Piast Gliwice - Lechia Gdańsk sob. 27.05.2023 g. 17.30
strona 1/2
27 maja 2023, 11:57 / sobota
O wkładach do koszulek nie ma co pisać, ale na trybunach jak zawsze ogień. 90 minut dosadnie pokaże, że Ekstraklasa będzie miała za czym tęsknić
27 maja 2023, 14:32 / sobota
Witam wszystkich.
Napiszę na przekór: 4:0 i Lechia żegna frajera:-)
Już za rok, za rok cały, nasza Lechia znów będzie w elicie:-) TOP 3 w zasięgu ręki, nogi, głowy:-)
27 maja 2023, 17:53 / sobota
Nie pij albo zacznij adekwatnie do stanu obecnego.
27 maja 2023, 18:12 / sobota
Bardzo ładna akcja bramkowa. Piła wreszcie pokazał co potrafi gdy gra regularnie.
27 maja 2023, 18:15 / sobota
#jozin z całym szacunkiem jeszcze słońce na niebie więc nie wypada pić "wody źródlanej niegazowanej":-)
Piła pokazał że umie grać i wie jak ma grać:-) Dobra akcja.
27 maja 2023, 19:05 / sobota
Czyli walkower / brak minut młodzieżowców / kara dla mandziary. Nawet ok jak dla mnie
27 maja 2023, 19:15 / sobota
Konie meczu... Koniec pięknej 15 letniej przygody... Pożegnanie w wielkim stylu...
27 maja 2023, 19:31 / sobota
Plac Adasiu plac I ch.. ci w leb a przy okazji podziekowanie wkladom za sezon
27 maja 2023, 19:45 / sobota
Ciekawe że dopiero dziś a nie tydzień temu... ale to nic nie da. Tylko totalny bojkot i pikieta pod UM przeciwko wspieraniu hochsztaplera i grabarza Lechii z kieszeni gdańszczan.
27 maja 2023, 19:59 / sobota
No coż, koszmar się skończył, czy teraz powróci normalność?
TYLKO LECHIA!
27 maja 2023, 20:00 / sobota
W przypadku braku zmiany właściciela TOTALNY BOJKOT. Niech sami sobie chodzą.
Moja noga, za tego smroda, już na stadionie nie stanie.
Pozdrowienia dla ekipy wyjazdowej.
Lechia to My.
27 maja 2023, 20:07 / sobota
Dla mnie dzisiejsza akcja to wiocha i tyle w temacie robimy pokazówkę taką samą jak Madziarski oszust.Czemu nie robili tego u nas tylko u Piasta gdzie mamy dobre stosunki, przecież oni też będą karani za nas że nie upilnowali gośći i tym sposobem robimy burdel też u i innych w imię zasad jak u nas źle to u innych też niech będzie chujowo a co tam.Akcje trzeba było robić na naszym stadionie cisnąć oszustów wcześniej a nie łeb w piach i dopóki Madziarski płacił to było ok .teraz możecie po mnie jechać ale dziś akcja to kiepski żart.
27 maja 2023, 20:12 / sobota
@Zielony-Zielony
Dodam, że Piast przez swoje złe zarządzanie i podnoszenie kontraktów najlepszym zawodnikom w celu podwyższenia ich ceny nie spełnili planów bo nie sprzedali nikogo. W dodatku mają całe życie małą frekwencję stąd ich finanse bardzo słabo stoją ostatnimi czasy. Nie wiem jaka to kwota kary może być, ale tak się nie robi.
27 maja 2023, 20:46 / sobota
Nie znam się ale, tydzień temu „pelny” stadion bym zrozumiał i popierał, dziś to jakiś absurd jak cały ten sezon. Jakieś przebudzenie jak już wszystko i tak rozjebane. Z drugiej strony inne są emocje i inne podejscie na trybunach widocznie dziś dotarło że wszystko poszło się walić. Lechia zaslużyła na spadek na wszystkich płaszczyznach. Mamdziara mógłby tylko raz wygrać ankietę gdyby zapytac zwyklych kibiców co gorsze Mandziara czy LP? To jest mega chujowe bo pokazuje jak wszyscy się pogubili, ja też
Bez odbioru bo mi się nie chce gadać.
