Paolo Urfer
strona 1/2
9 października 2024, 15:58 / środa
Czy już można rzetelnie pisać o właścicielu Urferze?
Jeśli tak, mam pytanie.
Urfer oskarżył dziennikarza, że napisał nieprawdę (wiadomo koneksje z sowietami).
Na zaplanowaną rozprawę w sądzie Urfer nie stawił się. Tak, oskarżył kogoś i ma wyjebane na wyrok.
Może ktoś z kumatych to skomentuje, oceni.
9 października 2024, 16:00 / środa
A był obowiązek stawiennictwa? Zakładam że w procesie działa poprzez właściwe umocowanego mecenasa
9 października 2024, 16:07 / środa
Oczywiście, że nie ma. Gdyby mecenas go skutecznie reprezentował było by wiadomo. A tak Urfer może dalej bajki opowiadać.
Tylko nie spotkałem się, aby osoba poszkodowana miała wyjebane.
Skutkiem braku stawiennictwa Urfera był brak ustalenia czy Urfer jest niewinny, chyba powinno mu na tym zależeć, oraz ustalenie kolejnego terminu rozprawy.
No bo ciągle może mówić, że pozwał dziennikarza. Dlaczego? Bo nie stawił się.
9 października 2024, 18:41 / środa
On bardzo chciał stawić się na rozprawie...
Ale w drodze na lotnisko zasłabł w taksówce... bo dostał info z komisji ds licencji że też mają z nim do pogadania... aż z nerwów zapomniał nesesera z gotówką i została w taksówce... i dlatego mamy teraz opóźnienie w wypłatach... on jest nieskazitelnie uczciwy... tylko hieny pismaki go oczerniają
;-)
9 października 2024, 18:57 / środa
Całe szczęście że kierowcą tej taksówki był nasz słynny , trochę już zapomniany Henio
Neseser na pewno się odnajdzie
9 października 2024, 20:38 / środa
Obsmarował go znany z miłości do kibiców dziennikarzyna z GW,TVN i WP. Już samo to stawia Urfera w lepszym świetle, nieco lepszym. Bez Urfera Lechia byłaby dziś w czarnej dupie, grając po wsiach różnorakich. Co by nie mówić,lepiej się teraz martwić z sytuacji,by nie spaść z ekstraklasy niż liczyć na awans grając gdzieś na zadupiu w lidze buraczano -ogórkowej.
9 października 2024, 20:47 / środa
"Tylko nie spotkałem się, aby osoba poszkodowana miała wyjebane"
Widać mało spraw śledzisz, zwykle przebiega to tak że są tylko pełnomocnicy
9 października 2024, 21:06 / środa
Dziennikarz z WP? Tam są jacyś dziennikarze?
A kumatych z wyborczej zapytaj...albo z Onetu. Oni znają tylko prawdę...
10 października 2024, 13:35 / czwartek
Castro ..pełna zgoda 100/100
10 października 2024, 13:37 / czwartek
Castorp miało miało być... przepraszam
10 października 2024, 16:54 / czwartek
Obiecana budowa wielkiej Lechii Gdańsk. Szejki, inwestycje. A obecnie brak wypłat, sprawy w sądzie, zwolnienia ważnych osób w klubie.
Oby to wszystko wyprostowali, bo zaczyna to wygladac dramatycznie.
A może piłkarze też nie mają siły biegać nie przypadkowo. Wiecznie ten sam problem w Lechii.
10 października 2024, 17:48 / czwartek
Dziennikarz taki czy inny w tym wypadku bez różnicy, każdy z nich szuka sensacji i pisze o tym na co dostał pozwolenie lub sugestie aby się zajął od przełożonych… bo w niezależne dziennikarstwo w natłoku wszelkiego rodzaju afer w tym kraju nie wierzę. (Bez względu na stronę sporu tego czy innego). Myślę że warto oceniać fakty, gdyby nie Urfer o ekstraklasie można byłoby tylko marzyć i śnić. Nie znam zasobu jego portfela ani tak naprawdę jego planu na te inwestycje, bo w miłość do peryferyjnej ligi w Europie nie uwierzę. Na dziś coś mu się udało, uratował Lechię przed 4 ligą, pytanie czy na dłuższy okres czasu czy tylko zostało to odwleczone w czasie. Bo w momencie gdy zadłużenia, zaległości wciąż występują, pracownicy odchodzą, jest ogólny organizacyjny bajzel tak na dłuższą metę nie da się funkcjonować. Osobiście wolałbym Klub w niższej lidze, ale budujący swą pozycję w duchu pracy organicznej, budowy akademii, przyciągania dobra praca z młodzieżą, organizacja, transparentnością i uczciwością przyciągającą kolejnych sponsorów; bo liczenie na dobrego wujka co będzie sypał kasa to takie zamki na piasku a czegoś stałego obecny właściciel nie gwarantuje
22 października 2024, 15:19 / wtorek
Myślę, że Ufer robi akcję „mój trener dla Grabowskiego”. Z tego co pamiętam, jak kupował Lechię, to dostał kontrakt z Grabowskim. Pewnie liczył, że ten szybko się wyłoży. Nie wyszło, bo ten awansował. Po awansie było jasne, które pozycje trzeba wzmocnić. To niestety jest początek końca obecnego trenera. Żadnych wzmocnień. Fatalne wyniki. Kto jest temu winien – trener oczywiście.
