Gdańsk: czwartek, 15 maja 2025

Fortuna 1 Liga 2023- 2024

strona 4/6

23 marca 2024, 21:09 / sobota
@MSZE masz rację Sypek dwie. Co nie zmienia faktu że Zjawiński zagrał naprawdę nieźle tak jak i Sypek. No i transmisja jak było już wspomniane na wysokim poziomie z konkretnym komentarzem.
24 marca 2024, 00:11 / niedziela
Wszystko co piszecie jest prawdą, i że Zjawka, i że Sypek i ci jeszcze młodsi ( dla mnie jak na razie to "no name'y" - sorry) ale to co mnie najbardziej ucieszyło w drugiej połowie, że po stracie bramki wzięli odważnie sprawy w swoje ręce, szukając zwycięstwa i że ta gra, nieważne kto jak raz wszedł na boisko, wyglądała podobnie: agresywne krycie przy wyprowadzaniu piłki przez przeciwnika, odbiór, kilka krótkich podań, aby zakręcić tymi najbliższymi, przerzucenie piłki w inną strefą boiska, podanie do przodu i ... sytuacja bramkowa, strzał. Natomiast w pierwszej połowie, gdyby po drugiej stronie nie byli koleżki w stylu naszej czarnej perły Balde, czy jak mu tam było, to ... aż włos się na głowie jeżył.
25 marca 2024, 18:18 / poniedziałek
@Lille-1... chyba masz na myśli Diabate... co miał dziwne ruchy ;)
Balde to ten co pogrywał kiedyś w młodych "Benficach", trochę buja się po świecie, teraz pogrywa w Chinach.
25 marca 2024, 23:11 / poniedziałek
Oczywiście @balshoy masz rację. Nazwisko wyleciało mi z głowy, bo chyba nie było należnego zaczepienia. Dla mnie tym ich wspólnym mianownikiem jest, że tego typu chłopaki mają gibkość, niezłą szybkość, dobre walory ruchowe, czasem nawet podstawowe umiejętności techniczne ale głowa ... w kluczowych momentach nie daje rady. I jest, jak jest. Ba , nawet takiemu Boltowi, wydawało się, że z wiadomych powodów może być przydatnym piłkarzem zawodowym. Marzył mu się MU albo Liverpool. I rzeczywiście po skończeniu kariery dano mu możliwość dołączenia do drużyny, ale obie strony szybko doszły do wniosku, że eksperymentu nie ma po co kontynuować. W jego przypadku, dla klubu był chociaż jakiś zysk marketingowy, ale z takich zwykle nie ma żadnego pożytku.
1 kwietnia 2024, 19:29 / poniedziałek
Uważam,że znowu bardzo dobrze ułożyła się kolejka pod nas.
Motor z Tyskimi remis ,Wisła przegrywa.
Nic tylko wygrać jutro i odskoczyć już na 8-9 pkt.
5 kwietnia 2024, 13:05 / piątek
Riki Kapic piłkarzem kolejki, Maxim Chlan piłkarzem lutego/marca w Fortuna I liga.

odnośnik

Gratulacje Panowie.
12 kwietnia 2024, 23:14 / piątek
Korzystny wynik dla nas w Lublinie...ale doskakuje Łęczna z którą gramy za tydzień. Za plecami robi się ciasno i jutro trzeba wygrać żeby utrzymać bezpieczny dystans.
13 kwietnia 2024, 16:58 / sobota
GKS Katowice - Odra Opole 1:3, ot polska nieprzewidywalna I liga...
15 kwietnia 2024, 18:01 / poniedziałek
Odra (bramki): odnośnik
Odra (reakcja trybun na karnego): odnośnik
Nieciecza: odnośnik
20 kwietnia 2024, 17:07 / sobota
Tychy u siebie w plecy 1:3 ze skazaną juz prawie na degradacje Resovią...a tu niektórzy płaczą po wygrywanych meczach o brak stylu. W tej lidze liczy się skuteczność i przepchanie meczu jak się da.
20 kwietnia 2024, 19:48 / sobota
Resovia walczy o utrzymanie, a Tychy wbrew pozycji w tabeli o awans nie walczą, jeszcze tylko śledzie, Motor i GKS jutro w plecy i elegancko
21 kwietnia 2024, 15:46 / niedziela
Pozostały jeszcze mecze Motoru i Katowic z tej kolejki. (Motor w 43 min przegrywa 1 bramką).
W chwili obecnej brakuje nam 7 pkt (+ pkt, które dzisiaj zdobędą Motor i Katowice).

