Gdańsk: czwartek, 19 czerwca 2025

Puszcza lwa - Wielka Lechia 16.08. 18.00

strona 1/2

16 sierpnia 2024, 08:39 / piątek
Skoro nikt się nie kwapi , pozwoliłem sobie wyjść przed szereg
Dziś 3 punkty jadą do Gdańska po zwycięstwie Wielkiej 2-0
16 sierpnia 2024, 09:57 / piątek
Jestem wyjątkowo spokojny o wynik meczu. Typuje 1:3.
Do Boju Lechia Gdańsk!
16 sierpnia 2024, 12:14 / piątek
Naprawdę liczę, że skład sie powoli krystalizuje. Trener widzi mankamenty i reaguje! Czas wejść na zwycięską ścieżkę wygrać trzy mecze z rzędu zaczynając od dziś i zamknąć usta malkontentom! Do boju!
16 sierpnia 2024, 17:22 / piątek
Nie ważne jak oby 3 punkty były. U nas w składzie jeden Polak a w całej kadrze meczowej pięciu...no trudno takie realia na dziś mamy. Nojgi poza kadrą...liczyłem po tamtym sezonie bardzo na niego.
16 sierpnia 2024, 17:46 / piątek
Witam wszystkich szanownych kibiców.
Skład naszej Lechii już jest znany i chyba na tą chwilę najbardziej optymalny. Jestem ciekawy jak wypadnie nasz nowy nabytek Pllana. Jak zagra nasza cała obrona? Co do Conrado i Piły to jestem spokojny. Liczę na dobry występ Wendta. Myślę, że jak są dobrze zgrani i będą się rozumieć to skromne 3:0 i 3 pkt jadą do Gdańska.

TYLKO LECHIA!!!
16 sierpnia 2024, 18:04 / piątek
Szybko poszło. JPRDL!
16 sierpnia 2024, 18:06 / piątek
Czy to nie rekord? Czy była inna drużyna która tak szybko straciła bramkę? Może w tym Lechia będzie mistrzem...
16 sierpnia 2024, 18:12 / piątek
Conrado zrobiony jak junior
Niestety ekstraklapa to nie 1 ligowa rąbanka
16 sierpnia 2024, 18:26 / piątek
Byłoby fajnie jakby Bobcek postanowił jednak kopnąć piłkę, bo przy tym co gra Lechia to przy lepszej "9" byłoby już 2:1... Szczególnie ta druga akcja to przedszkole.
16 sierpnia 2024, 18:36 / piątek
Ale masakra
16 sierpnia 2024, 18:36 / piątek
Chciałem napisać, że słabo to wygląda... bo Puszcza jest po prostu lepsza...I kurła dwójka w plecy.
16 sierpnia 2024, 18:37 / piątek
No DRAMAT!
16 sierpnia 2024, 18:38 / piątek
Gra naszych piłkarzy z Puszczą:
Prosimy o najniższy wymiar kary...

I chu. i cały misterny plan w piz.. .

Koniec.
16 sierpnia 2024, 18:40 / piątek
Światełko które pojawiło się po ostatnim meczu zostało szybko zgaszone przez Puszczę...
16 sierpnia 2024, 18:44 / piątek
Futbol to prosta gra, trzeba wrzucić piłkę w stronę bramki rywala, zagrać na jeden kontakt i strzelać przy byle okazji.
Nie trzeba fikołków, stu podań, truchtania, kółeczek, przyjmowania piłki i zastanawiania się.
Jesli nie zrozumieją tego sztab trenerski i piłkarza to ch.. bombki strzelił.

TYLKO LECHIA!
16 sierpnia 2024, 18:50 / piątek
Jest gdzieś transmisja bo strumyk.tv nie działa.
16 sierpnia 2024, 18:51 / piątek
Wolno,przewidywalnie,niedokładnie co cechy charakterystyczne obecnej Lechii.
Futbol to prosta gra co dobitnie pokazuje Puszcza.
BARDZO źle się to ogląda.
Dzieci we mgle.
16 sierpnia 2024, 18:54 / piątek
Tego się nie da oglądać... To jest jakaś masakra... Czy im znowu nie płacą?

