Zagłębie Lubin-Lechia Gdańsk, pon 17.02.25, g.19.00
strona 1/2
14 lutego 2025, 12:02 / piątek
Z jednej strony podbudowani postawą Lechii w ostatnich meczach, z drugiej - zaniepokojeni kolejnymi zawirowaniami licencyjnymi czekamy na arcyważny pojedynek w Lubinie. Mecz o 6 punktów i o wzmocnieniem metalu przed kolejnymi grami. Mecz z rywalem bezpośrednio walczącym z Lechią o utrzymanie w lidze. Lechię w tym meczu tylko wygrana musi interesować i tylko wygrana w pełni usatysfakcjonuje. Rywal gra słabo, schematyczne, choć konsekwetnie. Jednak szybcy, przebojowi skrzydłowi i pomocniczy Lechii są w stanie rozmontować szyki obronne Zagłębia już w I połowie. Sił nie powinno zabraknąć,woli i wiary w wygraną, i najważniejsze - koncentracji w końcówce, oddalania piłki od własnego pola karnego. Oby zmiennicy dali radę jak ostatnio. Skuteczność zdecydowaniem do poprawny, bo tyle okazji jak z Amicą, może nie być. Wynik,wiadomo, 2:0 po bramach Traore i Sobiecha.
14 lutego 2025, 12:22 / piątek
Dodam, ze asystowac beda Deleu i Haraslin.
14 lutego 2025, 15:18 / piątek
Podbijam, 3:0, wszystkie bramki strzeli nasz wzór waleczności Buzała
14 lutego 2025, 16:07 / piątek
To ja podbije na 0 - 4 stroną biegnie Giruć wstrzela w pole karne piłkę wybija obrońca i pach przepięknie strzelona bramka uchem przez niezawodnego w takich sytuacjach Pawłuszka
14 lutego 2025, 16:17 / piątek
Będzie 2:1 dla nas. Obie bramki Jurek Kruszczyński. Tylko zwycięstwo. Krecik nie martw się......
14 lutego 2025, 16:18 / piątek
Buzala oczywiście po asyście Rogala …. Muszą być 3 pkt Lechijko !!!!
14 lutego 2025, 16:39 / piątek
Mam obawy, że wszystkie te zawirowania wokół Klubu odbiją się na zawodnikach. Jeszcze w niedzielę, po meczu z kuchenkorzem bym powiedział, że spokojna wygrana 2:0. A tak to mam wątpliwości
14 lutego 2025, 18:10 / piątek
Piłkarze to już chyba przeszli nad tym do porządku dziennego... Oni nie mają nic do stracenia, dla nich dobra gra w tym sezonie to szansa na dobry kontrakt w innym klubie...
Cetnarowicz strzeli na 5:0, Rybski asysta.
14 lutego 2025, 18:27 / piątek
3:0 po hat-tricku Rogala. Ale i tak będzie jebany na forum, że mógł strzelić 6...
16 lutego 2025, 09:47 / niedziela
Nie zapominajcie o dublecie Sezonienki… w końcu kiedyś musi się przełamać i złapać serię jak rasowy napadzior
16 lutego 2025, 19:41 / niedziela
Mam dziwne przeczucie , że po ostatnich wydarzeniach , plus oświadczenie PZPN odnośnie bramki z Amicą , swoje trzy grosze dorzuci jutro pan z gwizdkiem niejaki sędzia Kochanek....
I obstawiam jutro kolejne nasze wkurwienie na temat poziomu sędziowania
No ale może to tylko moja teoria spiskowa
16 lutego 2025, 20:40 / niedziela
Czarny nie kracz !!! Wygramy jutro.. ale co to zmieni w kontekście przyszłości …hmmm obawiam się że nic
17 lutego 2025, 12:20 / poniedziałek
Obstawiam wysoką wygraną Lechii. Wygrana cztery zero dla nas i sędzia nie pomoże. Notabene z tą bramką dla Amiki to ciekawa sprawa, bo padła faktycznie ze spalonego, ale zawodnik który zasłaniał bramkarza został wepchniety na spalonego przez obrońcę. Jeśli by sędzia zagwizdał spalonego to byłoby to równoznaczne z karnym dla nas. Tak czy siak to faulujący odniósłby korzyść, a to każe uznawać przywilej i uznać bramkę...
