Gdańsk: wtorek, 9 czerwca 2026

Radomiak Radom - Lechia Gdańsk

strona 2/2

15 marca 2025, 21:19 / sobota
Niestety minęły, ale piłkarzy ceniących klubowe barwy, stabilność etc. kręci się jeszcze trochę po tym świecie i to oni są najbardziej szanowani przez kibiców. Można zrozumieć, że jakiś piłkarz, który uważa, że w drużynie, w której się wychował, której od małego kibicował, jest mu już za ciasno i szuka czegoś nowego, ale takim podejściem nie będzie miał u mnie uznania. Szczególnie jednak nie lubię, gdy my kibice stwierdzamy, że nasi najlepsi piłkarze powinni iść do ... niby jakieś lepszej drużyny. Najlepsza jest tylko jedna - przynajmniej dla mnie, znam tez kilka dobrych i dobrze płacących, ale tam jest raczej trudno znaleźć angaż piłkarzom z ekstraklasy.
16 marca 2025, 08:14 / niedziela
Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że ciągle są szanse na utrzymanie, a Lechia nie chce ich wykorzystać...
16 marca 2025, 12:29 / niedziela
Jakże życzeniowe myślenie, że ktoś będzie grał dla ideałów odrzucając lepiej płatne/stabilniejsze oferty, bo to jest Lechia. To jest ich zawód gdzie zarabiają przez +/- 20 lat, mają odrzucać lepsze oferty, bo kibic z trybun ma ochotę oglądać go w trykocie swojej drużyny... Czy ten kibic będzie wypłacał pensje gdy klub nie będzie płacić? Czy dorzuci się do finansów na starość ? Oczekiwanie tego, że ktoś będzie grał za czapkę gruszek w chwili gdy ma możliwość normalnego zarabiania jest co najmniej samolubne. Osobiście nie oczekuję tego, że ktoś będzie grał cały czas w Lechii, ale jak już w niej jest to ma szanować klub, kibiców, tradycję i zapierdalać za trzech. Jak w czasie obecności u nas nie będzie odpierdalał pańszczyzny mój szacunek będzie miał.
1 2

Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.771