Gdańsk: wtorek, 17 czerwca 2025

Archiwalne materiały z meczów Lechii

strona 1/1

11 listopada 2023, 17:13 / sobota
Jeden ze stałych bywalców forum odkopał ostatnio swoje filmiki sprzed lat. To mnie zmotywowało do odkopania swojego starego kanału na yt, gdzie wrzucałem materiały z meczów Lechii ponad 10 lat temu. Od razu zaznaczam, że to filmy nie nagrane przeze mnie, to filmy z mojego zbioru materiałów gromadzonych mniej więcej od 2007 roku. Mam nadzieje, że ktoś z lechia.net czy Leszek nie mają za złe, że przed laty wrzuciłem kilka ich filmów, Leszka jeszcze wówczas nie było na yt, a lechia.net z tego co pamiętam miało częste problemy ze swoimi stronami, nawet ich pierwszy kanał na yt był usunięty dlatego kilka ich materiałów wrzuciłem na kanał.

Teraz postanowiłem od czasu do czasu wrzucać kilka filmików z nowszej historii, których oczywiście youtube nie zablokuje. Pewnie nie raz trafiliście na kanał LewPL. Wśród najpopularniejszych starych materiałów są te które pojawiały się często nawet tu na forum czy na innych stronach czyli bramki (Traore/Lukjanovs) z pamiętnego Lechia-Legia 2-1, skrót Derbów z 2009 roku i gol Wilka z Lechia-Legia (2012).
odnośnik
odnośnik
odnośnik
odnośnik

Zablokowali jakiś czas temu gola Vućko z Derbów, który również miał mnóstwo wyświetleń. Już to poprawiłem i do gola Nowaka, który dalej był na kanale dodałem gola Vućko.
odnośnik
odnośnik

Stare materiały dalej są dostępne na kanale także zachęcam do przejrzenia. Z nowych rzeczy ostatnio wstawiłem skróty Lechia-Brondby i Lechia-Akademija Pandev (czyli jedyne wygrane w meczach domowych w pucharach), a także bramkę Sobiecha oraz oprawę z meczu Lechia-Jagiellonia w finale PP 2019.
odnośnik
odnośnik
odnośnik
odnośnik
11 listopada 2023, 21:45 / sobota
@Lewcinho dobra robota, obejrzałem z przyjemnością.
12 listopada 2023, 02:50 / niedziela
Pare lat temu oddalem do muzeum pare kaset VHS z skrótami meczów Lechii z Gdańskiego Magazynu Sportowego z lat 1992-1998. W tym derby z szprotami I kadlubami…. Byl tez mecz z Stilonem z 0:4 na 4:4. Czy cos Z tego przetrwalo ?
12 listopada 2023, 11:41 / niedziela
Musisz pytać w muzeum. Ja nie mam filmów z aż tak dawnych czasów. Jak pisałem zbierałem materiały mniej więcej od sezonu 2006/2007. Jedynie co mam to kilkanaście całych magazynów Gol z 1995 roku gdzie były skróty meczów Lechii/Olimpii. Jakby ktoś chciał to mogę też kiedyś wrzucić w wolnej chwili. Mam oczywiście też te filmy z Lechia-Juventus, ale one są już na youtube.
12 listopada 2023, 22:59 / niedziela
Dodam Derby z 25-09-2009 roku w Gdyni z wizytą kibiców Lechii znane jako "300".
odnośnik
12 listopada 2023, 23:49 / niedziela
Próbowałem wrzucić jeszcze kilka skrótów z Derbów z nowszych czasów, ale C+ jest mocno restrykcyjny i niestety ich materiały są często blokowane na yt. Tego nie przeskoczę. Mogę jedynie podrzucić linki do tego co już było na kanale. W pierwszym wpisie dałem już linki do goli Nowaka, Vućko i skrótu Derbów z 2009 roku, a poniżej daje linki do pozostałych znalezionych materiałów z innych meczów derbowych:
(Ostatnie dwa filmy są chyba nagrane przez Leszka, ale tego pewny nie jestem)
odnośnik
odnośnik
odnośnik
odnośnik
odnośnik
odnośnik
odnośnik
odnośnik
odnośnik
odnośnik