17 lutego 2025, 17:43 / poniedziałek
Straszna nagonka na naszą Lechię w ostatnim czasie. Zrobili z nas wroga numer 1 polskiej piłki. Ogromna większość będzie teraz kibicować naszym przeciwnikom w każdym meczu, będą liczyć na nasze porażki a finalnie spadek. Jebać te wszystkie dziennikarskie miernoty i siermięgi !
Osobiście bardzo kibicuję tej drużynie, wolę taką Lechię, w której grają młodzi i chce im się walczyć na boisku niż przepłaconych piłkarzy z sezonu w którym spadliśmy. Ufer niech ogarnie jakoś ten bajzel. Utrzymajmy się i pokażmy środkowy palec piłkarskiemu środowisku!
Jebnijmy te wychwalane Zagłębie Polakami stojące 0:3 i zamknijmy ryje tym którzy robią pod górę naszej Lechii !
17 lutego 2025, 19:33 / poniedziałek
17 lutego 2025, 19:55 / poniedziałek
I to dwukrotnie do przerwy.
Prosimy o jeszcze...
17 lutego 2025, 19:58 / poniedziałek
Dobij tą kurwę Lechijko dobij tą kurwę.
17 lutego 2025, 20:04 / poniedziałek
Na razie wzorowo...proszę tak do końca.
17 lutego 2025, 20:06 / poniedziałek
Tak szczerze mówiąc to my w rundzie wiosennej jeśli dziś wygramy w czterech meczach zdobyliśmy 10 punktów, a przez całą jesień 11. Ciekawe co było i co jest przyczyną?
17 lutego 2025, 20:07 / poniedziałek
Od czasu Buzały, Traore i Lukjanovsa z T29 nie było tu drużyny, która by wzbudzała we mnie taką sympatie. Małolaci, a mimo tych wszystkich okoliczności robią dwa razy tyle co można by od nich oczekiwać. Brawo Lechijko, teraz ich dobić, wbrew wszystkim
17 lutego 2025, 20:08 / poniedziałek
Na początku trochę słabo czuli piłkę- za dużo pomyłek przy podaniach, ale gdy czucie już było to fajnie to wygląda. Linie blisko siebie, nie ma niebezpiecznych strat, jest asekuracja, a od czasu fajnie pressują. Trochę to wygląda jak rok temu. Szkoda, że nie zmieniono trenera wcześniej. Może nie tylko sportowo byłoby lepiej, może i jakiś sensowny sponsor by się pojawił. Kasa lubi sukces. Powodzenia w II połowie. Jeśli sił starczy powinno być ok
17 lutego 2025, 20:26 / poniedziałek
Lechia która chce oglądać
Jeszcze jeden!
17 lutego 2025, 20:26 / poniedziałek
3:0 a Oni walczą i cisną dalej ale mi się to podoba.
17 lutego 2025, 20:30 / poniedziałek
Piła dziś kolejny bdb mecz! Jak dogra rundę w takim stylu to czeka go bardzo ciekawy transfer na zachód. Fajnie jakby Lechii coś z tego jednak skapnęło. Nie zdziwiłbym się także gdyby znalazł się w kręgu zainteresowań selekcjonera, Probierza.
17 lutego 2025, 21:00 / poniedziałek
Rzeźbiarz na trenera roku idzie (bilans 3-1-0) a Urfer na Prezesa roku za załatwienie przelewu dla Ruchu z Ekstraklasy.
17 lutego 2025, 21:00 / poniedziałek
No i elegancko.
Byli tu optymiści i pięknie... trzy bramki na wyjeździe to nie w kij dmuchał.
Tylko Lechia!
17 lutego 2025, 21:02 / poniedziałek
No i gitara ! O to chodziło :)
Trzeba się napić przy poniedziałku.
17 lutego 2025, 21:04 / poniedziałek
Brawo dla drużyny, cieszy że dziś potwierdzili że chcą i że im zależy. Szkoda że nie udalo się czystego konta zachować ale najważniejsze są 3 pkt i utrzymanie staje się naprawdę realne
17 lutego 2025, 21:05 / poniedziałek
Po pierwszej fatalnej rundzie ugruntowała sie opinia, że odstajemy poziomem od ekstraklasy i jesteśmy po prostu za słabi. Po 4 meczach rundy rewanżowej mamy 10 punktów.
