Gdańsk: wtorek, 17 czerwca 2025

arka Gdynia - Lechia Gdańsk piątek 24.11 20:30

strona 1/2

17 listopada 2023, 20:50 / piątek
Kontynuując naszą szczęśliwą passę wynikającą oczywiście z małej dawki szczęścia oraz oczywiście umiejętności piłkarskich czas na kolejnego przeciwnika czyli sąsiadkę zza między…. Czyli mamy mecz derbowy z drukarką.
Jakoś spokojnie podchodzę do tego meczu. Ważne grać swoje i będziemy świętować kolejne 3 pkt. My wierzymy tylko w BKS !!!( tradycyjnie śpiewane na stare tempo )…. Trójmiasto jest Nasze!!!!!
17 listopada 2023, 21:16 / piątek
A ja z daleka z przyjemnością zobaczę i wysłucham Kolędę, śpiewaną na T29.
17 listopada 2023, 21:49 / piątek
Poprzez pracę mam kontakt z jednym śledziem. Straszne u nich ciśnienie na ten mecz i z tego głównie powodu zakończyli swój protest. Ja liczę i stawiam na skromne zwycięstwo po bramce Chłania. Jak to często u nich bywało zepną się na mecz z nami i się obsrają. Po raz kolejny jeb w rybi łeb!
18 listopada 2023, 08:38 / sobota
To że śledzie wrócą na trybuny w meczu derbowym, było pewne od początku tzw bojkotu.
Przecież to porozumienie u nich tak naprawdę niczego nie zmienia, Kołak dalej jest właścicielem i myślę że długo tak pozostanie.
Pozatym każdy śledzuch, cieszy się zawsze bardziej z przegranej Lechii niż z wygranej arki. Takie to są stworzenia.
Zresztą jak inaczej mają się zachować skoro na 15 meczy w ekstraklasie wyciągnęli 4 remisy i wyłapali na rybi łeb 11 razy.
Nikt nigdy ich nie upokorzył bardziej niż Lechia, i kibicowsko i na boisku.
Teraz tasują się, bo po raz pierwszy od dłuższego czasu im dobrze idzie i na papierze są lepsi.
Mają ciśnienie i to ich wpierdoli.
Nakręcą frekwencję której już nie pobiją do końca sezonu, myślę że ta frekwencja i ciśnienie sprawi że się osrają jak zwykle.
Ale w ich mniemaniu nic się nie zmieni, i tak jak mawiał nasz ulubieniec Trytko ......to arka rządzi w Trójmieście.
No i na koniec chciałbym serdecznie pozdrowić rybiogłowych czytających z wypiekami na skrzelach to zacne forum tradycyjnym "chuj wam w pysk"
19 listopada 2023, 16:21 / niedziela
Trytko przygłupie, rządzi to huj w twojej dupie!
Tak to chyba było śpiewane po wygranych derbach ;D
Ja tam osobiście ze względów kadrowych to nawet z remisu będę zadowolony.
Arka to taki zjebany klub, że gdyby udało im się w końcu wygrać to do maja będą się puszyć jakby mistrza świata zdobyli.
Nikt by nie pamiętał w Gdyni jakie lanie zbierali przez ostanie lata , taka to ich mentalność. Śmieszni kibice z kompleksem wielkiej Lechii. Życzę wam kurwy żebyście do przerwy 0:3 przegrywali :)
20 listopada 2023, 15:18 / poniedziałek
Ja tam przed derbami mam tylko jedno do powiedzenia. ZAWSZE NAD WAMI, PIERDOLONYMI ŚLEDZIAMI. Tylko zwycięstwo.
21 listopada 2023, 16:56 / wtorek
Wspólne oglądanie derbów na T29 to światna sprawa. Faknie by było pojawić sie jescze na treningu przed derbami dużą grupą. Pokazać piłkarzom jakie to ważne wydarzenie...
21 listopada 2023, 17:31 / wtorek
Spora grupa już się dzisiaj pojawiła na treningu.
21 listopada 2023, 17:59 / wtorek
@rynio61
zajebiscie!!! Myślałem, że jednak będzie to bardziej nagłośnione, ajk choćby przed meczem z Legią kilka lat temu o MP.
21 listopada 2023, 21:30 / wtorek
co to jest arka?