27 maja 2023, 20:49 / sobota
Brawo za tą akcje ! Mam nadzieję, że póki te mendy będą rządziły klubem każdy mecz będzie przerywany lub bez publiczności!
27 maja 2023, 20:55 / sobota
Lu…. To tez zajebisty pomysł….
27 maja 2023, 21:18 / sobota
Bawcie się sami
27 maja 2023, 21:58 / sobota
W sumie chciałem coś napisać, ale ja chyba też już się pogubiłem w tym wszystkim. Ciężkie czasy
27 maja 2023, 23:19 / sobota
Dokładnie ciezkie czasy. Potnym co wypisuje ten portal na tweeterze to się zastanawiam kto jest kibicem Lechii …
27 maja 2023, 23:43 / sobota
Ja mysle ze i Ci co race rzucali i ci ktorzy nazywaja ich debilami są kibicami Lechii
28 maja 2023, 00:13 / niedziela
jozin, również przecierałem oczy widząc to co jest tam napisane. Dwa miesiące temu jeden z "redaktorów" wyśmiał oprawę potępiającą nagonkę na JP II i nazwał ultrasów głupkami. Dzisiaj znowu jakieś krzywe przytyki, mam wrażenie że to ta sama gruba pizdeczka
28 maja 2023, 02:06 / niedziela
Dobranoc. Tyle powinno się powiedzieć.
Na szczęście mamy tu „biznesmenów”, którzy wiedzą, co będzie dalej.
Tym biznesmenom piszę - nic kurwa nie wiecie.
28 maja 2023, 05:19 / niedziela
@apolityczby goń się.
28 maja 2023, 10:07 / niedziela
I to jest najlepszy przykład że trybunami "żądzą" wrogowie Lechii, bohaterzy z kominiarkami na ryju.
28 maja 2023, 11:24 / niedziela
Widzę ze w związku z meczem Piast - Lechia , a głównie z jego zakończeniem wybuchła wielka afera . Smieszą mnie głosy jak można było przerwać mecz w którym Lechia prowadziła 1;0 .
Spotkanie te nie miało dla naszego klubu żadnego znaczenia . O wadze tego spotkania świadczy na przykład podejście do niego pana Zwolińskiego ....którego nie było nawet na ławice rezerwowych !
W niektórych dyskusjach na temat wydarzeń z Gliwic ukazały się np..takie bzdury jak twierdzenie że pieniądze które mogły być przeznaczone na transfery do naszego klubu , pójdą na zapłatę kar za przerwany mecz .Gdybym nie znał naszego " dobrodzieja " to może bym w to uwierzył !
Zgadzam się w zupełności z edwinem sopot który twierdzi że zarówno ci którzy rzucali race w Gliwicach jak i ci którzy ten fakt krytykowali są pełnoprawnymi kibicami Lechii !
Ps ! Czy podobało wam się zachowanie Mendziary w związku z wypełnieniem przez Lechię limitu minut prze młodzieżowców ! To było dla mnie skurwysyństwo na które np. shamrock rovers nie protestuje , lepiej przyjebać się do kibiców . Czemu miało służyć wystawianie Kałuzińskiego skoro odchodzi po sezonie . Może żal wam pieniędzy które musiał by Mendziara wybulić ?
Ps. 2 Śledzę nagonkę na kibiców Lechii ( dla niektórych kiboli ) na portalu trójmiasto.pl i jestem zażenowany . Co wpis to określanie klubu i jego kibiców bydło , półinteligenci itp..Portal który zaznacza że nie toleruje hejtu , stosuje swoją cenzurę wybiórczo jednak . Sprawdziłem to na przykładzie ...w wpisałem w poście dotyczącym marszu równości uwagę następującą " bydło maszeruje ulicami mojego kochanego Gdańska " .Post nie został zamieszczony , z adnotacją zmień treść .Tu zamieszczone bydło kuło w oczy , w postach o kibicach nie przeszkadzało !
Pozdrawiam ekipę wyjazdową i wszystkich pozostałych kibiców Lechii !..... do zobaczenia za kilka lat na meczu ekstraklasy !
28 maja 2023, 11:57 / niedziela
Hydro52 w pełni podzielam Twoja opinię.
