Gdańsk: środa, 20 maja 2026

Pogoń Grodzisk Mazowiecki - Lechia Gdańsk wtorek 14:30

strona 3/3

25 września 2024, 07:59 / środa
Forum jest po to aby wyrazić swoje za i przeciw. Niestety nie wszyscy potrafią utrzymać szyk i elegancję 3 h po meczu.
25 września 2024, 08:02 / środa
Leszeklv....mimo całej sympatii dla twojej osoby pracujesz mocno aby no wlasnie nie wiem nad czym...zapetliłes sie ....a obrazanie mnie i innych..cytuje :Bursztynek jest wykorzystywany przez przybłędy i gołodupce z różnych wiosek też europejskich jako źródło dobrych dochodów.... wez ty sie ...nie chce mi sie z Tobą gadać......
25 września 2024, 10:31 / środa
@Duchu

"Gwiazdą" mowie oczywiście ironicznie bo uważam, ze nasza młodzież. Dokladnie ci ktorych wymieniłeś. Spoczeli na laurach. Mieli świetne wejście w start 1 ligi, akurat oni się wyróżniali...a teraz jest regress kompletny i nie jest to winna wyzszego poziomu rywali. O nie! Po prostu skończmy traktować 20 letniego piłkarza z Polski po macoszemu... i wymagajmy czegoś od nich. Dla mnie prezentują taką postawę w której po nich wszystko spływa, nie biorą odpowiedzialności za swoją grę. Nie muszą. Klub im agent zawsze znajdzie, kasa na życie jest. Tak ja to widze z boku, zestawiajac ich chociażby z rówieśnikami z ukrainy którzy zakasają rekawy i pracują. Tyle mi wystarczy. Błędy to naturalna kolej rzeczy! Ale musi być widać chęci!
25 września 2024, 12:33 / środa
@ TECHLG wychodzi brak rezerw, ogrywania 2 składu, dla których sezon to 2,3 mecze i parę końcówek.
25 września 2024, 13:44 / środa
@TECHLG, w samo sedno. Właśnie o to mi chodziło, brak progresu, a raczej widoczny regres formy. U Nojgiego widoczny już po meczu w Krakowie, chyba wykorzystanie dwóch karnych sprawiło, że poczuł się wybitnym piłkarzem, efekt? Prawie położył nam derby z ku..ami. To co odwalił w meczu z motorynkami to był czysty kryminał. Zgadzam się z Tobą, że ewidentnie nie widać chęci, totalny tumiwisizm. Jeśli chodzi o Kałachura i Sezona to poprostu e-klapa to za wysokie progi dla nich.
25 września 2024, 20:50 / środa
@TECHLG

Wiesz, ja pamiętam, że jak miałem 20 lat, to musiałem jedynie spełnić oczekiwania takiej jednej laseczki z osiedla. Oni mając 20 lat muszą spełnić oczekiwania stu tysięcy ludzi związanych emocjonalnie z największym i najsłynniejszym klubem regionu. A to dość dużo. Ci chłopcy w każdym innym klubie Ekstraklasy wchodziliby najwyżej na ogony, żeby się rozwijać, a u nas na ich barkach spoczywa ciężar istnienia klubu. Myślę, że to jednak dużo. I jasne, bardzo dobrze, że mają postawione ambitne zadania. Ale po prostu nie zawsze dadzą radę.

Niektórzy wiedzą, że pracowałem w TSP. Nojgi nawet na poziomie 1 ligi miał bardzo dobre i bardzo słabe interwały. Kilka tygodni nie grał nic, a potem kilka był wiodącą postacią w drużynie. A teraz gra w Ekstraklasie i wszyscy oczekują, że będzie maszyną przez sto procent czasu.

Staram się ich zrozumieć, nie usprawiedliwić. Nie ma usprawiedliwień dla przegrywania meczów. Bez znaczenia, czy w PP z drugoligowcem, czy w LM z Realem. Porażka to porażka. Ale to nie jest zespół na Ekstraklasę. Takie jest moje zdanie. Po prostu brakuje im doświadczenia. W całej drużynie tylko dwóch zawodników ma 50 lub więcej meczów w Ekstraklasie (stan na przed tym sezonem). A w ogóle jakiekolwiek minuty zaliczyło pięciu, przy czym Nojgi 3, Weirauch 8, a Piła 15 (stan na przed tym sezonem). Nie liczący tych nędznych 9 meczów Fernandeza, bo jego właściwie nie ma.

