Gdańsk: wtorek, 14 lipca 2026

Górnik Zabrze Lechia Gdańsk niedziela 12:15

strona 1/2

31 sierpnia 2024, 11:01 / sobota
Już jutro kolejny mecz, wg. mnie pokażemy się z dobrej strony - my nie mamy nic do stracenia tylko możemy nie przegrać...
31 sierpnia 2024, 11:54 / sobota
Czuję, ba jestem niemal pewien, że to ten mecz kiedy Wiunnyk odpali. Górnik Lechia 0-3. Wiunnyk * 3,
31 sierpnia 2024, 12:43 / sobota
Od siebie dodam… na trzeźwo nie oglądać…
31 sierpnia 2024, 12:46 / sobota
Od siebie dodam. Tylko zwycięstwo. 1:2, dla nas oczywiście. TLG
31 sierpnia 2024, 14:39 / sobota
Po dobrym meczu z Rakowem czas na wyjazd do Zabrza. Mam nadzieję, że uda się podtrzymać wzrost formy, który był widoczny u niektórych zawodników w poprzednim spotkaniu, i pokazać, że to nie był jednorazowy przebłysk.

Cieszy dobry występ Zhelizki w poprzednim meczu, zwłaszcza kilka przechwytów, które umożliwiły szybkie wyprowadzenie kontrataków. Moim zdaniem, Zhelizko jest kluczowym piłkarzem w środku pola – kiedy on gra dobrze, cała formacja funkcjonuje na wysokim poziomie.

Co do debiutu Weiraucha – wydaje się, że lepiej radzi sobie na przedpolu niż Sarnavskyi, ale na linii może być słabszy (możliwe, że Sarnavskyi obroniłby strzał na 2:1). Gra nogami jest gorsza niż u Ukraińca, ale wolę bezpieczne wybicie w aut niż ryzykowne kiwki z napastnikami. Niech gra dalej, a po trzech meczach zobaczymy, co z niego za bramkarz.

Moje oczekiwania:

Dobry mecz Zhelizki, co powinno przełożyć się na solidną grę całej pomocy, napastnik odda przynajmniej dwa strzały, oraz wypełniony limit młodzieżowców.

Mój skład:
Weirauch – Conrado, Pllana, Olsson, Piła – Zhelizko, Kapic, Tsarenko - Khlan, Viunnyk, Mena

Mój wynik:
2-2
31 sierpnia 2024, 19:41 / sobota
Od siebie dodam skromne 0:1.
My wierzymy!
31 sierpnia 2024, 22:01 / sobota
od siebie dodam, że niestety jutro o tej porze drużyna ta nie będzie miała trenera...
1 września 2024, 09:41 / niedziela
1 września zobowiązuje
1 września 2024, 10:41 / niedziela
Od siebie dodam
@Jozin Prawdziwy gentelmen nie pije przed 12 ale mi do gentelmena dużo brakuje więc obiecuje , dam z siebie wszystko
Sam mecz spokojne 3-1 dla Lechii
Jakoś jestem znowu dziwnie spokojny
1 września 2024, 11:24 / niedziela
Od siebie dodam.
Trener zostanie!!!
Ja w to wierzę.
2:1 dla nas
Nie jątrzyć...tylko wierzyć
1 września 2024, 11:29 / niedziela
Chłań kontuzja? Cóż...jak zawsze obstawiam zwycięstwo. Chuj z ładną grą liczą się tylko 3 punkty. Od siebie tak dodam...na pohybel malkontentom i źle życzącym Lechii i Grabie!
Jebał was pies!
1 września 2024, 11:34 / niedziela
Spokojnie, będzie dobrze.
1 września 2024, 11:55 / niedziela
Witam wszystkich.
Skład już jest znany i myślę że dziś będzie spora miła niespodzianka... Jakoś o wynik meczu jestem spokojny... Co do naszego trenera... Po co ten cały szum i czemu ma służyć i komu? Grabowski to dobry trener i wie co robić i co zrobić...