28 maja 2023, 12:02 / niedziela
@Hydro52 mam podobne przemyślenia...w tej nagonce przoduje weszlo i trójmiasto.pl - wydawało by się nasz lokalny portal, który powinien sprzyjać Lechii. Redakcja tego lewacko-pedalskiego portalu wybitnie sprzyja śledziom a Lechii kiedy tylko jest okazja dopierdala na każdy temat. Inna sprawa to "oświadczenie" kurewskiego zarządu, pełne buty i pogróżek. Ciekawe kto to gówno zredagował? Niestety część ludzi pod wpływem tych nagonek jest całkiem zdezorientowana - kto przyjaciel kto wróg? Najmniej trzeba nam teraz podziałów wśród braci kibicowskiej. A te "komunikaty" i nagonka temu sprzyjają niestety...
28 maja 2023, 13:35 / niedziela
A mi tak po ludzku wstyd... i chciałbym usłyszeć jakieś sensowne argumenty przemawiające "za" tą akcją.... Przecież to nie mandziara z wlasnej kieszeni za to zapłaci....
28 maja 2023, 13:46 / niedziela
A ja mam tylko taka cicha nadzieję, ze ta akcja zaczęliśmy coś większego - coś co spowoduje ze póki mamdziara , żelem są przy sterach bojkotujemy ten twór. To ze będzie kara itd. Co za różnica czy dług jest 20 mln czy 30? Przecież to jest agonia
28 maja 2023, 14:00 / niedziela
Ja tam się wstydziłem kiedy obijały nas takie potęgi jak Radomiak, Korona czy Miedź.
Jak kompromitowaliśmy się na każdym polu - sportowo, organizacyjnie i marketingowo.Kurwa nie było takiego lamentu jak teraz. A niektórzy proszę! wstydzą się nawet. Jak widać propaganda działa i pedagogika wstydu też. Kibice Lechii to bydło, przerwali zwycięski mecz o mistrzostwo Polski, spowodowali kary dla klubu za niewypełnienie limitu młodocianych i w ogóle trzeba ich wytarzać w pierzu i smole. Mam nieodparte wrażenie, że komuś bardzo zależy, żeby rozłożyć winę za upadek po połowie. Owszem wicie rozumicie popełniliśmy błędy ale kibice też nie pomagali. Nawet się domyślam komu...
A na koniec zapytam z ciekawości - za co płaci Mandziara ze swojej kieszeni?
28 maja 2023, 15:38 / niedziela
Cały sezon pluli nam w twarz i nie ma co udawać w takich wypadkach że pada deszcz. Brak jakichkolwiek transferów przed europejskimi pucharami to była już jawna kpina. Bo jak nazwać te ruchy kadrowe w postaci odpadów Joela Abu Hanny, Friesenbichlera, De Kampsa czy Bartkowskiego ?
Następnie ściągnięcie trenera który zamiast wpłynąc w jakikolwiek sposób na obecną sytuacje to spierdala sie z drugim klubem w ciągu sezonu z ligi. Zrobiono sobie z nas jaja jako z kibiców a najgorsze jest to że zrobiono sobie jaja z naszej Lechii. Do czego te kurwy doprowadziły, że wynik nadchodzących derbów staje się zagadką gdyż ciężko będzie zebrać 11 ludzi do grania. Jedyną nadzieją jest wyjebanie mendziary i reszty jego świty ze struktur klubu i choćbyśmy mieli zaczynać znów od a klasy albo dostawać w każdym przyszłym meczu walkowery to nie ma co się oszukiwać ale to jedyna słuszna droga aby wyciąć złośliwego raka który spustoszył nasz biało-zielony organizm.
28 maja 2023, 16:19 / niedziela
@whitegreen90
pełna zgoda, zostaje tylko jedno pytanie czemu dopiero teraz? Przecież od lat każdy wiedział jak jest, a mino to flagi z Mandziara Raus znikneły. Był układ w sprawie sklepu to byłom okey. Wyprzdając wszelkie ataki, to popieram ten "bunt" jednak zasanwiam się nad wiarygodnosćią :decyzyjnych".
28 maja 2023, 17:59 / niedziela
wszystko w tym klubie to żenada....parę miesięcy odpoczynku od tego wszystkiego bez żalu...
