Gdańsk: wtorek, 9 czerwca 2026

Lechia Gdańsk-Amica Poznań, nd 9.02.25, g.17.30

strona 1/2

7 lutego 2025, 14:33 / piątek
Amica Wronki z siedzibą w Poznaniu pewnie już sobie doliczyła 3 punkty przed niedzielnym meczem. Trzeba przeciwko nim zagrać lepiej niż w Lublinie, przede wszystkim skuteczniej. Przy odpowiedniej koncentracji i zachowaniu wiary w zwycięstwo wroniecka k... odprawiona może być z kwitkiem. 2 do zera po golach Krasica i Ljukanovsa dla Lechii.
7 lutego 2025, 15:48 / piątek
Dodam, ze asystowac beda Wawrzyniak i Wisniewski.
7 lutego 2025, 16:05 / piątek
W drugiej połowie sędzia Wit Żelazko pomimo swojej sympatii dla Lechii podyktuje przeciw niej karnego , jednak strzał Lewandowskiego w kapitalnym stylu obroni Paweł Kapsa
7 lutego 2025, 16:08 / piątek
O gustach się nie dyskutuje, ale według mnie najładniejszego gola w meczach z amicą zdobył Traore, słynna przewrotka. Obstawiam 2:0 obie bramki strzeli Mena oczywiście z przewrotki
7 lutego 2025, 16:27 / piątek
Co do wyniku masz oczywiście rację, jednak bramki zdobędą Buzała i Cetnarowicz.
7 lutego 2025, 18:06 / piątek
Wraca Kapić, pociągnie z Kapcia i 1-0 dla nas.
7 lutego 2025, 18:23 / piątek
Ten mecz musimy wygrać!
Przed meczem w strefie prestige będzie spotkanie z Panem Jurkiem Kruszczyńskim... i oby to był dla nas dobry znak :)
odnośnik
7 lutego 2025, 20:17 / piątek
Gdzie jest licznik upoważnionych osób na mecz z amicą?
Na bilety.lechia.pl.... Było i ni ma :)
7 lutego 2025, 21:32 / piątek
A ja Wam mówię że to będzie ten dzień w którym Sezonienko strzeli co najmniej dublet, zapewni 3 pkt i zamknie także mi dzioba kiedy oceniam go równie surowo jak jego technika gry, czego szczerze sobie i wszystkim Wam życzę
7 lutego 2025, 23:19 / piątek
Sezonienko i dublet to coś jak ja i wygrana w totka;. Ok możemy spojrzeć na to z pryzmatu alko:..: są szanse. Ale na poważnie ten koleś to jak pies Lajka w kosmosie - niby kosmonauta a jednak pies
8 lutego 2025, 00:01 / sobota
hahahahhahahhahahhah.....dawno się tak nie uśmiałem
8 lutego 2025, 12:45 / sobota
W 93 minucie Vucko uciszy kuchenkowo koziołkowy twór. Stawiam 1:0 dla nas :)
8 lutego 2025, 14:09 / sobota
Musimy zagrać bardzo uważnie w obronie, mieć oczy wokół głowy. Pełna koncentracja i nie robić błędów! Dać się kuchenkom chwilę "pogotować", a potem odkręcić kurek i zagotować ich jedną, albo dwoma mocno doprawionymi kontrami.

Chciałbym, żeby wyglądało to inaczej, ale to kuchenkorz będzie raczej kontrolował piłkę, a nam trzeba próbować przechwytywać ją w środku i być kilersko skutecznym po udanym odbiorze.

Będzie ciężka gra, ale punkty zostaną w Gda!

