Gdańsk: wtorek, 9 czerwca 2026

Radomiak Radom - Lechia Gdańsk

strona 1/2

13 marca 2025, 13:09 / czwartek
Nie ma chętnych do założenia wątku meczowego, więc ja spróbuję
Po trzech porażkach z rzędu przyjdzie wreszcie upragnione zwycięstwo, obstawiam 3:1 dla nas, bramki strzeli ... w sumie nieważne, byle wygrać
13 marca 2025, 13:25 / czwartek
Byle nie stacić bramki, a reszta sama się zrobi.
13 marca 2025, 16:35 / czwartek
Jakie sianko takie granko.
13 marca 2025, 22:41 / czwartek
Brak sianka, brak zmienników, ci co są jako pierwszy skład mają wirusa …. Ciemność, ciemność widzę .::
14 marca 2025, 13:24 / piątek
Eee tam, 3:2 dla nas, na zero nie będzie bo zagra Chindris z Pllaną i na bank coś wymodzą.
14 marca 2025, 13:40 / piątek
Raczej zagra Gueho, Rumun nie jest pierwszym i drugim wyborem Carvera.
Zresztą nieważne kim zagrają w obronie i tak nie zagrają na zero, oby coś z przodu siadło.
14 marca 2025, 14:59 / piątek
Myślę, że przegrana to spadek, wygrana przedłuża szanse na utrzymanie, remis niewiele daje ale lepszy niż porażka :-)
14 marca 2025, 17:19 / piątek
Jak tragicznie musi wyglądać Chindris jeśli ciągle gra beznadziejny Planna...mimo wszystko jak zawsze obstawiam nasza wygraną po golu Sezona w doliczonym czasie gry...
14 marca 2025, 17:57 / piątek
Czy myśmy kiedykolwiek w tym Radomiu wygrali ? Może z Bronią Radom ale z Radomiakiem ni chuja nie pamiętam
Najwyższy czas abym sobie przypomnial
14 marca 2025, 18:20 / piątek
Czy Chindris stracił noge? O czymś nie wiem? Jak to jest możliwe, ze on przegrywa rywalizację z Plana i jeszcze Gueho... Pierwszy kwadrans i szukam u Nojgiego jakiś chęci, sportowej złości po jego ostatnich kompromitująch występach a tu nic a nic! Oby to zaraz zmienił i zamknął mi usta!
14 marca 2025, 18:39 / piątek
Wczoraj na trójmiasto.pl pisali o wirusie. Nojgi jest przeziębiony, więc niestety może być w kiepskiej dyspozycji... "nie ma z czego szyć ", to chory staje na placu boju...a skoro wynik dobry...
Tylko Lechia!
14 marca 2025, 18:40 / piątek
Parodii ciąg dalszy w obronie...
14 marca 2025, 18:42 / piątek
Nasza obrona to się do cyrku nadaje ;D
14 marca 2025, 19:03 / piątek
Niestety, ale obrońców, to my mamy tylko z nazwy. Pozostaje wierzyc, że strzelim jedna więcej niż stracimy
14 marca 2025, 19:08 / piątek
Od jakiegoś czasu obserwuję, jak niespecjalnie cieszą się ze strzelonych goli. Nie chcę wyciągać daleko idących wniosków, obym się mylił.
14 marca 2025, 19:17 / piątek
Nie cieszą się ze strzelonej bramki, bo wiedzą jaka za nimi jest obrona...

