Motor Lublin -Lechia Gdańsk, sob.1.02.25 g.14.45
strona 1/2
28 stycznia 2025, 15:29 / wtorek
Zaczynamy walkę o utrzymanie, na razie niestety bez wzmocnień ale za to jeszcze z nadziejami. Urfer nie wyciągnął wniosków z poprzedniej rundy, a jeśli nawet, nie stać go na wprowadzenie zmian. Pozostaje liczyć na większą słabość innych, na szczęście, jeśli na własne siły liczyć nie ma co. Rywal lubelski do tuzów piłkarstwa nie zależy jednak. Lechia musi z nim wygrać, bo każdy inny wyniki z takim przeciwnikiem i w sytuacji, jaka jest, będzie po prostu porażką. Zobaczmy, czy nowy trener wydobędzie potencjał z tych zawodników czy wróci wiara we własne możliwości. Grać lepiej i w tym składzie z pewnością można. Wracają po kontuzjach Bobcek i Mena. Oby tylko zdrowie wszystkim dopisało, bo wypadnięcie Żeliski to już poważna strata. Jeśli obrona zagra lepiej niż w pierwszej rundzie, może być i happy end. 2 do zera dla Lechii po golach Pawłuszczka i Buzały.
28 stycznia 2025, 15:38 / wtorek
Dodam, ze asystowac beda Kaczmarczyk i Rogalski.
28 stycznia 2025, 18:02 / wtorek
Posędziuje nam Wit Żelazko.
A my swoje!
28 stycznia 2025, 18:38 / wtorek
I jeszcze sędzia Kalosz
28 stycznia 2025, 19:53 / wtorek
Viunnyk zapowiada 15 bramek. Ja oceniam jego możliwości na 20. Z tego 3 w Lublinie.
29 stycznia 2025, 07:59 / środa
na ten moment to może sobie strzelać... i 150 bramek ale na orliku... póki nie ma decyzji o licencji na tablicy wyników "dumnie" prezentuje się rezultat trzy do zera...
29 stycznia 2025, 10:02 / środa
Licencja już jest. Do końca sezonu z nadzorem finansowym naturalnie.
29 stycznia 2025, 11:39 / środa
bardzo bym chciał aby tak było jednak na ten moment brak jakiejkolwiek oficjalnej informacji która by to potwierdzała.
29 stycznia 2025, 14:30 / środa
@TECHLG. Ta informacja jest pewna? Do tej pory podawałeś dużo sprawdzonych info, ale tak jak napisał ,,maruda" na razie nigdzie nie pojawiła się oficjalna informacja. Mam pytanie jeszcze odnośnie potencjalnych sponsorów, czy Wiesz coś o TCL i LV Bet? Na trómiasto.pl Główczyński napisał, że to bardziej życzenie kibiców niż rzeczywistość. Jak masz jakieś info to podziel się z białozieloną rodziną.
29 stycznia 2025, 14:33 / środa
Co do meczu mam nadzieję, że będzie nam dane powalczyć o punkty na zielonej murawie, a nie stracimy ich przy zielonym stoliku. Wiele klubów by się ucieszyło gdyby mecz rozegrał się nie na boisku. MY WIERZYMY.
29 stycznia 2025, 14:53 / środa
Lv Bet powinien na najbliższym meczu albo kolejnym znaleźć się na koszulkach.
29 stycznia 2025, 15:02 / środa
W kwestii sponsorów nie potrafie nic nowego powiedzieć. Nie uwierzę dopóki nie będzie w tej sprawie konferencji i nie poznamy szczegółów umowy. Okaże się, ze tcl wymieni telewizory nad punktami gastro i na tym koniec. Z moich informacji wynika, że z płynnością finansową są w dalszym ciągu problemy i jedyne co sie udało zrobić to zapłacić ratę za Weiraucha. Jestem realistą i obawiam sie, że sezon dogramy bujajac się z zaległościami pomiedzy 2-3 miesiące... czyli taki standard.