Fun fact. O ile cały obecny skład Lechii miał na moment rozpoczęcia tego sezonu łącznie 178 rozegranych meczów w Ekstraklasie, to zawodnicy Pogoni Grodzisk 221 ;)
26 września 2024, 10:02 / czwartek
Za bardzo się nad młodymi rozwodzisz. Moje konkluzje wynikają tylko z obserwacji i porównania naszych młodych Polaków do rownież "naszych" młodych ukrainców. Mówię tylko i wyłącznie o zaangażowaniu! Potocznym gryzieniu trawy. Doświadczenie, wyszkolenie i tak dalej nie ma tu wiele do rzeczy. Popraw mnie jeśli się mylę.
26 września 2024, 10:05 / czwartek
W skrócie czy presja nie pozwala im dostawić nogi i walczyć o każdą piłke?
26 września 2024, 10:20 / czwartek
Albo ustawiać się tak, żeby przeciwnik cię nie objeżdżał jak starą babę?
26 września 2024, 10:22 / czwartek
Nikt mi nie wmówi, że dodatkowe 6 meczy miałoby wpływ na wyniki w Ekstraklasie. Nawet z tak wąską kadrą. Ten mecz należało wygrać i tyle.
Inna kwestia, że za puchar jest 5 melonów i europa, co powinno być celem sportowym samym w sobie. Bez względu na to, kto gra (wliczając rezerwowych).
Przegrali sportowo, co się zdarza, trudno. Ale mam wątpliwości co do stylu i "braku jeżdżenia na tyłku" w takich meczach, gdzie przeciwnik gra na 120% ale przynajmniej w teorii powinien wyłapać trójkę minimum.
26 września 2024, 20:42 / czwartek
Przypominam niektórym, że to była 1 runda a nie finał pucharu. My nie możemy wygrać meczu w lidze a wy o pucharach europejskich pierdolicie. Czas otworzyć oczy i realnie patrzeć na tę drużynę. Na chwilę obecną jedynie co muszą zrobić to utrzymać się w ekstraklasie grając 12 zawodnikami. Wszystkie inne wydarzenia które mogą mieć niekorzystny wpływ na realizację zadania nr.1 jest zbyteczne i trzeba o tym jak najszybciej zapomnieć
26 września 2024, 22:25 / czwartek
A ...wg mnie
Coz za różnica między 1 rundą a ewentualnym finałem?
Te same rozgrywki ...a ludzie...inni ?
W 1983 roku , zdobywając pierwszy w historii Puchar Polski , chłopaki awansowali też od razu , z biegu z ówczesnej wtedy trzeciej do drugiej ligi Nikomu nie przeszkadzało grać na dwóch frontach Skład wtedy był też bardzo młody , na pewno średnia wieku jeszcze młodsza....
Inne czasy , inne cele zaraz tu padnie
Fakt Zapomniałem Teraz sa obliczenia
Tylko że piłka zawsze jest okrągła a bramka prostokątna a kibic , nawet ten najbardziej pojebany , ma swój być może prosty świat i czegoś nie rozumie
26 września 2024, 22:49 / czwartek
@czarny66 masz 100% racji, gra się po to by wygrywać, a nie kalkulować tu wygramy tu przegramy, to co niektorzy imputują to jakieś kuriozum
19 sierpnia 2025, 12:28 / wtorek
Kolejna edycja PP i od razu rewanż za ubiegły sezon - Pogoń Grodzisk Mazowiecki ponownie rywalem Lechii w I rundzie.
19 sierpnia 2025, 17:10 / wtorek
Przypadkiem to nie tam wylądował ,,Stoki"? Czy coś mi się pop...ło?
19 sierpnia 2025, 19:07 / wtorek
Nic Ci się nie pojebało.
1 2 3

Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.774