Jeszcze jedna, dwie porażki i będzie zmiana (pewnie na Anglika). Potem w przerwie zimowej przyjdą wzmocnienia i w końcu przyjdą wyniki.
Czyli w skrócie: kreujemy kryzys, by chwilę później ujawnić się jako bohater i zbawca.
22 października 2024, 15:48 / wtorek
Tylko za co te wzmocnienia? Realne wzmocnienia kosztują a piniendzy nie ma...i nie będzie.
Graba ma też strasznie pod górę od samego początku. Wypadają mu co chwilę potencjalnie najlepsi piłkarze ze względu na kontuzje. Bobcek raczej już w tej rundzie nie zagra...o ile w ogóle będzie grał. Wydaje się że szklany jest i pożytku z niego nie będzie raczej wielkiego.
23 października 2024, 18:54 / środa
Pieniędzy nie ma i nie będzie. Sponsorów tak samo dopóki toczy się sprawa w sądzie ... Ogólnie wszystko wygląda bardzo słabo. Tak szczerze to smutno na to wszystko patrzeć mając na uwadze nasze marzenia i wyobrażenia "Wielkiej Lechii Naszych Marzeń".
25 października 2024, 17:50 / piątek
To że się nie stawił to akurat nic nie znaczy. W każdym normalnym (czytaj nie naszym) systemie prawnym takie sprawy odbywają się na dokumentach. Tylko u nas jak nie pokaże się gęby znaczy że masz wywalone i wielki potwarz dla sędziego. I brak kluczowego dowodu. Niemiec może nie ogarniać...
25 października 2024, 20:14 / piątek
To jeszcze raz .
Ktoś Cie obraża idziesz do sądu i masz wyjebane, nie stawiasz się.
10 listopada 2024, 11:31 / niedziela
Bardzo fajnie że po meczu w Kielcach, Urfer usłyszał co sądzą o nim kibice. Niech wie że w środowisku kibiców białozielonych jest już zdemaskowany i rozszyfrowany. Gołodupiec j...any. Myślę, że już niedługo Urfer usłyszy kolejny ,,tytuł". Urfer co? Ty .... wiesz co.
10 listopada 2024, 17:38 / niedziela
Urfer jest super ! Uratował Lechię przed bankructwem, wprowadził do ekstraklasy i na 100% ma wizje i plan na następne 20 lat -> po prostu kibice nie dorośli do geniuszu takiego stratega.
10 listopada 2024, 19:50 / niedziela
Posłucha paru słów prawdy… strzeli focha pt że tyle zainwestowałem a nikt tego nie docenia…. Zostawi Klub z burdelem jak Mandziara i będzie pisał zewne tweety.. jak to chciał ale nikt nie pomógł… a klub zostanie w czarnej d…. Bo nie wierzę już w żadne jego gładkie gadki onprzejsciowych problemach inze za chwilę będzie cudownie
23 listopada 2024, 18:08 / sobota
Nie będę wklejał mojego tekstu sprzed lat, bo ktoś już to zrobił parę lat temu i nie raczył zaznaczyć tego czyj to tekst.
Problemem Lechii jest to, że została sprywatyzowana, właścicielem jest prywatna osoba. Nikt w Gdańsku nie ma możliwości zadecydowania komu zostanie sprzedana.
Grzech pierworodny.
24 listopada 2024, 14:01 / niedziela
Ode mnie ... Paolo wyp*****laj ! Dzięki... za nic złotousty.
25 listopada 2024, 14:41 / poniedziałek
A czy prezes wie, że jego szef działu przygotowania motoryczno-medycznego szuka sobie roboty na platformie Linkedln? Na pewno jest bardzo zaangażowany w swoją obecna pracę(?) w Lechii i czuwa nad przygotowaniem piłkarzy. Nieważne że zdalnie ale dba jak ojciec. Zresztą jak coś pójdzie nie tak to zwali się na trenera...