W ekstraklasie nie wygrali nigdy, teraz po 16 latach mają szanse w I lidze, wtedy jeszcze w Gdańsku królowały Ikarusy, na Letniewie były duże ogródki działkowe, nie było tunelu pod Martwą Wisłą, w kinach nie było premiery żadnego filmu, który wart był uwagi, podobnie w muzyce. Na komórkę Nokia 5110 można było zamówić serwis SMS z aktualną zmiana wyniku meczu i trwała budowa linii tramwajowej na Chełm. Właśnie w takich czasach, kiedy jeszcze nie wystygły szczątki dinozaurów, wtedy ostatni raz arka HTM kolejarz gastronomia mzks Dynia wygrała z Lechią Gdańsk.
No cóż teraz nie będziemy faworytem, zobaczymy jak będzie.

TYLKO LECHAI!
22 listopada 2023, 09:11 / środa
Zgadzam się że w obecnej sytuacji kadrowej remis będzie niezły. Najważniejsze to nie dać im za bardzo odjechać. O wiosnę z Fernandezem, Conrado i 2-3 nowymi zawodnikami jestem spokojny.
22 listopada 2023, 14:06 / środa
Jaki remis? Tylko zwycięstwo. Skrobać łuski i gonić tych szopenfeldziarzy w dół tabeli, gdzie ich miejsce. Nie przeceniać śledzi,bo słabi są. Trzeba zagrać odważnie,ale też w sposób wyrachowany i bezlitośnie skuteczny.
23 listopada 2023, 08:31 / czwartek
Tylko zwycięstwo. Zawsze nad śledziami.
23 listopada 2023, 19:17 / czwartek
To nie jest tylko mecz o 3 punkty. Z uwagi na pomeczowy bilans tj. „my albo oni” to mecz za 6 pkt, natomiast z powodu tego, że o końcowej kolejności ( mam nadzieję, że będą to miejsca w samym czubie tabeli) może decydować bilans bezpośrednich spotkań, to mecz za 6.5 pkt. Natomiast z uwagi, że chodzi tu o śledzi, to trzeba dodać coś jeszcze.
Oczywiście fajne jest, że chociaż Kałahur czuje w sobie ten klimat, ale nie ma co jarać przyjezdnych piłkarzy na ten mecz. To nasze emocje, nasze wspomnienia i niech tak pozostanie. Rywalowi dobrze idzie, kibice dodadzą skrzydeł ale na pewno będzie też pod presją. Zostawmy mu ten bagaż na plecach a nasi niech robią swoje. Może coś ugrają.
Onegdaj śpiewano też „ Oj arka, arka, co z wami będzie, gdy nasza Lechia punkty zdobędzie”.
Oby się tak właśnie stało i dla śledzi był to black friday.
Pamiętam te derby w Gdyni … na stadionie przy Traugutta. Dobre 4-5 tysięcy luda na trybunie głównej.
24 listopada 2023, 09:33 / piątek
zero litości
24 listopada 2023, 11:35 / piątek
Jakiś czas temu śpiewalismy na Traugutta dzisiaj piątek 13 jebac arkę na całego. Dzis nie 13 ale mam nadzieję, że zaśpiewamy dziś piątek 24 jebac arkę na całego :-) czuje, że będzie dobrze :-)
24 listopada 2023, 15:47 / piątek
Trzeba z pokorą podejść do tego meczu. Bez spiny. Na spokojnie. Arka jest faworytem. Obecnie jest lepsza piłkarsko. Ale wystarczy im pokazać charakter i juz się zesrają. Damy rade. Ale remis też trzeba uszanować!!!
24 listopada 2023, 16:11 / piątek
Ręka Boga, przede wszystkim pisząc o śmiesznym klubiku z gorszej części trójmiasta nie używaj dużych liter i jaki remis? TYLKO ZWYCIĘSTWO :):):) Bez spiny, pozdrawiam serdecznie i miłego weekendu po kolejnych wygranych derbach :):):)
24 listopada 2023, 18:11 / piątek
arka 1:4 Lechia

bez odbioru :)
24 listopada 2023, 18:30 / piątek
To już czas wznieść pierwsze piwko / kieliszeczek za zwycięstwo. Ja podchodzę bez żadnej spiny do tego meczu, bo dla mnie klubik z wioski rybackiej na północ za Sopotem to kabaret. Wierzę w zwycięstwo. Już nie mogę doczekać się 90 minut wrzut na naszą Lechię. Jebac arkę. Zdrowie naszej Lechii
24 listopada 2023, 19:07 / piątek
Śledzie w pracy w bojowych nastrojach dziś były jak nigdy wczesniej. Tym bardziej smak wygranej Lechii będzie większy. Jazda z kurwami!
24 listopada 2023, 19:11 / piątek
żadnych remisów arka vs Lechia 1:2 typuje
24 listopada 2023, 19:51 / piątek
Witam wszystkich
Przed nami trudny mecz o 6 pkt. Wierze, że nasi nowi piłkarze nas nie zawiodą i podtrzymają dobrą tradycję z wygrywaniu meczu ze śledziami za Sopotu.
4:0 i Lechia żegna frajera.