Gdańska Lechia zawsze razem!
8 lutego 2025, 22:17 / sobota
Cała czołówka przegrała swoje mecze więc nie pozostaje nam nic innego, jak jutro dokończyć tą serię.
Skromne 1:0 mnie uszczęśliwi.
9 lutego 2025, 09:46 / niedziela
Wyniki w bieżącej kolejce okrutne dla bawiących sie w typowanie.Z drugiej strony po raz kolejny okazuje się,że w ekstraklapie każdy z każdym może wygrać-decyduje tylko i wyłącznie dyspozycja dnia.
Mam nadzieję,że dziś nadal bedzie trwał serial pt:"Faworyt w łeb" i poznaniaki wyjadą z Gdańska na tarczy.
Zresztą-wcale nie tak dawno przyjechali do nas w glorii zdaje się wicelidera i wyłapali po bramce Koperskiego,czyli da się.
Z nadzieją i wiarą przystępuję do dnia meczowego i życzę nam wszystkim pozytywnych zaskoczeń.
9 lutego 2025, 13:39 / niedziela
Ważna informacja. Trochę przydziadowali, bo nie ma podstawionych skm. Dla mnie to zawsze była optymalna opcja. odnośnik
9 lutego 2025, 16:38 / niedziela
Mena znowu kontuzja?
9 lutego 2025, 16:51 / niedziela
Jprd znowu bez Meny , chłop ciągnie ta drużyne za uszy jak tylko może i znowu z jakiegoś powodu wypada ze składu. Ktoś ma jakieś info co się stało ?
9 lutego 2025, 17:12 / niedziela
Czy tym pizdusiom z zarządu naprawdę nie zależy na utrzymaniu? Czy może na takie mecze jak z amiką kładą lache i i będą grać tylko z najsłabszymi. A ci najsłabsi punktują i wielkimi krokami się nam oddalają.Toż kurwa szlak mnie trafi. Co się tam dzieje? LECHIO GRAĆ KURWA MAĆ.
9 lutego 2025, 19:38 / niedziela
Dominik Piła Man Of The Match,ale oczywiście brawa dla wszystkich zawodników bo dali z siebie wszystko.Takimi zwycięstwami buduje się mentalność.Brawo Lechia.
9 lutego 2025, 19:40 / niedziela
Brawo Rzeźbiarz!!!
9 lutego 2025, 19:44 / niedziela
Piła w obronie dziś przekozak… ale brawo dla wszystkich, od początku wyszli odważnie i z wiarą że można… czego efektem dwie kartki szybkie dla obrońcy lecha… szkoda tylko że nie udało się domknąć meczu druga bramka.. i przez to nerwówka w końcówce.. ale najważniejsze 3 pkt.. brawo dla druzyny
9 lutego 2025, 19:48 / niedziela
Swietna gra całej drużyny. Nie pamiętam kiedy Lechia robiła dobre akcje w ataku pozycyjnym a tu proszę, świetne prostopadle podania, zbieranie drugich piłek. Kompletnie inna drużyna niż jesienią.
Piła dziś genialny mecz, nie do przejścia.
Gra obronna bardzo dobra, Wiunnyk pracowal ile się da.
Z taką grą wiara wraca w utrzymanie.
9 lutego 2025, 20:05 / niedziela
Zajebsity meczyk w naszym wykonaniu .ale jak druga dla nas nie wpadał to kij wie. Na minus dramat organizacyjny. Kurwy uda sobie z peronu a kibice gdańskiej Lechii muszą czekać a parę minut do meczu
9 lutego 2025, 20:19 / niedziela
Piła MVP! Khan baddzo aktywny dzisiaj. Udzignał za Mene! Generalnie nastepny mecz na szalonej intensywności w pierwszej połowie! Jeżeli tylko poprawimy skuteczność to można rozstrzygać o wyniku juz do przerwy! Niestety ma to swoje minusy w drugiej połowie.. tak samo jak na motorze tak i tutaj, ucieka tlen, zaczyna się granie na uwolnienie a braķ wartościowych zmienników sprawia, że zaczyna sie chaos i nerwy w końcówce. Głogowski tym pudłem zaprezentowal dosłownie poziom wyszkolenia Polskiej młodzieży... tak wysoko jak strzelili tak im się wydaję, że juz zaszli. Kolejny mecz nasi aktywni i pracujacy napastnicy nie podają kiedy maja ku temu doskonała okazje... tylko lecą przed siebie aż do straty. Zapomniałem już jak to jest czuć te pozytywne emocję! Dziękuję!
9 lutego 2025, 20:25 / niedziela
Coś pięknego. Bravo. Cały mecz determinacja.Kuchenkorz nie istniał.
Jak z nimi mogą, to z resztą tym bardziej.
Wg.mnie tylko te race 10 i 5 minut przed końcem niepotrzebne, bo potem sędzia przesadził z doliczonym czasem.
Tylko Lechia!
9 lutego 2025, 20:58 / niedziela
A propo rac to szkoda mi tych naszych ultrasów ..:. Stoją biedaki na skarpetach w krótkich gaciach na mrozie od 45 minuty …. I tak stoją i czekają aż Amica odpali i wówczas oni cyk. Mam nadzieje że kataru nie złapali
9 lutego 2025, 21:00 / niedziela
Mecz udany, najbardziej wynik. Gra do 60 minuty super, potem trochę za dużo oddaliśmy kuchenkorzowi.
Cieszą 3 punkty, ale trzeba poprawić skuteczność, bo nie zawsze będziemy mieli tyle okazji. Dziś scenariusz meczu nam się ułożył, ale nie zawsze tak będzie.
Najlepszy z pewnością Piła ( za walkę pod koniec meczu szczególnie) i Olsson, reszta drużyny brawa za walkę!