25 listopada 2024, 17:55 / poniedziałek
zaraz będzie nowy trener i wszystko będzie ok czym Wy się przejmujecie
25 listopada 2024, 20:20 / poniedziałek
Nowy trener z zagranicy, czyli Badia vol 2, każdy pamięta jak to się skończyło.
Niestety, nie mam dobrych przeczuć.
TYLKO LECHIA!
25 listopada 2024, 20:39 / poniedziałek
@Cygnus dokładnie sytuacja rozwija się identycznie co wtedy. Tylko teraz zamiast kierunku hiszpańskiego jest angielski. Przyjdzie jakiś koleś Kevina z 5 ligi i będzie eksperymentował jak Badia. Ciekawe czy stacjonarnie czy zdalnie jak to mają w zwyczaju? Ile jeszcze kurwa będą nas kompromitować i robić pośmiewisko?
25 listopada 2024, 21:02 / poniedziałek
Tak naprawdę to już nie ma znaczenia. Nawet jak trafi nam się trenerski ,,Mag", który nagle nauczy grać tych przeciętnych kopaczy, nawet jak zaczniemy seryjnie wygrywać ( k..wa co ja piszę) to dalej pozostanie burdel, dalej będą z nas drwić w całej Polsce, dalej będą odchodzić pracownicy itp. Dlaczego? Bo mamy zaj...ego ,,prezia". Prezia gołodupca ze zje..nym P.R. Prezia kłamcę i nieudacznika. Prezia, który nie przyprowadzi żadnego poważnego sponsora. Jeżeli jakimś cudem się utrzymamy sportowo, to i tak mało prawdopodobne, że dostaniemy licencję. Dlaczego, bo mamy zaj...ego prezia. Jeszcze parę miesięcy temu nawet nie przyszłoby mi do głowy żeby to napisać, ale teraz wydaje mi się, że chyba nie ma innego wyjścia, niech to wszysto pierdo..nie i zaczynamy od nowa z czystą kartą i nauczeni historią unikamy błędów z przeszłości. Teraz tylko przedłużamy agonię, smutne to ale prawdziwe
25 listopada 2024, 23:02 / poniedziałek
@czarny74 gdyby to było takie łatwe jak piszesz.... raz już zresztą zaczynaliśmy od zera ale w pewnym momencie potrzeba wyłożyć na stół kilka baniek i tu się zaczynają schody. To właśnie jak zaszła potrzeba zawiązania sportowej spółki akcyjnej pojawił się nasz pierwszy, słynny już zbawca-pożyczkodawca czyli Kuchar a dalej to już pamiętamy jak to się potoczyło aż po dzień dzisiejszy. Bez kasy lokalnego biznesu, choćby trochę zaangażowanego emocjonalnie w sprawy Klubu czeka nas kolejne rozczarowanie i kolejne persony typu Kuchar, Mandziara czy Urfer niestety.
26 listopada 2024, 02:46 / wtorek
@wit75. To co piszesz to prawda, człowiek już się tylko miota z bezsilności na ten cały syf. Z drugiej strony jeśli nie dostaniemy licencji to i tak będzie trzeba zaczynać od nowa. Wku..wia mnie coś jeszcze, różne Tuski, Kurskie i inne Nawrockie lansują się w naszych barwach a żaden ..uj złamany nie pomoże temu klubowi...Szkoda klawiatury...
29 listopada 2024, 18:22 / piątek
Żadna spółka państwowa nie zaryzykuje wejścia do Klubu którego właściciel …uj wie kim jest i jak i z kim jest powiązany… szczególnie jeżeli są podejrzenia że reprezentuje wschodni delikatnie mówiąc kapitał. Jakby prezio chciał poważnego sponsora musiałby mu przedstawić transparentnie i uczciwie kim jest, kto go finansuje, jaki ma plan rozwoju, strategię… a tu o uczciwości nie ma mowy jak widać. Więc żaden polityk z żadnej opcji nie nadstawi za niego swej głowy. W barwach pobiega jeden z drugim ale nic więcej…bonza więcej można dużo stracić a nic zyskac jak jakiś dziennikarz się dokopie do kompromitujących faktów bardziej
30 listopada 2024, 09:05 / sobota
Nie przyjdzie żadna państwowa spółka bo jeden rudy jest mściwy i pamięta "twój rząd obalą kibole" i " nie byłeś i nie będziesz nigdy kibicem Lechii". Teraz kurek jest odkręcony do skompromitowanego klubu zza miedzy.
30 listopada 2024, 09:41 / sobota
Taaa zawsze wszystko wina rudego... Nasz krystaliczny prezes gdyby rząd był inny zdobyłby finansowanie od każdej spółki skarbu państwa... Jakoś nie przypomina mi się żebyśmy mieli finansowanie za poprzedniego rządu i finansowanie od Energii zostało chyba trochę wcześniej ucięte... Ale to pewnie też wina rudego 😂
30 listopada 2024, 10:33 / sobota
Bo rudy to taka kurwa jest. I nic tego nie zmieni. Ale to akurat nie wina rudego tak mi się zdaje.
