Gdańsk: niedziela, 22 czerwca 2025

Lechia Gdańsk - GKS Katowice -piątek, 22.09.2023, godz.20:30

strona 1/2

20 września 2023, 18:37 / środa
Debiutuję z wątkiem meczowym. Oby szczęśliwie.
Ważny mecz, szkoda, że bez większości kibiców na trybunach. Kibicowsko jeden z ciekawszych przeciwników w Lig Ę, niestety tylko przy udziale 1300 z nas. Tu duża rola karnetowiczów, żeby pociągnąć biało-zieloną Wieżę Babel do zwycięstwa.

Tymczasem.... chyba coś system biletowy nie działa, bo regularnie odrzuca mi transakcję zmiany miejsca wywalając kolejne komunikaty - a to, że wykorzystałem limit produktów (ciekawe jak, jak nadal nie udało mi się "przesiąść" na dostępne miejsca), a to, że coś tam o zwrotach. Też macie takie kłopoty, czy udało się już przenieść?
20 września 2023, 18:53 / środa
U mnie to samo
20 września 2023, 19:03 / środa
A ja kupiłem w 2 minuty. Może coś nie tak klikacie?
20 września 2023, 19:13 / środa
Działałem zgodnie z instrukcją i coś mi nagle zatkało tymi komunikatami. Wysłałem pytania do klubu na mail, pejsbuk i SMSem na ich telefon do działu biletów - niech działają. Bo się wk...ę, jak się nie uda.
20 września 2023, 19:35 / środa
Na wstępie trochę z innej beczki, Corney i Rombis szacun za wyjaśnienie sobie jakiś nieporozumień w innym wątku. Budujące, że jednak można, fajny przykład dla innych w tym dla mnie.
Jeśli chodzi o mecz, nie ważne z kim, czy będzie trudno czy nie....TYLKO ZWYCIĘSTWO
20 września 2023, 20:39 / środa
Tylko zwycięstwo . Mam nadzieję że obecni na meczu wyjątkowi kibice odpalą pito i zamkną nawet kible na następny mecz
20 września 2023, 20:41 / środa
Odpala piro rzecz jasna miało być.
21 września 2023, 20:21 / czwartek
Panowie, czy miał ktoś problem z zakupem biletu dla kobiety?
21 września 2023, 21:39 / czwartek
Dobra, klub poinformował, że problem został rozwiązany. Szacun za porę. Komunikacja coraz lepsza. Tak trzymać.
22 września 2023, 20:42 / piątek
Gol na 1:0:
odnośnik
22 września 2023, 20:46 / piątek
Bramka dla GKS-u, 1:1:

odnośnik
22 września 2023, 20:48 / piątek
Co odjebał ten cały nasz bramkarzyna.
Nawet ręki nie wyprostował.
22 września 2023, 20:50 / piątek
Bramkarz sabotażysta.
22 września 2023, 21:01 / piątek
Dalej bez napastnika, Bobcek to chyba klon Zjawińskiego jeśli chodzi o skuteczność
22 września 2023, 21:27 / piątek
Nad czym oni się tam kurwa zastanawiali... Kochanek, kolejny Stevie Wonder z gwizdkiem:

odnośnik
22 września 2023, 21:36 / piątek
Oni robią takie błędy że szok. Nadzieja że może się ogarną niebawem. Ale dramatycznie to wygląda. Jedynie pocieszające że trza czasu aby zgrać to co biega po boisku. Mnie osobiście martwi brak rac. Mogliby zamknąć nawet VIP w następnym meczu
22 września 2023, 21:45 / piątek
Ten pseudo bramkarz to jakaś kpina. Nie będę zdziwiony jeśli lepiej mu się wiedzie na fuksiarzu.pl albo podobnych azjatyckich portalach.
22 września 2023, 21:55 / piątek
2:1 dla Ukochanej:
odnośnik
22 września 2023, 22:05 / piątek
Bobcek... 3:1...jebacć bękarty po dziurowiczu 😎

odnośnik
22 września 2023, 22:07 / piątek
O kurde, ale ping-pong. Ale brawo!
22 września 2023, 22:12 / piątek
Fernandez maestro dwa gole i dwie czerwone kartki zarobione. Co do dwóch nowych: Chlań - coś z niego będzie, Bobcek drewno niestety. Obrona mocno niepewna, tak samo bramkarz. Trochę farta za Sosnowiec się należy.
22 września 2023, 22:14 / piątek
Mamy chyba nowego Rogalskiego... Bugaj zastąpi go godnie...
22 września 2023, 22:17 / piątek
4:1 po golu Olsona :

