Śląsk Wrocław - Lechia Gdańsk 19.07.2024 godz. 20:30
strona 1/1
18 lipca 2024, 23:01 / czwartek
Nareszcie ruszamy z najlepszą liga swiata. W meczu z naszymi braćmi obstawiam 1:1. Gol Meny.
Hej Hej Hej BKS!
18 lipca 2024, 23:18 / czwartek
Mamy dwa wątki do jednego meczu, wybrałem ten bo jednak jest bliżej daty rozgrywania meczu. Mam nadzieję, że kolega Whaitgreen90 się nie pogniewa. Wygramy. Przyjaźń na trybunach, ogień na boisku, łatwo nie będzie, ale po fajnym meczu trzy punkty pojadą nad morze
18 lipca 2024, 23:22 / czwartek
Sorry whitegreen90 przegapiłem Twoj wątek, prośba do admina niech zrobi z dwóch jeden.
18 lipca 2024, 23:29 / czwartek
Brawo, ot Salomonowe rozwiązanie.
19 lipca 2024, 08:42 / piątek
Dwa wątki więc 2-0 do przodu ;) Do zobaczyska we Wrocławiu.
19 lipca 2024, 09:52 / piątek
Śląsk i Lechia eeeeooooo!
19 lipca 2024, 11:12 / piątek
Tylko zwycięstwo. TLG
19 lipca 2024, 12:44 / piątek
Od 2 dni z rodziną ( razem 5 osób ) we Wrocławiu. Trochę zwiedzania a dziś wszyscy na stadion. Co do meczu to rok temu pierwszy mecz 1 ligi oglądaliśmy delikatnie mówiąc z duszą na ramieniu. Nikt się nie spodziewał a tu 4-2 :) .
Tak więc dziś też stawiam 4-2, a co tam.
Hej Bekaeeesie klubie kochany, strzelisz 4-ry bramy a my pochlamy
19 lipca 2024, 15:01 / piątek
Hej! A czy ktoś próbował wykupić dostęp do C+ dzisiaj aby obejrzeć mecz w tv? Niestety obowiązki służbowe w Tczewie mnie zatrzymaly, wykupiłem c+ online ale to gowno w ogóle nie działa.
19 lipca 2024, 15:30 / piątek
Mecz dzisiaj za darmo na YouTubie canal plus robi ,, prezent ,, na start najlepszej ligi
19 lipca 2024, 17:10 / piątek
Śląsk kadrowo to w tej chwili przeciętna drużyna. W dodatku bez Exsposito, który stanowił o sile drużyny. Walczymy o pełna pulę i stawiam skromne 1:0 dla nas...
19 lipca 2024, 20:38 / piątek
Pod koniec lat dziewięćdziesiątych FC Kaiserslautern będąc beniaminkiem, pod wodzą Otto Rehagela zdobył mistrzostwo Niemiec. Pewnie Forumowicze równie wiekowi jak ja dobrze to pamiętają. Liga niemiecka, ze względu na Polaków grających tamże była wtedy dosyć popularna.
Życzę sobie i Wam aby Lechia pod wodzą duetu Grabowski - Blackwell powtórzyła ten wyczyn.
Dziś trzeba postawić pierwszy krok w drodze na szczyt.
19 lipca 2024, 20:48 / piątek
CHIP dzięki! TLG!
19 lipca 2024, 20:49 / piątek
Brama sezonu!
19 lipca 2024, 22:33 / piątek
Boli trochę ,ale i tak gratulacje biorąc pod uwagę w jakiej sytuacji jesteśmy.
19 lipca 2024, 22:33 / piątek
Pierwsze koty za płoty. Wynik dużo lepszy niż sama gra. Szkoda tylko że po strzelonej bramce postanowiliśmy robić za tło dla słabo bo słabo ale próbującego grać w piłkę Śląska. Nie można grać lagi na Robercika bez Robercika…
19 lipca 2024, 22:37 / piątek
Przy takiej ławce i kontuzjach jakie mieliśmy w czasie przygotowań to naprawdę świetny wynik. Wstydu nie ma. Pamiętajcie że grał beniaminek z vice mistrzem Polski. My wierzymy tylko w BKS!!!
