Gdańsk: czwartek, 15 maja 2025

Lechia Gdańsk - Miedź Legnica - niedziela 3.12 godz 12:40

strona 1/1

2 grudnia 2023, 10:02 / sobota
Jako że nikt się kwapi do założenia wątku meczowego to zakładam. Już w niedzielę o jakże fantastycznej godzinie ( podobno gentelmeni nie piją przed 13 ) szansa na zdobycie kolejnych 3 punktów. Oczywiście bazując na umiejętnościach piłkarskich oraz małej nutce szczęścia. Tak więc kto żyw - ubrać się ciepło i na mecz. Wierzę że wygramy bo w obecnej sytuacji w tabeli te punkty są bardzo potrzebne. My wierzymy tylko w BKS !!!( oczywiście tradycyjnie śpiewane jak za starych dobrych lat ).
2 grudnia 2023, 13:21 / sobota
Patrząc na to co dzieje się w pogodzie nie wiadomo czy mecz się odbędzie. Tym bardziej że operator nie ma piniendzy na ogrzewanie i odsnieżanie. A wiadomo, że jak nie ma to nie ma...
2 grudnia 2023, 13:39 / sobota
Piniendzy nie ma i nie bendzie.
To przez prawo takie jakie rozumiemy.

Teraz poważnie.
Pisałem,że w meczach z Wisłą i szprotami,dwa punkty,nie będą tragedią.
Teraz mam wyjebane na wynik sportowy do derbów w Gdańsku.
2 grudnia 2023, 21:32 / sobota
Mecz sie odbedzie i 3 pkt zostaja w Gdańsku.
2 grudnia 2023, 21:50 / sobota
dg@ nie siej fermentu, mecz będzie na 100%, wygramy 1:0 w obecności nieco ponad 5 tysięcy najwierniejszych fanów
3 grudnia 2023, 10:10 / niedziela
Nie sieję fermentu więc się odwal człowieku. Wczoraj pogoda jaka była każdy widział. Ja w przeciwieństwie do wielu tutaj będę jak zawsze na stadionie. A piniendzy przecież naprawdę nie ma skoro tak twierdzą pewni ludzie. To Cię tak zezłościło?
3 grudnia 2023, 11:18 / niedziela
jozin - jeśli chodzi o dżentelmenów to jest to godzina 12 więc wszystko w porządku 👍
3 grudnia 2023, 12:02 / niedziela
Witam wszystkich.
Skład już jest nam znany. Myślę że na tą chwilę jest obecnie najmocniejszy:-)
Typuje 2:0 dla naszych piłkarzy.
TYLKO LECHIA!!!
3 grudnia 2023, 13:27 / niedziela
Lechia - Miedź
1 - 0 Nougebauer
odnośnik
3 grudnia 2023, 13:30 / niedziela
@Neugebauer
3 grudnia 2023, 14:38 / niedziela
Lechia - Miedź
2-0, Dominik Piła
odnośnik
3 grudnia 2023, 16:14 / niedziela
Ważne 3 punkty. Zastanawiam się dlaczego po dobrej pierwszej połowie, tak lipnie wyglądała 2 połowa. Jakby zupełnie inna drużyna wyszła. Ale ważne 3 punkty i fajnie że bramkę zdobył Piła . Może się przełamie. Za to na bank nie przełamie się napadzior ( tylko z nazwy ) Zjawinski. Sorki ale to jakaś parodia piłkarza. W przerwie wg mnie potrzeba napastnika oraz wzmocnić obronę i powinno być dobrze. Mało ludzi, ale mecze w grudniu nigdy nie należały do czołówek frekwencji. A i hymn śpiewany w starym dobrym tempie. Brawo
3 grudnia 2023, 17:44 / niedziela
Kolejny rywal z czołówki ograny. Mimo ze jeszcze dwa mecze w tym roku to można podsumować już rundę jesienną. Kto spodziewał się, ze na tych zgliszczach, które zostawił menda uda się stworzyć zespół walczący o powrotny awans? Nie jest tajemnicą, ze nie wszystkim podoba się obecna Lechia i jej trener. Cicho na forum bo nie ma jak się dojebać i powbijać szpile.
Niektórzy "eksperci" wieszczyli kompromitacje z zespołami z czołówki i wyrzucali trenera.
Brawo drużyna i trener Grabowski - dobra robota mimo różnych trudności, kontuzji i robieniu pod górkę przez "życzliwych"...teraz zapunktować w dwóch ostatnich meczach i zimujemy w dobrych nastrojach na udana wiosnę i powrót do ekstraklasy.
3 grudnia 2023, 17:49 / niedziela
W drugiej połowie wyglądało to gorzej, ale nie była to żadna obrona Częstochowy. Po prostu miedziowy przysiedli na graczach ofensywnych i trudno im było wyprowadzać szybkie kontrataki, które mi generalnie się podobają. Patrz np. podanie do Piły. Piła strzelił kapiszona, ale miał szczęście, że piłka nie zdążyła po nim wyjść poza światło bramki. Celował niemal w sam środek bramki. Gdyby nie zeszła mu z nogi, to nic z tego by nie było. A mógł podawać. No ale dobrze, nie bawił się, tylko przyp.... i cudem weszła. Jak ważne to było zwycięstwo. Kolejny mecz za 6.5 pkt, tym razem z dobrym zakończeniem.
3 grudnia 2023, 18:30 / niedziela
Pierwsza połowa jak na 1.ligową rąbankę to piłkarsko dla Lechii była bdb. Szkoda, że nie udało się jej zamknąć z wynikiem przynajmniej 2:0, bo z pewnością byłby to o wiele bardziej sprawiedliwy wynik. W drugiej połowię chłopcy trochę jakby nie wyszli z szatni. Odnoszę wrażenie, że trener także nie pomógł drużynie przeprowadzonymi zmianami. Na szczęście bramkarz dzisiaj stanął na wysokości zadania i wybronił to co powinien kończąc mecz z czystym kontem. Teraz trzeba dołożyć wszelkich starań, żeby rok kalendarzowy zamknąć 3 ligowymi zwycięstwami z rzędu by przygotować dobry punkt wyjściowy przed wiosennym atakiem na fotel lidera i powrót do Ekstraklasy. Oby udało się przeprowadzić jakieś udane transfery, bo choć drużyna się zaczyna zgrywać to wciąż są pozycje, gdzie przydałoby się jeszcze więcej jakości.
3 grudnia 2023, 19:21 / niedziela
Sarnawski to już z 8-10 punktów nam wybronił. Brawo chłopie.
3 grudnia 2023, 19:40 / niedziela
cooer@ tyle samo pewnie zajebał, w bonusie wyeliminował Conrado do wiosny, który doznał kontuzji próbując ratować piłkę po babolu Bogdana
3 grudnia 2023, 19:48 / niedziela
Tak, w II części rundy jesiennej pojawiło się kilka symptomów, że zespół okrzepł. Sarnawski faktycznie stał się bramkarzem, Kapić nie irytuje mnie głupimi zagraniami. Neugebauer fajnie radzi sobie w środku pola i strzela ważne gole. Gorzej trochę wygląda z przodu, Chłań po kilku meczach gdzie dryblował teraz jest juz mocno pilnowany i nie poszaleje, bo trochę głowa za gorąca. Bobcek i Zjawiński to nie są napastnicy pokroju Paixao czy choćby Cetnarowicza. Mena także nie za bardzo ostatnio...
Trochę brakuje takie zimnokrwistego lisa pola karnego, wtedy byłoby dużo lepiej. A tak każdy mecz jednak wynikowo na styku. Tydzień temu się nie udało, dziś już tak.
Oby do końca rundy wpadło 4-6 punktów