Dobry link do oglądania meczów. Dość stabilny.
odnośnik
16 sierpnia 2024, 18:54 / piątek
Łap odnośnik
16 sierpnia 2024, 18:56 / piątek
Bobcek przestań być jak Adam Duda proszę! Może to i lepiej, że musiał zejść... Jak narazie kompromitujemy się. Sposób w jaki tracimy gole jest karygodny nawet jak na ekstraklase! Nie rozumiem co się z nimi dzieje!
16 sierpnia 2024, 19:00 / piątek
Jedno słowo - TRAGEDIA ( we wszystkim - gra, skład , właściciel , brak sponsorów i kasy ). Poziom żenady i tyle
16 sierpnia 2024, 19:00 / piątek
Mam wrażenie że gra nas po prostu męczy. Nie ma ognia, determinacji za to dużo niepotrzebnych koronkowych zagrań. Liczę mimo wszystko na dużo lepsze drugie 45 minut...w końcu nie ma czego bronić. I jeszcze jedna uwaga co do obrony - w jakimkolwiek gra zestawieniu te same błędy. Olsson chyba się zaraził od Chindrisa a i Conrado nie lepiej. Z Chindrisem czy bez ta sama chujnia...
16 sierpnia 2024, 19:04 / piątek
Przy pierwszej bramce Conrado zrobiony jak junior. Przy drugiej Olson i Conrado zrobili szpaler.
Jak widać Conrada dzisiaj na razie gorzej od Miłosza.
16 sierpnia 2024, 19:07 / piątek
Niestety, ale Lechia zupełnie nie przypomina zespołu z zeszłego sezonu. Na tle najsłabszych drużyn z eklapy prezentuje poziom o klasę gorszą. Przykre, że Lechia jest też gorsza od innych beniaminków, z którymi jeszcze niedawno wygrywała. Słabo wygląda organizacja gry, za wolno, jedno podanie do przodu, potem do boku i kilka do tyłu, a potem laga do przodu, co zwykle kończy się stratą. Reszta statyczna, truchta w miejscu. Brak wychodzenia na pozycje w ofensywie, bazowanie na przyspieszeniu jednego zawodnika, ale pojedynki 1 na 1 najczęściej przegrywane. Przyspieszenie całego zespołu następuje dopiero po stracie piłki, ale i tutaj słaba organizacją, brak skrócenia stref w obronie.
Może po ok. 10 kolejkach zaczną grać lepiej, ale czy zdążą zapunktować żeby utrzymać Lechię w tej lidze? Ważne, że Grabowski jest zadowolony z kolejnych mikrocykli, bo chyba tylko to pozwala trenerowi być optymistą. Jeśli po kolejnych kilku porażkach Grabowski nadal będzie optymistą postuluję robić transmisje z tych mikrocykli żeby tym optymizmem podzielił się z kibicami. Będzie jakaś równowaga z tym co zespół prezentuje w czasie meczów.
16 sierpnia 2024, 19:11 / piątek
Tezy ,że może nie płacą w bajki można włożyć.Wszyscy może po za Kapiczem są na piłkarskim początku i w ich interesie jest by się pokazać tak czy siak.
Póki co widać zderzenie ze ścianą ,a i w 1 lidze często mimo wszystko drżeliśmy o wynik.
16 sierpnia 2024, 19:17 / piątek
Grabowski do końca sierpnia będzie bezrobotny.
16 sierpnia 2024, 19:23 / piątek
Fajny ten Tsarenko, zwrotny i szybki, krótko przy nodze z piłką. Tylko z kim może grać kombinacyjnie. Wendt z nim razem byłby ciekawą opcją.
16 sierpnia 2024, 19:38 / piątek
niewierze....
16 sierpnia 2024, 19:40 / piątek
To uwierz.
Staliśmy się posmiewiskiem tej śmiesznej ligi szumnie zwanej ekstraklasą.
Tragedia... Puszcza gówno gra to nie wiem jak nazwać naszą grę... Miałem nie pić,ale pozostaje się najebać tylko
Nie rozumiem zupełnie co sie dzieję?! Dlaczego oni nie grają?! To nie może być ten zespół co zrobił awans... grał ambitnie, ofensywnie, do przodu. KOSZMAR! Im nawet piłka nagle sprawia problemy. Co poszło nie tak? Trzymaj się Panie Trenerze Grabowski! Nie do ruszenia!
16 sierpnia 2024, 19:41 / piątek
Po co się starać w ataku jak rzut z autu sieje spustoszenie
16 sierpnia 2024, 19:42 / piątek
To już jest koniec... Nie ma już nic... Jesteśmy wolni... Możemy iść...
16 sierpnia 2024, 19:43 / piątek
Nie wiem skąd zdziwienie wśród Was. Nie potrafimy bronić SFG, a większość spotkań w 1 lidze przepychaliśmy nerwówką do końca. Od początku sezonu nie dawaliśmy żadnych sygnałów do fajnej lub solidnej gry. Cały czas jest wieczna sraczka. Nowi zawodnicy, nowi trenerzy, a błędy cały czas te same. Szkoda czasu na jakiejś dłuższe posty i analizę bo nie ma czego i kogo analizować.

