Fortuna 1 Liga 2023- 2024
strona 3/6
21 stycznia 2024, 10:56 / niedziela
Jak zerowy przychód z meczu? Przecież ci co kupili karnety zapłacili za ten konkretny mecz.
I dlaczego ja mam płacić za oglądanie po raz drugi? Co ma zrobić klub? Nie wiem nie mój problem...
Może po prostu wpuścić bez opcji korzystania z gastronomii? Przecież nas z karnetami jest garstka więc to chyba nie problem finansowy. No ale jak piszesz, ze klubu nie stać na rezygnację z przychodu kosztem golenia tych, którzy od wielu lat kupują karnety i wspomagają finansowo klub to ja nie mam już pytań...
22 stycznia 2024, 14:07 / poniedziałek
marek1496 chuj Ci w dupe komuchu jebany
22 stycznia 2024, 14:13 / poniedziałek
Tej kurwie chuj do dupy,to by było za dobrze!
22 stycznia 2024, 21:48 / poniedziałek
@marek. Jprd,to forum skurwiałych, pisowskich narodowych socjalistoów. Jebać kurwy pisowskie! Bastiony Kurwicy!
kiedy możemy pogadać w cztery oczy? bastion kurwicy? pogadajmy
stać cię na to?
23 stycznia 2024, 08:55 / wtorek
Pewnie, że go stać. Tylko musi kilkunastu podobnych jemu zjebów z antify załatwić.
8 lutego 2024, 10:51 / czwartek
odnośnik sparing w Turcji dzisiejszy z Szachtarem
20 lutego 2024, 20:08 / wtorek
Tymczasem w Łęcznej Tychy tracą 3 pkt w zaległym meczu (2:0). 2-gą bramkę strzelił nasz były gwiazdor. Tabela wygląda coraz lepiej. Wystarczy 1 dobra kolejka aby była idealna.
25 lutego 2024, 19:11 / niedziela
W tabeli wygląda na to, ze walka o bezpośredni awans i baraże będzie trwała do ostatniej kolejki.
Teoretycznie na papierze mamy najbardziej niekorzystny terminarz bo ostatnie cztery kolejki to Tychy, Wisła, rybie łby i Miedź. Dlatego teraz te 3 kolejne mecze z outsiderami trzeba bezwarunkowo wygrać i być może odskoczyć w tabeli jeśli czołówka pogubi punkty.
25 lutego 2024, 19:32 / niedziela
Terminarz mamy najlepszy.Na decydujące mecze wrócą do dobrej dyspozycji Fernandez i Conrado. Będziemy kolejno pozbawiać złudzeń kolejnych rywali, zwłaszcza że z Tychami i śmieciarką gramy u siebie. Młoda drużyna Lechia pod koniec rundy będzie jeszcze fizyczne dobrze wyglądała i zachowa najwięcej sił,a konkurencja będzie z każdą kolejką bardziej zmęczona. Nie można teraz stracić dystansu do innych,bo o końcówkę rundy jestem spokojny.
25 lutego 2024, 20:04 / niedziela
Podziwiam Twój optymizm castorp ale 1 liga to jest specyficzna liga a zwłaszcza w tym sezonie.
Napisałem teoretycznie na papierze bo tak naprawdę nikogo nie można lekceważyć.
Kto wie jak zakończył by się dzisiejszy mecz gdyby ta bramka dla Znicza została uznana.
Ale życzę sobie i nam wszystkim aby było jak piszesz...i zgadzam się że tu fizyczność i przygotowanie zimowe będzie kluczowe.