Wszystkie mecze trzeba wygrać :D, ale w najbliższych kolejkach będzie awans.
21 kwietnia 2024, 15:55 / niedziela
Z poprzedniego składu pozostał Piła, Biegański i wchodzący Sezonienko oraz kontuzjowany Conrado.

Na nowo zbudowana drużyna jest o krok od awansu do ekstraklasy. Jestem dumny z Lechii.
21 kwietnia 2024, 17:13 / niedziela
Jeszcze Katowice dostaną w papę od Niecieczy i....
21 kwietnia 2024, 20:10 / niedziela
Nie dostały w pape ale zremisowały i mamy 10 pkt przewagi...awans na wyciągniecie ręki.
21 kwietnia 2024, 20:12 / niedziela
11 pkt bo mamy lepszy bilans z Katowicami.

W środę trzy punkty. Wszyscy na stadion!!!
21 kwietnia 2024, 20:13 / niedziela
Za 2,3 kolejki świętujemy awans. Najprawdopodobniej po meczu z Tychami.
21 kwietnia 2024, 20:49 / niedziela
Dokładnie tak będzie ! Niech tam ktoś w klubie po meczu z Polonią zgłosi liczbę kibiców na stadionie na co najmniej 25 tyś. ! Termin i godzina meczu z Tychami jest super !
21 kwietnia 2024, 21:09 / niedziela
Na Polonię póki co 3 tys sprzedane, masakra.
21 kwietnia 2024, 21:34 / niedziela
Bo ktoś przespał moment - kupujesz mecz na derby, drugi za 10zł lub coś podobnego. Teraz już po temacie.
21 kwietnia 2024, 22:35 / niedziela
64 punkty dają awans bezpośredni, ale myślę, że w tym sezonie wystarczy nawet mniejsza ilość.
22 kwietnia 2024, 00:22 / poniedziałek
Ja byłbym gotów zaryzykować stwierdzeniem, że Lechia już teraz ma awans, bo żadna z drużyn od 3 miejsca w dół nie zdobędzie na koniec sezonu 55 punktów. Dlatego cieszy mnie, że zarząd jasno komunikuje już teraz, że celem drużyny nie tylko jest awans do Ekstraklasy, ale wygranie tej 1.Ligi i o to trzeba grać.

PS. @Axel może załóż już wątek Ekstraklasa 2024-2025? Skoro w tym sezonie tak dobrze Tobie to wyszło. ;)
22 kwietnia 2024, 08:33 / poniedziałek
Wisła będzie mieć więcej niż 56. Musimy wygrać trzy najbliższe mecze do 100% awansu. Brakuje tego jednego punktu straconego w Katowicach, aby mocno zluzować ten warunek.
22 kwietnia 2024, 16:39 / poniedziałek
odnośnik

głosujemy na bramkę kolejki, Rifet Kapic rzecz jasna
22 kwietnia 2024, 18:19 / poniedziałek
Zagłosowane i piękny gol prowadzi.