I pamiętajcie, piłkarzy rozliczamy dopiero później. Nie wolno ich krytykować.
16 sierpnia 2024, 19:46 / piątek
Fajnie ze ściągamy młodych.. tylko z tak młoda ekipa polecimy z hukiem z ligi.. brakuje doświadczenia, fizyczności.. Kapic pod formą i środek nie istnieje..

I 4... dramat...
16 sierpnia 2024, 19:47 / piątek
No, to poznaliśmy pierwszego mocnego kandydata do spadku, ciekawe ile potrwa dostarczanie punktów i poprawianie bilansu bramkowego potęgom ligowym takim jak Puszcza. Słabszych w tej lidze już nie ma. Zauważę, że przegrywamy tyle, co z Lechem. Wtedy dało się to jakoś wytłumaczyć, dzisiaj nie. Jesteśmy zwyczajnie słabi. Pomoc nie istnieje, bo komedianta Kapicia nie sposób uznać za zawodnika pomocy. Jak Mena nie poleci i nie przekiwa kilku albo jak przeciwnik sam nam nie poda, to nic nie wypracujemy ani nic nie strzelimy. Przykro się na to patrzy, ale w sumie czego się człowiek spodziewał, bez niespodzianki.
To jeszcze nie koniec. 4-0?
Mało!!!!
3:0... ale to chyba nie koniec. KOMPROMITACJA !!! z kim? Z Puszczą....
16 sierpnia 2024, 19:48 / piątek
To już jest kryminał piłkarski i skandal...
Co Wy robicie, Wy naszą Lechię hańbicie...
16 sierpnia 2024, 19:53 / piątek
Nie chce mi się wierzyć że aż tak odstajemy umiejętnościami od tej ligi ale chyba na to wychodzi.
O naszej obronie nie chce mi się pisać bo jak jest każdy widzi. Ale z przodu tez nie dużo lepiej.
Kolejni obrońcy wyjaśniają Chłania i jego umiejętności w dryblingu. Osiadamy na mieliźnie a za tydzień bardzo prawdopodobne ze osiądziemy na dłużej. Przykro patrzeć jak zespół który zdobył serca swoją grą w zeszłym sezonie tak dramatycznie słabo gra...jedynie Mena stara się trzymać poziom. Ale Kapić? Żelizko? Neugebauer?Liczyłem mocno też na Conrado. I niestety mamy bramkarza tylko na linii bo na przedpolu chłop nie istnieje. Dużo gorzkich przemyśleń w głowie i zjebany weekend...
16 sierpnia 2024, 19:53 / piątek
Wlasciwie od meczu z Motorem,widac bylo,ze Lechia,jest najslabszą druzyna w eklapie.Z tego nic nie będzie.Ogladam,przełączam,wracam...liczę na coś.Niestety,kolejny zimny prysznic.Nawet nie chcę mi się komentować.Rozgoryczenie,złosc,smutek.
16 sierpnia 2024, 19:55 / piątek
Ufff, jak dobrze, że już koniec. Teraz konferencja Trenera i powiew optymizmu. Zapewne znowu zapewni, że idzie wszystko w dobrym kierunku i popracują w kolejnym mikrocyklu nad tymi drobnymi mankamentami ;)
16 sierpnia 2024, 19:57 / piątek
Z tego składu nic nie będzie. Tzn będzie spadek z hukiem. Szkoda pisać na temat tego wszystkiego. Wy naprawdę myślicie że skład z 1 ligi ogarnie Ekstraklasę ? Już w 1 lidze obrona to była tragedia
16 sierpnia 2024, 20:22 / piątek
Póki co wszyscy polecieli na entuzmiaźmie.
Szymon debiutant,piłkarze oprócz Conrado i
epizodu Meny debiutanci,angole też się lekko zdziwili.
Na tę chwilę mało jest przesłanek by to miało ruszyć.Obrona dramat .Wiunyk to mi wygląda jakby Polacy go wkurwiali i miał do nich uraz.Tak z twarzy .Przepraszam .
16 sierpnia 2024, 20:23 / piątek
Biznes inwestycyjny bierz przykład z przekrętów typu "na wnuczka" , "na urzędnika skarbówki" .
To jest przypadek "na inwestora ". Kasa pewna bo miasto sponsoruje , przechwyt sponsorów inwestycyjnych i nas kibiców jako inwestorów . Mam karnet od wielu lat i tyle jestem dymany .
Dlatego - wybaczcie - łzy suszy mi TLG. W dawnej Lechii był wjazd do szatni , tym razem - chyba wyżej ............ Kopaczy zostawcie , to amatorzy .
16 sierpnia 2024, 21:24 / piątek
Obraz gry w tym, jak i w poprzednich meczach zgodny z wiekiem zawodników - jak juniorzy przeciw seniorom. Tyle w temacie.

