Gdańsk: czwartek, 10 lipca 2025

Resovia Rzeszów-Lechia Gdańsk, nd 20.08.23 g. 18.00

strona 1/1

17 sierpnia 2023, 09:11 / czwartek
Inny wynik niż wygrana byłby dużym niedosytem i rozczarowaniem. Mena powinien zagrać od pierwszej minuty i pomoc rozmontować słabą defensywę rywali. Przeciwnik niezbyt wymagający, skoro śledzie potrafili zgarnąć na nim pełną pulę punktów. Ale oczywiście nie można nikogo lekceważyć. Wierzę, że od początku nasi zagrają ofensywnie, skutecznie i już w I połowie wybiją Resovi z głowy jakąkolwiek myśl, że z Lechią jest w stanie osiągnąć korzystny wynik. Koniecznie potrzeba ogarnąć środek pola, bo to aktualnie najbardziej słaba, szwankująca formacja. Tylko Żelazko daje radę (ostatni mecz). Potrzebujemy zwycięstwa, aby wskoczyć do pierwszej trójki w tabeli i aby na śledzi patrzyć z góry.
17 sierpnia 2023, 12:16 / czwartek
Castrop- ja w kwestii formalnej- śledziuchy zgarnęły 3 pkt na Stali Rzeszów a nie na Resovii.Co do obligatoryjnego przymusu wywiezienia przez nas z Rzeszowa zwycięstwa -w stu procentach zgoda.
18 sierpnia 2023, 12:55 / piątek
Do meczu jeszcze dwa dni, ale już emocje się pojawiają. W poprzednim wątku meczowym typowałem 3:0 dla Lechii, jaki był wynik wszyscy wiedzą, więc tym razem bez szczegółów, TYLKO ZWYCIĘSTWO
18 sierpnia 2023, 20:11 / piątek
Pany, w kwestii formalnej ;)
Nie CAS...TROP
...ani nawet ślad.
Wiem, że to trudne...bo mózg podpowiada co innego.
Od rozdawania laczków jest castorp...
Może być Hans Castorp.
Bez spiny.
Co do meritum...
Resovia ma sporo kłopotów, podobne do naszych, niedawno po prostu brakowało im zawodników. Trochę się teraz ogarnęli. Ale to też drużyna w budowie.
Nasz atut... trener.
Skromne 2-1 dla Lechii.
19 sierpnia 2023, 23:27 / sobota
Sory panowie bede pesymistą typuję 1:1 po szybko strzelonej bramce przez nas i frajersko straconej w końcówce. Gol dla Lechii Mena.
19 sierpnia 2023, 23:57 / sobota
2:0 dla nas, Zjawiński wciaz bez bramki.
20 sierpnia 2023, 09:09 / niedziela
Kolego 1945 BKS ochłoń trochę, zaczęliśmy nowy etap. Wiary i optymizmu. Frajersko to grała drużyna, która spadła. Ta się ogrywa i jestem za tym, aby dać im szansę. To, że mamy teoretycznie czy na papierze lepszych zawodników nie czyni, że ta - nadal niezgrana Lechia będzie wszystko wygrywać.
20 sierpnia 2023, 17:10 / niedziela
Gdzieś idzie to oglądać?
20 sierpnia 2023, 17:27 / niedziela
Czechu na PPV za dychę...
odnośnik
20 sierpnia 2023, 18:02 / niedziela
d.g. Dzięki
Swoją drogą trochę zajęło mi żeby to na Chromecast ogarnąć
20 sierpnia 2023, 18:32 / niedziela
Ten bramkarz na przedpolu to nie potrafi.
20 sierpnia 2023, 18:33 / niedziela
Nic nie uczy się na swoich błędach... banalnie.
20 sierpnia 2023, 18:34 / niedziela
Który to był taki mądry z tym nowym "bramkarzem"? Wypluć proszę i dawać Mikułkę.
20 sierpnia 2023, 18:35 / niedziela
To było do przewidzenia, że w końcu stracimy bramkę po błędzie naszego bramkarza. Mnie osobiście bardziej irytuje Zjawiński! trudno uwierzyć, że on profesjonalnie gra w piłkę :/
20 sierpnia 2023, 18:40 / niedziela
Gra jest poprostu za wolna... wymiana podań i brak przyspieszenia... na razie dramat.. o babolu już szkoda mowic cokolwiek... jak na orliku...
20 sierpnia 2023, 18:50 / niedziela
Po co Fernandez podchodzi do wolnych lub rogów? Powinien stać w polu karnym.
20 sierpnia 2023, 18:51 / niedziela
Ja nie wyczuwam w tej drużynie chemii,zrozumienia.
Nie wiem,może potrzeba do tego czasu?
20 sierpnia 2023, 18:53 / niedziela
W przerwie Bieganski za Kapicia, kolejny jego bardzo slaby mecz.
20 sierpnia 2023, 19:00 / niedziela
O to chodzi ziom, na boisku nie ma drużyny. I za mało agresji. W tej lidze umiejętności to tylko połowa bo druga to determinacja i po prostu zapierdalanie na całej szerokości.A w tym lepiej wygląda Resovia.
Czas jeszcze jest ale będzie bardzo trudno choćby o remis w tych warunkach. W Rzeszowie na chwile obecną 29 stopni. Łatwiej się bronić niż atakować by odrabiać straty. Ale gramy i próbujemy do końca.
20 sierpnia 2023, 19:05 / niedziela
Czy Mena grał w 1 połowie? Podobno był w wyjściowej 11 i miał zbawić ofensywę.
Rzeczywiście gra naszym się nie klei, gdy mijają linię środkową to brak pomysłu.
20 sierpnia 2023, 19:28 / niedziela
Zjawiński to jest B klasa! Ewenement... weźmy Adama Dude... gorszy nie będzie.
20 sierpnia 2023, 19:31 / niedziela
Grabowski robi wszystko by przegrać. Zdjął Kapica i Piłę którzy coś grali w tym meczu.
20 sierpnia 2023, 19:45 / niedziela
Przej..ane.Sledzie wygrywaja z Tychami .Slask rozjebal Amicę.Lechia???Wisła???
20 sierpnia 2023, 19:50 / niedziela
Mnie tu w chuj lat nie było, ale mam tylko jedno przesłanie!
Wypierdalać z Ukraińcami w piz duuuuu!
Ręcznik na bramce!
Trzy wykopy piękne i tyle z tego.
20 sierpnia 2023, 19:58 / niedziela
@woolf jaka Wisła?
20 sierpnia 2023, 20:04 / niedziela
Dziś lekcja i to sroga... nawet jakby było jeden zero i nie byłoby babola bramkarza.. to ten mecz zostałby przegrany ...fizycznie przepasc... zawodnicy resovi biegali szybciej, atakowali mocniej.. z większą determinacja, chciejstwem i wiara w zwycięstwo. Czas się budzic że snu o potędze i poprostu zacząć zapierdal... bo inaczej w tej lidze nic się nie osiągnie
20 sierpnia 2023, 20:07 / niedziela
Dla ciekawskich: bramki

