Lechia Gdańsk - Podbeskidzie B-B, pt. 25.08.2023 g. 20:30
strona 1/2
24 sierpnia 2023, 13:30 / czwartek
Liczę na dobre spotkanie i nasze zwycięstwo różnicą kilku bramek !
24 sierpnia 2023, 23:45 / czwartek
Ucieszy mnie skromne 1:0 po grze ambitniejszej i lepszej niż w Rzeszowie
25 sierpnia 2023, 11:01 / piątek
Dokladnie, najwazniejsze zwyciestwo, zagralbym bez Zjawinskiego ktory oststnia bramke strzelil w maju 2022, Fernandez na atak.
25 sierpnia 2023, 11:09 / piątek
O ile mnie pamięć nie myli to w meczach z Podbeskidziem zawsze padały bramki i chyba nie mało
Więc żeby tradycji stało się zadość , to ode mnie takie skromne 4-1 i do przodu
25 sierpnia 2023, 21:06 / piątek
Na razie to się zapowiada na zamknięcie trybuny lub stadionu... Kur... rozumiem że pirotechnika jest efektowna, ale może w końcu ktoś zacząłby myśleć i używać jej wtedy kiedy trzeba a nie na jakimś meczu z Podbeskidziem... derby, ukoronowanie sezonu itd... I tak mamy słaba prasę.. to jeszcze durnowatym zachowaniem dajemy pretekst kolejnym gryzipiorkom.szukajacym sensacji
25 sierpnia 2023, 21:18 / piątek
25 sierpnia 2023, 22:23 / piątek
25 sierpnia 2023, 22:32 / piątek
25 sierpnia 2023, 22:47 / piątek
No i fajnie :):):) .Wszystkie bramki ważne, ale trzecia cieszy podwójnie bo wreszcie Zjawiński coś strzelił, a dodatkowo nie przeszkodził mu eks śledź Tomasik, wyjątkowy pajac :)
26 sierpnia 2023, 00:02 / sobota
Dobrze było ! Widać progres , bardzo podoba mi się Mena.
Myśle, że będziemy mieli dużo uciechy z tego chłopaka. Jeśli ma ktoś linka do powtórki meczu to prosił bym o podrzucenie.
AVE LECHIA
26 sierpnia 2023, 06:50 / sobota
Powoli wszystko idzie w dobrym kierunku ale mam pytanie czy komuś to przeszkadza ? fajerwerki strzelalne na boisko....naprawdę ??? To generalnie może się skończyć jak ostatni mecz w ekstraklasie ale wtedy to już wszystkim wisiało ale teraz? Tak dla kolegi się pytam który był ze mną na meczu i nie rozumiał tego zjawiska
26 sierpnia 2023, 08:28 / sobota
To albo czysty idiotyzm albo ktoś już za wczasu chce coś udowodnić chroniąc swój własny interes...
26 sierpnia 2023, 08:44 / sobota
Mnie osobiście podoba się oprawa z racami (broń Boże rzucanymi na murawę) ale zaprezentowany wczoraj i na meczu z Motorem rodzaj fajerwerków to jest dosłownie i w przenośni strzał w Wielką Lechię Naszych Marzeń. Następny mecz zapewne obejrzymy w TV, do tego część pikników zniesmaczona taką oprawą nie przyjdzie na kolejne spotkania, a to oznacza mniej kasy dla klubu i gorszą atmosferę na kolejnych meczach z uwagi na niezbyt wypełniony stadion. Do tego spodziewam się jakiegoś rodzaju napięć na linii właściciel - kibice. To wszystko nie służy budowie wielkiego klubu (organizacyjnie) bo nasza Lechia oczywiście jest wielka! Niezależnie gdzie i z kim gramy. Z białozielonym pozdrowieniem.
26 sierpnia 2023, 09:18 / sobota
Najbardziej cieszy to, że po prostu biegali, walczyli i przysłowiowo gryźli trawę... a na końcu zamiast bronić 1:0 rzuciliśmy sie na rywala. Taką Lechię chce oglądać!
26 sierpnia 2023, 09:49 / sobota
O to chodzi. Było właśnie zaangażowanie. Brakowalo wykończenia, ale wreszcie to się spięło i padły ładne gole. Luis to chce chyba nawet za bardzo , bo zabiera się za rogi a w takim rozegraniu, takiego grajka widziałbym w polu karnym. Mając w pamięci mecz w Rzeszowie i to, że Podbeskidzie ma przecież ograną ekipę, to wynik jest rewelacyjny.