Jak trafi na te filmy jakiś zbłąkany śledź to radzę nie oglądać dla własnego zdrowia psychicznego;)
13 listopada 2023, 11:23 / poniedziałek
Trytko i Sobieraj do dziś zapierdalają na tabletkach uspakających.
13 listopada 2023, 23:34 / poniedziałek
Jak to było? Trytko przygłupie rządzi to chuj w twojej dupie :-) Trzeba na ten mecz ściągnąć Buziego i Flavio :-)
14 listopada 2023, 18:32 / wtorek
Jeszcze jeden wpis, bo trochę teraz testuję co można wrzucić na yt, a co nie. Tu sprawa jest dziwna, bo gola Vućko znowu zablokowali tak jak i każdy inny (nawet stary) film z C+, a dwa aktualne skróty z Tychami i Wisłą nie. Podejrzewam, że ma to znaczenie czy jest to Ekstraklasa czy 1 liga, bo wątpię żeby polsat był mniej restrykcyjny od C+.

Tak czy inaczej wrzuciłem dwie inne wersje gola Vućko w gorszej jakości, może te przetrwają.
odnośnik
odnośnik

Wspomniane skróty z Tychami i Wisłą
odnośnik
odnośnik

Z materiałów historycznych jakby ktoś chciał sobie odświeżyć lub w ogóle nie widział wrzuciłem:
skrót Lechii (po fuzji) w 1995 roku z Legią i cały magazyn gol z tej 7 kolejki w którym było bardzo dużo o zawirowaniach związanych z fuzją Lechia/Olimpia. Do tego w ramach ciekawostki dałem skrót jedynego meczu Polski na Traugutta z Cyprem w 1987 roku plus materiał z kustoszem muzeum Lechii w którym opowiada kilka ciekawych rzeczy.
odnośnik
odnośnik
odnośnik
odnośnik
18 listopada 2023, 18:15 / sobota
Na razie ostatnia porcja materiałów ode mnie, bo nie chcę aż tyle naraz wrzucać.

Udało się wrzucić kolejne trzy filmy dotyczące Derbów Trójmiasta. Tym razem z 1998 i 1992 roku plus top 3 bramek Lechii w Derbach w latach 2016-2018. Dodatkowo ponowny reupload gola Vućko:
odnośnik
odnośnik
odnośnik
odnośnik

Przygotowałem również dwie osobne playlisty tak aby było łatwiej wyszukiwać niektóre filmy. Są to playlisty Derby Trójmiasta i Lechia-Juventus 1983:
odnośnik
odnośnik

Z materiałów historycznych wstawiłem jeszcze: drugi magazyn gol z 1995 roku tym razem z 1 kolejki, który zawiera fragmenty meczu Lechii (po fuzji) ze Śląskiem wygranego 2-1. Do tego skrót Raków-Lechia również z sezonu 1995/96 niestety przegrany, podobnie jaki i skrót Juventus-Lechia 7-0 (filmy z meczu domowego były już dawno na kanale, brakowało tylko tego z Turynu). Na koniec myślę, że mega ciekawy materiał czyli program sportowy z 1987, który zawiera skrót wygranego meczu Lechii z Motorem Lublin 4-0 w I Lidze czyli obecnej Ekstraklasie.
odnośnik
odnośnik
odnośnik
odnośnik
2 grudnia 2023, 16:06 / sobota
Dla zainteresowanych kolejnymi materiałami mała aktualizacja. W tym temacie raz na jakiś czas będę informował co nowego się pojawiło. Tym razem wstawiłem:
Dwa skróty (krótszy i dłuższy) z rewanżu z Akademiją Pandev w Macedonii:
odnośnik odnośnik
Skrót rewanżu z Brondby w Danii (kom. duński):
odnośnik
Cały mecz Lechia 2-1 Polonia W. z sezonu 2007/08 zakończonego awansem:
(pierwsza i druga połowa meczu oddzielnie)
odnośnik odnośnik
Kompilacja Lechia wspomnienia (ze starszych czasów):
odnośnik
Reupload dwóch bramek z Widzewem z sezonu 2005/06:
odnośnik odnośnik
Kolejne dwa magazyny Gol z 1995 roku (2 i 16 kolejka)
(W tym skróty meczów Lechii po fuzji z Amicą Wronki 2-0 i ŁKS Łódź 4-2)
odnośnik odnośnik
Osobno bramki Flavio i Lipskiego z meczu domowego z Brondby:
odnośnik odnośnik
Mogłem skrót z Brondby dać tylko po duńsku dlatego dorzuciłem też osobno bramki po polsku:
odnośnik odnośnik odnośnik odnośnik odnośnik
Jest też stworzona cała nowa playlista o nazwie Lechia w Europie:
odnośnik
2 stycznia 2024, 21:22 / wtorek
Przerwa w rozgrywkach, rozpoczęty sezon ogórkowy więc to dobry moment na przypomnienie sobie starszych wydarzeń. Sporo ostatnio wrzuciłem więc nie wymienię wszystkiego.