Słabo to wygląda... niechlujstwo, olewactwo i wyjebanie na wszystko...
14 marca 2025, 19:24 / piątek
Może jak przeciwnik się wykartkuje to coś się ruszy.
14 marca 2025, 19:26 / piątek
Jak oni się wykartkują to wejdzie Sezon...
14 marca 2025, 19:35 / piątek
A idź pan w chuj…!
Paralityki.
14 marca 2025, 19:35 / piątek
No i …uj.. jedno podanie, jeden rzut rożny i już w d…. Żegnamy się z liga
14 marca 2025, 19:40 / piątek
Nasz ukraiński kierowca ubera na bramce nie zawiódł! Wlasnie z takiej gry go zapamiętałem... Trener niech sie tłumaczy!
14 marca 2025, 19:43 / piątek
Druga bramka ewidentną wina bramkarza. Chyba sezon się dla nas zakończył.
14 marca 2025, 19:43 / piątek
Sezon jeszcze nie zagrał a już jest winien porażki. Takie łatwe usprawiedliwieni ukraińsko kolumbijskiej padaki.
14 marca 2025, 19:54 / piątek
Wkłady przeszły obok meczu. Z takim zaangażowaniem to oni nas spuszczą.. To są prawdziwe pizdy...
Dziwię się, bo to młodzi w sumie zawodnicy, którzy pracują na swoją przyszłość. Mają Lechię w dupie, ale powinni pracować na swoje nazwisko...
14 marca 2025, 19:57 / piątek
Jak dzieci we mgle. Chciałoby się napisać My wierzymy ale dawno nie miałem takiego wkur.wu po oglądaniu meczu Naszej drużyny. Ostatnie mecze to pokaz totalnej indolencji.
14 marca 2025, 19:58 / piątek
Po dobrym początku rundy rewanżowej pisałem, że wcale nie odstajemy od tej buraczanej ligi i że dalej tak grając spokojnie się utrzymamy. Myliłem się...nawet już się nie chce pisać.
Graliśmy słabo i piłkarze chyba już tracą wiarę w utrzymanie...nie było ognia, walki, konkretnego pomysłu i obrony...
14 marca 2025, 19:59 / piątek
To by było na tyle. Żenada nie do obrony
14 marca 2025, 20:00 / piątek
Grają ciągle tak samo, więc ciągle uzyskują ten sam wynik. Przy 1:0 koniec meczu, obrona prowadzenia. Przy 1:1 obrona remisu. Przy 2:1 już zmęczeni i kopanina taka, że gałki wypadają. Bezmyślne dośrodkowania na pałę. Wrzuty z autu do nikogo. Nawet strzał ostatniej szansy za wolny, zablokowany.
Taki Tsarenko, co z tego że kiwnie jednego, jak potem poda bezmyślnie do krytego partnera.
A podkreślam, że gramy teoretycznie najmocniejszym składem.
Jak się nie stanie cud, to lecimy z tej ligi i to z hukiem.
Koszmar koszmar! Nasza gra obronna to jest 2 liga grupa wschodnia! Piła do niedawna nasz filar teraz równa do kolegów stoperów. Z drugiej strony w ofensywie każdy gra na swoje konto! Nie dla drużyny! To nie może funkcjonować. Tzsarenko dał bardzo dobra zmianę! Życzyłbym sobie zeby Nojgi tyle zasuwał dla Lechii ile ten chłopiec z ukrainy. Trenerze dlaczego broni ten ręcznik?!
Jesteśmy pośmiewiskiem ligi… bramki tracone jakby taką kompilację zrobić to nikt by nie uwierzył że to urywki prawdziwych meczów. Do tego bajzel organizacyjny… To musi jebnac i to nie skończy się 1 liga…
14 marca 2025, 20:03 / piątek
Przecież taki scenariusz był napisany już przed meczem. Myśleliście ze Gueho wybawi naszą defensywe czy może Glogowski ustrzeli hat-tricka ? Tutaj do grania jest może 5-6 zawodników a powinniśmy mieć po jednym na każdą pozycje. Cudem tracimy (jeszcze) 1 pkt żeby się wygrzebać ze strefy spadkowej i cudu trzeba żeby uniknąć spadku.
14 marca 2025, 20:06 / piątek
Jestem przekonamy ze gdyby bronił Weirauch mecz nie byłby przegrany.
Poza tym jeden celny strzał w meczu to za mało by wygrać.
Nie wiem dlaczego oni nie strzelają. Pchają się pod bramkę zamiast strzelać.
14 marca 2025, 20:10 / piątek
Aktualnie w formie jest tylko Bobcek, reszta to własne podróbki. Jeden celny strzał w meczu z drwalami, który finalnie oddali aż 1 celny strzał w II połowie, tyle było zagrożenia. Dołaczamy do Ślaska i tylko cudowna odmiana już nas uratuje.
Niech wszyscy już spierdalają, urfer, carver i blackwell i cała reszta. Ja mam już dość, tych afer, ciągłych długów, pisania Lechia to, Lechia tamto. Won z Gdańska.
Czekam już na derby z Jaguarem

