Gdańsk: sobota, 14 czerwca 2025

Miedź Legnica - Lechia Gdańsk, niedziela 26.05 godz 15:00

strona 1/1

24 maja 2024, 09:22 / piątek
Już w najbliższą niedzielę ostatni mecz jakże zajebistego sezonu. W końcu mamy team z którym można się utożsamiać, który sprawia radość i dumę. Tak więc w niedzielę w teorii mecz o pietruszkę. Mecz, który jak sam trener mówił, będzie okazją aby sprawdzić parę niewiadomych. I mam nadzieję że te niewiadome, udowodnią że zasługują na bycie częścią dream teamu.
Bo dla mnie na 1 ligę jest dream team. A i w ekstraklasie będzie po paru wzmocnieniach. Liczę na 3 punkty, przekroczenie 70 punktów - to w realiach polskich duża rzecz. Jakiś czas temu, ktoś napisał, że ma nadzieję że wątki zakładane przeze mnie wprowadzą Lechię do ekstraklasy - nie mniejszym ogłaszam- tak się stało. Tak więc w niedzielę zwycięstwo Lechii i GKS Katowice. Śledzie jeżeli dostaną w pizde okażą się największym frajerem sezonu i marzę aby tak się stało. My wierzymy tylko w BKS!!!
24 maja 2024, 15:04 / piątek
Mikułko - Bugaj, Gueho, Olsson, Kałahur - Biegański - Mena, Neugebauer, Kapić, Khlan – Sezonienko
Myślę żę skałd nie będzie odbiegało od powyższej listy.
24 maja 2024, 16:00 / piątek
Mysle, ze jednak Bobcek zamiast Sezona, ale reszta bardzo realna.
24 maja 2024, 22:35 / piątek
W sumie to chciałbym, żebym Pan Szymon dał szanse zmiennikom. Wynik ma drugorzędne znaczenie, tzn zawsze chce żeby Lechijka wygrywała, ale tym sezonem rozjebali system. Uważam, że Ci z drugiej linii zasługują po prostu na szanse :-) tym bardziej warto zobaczyć kto udźwignie mecz nawet w roli zmiennika
25 maja 2024, 16:42 / sobota
Bez napinki, niech zagrają ci co ostatnio mniej grali jak Sypek, Gueho, Zjawka itp.
26 maja 2024, 09:27 / niedziela
Hmm, to byłoby ciekawe gdyby zamiast Meny i Chlania zagrał Sypek i Zjawka.
26 maja 2024, 13:36 / niedziela
Na pewno mało ciekawe byłoby, gdyby np Mena doznał groźnej kontuzji w meczu o pietruszkę.
26 maja 2024, 14:09 / niedziela
Trener poszedł jeszcze dalej niż przewidywałem. Zamiast Szweda jest Koperski, Australijczyk zamiast Kapica, nie ma też Meny i Chlania a jest Sypek i Bobrek.
26 maja 2024, 14:32 / niedziela
Ciekawy skład który wyjaśni niejasności. Tylko zwycięstwo !!! Ps zawsze zastanawiam się jak leci multiliga , czy oglądacie mecz Lechii czy multilige ???
26 maja 2024, 15:01 / niedziela
Poratujecie linkiem do transmisji
26 maja 2024, 15:09 / niedziela
I Lechię, i multiligę
26 maja 2024, 15:17 / niedziela
odnośnik
Tu jest wszystko.
Fajnie grają, wynik się zgadza.
26 maja 2024, 16:30 / niedziela
Wygląda na to że niewiadome zostaną wyjaśnione: każdy wie ale cóż trzeba było to sprawdzić . Nie ma zmienników i wzmocnienia potrzebne jak nic. Ja tam zawsze multilige , tym bardziej że gramy o pietruszkę. Zdrówko - za GKS sobie wypije a co :)
26 maja 2024, 17:00 / niedziela
No cóż, sparing przegrany ale gdyby te 3 nasze bramki były uznane, to inaczej by to wyglądało.
Katowice w ekstraklasie.
26 maja 2024, 17:03 / niedziela
Do żabki marsz
26 maja 2024, 17:07 / niedziela
No cóż tyle warci są nasi zmiennicy. Koper parodysta a tak na niego liczyłem że odpali a tu lipa.
W zasadzie nikt nie wykorzystał szansy ani nie dał argumentów na pozostanie w Lechii.
26 maja 2024, 17:11 / niedziela
MSZE dzięki za link humor poprawił wynik meczu z wioski rybackiej zmiennicy do bani swoją drogą
26 maja 2024, 17:14 / niedziela
Czy francuz zawalił wystarczające dużo zeby mu podziękować?
26 maja 2024, 17:15 / niedziela
Jeśli znaleźć jakis plus tego sparingu, to ten mecz pokazał to co chciał sprawdzić trener. Nie mamy rezerwowych na poziom Ekstraklasy.
Wygraliśmy ligę w 13-14 piłkarzy. To szacun dla tej ekipy. Niestety jedynie z Sypek, Biegański może wart jest rozważenia z tych graczy co dziś dostali szanse od początku. Reszta nie za bardzo może pomóc w Ekstraklasie, przynajmniej nie na razie.
Niestety Gueho, Koperski, kompletnie się nie odnaleźli w tym meczu. Mikułko nie zepsuł niczego, ale też nie bardzo coś wyciągnął.
Z "podstawowej ławki" słabo dziś Sezonienko, Zjawa. Słabo też Nojgi ( ostatnio nie był w dobrej formie), Kałahur i Bugaj bez błysku.
Sprawdzian się odbył : wynik - potrzebni boczni obrońcy, zmiennicy na skrzydło i stoperzy.

