Jagiellonia Białystok - Lechia Gdańsk sobota 14:45
strona 1/2
20 września 2024, 14:05 / piątek
Już jutro kolejny mecz, tym razem z obecnym Mistrzem Polski - oni muszą wygrać po wpierdolu z Amicą, a my nie mamy nic do stracenia tylko możemy nie przegrać...
20 września 2024, 14:14 / piątek
Od siebie dodam - nie oglądać na trzeźwo ….
20 września 2024, 14:57 / piątek
Ja od siebie, hat-trick Wjunnyka. Teraz to na pewno.
21 września 2024, 10:13 / sobota
jozin
Po raz kolejny Obiecuję Dam z siebie wszystko
Dzisiaj 3 punkty wracają do Gdańska
21 września 2024, 10:16 / sobota
Ja to widzę tak: Jagiellonia po wpierdolu z amicą wchodzi agresywnie w mecz, szybka czerwona kartka a Mena strzela karnego i po nudnym meczu 3 pkt jadą do Gdańska. Żadnych przewrotek z połowy boiska nie przewiduje.
21 września 2024, 10:37 / sobota
Dokładnie jak powyżej.
Z tym, że mecz nudny do 80 minuty, kiedy nasz trener przeprwadza wymuszoną zmianę (do tego momentu nikogo nie wprowadza) i wchodzi Sezon. Ten odblokowuje się i w 10 minut kompletuje hat-tricka po szybkich kontrach i sytuacjach "1 na 1" z bramkarzem. Najpierw mija go podcinką z lobem, potem na siłę strzela pod poprzeczkę, a w doliczonym czasie gry strzela obok lewej nogi bramkarza.
No tak to widzę ją, w każdym razie.
TLG!
21 września 2024, 10:38 / sobota
Czy to przypadkiem Kubicki dostanę tą kartkę?
21 września 2024, 11:17 / sobota
Jest duże prawdopodobieństwo sięgające 1945% że to właśnie on ją dostanie.
21 września 2024, 11:33 / sobota
marud
Takie rzeczy to tylko możliwe w grze Fifa na Play Station. Każdy z nas by chciał żeby Sezon zaczął w końcu podejmować dobre decyzje i reazliować je bezbłędnie. Jednak jednocześnie każdy z nas wie iż jest to praktycznie niewykonalne.
Liczę jednak że inni zawodnicy Lechii staną na wysokości zadania i przynajmniej zremisujemy.
Niech bramkarz Lechii zostanie "Piłkarzem meczu".
21 września 2024, 12:06 / sobota
A ja przewrotnie-wolałbym,żeby nasz bramkarz nie miał okazji zostać piłkarzem meczu.
Chciałbym., aby MVP został któryś z naszych środkowych pomocników za reżyserowanie gry,znakomity przegląd pola czy też profesorskie podania otwierające drogę do bramki.
Życzyłbym sobie,aby o ten zaszczytny tytuł rywalizował z naszym napastnikiem,który wykończy golami więcej niż jedną kontrę.
Dobrej soboty nam wszystkim życzę,a warunkiem dobrej soboty jest zwycięstwo z Jagą.
21 września 2024, 13:06 / sobota
Dla mnie się podoba wygrana w dzisiejszym meczu...
21 września 2024, 13:37 / sobota
Rombis dajesz gwarą białostocką? Jeśli tak to dla mnie też się podoba wygrana Lechii.
21 września 2024, 14:31 / sobota
Witam wszystkich.
Skład jest już znany bez zmian z ostatniego meczu. Mecz będzie ciężki i myślę że czasami będą nawet oczy boleć ale wymęczone 0:1 będzie dla Lechii.
Tylko Lechia!!!
21 września 2024, 15:10 / sobota
Zaczęło się źle.. ale akcja wyrównującą i kolejna pokazali ze tu można ugrac dobry wynik
21 września 2024, 15:36 / sobota
Spokojnie powinno być 3:1 dla nas. Mena trochę irytuje marnowaniem świetnych sytuacji.
Mecz jak najbardziej do wygrania.
21 września 2024, 15:36 / sobota
Jeśli będziemy grać w piłkę to wygramy ten mecz, jak będziemy wybijać na pałę byle do przodu to będzie ciężko.
21 września 2024, 15:38 / sobota
Na gorąco w przerwie. Każdy nasz przerzut, każda długa piłka jest bardzo niecelna. Oddajemy piłke za darmo. Od Khana i Kapica wymagam więcej! Plan na ten mecz jest bardzo wyraźny, jagielonia tempa nie forsuje i na takie granie nam pozwala. Więcej dokładności i się uda. Gramy o pełną pulę!