TYLKO LECHIA!
14 marca 2025, 20:12 / piątek
Cugnus - mam te same odczucia.
14 marca 2025, 20:32 / piątek
,,...to już jest koniec, możemy iść, jesteśmy wolni, bo nie ma już nic...". K..wa, ależ to boli, ja pie...le, zero światła w tunelu. To chyba jozin napisał o ciemności, niestety ale to prawda, z kolejki na kolejkę coraz bardziej jesteśmy w dupie, po ostatnich czterech meczach powinniśmy mieć dziewięć punktów więcej ( tylko Raków był teoretycznie poza zasięgiem), a mamy zero. Od kilku kolejek największymi sabotażystami zespołu są Mena i Nojgi. Dzisiaj Mena w ogóle nie udawał że ma wyjebane, przed przerwą chyba mocno się zdziwił, że sędzia go nie wyrzucił z boiska za kopnięcie w jaja rywala. Matematyka jeszcze nas nie skreśla, ale ja już nawet nie chcę tego. Nie chcę zajebistego planu na Lechię tej szwajcarskiej k..wy. Nawet jeśli sportowo się utrzymamy i komisja ligi nas dopuści do rozgrywek to ciągle będziemy tkwić w miejscu, nic się nie zmieni... Staram się nie pisać na wk..wie, ale dzisiaj czara goryczy się przelała. Jak chcecie możecie po mnie jechać.
14 marca 2025, 20:49 / piątek
Jak to mawiał Kazimierz Górski "Dopóki piłka w grze, wszystko jest możliwe". Ja ze swojej strony dodam,jebac urfera i te jego prostytutki! Jutro gra TLG tam napewno będzie zwycięstwo
14 marca 2025, 21:01 / piątek
OK Puszcza to był pech ale Górnik i Radomiak to dwóch klientów gdzie 6 pkt było na wyciągnięcie ręki a 4 pkt to było absolutne minimum. Jak my mamy z tych meczy 0 pkt to naprawdę nie wiem. Za sam mecz brawa dla Bobceka, reszta gamoni brać z niego przykład!!!!
14 marca 2025, 21:02 / piątek
Ja już tu kiedyś napisałem. Gołodupiec zatrudnił samych gówniarzy. Nie mam nic przeciwko młodym, tylko gdy się buduje drużynę muszą być też zawodnicy doświadczeni. Niestety on liczył, że ci zawodnicy mu się sprawdzą. I w pierwszej lidze mu to wypaliło. Zagrali zajebisty sezon, awansowali i gołodupiec pomyślał, że dokupi jeszcze paru takich samych młodych zawodników bo to jest strzał w dziesiątkę. Niestety Kevin zajechał chłopaków przed sezonem i w pierwszej rundzie zdobyliśmy całe 11 punktów po bardzo tragicznej grze. No to gołodupiec pozbył się z klubu wszystkich związanych z Lechią i sprowadził trenera tak zwanego wiecznego przegrywa. No i początek wiosny okazał się znów bardzo dobry. Znów wróciła nadzieja na utrzymanie, 10 punktów w czterech meczach. I drużyny z końca tabeli zaczęły być w naszym zasięgu. No i się zaczęło. 4 kolejne mecze przejebane. Jeden z Rakowem wkalkulowany, ale reszta to tragedia. Bo się okazało, że zbawca z Anglii gówno jest lepszy od Grabowskiego, bo zbiera baty tak samo jak Graba zbierał. I cały misterny plan gołodupca spalił na panewce, bo nikt normalny na świecie nie kupi takich gwiazd jak Pllana, i zresztą cała ta drużyna. Można powiedzieć wszyscy. Tam naprawdę nie ma jednego zawodnika, który by mógł zagrać w jakimś normalnym klubie. To są same cipki. I Bobczek ślepak i Viunnnyk słoń co ma 15 bramek strzeklić i Kapicz pozorant i Ollson cienias i Mena bezmózg samolub. Zresztą po co wymieniać. Wszyscy są do dupy. Z trenerem włącznie. Napisałem po kilku pierwszych meczach, że spadamy. I spadamy. Nie ma kim grać. Do tego gołodupcowi dobrali się do dupy dziennikarze i cała prasa przeciwko Lechii. Nikt by w takich warunkach nie utrzymał drużyny. Musimy polecieć, tylko jeszcze dokładnie nie wiadomo gdzie polecimy. TLG.
14 marca 2025, 21:41 / piątek
Niestety w każdym meczu u nas jest jakiś gwiazdor dziś nim był Piła .Obie bramki jego pierwsza z różnego nie poszedł za zawodnikiem i pach inna sprawa że wkurwią wiecznie przyspawany nasza Ukraina w Bramce Bohdan S.( gdy bramkarz wychodzi do dosrodkowan to nigdy nie ma tak wolnej drogi na strzał ), no i druga bramka Piła daje się wyprzedzić strzał i dupa. No i wychodzi nam brak jakiejkolwiek ławki, wkurwiający mnie już od 10 spotkań Kapic te jego wieczne spowalnianie gry tylko pytanie kto za niego.Dobre pytanie zadał jeden z komentatorów C+ Lechia przegrywa 2-1 a wchodzi do gry defensywny Arigo bo brak innej alternatywy
14 marca 2025, 21:51 / piątek
Przy dobrych wiatrach polecimy do 4ligi. Straciłem dziś resztki nadziei, ciężki los kibica Lechii, ale jak to się mówi mieszkanie można zmienić, żonę można zmienic, ale klub jest jeden na całe życie. Jutro jest kolejny dzień i trzeba kombinować jak tę naszą Lechie reanimować, czy teraz się da w ogóle? Zaczynam wątpić, bo najmocniejszym ogniwem zdawała sie drużyna, a dziś odrabiali panszczyzne
14 marca 2025, 22:08 / piątek
To był mecz Biedy z Nędzą.Oczy bolały od patrzenia na popisy tych łamag.
Sedno problemu tkwi jednak w gabinetach vipowskich…