Co do rac... Sam trener zauważył : "Jeden moment był trudniejszy po nieoczekiwanej przerwie, ale udało się wrócić do dobrej gry...". Ale czy jeden z drugim cymbał, latający w kombinezonie po zielonej, ma w ogóle świadomość, co tam dzieje się na murawie? Nie sądzę. Dla mnie osobiście race, zaprezentowane w takiej formie, jak wczoraj, są tak samo "potrzebne" na stadionie, jak popcorn czy zapiekanka. Nigdy nie miałem potrzeby jeść na meczu. Po co innego przychodzę. Tu potrzebny jest przede wszystkim dobry, pozytywny doping.
Tylko Lechia!
26 sierpnia 2023, 13:00 / sobota
Fajnie się to oglądało.
26 sierpnia 2023, 13:51 / sobota
Ja też jestem zadowolony z poziomu meczu. Brakowało w I połowie dochodzenia do sytuacji strzeleckich ale tempo jak na I ligę było fajne. Race fajnie wyglądają (nie popieram rzucania na murawę). Nie rozumiem natomiast jak można odpalać je w momencie gdy drużyna jest od początku meczu w dobrym rytmie gry siedzi na przeciwniku a ten ma trudności z wyjściem za połowę. Chcieliście pomóc Podbeskidziu wrócić do meczu czy wasz interes był ważniejszy niż drużyna ?
26 sierpnia 2023, 14:01 / sobota
Brawo Lechia, nareszcie przekonywujace zwyciestwo, z racami to nie kumam, jaki jest tego cel?
26 sierpnia 2023, 15:57 / sobota
Rozumiem, że na b klasie też było piro? Czy tylko Lechii robicie pod górkę? W imię czego?
Pozdro dla normalnych
26 sierpnia 2023, 18:55 / sobota
Zawsze wydawało mi się, że Młyn jest od wspomagania Lechii ale wczorajszy mecz pokazuje co innego. Ultrasi żyją własnym życiem a to czy pomogą czy przeszkodzą zawodnikom jest nieważne. Szkoda ...
26 sierpnia 2023, 19:36 / sobota
Zamiast placic kary za bezsensowne akcje mlyna te pieniadze powinny byc zainwestowane w pomoc psychiatryczna dla wszystkich tam siedzacych a szczegolnie dla prowadzacego a to chyba juz dorosly czlowiek ktory zatrzymal sie na poziomie pietnastolatka-nie mam innego wytlumaczenia a tlumaczenie dlaczego to strata czasu
26 sierpnia 2023, 19:49 / sobota
Piro jest efektowne to fakt. Ale w sytuacji gdy jesteśmy na cenzurowanym i to w dodatku na etapie odbudowy tego co mandziara rozkradł to szczerze trochę głupie…. Wiem ze niektórzy żyją w opcji - jebac futbol kochać Lechię, ale to nie idzie w parze….
26 sierpnia 2023, 20:36 / sobota
Fajerwerki to jeszcze nic w porównaniu z wokalnymi popisami przez mikrofon.
Już nie wytrzymuję tego odpustowego zawodzenia i darcia ryja. Fajny meczyk w naszym wykonaniu ale w połączeniu z dopingiem przez mikrofon nie wyrabiam. Powinien być dodatkowy rabat do karnetu za oglądanie w szkodliwych warunkach...
26 sierpnia 2023, 20:40 / sobota
Chyba kazdy był przyzwyczajony do poprzednim mlynowych, ale i oni musza kiedyś miec czas na zycie :) fakt nie jest idealnie ale przynajmniej nie ma dzieci w przerwie, starających sie dorównać nowym mlynowym….ufff. Patrzmy na plusy
26 sierpnia 2023, 22:05 / sobota
Piro to piękna sprawa na meczach, ale nie w takim wykonaniu... chyba nie chodzi tylko o to żeby ujebać naszą Lechie? TLG sobie tak dopingujcie, a nie naszą LECHIE GDAŃSK
27 sierpnia 2023, 08:55 / niedziela
Jak się pewnych spraw nie rozumie, to lepiej się na ich temat nie wypowiadać... I nie wycierać sobie tutaj gęby słowami o miłości do Lechii itd... itp...
27 sierpnia 2023, 10:59 / niedziela
Japan.
Jakich spraw?
Wytłumacz o co chodzi, pomóż zrozumieć.....
27 sierpnia 2023, 11:15 / niedziela
Chyba nie spodziewasz się, że ktoś tutaj, na publicznym forum będzie się wypowiadał w niektórych kwestiach? Podejdź na meczu do wiadomych osób, popytaj, zostanie to Tobie wytłumaczone. To forum nie jest od takich spraw...
27 sierpnia 2023, 11:55 / niedziela
Nie bardzo jest chyba sens to rozkminiać.
To jest tylko forum. Nikt normalny nie będzie się z koniem kopał. Tym bardziej, że taki przekaz , jak " wiadome osoby", czy " zostanie wytłumaczone " brzmi, wiadomo jak.