25 lutego 2024, 20:51 / niedziela
terminarz mamy dobry, tak jak napisał @castorp, wróci Conrado i Fernandez a nasza forma i zgranie ciągle powinna rosnąć, mamy młodych zawodników którym się chce a każdy dobry mecz będzie dodawał pewności siebie
26 lutego 2024, 07:06 / poniedziałek
A mnie osobiście trochę niepokoi nasza ławka rezerwowych A właściwie jej brak Tam nie ma za bardzo kim straszyć O ile pierwsza jedenastka się na tą chwilę wykrystalizowała i jest tam moc , to w razie..odpukac kolejnych kontuzji czy kartek , kołdra może okazać się za krótka Owszem Powrót Fernandeza i Conrado wiele zmieni , ale tak naprawdę po takich kontuzjach nie wiadomo kiedy oboje dojdą do pełnej formy Przy takich urazach jest to zapewne pewien proces czasowy Oby na najważniejsze mecze Osobiście liczę jeszcze na jakieś niespodzianki na zamknięcie okna transferowego bo z samym Bobckiem z przodu może być ciężko Nie żebym siał defetyzm ale tak to na tą chwilę wg mnie wyglada
28 lutego 2024, 12:08 / środa
Taka mała ciekawostka. Ostatnim spadkowiczem z Ekstraklapy który powrócił po roku grania na zapleczu I ligi był Górnik Zabrze. Było to w sezonie 2016/2017 i awans uzyskiwały tylko dwie drużyny. Baraży w owym czasie nie było. Żeby było ciekawiej to po rundzie jesiennej Górnik był na 8 miejscu w tabeli ! Na wiosnę wygrali 10 meczy i chyba jeden zremisowali co im dało awans z 2 pozycji.
Nie mam nic przeciwko temu aby Lechia powtórzyła ten wyczyn i wygrała np. 11 meczy i jakieś 2 remisy ! Należy dodać , że poziom ówczesnej I ligi był zdecydowanie niższy niż obecnie.
Do boju Lechia Gdańsk !
28 lutego 2024, 18:46 / środa
Poziom ligi nie ma najmniejszego znaczenia. Po prostu trzeba być lepszym niż 16 innych drużyn.
Jakieś wyliczenia i prognozowanie szans ( patrz str. gł) na kilkanaście kolejek przed końcem rozgrywek to zwykłe szaleństwo, szczególnie przy tak wyrównanej stawce. Jeżeli drukarka dostałaby dwa razy dotkliwie po łbie, to w 8 dni może teoretycznie wypaść ze strefy barażowej. A tym bardziej każda inna drużyna. O wiele ważniejsza jest ocena standingu każdego z klubów i ich drużyn. Dlaczego tak trudno zebrać się spadkowiczom do ekstraklasy? To prosta odpowiedź. Większość z nich spada, bo ma zapaść organizacyjną, zabraknie kasy, bo pojawia się jakiś kwas. Uzdrowienie tej sytuacji, odbudowa zdrowej tkanki trwa dłużej. Co a raczej kto był u nas trucicielem, to wiemy. Wydaje mi się, że mamy to szczęście, że nowe rozdanie znacząco polepszyło sytuację. Nowy trener też wydaje się być kompetentnym i drużyna zyskała nowe oblicze. To, przynajmniej mnie , napawa optymizmem, ale czy jesteśmy obecnie najlepsi a jeżeli tak, to jak długo nimi pozostaniemy, to trudno jest prorokować. Mi wydaje się, że mamy potencjał ( braki również, żeby nie było…) i, gdy tylko będzie siano, trener się nie wypali, to statystycznie rzecz ujmując powinniśmy zdobyć najwięcej punktów. Jakie drużyny reprezentują się na tę chwilę bardzo groźnie? Nie mam pojęcia. Groźni wbrew wszelkiej logice, są i pewnie będą, śledzie, ciekawie wygląda też MOtor. Potencjalnie najgroźniejsza jest Skisła, ale wygląda na to, że tam wszystkie turbulencje jeszcze nie ustały, więc… furtka jest uchylona. Trzeba wsadzić nogę i przeć do przodu. Oby tak to dalej wyglądało. Resovia a potem kolejny z celów.
28 lutego 2024, 20:23 / środa
Faktycznie, Motor idzie jak burza. Właśnie nas przeskoczyli.
2 marca 2024, 17:19 / sobota
Jak ktoś chce sobie przypomnieć bramki z tego sezonu to podrzucam linki, udało się zmontować ważniejsze mecze Lechii do formatu krótkich filmów dzięki czemu zostają na yt. Do tego uchowały się 3 dłuższe skróty z Tychami, Miedzią i Chrobrym.
odnośnik Chrobry (w)
odnośnik Podbeskidzie
odnośnik GKS Katowice
odnośnik Znicz/Polonia W./Górnik Ł.
odnośnik Stal Rzeszów
odnośnik GKS Tychy
odnośnik Miedź Legnica
odnośnik Chrobry (d)
odnośnik Wisła Płock
odnośnik Znicz (w)
5 marca 2024, 19:44 / wtorek
8 marca 2024, 22:44 / piątek
Dobry wynik w śledziowni dla nas,wygrywamy i zostajemy liderem.