29 stycznia 2025, 16:06 / środa
@TECHLG i Michal. Dzięki za info. Białozielone pozdrowienia i fajnych wrażeń w sobotę ;)
29 stycznia 2025, 18:19 / środa
Jutro do 14 wszystko w kwestii licencji powinno zostać ogłoszone. Dokumenty w komplecie. Innej opcji niż to co pisałem wyżej być nie może. Ciekawe czy sponsorzy czekają na taką decyzje tak samo jak my?
29 stycznia 2025, 19:22 / środa
Raczej tak, bo w ciemno do klubu bez licencji raczej by nie wchodzili.
Aczkolwiek LV Bet Już trochę się zdradził wpisem na jakimś swoim blogu
29 stycznia 2025, 20:59 / środa
Odnośnie licencji to jest już decyzja pozytywna, odnośnie zakazu dają sobie czas do piątku. Sponsor ma niby być od meczu z Lechem/Amiką
30 stycznia 2025, 14:37 / czwartek
No to już oficjalnie wiemy że możemy grać.
Mam nadzieję że po obozie w Turcji zaczniemy tak jak po obozie w zeszłym roku. Wtedy ( po dobrych meczach sparingowych ) pierwsze 5 meczów wygranych.
Mam nadzieję że teraz historia chociaż w części się powtórzy.
Liczę że uda się wygrać, wynik obojętny byle o jedną bramkę więcej.
Oby sobota po południu była tylko Biało-Zielona.
30 stycznia 2025, 17:32 / czwartek
Licencja odwieszona, ale czy dogramy rundę rewanżową bez walkowera? Mam nadzieję, że tak. Co do utrzymania w mocy zakazu transferowego to uważam to za działanie z premedytacją mające na celu utrudnienie walki o utrzymanie. Dlaczego? Gdyby taki zakaz miały inne kluby borykające się z problemami finansowymi takie jak: paprykarze Szczecin, żabole, Piast Gliwice, scyzory Kielce ( braci z Wrocka nie wymienię tylko i wyłącznie z sympatii), to bym milczał, ale ukarać tak jeden klub i utrzymać to w mocy to jest skur....two. Mam nadzieję że obiecany sponsor się pojawi i co za tym idzie uzyskane środki spowodują odwieszenie zakazu. W sobotę na przekór wszystkim wygramy, nieważne ile i w jakim stylu, ale do Gdańska wracamy z tarczą
30 stycznia 2025, 18:31 / czwartek
Zakaz jest utrzymany bo nie wywiązalismy się jeszcze ze wszystkich zapisów. Termin jest do 10.02. Spłacimy ruch chorzów i zostanie zdjęty... ale oczywiscie z nadzorem. Każdy potencjalny transfer a raczej zaoferowanie komuś umowy bo na transfery gotówkowe to liczyć nie ma co będzie się wiązał z koniecznością posiadania "podkładki", że nas na to stać po prostu i jest z czego takiemu delikwentowi płacić.
30 stycznia 2025, 19:39 / czwartek
No nie wystarczy zrobić tej wpłaty, muszą jeszcze przedstawić sensowną prognozę finansową, to jest chyba trudniejsze zadanie (chyba że rzeczywiście zaraz pojawią się sponsorzy i to wystarczy)
30 stycznia 2025, 20:11 / czwartek
Ja to powiem tak. Dla mnie gołodupiec jest niewiarygodny. Nie wierzę też w nasze gwiazdki, którym przyjdzie już w sobotę się mierzyć z motorynką. Czy myślicie, że Pllany, Sezonienki, olseny, i reszta tych pożal się boże piłkarzy nagle zaczną zajebiście grać? A reszta ligi przerwę przesiedziała w domach i nie trenowała? Nic, już niedługo wszyscy się przekonamy jak jest naprawdę. Ale ciężko o optymizm. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i jak to się mówi jazda z kurwami w drugiej rundzie. Tylko Lechia Gdańsk.
