Gdańsk: wtorek, 17 czerwca 2025

Stal Rzeszów - Lechia Gdańsk, sobota 27.04 godz 17:30

strona 2/2

27 kwietnia 2024, 20:17 / sobota
Mamy 59 pkt a Tychy 48pkt, jak dziś wygrają będą mieli 51 i 8 punktów straty do nas.
Za tydzień wygrywamy i mamy 11 punktów przewagi na 3 kolejki przed końcem... dodatkowo bezpośredni bilans będzie dodatni ,jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi.
27 kwietnia 2024, 20:21 / sobota
Nad Tychami będzie wystarczająca przewaga, ale może wystąpić to co ktoś już pisał, czyli równo punktów z Gieksą i Arką i mała tabela (zakładając że Gieksa wygra wszystkie mecze do końca, mało prawdopodobne)
27 kwietnia 2024, 20:22 / sobota
To było tak bardzo niespodziewane.... liść w twarz z zaskoczenia... to piłkarze sprezentowali dzis kibicom... a to chlopaczki, truchtajace bez ambicji jak Bugaj, Piła i australijczyk powinni wyłapać. Duży zawód... trener powie pewnie, ze to był intensywny tydzien i mieli duzo w nogach... a dla mnie to nie jest usprawiedliwienie. Jest wola walki i nie poszło wtedy trudno, można zrozumieć....ale kompromitujące przejście obok meczu zawsze powoduję frustrację!
27 kwietnia 2024, 20:39 / sobota
Ostatni mecz arczanie grają z Katowicami, mała tabela nie wchodzi w rachubę.
Zwycięski mecz z Tychami odkorkowuje Piccolo
27 kwietnia 2024, 20:42 / sobota
Oczywiste,że pozycja w tabeli jak i przede wszystkim przewaga punktowa to wynik ponad stan,za który należy podziękować głównie trenerowi i ... szczęściu trochę.
To w większości młode chłopaki przecież którym teraz potrzeba wsparcia.
Zaliczka jest na tyle duża ,że powinna wystarczyć.Pamiętajmy ,że nie tylko kibice odwiedzają forum .
A swoją drogą bez sensu było się tu zarzynać czując przewagę przeciwnika w motoryce.
Będzie dobrze :)
27 kwietnia 2024, 20:45 / sobota
Adm … jesli jest najdłuższą osobą która pozostała w obecnej Lechii to co się dziwić. Nawet o tym nie wiesz ale może ich zjebie niczym dziadek wnuki. O to w tym chodzi
27 kwietnia 2024, 21:33 / sobota
Dostaliśmy w pierdol od dobrze grającej póżną wiosną drużyny. Przykre - to fakt. Dyskusje o awansie nie sprzyjają odpowiedniej koncentracji i rzeczywiście przy braku tego motywatora zabrakło piłkarzom sił,bo umiejętności się nie ulotniły. Odniosłem wrażenie, że te „wykartkowania” po meczu z Polonią znaczna część kibiców przyjęła z uznaniem a przecież w kontekście awansu to ten dzisiejszy mecz był najważniejszy, więc czemu utraciliśmy takich zawodników? No ale może to ma podnieść temperaturę i emocje w końcówce sezonu? Mecz z Tychami to rzeczywiście będzie okazja do pokazania swoich walorów, także twardego charakteru. Odpocząć i zagrać swoją, szybką kombinacyjną piłkę.
Wiadomo jednak, że sprawy różnie mogą się potoczyć, ale mała tabelka z Gieksą i śledziami, to byłaby dopiero beka. Cała liga by się śmiała, gdyby wszedł GKS. Gdyby przewaga Północy zmalała przed derbami do 3 pkt nad kimkolwiek, to przecież nie czas sięgać po jakieś małe tabelki, tylko gajer na siebie i do Grandu dogadać sprawy a prawdziwe derby odłożyć na te ekstraklasowe, a tam w nich nam lepiej szło.
27 kwietnia 2024, 21:46 / sobota
Kapic zaprezentował dokładnie to samo co w Katowicach czyli unikał odpowiedzialności grał na alibi i przeszedł obok meczu.No i muszę posypać głowę popiołem bo przed sezonem chwaliłem Sarnawskiego a okazuje się że jest to zwykły ręcznik który odbija tylko to co leci wprost na niego, częściej piąstkuje piłkę niż ją łapie a to że do tej pory tak mało wpuścił to zwykła kumulacja szczęścia,ofiarności i nabijania piłką obrońców oraz jakością samych napastników przeciwnika.
Czy był w tym sezonie choć JEDEN mecz po którym można by uczciwie powiedzieć że nam go WYBRONIŁ i zapewnił 3pkt?
27 kwietnia 2024, 22:06 / sobota
Tak, w Warszawie
27 kwietnia 2024, 22:11 / sobota
Sarnavski w środę wyjął ładnie piłkę po płaskim strzale w lewy dolny róg bramki.