9 marca 2024, 10:15 / sobota
Mam nadzieję, że ktoś w klubie trzyma rękę na pulsie w sprawie kartek.
W przeszłości nie wyglądało to za dobrze,bo w ważnych meczach wypadali podstawowi zawodnicy.
Takie zagrywki też należą do taktyki.
Z Zagłębiem nie potrzebujemy najsilniejszego składu.
No i przed Krakowem i derbami ważna będzie czysta karta.
9 marca 2024, 19:30 / sobota
Kolejny dobry wynik w tej kolejce ! Miedź remisuje u siebie z Tychami.
Nie można tego jutro spierdolić ! Jutro tylko zwycięstwo Lechio !
9 marca 2024, 19:38 / sobota
Motor też remis, ta kolejka układa się idealnie.
9 marca 2024, 19:39 / sobota
Kolejka ewidentnie pod nas.
9 marca 2024, 19:51 / sobota
Wszystkie najgroźniejsze drużyny remis. Musimy jutro wygrać. Takie straty przeciwników należy bezwzględnie wykorzystywać. TLG.
11 marca 2024, 22:13 / poniedziałek
Takie kolejki zdarzają się rzadko wiec tym bardziej warto to podkreślić. Względem 10 kolejnych drużyn Lechia nie zyskała tylko względem dwóch (6,8 miejsce) a względem pozostałych jest do przodu w sumie 17 pkt. No ale wiadomo, chciałoby się powiedzieć chwilo trwaj, ale już za kilka dni może to inaczej wyglądać. Na pierwszy rzut oka to remis drukArki wcale nie musiał być dobrą wiadomością w kontekście odskoczenia drużynom 3-10, ale pamiętać należy, że jeżeli śledzie zdobyłyby jakąkolwiek przewagę i zbyt wcześniej uzyskały zdolność frymarczenia punktami, to jest pewne, że podłożą się wszystkim, którzy choćby teoretycznie będą w stanie wyprzedzić Lechię. Takie to jest nasienie i im mniejszą będą mieli zdolność do szkodzenia, tym lepiej dla nas.
12 marca 2024, 12:55 / wtorek
Po co takie analizy? Ważne tylko ile zyskujemy do Wisły i wiadomo kogo. Inne zespoły nie będa się liczyć.
16 marca 2024, 17:07 / sobota
Tychy dziś w łeb u siebie z Chrobrym...odskakujemy powoli niektórym z czołówki.
A niby to my mieliśmy do tej pory "łatwo" i takie Tychy miały nas weryfikować...dziś jeszcze Motor pogubi punkty a jutro śledziowe śmierdziele.
16 marca 2024, 17:15 / sobota
Wg tabeli z formą za ostatnie 5 spotkań zostały nam spotkania aktualnie z
18,16,14,13,12,9,5,4,3,2 drużyną. Z teoretycznie najlepszymi gramy na wyjeździe a u siebie mamy 5 słabszych zespołów gdzie powinno wpaść 15pkt.
16 marca 2024, 17:24 / sobota
W ubiegłym sezonie do awansu ŁKS i Ruch potrzebowały odpowiednio 66 i 62 punkty...na 10 kolejek przed końcem mamy 47 pkt...
Wygrać wszystko u siebie, dorzucić coś z wyjazdów i nie powinno być problemu?
16 marca 2024, 17:37 / sobota
Idziemy po swoje
Chuj z matematyką Do końca komplety z finałem pierdolnięcia kurew co najmniej 4-0
16 marca 2024, 18:51 / sobota
Tychy przegrały.
16 marca 2024, 19:33 / sobota
Znaczy się Motor
16 marca 2024, 19:36 / sobota
Nom.
Tyscy oraz Motor tracą punkty.
Wybornie.
LECHIA GDAŃSK!
Pozdrawiamy konkurencję.
16 marca 2024, 19:41 / sobota
16 marca 2024, 20:30 / sobota
Bardzo ładne wyniki padły do tej pory w meczach 24 kolejki I ligi. Co bardzo cieszy !
