Gdańsk: wtorek, 9 czerwca 2026

Lechia Gdańsk-Amica Poznań, nd 9.02.25, g.17.30

strona 2/2

12 lutego 2025, 17:55 / środa
Info z X, brak wpłaty w wyznaczonym terminie spowodował automatyczne zawieszenia licencji. Mógłbym coś teraz napisać o wyznawcach Urfera, tylko po co? Ch.j je...ny ma wszystko i wszystkich w du...ie, a my jak nigdy musimy zachować jedność. Czekam na info gdzie wpłacać kasę, w miarę swoich możliwości pomogę. Hasło ,,Cała Lechia zawsze razem" zaczyna nabierać jeszcze głębszego znaczenia
12 lutego 2025, 19:11 / środa
Nie ma takiego instrumentu jak automatyczne zawieszenie licencji
12 lutego 2025, 19:40 / środa
Problem w tym że wpłacając jakąkolwiek kasę wspomagamy golodupca. Tragedia
12 lutego 2025, 20:04 / środa
Nie wspomagany bankruta tylko ratujemy Lechię
12 lutego 2025, 20:09 / środa
Jest "automatyczne zawieszenie licencji" czy jak inaczej tego nie nazwać.
Komisja w komunikacie 30 stycznia wyraźnie napisała, że "(...) z zastrzeżeniem ponownego zawieszenia tej licencji bez konieczności podejmowania odrębnej decyzji, w przypadku niedochowania terminów płatności wskazanych w ugodzie wynikającej z działalności transferowej"
A skoro Lechia nie zapłaciła = licencja jest zawieszona na ten moment
12 lutego 2025, 20:18 / środa
Dokładnie, jeszcze długo, o ile kiedykolwiek żadne siano nie trafi do kieszeni Szwajcara bo Lechia się nie bilansuje. Jest moment gdzie się ważą losy, są realne szanse na utrzymanie, jest fajna drużyna która zrobiła awans i ewidentnie się rozkręca. Każdy niech postępuje zgodnie z własnym przekonaniem i na ile może.
Ja ze swojej strony działam z Panem Pawłem Kokoszą na miarę moich możliwości, efekt będzie widoczny na najbliższym meczu domowym z Puszczą i mam cichą nadzieje, że przykład taki zachęci inne firmy i osoby do wsparcia Lechii, bo ona nie jest Szwajcara tylko nas wszystkich, a jak to się mówi grosz do grosza i będzie ... :)
12 lutego 2025, 20:29 / środa
Jaka kwota jest potrzebna na wczoraj? Niech Jadczak ma co pisać.
13 lutego 2025, 10:23 / czwartek
W sytuacji, jaka jest, sądzę, że należy wspomagać Lechię, również finansowo, jeśli kogoś stać i ma takie możliwości. To nie jest tak, że Szwajcar przytuli albo zmarnuje te środki. Widać, że i on stara się, że i jemu również zależy na uratowaniu
klubu, utrzymaniu ekstraklasy, z innych powodów oczywiście niż kibicom, ale jednak. Spadek do niższych lig byłby dla wszystkich katastrofą nie tylko sportową, ale organizacyjna, finansową, w wielu innych wymiarach. Po tych kilku meczach widać, że drużyna ma potencjał ekstraklasowy i że zasługuje na wsparcie, bo w lidze są gorsze sportowo zespoły, a akcja ratowania się przed spadkiem jest całkowicie realna, w zasięgu klubu, piłkarzy. Przy zapewnieniu spokoju i stabilności finansowej, dobrej pracy trenera utrzymanie
w ekstraklasie jest prawie pewne. Zbulwersował mnie temat długu Lechii wobec SKM. Z jakiej to racji klub ma płaci SKM za dojazdy kibiców na mecz, co to za absurdalna umowa. Miasto ma psi obowiązek zapewnić publiczny transport, dogodny, bezpieczny, niekoniecznie
darmowy. Każdy dojeżdżający na mecz chętnie zapłaci po 2-3 zł za bilet. Lepsze to niż, żeby Lechia popadała w długi z powodu takich absurdalnych umów i zobowiązań. To kwestia do uzgodnienia między gminą a SKM, bez udziału i bez zobowiązań finansowych Lechii.
