Gdańsk: poniedziałek, 16 czerwca 2025

LECHIA GDAŃSK-Zagłębie Sosnowiec 15 marca, piątek godz.18:00

strona 1/2

12 marca 2024, 17:36 / wtorek
Trzy dni do meczu, najważniejsze to wygrać! Wszyscy na stadion! Do boju Lechia Gdańsk!!!
12 marca 2024, 20:26 / wtorek
Lider z czerwoną latarnią, która do tej pory wygrała bodajże dwa mecze, w tym ostatni z … nami. Nie tylko wygrała, ale spuściła nam łomot. Idealna okazja, aby zostać największym frajerem ligi. Mam nadzieję, że piłkarze nie skorzystają z niej, ale powinni się mieć na baczności. Jeszcze bardziej niż z Podbeskidziem! Zagłębie przechodzi procesy naprawcze, ma mieć nowego właściciela, chociaż nadal utrzymują swojego Mandziarę, chyba jeszcze nie złożyło broni. Po długiej serii porażek zaczęli punktować. Ostatnio z Odrą.
Dla przyjezdnych kibiców mimo zaszłości pewien respekt. Dla nas to byli przydupasy Ległej, gierkowcy, czerwone zagłębie, etc ( jakby przeczyła temu flaga „Precz z komuną Zagłębie Sosnowiec”), ale ostatnio porządnie zachowali się względem naszej ekipy wyjazdowej.
Na moje oko w tym meczu dużo ugrać mogą nasi szybcy i zwinni piłkarze. Kafary słabo sobie z takimi radzą. No i iść w pole karne 1:1, bez teatru, ale nie uciekać przed kontaktem z nogą przeciwnika. Liczę na srogi rewanż, ale jeżeli uda się wygrać skromnie 2:1, to nie będę narzekał.
12 marca 2024, 23:06 / wtorek
Ma być pełen rewanż. Aby tak się stało należy wpakować im 6 goli i to bez straty własnej. Tylko taki rezultat będzie mnie satysfakcjonował.
12 marca 2024, 23:56 / wtorek
Ambitni przedmówcy. 2:1 po ciężkim meczu z desperatem.
13 marca 2024, 03:48 / środa
Ostatnio trafiłem 4:0 więc teraz stawiam 5:0.

Przy okazji kiedy ostatni raz udało nam się wygrać różnicą 5 bramek? Pamiętam mecz z craxą 6:2 na wyjeździe i kilka wyników po 5:1 (m.in. ostatnio z GKS Katowice). Ale 5:0, 6:1? Ktoś pamięta? Nie przypominam sobie takiego meczu na szczeblu centralnym po 2001 roku ale może ktoś mnie wyprowadzi z błędu ;)
13 marca 2024, 06:47 / środa
Lechia Gdańsk 5 - 0 Podbeskidzie Bielsko-Biała
Sebastian Mila 48 (k) 1 - 0
Mario Maloča 54 2 - 0
Grzegorz Kuświk 58 3 - 0
Miloš Krasić 59 4 - 0
Sławomir Peszko 86 5 - 0