odnośnik
22 września 2023, 22:24 / piątek
Ponownie Bobcek i Gieksa na kolanach.. 5:1:
odnośnik
22 września 2023, 22:28 / piątek
Za Mariana Dziurowicza,za Sławomira Wojciechowskiego , który pokazał nam ,podbiegając do naszego sektora że nas olewa,wymownym gestem,mścimy się!
Jebać cię panie Wojciechowski.
22 września 2023, 22:36 / piątek
Dziwna ta 1 liga. Taka niby ogórkowa. Na trzeźwo nie podchodź. Szkoda że rac nie było.
22 września 2023, 22:45 / piątek
Dziwna ta 1 liga. Taka niby ogórkowa. Na trzeźwo nie podchodź. Szkoda że rac nie było.
22 września 2023, 22:58 / piątek
Są 3 pkt, a le w sumie ciekawe jak by sie skończyło w meczu 11 na 11.
Póki co trochę brakowało mi ( w meczu 11 na 11) okresów zdecydowanej przewagi Lechii, takie poczucia ze zaraz padnie bramka. Jesli chcemy wygrac ligę to musimy bardziej dominowac w meczach.
Czekam na następne mecze.

TYLKO LECHIA!
23 września 2023, 00:33 / sobota
Nie rozumiem zachwytów Redakcji nad Bugajem. Ten gość jest po prostu beznadziejnym piłkarzem, nie panuje nad piłką, panikuje, nic nie widzi na boisku, ciarki przechodzą za każdym razem, gdy jest przy piłce, podobnie jak Kapić. W sytuacji z pseudokarnym także mógł wchodzić i strzelać lub dośrodkowywać, ale on próbował wymusić karnego. Którego nie było, bo wykonał ruch w kierunku atakującego zawodnika, żeby sprowokować faul. Nie wierzę, że nie mamy w kadrze nikogo lepszego.
Co do meczu to fortuna oddała nam to, co zabrała z Zagłębiem. Dwie czerwone dla przeciwnika, jak wtedy dla nas i wynik podobny.
23 września 2023, 01:34 / sobota
Gdyby nie var to Kochanek przekręciłby mecz dla cyganów. Karny dla GKS z dupy, dzięki var cofnięty, kartki dla rywali też dzięki var i nie rozumiem jak w końcówce spotkania po analizie na varze nie było karnego dla Lechii po faulu na Bugaju. Ogólnie rzecz biorąc możemy być wdzięczni, że w pierwszej lidze mecze są rozgrywane z varem bo ta czarna mafia gwizdałaby każdy mecz przeciwko nam. I jeszcze odnośnie zamknięcia stadionu, u nas zamykają, a cweLki, amici, żydzewa i kilku innych klubów za piro nie zamykają. Ktoś baaardzzooo nas nie lubi :(
23 września 2023, 04:04 / sobota
Krótko mówiąc zabrali nam 6:1
23 września 2023, 07:38 / sobota
Nie znam się naprawdę na piłce
Wiem tylko jakie mam serce
I to moje serce dziś się raduje
Bo widzi , że nia ma lipy
Przegrają pewnie jeszcze nie jeden mecz....to sport
Ale taką Lechię pragnę oglądac
Idą chłopaki po swoje
Nie patrząc czy czwórka czy piątka z przodu
To nie koncert życzeń i nie Haiti 1974
Ale
Nie zatrzymujcie się
23 września 2023, 07:55 / sobota
Co do zamykania stadionu dla kibiców. Że jebac PZPN to już nawet dzieci w łonie matki wiedzą. A że nie ma równego traktowania to chyba wszyscy co stąpają po tym świecie wiedzą. I nie chodzi tu tylko o piłkę. W każdym aspekcie życia tak jest. Po ostatnim meczu w Gliwicach jest wiadomo że każde odpalenie piro będzie jak strzał w kolano dla Lechii. A że na trybunach się nie kalkuluje to nie ma co się dziwić z tego że na mecz możemy sobie pójść do pokoju z telewizorem. Odpalimy znowu to może nam na pół roku zamkną. Kwestia czy decyzyjni stwierdzą ok chcemy chodzić na stadion dopingować czy oglądać w tv.
23 września 2023, 08:45 / sobota
Przykro ale do pierwszej czerwonej kartki wyglądało to bardzo słabo. Całkowicie przegrany środek pola, niski pressing, z przodu jedynie próby indywidualnych pojedynków a z tyłu pełna elektryka.
Mieliśmy sporo szczęścia, że mecz się ułożył tak a nie inaczej.
Sam przebieg meczu, decyzje tego pseudosedziego to kabaret.
I pewni sporo takich kabaretów przed nami...
23 września 2023, 10:41 / sobota
Mam takie same odczucia w kwestii Bugaja jak kolega wyżej. Skąd te zachwyty? Facet jest elektryczny, bardzo nieprecyzyjny, klapki na oczy i do przodu. Ustawianie się w defensywie to pełna loteria, często spóźniony, nadrabia szybkimi susami. Uwazam, ze Filip Koperski był duzo bardziej poukładanym obrońcom.
23 września 2023, 11:11 / sobota
Tylko z Odrą zagrał dobrze,w innych meczach lipa.
23 września 2023, 11:17 / sobota
Dobry mecz Lechii. Takich faularzy jak GKS dawno nie widziałem.
Obrona i bramkarz ewidentnie wymaga wzmocnienia, obroncy popelniaja zbyt proste błędy a bramkarz jest bardzo niepewny. W przerwie zimowej trzeba wzmocnien na te pozycje by myśleć o awansie. Ofensywa bardzo ładnie, skrzydla fajnie chodzily, Fernandez super mecz. Bobcek moim zdaniem calkiem ok, lepszy niz Zjawinski.
Teraz ugrać cos w Pucharze.
23 września 2023, 12:00 / sobota