30 stycznia 2025, 20:34 / czwartek
@rynio61. Masz dużo racji, dla mnie jak i pewnie większości z nas Urfer jest zwykłym pinokiem i pewnie zdecydowana większość widziałaby Lechię w innych rękach. Co do jakości naszych kopaczy też się zgadzam ale wbrew logice liczę, że więcej strzelimy niż stracimy. Martwi mnie brak Kapicia (choć poprzednią rundę miał co najwyżej przeciętną) i Żelizki, jakoś nie wierzę w talent Nojgiego, ale cóż jaki jest koń każdy widzi. Lechijko tylko zwycięstwo.
30 stycznia 2025, 23:59 / czwartek
Być może wbrew aktualnej narracji.
Urfer niestety nie jest pionkiem, ale jest figurą w naszym klubie. Rozgrywającą.
Wierzę w nowego trenera. Ma czystą kartę i mam podstawy by uważać jego umiejętności wystarczające na nasze podwórko. Według mnie, doświadczenie jakie ma z angielskiego Championships i to jaka jest tam kondycja fizyczna tych zespołów i wybieganie daje mu kredyt zaufania. Dostał czas na przygotowanie drużyny i jeśli umie to robić właściwie, a zespół wraca z tylko jedną kontuzją (szkoda, że właśnie z kluczowym graczem..) to teraz potrzebujemy jedynie serii zwycięstw, żeby się utrzymać! Pierwsze z nich w Lublinie!
Cała Lechia zawsze razem..!
31 stycznia 2025, 02:27 / piątek
@marud. Nie napisałem, że Urfer jest pionkiem tylko Pinokiem aczkolwiek z małej litery za co wszystkich przepraszam, mowę ojczystą trzeba szanować...Trzymaj się brachu, białozielone pozdrowienia
31 stycznia 2025, 10:56 / piątek
Racja, ale późno już było i musiało mi umknąć. To na pewno wina zmroku ;)) musiało mi się przyćmić...
Resztę podtrzymuję. Wiara umiera ostatnia.
Rozjebiemy tą śmieszną eklapę! Wiosna będzie nasza!
31 stycznia 2025, 15:05 / piątek
Amen
31 stycznia 2025, 15:53 / piątek
Ostatnie trzy mecze z Motorem w plecy , bez bodaj strzelonego gola
Prawo serii nie może trwać wiecznie , no chyba że w derbach Trójmiasta...no ale to nie ten temat
W tym akurat temacie jutro 3 punkty wracają do Gdańska
Bramki Pllana , Bobcek , Wjunnyk- nie od razu 15 ale jednak....
31 stycznia 2025, 16:03 / piątek
Powiało optymizmem, niechaj i jutro piłkarzom się udzieli. Tylko 3 pkt!
1 lutego 2025, 10:57 / sobota
Witam,
Mnie osobiście nie przekonuje Kałahur !
Z tego powodu zagrałabym na 3 obrońców, 2 wahadła oraz dwójkę napastników.
Weirauch – Pllana, Olsson, Piła – Neugebauer, D’Arrigo, Tsarenko, Khlan, Mena - Bobcek, Viunnyk
1 lutego 2025, 14:23 / sobota
Witam wszystkich
Skład już jest znany, młody i gniewny, pełny optymizmu więc... 4:0 i Lechia żegna frajera!!!
Tylko Lechia!!!