TYLKO LECHIA!!!
1 września 2024, 11:59 / niedziela
Chlań został do towarzystwa z Fernandezem?
1 września 2024, 12:04 / niedziela
No nie został tylko pojechał z drużyną. Ajaajaj! Trzeba szybko zajrzeć na WP albo zeszło tam napiszą całą i tylko prawdę o Lechii. Nie wspomnę już o głosie cadyka...tam wszędzie już piszą o agonii Lechii bo są pewni pogromu w Zabrzu.
1 września 2024, 12:14 / niedziela
Poratuje ktoś linkiem do meczu?
1 września 2024, 12:19 / niedziela
Trzeba wierzyć w tych młodych chłopaków,stali w tunelu trochę wystraszeni ale chyba dziś będzie ten dzień.Do boju Lechio!
1 września 2024, 12:22 / niedziela
Dobry linki

odnośnik
1 września 2024, 12:43 / niedziela
Tsarenko !!! Fajnie to zrobił
1 września 2024, 12:47 / niedziela
I Eliassss !!! Fura szczęścia z tyłu i z przodu. Oby tak do końca...
1 września 2024, 13:07 / niedziela
Jak nie wejdzie Sezonienko to jestem spokojny o wynik. Za każdym razem jak wchodził to traciliśmy bramki.
1 września 2024, 13:08 / niedziela
Tak grać do końca, do ostatniego gwizdka.
1 września 2024, 13:21 / niedziela
Dokładnie Paw - ten sezonienko to klucz aby nie przegrać
1 września 2024, 13:39 / niedziela
To już chuj po meczu….. najlepszy na boisko wszedł
1 września 2024, 13:40 / niedziela
Odpierdol się od młodego.
1 września 2024, 13:51 / niedziela
To nie kwestia wieku: to kwestia umiejętności. Dla mnie nie ma różnicy czy ktoś ma 18 lat czy 68 …. Ale jak ktoś nie zna się na co tam to powinien podawać piłki …. Za pochodzenie punktów nie dają….
1 września 2024, 13:53 / niedziela
Jak ktoś nie zna na tym za co bierze pieniądze ,to powinien podawać piłki *
1 września 2024, 14:05 / niedziela
Trener zmianami... nie pomaga ..kurła
1 września 2024, 14:11 / niedziela
Dokładnie/ kalahur to również piłki podawać a nie ekstraklasa
1 września 2024, 14:18 / niedziela
Cieszy zwycięstwo. Martwi przygotowanie fizyczne i brak ławki. Zmiany tylko na minus. No i na miłość boską przestańmy grać lagą na lewego bez Lewego!
1 września 2024, 14:19 / niedziela
Ekegancki prezent na urodziny, dziękuję bardzo :-)
1 września 2024, 14:21 / niedziela
Oby to był punkt zwrotny, brawo Panowie!
1 września 2024, 14:23 / niedziela
Większość nie nadaje się na ten poziom, a prawie wszyscy by walczyć o trofea. To raczej nie ich wina że grają bo na lepszych choćby finansowo nie stać. Są w Lechii i trzeba ich wspierać a nie hejtować.
1 września 2024, 14:24 / niedziela
Widać poprawę gry. Jeśli do tego będzie szczęście i może nowy napadzior ze Szwecji oraz stabilizacja i lepsza organizacja gry w obronie to eklapa do obrony.
1 września 2024, 14:29 / niedziela
@MSZE 100% racji
1 września 2024, 14:34 / niedziela
Ważne trzy punkty przed przerwą na reprezentację. W zeszłym sezonie po tej przerwie graliśmy dużo lepiej, niech w tym będzie tak samo.
1 września 2024, 14:40 / niedziela
Widzę że niektórych zwycięstwo Lechii nie cieszy tylko dalej z dupy zarzuty i jęki.
Bardzo dobry mecz na trudnym terenie. Przypomnę, że w Zabrzu ostatni raz wygrała Legia w kwietniu. Pierdolenie że nie dorastamy do poziomu tej ligi to...no nie wiem jak można tak pisać.
Drużynie należą się brawa za pełną poświęcenia grę i trzy kurwa TRZY gole na wyjeździe. Mało?
Owszem ławka jest jaka jest i wpuszcza tych co są w stanie grać. Brakowało sił? Trochę było na pewno symulki żeby dowieźć ale przebiegliśmy w tym meczu kilometr więcej od Górnika, który jest jedną z lepiej wybieganych ekip. Mieli prawo być zajechani...
Na koniec Sezon i Miłosz czy nie jest Wam wstyd? Wasz kolega Bogdan z nr 9 pokazał jak się walczy. Mimo że walczył też ze swoimi słabościami bo fizycznie nie jest gotowy na pełne granie.
Zapierdalał, mądrze w końcówce zapewniał nam utrzymanie piłki, strzelił decydującą o zwycięstwie jak sie okazało bramkę i w ogóle jak dla mnie pełen szacunek i uznanie. A Wy ludzie stąd kurwa co to jest? Dreptanie jak na rozruchu przed meczem.
Ogarnijcie się...teraz czekam z ciekawością co się wydarzy teraz czy raczej wieczorem? Czytałem że będziemy bez trenera...
1 września 2024, 14:45 / niedziela
Ufff. Najważniejszy pierwszy krok i oby już tylko do przodu.
Tylko Lechia!
1 września 2024, 14:50 / niedziela
Ocena 3 dla Camilo i 4 dla Sezonienki. Co Wy tam pijecie w tej redakcji?
1 września 2024, 14:59 / niedziela
Oceny redakcji nie od dzisiaj mnie zastanawiają. Mena 3 a np Wójtowicz 6. Hahaha to jest jakaś komedia.
1 września 2024, 15:02 / niedziela
Byłem dziwnie spokojny przed meczem że wygramy.Na tyle że postawiłem stówkę w sts przy kursie 3.62.
Wielkie brawa za walkę,zastanawiają tylko notoryczne skurcze…połowa to podejrzewam gra na czas ale nie wyglądało to za ciekawie.
W obronie standardowo popłoch a to co wyprawiał Pllana-jak się ustawiał względem zawodników Górnika woła o pomstę do nieba.
Wygrana w bólach ale nieziemsko cieszy.
1 września 2024, 15:03 / niedziela
Pytanie kiedy pojawi się post o tym na ile procent Lechia spada z ligi..