Mecz nie wzbudził mego zachwytu. Gra 11 na 9 zaciemnia obraz. Punkty cieszą styl nie. Stawka jest wyrównana i mam cały czas nadzieję, że zaczniemy coś lepszego grać, aby było jak kiedyś, gdy biało-zielony lider I-ligi stawiał pod ścianą kolejnych rywali a szparkę spuszczał piętro niżej.
Póki co tak jednak nie jest. Bugaj - cienki, ten cały Bobek fizycznie wygląda nieźle, ale póki co -jest surowy. Sędziego się nie czepiam. Nie speniał przed daniem drugiej żółtej kartki, no a czerwo według mnie też słuszne. Symulka tego pajaca z GKS została również dobrze oceniona. Że nie od razu. Po to jest VAR, aby z niego skorzystać.
Fortuna oddała to, co zabrała w Sosnowcu. Przy okazji kibicom Zagłębia podziękowanie.
23 września 2023, 13:41 / sobota
Bugaj i Bibcek ciency ?
Popatrzcie w ich metryki i przypomnijcie sobie co pisaliście o Buksie i Frankowski.
Póki co liczby ich bronią a, że to polska 1 liga to niektórzy zapomnieli.
Starają się grać ofensywie co wiąże się z ryzykiem. Ale wolę taka Lechię.
23 września 2023, 15:14 / sobota
Ale o co chodzi? Mieli wygrać i wygrali. Podreperowaliśmy sobie bilans bramkowy.
Jeszcze parę tygodni temu nie było nic i nie wiadomo było czy w ogóle przystąpimy do rozgrywek.
Mamy zlepek piłkarzy zupełnie nowych. Kurwa dajcie czas trenerowi i piłkarzom. Celem jest dojechanie do końca rundy w strefie barażowej z nie za dużą strata do premiowanych miejsc.
A Bugaj? Chłopak ma dopiero 19 lat więc też nie od razu będzie kozakiem. Niech sie ogrywa bo np w Opolu pokazał, że grac potrafi. Zagrał kilka razy i już sie nie nadaje? Bobcek czy jak mu tam, ma widać instynkt i potrafi znaleźć się pod bramką. Zajebał 2 bramy no ale jest drewniany? Kogo tu chcecie widzieć? Jakichś gwiazdorów? Uważam że jak na razie nie jest źle.
Co do meczu to fajnie było oglądać bez zapustowych śpiewów przez mikrofon. Mimo niewielkiej stosunkowo puli biletów było sporo wolnych miejsc. No i Fernandez pokazał, ze może być prawdziwym liderem Lechii. Zobaczymy jak dalej będzie z jego grą.
23 września 2023, 15:17 / sobota
@dab masz rację - Buksa był drewniany a Franek miał skończyć w Chojniczance. Gdzie wylądowali i kto na nich zarobił?
23 września 2023, 15:31 / sobota
Dokladnie d.g. mamy najwiecej bramek strzelonych w I lidze, a tu dalej narzekania, moim skromnym zdaniem Bugaj ma potencjał, niech sie ogrywa.
23 września 2023, 16:57 / sobota
Tak na trzeźwo jeszcze, o Bobecku pisałem że przypomina skutecznością Zjawińskiego jeszcze w pierwszej połowie, w drugiej strzelił dwie bramki i super, gratki dla niego, ale mógł w tym meczu skończyć z czterema, pięcioma. Fakt, gdyby wykorzystywał wszystko co ma to grałby w bundeslidze lub serie a, ale zgodzę się z kolegami którzy napisali, że jest surowy, super określenie, które daje nadzieję, że nasi trenerzy coś jeszcze z niego zrobią, tego mu życzę aby pozamiatał tą ligą i prawdziwy potencjał pokazał w ekstraklasie. Jeśli chodzi o zamykanie stadionu i inne kary za piro, to jesteśmy bardzo surowo traktowani porównując z innymi klubami. W nomenklaturze sądowej?, prawnej? jest cos takiego jak precedens, może warto by było powalczyć o taki precedens. Te k....wy z gwizdkami wiedzieliby, że nie są bezkarni. Odkąd pamiętam byliśmy waleni przez tych ch....i grubo, że przypomnę niejakiego psa z zabrza , zapomiałem jak się nazywał (Małek?) czy bardziej współczesne przykłady Stefański, Frankowski, Przybył, Kwiatkowski i pewnie jeszcze paru by się znalazło, chociażby Musiał
23 września 2023, 18:06 / sobota
Sędzia to raczej korzystnie nam sędziował. Kluczowe decyzje: druga żółta stykowa, druga czerwona tez. Bez problemu wybroniłby się z obu decyzji. Fakt, nie dał nam karnego na 6-1 i lubi oglądać kabarety, stąd razem z zespołem var tyle razy sobie przewijali to padolino.
23 września 2023, 23:54 / sobota
Ja pierdole, pamiętacie zeszły sezon? Włączcie sobie mecz Korona vs Lechia. Gramy 11 na 10 i nie stwarzamy sobie żadnych sytuacji, ba prędzej korona mogła nas dobić. Teraz lupiemy GKS 5-1 i chujowo bo dwóch zawodników mniej itd... W zeszłym sezonie GKS wywiózł by co najmniej remis. Mamy najmłodsza drużynę która powstała na biegu z meczu na mecz ja widzę postępy, jesteśmy blisko czołówki. Więc przestańcie narzekać tylko cieszmy się 3 punktami i 5 bramkami :-) Swoją drogą przypomniał mi się gol Zezuli z Katowicami na Traugutta, piękna rzecz :-)
24 września 2023, 10:35 / niedziela
Zezula walił bramy z 25 m z takich połwolejów pare razy. Bodajże też Wiśle Kraków w Pucharze Polski (ostatecznie przegranym).