Mnie tu kiedyś już jeden prostował, bo nie znałem jakiejś tam ksywy ; faktycznie, jak przejrzałem forum i wpisy sprzed lat, okazało się, że o owym gościu czytałem i słyszałem, ale, ani nie mam potrzeby, nie muszę i nie zamierzam zaprzątać sobie głowy ludźmi np. z półświatka.
@d.g. dokładnie, mam takie same odczucie; żeby nie jątrzyć, napiszę tylko, że dla mnie hymnem Lechii, który niesie emocjonalny przekaz i pozostanie nim na zawsze jest...
W Wolnym Mieście Gdańsku,
gdzie korona w herbie jest,
mamy swą drużynę,
która zwie się B.K.S!
Alleluja, alleluja, alleluja B.K.S!
Tylko Lechia!
27 sierpnia 2023, 12:00 / niedziela
c,,j z rokminkami dajcie sobie spokój z tymi racami .....zachowajcie to na szczególne okazje...
28 sierpnia 2023, 13:39 / poniedziałek
Rozumiem że poprzednio race były na złość Madziarze , nie do końca to rozumiem bo kary zawsze płaciła Lechia nie Madziara (niektórzy mówią że Lechia jest nasza , to niech k....a PŁACĄ KARY !!! ) a obecnie co pokaz siły ? czy pokazanie kto tu więcej może ? . Przeliczył ktoś może pierwszą karę nałożoną przez pzpn ? chyba jedna z najwyższych jaką Lechia dostała (oczywiście z kasą z biletów) . Ale może ktoś mi wytłumaczy tak żebym nawet ja zrozumiał co za debil odpala race w dach bursztynka , po co ? żeby coś komuś coś na łeb spadło (jeśli spadnie na łeb temu co to robi nie będę płakał) ale jak spadnie na głowę jakiegoś małolata to będzie problem !!! Policzmy na mecz przyjdzie około "10.000" za bilety do kasy wpłynie około 300.000,00 pln - koszty , kara za 1 mecz 20.000,00 + zamknięty sektor +/- 240.000,00 (za bilety) + koszty .
PO CO KOMU TACY KIBICE ? NIE MA NAKAZU ŻE MECZ MUSI SIĘ ODBYĆ Z KIBICAMI .
W pierwszej chwili jak zobaczyłem gdzie lecą race pomyślałem że jakiś deweloper chce postawić jeszcze parę wieżowców po drugiej stronie drogi , za Bursztynek płacił Gdańsk czyli każdy z nas (w różnej formie) stadion jest piękny i niech takim zostanie .
1 września 2023, 19:35 / piątek
Brawo Lwy Polnocy! Brawo Zygas!
"Magic Slominski
@MaciejSlominski
Stadion w Gdańsku zamknięty na mecz Lechii z GKS Katowice z powodu notorycznie odpalanych ostatnio świeczek. Wyjątkiem strefa prestige, która tego dnia zapewne będzie pękać w szwach."
Sugeruję jakiś czas nie wysyłać nikogo ze zbiórką na oprawy na żółtą.
Ogarnijcie tych piromanów albo przestańcie gadać, że Lechia najważniejsza, ze frekwencja, cała Lechia zawsze razem i inne pierdololo. Przez niewielką grupę "prawdziwych kibiców" parę tysięcy "kibiców inaczej" nie będzie mogło wejść na stadion. Jedyna szansa, że pójdzie odwołanie i zawieszą na jakiś czas.
Ale niektórzy to już się powinni w łeb jebnąć mimo wszystko.
1 września 2023, 20:57 / piątek
kurwa to prawda ???? już się ekipom mocna na mecz umówiliśmy...ja pier...le...
1 września 2023, 21:57 / piątek
doubledose wypierdalaj
1 września 2023, 21:59 / piątek
czyli nie prawda...ufff kamień z serca....
2 września 2023, 10:49 / sobota
Czechu LG,
To jest właśnie wasz poziom dyskusji? Piszesz do innego kibica Lechii wypierdalaj bo ma inne zdanie niż Ty? Rzeczywiście szyk i elegancja...
A że napisał prawdę?? Odpalone race i co?? Chwila 5 minut funu dla garstki przez co reszta nie może iść na mecz swojej drużyny? Tak także mojej i innych kibiców, pikników wszelkiej maści. Niech się Ci tzw decyzyjni ogarną bo robią więcej szkody niż pożytku i taka prawda.
Z takimi zachowaniami są potrzebni jak dziura w moscie
2 września 2023, 11:45 / sobota
A więc jednak prawda... kurwa..
2 września 2023, 14:00 / sobota
Paru osobom piro się nie podoba i tylko co umieją to pisanie na forum. Idąc dalej waszym tokiem rozumowania następnym razem róbcie zdjęcia i wysyłajcie niebieskim.