My chyba mamy gdzieś tam w gwiazdach zapisanych notorycznych chujowych właścicieli,wieczny syf organizacyjny i do końca życia będziemy nosić ten krzyż.Takie cieplarniane warunki jakie mamy tu nad morzem…przecież tu powinien istnieć Klub-gigant na skalę europejską .To jest po prostu niepojęte jakie my mamy „szczęście” do różnej maści hochsztaplerów i pierdolonych gołodupców!
14 marca 2025, 22:19 / piątek
Nie pasujemy do tej eklapy. Ten zespół odpowiada poziomem ok. 8 drużyny I ligi. A dlaczego tak jest to inna kwestia. Faktem jest, że nie zasługują na to żeby grać w tej lidze.
14 marca 2025, 23:33 / piątek
Nasi obrońcy są słabi i wymagają wsparcia. Gdy go nie dostają , jak w meczu z Górnikiem, to bramki padają. A jeśli nie dostają wsparcia a w bramce wieszamy ręcznik, to k...a jak my mamy wygrać taki mecz? Zastanawiam się, czy jeżeli prowadzimy jedną bramką, to nie powinniśmy mieć jakiegoś planu typu "obrona Częstochowy" ? Nie lubię tego, ale nie czas na jakieś extra efekty estetyczne. Może to by dawało większe szanse na wygraną? Brawa dla Bobceka. Lewy by tego nie strzelił.
Co do naszej sytuacji: nie jest dobra, ale nasza gra wymaga pilnej poprawy skuteczności. No i ... regularnego siana. Dywagacje n/t dostrzeganych mankamentów w grze, jeżeli brakuje kasy na regularne wypłaty, mogą być zupełnie bezcelowe.
Jednak nigdy nie życzę Lechii źle. Żadnych spadków. Nic z tych rzeczy. Nawet dobrze życzę Urferowi, aby już jutro właściciele Atletico zaproponowali mu zamianę praw właścicielskich drużyny z Madrytu na drużynę z Gdańska i aby mimo wielkiej miłości do swego klubu przystał na tę transakcję i w dobrym zdrowiu dożył jej finalizacji.
15 marca 2025, 00:43 / sobota
Obrona Częstochowy to działa jak ma się dobrych obrońców, jak na przykład... W Częstochowie. Tutaj to trzeba nawalić bramek jak najwięcej, żeby ewentualne błędy obrony nie pobawiły ich punktów (coś jak mecz z Zagłębiem, jakby się po pierwszej bramce zaczęli bronić to raczej nie skończyłoby się tak dobrze)
15 marca 2025, 08:42 / sobota
Witam wszystkich