A SKMka niech się dogada i zamieni ten dług na przykład na reklamy na stadionie, wstyd wyciągać łapska do Lechii po takie pieniądze.
13 lutego 2025, 12:26 / czwartek
Klo
4 stycznia 2025, 15:03 / sobota
Jadczak i Urfer są siebie warci w pierdoleniu głupot. Bardziej mnie martwi, że nasza społeczność lechijną jest taka bezpólciowa...Zero wywierania medialnego wpływu na zmiany w klubie. Jakiś protest choćby teraz pod siedzibą klubu, żeby zwrócić uwagę wywrzeć jakąś presję, ale nic z tego. Reakcja na odebranie opaski Kapica. Nie ma. Jakieś inne pomysły, cokolwiek. A tu cisza i ten oszust ma zwyczajnie wyjebane i średnio musi się do czegokolwiek odnosić. Pewnie zaraz będę jebany, że populizm, ale zrób coś, a nie gadasz, ale jestem nikim w środowisku i nie odpowiadam np. za oświadczenia w stylu " wszystkie grupy kibicowskie Lechii...Itd.".
13 lutego 2025, 14:23 / czwartek
U nas kompletna cisza. Zero wywierania nacisku przez środowisko przecież jak pisze na X dobrez poinformowany @DawidDawson_, że są chętnie na przejęcie klubu. Nawet listu otwrtego do mediów Lwów nie ma .
13 lutego 2025, 15:34 / czwartek
@castrop, na linii miasto-PKP/SKM-Lechia coś ewidentnie nie gra, od 2012 r. po renowacji linii kolejowej do stadionu, zawsze była mowa że tym, że uruchomione zostaną SKMki, a miasto miało dopłacać do tych przewozów, w jakim procencie tego nie wiem, czy zakres umowy w tym zakresie sie zmienił? Chyba trzeba wystąpić z wnioskiem o dostęp do informacji publicznej, bo zdaje się pierwotne ustalenia były inne.
13 lutego 2025, 17:04 / czwartek
Wracając do samego meczu
PZPN wydał dziś oświadczenie z którego wynika że błąd sędziego , sędziów wpłynął na wynik meczu
Kurwa mać Na wynik meczu wpłynęla mocna tego dnia Lechia która przez 70 minut stłamsiła bezradną Amicę
A skoro PZPN chce być tak prawilny to niech przypomni i wyda oświadczenie na temat meczów sprzed lat i wałku stulecia na tym samym stadionie z kurwą stefańską w roli głównej lub np popis kurwy marciniakowej w Poznaniu i rozdawanie na prawo i lewo czerwonych kartek dla piłkarzy Lechii
O innych wieloletnich wałkach przeciw Lechii nie wspomnę Czasu by zabrakło
13 lutego 2025, 18:04 / czwartek
"Jak nieoficjalnie udało mi się dowiedzieć umowa Ekstraklasy z Canal+ jest skonstruowana w taki sposób, że za każdy nierozegrany mecz Ekstraklasa musi zapłacić nadawcy telewizyjnemu 1,5 miliona złotych kary umownej."
To niezłą bekę Urfer musi mieć jezeli to prawda. Ekstraklasie opłaca się pokryć koszt Wójtowicza z własnych środków.
14 lutego 2025, 18:13 / piątek
@czarny 66

ja tylko tutaj dodam od siebie: stefański ty kurwo jebana
14 lutego 2025, 18:29 / piątek
@czarny 66 w punkt!
Pozdrawiam!
14 lutego 2025, 21:47 / piątek
@czarny66, dokładnie tak jak piszesz. Sztandarowy przykład tego mieliśmy w tym sezonie w Mielcu, gdzie miernoty z gwizdkiem odwróciły wynik meczu ( nieuznany gol Wyniuka po rzekomym faulu na Matrasie, uznany gol Wlazły po ewidentnym faulu na Pile), zresztą tak jak piszesz przykładów można by mnożyć. A wspomniany mecz z cwelką sędziowany przez k..wę albańską to był szczyt drukowania.
1 2

Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.692