Gramy ofensywnie i straciliśmy w tych meczach 1 bramkę. Zagtłębie może się cieszyć ze tylko tyle przegrało. W drugiej połowie zwolniliśmy tempo i kontrolowaliśmy mecz.
Jak napisał Edwin ten zespół chce się oglądać i kibicować mu z całego serca. Brawo!
17 lutego 2025, 21:06 / poniedziałek
Cooer idealne podsumowanie. Brawo Lechia…. Jeszcze jakby tylko od strony kasy coś się zmieniło …. Zajebiście trener to poukładał…..
17 lutego 2025, 21:11 / poniedziałek
Byłbym pełen optymizmu, gdyby nie ta k... urfer
Gramy dalej! Najważniejsze co odróżnia obecną grę od tej w poprzedniej rundzie to brak cofnięcia się po strzelonej bramce. To mnie w Lechii Graby denerwowało, te przestoje w grze i dramatyczne wybijanie piłki. W I lidze jakoś sie udawało, w ekstraklasie juz nie.
To zostało wykluczone i od razu punktowanie ruszyło. Oby tak dalej, bo dopiero zaczynamy wychodzić z bagna ( przynajmniej sportowo).
TYLKO LECHIA! Urfer won!
17 lutego 2025, 21:21 / poniedziałek
Jakby Urfer miał wsparcie zewnętrzne na poziomie Mandziary to byśmy mieli Lechię o jakiej marzymy. To teza. Głowy sobie za nią uciąć nie dam, ale po rozmowie z jego prawą ręka, sądzę że Lechia to dla niego mocno emocjonalna sprawa, wizja a nie wał.
Do przemyślenia, bo są ludzie z szerszą pewnie wiedzą ale coraz bardziej mi się zdaje że to powinno być nie Urfer wpr tylko Jadczak wpr. Dodam że taki przekaz mógłby być bardzo pomocny chociażby do pozyskania sponsorów, bo to jest moment jak po derbach, albo cała Lechią zawsze razem, ale rozgrywają nas jakieś mendy pełne jadu.
ps.panie Paczul może czas na pogadanie co zrobił paszkwil jadczaka, te ruskie lewe siano, pralnia itd? serio to dlaczego to eklasa płaci, jakieś marne grosze, chyba że ci wszyscy ruscy mafiozi to biedacy??? jakieś to mało spójne. Odjebcie się od Lechii
17 lutego 2025, 21:39 / poniedziałek
Tak czy siak jesteśmy finansowo w czarnej du... i nie za bardzo widać, aby urfer z tego umiał wyjść. Jak nie ma kasy to na ch... kupować nowych graczy jak Wójtowicz?
Jakoś ckliwa bajka o emocjach Urfera na mnie nie działa. Jak on zacznie prostować sprawy to uwierzę. Jest za 5 dwunasta, wiec czasu ma niewiele. Za chwilę nie dostaniemy licencji na nowy sezon i na ch... dobra gra i postawa drużyny.
TYLKO LECHIA!
17 lutego 2025, 21:43 / poniedziałek
Łatwo się mądrować, ale każdy w jego miejscu wpisałby w budżet wsparcie sponsorów. Został dojeba przez Jadczaka, Mandziara był wiele gorszy a nic by nie zrobił w jego miejscu. Trochę obiektywizmu stać Cię na niego, a nie powtarzanie głupot
17 lutego 2025, 21:52 / poniedziałek
Nie napisał żadnych głupot, stwierdzam fakt, że finansowo jesteśmy w czarnej d... Jesli jest inaczej to mnie wyprostuj.
Ja bym nie wpisał, dopóki bym nie podpisał umowy sponsorskiej. Nie robiłbym super transferu Fernandeza, jak mam puste kieszenie i marzenia. Ale to ja.
Możemy za pół roku o tym porozmawiać. Szczerze chciałbym abys miał rację i Lechia stała się zdrowym klubem.
TYLKO LECHIA!