Filmy, które mogę polecić to na pewno Legia-Lechia 0-3 z 2010, Jaga-Lechia 1-2 z 1987, gol Wiśniewskiego z Polonią z 2013, a także wspomnienia Lechistów o PP 1983 i kartoniadę na 70-lecie Lechii podczas meczu Lechia-Legia 2015:
odnośnik odnośnik odnośnik odnośnik odnośnik

Przetrwały też skróty z tego sezonu Lechia-Miedź 2-0 i Lechia-Chrobry 1-0:
odnośnik odnośnik

Ponadto dalej wstawiam magazyny gol z 1995 (5 i 12 kolejka) gdzie grała Lechia po fuzji:
odnośnik odnośnik

Wszystko inne do zobaczenia na playlistach, których jest już 6:
odnośnik
odnośnik
odnośnik
odnośnik
odnośnik
odnośnik
2 maja 2024, 17:35 / czwartek
Dodałem dziś film (kompilację) z okazji 5 rocznicy zdobycia Pucharu Polski przez Lechię:
odnośnik

Warto przed jutrzejszym meczem z Tychami przypomnieć sobie również dzień w którym wywalczyliśmy poprzedni awans w meczu ze Zniczem:
odnośnik

Na kanale dodaję dużo więcej, nie podaję tu wszystkiego, żeby nie zaśmiecać linkami.
Niemniej zapraszam do odwiedzania kanału odnośnik

Jeśli ktoś ma konto google/youtube i chce trochę pomóc to zachęcam do zostawienia subskrypcji, dzięki temu kanał się trochę rozwinie i być może dotrze do większej liczby ludzi.
14 maja 2024, 20:59 / wtorek
Postaram się coś jeszcze później dodać przed Derbami, ale na razie podrzucam 3 filmy z tej okazji. Pierwszy to zapowiedź Derbów podczas meczu Lechia-Tychy. Drugi ze wspomnieniami z Derbów byłych piłkarzy Lechii. Trzeci nie do końca związany z meczem, ale polecam, bo to coś na poprawę humoru.

1. odnośnik
2. odnośnik
3. odnośnik

Cała playlista ,,Derby Trójmiasta": odnośnik

Komplet filmów Tychy/Wisła:
odnośnik / odnośnik
odnośnik / odnośnik
odnośnik / odnośnik
odnośnik
odnośnik
18 maja 2024, 18:13 / sobota
Udało się przed Derbami jeszcze coś dorzucić:

-Dwa gole z lat 2016-18 odnośnik
-Derby lata 90-te odnośnik
-Typowy scenariusz Derbów odnośnik
12 sierpnia 2024, 18:34 / poniedziałek
Dwa moje filmy z tego sezonu 2024/25:
Śląsk odnośnik
Zagłębie odnośnik

I małe uzupełnienie poprzedniego sezonu 2023/24:
Miedź odnośnik

Komplet moich filmów z ostatnich derbów:
odnośnik odnośnik
odnośnik odnośnik
odnośnik odnośnik
odnośnik odnośnik
odnośnik odnośnik
1 października 2024, 18:12 / wtorek
Odkopuję temat. Nie podrzucałem ostatnio linków z tego sezonu, bo musiałem mieć pewność, że filmy przetrwają, bo z prawami autorskimi w Ekstraklasie są większe ciężary niż w 1 lidze, a nie chciałem dawać na forum linków, które nie działają. Od razu ostrzegam, że z tego powodu niektóre filmy musiały być nie zbyt ładnie przycięte i dalej są to głównie filmy tzw. shorts czyli w krótkiej formie i mniejszym formacie, ale to co najważniejsze zawsze jest zawarte w filmie. Jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam, a jeśli nie to trudno, zawsze można pełne skróty obejrzeć na kanale yt Ekstraklasy i Canal+Sport.