TYLKO LECHIA!!!
24 listopada 2023, 20:26 / piątek
Jazda z kurwami Lechijko jazda z kurwami.
24 listopada 2023, 20:26 / piątek
Strzelać pany z daleka!
Potrafimy...Janek, Kapić...
Tylko Lechia!
24 listopada 2023, 21:22 / piątek
Z przebiegu I połowy remis będzie sukcesem a zwycięstwo cudem.
24 listopada 2023, 21:28 / piątek
Cooer nie przesadzaj, 3 pkt nasze. Zjawiński dzisiaj strzeli.
24 listopada 2023, 21:29 / piątek
Ktoś strzeli. Ale nie zjawinski. To beztalencie
24 listopada 2023, 21:30 / piątek
Dokładnie ,napierdalać z dystansu .
24 listopada 2023, 21:46 / piątek
Chindris debil. W takiej sytuacji stoper nie ma prawa się pomylić.
24 listopada 2023, 21:47 / piątek
Dobrze, że się w czoło nie kopnął bo mógłby sobie jeszcze oko wybić po drodze. Niezła parodia.
24 listopada 2023, 21:57 / piątek
Komentatorzy zaraz sobie łaskę na wzajem zrobia że szczescia
24 listopada 2023, 22:29 / piątek
raz na 15 lat i świnia ucieknie przed toporem, głowy do góry
24 listopada 2023, 22:30 / piątek
Teraz kurwy będą do czerwca łazić jakby totka wygrały. Ot takie suki
24 listopada 2023, 22:34 / piątek
20 minut po przerwie oddane walkowerem, dramat co wtedy graliśmy.
Łysa Pała to najgorszy i najmniej czujący grę sędzia jakiego widziałem w tej lidze. Pomyłki (w obie strony, kartki totalnie z dupy. Po co oni tę "gwiazdę" biorą do takich meczy? Niech sobie CL sędziuje.
24 listopada 2023, 22:36 / piątek
Jeśli śledzie były zaczarowane w ekstraklasie, to teraz w I lidze zrzuciły fatum.
Niestety, gdy zobaczyłem, że łysy będzie sędziować, było dla mnie oczywiste, że bez karnego lub czerwia się nie obędzie. Nie sądziłem , że będzie 1+2, ale gdy on sędziuje nie wolno dawać mu nawet cienia wątpliwości. Przegraliśmy b.ważny mecz, ale tych ważnych jest jeszcze 18 i oby nie zachwiało to drużyną.
24 listopada 2023, 22:36 / piątek
Pracować dalej, budować dalej, w maju wrócimy na nasze miejsce.
24 listopada 2023, 22:40 / piątek
Trudno jeden błąd zdecydował. Nie wieszałbym psów na Chindrisie. Uciekła mu podstawna noga i nie trafił w piłkę. W takich warunkach to miało prawo się zdarzyć. Te pierwsze 15 minut po przerwie śledzie przycisnęły i ten nieszczęsny karny. 16 naszych strzałów w tym 7 celnych. Była walka do końca i szkoda mi chłopaków. Właśnie teraz trzeba jeszcze mocniej ich wspierać. Graliśmy mocno osłabieni, widoczny był brak Żelizki aż nadto choć Kapić dawał radę.
Gra o awans dopiero się zaczyna, 3 mecze w tym roku i potem wiosna nasza!
PS.Marciniak to jednak ślepy bufoniasty chuj...
24 listopada 2023, 22:41 / piątek
Przegraliśmy ze stolcem gnojnym i czubkiem. Dodatkowo transwestyta skóra pojawił się w przestrzeni. Przy tylu kataklizmach ciężko nawet o remis niestety
24 listopada 2023, 22:41 / piątek
Jak zobaczyłem stan murawy to wiedziałem, że będzie 0:0 albo z dupy gol.
Potem liczyłem tylko na Kapica, bo reszta nie dawała rady. Kapić raz ładnie strzelił, niestety śledziowy łapacz jakoś odbił, po tym mozna było liczyć tylko na cud, ale jeden już był, dla śledzi. Chindris zobaczył piłkę nie w tym miejscu gdzie była i chuj karny z dupy...
No nic, śledzie maja juz mokro w gaciach, 16 lat na to czekali, więc nie ma co się dziwić, że mają mokro w gaciach.