13 lutego 2016
13 marca 2024, 12:20 / środa
Impreza zgłoszona na 8000.
13 marca 2024, 13:37 / środa
Będzie do przodu ale łatwo nie będzie. A co do frekwencji, to szału nie będzie- piątek 18, chyba najgorsza możliwa pora. A sorry zawsze może być wtorek 20:30
13 marca 2024, 16:07 / środa
Na lidera wszyscy się sprężają, mecz z Zagłębiem to taka trochę pułapka, nie mają najgorszych piłkarzy, ale coś tam nie gra, dlatego zadowoli mnie skromne 1:0 i oby bez kartek i kontuzji, jeśli zajdzie taka potrzeba otworzą kolejne sektory, z dużą dozą optymizmu liczę, że frekwencja minimalnie przekroczy 10 tys.
jozin@ dzisiaj nie na już dobrych terminów meczy, wszystkie są złe, piątek 18:00, praca, korki itp, piątek 20:30 to dobry czas ale na kino z żoną albo kolację w restauracji, sobota wcześniejsze pory to zakupy w markecie, galerii itp, 15-16 rodzinny obiad, sobota wieczór impreza albo wyjście do knajpy, teatru lub na koncert, niedzielne południe to odsypianie soboty albo msza w Kościele, 15-16 obiad u teściowej, 18-19 to już nic się nie chce, odpoczynek, koniec weekendu, poniedziałek 18:00 fatalny, praca , korki itp
13 marca 2024, 17:18 / środa
Kolejny trudny mecz z ostatnia drużyną w tabeli. Dla mnie liczą się kolejne 3 punkty do realizacji celu jakim jest awans. Liczenie ile goli strzelimy jest dla mnie bez sensu bo jak ktoś słusznie zauważył gramy z drużyną, która nie ma już nic do stracenia. Prawdopodobnie się zamurują i będą czekali na jakąś okazję w postaci stałego fragmentu gry albo kontry.
Co do odpowiedniej pory meczu to uważam, ze jak ktoś bardzo chce być na meczu Lechii to znajdzie zawsze jakiś sposób żeby być. Jak szuka wymówki w stylu pogoda,godzina czy dzień tygodnia to znaczy że nie jest tak ważny jak deklaruje . Moja żona z przekąsem mówi, że najpierw jest Lechia a dopiero potem ona... i coś w tym jest...
13 marca 2024, 17:53 / środa
Temat frekwencji można wałkować niczym m jak miłość - serial co będzie trwał do końca świata. Nie ma ( tu nie chodzi tylko o Gdańsk ) mody na piłkę nożną. Dlatego na mecze chodzą ci co zawsze. Jeżeli zapowiada się ze frekwencja na mecz w końcu wzrośnie, to nagle klub ogranicza liczbę kibiców do 25 koła ( mecz z Legią ), a to nagle ludzie nowi i pojawiają się race ( pikniki tego nie lubią ) itd. A tu nagle jakiś dymik na trybunie - mecz pucharowy , po którym pikniki z dziećmi raczej nie wrócą itd. Zero promocji na mieście itd. Szkoda gadać. Dodatkowo nasza aglomeracja ma masę innych atrakcji ( również sportowych ) i kibice po prostu się rozpraszają. A 18 jest do dupy godzina, może nie dla mieszkańców Gdańska ale już okolicznych miejscowości to już mega problem.
13 marca 2024, 20:44 / środa
W skali kraju frekwencja rośnie. Był bum turystyki stadionowej na nowe stadiony na Euro, potem frekwencja powoli spadała, za czasów lockdownu za sprawą centralnego przymusu spadła prawie do zera, potem powoli rosła by osiągnąć apogeum.

Dane za transfermarkt.
I liga.
Wisła Kraków - średnia 15.107 - obecne miejsce w tabeli: 5;
Motor Lublin - średnia 7.683 - obecne miejsce w tabeli: 4;

Ekstraklasa.
Ruch Chorzów - średnia 7.683 - obecne miejsce w tabeli: 17 (na WDŚ sprzedane ponad 30k w wewnętrznej sprzedaży);
Korona Kielce - średnia 10.838 - obecne miejsce w tabeli: 15;
Radomiak Radom - średnia 7.488 - obecne miejsce w tabeli: 11;
Widzew Łódź - średnia 17.097 - obecne miejsce w tabeli : 10 (w 1 lidze mieli prawie 16k);
Górnik Zabrze - średnia 14.599, obecne miejsce w tabeli: 7;
Legia Warszawa - średnia 24.493, obecne miejsce w tabeli: 6 (rekordowa frekwencja, a jak na budżet, układy i oczekiwania to bardzo niskie miejsce);
Pogoń Szczecin, średnia 16.950, obecne miejsce w tabeli: 5 (rekordowa frekwencja);
Lech Poznań, średnia 21.969, obecne miejsce w tabeli: 4;
Śląsk Wrocław, średnia 22.330, obecne miejsce w tabeli 3 (rekordowa, to prawda, że długo byli liderem, ale obecna i tak o wiele wyższa jak w sezonie mistrzowskim);