Takie mecze z podbeskidziem i oprawa to kwintesencja kibicowania. Chujowy przeciwnik bez kibiców, wypełniona zielona, dobry doping i oprawa oraz wygrana. Zamiast się nakręcać to płacz ;)
Ultrasi obchodzą 15 lecie wiec jeszcze sporo meczy przed nami ;)
A za podjazdy osobiste to lepiej idźcie sobie na stadion w gdyni. Tam nie ma kibiców to sobie pooglądacie każdy mecz bez dopingu.
Powinniście się bardziej zająć chorym systemem jakim karze PZPN. Prosty przykład jak działa Ekstraklasa s.a i ile zamyka stadionów - zero !
Banda zjebów w garniturach, z powodu swojej frustracji i najgorszego momentu PR od czasów fryzjera, zamyka stadion z powodu fajerwerek w pierwszej lidze.
2 września 2023, 14:04 / sobota
Paru osobom? Brawo racmistrze!!! Najwazniejsze ze liczy się tylko Lechia.
2 września 2023, 15:08 / sobota
B-Z Sopot ...paru osoba ...hehehehe...na słuch Ci kolego padło jak nie słyszałeś jak te parę osób was wygwizdało. Nono parę osób ale mają płuca...w zasadzie super teraz w chałupie pierdolniecie fajery to będziecie w teleekspresie.... miłego przed telewizorem...no i wincej wincej i wincej....
2 września 2023, 15:21 / sobota
Paru osobom? Zasadniczo na żółtej jest zawsze więcej osób i w końcu dało się słyszeć gwiazdy zniecierpliwienia.
To forum to też nie jest jedynym miejscem wypowiedzi, tych głosów niezadowolenia z przerwania meczu, choćby na trójmiasto.pl było dużo więcej.
Ale mniejsza o to. Po co się licytować, skoro już dostaliśmy karę.
Nazwy piszemy wielką literą.
Ktoś kto chodzi na Lechię, musiał widzieć taką flagę, z hasłem
: "Gdynia naszym niastem, LECHIA naszym klubem".
Tylko Lechia!
2 września 2023, 15:21 / sobota
a i tak wygląda wypełniona zielona??? hmm...mam inne pojęcie o wypełnieniu....ale mniejsza o większość..wincej rac...
2 września 2023, 15:31 / sobota
Edit...gwizdy niezadowolenia oczywiście. Gwiazdy to są niebie.
2 września 2023, 20:09 / sobota
Ultras LG - 12 zawodnik ? Raczej V kolumna.
2 września 2023, 20:26 / sobota
@B-Z Sopot mnie się Wasze zimne ognie i doping bardzo podobają. Zwłaszcza wokalne popisy przez mikrofon. Gruba sprawa...jestem tak nakręcony, że z niecierpliwością czekam jak na następnym meczu z Gieksą wypełnicie szczelnie Strefę Prestige i dacie kolejny popis. Bo to że wypełnicie to chyba oczywiste? Trudno jak zamkną i ten ostatni sektor to można się przenieść pod stadion. Miejsca dużo i możliwości wiele. Trzymam kciuki! Wszystko dla dobra Lechii! A nawet więcej!
2 września 2023, 20:50 / sobota
Jak tak się dobrze zastanowię to równie ekscytującą oprawa była podczas Pucharu Polski w Wejherowie. Szyk i elegancka... równamy do "najlepszych"
2 września 2023, 20:54 / sobota
Dokladnie, takie akcje to strzał w kolano jak akcja na meczu pucharowym, bitwa o T29...
Jakoś jak cały poprzedni sezon było widać że idziemy w kierunku spadku to siedzieli Ci bohaterowie cicho.. wtedy nie było żadnych akcji tak naprawdę.. a teraz zamiast spokojnie poczekać na to w jakim kierunku będzie działać nowy właściciel to kolejny raz popisują się zwykła głupota... jak Ci zarządzający tak się mienia kibicami że dla Lechii wszystko niech teraz zrobią zrzutkę i zapłacą z własnej kasy za brak przychodu z biletów... weźmiecie odpowoedzialnosc za swoje zachowanie? Czy na to odwagi już brak??
2 września 2023, 21:29 / sobota
Pikniki to Lechia, Ultrasi to nie Lechia, tylko szkodniki... Acha
2 września 2023, 21:46 / sobota
i jedni i drudzy są Lechii potrzebni...każdy lubi fajne oprawy ale miejmy jakiś umiar..co za dużo to i świniak nie zeżre...
2 września 2023, 21:55 / sobota
Wyjątkowy podział kibiców Lechii: ultrasi i pikniki. Jestem pod wrażeniem tak wyważonego i wreszcie rozsądnego wpisu , acha