17 lutego 2025, 21:55 / poniedziałek
Edwin tak samo to widzę , z tymi sponsorami z regionu to jakiś żart teraz. A z Fernandezem to było mistrzowskie zagranie jak widać wówczas skuteczne
17 lutego 2025, 21:58 / poniedziałek
Nie mam zamiaru robić za rzecznika Urfera to po pierwsze. Tarnsfer Fernandeza, na jego miejscu zrobiłbym to samo, uwiarygodnił ze trup nie jest trupem. Az dziwne ze tego nie kumasz
17 lutego 2025, 22:05 / poniedziałek
Poza Fernandezem sprowadził tez Mene, Żelizke, Kapicia,Chłania, Bobćeka i Wjunnyka.
Tez mnie wkurwia ten burdel ale byłbym ostrożny z obwinianiem za wszystko Urfera.
Ślepy by zauważył, że toczy się brudna gra wobec Lechii, donosy do potencjalnych sponsorów.
Czasami warto wstrzymać stadny odruch i rozważyc wszystko na spokojnie. Tez jestem ciekaw gdzie te rosyjskie pieniądze trzyma Urfer...jesteśmy rozgrywani jako kibice i tylko jedność moze nas uratować. Ja np byłbym skłonny dorzucić do ogólnokibicowskiej biało-zielonej zrzutki na pokrycie bieżących najpilniejszych długów mojej Lechii. Bo ona nie jest Urfera tylko moja nasza. Oczywiście musiałoby nas być wielu alby zebrać odpowiednia sumę. Np gdyby 5 tysięcy wplaciło po 500 złotych to juz daje 2,5 bańki.
17 lutego 2025, 22:07 / poniedziałek
A ja powiem tak odczucia mam podobne jak Edwin.Urfer kupił Lechię miał małą górkę zapasu gotówki liczył klub znany z kibiców ,duze miasto dojdą sponsorzy można się pomalutku rozwijać i potem się posypało trupy Mandziary zaczęły wypadać z szafy (wyroki sądowe i trza płacić za nie swoje grzechy),dochodzą jadczaki zła prasa i nagonka na Lechię, zobaczcie jesteśmy jedynymi jeśli się nie mylę klubem bez sponsora głównego i niech nikt nie pieprzy że u nas bankrut złodzieje itp bo połowa klubów w eklapie ma długi część nawet większe niż my ,pierdolenie o państwowych firmach że nie sponsorują też odpada przykład np KGHM czy Energa u śledzi.Teraz jeszcze inna sprawa to jednak Urfer potrafił znaleźć tych piłkarzy co jednak umieją grać. Jak wcześniej pisałem ekstraklasę rozpoczęliśmy totalnie nie przygotowani kondycyjnie dlatego nie było siły na grę, pressing a w 60 minucie w ogóle kończyła nam się gra bo tlenu nie było wogóle .Trzeba też spojrzeć na poprzednie lata Urfera nie zostawiał spalonej ziemi jego byłe kluby grają dalej to nie styl Mandziary że po mnie to zgliszcza i mogiła więc uważam że trzeba pomagać i dbać by mendy prasowe nie zerowały na naszym klubie. Ludzie zespół gra przyjdźmy zróbmy atmosferę, będzie nas duzo to i finanse się poprawią i nam się uśmiech na twarzy pojawi jak po dzisiejszym meczu.
17 lutego 2025, 22:14 / poniedziałek
Panowie o to chodzi. Jak w innym wątku pobudka! Jedziemy z Jadczakami jak Lechią dziś z kretami! dzięki Tak jak kolega pisał obudzi się jeden, a on obudzi drugiego. Lechia jest i będzie nasza.
17 lutego 2025, 22:20 / poniedziałek
Brawa dla Pana Trenera Johna Carrera!
Zespół sportowo jest przygotowany koncertowo!
Pan Trener pokazuje, że można z tych zawodników wyciągnąć umiejętności i właściwie poukładać taktykę. Liczę na to, że jeszcze zaliczą trochę progresu w ciągu najbliższych kilku tygodni..? Brakuje nam nieco szerszej ławki.
Lechia nie spadnie! Ni chuja, Lechia nie spadnie!
17 lutego 2025, 22:24 / poniedziałek
@dg w punkt
17 lutego 2025, 22:25 / poniedziałek
Szok jak zmieniła się ta drużyna, tylko Sezon się nie zmienia. Pięknie się to ogląda. Wszyscy na Puszczę!
17 lutego 2025, 22:31 / poniedziałek
Dokładnie, dzień meczowy to jest spory zastrzyk gotówki do kasy klubu, a dla piłkarzy elegancki doping do zwycięstwa!
