Gdańsk: wtorek, 14 lipca 2026

TLG Lechia Gdańsk - A Klasa

strona 1/2

11 czerwca 2024, 07:04 / wtorek
Tak jak napisał Leszeklv idę za ciosem...
11 czerwca 2024, 16:42 / wtorek
Chyba TLG :) Pewnie kolejny awans.
11 czerwca 2024, 19:47 / wtorek
kurde...no jasne...to dobry znak.!!!!!!!
26 czerwca 2024, 00:26 / środa
O kurde misiu67=13 , dziś jest 26 Czerwiec a to 2 trzynastki . To dobry prognostyk.
Będzie kolejny awans z A-klasy do 5 ligi tzw okręgówki z "marszu" ???. Chyba damy radę.
19 sierpnia 2024, 00:10 / poniedziałek
18 Sierpień 2024 - Pierwszy mecz TLG w A-klasie wygrany 4-1 Z GTS Mokry Dwór.
Fragmenty na YT w moim kanale
odnośnik
26 sierpnia 2024, 01:50 / poniedziałek
Pierwszy wyjazdowy mecz TLG do zaprzyjaźnionych Sierakowic.
link odnośnik
2 września 2024, 01:34 / poniedziałek
Trudniej niż zwykle bo 2-2 TLG-GLKS Różyny.
Dużo nie wykorzystanych okazji TLG , ale dobrze się oglądało.
odnośnik
8 września 2024, 19:03 / niedziela
Te tzw.TLG tylko hańbi nazwę Lechia Gdańsk dziś dostali w pizdę od Czarnych Przemysław i każdy myśli że to była Lechia,a grali jak ostatnie pizdy.ZMiENCIE NAZWĘ DRUŻYNY
8 września 2024, 19:39 / niedziela
TLG było by ciekawe, gdyby był to zespół oldbojów LG. Czyli panowie tuż przed i po 40 roku życia + kilku graczy zaprzyjaźnionych powiedzmy. Opłata licencyjna i koszty gry opłaca Lechią, a byli gracze mogą jeszcze pograć po Trójmieście, dodatkowo dzieląc się jeszcze swoimi umiejętnościami w regionie i grając tutaj z - w wielu wypadkach - młodzieżą.
Budowanie tego zespołu w opozycji do klubu to nieporozumienie.