1 lutego 2025, 15:09 / sobota
Nie wiem może patrzę stronniczo ale gdyby tak Olssson czy Pllana interweniował przy wychodzącym napastniku na 1 na 1 to gralibyśmy już w 10…
1 lutego 2025, 15:37 / sobota
Jestem zbudowany postawą zespołu w pierwszych 45 minutach. Duża intensywność, zaangażowanie i asekuracj! Aż sie boję jak my dotrwamy do końca na takiej intensywności? Życzyłbym sobie żeby nasi ofensywni pilkarze dostrzegali partnerów. Wtedy byśmy już na pewno prowadzili! Tzarenko jako jedyny odstaje od reszty. Najsłabsze ogniwo jak narazie. Bierzemy tu 3 punkty! Bobcek coś wsadzi.
1 lutego 2025, 15:41 / sobota
Widać jak nam jesienią Bobceka brakowało.
1 lutego 2025, 16:23 / sobota
I znów to samo.. ostatni kwadrans i gong…
1 lutego 2025, 16:24 / sobota
Ale nadal brakuje obrońców....z taką obroną lecimy z hukiem. Kurwa Kałahur paralityk
1 lutego 2025, 16:25 / sobota
Motor 4 zmiany, my zero. Nie mam pytań.
1 lutego 2025, 16:45 / sobota
Aj, dobre i to!
Gramy dalej!
Tylko Lechia!
1 lutego 2025, 16:45 / sobota
Lepiej jeden pkt niż porażka.. cieszy że w osłabionym składzie nie poddali się..
1 lutego 2025, 16:47 / sobota
Piekło zamarzło, dostaliśmy wątpliwego karnego po VAR-iacie.
1 lutego 2025, 16:57 / sobota
Widać rękę fachowca. Zamiast tracić odrabiamy w ostatnim kwadransie. Pierwsza połowa,to znakomita gra, zabrakło szczęścia i skuteczności. Inna Lechia, inny mental.
Niestety z tą obroną nie zwołujemy wiele, bramka stracona w sposób amatorski. Na kogo miał zmieniać. Zmiany Granowskiego kończyły się pogrzebaniem całego wcześniejszego wysiłku. Biorąc pod uwagę, że grali bez Kaplica i bez Żeliski, bez ławy, wynik przyzwoity i powiało lekkim optymizmem. Oby jeszcze dwóch porządnych obrońców doszło, byłbym spokojny o utrzymanie.
1 lutego 2025, 17:02 / sobota
Tez podobała mi sie gra pressingiem na dużej intensywności. Potem trochę zabrakło sił ale ogólnie na plus. Niestety wciąż siedzimy na beczce prochu mając z tyłu Plannę i Kałahura.
I ta kusa ławka...chociaż Nojgi dał dziś radę. Gramy dalej...
1 lutego 2025, 17:04 / sobota
Na pewno na plus że w rundzie rewanżowej mamy 4 pkt.. i że w końcówce strzelamy wyrównującą bramkę a nie tracimy ( nawet jeżeli karny z kapelusza) walczyć w każdym meczu i może jakimś cudem się utrzymamy.
1 lutego 2025, 17:36 / sobota
Może i z kapelusza, ale w kilku innych sytuacjach sędzia nam nie gwizdał, a mógł.
Widać, że jest wiara i zaangażowanie w zespole. W kilku momentach widać było, że nie odstają szybkościowo, a i dojechaliśmy prawie do końca meczu bez zmian, czyli kondycja też się zgadza.
1 lutego 2025, 17:55 / sobota
Tam od razu z kapelusza. Obrońca zamiast stać na nogach to sie wziął i położył na murawie. Upadajac dotknął piłki ręką. Lasyk czekał na sygnał z wozu var czyli dopatrzyli sie po analizie zagrania ręką.