19 lipca 2024, 22:38 / piątek
Witam wszystkich
Wynik bardzo cieszy ale... remis wymęczony. Szczególnie 2 połowa pokazała nam nasze słabości i braki fizyczne. Oby z meczu na mecz było coraz lepiej. Neugebauer, Mena bardzo dobry mecz. Nasi obrońcy też dobrze zagrali. Z dobrej strony pokazał się D'Arrigo. Kto wie może to będzie odkrycie rundy jesiennej.
TYLKO LECHIA!!!
19 lipca 2024, 22:38 / piątek
Lubię ponarzekać :) wiem wiem , że to inauguracja sezonu i trzeba się cieszyć z remisu ale ja wierze, że ta drużyna ma potencjał i powinna dzisiaj wygrać. To co oglądaliśmy na boisku to nie jest DNA naszej Lechii. Nieporadne wybijanie piłki do przodu , powinniśmy zagrać to co cechowało nas w 1 lidze. Na moje trener nieco się przestraszył a brak Khlana sprawił , że o dziwo pomocy dzisiaj nie było. Następne mecz oby do przodu i bez D’Arrigo - nie jestem fanem tego piłkarza :)
19 lipca 2024, 22:39 / piątek
Ech, szkoda tak tracić punkty w doliczonym czasie. W drugiej połowie za dużo tej niedokładności, za dużo strat. Szarpana taka gra, za mało przytrzymania piłki i uspokojenia. I w sumie z chaosu Śląsk wyrównał.
19 lipca 2024, 22:39 / piątek
Brakuje sił i świeżości. Od 60 minuty oddychaliśmy rękawami. Efekt katorżniczych treningów i musi trochę czasu upłynąć żeby fizyczność się poprawiła. Ale była walka a pozytywnie zaskoczył mnie Australijczyk. Sarnawski dwa oblicza- fenomenalne interwencje na linii i koszmarne błędy w wyprowadzaniu piłki. Ale jak nie można wygrać to wiadomo...
19 lipca 2024, 22:44 / piątek
Dokladnie, też nie jestem jakimś wielkim fanem Kangura, ale dziś to był jego najlepszy mecz od kiedy jest u Nas. Szkoda straconej bramki w końcówce, ale za bardzo się cofnęliśmy w drugiej połowie.... I nasz bramkarz.. często genialny refleks na linii , co dzis tez pokazal.., ale te jego wybicia i gra na przedpolu przyprawia o stan przed zawałowy... ale nie ma co narzekać.. pierwszy pkt jest.. trochę okrzepna w tej lidze.. I będzie ok
19 lipca 2024, 22:46 / piątek
Dobry mecz Arrigo. Szkoda, że drugą połowę zagrali tak mocno cofnięci. Bramka wyrównująca wisiała w powietrzu. Wynik lepszy niż gra.
19 lipca 2024, 23:05 / piątek
@lechia.gda Trochę chyba Was pogięło z ocenam chyba! Beniaminek, w składzie 100% z pierwszej ligi vs wicemistrz Polski. Szacun dla ekipa LG!
19 lipca 2024, 23:08 / piątek
"przeciętne wejście w ekstraklasę" ..... serio? W tym składzie????
19 lipca 2024, 23:25 / piątek
Jak remis na wyjeździe z vicemistrzem Polski w tak wybrykowanym składzie ocenia się jako przeciętny...,dawajcie co by było i jaki wynik jest dla Was akceptowalny Panowie znawcy?
19 lipca 2024, 23:28 / piątek
Mena piątka za gre w obronie.Pojechali do Wrocka w 14 ... Mimo to było kilka chwil tego co chcą grać.Dajmy czasu trochę niech okrzepną.Pierwszy mecz ,środek lata ... Brawa za zaangażowanie .Siadła kondycja póki co ,ale jakoś wierze w tych ... no cóż anglików ...