Trzeba myśleć o meczu z GKS. Tychy, zgodnie z przewidywaniami, wygrały z Sosnowcem 2:0. Trzeba z nimi wygrać za tydzień i będzie git :)
27 kwietnia 2024, 22:15 / sobota
Tyszanie mocno nakręceni po dzisiejszej wygranej, najlepsze komentarze że awans jest bliski musimy wygrać w Gdańsku... tfu.. akysz.. Nawet nie chcę o tym myśleć i kalkulować , musimy wygrać i zdobyć 3 punkty. A My Swoje!
27 kwietnia 2024, 23:02 / sobota
Zostały 4 spotkania. I trzeba wygrać najbliższy ( Ekstraklasa) i przedostatni. I sezon będzie można uznac za w pełni. Tylko Lechia.
28 kwietnia 2024, 00:04 / niedziela
Nie,trzeba wygrać wszystkie mecze do końca,a nie tylko dwa. Z takim podejściem i myśleniem skończy się zaprzepaszczeniem szansy w ostatnim meczu, może w ostatniej minucie. Tychy trzeba koniecznie pokonać,a do Krakowa pojechać z silną wolą i motywacją i zagrać z determinacją nie o remis,ale o zwycięstwo. Śledzie w derbach nie mają prawa wygrać, są słabi.,nie udźwigną presji,jak ich 30 tys kibiców sponiewiera. Tak samo w Legnicy, przeciętniacy ligowi, nie ma tam żadnych tuzów piłkarstwa. Ot takie dreptaki ligowe.
28 kwietnia 2024, 00:53 / niedziela
Piszę ironicznie. Mam nadzieję że oni tak specjalnie aby przypieczętować u siebie. Damy radę.
28 kwietnia 2024, 01:42 / niedziela
Katowice grają na wyjazdach w Tychach i Gdyni, u siebie z Polonią, Stalą Rz.i Wisłą. Jeśli my się obawiamy któregoś z tych przeciwników to oni maja dokładnie to samo. Dodatkowo grają zespoły walczące o awans pomiędzy sobą co oznacza, że jak by Katowice miały zrobić komplet to śledzie i tyskie kompletu nie zrobią.
28 kwietnia 2024, 04:52 / niedziela
Awans już jest - nawet jeśli przegramy wszystko do końca. Mecz w 33 kolejce jest o to czy z pierwszego czy z drugiego miejsca. Cała czołówka gra między sobą i musiałby zdarzyć się niewyobrażalny splot wyników byśmy mieli wypaść poza top 2
28 kwietnia 2024, 09:37 / niedziela
To rywale Lechii mają trudny terminarz,bo właśnie grają jeszcze z Lechią,nie my. Poza tym grają jeszcze między sobą. Po prostu trzeba spokojnie podejść do spotkań, grać swoje, walczyć, nie robić horrorów w końcówkach. I nie grać jak w Katowicach i Rzeszowie. To oni muszą gonić, szarżować, ryzykować, martwić się, kombinować i grać pod presją.
28 kwietnia 2024, 11:34 / niedziela
Castrop, 100 proc racji, to Nas się maja bać, My mamy robić swoje I nie oglądać się na innych
28 kwietnia 2024, 12:21 / niedziela
Madura albo @maruda ;)... c-a-s-t-o-r-p.
To tak w kwestii formalnej .
No jasne, że nie mamy co na innych się oglądać, ale GKS-a... to ma marne szanse nas dojść ( choć w tej chwili jeszcze matematycznie je ma) a jednocześnie może nawet nam także pomóc, zabierając punkty innym.
Dziś grają z Polonią na wyjeździe, walczącą o utrzymanie, więc też nie będą mieli łatwo.
Inni też będą tracić punkty.
Będzie dobrze.
Tylko Lechia!
28 kwietnia 2024, 16:08 / niedziela
Może to tylko wypadek przy pracy ....kolejny po występie w Katowicach , ale za ten mecz mi jest po prostu wstyd za biało-zielonych . Runął chyba mit o naszych wspaniałych skrzydłowych . Podejrzewam że występ Meny nie wiele w tym spotkaniu by zmienił ! Mam nadzieję że po awansie do ekstraklasy z niektórymi piłkarzami się pożegnamy . Trzeba wymieniać najsłabsze ogniwa i szukać następców chociażby z takiej Stali czy innych drużyn z obecnej I ligi i nie tylko !
Ps. Dla mnie nieporozumieniem w obecnym składzie jest chociażby nasz Australijczyk !
28 kwietnia 2024, 16:39 / niedziela
Australijczykowi i Bugajowi podziękowałbym na pierwszym miejscu.
28 kwietnia 2024, 16:58 / niedziela
Castorp,

Przepraszam za błąd w nicku, zwykła nie uwaga, żadna zlosliwosc.
28 kwietnia 2024, 17:50 / niedziela
Bugaj i Kałahur nie mają prawidłowego nawyku ustawiania się jako boczni obrońcy. To jest kurde podstawa.
28 kwietnia 2024, 18:31 / niedziela
Ilu obecnych pilkarzy Lechii nadaje sie do gry w Extraklasie?Nurtuje mnie to pytanie?3,4,5?
28 kwietnia 2024, 18:52 / niedziela
Obaj będą się nadawać, jeśli trener nauczy ich ustawiać się względem przeciwnika. Może wideo z bocznymi obrońcami. Najpierw pokazać palcem na ekranie a potem trening.
28 kwietnia 2024, 18:55 / niedziela
No nie wszyscy ale kilku nadaje się. W przeciwieństwie do bandy chuja z poprzedniego sezonu.
Australijczyka nie żałuję ale Dawid mnie zawiódł bo miał mecze, które pozwalały mieć nadzieję ze będzie z niego niezły zawodnik. A z tym wypierdalaniem to też był bym ostrożny, większość to jednak jeszcze młodzi piłkarze. A my już mamy słabe doświadczenia z wypierdalaniem młodych talentów...potem żebyśmy nie żałowali.
1 2

Copyrights lechia.gda.pl 2001-2025. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.396