odnośnik
20 sierpnia 2023, 20:17 / niedziela
Sruba,Wisla Krakow.1:3 z Odrą.Kibice chca zmiany trenera.
20 sierpnia 2023, 20:23 / niedziela
Jeśli w piątek w bramce będzie urek to Grabowski wypierdalaj.
Ale i tak nie jestem pod twoim wrażeniem. Broda i cięty język i pewność siebie na konferencjach to chuj a nie punkty na boisku.
20 sierpnia 2023, 20:23 / niedziela
Zdecydowanie nie tego się dzisiaj spodziewałem... szybko wróciły demony sezonu ubiegłego a skład odmienny.
20 sierpnia 2023, 20:28 / niedziela
@mimwis: Co do ukraińców, to pełna zgoda... I niekoniecznie mam na myśli tylko tych, którzy występują w Lechii...
20 sierpnia 2023, 20:28 / niedziela
Jedno jest pewne. W następnym meczu musi nastąpić zmiana na bramce ! Ten Ukrainiec to tykająca bomba zegarowa ! Niech gra Antek bo przynajmniej minuty będzie łapał do tej klasyfikacji PRO JUNIOR. Oczywiście wychodzi brak zgrania i czekamy do przerwy na Repę !
20 sierpnia 2023, 20:33 / niedziela
To że w tej lidze nikt punktów nie podaruje było wiadome. Boleśnie się o tym przekonaliśmy.
My mamy trudniej bo jesteśmy w trakcie zgrywania i budowania zespołu. To widać na boisku. Tu nic samo i magicznie się nie zadzieje. U mnie trener ma minimum kredyt do końca tej rundy. Muszą być jeszcze przemyślane wzmocnienia i niestety ale potrzebujemy dobrego bramkarza. Sarnavski zaczął nieźle ale co mecz to gorzej. Tak samo zawodzi Kapić ale tu dałbym mu więcej czasu.
Mena niewidoczny w 1 połowie w drugiej pokazał, ze może dać jakość na skrzydle.
Trzeba ciułać punkty i dojechać do zimowej i nie stracić dystansu do czołowej 6.
ps. Fajny gest w kierunku trenera i Miłosza. Klub może nie bogaty ale mają widać szacunek do ludzi. U nas przez ostatnie lata raczej odwrotnie...
20 sierpnia 2023, 20:38 / niedziela
Obrona przed spadkiem chyba będzie.
20 sierpnia 2023, 20:39 / niedziela
@japan ja też!
20 sierpnia 2023, 20:44 / niedziela
muszą się zgrać, nabrać mocy i... więcej chęci.
konkretny napadzior potrzebny.
Mikułko na bramkę!