Śląsk zagrał słabiutko to prawda .
Takich punktów zawsze do czegoś zabraknie ,nikt o tym nie myśli bo to tylko począrek sezonu...
19 lipca 2024, 23:34 / piątek
Pierwsze 10 minut-Lechia z 1 ligi gdzie grała swoje…świetne wejście w mecz. Śląsk niepewny, zagubiony, tracący piłkę w bezpośrednich stykowych pojedynkach. Zasłużone prowadzenie a potem kontrola spotkania i wybijanie przeciwnika z gry. Drużynę z jajem poznaje się po tym że potrafi po prowadzeniu grać nadal swoje i dobić zranioną ofiarę…tego zabrakło. Sarnawski po tym spotkaniu zdecydowanie ława na co najmniej 1 mecz na reset i przemyślenie swoich wybujałych możliwości.
19 lipca 2024, 23:55 / piątek
Kangur najlepszy jego mecz w barwach Lechii, pierwszy raz widzę u niego potencjał.
Co mnie martwi to fakt, że zmiennicy nie wnieśli nic... Wynik bardzo dobry, myślę że każdy remis brałbym w ciemno. Brawo Panowie, teraz 3 pkt z Motorem.
20 lipca 2024, 00:11 / sobota
Z tym składem to nie zwojujemy wiele dlatego brawa dla chłopaków za ten mecz.
Brawo też i dla Szymona Grabowskiego ,który jawi się jako przeinteligentny facet w mediach .
Szatnia ,co drugie słowo ku... i jedziemy ...
20 lipca 2024, 06:35 / sobota
Jest dobrze a będzie jeszcze lepiej pierwsze koty za płoty zgrają się ogarnął okrzepną ktoś tam jeszcze dojdzie ale i tym wkładam sobie poradzimy... A propos zmian czy goście co niektórzy to dopiero niedawno doszli do Lechii niech się dobrze zgrają reszta wyleczy kontuzję i będzie git
20 lipca 2024, 08:06 / sobota
Dużo materiału dla naszych trenerów! Pierwsza połowa mogła sie podobać! Po mimo takich roszad. Uważam, że za szybko zaczęliśmy cofać sie do przysłowiowej "obrony czestochowy" i oddalismy pole choć nie musieliśmy bo biegalismy i walczylismy duzo wiecej niz Ślask. Praca dla trenerów bo stracilismy dwa punkty tylko przez główy a nie umiejętności. Śląsk zaprezentowal sie fatalnie. Życzę im jak najlepieu w europie ale czarno to widzę.
20 lipca 2024, 10:55 / sobota
Dużo zostało napisane i nie sposób się z Wami zgodzić.
Stracić nranke że Śląskiem w 92 minusie z lekka boli.. pomylacie co czuły rybie głowy w ostatnim meczu z nami w 84 minucie. Graja w przewadze, mają remis co daje im awans a tu nagle nasz kolumbijski przyjaciel od eacobara wpada i robi z nimi porządek. Jak te szproty musiały się czuć? To tak na poprawę humoru. Jedziemy dalej będzie dobrze
20 lipca 2024, 14:50 / sobota
Oczywiście miało być nie sposób się z Wami nie zgodzić
20 lipca 2024, 18:11 / sobota
Widać wyraźnie, że Lechii brakuje jakości i kreatywności w ofensywie. Pozbawiony wsparcia, samotny Mena szybko zgasł. Sezonienko osamotniony w ataku nie potrafił nic wykreować z niczego. Arrigo może i dobrze zabezpieczał tyły ale nie okazał się nowym Chłaniem. Generalnie gdy tylko ktoś z ofensywy Lechii wypada - zespół gra dużo gorzej. Brak Bobcka i Chłania był bardzo widoczny. Kapić też dopiero wraca do formy.
23 lipca 2024, 17:03 / wtorek