21 września 2024, 16:17 / sobota
Zamiast prowadzić wysoko remisujemy...
21 września 2024, 16:21 / sobota
Ja pierdole
21 września 2024, 16:21 / sobota
Takie jest życie, były dwie mega kontry na 3-1
jest 2-3............Nie wiem czemu bramkarz tak pędził do Imaza zamiast stać już na linii
21 września 2024, 16:34 / sobota
Już miałem myś ,że rośnie potwór.Niestety dalej po 70 min źle się dzieje.
21 września 2024, 16:40 / sobota
Z nieba do piekła…. Stylem się nie wygrywa, a jak zawsze po fartownych zwycięstwach pisze się że ważne 3 punkty, to teraz można napisać przegrali jak zawsze…. Czyli chujnia
21 września 2024, 16:41 / sobota
Brawo trampkarze dzięki za zjebanie soboty
21 września 2024, 16:42 / sobota
Przegraliśmy wygrany mecz...frajersko i bardzo bolesna ta porażka bo nie graliśmy źle.
Zabrakło pod bramka zimnej krwi i wyrachowania. Mena sam mógł rozstrzygnąć losy spotkania. Wielka szkoda tego meczu...
21 września 2024, 16:44 / sobota
Pierwsza bramka farfocel,reka w polu karnym jak zwykle przypadek .Dobra gra po raz kolejny i 0 punktów. Jak nie nastrzelamy do 70 min. to tak bedziemy kończyć.
21 września 2024, 16:44 / sobota
Kolejny raz,gdy w końcówce trzeba odrabiać straty i Grabowski sabotuje zespół zdejmując Winniuk i Carenkę, wpuszczając beznadziejnego Sezonienkę. Jak ten ostatni musi grać, niech wychodzi od początku na 20-30, aby końcówkę mógł dograć z większym zasobem sił Carenko czy Winniuk. Fatalna taktyka i znów nie wyciągnięte wnioski. Pierwsza bramka zawalona przez Wierucha, ostania Plama dał plamę.
21 września 2024, 16:46 / sobota
Po 70 źle się dzieje, bo wpuszcza się osłabienie na boisko, a piłkarzy, którzy są w stanie zaskoczyć rywala zdejmuje się z boiska.
21 września 2024, 16:52 / sobota
Ech, kurła... Szkoda. Brakuje wyrachowania. No i zmiany nie pomagają.
21 września 2024, 16:55 / sobota
Taktyka długoterminowa - jak najszybciej zebrać 3000 minut młodzieżowców, a na wiosnę grać i wygrywać najsilniejszym składem. Oby wypaliło.
Co do meczu - pomimo 3 bramek Jagi, przegrany przez brak skuteczności.
21 września 2024, 16:56 / sobota
Niestety po raz kolejny gramy do 65 minuty potem przeciwnik robi zmiany ma swieze siły a my opadamy z sił a zmienników mamy na poziom 2 ligi więc jak podstawowa 11 uciagnie resztkami sił wynik albo dostajemy wpierdol bo rezerwowi nic nam nie dają nie utrzymuja chociażby 80%gry pierwszego składu. Nastepna sprawa Kapic gracz dużo widzący ale niestety kompletnie bez formy fizycznej zawsze kryje na radar a jak dochodzi do kontaktu to zostaje daleko z tyłu na dzień dzisiejszy gracz na max 55 minut tylko nie ma go kim zmienić.
21 września 2024, 17:01 / sobota
Wystarczyło dołożyć 3 zawodników jako wzmocnienie drugiej linii pierwszego składu i w tej pato lidze grasz o puchary. 3pkt stracone z Zagłębiem, 3pkt stracone z Rakowem i dzisiaj 3 to jest 9 dodać do tych co mają czyli 8 razem jest 17 a więc 3 miejsce przed Pogonią :)
Oczywiście że rozumiem sytuację finansową ale jak niewiele brakuje żeby w tej ziemniaczanej lidze osiągać sukcesy to aż głowa boli że żaden porządny inwestor od zarania dziejów nie chce w takie środowisko z takim stadionem zainwestować i święcić sukcesy.
21 września 2024, 17:02 / sobota
Głowy do góry! Patrzcie gdzie bylismy miesiąc temu! Ja nawet bardzo zły nie jestem, że sie nie udało bo dostałem duży zastrzyk optymizmu! Najwiekszym problemem jest brak zmienników. Chłopaki zostawiają serducho na boisku... trzeba zmieniać i wchodzą trampkarze niestety... z drużyny ekstraklasowej momentalnie zmieniamy się w 1 ligową. Niestety na chwilę obecną nie widzę na to lekarstwa.