TYLKO LECHIA!
9 lutego 2025, 21:05 / niedziela
Przebiegliśmy dziś ponad 117 kilometrów...to o 10 więcej niż Amika. To pokazuje na jakiej intensywności dziś zagraliśmy. Dziś świetnie Kapić ale fenomenalne zawody zagrał Piła.
To co wyrabiał z przebierańcami w defensywie i ataku to było piękne. Dominik pokazał, że ma ogromny potencjał. Oby utrzymał ten poziom. Brawo drużyna i trener! Pokazaliście charakter ale też przyjemnie się patrzyło na grę. Ten zespół jeśli nie będzie miał problemów pozasportowych spokojnie się utrzyma.
9 lutego 2025, 21:16 / niedziela
Ciasteczko uraz mięśniowy. Piła chyba najlepszy, brawo John Carver! 3 mecze 7 pkt.
9 lutego 2025, 21:26 / niedziela
Dzisiaj Dominik Piła zdecydowanie najlepszy na boisku, czapki z głów! Świetne zawody zagrał Kapic, dobrze regulował tempo gry i popisał się kilkoma świetnymi podaniami. Nawet Tsarenko zagrał dobry mecz, mimo że przed tygodniem strasznie irytował. Linia obrony dzisiaj praktycznie bezbłędnie. Nasi napastnicy dają radę, podoba mi się to ustawienie. Ze zmienników dobrą zmianę dał Wójtowicz.