Brawo za mecz dla całego zespołu. Było nerwowo ale mecz oglądało się bardzo przyjemnie. Oby tak dalej. Będą takie mecze, mentalność wzrośnie to będzie łatwiej zdobywać punkty.
1 września 2024, 15:10 / niedziela
Uff... Gratulacje! Realnie wygrana z Radomiakiem po przerwie może dać środek tabeli....
1 września 2024, 15:16 / niedziela
Oceny co najmniej kontrowersyjne. Pllana 3 i Olsson 3, mimo że bramek nie zawalili, większych błędów nie popełniali (może po jednym ale gole z tego nie padły), pierwszy asystował drugi strzelił gola i w sumie dzięki temu wygrali. Mena też 3 mimo że prawie wszystkie akcje szły jego stroną, a natomiast ta mniej używana z Wójtowicze dostaje 6. Przy 4 Sezonienki to wygląda bardzo dziwnie, mimo że nie uważam żeby zagrał on jakiś bardzo słaby mecz, raczej przeciętny, ale na pewno nie lepszy niż wspomniana trójka
1 września 2024, 15:33 / niedziela
1. Każdy zostawił na boisku 100% i to było widać! To może być paradoksalnie najważniejsze zwycięstwo w sezonie! W tak trudnym momencie! przed samą przerwą na reprezentacje. Słyszalem przed telewizorem ten huk jak ciężar z barków spadł piłkarzom po gwizdku! Wielkie brawa Panie Trenerze Grabowski!
2. Zhelizko rozegrał kapitalne zawody! Jest naszym najlepszym obrońcą na tle lichych stoperów! Ratował ich raz za razem.
3. Kapic, Mena - tytani pracy.
4. Tsarenko zagrał niczym Khan! choć w obronie już tak ciężko nie zasuwał jak potrafi Khan.
5. Stałe fragmenty gry, wypracowane. Skuteczne! Brawo Panie Trenerze!
6. Nasza obrona jest bardzo elektryczna i zagubiona. Pełna loteria, kto jak pokryje, kto odpuści. Olsson wielkie brawa za gola ale w defenywie jest fatalny. Na 1 lige był ostoją..a teraz jest odwrotnie.
7. Viunnyk już z rakowem się napracował a dzisiaj pokazał, że to jest materiał na kawał ciężko pracujacego napastnika. Może nie takiego co wypracuje sobie sytuacje za sytuacją ale takiego który wygrywa pojedynki, ciężko pracuje dla drużyny i absorbuje obrońców. Gratulacje.
8. Miłosz Kałahur! znowu się pojawił.. zagrał na poziomie chłopca do podawania piłek, prokurując dwa niebezpieczne stałe fragmenty gry. Chłopak jest zagubiony i na dzień dzisiejszy zdecydowanie za słaby.
9. Piła biega, skutecznie broni, próbuje robić zamęt z przodu ale jego dośrodkowania są zawsze nietrafione
10. Wspaniałej niedzieli!
1 września 2024, 16:12 / niedziela
I znowu krótka ławka o mało nie pozbawiła nas zwycięstwa. Gueho, Sezon i Kałahur nie powinni się pojawić na boisku. Nojgebauer za Kapica, Wendt za Carenko i Chłań za Wójtowicza - tak od biedy można by wystawić zmienników, żeby zachować poziom choć trochę. Tylko co z tym ostatnim? Na flashscore nie był nawet na ławie. Czyżby kontuzja u Chłania? To by skróciło nam ławkę do zupełnego niemal zera.