17 lutego 2025, 22:32 / poniedziałek
Na ten moment czekałem. Każdy mecz Lechii to nadzieja na dobrą grę i zwycięstwo. Osiągnęliśmy tez stan, w którym każda wygrana wiązać się będzie z kolejnym awansem.
Oczywiście piłka jest okrągła, ale póki co rozpychamy się w tej ekstraklasie. Tak trzymać, jak najdłużej się da.
17 lutego 2025, 22:34 / poniedziałek
@d.g.,edwinsopot,Zielony Zielony. Rozumiem waszą logikę mogę się dołożyć do ogólnej zbiórki pod warunkiem, że będzie to kontrolował ktoś kumaty a Urfer nie będzie miał do tych pieniędzy dostępu. Faktycznie razem możemy pomóc klubowi, ale wybielanie Urfera to już lekka przesada. Facet zbudował taki PR że szkoda gadać. Prawdą jest że kundel Brańskiego zrobił mu fatalną opinię tylko że każdy kto jest czysty załatwia sprawę w sądzie, oczyszcza swoje imię i dzięki temu jego sytuacja się poprawia, a co robi Urfer? Nawet w sądzie się nie pokazał, dlaczego nie staje na głowie, żeby zmyć z siebie to gówno którym obrzuca go regularnie Jadczak? Dla mnie odpowiedź jest jasna. Dla mnie , dopóki jest Urfer nie tylko nie wyjdziemy na prostą, ale wręcz sytuacja będzie coraz trudniejsza do odkręcenia. Teraz kilka ciepłych słów dla piłkarzy, panowie jesteście wielcy, dziękuję.
17 lutego 2025, 22:43 / poniedziałek
@czarny 74 zgadzam się w 100%, ta odpowiedz musi być i będzie
18 lutego 2025, 07:14 / wtorek
Ale odbiór Urfera zmienił się po trzech meczach - od wypierdalaj po w sumie to nie jego wina... Wielki światowy biznesmen liczący, że klub będzie funkcjonował z wsparcia lokalnych biznesów. Szwajcar z bogatymi powiązaniami nie zbudował sobie kontaktów by ktoś z otoczenia dofinansował projekt? Nie klei mi się to kompletnie i nie róbmy z jadczakowej aż tak wpływowej osoby tej kurwie to tylko schlebia..
18 lutego 2025, 07:19 / wtorek
Nie napiszę nic odkrywczego-bardzo dobry mecz Lechii.W trakcie trwania tej chujni organizacyjnej narodziła sie nam Drużyna.Sportowo,z taką wolą walki oraz zacięciem jestem spokojny o utrzymanie.Organizacyjnie-niczego w przyszłości nie jestem pewien.
Zakończona kolejka ułożyła sie wybitnie pod nas w kontekście odrabiania strat do zespołów walczących o utrzymanie.
Odrabiamy po 3 pkt do Radomiaka,Stali,Zagłębia oraz Widzewa,który zdaje się powoli pojawiać w naszym zasięgu.Zmniejszamy stratę do 2 pkt do Korony.Wygrana z lubinkami sprawia,że zostawiamy za plecami Puszczę.Nad Śląskiem utrzymujemy przewagę z poprzedniej kolejki.
Terminarz następnej kolejki sprzyja dalszemu odrabianiu strat i ięciu sie w górę tabeli.Zycięstwo z Puszczą obowiązkowe.
Wszyscy na Lechię w niedzielę!
18 lutego 2025, 09:26 / wtorek
Z Urfera nikt świętego nie robi, popełnił on liczne błędy i nie ma środków na zbudowanie solidnego i stabilnego klubu. Ale nazywanie go k..., to mega przesada i chamstwo. Gościowi zależy, kombinuje jak może. Póki co gramy, mamy licencję, mamy zespół, mamy trenera, jakoś trzyma się to kupy idzie do przodu. Poza tym trochę obiektywizmu. Urfer przejął klub w czarnej dup.., z długami Mandziarowymi, ze szczątkowym składem młodzieżowym. Zasilił zespół perspektywicznymi , niezłymi piłkarzami jak na polskie realia. W kilka miesięcy zbudował klub, który sensacyjnie awansował do ekstraklasy. Nazywanie go k... i obwinianie o wszystko to zła wola i kompletny brak obiektywizmu.