@midor1414 - nie dramatyzuj.

@woolf - Wisła Kraków? serio? to jeszcze napisz o Widzewie i Ruchu...
20 sierpnia 2023, 20:46 / niedziela
No nawet jak obrona przed spadkiem to co? Liczyłeś na spektakularne mecze i zaklepany awans po rundzie jesiennej po serii 16 zwycięstw pod rząd? Jakby to było takie proste - kupić paru grajków i gotowe. To Wisła już dawno powinna wrócić do ekstraklasy a tymczasem męczy się i dołuje. No ale może już tak jesteśmy przyzwyczajeni do zmian trenerów, że oczekujemy zmiany na następnego. Dawajcie nazwiska...kurwa facet dopiero zaczął i to w anormalnych warunkach i już jest lament...
20 sierpnia 2023, 20:47 / niedziela
Rozumiem wkurwienie. Ale każdy chyba z serca chce serie wygranych…. Ale ludziska to nie realne. Obrońców nie ma dalej, napastnika tez ( zjawinski to dno ). Po prostu budujemy zupełnie nowa drużynę i trzeba czasu. Należy zakupić obrońcę i napastnika. Ale i to nie spowoduje ze nagle wygramy z resovia taka. To już nie Lechia co grała w ekstraklasie i finale pucharu polski. Na spokojnie: będzie dobrze. Dla tych co się podłamani czuja - polecam piwko i przypomnijcie sobie jak ekstraklasowa Lechia w ciry od Limanovej czy jak się to pisze dostawała. Czas czas czas…
20 sierpnia 2023, 20:56 / niedziela
ja tak tylko od siebie. wkur... to klepanie po polsku. ja do ciebie, ty do mnie, stojanov w pełnej formie. ja ci zagram i stoję. odegraj mi, ale ja stoję. okej, nie znam się, nie jestem na bieżąco w trendach szkoleniowych, jednak jak to wkur... na maksa. nie oczekuję od trenera, że ogarnie zbieraninę od razu. wiem również, że miał ch... czas przygotowań, że musieli odwołać sparing.

uważam, że jakimś fartem załapiemy się na baraże, a tym hulaj dusza

ps. jestem już stary i u buka nie gram na awans;)
20 sierpnia 2023, 21:01 / niedziela
15 lat temu, też początki nie wyglądały najlepiej.
a później poszło i awansowaliśmy z pierwszego miejsca.
oby i tym razem podobnie.
czego Wam i sobie życzę.