Ale róbcie screeny, w rewanżu wygramy, dzięki czemu awansujemy, a śledzie nie. Tak będzie.

TYLKO LECHIA!
24 listopada 2023, 22:42 / piątek
W normalnych warunkach Chindris by się tak nie machnął. Nie ma co go za to biczować.
Sprawiedliwy to byłby remis, bo na pewno nie byliśmy gorsi. 16 prób strzałów, w tym siedem celnych. Przecież to jest drużyna wręcz na szybko sklecona a i tak w czubie tabeli.
Nic to, jeszcze nam mogą dać sporo radochy. Będzie na pewno lepiej.
Tylko Lechia!
24 listopada 2023, 22:44 / piątek
@Cygnus wlaśnie chciałem to napisać. Oni się na wiosnę obsrają i w Gdańsku wybijemy im awans z rybich łbów!
24 listopada 2023, 22:46 / piątek
Słabo zagrali fragment,gdy grali w przewadze. Bezradność i brak pomysłu. Świnia była do dogonienia. Łysy słaby i irytujący. Chłań dziś za mało efektywny,za bardzo efekciarski. Wniosek generalny taki, że skład w przerwie musi być wzmocniony,ale nie taki Australijczykami,ale poważnymi graczami.
24 listopada 2023, 22:49 / piątek
Było poświęcić się z Wisłą i za wszelką cenę uniknąć żółtych kartek, środek pola to była podstawa do wszystkiego.
24 listopada 2023, 22:53 / piątek
Szczerze?Pewnie się nie da ale, bym nie dawał im żadnej satysfakcji i nie pisał słowa tylko czekał na rewanż. Oni są gnojeni od 16 lat, jedna wyrwa nic nie zmienia. Tyle, bo się jakiś internetowy zjeb...,
A MY SWOJE !!!!
24 listopada 2023, 22:57 / piątek
Fatalna murawa i jeszcze gorszy marciniak zwany sędzią międzynarodowym.... śnieg mu gały zasypał i chuja widział (w obie "strony").
Od drugiej kartki Khlana powinni się odwołać bo szkoda chłopa, robił co mógł żeby jebanej flądrze płetwy nie złamać i kontaktu nie było. Powinien dostać fair play za uniknięcie faulu mimo stanu murawy i ambicji.
24 listopada 2023, 22:58 / piątek
castorp - niestety prezio Urfer powiedział, ze transferów raczej nie będzie.

Niestety jak zobaczyłem na żywo D'Arrrigo to przypomniał mi się Neven Marković i Rahoui oraz Nikodem Dyzma i Natalia Janoszek.

Każde z nich nie jest tym za kim się podaje (piłkarz, czy gwiazda Bollywood), ale ma dobrego menedzera.

BTW - żenująco wyglądała ta reklama Energi na śledziowych koszulkach i ta reklama Radio Gdańsk na moczowo-niebisko....
TYLKO LECHIA!
24 listopada 2023, 23:08 / piątek
Cóż Panowie i Panie... I ślepej kurze ziarno się trafi raz na 16 lat
24 listopada 2023, 23:25 / piątek
Do tego ziarno znalezione przypadkiem chcę zaznaczyć.
15 łopat i cała powierzchnia byłaby odśnieżona, a nie tylko tam gdzie sie wydarzyło to coś.
Źle na śniegu się czuliśmy i tyle.
Chłopaki mam nadzieję to wiedzą. Marciniak to był błąd. Finał MŚ, a nasza 1 liga to jednak różnica.
24 listopada 2023, 23:49 / piątek
No boli ta przegrana.. mecz derbowy , walki... jeden błąd zadecydował.. brak dziś było środka pola.. niestety tu walkę przegraliśmy... szkoda.. ale Panowie.. nie ma co popadać w podły nastrój.. nogi nie odstawili.. ambicje pokazali mimo zaciągu z różnych krajów.. dadzą nam jeszcze powód do radości po ostatniej kolejce.. ja w to wierze

1 2
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2025. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.028