Mam wrażenie, że ci zawodnicy i ten trener nie spuściliby nas rok temu z Ekstraklasy.
23 kwietnia 2024, 09:20 / wtorek
Mafogda
Założę wątek w dniu meczu który da Nam awans.
Natomiast zakładając ten wątek naprawdę źle to wyglądało, nie było nawet zawodników i tak jak pisałem raz już zaczynałem od A klasy.
Nie chce zapeszać ale teraz naprawdę dobrze to wyglada
23 kwietnia 2024, 21:43 / wtorek
Wracajcie szybko do Ekstraklasy gdzie wasze miejsce Pozdrowienia z Białegostoku poza tym moja siostra rodzona mieszka w Gdańsku i chodzi na wasze mecze Pozdrawiam i do zobaczenia w przyszłym sezonie
23 kwietnia 2024, 22:08 / wtorek
@Oles1982. Spokojnie. Już wracamy do tej Ekstraklapy.. Daj siostrze namiary do mnie to w spokoju obejrzy sobie derby i inne mecze :) ..
23 kwietnia 2024, 22:55 / wtorek
Wisła traci punkty z Resovią. Jakby Gieksa zremisowała z Górnikiem, a Motor nie wygrał za tydzień w Opolu, to tak naprawdę w meczu z Tychami wystarczy zremisować aby uzyskać awans (jak wygrają z Polonią i Stalą, ale to jest do zrobienia)
24 kwietnia 2024, 19:39 / środa
Obecny wicelider juz nie wytrzymuje tempa, jeszcze trochę i grupa poscigowa ich dopadnie
25 kwietnia 2024, 22:44 / czwartek
Znów przyfarciło - remis Motoru z Chrobrym oraz Katowic z Łęczną :) Wygrywamy 2 następne mecze i awansujemy bez względu na inne wyniki.
25 kwietnia 2024, 22:47 / czwartek
Wystarczy wygrać z Tychami.
25 kwietnia 2024, 22:47 / czwartek
Już w sobotę możemy oficjalnie awansować, a jeśli Tychy wygrają z Sosnowcem, to ostatecznie awans trzeba klepnąć w bezpośrednim meczu z nimi tydzień później.
25 kwietnia 2024, 22:53 / czwartek
Z Sosnowcem to wygrywa każdy, więc raczej tutaj nie ma co liczyć na cud.
25 kwietnia 2024, 23:11 / czwartek
Niby tak, ale Zagłębie już spadło, więc kto wie jak zagrają bez presji.

Z perspektywy emocji i marketingowej to nawet lepiej jak awans byłby przyklepany w meczu u siebie. Można by od sobotniego wieczoru reklamować mecz z GKSem jako "gra o ekstraklasę" i nakręcić sprzedaż biletów na ponad 20k ludzi.

Takie chwile zostają w pamięci na długo. Do tej pory pamiętam wbiegnięcie na murawę T29 w 2008. To zupełnie co innego niż świętować awans przed TV i to nawet nie bezpośrednio po naszym meczu (my gramy w sobotę o 17:30, a GKS - Zagłębie jest o 20).
25 kwietnia 2024, 23:52 / czwartek
Niestety po dzisiejszym meczu Katowice nadrabiają tylko jeden punkt do śledzi. Trudno. Strata jest chyba za duża. Najważniejszy jest nasz lider. PS. Patrzę na bilety na derby. Nie mam pojęcia na których sektorach chcą jeszcze upchać z 5000 gospodarzy.
26 kwietnia 2024, 09:18 / piątek
Biletów do kupienia jest niecałe 2 tys. Nie wiem jak się liczy sektoty VIP i czy już są wszystkie inne udostępnione, ale raczej nie znajdzie się tam brakujących 3 tys.
W tej chwili wykupiono prawie 29tys miejsc. To i tak imponujący wynik na 3 tygodnie przed meczem.
26 kwietnia 2024, 09:33 / piątek
Sa zarezerwowane dla zorganizowanych grop l fan klubow ok.3000tys.
26 kwietnia 2024, 13:46 / piątek
Teraz sprzedanych jest 29191 biletów; + 3000 FC; +1500 = 33691
Licząc do max pojemności (źródło Interia) 35891 - 33691 = 2200