Jak buduje się drużynę juniorską na ligę seniorską to tak to właśnie wygląda. I są efekty.
16 sierpnia 2024, 21:50 / piątek
Ja nie rozumiem dlaczego w meczu z takim przeciwnikiem jak Puszcza, który bramki strzela ze stałych fragmentów gry nie gra Chindris (nawet w słabszej formie) przecież to rywal pod jego główne atuty fizyczność i gra głową. Jak nie w takim meczu to w jakim ma grać. Szansę dostaje obrońca który jest od kilku dni w klubie (musiał wyglądać naprawdę super w mikrocyklu) no chyba, że trener postanowił jeszcze szatnię rozwalić. Do obrony to trzeba jednego klasowego (naprawdę dobrego) stopera, który będzie ustawiał młodych inaczej nic z tego nie będzie. A jeśli chodzi o transfery młodych zawodników , super tylko oprócz tego, że są młodzi to muszą mieć jeszcze umiejętności na odpowiednim poziomie inaczej w CV będą mogli sobie wpisać wiek: 21 lat, sukcesy: spadek z 21 ligi w europie. Jeśli chodzi o zespół nie mamy obrony, nie mamy pomocy, nie mamy ataku. Co dobre na I ligę to o wiele za mało na ekstraklapę. Dyrektorzy sportowi obudźcie się !!!!!!!!! Tu trzeba jakości a nie tylko młodości.
16 sierpnia 2024, 22:40 / piątek
Pierwsza i podstawowa sprawa .Zmiana na bramce . Obrońca który nie czuje oddechu bramkarza bedzie się cofał do bramki i tak padały gole . 3/4 bramek tracimy prawie z 5 metrów .Na lini to się broni w piłce ręcznej .
16 sierpnia 2024, 22:46 / piątek
Czy my mamy trenera -jakiegoś stratega?
Koncepcja gry w I-lidze była dobra. Niewiele z niej zostało. A szkoda.
Puszcza to nasze fatum, ale tak przej... w Puszczykowie to doprawdy żenada.
16 sierpnia 2024, 23:41 / piątek
Kurwwaaaaaaaa!!!! Lechia grać kurwa mać. Wiem piłeś nie pisz,ale wolałbym żeby żona mnie bokiem puściła, niz to co dzisiaj widziałem. Serce mi krwawi

1 2
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2025. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.024