Było by bardzo dobrze jakby wtedy grali w 4/5 lidze. Trochę taki back-up jakby co...
9 września 2024, 00:16 / poniedziałek
Zawsze można poboryskować na forum . Przypomnę partii boryskowej powiedzenie sprzed wielu lat.
W parlamencie Węgierskim była połowa Węgrów i połowa Żydów .
W Polskim parlamencie nie było Węgrów.
Podobnie jest w TLG i obecnej Lechii . W TLG jest więcej Lechii a w obecnej Lechii nie ma Lechii.
Podobnie jak duża część kibiców szanuję obecnego trenera TLG Maćka Kalkowskiego Lechisty i oryginalne barwy Lechii oraz to, że rodzinnym miejscem Lechii jest T29 na której gra w/w drużyna. Dodam ważny fakt - właścicielem TLG jest Gdańszczanin i Lechista .
Jednak nie przeszkadza mi twój/wasz problem TLG i podobnie jak wy chodzę na "Amber Stadion" podziwiając piłkarzy z Ukrainy i second hand , których właścicielem jest ch.. wie kto .
pozdrawiam i jutro wrzucę kolejny film z Czarnych Przemysław, którym życzę powodzenia w rozgrywkach A-klasy.
9 września 2024, 03:16 / poniedziałek
Miło, że kibice Baltii kibicują Lechii.mam nadzieję, że 100%. Ot ciekawostka taka, dobrze, że amatorskie rozrywki,rekreacja mają się dobrze. W końcu sport to zdrowie.
9 września 2024, 18:02 / poniedziałek
Leszek co tak słabo ?
9 września 2024, 18:35 / poniedziałek
Hydro :
1 - dlatego że nie byłeś na meczu
2 - nie grał Krzysiek Rusinek
3 - było 29 stopni w cieniu
4 - brak pomysłu u nas a u Czarnych chęć pokonania Biało-Zielonych z TLG
9 września 2024, 18:55 / poniedziałek
Leszek dawaj ten film
9 września 2024, 18:55 / poniedziałek
Prawdziwy Lechista NIGDY nie założy koszulki arki...
10 września 2024, 01:56 / wtorek
TLG odnośnik z 8 IX 2024 .
16 września 2024, 01:26 / poniedziałek
Tylko dla wiernych a nie miernych kibiców Lechii i marzycieli takich jak ja.
TLG 15-09-2024 w drodze od A-klasy do klasy okręgowej odnośnik
19 września 2024, 22:43 / czwartek
odnośnik
2 runda PP w Sopocie 2:3
23 września 2024, 23:16 / poniedziałek
30 września 2024, 02:19 / poniedziałek
było zimno ale wesoło i towarzysko odnośnik
3 października 2024, 23:15 / czwartek
3 faza PP liga Pomorska - TLG 4-1 ze Stoczniowcem II
odnośnik
7 października 2024, 12:47 / poniedziałek
Wchodzę na ten wątek i osobiście wk.... mnie tytuł "TGL" . Poproś twórco wątku admina o korektę. Tylko Lechia Gdańsk wczorajszy mecz nie zupełnie gładki wynik 4 - 1 odnośnik
pozdrawiam Biało Zielonych .
7 października 2024, 19:03 / poniedziałek
Biedaku nikt ci nie odpisuje to ja ci napiszę:bujaj się , LECHIA GDAŃSK jest w ekstraklasie
7 października 2024, 22:12 / poniedziałek
To,że jest w ekstraklasie,to jest ta właściwa?
Żebyście jeszcze nie przepraszali za to,że pluliście na TLG.
Nie,żebym życzył źle, ale nie znasz dnia,ni godziny,jak to wszystko pierdolnie.
8 października 2024, 00:39 / wtorek
zakładam czasami pułapki na szczury i zawsze jakiś sie załapie .
Święta Ziemią Lechistów jest Traugutta 29 i szacunek dla Biało Zielonych barw, jakie nosi prawdziwa Tylko Lechia Gdańsk . Wrzucam tu linki do video clipów dla zainteresowanych .
Szczurom ta forma nie odpowiada to jest wiele innych wątków . Zainteresowanie filmami
Lechii TLG oraz informacjami o TLG ma tendencje wzrostowe co osobiście mnie cieszy .
Jedynie co martwi to "łapy" w jakie wpadła ta oficjalna i jeszcze akceptowalna drużyna,
która ma na zewnątrz Biało Zielone a wewnątrz żółto niebieskie. Trudno jest niektórym zrozumieć
, że Lechia to My . A komu się TLG nie podoba to jego ból pewnie większy niż mój .
Ten wątek trwa do końca rundy jesiennej i się skończy bo przenoszę go na Lechia.net i na "fejsbuka" . Linki w YT będą aktualne.
8 października 2024, 07:51 / wtorek
Interesujące to wszystko...
A co mówią lekarze???
8 października 2024, 09:43 / wtorek
Jesteś jak Kaczyński,on podzielił Polskę a ty Lechię
8 października 2024, 09:52 / wtorek
Uśmiechnięty Donald pojedna ich z miłością...kurwa kibicuję przebierańcom znaczy się? Samokrytykę trzeba złożyć i karnet wyjebać....
8 października 2024, 11:46 / wtorek
Sami kręcicie sztuczną aferę.
Każdy kibicuje Lechii.
8 października 2024, 13:28 / wtorek
Kaczyński oddzielił mierzwę od zboża, nazwał po imieniu drugi sort, POlactwo, choć jako człowiek polityczny (grzeczny i uprzejmy) nie nazwał ich dosadniej. A powinien. Natomiast ryzy hersz, UE-gauleiter Polski podzielił i obraził dużą część (tą lepszą) Polaków i Polek. Uderzenie w osoby starsze, babcie, mamy, które wychowały nowe pokolenie, w kobiety było haniebne. Brak kultury, chamidlo POspolitego sortu. Nie dziwi, że w jego środowisku dobrze się czują jachiry, palikoty czy lemparcice., słowem świńska inteligencja wyemancypowana z motłochu. Co do Baltii, a niech sobie chłopaki grają w TLG. Dla zdrowia, sportu, ze względów towarzyskich. Nikomu to nie powinno bruździć.
8 października 2024, 14:58 / wtorek
Mi TLG nie przeszkadza powiem więcej byłem na meczu w przemyslawiu i byłem za nimi,ale chodzi o Leszka i jego jazdę na Lechię która gra w ekstraklasie ale spoko niema co się kłócić pozdrawiam, Leszka też.
8 października 2024, 15:56 / wtorek
Ziomek amen!
Tylko na chuj ktoś prowokuje...Leszek piszesz O "łapach" w jakie wpadła Lechia. Jesteś z Lechią długo, dłużej ode mnie i powiedz, kiedy nasza Lechia była w dobrych rękach poza epizodem z naszym dobrodziejem N.? Tu zawsze chuj dupa i kamieni kupa poza kibicami. Cwaniaki, złodzieje i przekrętasy czepiali się nas i doili klub. Żaden nie zbudował niczego trwałego, na lata i dekady.