Tak, podałem tylko wybrane kluby z rekordowymi frekwencjami z dużych aglomeracji, inne pominąłem.
13 marca 2024, 20:56 / środa
*WKS obecne miejsce 2. Drobny błąd, nie zmienia istoty sprawy.
14 marca 2024, 15:57 / czwartek
A ja swoje. Tylko zwycięstwo. TLG
15 marca 2024, 10:06 / piątek
Hej, hej Bks ,hej, hej Bks Gdańska Lechia najlepsza jest id oraz Kto liderem jest , kto liderem jest itd.
Oby to było śpiewane w trakcie meczu i po nim też !
Do boju Lechia Gdańsk !!!

1
15 marca 2024, 14:47 / piątek
Ciekawostka: nie można kupić w tej chwili biletów online, awaria czy już 8000 wyprzedane?
15 marca 2024, 14:50 / piątek
Haha oni się kurwa nigdy nie nauczą :)
15 marca 2024, 15:27 / piątek
wyprzedane

może się w końcu nauczą kibice że bilety się kupuje wcześniej a nie 2h godziny przed meczem.
15 marca 2024, 16:01 / piątek
Podobno od 16 będzie można kupić w kasach przy stadionie...
15 marca 2024, 16:09 / piątek
Moderator :
A to są jakieś nieposiane zasady, że biletów nie kupuje się na 2 godziny przed meczem ?
Ja się nie chcę kłócić ani siać zamętu ale kurwa od dłuższego czasu jest płacz w temacie frekwencji. Piłkarze ,Trener i nie wiadomo kto jeszcze informują w mediach , że potrzebni sa fani na trybunach. Nawet my kibice wiemy że frekwencja leży. Nagle przychodzi piątek , pogoda w miarę fajna , Lechia w gazie, przeciwnik słaby a więc prawdopodobieństwo wygranej jest wysokie. W związku z tym ludzie stwierdzili, a huj tam idę na na mecz ;D i co ? i pizdaa.
Nie wiem dla ilu osób zabrakło biletów , czy to 2 tysiące czy tylko kilkaset rozczarowanych ludzi. Ważne jest to , że klubowi bez sponsorów uciekają pieniądze z przed nosa i to po raz 2 w tym sezonie. Dla mnie to jest żałosne i niezrozumiałe. Tak się wielkich projektów nie buduje i takie są fakty !
Lider ligiem żałosną frekwencją który ma stadion na 40k nie jest w stanie zapewnić wszystkim chętnym miejsca na stadionie.
15 marca 2024, 16:20 / piątek
Są jeszcze bilety do kupienia w kasie, po prostu skonczyla sie pula w sprzedazy online, nie wiem na jakiej zasadzie to działa, biletów okolo 11 było jeszcze bardzo dużo w sprzedaży.