1 lutego 2025, 18:52 / sobota
Obejrzałem właśnie połowe meczu Rakowa z żydami i stwierdzam, że my mielismy dużo wiecej jakości w pierwszej połowie niż oni razem wzięci! Będę się powtarzał ale naprawde uważam, że w pierwszej połowie w organizacji gry, zaangażowaniu, asekuracji było widać zamysł, dobrze wykonaną prace i rękę trenera! To było nieuniknione, że tak duża intensywność da się we znaki w drugiej połowie i niestety tak było... zmiennicy nie wnieśli kompletnie nic. Wszystko runeło i fragmentami wyglądało to tak jak całą runda jesienna. Uważam, ze Nojgi dzisiaj zdal egzamin, Miłosz również zagrał poprawnie. Kompletnie nie zgadzam się z ocenami szanowej Redakcji naszego portalu. Tzarenko był naszym najgorszym graczem, hamulcem wręcz a został wyżej oceniony od Nojgiego! Khan zjazd w dalszym ciągu a Plana zagrał jak Plana.. niczego innego się nie spodziewałem. Zastanawiam się co się musi dziać z Chindrisem, ze przegrywa rywalizacje z takim gościem. Z przodu zabrakło trochę współpracy! Mam wrażenie, że wszyscy za bardzo chcieli być bohaterami i nie dostrzegali lepiej ustawionych partnerów! Widać jak bardzo brakowało na Bobcka jesienią! Nie chce się pastwić nas Sezonienko ale niestety..wchodzi wybiegany młody zawodnik i zachowuje się jak jakiś kibic co wygrał udział w meczu z zawodowcami! Przykre. Szanuje ten punkt w szczególności, że rywal nam nie leży i brakowało Kapica i Zelizki. Dostrzegam wiele pozytywów i liczę, że najlepsze dopiero przed nami!
1 lutego 2025, 19:06 / sobota
No nie wierzę, wreszcie znalazł się trener który od początku meczu gra na dwóch napastników. Widać, że nie zna polskiej myśli szkoleniowej
1 lutego 2025, 19:11 / sobota
A ja się nie zgadzam że Pllana zagrał jak Pllana, pierwsza połowa była praktycznie bezbłędna, a do tego jeszcze o dziwo on rozegrał najlepszą akcję w środku pola w pierwszej połowie (albo przynajmniej w pierwszym pół godziny).
W sytuacji gdzie Ndiaye nie strzelił z metra moim zdaniem był faulowany.
Przy golu też bardziej zawinił Kałahur, a i wyrwa się zrobiła przed polem karnym i nie wiem czy bardziej to wina pomocników czy stoperów.
Obaj stoperzy rozegrali przyzwoite spotkanie i nie popełniali większych błędów, więc nie wiem skąd to narzekanie na Pllanę. Chindris wcale by lepiej nie zagrał
1 lutego 2025, 23:16 / sobota
Wreszcie nie opadalismy z siły w 70 minucie,też nie zgodzę się z opinią redakcji odnośnie małegoTzsarenki uważam że był naszym najsłabszym graczem .Szkoda że nie wygraliśmy ale szacun za dobrą grę i walkę.
1 lutego 2025, 23:24 / sobota
Dzisiejsza gra napawa optymizmem. Szkoda że skuteczność jest jeszcze niewystarczająca.
Co do straconej bramki, to nie zgodzę się że to wina Miłosza. Jemu co najwyżej nie udało się zablokować podania. Z tego co widziałem to przy Wolskim powinien być Carenko, ale on sobie postanowił popatrzeć. Z resztą on był najgorszym zawodnikiem w tym meczu. Debiut Głogowskiego był też delikatnie mówiąc słaby. Po prostu był na boisku, niewiele biegał, nie doskakiwał do przeciwnika. Może trema go sparaliżowała, bo nie widziałem u niego zaangażowania.
1 lutego 2025, 23:39 / sobota
Znaczy inaczej, nie mówię że to stricte tylko i wyłącznie wina Kałahura, bo to wina się trochę złożyła - Chłań nie przeciął podania, Kałahur moim zdaniem trochę za daleko się cofnął i powinien być bliżej i bronić, Carenko odpuścił Wolskiego, może i tam jakiś stoper bliżej powinien stać, ale miałem na myśli że stoperzy byli najmniej winni tej bramki