Jasiu póki co w lidze 7/9pkt. Oby tak dalej!
9 lutego 2025, 22:47 / niedziela
Rozegraliśmy dobry mecz przeprowadzając wiele pomysłowych akcji. A graliśmy naprawdę przeciwko bardzo dobrej drużynie. Ech Jurek, gdybyś ty zagrał ,jak wtedy grałeś, to bez piątki kuchenkorze by nie wyjechali z Gdańska. Nie sposób jednak nie wspomniec tu o trenerze. Stworzył zespół, który nie tylko chce wygrywać, ale również uwierzył, że może to zrobić i przede wszystkim punktuje, jak wymaga tego nasza pilna potrzeba.
9 lutego 2025, 23:23 / niedziela
Hymn śpiewało się kiedyś przed rozpoczęciem 1 i 2 połowy. Pierwszy raz byłem świadkiem że ustawiana jest sektorówka i zamiast kurwa śpiewać hymn leci instrukcja jak ustawić sektorówke aby głośnik minąć. W tym czasie gramy już , amika coś tam się wydziera a my mamy toturial jak się sektorowke ustawia.Sorry kurwa ale to już przerasta mnie…/
10 lutego 2025, 00:11 / poniedziałek
Wynik dobry,gra niezła. Jedziemy dalej i nie zbaczamy z tej drogi.
10 lutego 2025, 08:17 / poniedziałek
Po przyjściu Carvera widać większą dojrzałość w obronie. Może i cofnęliśmy się w 2 połowie, ale to naturalna kolej rzeczy, jak lider przegrywa i walczy o punkty. Tyle, że jesienią to dostalibyśmy w plecy 2 gole - jeden w 75, a drugi w 93 minucie i zostalibyśmy bez punktu. A teraz kuchenkorz nawet za bardzo nie zagroził nam pod bramką. I to nic, że grali w 10. Trzy miechy temu i tak by nas dopadli.
Najgroźniejszy był rajd ich prawą stroną i mocne, płaskie wstrzelenie w pole karne, tyle że piłka przeszła przez całą szerokość i nie było komu wykończyć tej akcji. Poza tym, pomijając parę świec, wrzutek, czy ogólnego chaosu w okolicy naszego 16 metra, to było raczej bezpiecznie. To DUŻY PROGRES.

I w ogóle 3 mecze pod wodzą JC i 1 stracony gol. To jest to, czego brakowało za Graby, z całym szacunkiem do niego. Nie wiem, czy to efekt jednak znacznie większego doświadczenia i wiedzy Carvera, czy magii, czy słabości przeciwników (nie sądzę), ale to działa. I niech działa przynajmniej do końca sezonu.
10 lutego 2025, 08:19 / poniedziałek
Najważniejsze to teraz spiąć dupy na dwa najbliższe mecze o 6 pkt z bezpośrednimi rywalami w walce o utrzymanie. Zwycięstwo nad Lechem niewiele da o ile przegramy w Lubinie.
10 lutego 2025, 11:07 / poniedziałek
Nurtuje mnie jedna po za boiskowa kwestia... Naprawdę te race i petardy są niezbędne? Wszyscy wiemy w jak trudnej sytuacji finansowej się klub znajduje...naprawde trzeba nas jeszcze narażać na dodatkowe kary finansowe? jestem przekonany, że kary jakie dostaniemy za motor i amike bedą na tyle srogie, ze mozna by za te pieniądze opłacić pensje pracowników klubu. Działanie na szkode klubu dla kilku światełek, dymu i paru huków. Moje subiektywne zdanie na ten temat.
10 lutego 2025, 12:24 / poniedziałek
TECHLG - walczysz z wiatrakami.
Temat "wyczucia" i "tajmingu" działań młynu wałkowany był wielokrotnie tu i tam. Mur nie przebicia.

Jeśli chodzi o mnie, to o ile same race mi się podobają, to zadymienie, które powodują mega mnie wkurwia, szczególnie wtedy, gdy Lechii idzie gra. Przerwy w grze wybijają piłkarzy z rytmu, a to jest idealna okazja dla rywala na zorganizowanie się, przeprowadzenie roszad i docelowo na odmianę obrazu gry. Na T29 to było mniej odczuwalne, bo odbywało się to wszystko na otwartej przestrzeni i nie wymagało robienia przerw. Zresztą to były inne czasy, inne podejście do tych spraw ze strony sędziów też chyba. A w puszce, jaką jest burszynek, to już ta mgła zmusza do przerywania meczu.