Co do ograniczenia widowni, w poniedziałek było sprzedanych 3500 biletów, klub pewnie oszczędza kasę i zgłosił na tyle na ile zgłosił, takie jest zapotrzebowanie najwidoczniej.
15 marca 2024, 18:02 / piątek
O cholerę chodziło z tym hymnem?
15 marca 2024, 18:03 / piątek
Śpiewamy hymn a ta kurwa puszcza muzykę o co kurwa tu chodzi normalnie bezmózgi
15 marca 2024, 18:42 / piątek
Jakby to ktoś zrobił celowo
15 marca 2024, 19:30 / piątek
Bobcek beznadzieja dzisiaj. Wszystko pierdoli.
15 marca 2024, 19:52 / piątek
Kapić Pan Profesor, brawo!
15 marca 2024, 20:06 / piątek
Bez najmniejszych wątpliwości.od poczatku do końca.
Brawo Drużyna,brawo Trener Grabowski.
Miłego weekendu dla wszystkich.
15 marca 2024, 20:11 / piątek
Jest fajnie. Graty dla zespołu i sztabu. Chwilo trwaj
15 marca 2024, 20:48 / piątek
Mały nakład sił ,zgodnie z planem.Cieszy bramka Zjawińskiego ,a Bobczek ma trochę czasu na przemyślenia,bo za chwilę nie będzie tyle okazji na zmarnowanie x szans.
Co do biletów mam nadzieję,że to tylko marketingowa zagrywka ,a nie głębszy problem.
15 marca 2024, 20:57 / piątek
Fajnie że mamy wiele okazji i kilka z nich wpada. Mi osobiście podoba się z jakim zaangażowaniem grają , jak ofensywni wracają do obrony itd. Jak dla mnie masakra ze bramkę zdobył zjawinski bo zakłamuje ona obraz tego kopacza . Tragedia i tona mułu. Ślepa kura której trafiło się ziarno. Mam nadzieję że po zatwierdzeniu do gry nowego narybku z Szachtara pan zjawa pójdzie kopać tzn biegać bez sensu do drużyny z b klasy.
15 marca 2024, 21:06 / piątek
Brawo za wygraną i pełen rewanż. 4-0 to bardzo przyjemny wynik. Nie będę krytykował nikogo choć jest jedno drewno któremu się należy.
Pan trener obiecał i mamy 15 punktów po 5 meczach. Schody dopiero się zaczną.
15 marca 2024, 21:08 / piątek
Początek niemrawy, dobrze ze wpadł ten karny i nie było potem nerwowości. Bobcek, chyba dziś nie zaśnie, tyle pewnie mu głowie będzie kłębic się myśli. Chłań też podobnie, dziś zabrakło wyrachowania. W tym meczu nie było konsekwencji beznadziejnej skuteczności, ale przyjdą mecze, na których takie nonszalancko marnowane sytuacje się zemszczą. To do poprawy.

Teraz nie potrzebna nikomu przerwa na jakieś mecze reprezentacji, oby wszyscy wrócili zdrowi i w formie.
10 finałów jeszcze przed nami i można powiedzieć, że łatwo to już było.