Taaa… pamietam te czasy bardzo dobrze. Duet szkoleniowców Stachura - Kulik zmieniających się funkcjami pierwszy - asystent co kilka tygodni. Do tego Zezula, Szymura, koń Kugiel, Golecki, Mirosław Feith, czy wreszcie ówczesna czarna perła Austin Hamlet. Było inaczej, ale tez ciekawie.
24 września 2023, 10:43 / niedziela
Co do zamykania stadionu to nikt go nie zamknie jeżeli zabawy piromanów ograniczą się do ich sektora. Jak coś leci na płytę boiska i inne sektory to zamkną. Jak nie leci przypierdolą finansową ewentualnie. Niestety zapanowała jakaś moda na prymitywne, gwiżdżące fajerwerki jak z odpustu u Chińczyków. Tylko u nas to widziałem i idiotów w Opolu. Ale kretyni w Opolu nie maja krytej trybuny i nie celowali w boisko albo sąsiednie trybuny. I jeżeli z powodu przedmiotów lecących na boisko mecz musiał być przerwany to kara będzie inna niż za to, gdyby był przerwany przez brak widoczności. Pytanie pozostaje otwarte czy ze strony piromanów z zielonej te żenujące fajerwerki to skrajna głupota czy cyniczne zagrywki chuj wie w jakim celu. Ograniczenia frekwencji? Ale róbcie tak dalej, Z prestiżu dobrze się ogląda w tej cenie jak była ostatnio. Mi pasuje.
24 września 2023, 11:25 / niedziela
Reprezentant U19,grający za granicą,ma się OGRYWAĆ w l lidze?
Ciekawe.
Nie pisałem nic,że się nie nadaje,pisałem tylko,że w Opolu zagrał dobrze,a w pozostałych meczach zagrał lipę,co zaskutkowało brakiem powołań.
Trzeba czekać i tak do końca roku,żeby ocenić ten cały projekt nowego rozdania.
24 września 2023, 11:55 / niedziela
Ziomuś dajmy szansę młodemu. Może coś z niego będzie a może nie. Ma ciąg do przodu i walczy. Mamy zresztą jeszcze Kopra jak się wyleczy. Liga wyrównana jak chuj co widać po wczorajszych wynikach. Będzie dobrze bo musi.
Pozdrawiam!
24 września 2023, 14:06 / niedziela
Wygraliśmy 5. Były bramki, kartki itd. Były emocje i zajefajny weekend. Nie biadolcie bo w zeszłym sezonie kopacze spuścili nas do 1 ligi. Człowiek chodzi na mecze i tylko się wkorwi..ał . Oszukiwali nas i grali na pół gwizdka. Teraz walczą i gryza trawę. O to chodzi. Aż chce się iść na stadion. Brawo drużyna!!!!!

1 2
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2025. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.019