21 września 2024, 17:05 / sobota
Ogromny żal ,że mamy kadrę na 65-70 min.Brawa dla wszystkich za ten czas tylko co z tego.Do końca tej rundy tak to będzie wyglądać niestety.Ile jeszcze mogą wypruwać żyły gdy nie ma zmienników.No każdy by się wkurwił,że jego praca poszła na marne.Skuteczność to osobna sprawa.
21 września 2024, 18:23 / sobota
Jeśli najlepsi nie mają sił na 90 min, to niech od początku wchodzą Buletsy,Sezonienki i Neugebauery i przez 20 minut dają z siebie maksa, robią pressing, przeszkadzają. Można uda się utrzymać wynik bezbramkowy. Od 25 min powinni wejść Carenko,Winniuk, Chłań i dograć do końca Nawet jak coś stracimy na początku,to po takich zmianach jest szansa na odrobienie straty, przechylenie szali zwycięstwo na własną stronę. Jak do odrabiania strat w końcówce wysyłany jest Sezonienko,to jest jak rzucenie ręcznika. Kamień z serca spadł na ławce Jagielloni i zagościły uśmiechy, gdy Grabowski dokonywał takiej zmiany. Oni już czuli, że mecz jest już rozstrzygnięty i tylko cud musiał się wydarzyć,by stracić zwycięstwo z tak osłabionym rywalem.
21 września 2024, 18:41 / sobota
Niezalogowany jeszcze stracone punkty ze Śląskiem i Zaglebiem. Nie mamy ławki i to robi różnicę.
21 września 2024, 18:45 / sobota
Niezalogowany sorry zagłębie wymieniłeś, plus 11 powinno być.
21 września 2024, 19:44 / sobota
Brakuje dobrych zmienników. Można powiedzieć nie mamy rezerwy.
2,3 doświadczonych obrońców by się przydało i napastnik. Resztę młodzi pociągną. Tak czy siak, utrzymamy się, nawet z tym składem. Może w przyszłym sezonie zagramy o coś więcej.
21 września 2024, 21:42 / sobota
Mena, jak mnie on irytuje. Gdyby nie jego złe decyzje to dzisiaj byłby inny nastrój. Szybkość i drybling fajnie się ogląda, ale jeśli z tego nie ma bramek to niech idzie do cyrku występować. Zgoda że latem nie został sprzedany.
21 września 2024, 21:52 / sobota
Pan piłkarz Mena to nasz najlepszy zawodnik w tym sezonie.
21 września 2024, 22:36 / sobota
Naprawdę da się lubić ta drużyna. To powinny być 3 pkt. Przy wyniku 2:1 przez chwilę myślałem by odszczekać, że nie da się ligi zawojować juniorami i bez ławki. Nie da się. Bardzo szkoda bo jak trzeba oddać Urferowi, że mamy dzięki niemu ekstraklasę i ciekawych piłkarzy tak ogromnym zaniedbaniem i marnowaniem ich potencjału jest brak ławki i brak 2-3 ogranych którzy podpowiedzą przy korzystnym wyniku.
Jedyny mój zarzut do trenera Grabowskiego, którego bardzo szanuje to że nie powie wprost że przez brak ławki masa pracy i wysiłku idzie do kibla.
21 września 2024, 22:43 / sobota
Mena będzie panem piłkarzem dopiero wtedy gdy pojawi się u niego skuteczność. Jak narazie jest dużo wiatru z którego niewiele wynika.
21 września 2024, 22:52 / sobota
MSZE dokładnie mam te same odczucia jeśli idzie o Menę. Naprawdę najlepszy piłkarz Lechii bez dwóch zdań. Ale to jego samolubstwo (czasami się opłaca). No lubię go i mnie wnerwia. Bo pierdzieli takie sytuacje, że aż żal. Gdyby miał w samych końcówkach swoich akcji lepszy przegląd sytuacji byli byśmy w zupełnie innej dużo lepszej sytuacji. Co do meczu to nie ma zmienników tylko szrot. I przykre, że niektórzy nadają się maksymalnie na pierwszą ligę, a drużyna podstawowa co mecz może grać do 60 max 70 minuty i siadają. A dla oka te pierwsze powiedzmy 70 minut jest i ładne i powoli bramkostrzelne. No i obrona. Dziurawa jak sito. I nie krytykuję, tylko takie mam odczucia. TLG
21 września 2024, 23:17 / sobota
Mena to jest gigantyczny potencjał i największa szansa Lechii jako klubu. Moim zdaniem on jest już lepszy od Crnaca którego Raków sprzedał za 11milionów euro. Tego chłopaka trzeba tylko budować, a nie krytykować bo on może zmienić całą rzeczywistość i dać płynność finansową..