A kwestie konsekwencji finansowych to już odrębna kwestia, nie wiem, czy nie "zapisana" gdzieś (lub omówiona) na poziomie klub-kibice. Nie wiem, nie znam się, nie zabieram głosu. Tak tylko głośno myślę.
10 lutego 2025, 12:41 / poniedziałek
Jeżeli jest taka zgoda, że kibice-klub kibica pokrywa kary za swoje czyny z własnego portfela to wtedy nie mam zupełnie nic przeciwko takiej zabawie. Chodzi mi tylko i wyłącznie o koszty i dobro klubu.
10 lutego 2025, 19:05 / poniedziałek
Gratulacje za wygraną dla zespołu i sztabu. W mediach rozwodzą się że bramka dla nas zdobyta nieprawidłowo i ch.j z tego. Ile razy szmaty z gwizdkiem przekręciły Lechię i te same źródła milczały? Boli? Ma boleć!!! A prawda jest taka, że byliśmy zespołem lepszym i wygraliśmy zasłużenie, tylko za nisko, powinno być najmniej 3:0 . Mam pytanie: Czy ktoś ma informację o tym że klub dokonał obowiązkowej płatności? To chyba dla Ruchu przelew za Wójtowicza miał być. Bo jak nasz prezio znowu coś odj..bie i wysiłek drużyny pójdzie na marne to chyba mnie jasna k...wa strzeli
10 lutego 2025, 21:43 / poniedziałek
Czarny-mam nadzieję ,że nie będziesz złym prorokiem.
Szkoda by było zaprzepaścić wysiłek całej drużyny,ponieważ serce rośnie,gdy widzi się taka walke jak wczoraj.To jest personalnie ta sama druzyna co jesienią-ale zdecydowanie nie taka sama.Zdecydowany progres widoczny w każdym aspekcie gry.
Garść faktów na koniec kolejki:
W dalszym ciagu skutecznie odrabiamy straty-kolejne 3 pkt do Puszczy,2 pkt do Radomiaka.Utrzymujemy status quo w odniesieniu do Korony,Stali oraz Zagłębia.Zyskujemy kolejne 2 pkt nad Ślaskiem,który niestety jedną noga jest już ligę niżej.
Reasumując-do pozycji gwarantujacej utrzymanie mamy w tej chwili 3 pkt straty.Dwa najbliższe mecze to coś w rodzaju "MUSISZ".Tak więc jeśli chodzi o sprawy sportowe to idzie ku lepszemu.
10 lutego 2025, 22:10 / poniedziałek
Jak jest to każdy widzi, za Szwajcarem wbrew temu co Jadczak napisał nikt nie stoi i nie ma żadnych cudów ani lewej kasy(żadnej innej też niestety), jedyne co ten pseudo dziennikarz zrobił to zaorał Lechię. Nie wnikam czy to gra na obniżenie ceny sprzedaży klubu, albo wolę nie wnikać bo to ohydne. Wiem za to, że tę drużynę warto wspierać, pokazała to wczoraj, jest w Lechii od nowego roku Pan Kokosza, na mnie zrobił bardzo pozytywne wrażenie, jeśli ktoś ma możliwości niech z nim pogada i niech pomaga zwyczajne Lechii na tyle ile może, osobiście też nie zamierzam się ograniczać do postu tylko pomóc na tyle ile mogę, ta drużyna pokazała że na to zasługuje!
10 lutego 2025, 23:20 / poniedziałek
@Narodowiec, żaden ze mnie prorok, po prostu nie chcę jutro przeczytać, że licencja znowu jest zawieszona, a niestety takie myśli wracają jak bumerang, gdy kolejne trupy wypadają z szafy (SKM, PKP). To jest cholernie nieprzyjemne uczucie, gdy po euforii po wygranym meczu z (przez wielu ,,fachowców" uważanym za głównego pretendenta do wygrania ligi) zespołem pojawia się ten niepokój, niepewność...Myślę, że niektórzy koledzy mają podobnie. Chciałbym już myśleć i z niecierpliwością oczekiwać kolejnego meczu z ,,krecikami", a nawet nie wiadomo czy dojdzie do skutku. Dość pier...lenia, życzę nam wszystkim informacji o spłaconych zaległościach i odwieszonym zakazie transferowym.
10 lutego 2025, 23:31 / poniedziałek