za tydzień wszyscy na stadion!!!
20 sierpnia 2023, 21:38 / niedziela
Za ten przysłowiowy tydzień to będzie już po zawodach.
Piątek, godz.20.30.
Dziś to był niestety obraz nędzy, tylko imitacja drużyny. Sarnawski w drugim meczu z rzędu bezsensownie wychodzi, czyli powiela swoje złe zagrania;
z Góralami powinien zagrać Antek.
Tylko Lechia!
20 sierpnia 2023, 22:18 / niedziela
Dzisiaj przypominaliśmy drużynę z zeszłego sezonu ! Gwiazdeczki które przyjechały odpękać 90 min i wrócić do swoich nadmorskich apartamentów. Na przeciwko nas stanęła drużyna której bardziej zależało na zwycięstwie. Chyba wszyscy daliśmy się oszukać po pierwszej kolejce kiedy to pokonaliśmy na wyjeździe Chrobry 4:2 , do meczu przystąpiliśmy z wąską kadrą i bez obozu przygotowawczego, gdy porobiliśmy transfery to wielu z nas było przekonanych , że jak walec przejdziemy się po tej lidze i szybko wrócimy tam gdzie nasze miejsce czyli do ekstraklasy. Prawda jednak jest taka , że jak narazie drużynę z Głogowa jedzie każdy jak chce a my oprócz tamtego meczu nie zagraliśmy dobrego spotkania. Pora sobie uświadomić, że w tej 1 lidze wcale tak łatwo nie będzie !!! Tutaj trzeba zapierdalać, tutaj musi się chcieć. Chętnych na awans nie brakuje więc drużyna musi się bardziej starać. Ja rozumie , że trzeba im dać czas na zgranie , na wzajemne poznanie się ale sytuacja w której wyglądamy na zespół mniej ambitny od przeciwnika jest niedopuszczalna. Dodatkowo to chciałbym ostudzić emocje tych ludzi którzy zaraz będą się domagali zmiany trenera , dajmy chłopu rozegrać przynajmniej ten cały sezon. Zaczął prace w klubie w którym panował niespotykany bałagan i trener również musi sie odnaleźć w tej całej Gdańskiej rzeczywistości. To będzie trudny sezon , zwycięstwa będziemy przeplatać porażkami ale mam nadzieje , że do końca rozgrywek będziemy walczyć o awans - czy ten bezpośredni czy ten w barażach ale o awans. I jeszcze jedno ode mnie jako kibica z ponad 20 letnim stażem, meczy domowych nie oglądajmy w Polsacie , kto może to niech ruszy dupę i przyjdzie na stadion, może uda się zabrać jakiegoś znajomego. Dajmy szanse temu nowemu projektowi , huj wie czy to wypali czy to jednak jak ktoś wcześniej napisał nowocześniejsza pralka ale chociaż spróbujmy !!! Im więcej będzie nas na stadionie tym kopaczom bardziej będzie zależało. AVE Lechia i do zobaczenia w piątek !
20 sierpnia 2023, 22:29 / niedziela
I jeszcze jedno - wyjebać kalekę Zjawińskiego ! Lepiej będzie jak trener wystawi dodatkowego pomocnika niż to beztalencie
20 sierpnia 2023, 23:24 / niedziela
Tak na chłodno, może lepiej, że teraz przegrali, jest czas żeby to odrobić, a niektórzy w klubie może zrozumieją, że ta kadra niekoniecznie jest na tyle silna aby w cuglach wywalczyć awans. Zgadzam się z kolegami, którzy widzą potrzebę ściągnięcia konkretnego napadziora. Pisałem o tym kilka dni temu w wątku o transferach. Jeśli chodzi o trenera to powiedzmy szczerze nawet Guardiola w tak krótkim czasie i w takim bu......lu by tego nie ogarną. Nie znam na tyle Grabowskiego, ale wygląda na faceta z jajami, który nie pozwoli sobie na przechodzenie obok meczu, a dziś niektórzy chyba nie mają odczucia, że dali z wątroby. Pomimo rozczarowania wynikiem trener i drużyna dalej mają u mnie kredyt zaufania. Herr Urfer zu arbait
20 sierpnia 2023, 23:34 / niedziela
Nie chciałbym nikogo urazić więc wyjaśnię, że pisząc w poprzednim komentarzu ,,bu....el" miałem tylko i wyłącznie na myśli warunki w jakich trener przygotowywał drużynę ( jej część) do seznu. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem, ci co mnie znają wiedzą, że jestem pier.....ty na punkcie naszej Lechijki, pozdro dla wszystkich.
21 sierpnia 2023, 09:28 / poniedziałek
W nastepnym meczu bez Kapicia, Sarnawskiego i Zjawińskiego a bedzie dobrze.
21 sierpnia 2023, 16:12 / poniedziałek
A ja tam w nich wierzę. Właśnie przed chwilą kupiłem karnet.

Wszyscy byśmy chcieli aby drużyna wygrywała mecze seriami jednak cudów nie ma i na to potrzeba czasu. Jestem optymistą i oby z meczu na mecz było co raz lepiej.

Conrado i Mena mają potencjał by zdominować to ligę na skrzydłach, potrzebny jest dobry napastnik, zostało jeszcze trochę czasu aby takiego zakontraktować na co liczę.
21 sierpnia 2023, 16:34 / poniedziałek
Jeszcze więcej upaińców...tak się buduje tożsamość klubu...

1

Copyrights lechia.gda.pl 2001-2025. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.373