Chlan,Tsarenko, Winnyk, Kapić wszyscy są ciekawi i kupuje plan Urfera, ale na teraz największym kozakiem jest Pan piłkarz Mena
ps. kto był z ocokrajowców na tym poziomie w tym wieku ostatnio? Haraslin, gra w LM teraz i Mena też tam zagra na moje.
Kto jeszcze Traore, Matsui, Ricardinio? Ok ,ale to dziadki
Dawidowicz , Kałuzinski, Urbański- też nie raz byli krytykowani, ale to prawo kibiców a klub powinien się poznać, tak jak na Biegańskim który jak się okazuje daje radę w 8lidze Europy, i długo można by wymieniać potencjalne szanse niemal zawsze zjebane totalnie. Menu budujmy bo to potencjalny skarb LG
22 września 2024, 00:04 / niedziela
Najaktywniejsi i najlepsi byli młodzi "sprzedażowi" Pewna teoria się nasuwa ,ale co tam bez krakania.
22 września 2024, 08:38 / niedziela
Jak to ktoś napisał wyżej. Skoro nie mamy zmienników to może warto zagrać inaczej niż nakazuje rozsądek. Czyli wpuszczamy sezona , nojgiego na początku a w 20-25 minucie zmieniamy ich .bedzie czas nadgonić jak coś stracimy. Może warto to podsunąć sztabowi :)
22 września 2024, 10:08 / niedziela
To może jeszcze zacznę pić od końca meczu....
I najlepiej najpierw popitka potem wódka
Ciężko Mało zapijam....
Tak źle i tak jeszcze gorzej
Wkurw jak chuj po wczorajszym Tylko i aż tyle
22 września 2024, 10:14 / niedziela
Podobno sztab już rozważa propozycje z forum ale jeszcze się wstrzymuje z ich wprowadzeniem.
Graba czeka i czyta z wypiekami na twarzy kolejne wpisy i nasze propozycje. Twierdzi, ze nigdy by na to nie wpadł, żeby Sezon zagrał od początku 20 minut tylko a potem zmienił go na Menę.
Mówi, że czytanie forum bardzo dużo mu daje i rozwija go jako trenera na dorobku...
Naprawdę myślicie że trener jest tak ograniczony i nie widzi jak jest? A jeśli podejmuje takie a nie inne decyzje to widocznie ma podstawy do tego. Gra tym co ma a ma niewiele...trzeba pisać do Urfera, że nie mamy ławki a obrońcy to memy.
22 września 2024, 11:54 / niedziela
@edwinsopot @jozin. Edwin zgadzam się z Tobą, że w zespole brakuje dwóch, trzech wyjadaczy co mimo wszystko nie musi się kłócić z koncepcją Urfera w promowaniu młodych. Co do Meny, to prawda, że ma duży potencjał sprzedażowy czy największy, nie wiem , coraz lepiej wygląda Winjuk, czekam aż Klan zacznie pokazywać to co ma najlepsze i jeżeli udałoby się wyjąć z Dynama Tsarenkę to też pewnie byłyby dobre pieniądze dla klubu (mam nadzieję, że dla klubu). Wracając do Meny to, że ma potencjał sprzedażowy to jedno, drugie to ile mógł bramek strzelić a ile strzelił, jak tlenu potrzebujemy punktów i trochę złości jest na to jak naiwnie i lekkomyślnie marnuje szanse stworzone przez zespół. Jozin, to samo pomyślałem jak ,,Graba' wpuszczał Sezona i Nojgiego. Gdy zespół ma siły łatwiej zminimalizować tych dwóch sabotażystów ( może trochę za ostro) , z drugiej strony chciałbym zobaczyć jakie spustoszenie mogą siać w szeregach zmęczonych rywali Mena, Klan czy Tsarenko. Wpuścić ich około 60 minuty, mogłoby to przynieść ciekawe efekty. I jeszcze do Czarnego 66, całkowicie cię rozumiem, wku...w trzyma mnie do tej pory.
22 września 2024, 13:59 / niedziela
Z tymi sabotażystami to zdecydowanie nie fair. To nie przez nich mecz był przegrany (weszli przy wyniku 3-2). Ktoś inny popełnił błędy przy straconych bramkach, inny ktoś mógł kilkukrotnie zamknąć mecz i Jaga by się nie podniosła.
22 września 2024, 14:34 / niedziela
@MSZE celna i słuszna uwaga. Sezon to taki dyżurny kozioł ofiarny jak kiedyś Rogalski czy Buzała. Mena ma potencjał ale wkurwia egoizmem i partaczeniem sytuacji 100%....obrońcy co odpierdalają każdy chyba widzi. Ale najlepiej zwalić na Sezonienkę.