Jak obstawiacie baraże? Śledzie wytrzymają nerwowo?

TYLKO LECHIA!
26 maja 2024, 17:17 / niedziela
Mam nadzieje ze z baraży motor wygra. Bo Łęczna to padaka kibicowska , a śledzie to wiadomo
26 maja 2024, 17:26 / niedziela
@Cygnus obstawiam u nich wysyp kontuzji przed barażem...nie przeżyją już kolejnego spotkania motywacyjnego. Niech gniją w 1 lidze a najlepiej lecą na dno...
26 maja 2024, 17:28 / niedziela
Jozin niech se awansuje kto chce byle by nie panienki z wioski rybackiej
26 maja 2024, 17:31 / niedziela
dg oni już pilnują kibli i umywalek :)
26 maja 2024, 18:07 / niedziela
@d.g. Nie wiem czemu się czapiasz zwłaszcza wychowanków. Może spróbuj ocenic chłopaków z innej perspektywy..
Np Koperski wrócił po ciężkiej kontuzji, długo nie grał a jak już dzisiaj dostał plac, to nie na swojej pozycji - to nigdy nie był obrońca. Czy np gdyby tako Mena musiał stanąć na bramce i się niepopisał, to też byłby parodystą?
Dugi, którego się czapiasz to Kacper. Dla mnie to napastnik a nie skrzydłowy. Ale nawet, to gdyby np Bobcek nie spalił to byłby gol i jego asysta. Przynajmniej w pierwszej połowie chłopak szarpał sporo. No i przecież za nic nie dostał powołania na kadrę.
26 maja 2024, 18:47 / niedziela
Ok...tylko ja się nie czepiam nikogo ani niczego...??? Wystaw sobie 11 wychowanków i graj nimi w ekstraklasie.
26 maja 2024, 21:34 / niedziela
MSZE to że Koperski jest wychowankiem , nie świadczy o tym ze należy mu się miejsce w składzie Lechii . Tak samo nie jest usprawiedliwieniem jego ciężka kontuzja jaką przeszedł . Jego gra nie tylko dla mnie była żenująca !!
Dziennikarz Sportowych Faktów Tomasz Galiński opisał jego w tym spotkaniu postawę następująco " I w sumie winę za wszystkie 3 gole stracone po przerwie ponosi Filip Koperski .Najpierw sprokurował rzut karny , a następnie dwukrotnie złamał linię spalonego ."
I naprawdę nie interesuje mnie czy grał na nie swojej pozycji ......mecz spieprzył koncertowo !
Ps. Dopóki nie złapał kontuzji , też jego gra nie porywała .
26 maja 2024, 22:14 / niedziela
A gdzie ja napisałem że należy mu się pierwszy skład. Gdy przed meczem zobaczyłem że będzie grał na stoperze to sobie pomyślałem że Grabowski sporo ryzykuje. Eksperyment z Koperskim na stoperze nie wypalił i tyle. To raczej wina trenera a nie młodego. Trochę więcej wyrozumiałości dla tych dzieciaków (moim zdaniem z potencjałem).
26 maja 2024, 22:20 / niedziela
W Rzeszowie grał pół godziny na swojej pozycji i też się nie popisał (to że nikt się wtedy nie popisał praktycznie to swoją drogą, ale Koperski też bardzo słabo).
Na ten moment to czarno widzę jego przyszłość, może się jeszcze poprawi.
26 maja 2024, 22:37 / niedziela
No niestety Koperski bardzo słabo i będzie miał problem utrzymać się w Lechii. My przegraliśmy mecz w środku pola, Kangur Bieganski Nojgi bardzo słabo. Zatrzymałbym Sypka, ma chłopak coś, jak wchodzi zawsze coś daje, Sezona bym się nie czepiał zagral na plus.
27 maja 2024, 06:59 / poniedziałek
koperski jak bedzie 2 druzyna to niech sobie w niej pyka albo w TLG ..od 1 zespolu daleko....
27 maja 2024, 08:13 / poniedziałek
Sezon zakończony.
Przegląd wojsk się odbył i poza pierwszym kwadransem wypadł bardzo blado.Ten mecz pokazał,że dużej części tych chłopaków nie zobaczymy w kadrze na ekstraklasę.
Ten sezon był szalony,więc nam wszystkim zgromadzonym dobrze zrobi przerwa od sportowych emocji.Od lipca czekają nowe wyzwania.
3majcie się. Oby do lata!
27 maja 2024, 09:01 / poniedziałek
Według mnie super mecz. Pokazał, to co jest oczywiste, że kadra wymaga wzmocnień. Mam nadzieję że to zmusi Urfera i sztab do działania, aby w Ekstraklapie było o co walczyć. Po jakiejś kopaninie zakończonej 1-0 dla nas lub remisem, jeszcze by kto pomyślał że zmiennicy dadzą radę poziom wyżej.
27 maja 2024, 10:02 / poniedziałek
Szczerze mówiąc ten mecz nic nie pokazał - zagranie w meczu eksperymentalnym składem nie pokazało nic. Nie można było oczekiwać, że jedenastka, która nie jest ze sobą zgraną cokolwiek ciekawego pokaże. Zawodnicy na co dzień wchodzący z ławki do skompletowanej jedenastki inaczej będą funkcjonować niż w przypadku prawie całej 11 rezerwowych. Na pewno nie skreślał bym chłopaków po takim meczu.
27 maja 2024, 10:59 / poniedziałek
Kurcze a ja wciąż pamietam wejście Biegańskiego do Lechii. Świetny byl! Bylem pewien, że bedzie drugim Dawidowiczem tylko ze strzałem z dystansu a chłopak zmarniał niesamowicie. Przykre. Nie od dziś wiadomo, że zmienników po prostu nie mamy. Ławka krótka. Sezonienko jako jedyny zapracował swoją postawą pod koniec rundy na pozostanie w Lechii. Reszta bez żalu... ze Zjawińskim na czele.
27 maja 2024, 13:06 / poniedziałek
@MarkoLG