Dlatego niepotrzebne są Twoje wrzuty sugestie, że jest Lechia prawdziwa i podrabiana.
Kurwa możemy się różnić w poglądach ale nie ryjmy we własnym gnieździe. Wrogowie tylko zacierają ręce...
8 października 2024, 16:20 / wtorek
Nie wiem po co tworzyć takie podziały. Od początku gdy tworzono TLG było mówione, że to będzie taki backup na czarną godzinę jeśli klub właściwy np. zbankrutuje, bo nie ma rezerw itd. Były zapewnienia, że to nie będzie alternatywa dla klubu, a teraz słyszymy od niektórych, że prawdziwy kibic to chodzi na TLG, a klub w ekstraklasie to przebierańcy. Serio? To, że klub ma pecha do właścicieli nie znaczy, że mamy się od niego odwrócić i pisać że to jakiś twór. Lechię się kocha niezależnie od tego kto jest właścicielem i kto biega po murawie, bo to jest drugorzędne. Nie po to było włożone tyle trudu w odbudowę Lechii od A-Klasy by teraz w momencie kryzysu odwracać się od klubu i pisać, że prawdziwa Lechia to TLG, bo to nie jest prawda po prostu. Naprawdę cieszę się, że powstało TLG, fajnie niech się rozwija zawsze to jakieś zabezpieczenie na najgorsze. A jeśli Lechia będzie miała się dobrze TLG może być wsparciem, coś na kształt rezerw gdy awansują chociaż do 4 ligi. Natomiast nie jest to alternatywa dla klubu i nigdy nie będzie. Lechia jest jedna i gra obecnie w Ekstraklasie. Co do Leszka to z całą sympatią i szacunkiem do jego osoby, ale on żyje trochę sentymentem i pięknymi wspomnieniami tej drogi z A-Klasy do Ekstraklasy gdy towarzyszył Lechii nagrywając filmy z meczów (za co dozgonny szacunek). Nie mówię, że to coś złego, bo sam często wspominam te piękne czasy, ale to już było i trzeba iść do przodu. Miejmy nadzieję, że nie trzeba będzie ponownie przerabiać scenariusza odbudowy od zera, bo w tych czasach powrót do miejsca w którym obecnie jesteśmy będzie dużo trudniejszy i być może nasze marzenia o mistrzostwie zostaną odsunięte o co najmniej 10-15 lat. Wierzmy i walczmy o tą obecną Lechię, bo to ogromna wartość, której niektórzy nie doceniają bądź obrazili się/zapomnieli o niej przez szemranych właścicieli. To nie wina klubu, że kupił go taki a nie inny hochsztapler czy gołodupiec. Boli mnie też obrażanie piłkarzy głównie dlatego, że to nie Polacy. To młode chłopaki, którym ambicji nie można odmówić, radości nam dali bardzo wiele w zeszłym sezonie, a że na Ekstraklasę brakuje umiejętności to trudno nie ich wina. Właściciel im nie pomógł, bo nie wzmocnił zespołu doświadczonymi zawodnikami by mieli się od kogo uczyć, a nawet nie poszerzył ławki rezerwowych. Sorry za tak długi wpis, ale nie podoba mi się tworzenie takich podziałów wśród kibiców. Trzeba wspierać Lechię i pokazać jedność kibicowską w tych ciężkich dla klubu czasach. Pozdrawiam wszystkich biało-zielonych.
8 października 2024, 18:06 / wtorek
Leszek przepraszam cię za porównanie z Kaczyńskim przesadzilem
8 października 2024, 21:53 / wtorek
Marcin - lekarze powiadają, że nie leczona infekcja może się źle zakończyć .
Borysek - porównanie mnie do Kaczyńskiego to chgw ? - może to wyróżnienie.
Nie obrażam się na nikogo - piszcie co wam na wątrobie leży ,każdy ma prawo do oceny sytuacji gorzej jak jedzie personalnie . Zrobiłem tu zaczyn i trochę sfermentowało .
Z czasem zrozumiecie co jest między wierszami .Staram się łączyć wszystkie zjawiska związane z Lechią a TLG w zamiarze ma być suportem Lechii . Pewnie wiecie kto wymyślił TLG i dla kogo . Może ja czegoś nie wiem ? Ja im dziękuję za to i będę na maxa wspierał .
Podsumowując :
1 - " Whatever Will Be, Will Be (Que sera, sera) " odnośnik
2 - Lechia jest naszą religią : odnośnik
12 października 2024, 02:48 / sobota
No more comments .
odnośnik
13 października 2024, 00:15 / niedziela
Lubię Leszek oglądać Twoje relacje. Bardzo fajnie zrobione. I takie klimatyczne.
20 października 2024, 02:01 / niedziela
dla Rynio61 i podobnych wrzuta z meczu IV PP TLG vs znane i nie lubiane barwy .
odnośnik
20 października 2024, 02:18 / niedziela
Sorry , poprawka w treści filmu zmieniła adres na :
odnośnik
28 października 2024, 09:57 / poniedziałek
Po "zdołowaniu" smutnym skutkiem zdarzenia po meczu z dziwką z trudem , wypalony stratą młodych 4 Lechistów po woli wznawiam wypociny .
Mecz " podwyższonego ryzyka " ??? nie wiem kto tak zadecydował , chyba szukali zaczepki .
odnośnik
28 października 2024, 16:55 / poniedziałek
Jeżeli wjechali pod koniec spotkania to pewnie na skutek telefonu od konfidentów co to im się upamietnienie tragicznie zmarłych młodych kibiców nie spodobalo
31 października 2024, 00:04 / czwartek
Walk on, walk on
With hope in your heart
And you'll never walk alone .................................................. ............
odnośnik
12 listopada 2024, 02:36 / wtorek
Vice Lider 5-2 odnośnik
Next to kill - Jaguar - ostatni mecz sezonu 24/25
Tylko Lechia Gdańsk
12 listopada 2024, 12:01 / wtorek
ten sam film ale z mniejszą jakością HD , poprzedni to jakość 4k
ale z opisem strzelców bramek - odnośnik
13 listopada 2024, 00:38 / środa
Gra TLG
Przed nami ostatni mecz rundy jesiennej, ale to nie koniec emocji – dopiero się rozkręcamy! Już w niedzielę, 17 listopada o godz. 11 na boisku Jaguara Gdańsk przy ul. Budowlanych 49 drużyna #TLG zmierzy się z rezerwami Jaguar Gdańsk– niepokonanym liderem klasy A.