28 maja 2023, 18:08 / niedziela
"Fajne" to oświadczenie klubu... jakoś kurwa za spadek nie potrafili przeprosić kibiców. A uśmiałem się, jak norka, przy słowach : " jednak nie daje to nikomu prawa, aby dopuszczać się łamania zasad"... Jak zalegali z wynagrodzeniami dla swoich piłkarzy i pracowników to takich żali nie było.
To jest dobrze popierdolone.
28 maja 2023, 19:13 / niedziela
dg popieram !
A propos spadku ciekawi mnie czy kundel żelem już wyzdrowiał ? Dobrze było brać pieniądze z racji pełnionej funkcji , gorzej z odpowiedzialnością za los klubu !
Nie zdziwię się jak ta kurwa będzie skakać z kwiatku na kwiatek ..... kiedy kolejna fucha ?
28 maja 2023, 19:23 / niedziela
Mnie to kosztowało prawie 2 tysiące PLN pierwszy raz trafilem wszystkie wyniki ligi w tym Lechie bez remisu za stawkę 5:1 i kupon sie podzielił na 5. He,he jak ujowy rok(sezon) to ujowy do końca.
A tak poważnie to bym nie dramatyzował, zmienilbym miejce i czas, inaczej by wyszlo przy porażce z lubinem i klepnieciem spadku inaczej w ostatniej kolejce, gdzie multiliga na boisku łajzy prowadzą… ale to się łatwo gada po czasie. Nastał chwilowy koniec, ale tak naprawde to gówna prawda bo dziś jutro i w ciągu najbizszych dni zadecyduje się najbliższy los. Jednak na te chwile warto się chyba nacieszyć życiem, cudowną pogodą, kwitnącą wiosną i… oj to nie koniec „atrakcji”
28 maja 2023, 19:41 / niedziela
No i najważniejsze, Zakladam że Mandziara wyśmiał ofertę i to taki element negocjacji. He,he no ok
28 maja 2023, 21:26 / niedziela
Kojarzycie gnoja który prowadzi konto tt z tej strony? Chyba czas naprawdę stąd wypierdalać...gość ubliża kibicom Lechii a jako pierwszy popiera go nowy prezes niejaki Ziemowit..
odnośnik
28 maja 2023, 21:52 / niedziela
ad1- Hydro - mówiąc na źelema kundel obrażasz nie rasowe psy a one bywają często jak ś.p. mój
odnośnikGorsze bywają rasowe jak np. mandziara czy kukiz . Takie twory nazywajmy po imieniu - szmaty a takie trzeba utylizować.
ad-2 Odnośnie sytuacji w naszym świecie zwanym kibice (kibole) Lechii starajmy zachować względem siebie "chemię" . Na wzór strategii bydlaka i karła z nowogrodzkiej pewne "siły" starają się zniszczyć globalnie nasz świat Lechii .
ad-3 Tu moje marzenia - Uważam , że natychmiast powinna powstać jako zaplecze nowa BKS Lechia "Gedania" grająca nawet od a-klasy ale na T29 , nawet na "sacharze" zanim odrodzi się taka Lechia jak z lat 2000 .
ad-4 Problemy Lechii to też chujowa opieka władz miasta nad klubem
ad-5 Jeśli w/w ścierwa zostaną w klubie to wielu prawdziwych "kiboli" zrezygnuje z udziału w meczach .
28 maja 2023, 21:54 / niedziela
Dg dokładnie masakra co się tu wyprawia - a to najstarsza strona o Lechii itd. Pamietam jeszcze jak wchodząc na ta strone było i fo o wielkości Lechii nad klubikami innymi itd ( tak w uproszczeniu ). A teraz to się wszystko posypało. Dajcie znać gdzie idziemy na jakie forum kibicowskie a nie mamdziarowe!!! Lechianet???
28 maja 2023, 23:42 / niedziela
LeszekIv.Dajesz ostro.Mandziara-Kukiz."Karzeł"z Nowogrodzkiej.A Lechia to "Bastion Prawicy"?Pamiętasz banner o Tusku na Lechii?.WTF?A na Twojej stronie,ktorą reklamujesz na swoim profilu..surprise(niespodzianka),Tusk,Dulczessa i ktos jeszcze(kto?).Pamietasz banner na Lechii o tusku?Czytam forum regularnie.Wlasnie odpadam.Wstyd!!!!
