LECHIA GDAŃSK-Zagłębie Sosnowiec 15 marca, piątek godz.18:00
strona 2/2
18 marca 2024, 12:03 / poniedziałek
Mogło być spokojnie 7,8 do zera, ale Bobcek jest bez formy, zaciął się,a i bramkarz Zagłębia zagrał świetnie. Oby od Odry frekwencja zaczęła przekraczać 10 tys.minimum. Idzie wiosna, lepsze nadchodzą czasy,powraca Lechia do ekstraklasy, rywale będą atrakcyjni, więc jest potencjał i na 20 tys. Kałahur musi zostać na ekstraklasę,to piłkarz z potencjałem, myślący, odważny, na razie robi błędy ze względu na ... młodość, zbyt dużą wiarę we własne możliwości i pewne rozstrzepanie. Musi popracować nad koncentracją przez całe 90 min. Ale bez wątpienia ma papiery na granie na wyższym poziomie.Na Chindrisa też nie ma co narzekać, zrobił kilka wielkich błędów np. na derbach i z Podbeskidziem,ale nie ma takich,co są całkowicie nieomylni. Nasza obrona gra zresztą dobrze i szczęście jej dopisuje.Chindris daje doświadczenie, spokój. Czekam na zatwierdzenie Ukraińca Vinnuka i na powrót Fernandeza i ze skutecznością powinno być jeszcze lepiej. Z Odrą tylko zwycięstwo,trzeba odskoczyć Wiśle,sledziom i Tychom na 5,7 punktów i dalej bez nerwów, presji,stresu grać swoje z dodatkowymi atutami jak Fernandez. O śledzi spokojny jestem,zrobili dotąd wynik ponad miarę swoich sportowych możliwości. Będą jeszcze gubić punkty. Wisła ma większy potencjał,ale notuje wahania. Na razie wszystko Idzie w dobrym kierunku, oby tylko zdrowie i szczęście dopisało,bo o ambicje, chęci, siły, determinację i zaangażowanie tego teamu jestem spokojny. Dajcie radość,jakiej dawno Mandziarowa Lechia nie dawała.
18 marca 2024, 13:20 / poniedziałek
Najwazniejsze ze w tej druzynie jest ambicja i chec do zrobienia wyniku, awansu... pogonili przeciwnika 4 do 0 a sami mowia ze powinno byc wiecej... nie wpadaja w samozadowolenie... tak jak ktorys z przedmowcow napisal... gdzie sa te spasione poobrazane gwiazdki co nam spadek zapewnily? jakos zaden z nich nie blyszczy jakos specjalnie...
19 marca 2024, 10:52 / wtorek
Fajna gra fajny wynik.Tak trzymać.Niestety znowu zaczynają się problemy z kasą.Castrop pisałeś o 10 tys.kibicow ,na razie trudne do zrealizowania - brak kasy na zwiększenie ochrony i klub sprzedaje tylko do 8500.Potem biletów brak w sprzedaży.Na Sosnowiec kilku moich spóźnialskich kumpli nie mogło już kupić biletów,więc 10 tys.mogło już być ostatnio .ale wstrzymana była sprzedaż biletów.Robi się trochę błędne koło nie ma kasy na zwiększenie ochrony to nie ma też większych wpływów z biletów a i sponsora trudniej znaleźć jeśli takowy widzi stadion wypełniony tylko w 1/5.Oby piłkarzom zaczęli płacić bo znów będzie lipa.
19 marca 2024, 11:06 / wtorek
Proponuję zrobić mobilizację na następny mecz, wiem, że pora nie zbyt zachęcająca ale jeśli wykupimy całą pulę biletów wcześniej niż kilka godzin przed meczem, do tego każdy kto był na meczu z Sosnowcem na mecz z Odrą zabierze ze sobą jedną osobę to już mamy kilkanaście tysięcy ludzi. To jest do zrobienia.
19 marca 2024, 14:09 / wtorek
Podzielam obawy ZZ. Sportowo wyglądamy coraz lepiej ale niestety stare problemy ciągną się za nami. Niepokoi brak sponsora strategicznego - Energa poszła za miedzę i bardzo źle się stało.
Na tym poziomie i przy założeniu ze awansujemy trudno funkcjonować normalnie bez dużego sponsora.
W swojej wypowiedzi Chodorowski na pytanie w kwestii zaległości płacowych stwierdził, że w Lechii piłkarze nie grają dla pieniędzy tylko dla rozwoju własnego.Ciekawe czy sam pracuje nie dla pieniędzy tylko dla rozwoju osobistego? Dalej stwierdził, ze prędzej czy później ci najlepsi będą odchodzić. I ja to rozumiem, bo dzisiaj nie da się utrzymać budżetu bez sprzedaży piłkarzy za dobre pieniądze. Ale mam wrażenie, że tu chodzi głównie o zysk a nie długofalowy rozwój klubu. I to unikanie odpowiedzi na pytania o wysokość budżetu czy miesięczne koszty utrzymania. Mamy bardzo złe doświadczenia w tym temacie i większa transparentność była by wskazana.
Co do frekwencji to my kibice musimy zrobić trochę więcej ze swojej strony i tyle.
Jakoś gdzie indziej potrafią się zmobilizować a u nas porażka. Wiem ze to efekt mendy ale czas chyba dać kredyt zaufania dla tych chłopaków i zacząć wspierać na stadionie.