7 grudnia 2024, 09:49 / sobota
Peszko w Kanale Sportowym mówił o o jakiś podmiocie, który ma chęci na zakup Lechii (deweloper) i że Lechia ma być zaraz na sprzedaż. Plus na X biega plotka, że jakiś kolejny podmiot (nie z Polski) chce przejąć Lechię, ale Urfer nie jest za bardzo chętny na sprzedaż. Pytanie, co Urfera trzyma jeszcze w Gdańsku, skoro kasy to on z Lechii nie zobaczy.
7 grudnia 2024, 12:16 / sobota
Czy tak kasy nie zobaczy? Kolejne transzę z tytułu canal plus i miasta nadal mają przyjść.
7 grudnia 2024, 12:33 / sobota
Pewnie negocjuje cenę plus chce kasę za kilku zawodników (np. Mena) którzy są z jego stajni.
7 grudnia 2024, 12:57 / sobota
Ja się nie łudzę. Kto normalny wejdzie z kapitałem do spółki, w której nie wiadomo jakie jeszcze trupy z szafy wypadną..? Jak można inwestować, jeśli w finansach jest nie dość, że burdel, to jeszcze kurwy spierdalają! Nie wspominając już o tym jak wyglądamy organizacyjnie... No chyba, że będzie to wspaniałomyślny fundusz z niewymienionymi z nazwy udziałowcami z emiratów, dla niepoznaki nazywający się tym razem Araizdnam Awruk...
7 grudnia 2024, 13:13 / sobota
Tylko jakimś dziwnym trafem kasa zawsze się znajduje. Wcale się nie zdziwię jak kiedyś wypłynie, że kontakty Urfera z ruską mafią to wcale nie przeszłość a nasza kochana Lechia to dla tej KU.WY tylko pralnia pieniędzy
7 grudnia 2024, 14:28 / sobota
Kontakty z mafią kończą się dopiero 6 stóp poniżej poziomu ziemi.
8 grudnia 2024, 00:21 / niedziela
Jakie to piękne.
Do tej pory Urfer był czysty. Nie można było niczego napisać. Ale się zmieniło.
Dzisiaj się dowiedziałem, że Grabowski jest Bogiem za awans, ale prezes jest kurwą.
W naszej Lechii nigdy nie będzie dobrze.
8 grudnia 2024, 00:24 / niedziela
Lechistan: nie kumasz dlaczego zostało użyte słowo deweloper?
8 grudnia 2024, 13:11 / niedziela
@espenkrug,
akurat na to, co mówi Peszko, trzeba wziąć mocną poprawkę.
Po tym, jak Jadczak opisał działalność Urfera, "prezesa" prześwietliły służby. Nie ma co się co dziwić, że żaden poważny sponsor nie chce tu przyjść (np Orlen). Nie ma się co dziwić również, że Królewski odrzucił ofertę Urfera - musiał co nie co wiedzieć o biznesmenie ze Szwajcarii (pytanie - skąd i od kogo?).
Lechia została oddana - po raz kolejny zresztą - człowiekowi, któremu nie można ufać. Niestety, ale daliśmy się na te jego bajki nabrać.
A jako, że w każdej plotce jest ziarnko prawdy, to mam nadzieję, że plotki o jakimś poważniejszym inwestorze zza granicy okażą się prawdą. I że Urfer, choć niechętnie, to Lechię odda. Może ktoś go do tego przekona - nie wiem. A może nie będzie miał wyboru?
8 grudnia 2024, 16:31 / niedziela
Wpis został usunięty ze względu na złamanie regulaminu forum.
8 grudnia 2024, 17:42 / niedziela
Na ten i już nie wracaj.
Tak będzie lepiej.
8 grudnia 2024, 17:44 / niedziela
doubledose WYPIERDALAJ DEBILU
8 grudnia 2024, 18:30 / niedziela
@Lechistan
Czy to ja przytoczyłem Peszke??????
8 grudnia 2024, 18:32 / niedziela
Prawda jest czymś co rani pewne osoby.
8 grudnia 2024, 23:27 / niedziela
espenkrug wypierdala do swojego tęczowego rudego mentora !!!!
9 grudnia 2024, 05:25 / poniedziałek
Wpis został usunięty ze względu na złamanie regulaminu forum.
9 grudnia 2024, 09:18 / poniedziałek
Jeszcze jeden do wyjebania...wypierdalać na Onet albo głos cadyka...