Ale co tam! Najważniejsze trzy punkty i dużo fragmentów naprawdę dobrej gry. Zespół wymaga uzupełnienia składu i wtedy z takim stylem powinniśmy spokojnie się utrzymać.

TLG!
1 września 2024, 16:21 / niedziela
Chłań podobno kontuzjowany, tak pisali przed meczem.
Dla mnie najlepiej by było ściągnąć napastnika i dwóch bocznych obrońców (bo PO brakuje za Piłę a Kałahur nie dojeżdża na ten poziom).
Pewnie skrzydłowi też by się przydali, ale cóż... Jak dwóch do końca okienka zdążą to będzie sukces
1 września 2024, 17:11 / niedziela
Najważniejsze że w końcu zwycięski mecz.. zostawili dużo zdrowia, oby to był przełom na resztę sezonu,

Zmiennikow mamy jakich mamy.. I tylko tyle.. nie ma co psuć radosci z pierwszego zwycięstwa od meczu derbowego
1 września 2024, 21:25 / niedziela
Wielkie gratulacje dla drużyny i trenera. Pierwsze zwycięstwo jest mega ważne tym bardziej przed przerwą na mecze reprezentacji.
Nie będę w takim dniu nikogo krytykować personalnie, ale mamy 5 dni na przynajmniej zrobienie sobie akceptowalnej ławki rezerwowych.
Drużyna i trener swoje zrobili, teraz kolej Szwajcara
1 września 2024, 23:10 / niedziela
Brawo za 3 pkt, brawo za walke na dupie, Viunnyk materiał na kawał napastnika, posadzi Bobcka na ławce, Sezon, Kałachur to nie dla nich poziom, nie ma co się oszukiwać. Obrona poza Conrado dramat, Olsson juniorskie błędy, schodzi z pilka to własnej bramki, Pllana asysta ale dwa razy kiwa i dwa razy traci piłkę, Piła miał trudnego przeciwnika więc jego się nie czepiam.Widać że odzyskują świeżość. Kapic zaczyna być Kapciem. Jebnac tego Radomiaka i jesteśmy na 12. miejscu.

1 2
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.749