TYLKO LECHIA!
15 marca 2024, 21:20 / piątek
4 do 0 i Lechia żegna frajera. Szedłem dzisiaj na mecz z nadzieją, że uda sie nie tylko wygrać, ale wygrać w dwumeczu. Oj długo piłkarze się do tego zbierali, ale jednak udało się. Jedno i drugie.
Gratulacje dla trenera, który potrafił piłkarzy zmobilizować, no i piłkarzom, którzy rozegrali całkiem dobry mecz. Co do Bobceka mam zupełnie inne zdanie niż reszta. On nie jest pod formą, on jest po prostu beznadziejny. Przypatrywałem się specjalnie jego grze. Na kilkanaście kontaktów z piłką nie spieprzył tylko główki z 5 metrów ( sygnalizowany strzał w lewy róg) i raz był pożyteczny, bo jakiś niedomyślny obrońca Zagłębia sfaulował go. W pozostałych przypadkach spier...ł dokumentnie wszystko, w tym kilka razy w nadzwyczaj spektakularny sposób. Mówię : lepiej aby ogrywał się Zjawiński, który jest niewiele lepszy, ale mam nadzieję, że mu ta gra by w jakis sposób mogła posłużyć. Co do tej kolejki do kasy - dlaczego otwarto tylko jedną ? Wynajmują szwadrony psów, watahy ochroniarzy a nie mogą na dwie godziny zatrudnić 3-4 kasjerki ?
15 marca 2024, 21:31 / piątek
Lille tym tokiem rozumowania to Bobcek w końcu odpali. W sensie że nie jest w niczym gorszy od zjawy. Jest jedna różnica między zjaiwinskim a bobckiem…. Bobcek potrafi się ustawić i wracać do obrony. Zjawa stoi jak pizda i potyka się o własne nogi mając szansę coś pokazać grając 5 minut w meczu.
15 marca 2024, 22:04 / piątek
Jest o wiele gorszy w grze głową. Różnica między nimi polega tylko na kasie, którą wydano na to drewno.
15 marca 2024, 22:06 / piątek
Jozin pełna zgoda, Zjawiński oprócz wzrostu nie ma nic a liczę że Bobcek lada moment powinien odpalić, podobnie jak Mena i Khlan, jesienią mega nie skuteczni a teraz coś tam strzelają.
15 marca 2024, 22:21 / piątek
Ale jęczycie Panowie. Jeśli przy takiej skuteczności mamy 41 bramek (lepsza tylko Wisła 43) to przy lepszej powinno być 60?70? I nie przesadzałbym z tym niedocenianiem naszego dorobku, że nie graliśmy z czołówką. Bo ta czołówka gubi punkty z ogórami. I kogo my się mamy w tej lidze bać? Zamiast pierdolić na forum trzeba chodzić na mecze i wspierać...trzeba wspierać ten zespół. Te jebane lenie co nas spuściły w zeszłym sezonie to nie są godne butów wiązać tym chłopakom. Jest ogień i ciąg na bramę. A że czasami nie wszystko wychodzi i wchodzi?
To tylko 1 polska liga...tylko...i oby dla nas tylko do końca maja!
15 marca 2024, 22:31 / piątek
Skromnym zdaniem ta drużyna przerasta poziomem obecnym tę ligę. Rywali jest dwóch i w tej kolejności Wisła i śledzie. Dwie z tych drużyn awansują, trzecia loteria. Mało tego uważam że kto. nie awansuje i w eklasie nie będzie kandydatem do spadku, no może arka ewentualnie.
Z przekory zapytam czy ktoś z was by postawił grube siano, że dzisiejsza Lechia przegra pojedyńczy mecz z Jagą , Śląskiem, Lechem czy Legią???
No ja nie.
Gratuluje Panie trenerze bo to co Pan odwalił od lipca i braku ekipy na trening to jest szok, jak to będzie u Pana dalej tak wyglądać to pewnie szybciej niż pozniej repra, czego życzę, tylko najpierw mistrz z Lechią, a co??? Mam nadzieję ale i spore przekonanie ,że jest Pan człowiekiem który też tak na to patrzy
15 marca 2024, 22:44 / piątek
Im się po prostu chce grać w piłkę.

Niby tak mało a jednak tak dużo. Wstrzymam się z ocenami poszczególnych zawodników, najważniejsze mecze ciągle przed nami i wierzę, że ci którzy dzisiaj nie grzeszyli skutecznością będą to robić w następnych meczach.