Taki artykuł znalazłem po meczu co się działo w szatni...

odnośnik
15 marca 2025, 09:59 / sobota
Akurat do piłkarzy mam najmniejsze pretensje. Grają jak potrafią. Na ekstraklasę nadaje się zaledwie paru piłkarzy a reszta po prostu nie dojeżdża i nie dojedzie. Piła jednak nigdy nie będzie pełnowartościowym obrońcą i powinien grac wyżej. Tak to młodzi piłkarze i powinni grać żeby się wypromować. Ale jak się motywować kiedy musisz sam płacić za dojazdy na mecze a pieniądze widzisz raptem co kilka miesięcy?
15 marca 2025, 12:22 / sobota
Przykre to czytać, że "młodzi piłkarze mają grać, żeby się wypromować" . I co dalej? Czy Lechia to firma od marketingu, szkółka dla obiecujących piłkarzy.? Mój Boże.
Co do taktyki: nie jestem pewien, co do skutków przyjęcia obrony Częstochowy, ale znam skutki usiłowania strzelenia większej liczby bramek, bo i tak cos stracimy. Powtarzam - 3-5 obrońców, słabych obrońców, jak jest dużo wolnej przestrzeni wokół nich, ma naprawdę ciężko. Gdy z tyłu jest tłok, łatwiej jest o asekurację, podwojenie krycia.
No i podstawowe pytanie: sabotują, czy usiłują grać, jak umieją ale im nie wychodzi, czy jeszcze coś innego. W Turcji grali skutecznie. Wygrywali z niezłymi drużynami, dużo lepszymi niż Górnik, Puszcza czy Radomiak. Czyli grać, jak chcą, chyba potrafią. Tak mi się przynajmniej wydaje.
15 marca 2025, 13:42 / sobota
Taki Guecho czy Plana grają jak potrafią, a że nie potrafią wiele to widać, ale czy uważacie, że Mena gra co potrafi? Piła też potrafi grać lepiej, ale wróćmy do Meny, przecież ten chłopak ma potencjał na wciągnięcie tej e-klapy nosem, tymczasem z reguły chodzi po murawie, kiwa się gdy może podać do lepiej ustawionego kolegi, a gdy powinien podjąć ryzyko gry jeden na jeden to podaje albo w aut albo do rywala, a wiemy że potrafi o wiele więcej. Niestety wygląda to tak, że sytuacja w jakiej znaleźli się Ci chłopcy większość z nich przerasta, niektórzy jak Bobcek, Tsarenko, Winnjyk, Chlan potrafią się zmobilizować, a inni nie potrafią. Podobno Urfer chodzi i trzaska drzwiami, to może zamiast wyżywać się na drzwiach zacznie się zachowywać jak na prezesa i właściciela przystało i zapewni środki potrzebne na cały sezon a nie dwa m-ące. Ode mnie niezmienie, Urfer co? Wypie....aj
15 marca 2025, 14:01 / sobota
Lille, wyciągasz zdanie z kontekstu i beznadziejnie komentujesz... Wytłumaczę Ci co autor miał na myśli. Jeśli nie chcą grać dla Klubu, Kibiców, to przynajmniej powinni chcieć grać dla siebie, bo jeszcze są młodzi, na dorobku. Mam nadzieję, że zrozumiałeś.
15 marca 2025, 14:39 / sobota
@Rombis o to właśnie mi chodziło.
@Lille1 rozumiem Cię też chciałbym aby w Lechii grało jak najwięcej wychowanków i piłkarzy utożsamiających się z Klubem. A Lechia była klubem do którego będą ciągnęli dobrzy piłkarze ale...
...ale czasy Dzidka Puszkarza minęły bezpowrotnie ...

1 2
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.781