To będzie wyjątkowe starcie, pełne siły i pasji. Ekstraklasa pauzuje, więc zapraszamy wszystkich kibiców Lechii Gdańsk! Bądźcie z nami, niech miasto usłyszy, że liczy się TYLKO LECHIA GDAŃSK!

🟢Udostępniajcie wydarzenie lub klikajcie „Wezmę udział” – pomoże nam to dotrzeć do większej liczby kibiców! 🇳🇬🇳🇬

#TLG #TylkoLechia #MeczNaSzczycie #WszyscyNaMecz #Lechiści #Gdańsk #Aklasa
13 marca 2025, 14:01 / czwartek
odnośnik Marcin Pietrowski i Deleu w TLG.

Pierwszy mecz rundy wiosnej'25: GTS Mokry Dwór - TLG Baltia Gdańsk 15 marca 2025 - 13:00, Rusocin.
15 marca 2025, 16:34 / sobota
6:1,taki był wynik?
16 marca 2025, 01:28 / niedziela
16 marca 2025, 13:55 / niedziela
Rusocin dobrze się bronił. Mają też niezłego bramkarza. No i pełen szacuneczek dla gościa z 20-ką. Wytrzymał cały mecz a parę kilo więcej ma do noszenia.
16 marca 2025, 14:13 / niedziela
Niestety ale zakaz transferowy a i okienko się skończyło Szkoda Ten gościu z Rusocina z nr 20 naprawdę mógłby być dobrą alternatywą dla naszych stoperów Pod wieloma względami Ale nawet jakby była możliwość takiego transferu , to i tak nas na tego gościa niestety nie byłoby stać...

1 2
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.863