TYLKO LECHIA!
3 grudnia 2023, 21:53 / niedziela
Oj Cetnar ….to był koń …. I ta euforia jak biegł z piłką…..to se już nie wraci
3 grudnia 2023, 21:56 / niedziela
Generalnie poza napastnikami wszyscy na plus, Sarnavsky wyglada b. dobrze, Kapic tez robi roznice, chociaz od poczatku swoicj wystepow mnie irtytował. Brawo trener. Bardzo ważne 3 pkt.
4 grudnia 2023, 02:02 / poniedziałek
Z dużym niepokojem czekałem na ten mecz, ale całkiem niepotrzebnie :). Bardzo ważne zwycięstwo i ważne trzy punkty. MT83 gratki za trafne wytypowanie wyniku :). Jeśli chodzi o Sarnawskiego to faktycznie od kilku kolejek wszedł na niezły ,,Level". Z kolei jeśli chodzi o Zjawińskiego, to... nie będę się pastwił nad beztalenciem. Pamiętacie taki napastnik w Lechii kiedyś grał, kupa śmiechu z niego była, jak biegł z piłką to jak dobry T34 wszystko i wszystkich tratował na swojej drodze , Pawłuszek czy jakoś tak się nazywał, kuźwa tak sobie myślę, że chyba byłby lepszy od Zjawińskiego.
4 grudnia 2023, 16:05 / poniedziałek
Skrót odnośnik (skrót pewnie będzie dostępny tylko jakiś czas)

1

Copyrights lechia.gda.pl 2001-2025. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.393