Zrobię tylko jeden wyjątek, to co grał dzisiaj Kapic, to poezja. Pełna kontrola nad piłką, nad tempem rozgrywania i świetnie dyrygował naszą grą pressingiem. Chapeau bas!
15 marca 2024, 22:47 / piątek
Już w zeszłym sezonie znajomi z Olsztyna mówili że nas zobaczy trener to przekozak. Fakt nie udał mu się awans ze Stomilem. Ale wierzę że uda mu się to co zrobił Kubicki i przebiegnie wokoło stadionu w geście triumfu. I nawet hymn był śpiewany ok.. zdrówko
15 marca 2024, 22:49 / piątek
Że nas obecny trener mialo być - telefon wariuje
15 marca 2024, 22:52 / piątek
Po Mandziarze została spalona ziemia, groził niebyt, a jest lider. Po owocach poznacie...czyli chyba oczywiste ze zasługują na 110% wsparcia, naprawdę dziękuję bo po tych melepetach mandziary to bardzo miła odmiana
15 marca 2024, 23:04 / piątek
Jeszcze nikogo tak na serio nie było z tej ekipy w składzie a zrobiliśmy najlepszy transfer w tym sezonie- ściągneliśmy do nas Grabowskiego.
Oby szło nam tak dalej, żeby nie trzeba było oglądać się na inne drużyny bo niestety Wisła dziś wygrała w końcówce.
Patrząc na naszą kadre i obecne formy zawodników, wystarczy kimś bardziej klasowym w 11 zastąpić Kałahura, Chindrisa i Bobceka no i mamy kompletną ekipę.
Chociaż chciałbym to odszczekać bo na początku sezonu też skreślalem Kapica a teraz jest wiodącą postacią.
15 marca 2024, 23:15 / piątek
Już widzę te pokrzywione mordy pizdusiów z ekstraklasy co nas spuścili. Niech szmaciarze patrzą i się uczą jak grają młode chłopaki za normalne pieniądze, a nie skurwiałe gwiazdki przemęczone, leniwe, spuchnięte i co tydzień gadające jak im zależy, jak się starają i chuja wychodzi.
16 marca 2024, 00:13 / sobota
Jestem dumny z tej drużyny.Tylko tyle i aż tyle.Młode nieprzepłacone chłopaki grające mega dojrzały i fajny dla oka futbol.Ale to się zajebiscie ogląda.Tu na każdym meczu powinno być minimum 15 koła ludzi.Tak psioczyliśmy za mendziary na sfochowane pizdeczki a teraz jak mamy perspektywiczną dobrze zorganizowaną ekipę która jest liderem i wciąga tą ligę nosem coś nie widać progresu frekwencyjnego…gdzie popełniliśmy błąd?Musimy to naprawić,my kibice nakręcając się nawzajem ale też Klub musi się wziąć w garść.Musi na nowo nastać MODA NA LECHIĘ bo okazja by przyciągnąć nowe rzesze kibiców jest niebywała.Dla mnie teraz tylko liczy się spuszczenie wpierdolu śledziom w derbach a do tego potrzebujemy niewykartkowanych Zelizko i Kapicia ale o to chyba sztab zadba…
16 marca 2024, 06:39 / sobota
Pisałem kiedyś, że Chłań to ukraiński Messi ale dziś można napisać że Mena to kolumbijski Mbappe!! Poziomu jaki prezentował myślę nie powstydziłby się słynny Francuz, kilka akcji było typowo w jego stylu.
16 marca 2024, 08:37 / sobota
Poraz kolejny wracałem do domu te 90 kilometrów z uśmiechem na twarzy.
Fajny meczyk w wykonaniu Lechijki.
Początek niemrawy, ale od pierwszej bramki było już tylko lepiej.
Szacunek dla Trenera i zespołu.
Szkoda tylko, że jak drużyna jest w gazie, następuje przerwa na reprezentację.
16 marca 2024, 18:06 / sobota
Kto wpda na pomysł tej piosenki podczas wchodzenia piłkarzy na murawe? To jest jakiś niedojebany mózg!!!
16 marca 2024, 19:38 / sobota
Bramki: odnośnik
16 marca 2024, 19:39 / sobota
NIe wiem o co chodzilo faktycznie z tą muzyką na wejściu. Ale może slusznie bo ich trener mówił, ze się stadionu przestraszyli :) A poważnie to bez sensu było. Dopingowo widać było udane próby dopingu na dwie trybuny. Może trochę przeciagane to "Hej hej" ale zielona doceniała żółtą i OK. Sam mecz zgodnie z moimi oczekiwaniami. Ekipa jest mocna. Mam nadzieję, że pojedynek z Arką będzie tylko o potwierdzenie naszej wyższości bo kwestia awansu pozytywnie wyjaśni się wcześnej.

1 2
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2025. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.454