Tak się składa , że do sąsiadów za miedzy przyjeżdża drużyna z którą bedziemy grać za ponad 2 tygodnie. Bardzo ciekawy mecz tam będzie i jestem ciekaw czy nasz trener Szymon z Kevinem będą na tym meczu aby sobie popatrzyli jak grają nasi kolejni przeciwnicy ?
Polecam oglądanie tego meczu bo Odra Opole to bardzo nie przyjemna jest drużyna .
Spodziewam się remisu w gdyni.
16 marca 2024, 20:47 / sobota
Te gdyńskie kurwy są już na wykończeniu
Paliwo z nich schodzi
Już mają srakę , że jest wykartkowany Olaf Kobacki...Olaf kojarzy mi się z piłkarskim pokerem
Karma powróci Już nie będzie trzymania sędziego za rękę i pytania o karnego
16 marca 2024, 22:58 / sobota
Czarny, śledzie jeszcze trochę mają paliwa. Z czołówki widać, że Tychy ewidentnie wypompowane i wg mnie nie utrzymają się w pierwszej trójce, powolny zjazd do bazy. Śledzie jeszcze chwilę pociągną, czekam na zadyszkę, z której już nie podniosą się na ten poziom punktowania, który teraz mają.
17 marca 2024, 14:43 / niedziela
śledzie tracą punkty, z taką grą zapewne to dopiero początek ich słabszej serii
za 1.5 tygodnia trzeba wygrać z Odrą i budować przewagę
17 marca 2024, 14:44 / niedziela
Cala konkurencja, poza Wisla, w tej kolejce traci punkty, 10 kolejek do końca sytuacja jest prosta, najważniejsze teraz nie gubić przypadkowych punktów.
17 marca 2024, 14:52 / niedziela
Odra mogła w końcówce dobić śledzi. Tam chyba była ręka Czubaka.
Jak ktoś już pisał Odra to niewygodny rywal. Grają twardo fizycznie i pressują.
Ale my grajmy swoje i przede wszystkim skutecznie a będzie dobrze.
17 marca 2024, 15:05 / niedziela
W Gdańsku dalej trzy stopnie, a w Redłowie pizga dwa na minusie. Miłej niedzieli.
22 marca 2024, 11:15 / piątek
Tak się składa, że mecz Lechii z Odrą Opole będzie kończył 25 kolejkę I ligi. Znane będą już wyniki innych meczów i mam nadzieje że nie będzie jakiejś presji aby strzelić szybko bramkę Odrze.
Spodziewam się ,wygranej Miedzi z śledziami oraz remis w meczu Chrobrego z Wisłą Kraków. Po zmianie trenera w Lublinie to nie mam pojęcia jaki tam może paść wynik ?
Napisze tak. Jest dobrze i trzeba tą passę wygranych dalej kontynuować ! Krok po kroku zbliżać się do celu jakim jest awans do Ekstraklapy.
Do boju Lechia Gdańsk !!!
23 marca 2024, 17:54 / sobota
23 marca 2024, 18:34 / sobota
23 marca 2024, 19:18 / sobota
Ale padakę grają, aż w oczy kłuje.
23 marca 2024, 20:21 / sobota
jak na mecz towarzyski nie ma co narzekać, cieszy dobra skuteczność i gra naszych młodych zawodników
23 marca 2024, 20:23 / sobota
W drugiej połowie młodzi wypadli nieźle. Było więcej ruchu, mała gra dokładniejsza. Przypominało to grę pierwszej drużyny, no i bramek nawtykali sporo. Brawo i ie pękajcie.
23 marca 2024, 20:28 / sobota
Już nie pamiętam kiedy ostatni raz odpadałem oficjalną transmisję całego sparingu. Należy pochwalić za to media klubowe. Wreszcie ktoś zareagował na krytykę.
23 marca 2024, 20:31 / sobota
Według mnie zajebista druga połowa jak na sparing. Szybka gra, zaangażowanie i pressing. Fizycznie ich zajechaliśmy co świadczy o dobrym przygotowaniu. No i zmiennicy bardzo fajnie. Zjawka dwie bramy no no...
23 marca 2024, 20:35 / sobota
Też pierwszy raz oglądałem całość. Komentator okej, grafika okej, naprawdę profesjonalnie. Do przodu Lechio!
23 marca 2024, 20:55 / sobota
@d.g. Bramki zdobyli: Sezonienko, Zjawinski, Sypek x2, Mena.