Sezon 2024/25:
odnośnik Śląsk (bramki)
odnośnik Śląsk (Neugebauer)
odnośnik Motor (oprawa)
odnośnik Zagłębie (bramki)
odnośnik Raków (Kapić)
odnośnik Raków (część oprawy)
odnośnik Górnik (bramki)
odnośnik Górnik (Carenko)
odnośnik Radomiak (skrót)
odnośnik Radomiak (gol i fragment dopingu)
odnośnik Jagiellonia (bramki Lechii)
odnośnik Widzew (bramki)

Ze starszych filmów mogę polecić:
odnośnik Lechia-Górnik 1984/85
odnośnik Bełchatów-Lechia 1995/96
odnośnik Lechia-Jaworzno 1983/84
odnośnik Lechia-Barcelona 2013
odnośnik Lechia 4-4 Ruch 2012/13

Bonusowo:
odnośnik Pierwszy gol Urbańskiego w Serie A

Z poprzedniego sezonu 2023/24 dodałem jeszcze cztery kompilacje bramek:
odnośnik Top 3 Mena
odnośnik Top 3 Neugebauer
odnośnik Top 3 Khlan
odnośnik Wszystkie 3 Kapić
11 grudnia 2024, 20:40 / środa
Na koniec rundy aktualizuję temat. Co jakiś czas będę podrzucał linki do co ciekawszych rzeczy dla tych co chcieliby obejrzeć, a nie śledzą mojego kanału na youtube. Jeśli ktoś chętny to zapraszam do obejrzenia.

Sezon 2024/25:
odnośnik Legia (oprawa)
odnośnik Piast (bramki Lechii)
odnośnik Cracovia (pożegnanie młodych kibiców)
odnośnik Cracovia (krótszy film z oprawy pożegnalnej)
odnośnik Cracovia (Pllana)
odnośnik Śląsk (Viunnyk)
odnośnik Śląsk (długi film z oprawy)
odnośnik Śląsk (krótszy film z oprawy)

Z filmów ze starszych sezonów mogę polecić:
odnośnik Gol Sobiecha z Finału PP 2019 (krótsza wersja)
odnośnik Bałtyk-Lechia 1992/93
odnośnik Lechia-Siarka 1995/96
odnośnik Magazyn Gol 1995/96 (relacja z protestu kibiców Lechii)
odnośnik Film o 11 najdroższych byłych piłkarzach Lechii
odnośnik Gol Buksy w Lechii z Juventusem
odnośnik Jeszcze jeden film z Derbów 2023/24
odnośnik Kompilacja z dwóch Derbów 2018
11 lutego 2025, 19:13 / wtorek
Uzupełniam filmy z rundy wiosennej. Jeśli ktoś chce obejrzeć to zapraszam.

Dla przypomnienia gol i oprawa ze Śląskiem odnośnik / odnośnik

A poniżej najnowsze czyli:

odnośnik Motor (m. in. gol Meny)
odnośnik Lech (Bobcek)
odnośnik Lech (oprawy i relacja)
18 kwietnia 2025, 17:04 / piątek
Aktualizuję temat i podrzucam kilka linków do najciekawszych materiałów z ostatnich 2 miesięcy jeśli ktoś nie widział.

Z tego sezonu:
odnośnik Zagłębie L. 1-3 Lechia (bramki)
odnośnik Zagłębie L. 1-3 Lechia (Dublet Bobceka)
odnośnik Raków 3-1 Lechia (bramki)
odnośnik Lechia 1-2 Górnik Z. (Gol Kapicia)
odnośnik Lechia 1-0 Jagiellonia (Gol Viunnyka)
odnośnik Lechia 3-2 Stal M. (bramki)
odnośnik Lechia 3-2 Stal M. (Kolejny dublet Bobceka)
odnośnik Lechia 3-2 Stal M. (Dłuższa wersja gola Neugebauera)

Ze starszych sezonów:
odnośnik Lechia-Juventus z polskim komentarzem (bramki)
odnośnik Lechia-Amica 1995/96
odnośnik Stal-Lechia 1995/96
odnośnik Wstawiana wcześniej Kompilacja Derbów 2018 w wersji Short
odnośnik odnośnik odnośnik Piękne gole Lechii w wersji Short (Lukjanovs/Grzelczak/Kovacević)
odnośnik Pełna dekoracja po Finale PP 2019
odnośnik Juventus-Lechia z polskim komentarzem (bramki)
odnośnik Wygrany Finał Superpucharu 2019. Skrót Piast 1-3 Lechia

1

Copyrights lechia.gda.pl 2001-2025. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.023