"(..) Porażka akurat w dobrym momencie, nie będzie zimą pompowania balonika tylko rzetelne przygotowania i mam nadzieję wzmocnienia. Urfer nie zatrudniał nowego skauta aby uczył zespół excela ani Blackwella żeby uczył angielskiego. Każdy widzi, że zespół nie ma ławki, nie ma konkurencji w składzie. "

To napisałem po porażce z Motorem, kończącą grę na jesień. Sprawdziło się przynajmniej częściowo - nie było pompowania balonika, były dobre przygotowania. Teraz porażka też może nam wyjść na dobre. Urfer i Grabowski oglądając mecz zdają sobie sprawę, że większość z zawodników grających w Legnicy nie jest materiałem na Ekstraklasę.
27 maja 2024, 14:29 / poniedziałek
Właśnie o to chodzi, że nie uważam, że ten mecz powinien kogoś skreślać - co innego jest wyjść na cały mecz w randomowym składzie, nie zawsze na nominalnych pozycjach a co innego jest wejść do zgranego składu na połowę czy 30 minut w meczu. Wartość zmiennicy musieli pokazywać przez cały sezon kiedy była potrzeba udowodnienia, że są wartościowymi trybami tej machiny. Mecz z Miedzią się po prostu odbył - zagrali 90 minut ale nic to kompletnie nie znaczyło.

1

Copyrights lechia.gda.pl 2001-2025. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.365