@edwinsopot, zgadzam się z Tobą, że ta drużyna pokazuje charakter i że warto ją wspierać. Sam nawet w jednym z wpisów sugerowałem utworzenie jakiegoś funduszu czy jak to się nazywa, ale gdy z czasem coraz więcej informacji o naszym preziu wypływało, to jakim jest Pinokiem, stwierdziłem, że szkoda naszej kasy i naszych wysiłków bo tak naprawdę to on by z tego korzystał, a w klubie nic by się nie poprawiło. Edwin bardzo Cię szanuję, być może nawet znamy się osobiście i nie gniewaj się ale dopóki Urfer jest przy władzy to lepiej wstrzymać się z pomocą, bo to by było jak lanie wody do dziurawego wiadra. To jest oczywiście tylko moje prywatne zdanie. Białozielone pozdrowienia.
11 lutego 2025, 20:45 / wtorek
Ok rozumiem Twoje argumenty. Tylko Szwajcar co by o nim nie mówic zrobił coś niemożliwego. Z klubu, który po mandziarze miał iśc w niebyt, zrobił klub który dwa dni temu ograł lidera. Dla mnie nawet jeśli jest farmazoniarzem i gołodupcem(jest) to więcej zrobił niż Pan który jedyne co zrobił to zamówił paszkwila. Sorry ale ja mam na takich ludzi alergie, wole Urfera z motyką na slonce, niz takiego ch…Chcesz wspierac Lechie Jadczaka i
Branskiego? Ja nie bardzo, wole gołodupca. Trudno jak komuś sie to nie podoba, ale nie bede grał w drużynie ch.
11 lutego 2025, 21:11 / wtorek
Edwin pełna zgoda. I myślę że pomysł kibicowskiego wsparcia Lechii jest warty rozważenia w naszej sytuacji. Forma do przemyślenia fundusz czy cegiełki.
11 lutego 2025, 22:14 / wtorek
Najbardziej w tej sytuacji szkoda szeregowych pracowników Lechii, którzy często pomimo braku kasy pozostają na stanowisku z sentymentu .
Może jakiś fundusz na który chętni kibice co miesiąc wpłacali by kasę, a z niej byłyby nieoprocentowane pożyczki dla najbardziej potrzebujących.
Coś na wzór pożyczek w zakładach pracy.
Jeżeli wreszcie w Lechii zatrybi w sprawach finansowych to każdy wpłacający odzyska kasę.
Taki fundusz powierniczy bez zysków.
12 lutego 2025, 02:05 / środa
@edwinsopot, na temat Jadczaka i Brańskiego pisałem kilkukrotnie i wpisy te nie pozostawiają wątpliwości co o nich sądzę. Także nie, nie chcę Lechii Jadczaka i Brańskiego, ale też nie chcę Lechii Urfera, Lechii obrzucanej g...em przez wszystkich i każdego, bo tak Urfer dba o wizerunek klubu. Nie chcę Lechii Urfera bo tak naprawdę nie wiem co przyniesie jutro, czy znowu nie zawieszą licencji, a jeżeli uda nam się utrzymać , to czy komisja licencyjna dopuści nas do kolejnych rozgrywek. Napiszę Ci co chcę, chcę Lechii czystej, transparentnej, Lechii o której będzie wreszcie można przeczytać coś pozytywnego, chcę właściciela, któremu dobre imię klubu będzie mottem życiowym. Nie marzę o szejkach czy miliarderach z USA, marzę o właścicielu, który wszystko wyprostuje, a jego działania nie będą powodować, że Jadczaki i Jadczakopodobni będą mieli używanie, takie moje małe marzenia.
12 lutego 2025, 11:16 / środa
Edwin,
Dokładnie dlatego o czym piszesz wspieram Klub Biznesu. Inicjatywa oddolna (wiem co mówię) i robią to ludzie z głową pełna kolejnych pomysłów.
Zapraszam i pozdrawiam
12 lutego 2025, 15:43 / środa
Edwin popieram w 100 procentach. Jak coś to mogę pomóc finansowo. Oczywiście w miarę moich możliwości rentowych. Ale jestem na tak. Lepiej gołodupiec niż szczujnia tuskowa, tuba głosu telawiwu. TLG

1 2
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.037