28 maja 2023, 23:46 / niedziela
Sorry za powtorzenie o bannerze.Cos tu sie zle dzieje.
29 maja 2023, 12:06 / poniedziałek
Z wyznawcami słupa CDU, namaszczonego w Brukseli na gaulaitera Polski (niedoczekanie) chemii nie ma i nie będzie. Na szczęście powołana komisja zgriluje go i szeroko pokaże jego działalność proruską, bo co do proniemieckiej tu już chyba nikt nie ma cienia wątpliwości.
29 maja 2023, 17:34 / poniedziałek
Panowie dajmy sobie spokój z polityką, to nie miejsce.. na trybunach gwarantuje wam że są tacy którzy każdego polityka mają w d... jak i tacy którzy mają bardzo różne poglądy od lewa do prawa. Tu nas mają łączyć barwy i przywiązanie do klubu a jak damy sie podzielić temu czy innemu pajacowi myślącemu tylko o swojej kadencji tym bardziej będzie zle.
Co do akcji z racami... pytanie czy coś to pozytywnego przyniesie dla Klubu. Jeżeli załóżmy jest to element strategii i nacisku na właściciela który może przynieść jakieś pozytywne efekty ok.. sam uważałem już od dawna że bojkot powinien być. Ale obawiam się że takim zachowaniem tylko menda dostanie kolejny argument pt chciałem sprzedać ale przez tą akcje wspaniały inwestor się wycofał... już to było przerabiane po meczu pucharowym. Więc jeżeli to było tylko wynikiem frustracji.. to niestety zwykły idiotyzm i dziecinada...
29 maja 2023, 17:38 / poniedziałek
castorp Jesteś kibicem Lechii czy tylko zwykłym PiSfrajerem? Sram na to forum. Usuńcie moje konto. JEBAĆ PiS !
29 maja 2023, 18:39 / poniedziałek
Marek , jestem z Tobą , dodam jebać kurwe dude i całą pisopatologię + .Jak można trzymać za pisobydłem o skłonnościac bolszewickich . Luknijcie głębiej w oczy ścierwa mafiozo morawieckiego - oczy węża . To żałosne , że takimi tematami sie tu pisopospólstwo lechijskie podnieca .Dokładnie tu chodzi o rozjebanie środowiska kibolsko Lechijnego . Kto z was boi się Niemieckości ?? Ale pojeby
29 maja 2023, 18:55 / poniedziałek
Moje wpisy juz sie pojawiają.Uwazam zreszta,ze " silni razem","***** ***" itp,są tak zdesperowani i powielają tvny i szechtera,ze szkoda się odzywač.Aaa,...własnie skonczyła się prawicowść w Lechii ... Tak kedyś powiedziala pewna pani o komuniźmie w Polsce, w 89 roku.Okazalo sie to nieprawdą.Moze i tu tak będzie?
29 maja 2023, 19:14 / poniedziałek
Bastion prawicy - to do czegoś zobowiązuje. POstkomuna nie wpisuje się w te wartości. Kasta, tęczowi to nie środowisko Lechii,to elektorat ryżego. Z nimi nigdy nie po drodze. Senator KO Berman nie jest moim senatorem. Aparatczyk PZPR ani esbecka tewużka nie byli moimi prezydentami. Precz z lewactwem.
29 maja 2023, 19:23 / poniedziałek
A bolszewizmu szukaj wśród brukselskich czerwonych kacyków i ich polskich zwolenników. W porównaniu z ich krajami Polska to dziś oaza wolności i normalności. Nazwanie Prezydenta RP w taki nikczemny, żulczykowy sposób, jest możliwe, bo kasta zapewnia bezkarność. Babcie Kasie z Lechii.
29 maja 2023, 19:30 / poniedziałek
Żałosne , że takie tematy wprowadzasz. POklasku nie znajdziesz. Dokładnie tu chodzi o rozjebanie środowiska kibolsko Lechijnego. Leming wszędzie widzi PiS i sączy swoją nienawiść. To trzeba mieć zryty łeb propagandą.