Wg systemu pozostaje wolnych 1477. Różnica 723. Więc może to być jeszcze jakiś sektor zablokowany, lub różnica jest błędem i pozostaje 1477 biletów.
26 kwietnia 2024, 16:10 / piątek
Rekord frekwencji w meczu z Legią to 37.220. Pojemność stadionu to 41.620. Spokojnie rekord z Legią może być pobity, byleby nie kombinowali przesadnie ze strefą buforową.
27 kwietnia 2024, 16:00 / sobota
Pojawił się sektor n i teraz wychodzi, że do SOLD OUTu pozostaje ~420 biletów.
28 kwietnia 2024, 12:53 / niedziela
Sold out przy puli 30 999? Niech wpuszczą jeszcze kilka tysięcy. Skoro i tak wiadomo, że się sprzeda.
28 kwietnia 2024, 13:06 / niedziela
Komplet na ten mecz to niecałe 36000 biletów. 3000 biletów klub zarezerwował dla FanClubów plus 1500 świniośledzi z Gdyni
28 kwietnia 2024, 14:44 / niedziela
Nie idzie sprzedać biletów ponad pojemność, "bo się sprzeda".
28 kwietnia 2024, 19:06 / niedziela
@espenkrug,
Dlatego napisałem, żeby zwiększyli pulę biletów. Miejsca jest wystarczająco. Nie ma co przesadzać z tym buforem...
28 kwietnia 2024, 19:27 / niedziela
Najpierw się zmartwiłem, ze Gieksa wygrała ale sprawdziłem tabelę raz jeszcze i wychodzi, że zwycięstwo z Tychami daje awans.
28 kwietnia 2024, 19:58 / niedziela
Jak patrzę na ilość sprzedanych biletów na mecz z Tychami, to jestem deko załamany ! Wszyscy tylko derby, derby. Co się kurwa z ludzmi porobiło.? Taki ważny mecz , a tu taka padaka frekwencyjna .
Chyba , że klub znowu zgłosił jakąś dziwnie ,śmieszną ilość kibiców na stadionie ?
28 kwietnia 2024, 20:06 / niedziela
Małysze się obrazili za mecz ze Stalą...a dla mnie ten mecz Tychami jest o wiele bardziej istotny.
Po takim meczu jak w Rzeszowie tym bardziej trzeba pokazać, ze mają nasze wsparcie i że "cała Lechia zawsze razem" to nie pusty slogan. Jak zawsze będą ci co maja być i nie wiem co ma do tego na ile zgłoszony jest mecz. Bilety można już kupować od kilku dni no ale przegraliśmy kurwa i wielki dramat...
28 kwietnia 2024, 20:21 / niedziela
Bilety można już kupować na ten mecz od kilku dni. Sam już mam kupiony bilet. Chodzi o to , że klub mało zachęca i promuje ten mecz. Ktoś już tu pisał ,że zaprzepaścili szansę sprzedaży pakietowej na mecz z Tychami i derby.
Jako ,że jest jeszcze majówka to ludzie będą kiełbachy grillować zamiast przyjść na ten mecz.
28 kwietnia 2024, 21:10 / niedziela
Jak ktoś postawi gięta ponad Lechię to sam się zdefiniuje.
Kiedyś nawet kręciła mnie wysoka frekwencja, teraz patrzę na to inaczej, to tylko przypadkowi oglądacze, niestety.
Może kiedyś doczekamy się rzeszy wiernych i dodanych kibiców ale do tego trzeba sukcesów sportowych i to nie jednorazowego wyskoku.
Póki co będą ci którym naprawdę zależy.
A derby no cóż, jak ktoś stanie przede mną w czapce Manchesteru lub innej Barcelony to ostrzegam, może mi się ulać.
TLG
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2025. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.422