraz części trybuny czerwonej poprzez zamknięcie sektorów 1, 2, 3, 4, 27, 28, Z, G" - tak brzmi sankcja nałożona na pierwsze spotkanie domowe 2024 roku na Polsat Plus Arenie Gdańsk - głosi orzeczenie Komisji Dyscyplinarnej PZPN."
"Natomiast w dwóch najbliższych wyjazdach w: Pruszkowie 25 lutego o godzinie 15 oraz w Bielsku-Białej między 8 a 11 marca ponownie drużynie nie będzie mogła towarzyszyć zorganizowana grupa kibiców. To sankcje orzeczone za mecz Lechia - Chrobry Głogów z 9 grudnia ubiegłego roku."
Jeżeli w tym roku będzie awans, to nie dzięki "kibicom z zielonej" a wbrew nim. Czekam aż ten Szwajcar z Arabem się wkurwią. Dla mnie są coraz większymi frajerami nie robiąc porządku z tymi skretyniałymi piromanami.
19 stycznia 2024, 20:30 / piątek
Tak czekałem, który z was komuchów zacznie płakać pierwszy. No i nie zawiodłem się. Ciebie obstawiałem w czołówce. Gratuluję wygranej. Ludzie, stało się i trzeba nad tym przejść do porządku. Trudno. Donald matole, twój rząd obalą kibole. Pozdro.
19 stycznia 2024, 21:11 / piątek
Doubledose
Największym frajerem jesteś ty i twoja swita
20 stycznia 2024, 08:03 / sobota
Ciężko nie zauwazyc że te zachowania nie mają nic wspólnego z szacunkiemmi miłością do Klubu. Jak ktoś swoim piromanskim zachowaniem szkodzi Klubowi i większości kibiców.. jest zwykłym szkodnikiem. Ok raz może się wydarzyć, jest jakaś okazja aby pokazać jakąś specjalna oprawę.. ale w kółko popełniać ten sam błąd i liczyć że skutki będą inne?? Zwykły idiotyzm. A w poprzednim sezonie jak prezes czy jakie tam w danej chwili funkcje pelnil pan M jakoś tak cicho było... wtedy trzeba było krzyczeć... a dziś.. ? Więc ciekawe w czyim interesie te działania bo na pewno nie Klubu...
20 stycznia 2024, 10:02 / sobota
Ciężko się przechodzi do porządku dziennego jak się ma do czynienia z debilizmem. Rudego nie było 8 lat . ale już się nie mogę doczekać dopingu dla zawodników.
20 stycznia 2024, 14:04 / sobota
Jprd,to forum skurwiałych, pisowskich narodowych socjalistoów. Jebać kurwy pisowskie! Bastiony Kurwicy!
20 stycznia 2024, 14:41 / sobota
POjebie zamknij mordę ! PIS ci się nie podoba ...pewnie jesteś zwolennikiem Sienkiewicza , Bodnara i rudego H....
Do władzy dobrała się wyjątkowa banda platfusów , komuchów i trzeciej drogi !
Chroń nas Panie Boże przed tymi szumowinami !
Ps. Szczytem wszystkiego wystąpienie Giertycha popierające zamknięcie Kamińskiego i Wąsika . Zapomniał o sobie ....koń mdlał jak chcieli go zamknąć ( potrzebna była pomoc medyczna ) ....
20 stycznia 2024, 19:11 / sobota
To już jest nie do zniesienia. Kolega, który przyjeżdża na mecze prawie 300 km powiedział -koniec. Co się porobiło? Nie dawajcie pieniędzy. To mierzi: "Zbieramy na oprawy, każdy grosz się liczy''. No i ten "doping". Żałosne i wstydliwe.
20 stycznia 2024, 20:05 / sobota
Tak szczerze to chętnie obejrzę w domu bez odpustowego "dopingu"...liczę że ktoś decyzyjny ogarnie to w końcu. I wyjebać mikrofon w pizdu do studzienki kanalizacyjnej.
20 stycznia 2024, 20:11 / sobota
Też liczyłem że wracając z roboty z zagramanicy z przyjemnością udam się na mecz Lechijki…. I znowu dupa. Dziwnie to niestety wszystko wygląda.
20 stycznia 2024, 23:53 / sobota
jozin@ wracasz z zagranicy i nie stać Cię na bilet za 129 pln na Prestiż?
21 stycznia 2024, 08:32 / niedziela
Tu nie chodzi o kasę tylko o dostępność.
21 stycznia 2024, 09:51 / niedziela
Myślisz, że te 1300 biletów rozejdzie się na pniu? Wątpię, na meczu z GKS było niecałe 1200 osób i jeszcze przed meczem można było kupić bilet, karneciarze, których jest około 1500 są zagotowani, że kolejny mecz wypada im z pakietu i jeszcze muszą teraz znowu płacić, jest jeszcze opcja na lożach, tam jest dużo drożej, ale klasa, jedzenie, picie, można spędzić tam 6 godzin, więc lekko ponad 500 pln za osobę to jak wypad do porządnej restauracji i mecz w bonusie, no i loże chyba są poza tymi 1300 dostępnymi, bo jednak w większości są wyprzedane na cały sezon a te które są dostępne pewnie Klub puści do sprzedaży, więc wystarczy troszkę zakręcić się wokół tematu i nie powinno być problemu z dostaniem się na mecz
21 stycznia 2024, 10:10 / niedziela
@jozin jest tak jak pisze Waddle11 i nie będziesz miał problemu raczej z dostaniem wejściówki.
Dużo karneciarzy w tym i ja odpuszcza dla zasady, że nie płaci się dwa razy za to samo.
I chodzi mi o sam mecz bo napitkę i zagryzkę to ja mam w domu albo idę do restauracji.
Niestety nic się nie zmienia od lat i klub ma wyjebane w tych najwierniejszych.
21 stycznia 2024, 10:43 / niedziela
dg@ ale co powinien zrobić Klub na Twoim miejscu? Wpuścić za darmo karnetowców na Prestiż i mieć zerowy przychód z meczu?