Gdańsk: wtorek, 9 czerwca 2026

BKS Lechia Gdańsk - Jagiellonia Białystok,29.03 sobota 17:30

strona 1/3

27 marca 2025, 20:20 / czwartek
Już w najbliższą sobotę nasze druhy podejmuje drużynę mistrza Polski Jagiellonie. Zmotywowani, opaleni z magnesami na lodówkę gwiazdy wróciły do Polski po jakże fantastycznym zgrupowaniu last minute. Tak więc panienki panowie w sobotę liczę na zwycięstwo ale sceptycznie podchodzę do tego co odjebali w meczach za tzw 6 punków. Ale do końca wierzę w utrzymanie jak i również że kasiasty włodarz sprzeda klub jakiemuś kasiastemu. Licze 3:0 jak kiedyś na Traugutta; gdy z leśnej trybuny jak i Smoluchowskiego niósł się piękny doping. Kiedyś to było ….ps. Dodam od siebie że liczę że Wierauch stanie na bramce, tym bardziej że jest przy kasie ( tysiaka dostał jako nagrodę, co można przeczytać na stronie głównej ).
27 marca 2025, 21:47 / czwartek
Podobno Urfer powiedział do Sarnawskiego du bye. Ten zrozumiał że żegna go z klubu i zaczął się pakować na Ukrainę, a potem okazało się że po prostu leci do Dubaju. Także chyba jednak Bogdan będzie w bramce na mecz z Białorusią.
28 marca 2025, 08:53 / piątek
Margines błędów , pecha skurczył się niesamowicie Obowiązkowo trzeba dopisać 3 punkty zamiast tych które były już dopisywane przed niektórymi ostatnimi meczami
Po mojemu tak zupełnie realnie 3-1 po meczu który zapadnie na długo w pamieci
28 marca 2025, 13:33 / piątek
W Białymstoku mogli wygrać bez dwóch zdań. Zawalili sprawę. Ostatnie mecze traktuję jako seryjne wypadki przy pracy. Przegrane przez pecha podpartego nieudolnością. Jedynie z Puszczą grali przeciwko lepszemu zespołowi i lepszym piłkarzom. W pozostałych spotkaniach rywale byli w zasięgu możliwości. Oddali zwycięstwa i punkty na własne życzenie. Pora grać z większym rozmachem, skończyć z obciachem w grze obronnej. Pora wrócić na właściwe szersze tory, bo na takich jeździ się na wschodzie. Pojedynek z mistrzem białoruskim najlepszą ku temu sposobnością. Mistrz ten to jak taki radziecki szampan w PRL, szału nie robi, z nóg nie powala. Gole jutro Sezonienki i Sazankowa, bo nadchodził sezon na leszcza, jutro jednak do odłowu jeszcze śledzie.
28 marca 2025, 18:13 / piątek
Jedyna szansa to że całe to zgrupowanie w Dubaju było po to aby mogli im wypłacić kasę której nie mogą pokazać w Polsce… bo innego sensu w tym całym wyjeździe nie widzę… to może wtedy będzie im się chciało grac… ale jak dalej będą takie cyrki w obronie to delikatnie mówiąc.. ciężko o optymizm
28 marca 2025, 18:20 / piątek
Niby jak? Pod stołem mieliby im zapłacić? Maja nadzór finansowy i muszą wykazać, ze nie maja zaległości w wypłatach wiec to byłoby bez sensu.
Co do meczu 1:0 dla nas po główce Sezona...
28 marca 2025, 18:43 / piątek
Taki pomysł przyszedł mi do głowy…. Może to by trochę zdezorientowało Jagę….. ultrasi ustawiają się w szeregu i zamiast rac wypuszczają gołębie od sezona….. całe szczęście że cieplej to bez butów kataru się nie nabawią ( polecam niebieskie kapcie ochronne co w szpitalach się używa zamiast ściągania obuwia :)
28 marca 2025, 21:05 / piątek
d.g.
Poprostu szukam jakiegoś logicznego wytłumaczenia tej eskapady tysiące kilometrów Klubu który generalnie ma „lekkie” problemy z płynnością finansową a w działania charytatywne jakiegoś tam szejka względem Lechii jakoś ciężko uwierzyć…
28 marca 2025, 21:20 / piątek
Wiecie co? Obejrzałem sobie dzisiaj nasz mecz derbowy. To była siła, to był pocisk śledzi. I jakoś daliśmy radę. Kurwa może jeszcze zepną dupy te nasze cipki i dadzą radę się utrzymać. Pokazać im ten mecz derbowy przed każdym meczem, jakie było w nich zazngażowanie,jak bardzo chcieli. I najważniejsz pomimo, że w 90 procentach są cipkami, to dawali radę ambicją, ciżką pracą i uporem. Liczę na skromne 1:0. Tylko Zwycięstwo. TLG.
29 marca 2025, 02:06 / sobota
Logiki w tym nie ma, ale jakoś jestem pozytywnie nastawiony... zdecydowanie lepiej wygląda gra naszych cipek z przeciwnikami z teoretycznie wyższej półki, baba jaga jest zafiksowana na puchary i raczej będą chcieli to przejść spacerkiem i może się gong przydarzyć.
Skromne 1:0 - Frane Cacić z przewrotki po asyście Radovanovica.
29 marca 2025, 08:35 / sobota
Potwierdzam, będzie 1:0. Bramkę strzeli Maciek Lewna, a w ostatniej minucie Ojek obroni karnego...
29 marca 2025, 13:47 / sobota
Jagiellonia zagrała najwięcej meczów w tym sezonie i akurat przed meczem z nami w końcu im się trafiła dłuższa przerwa na regenerację czyli... zgodnie z logiką ekstraklasy będą dziś wyglądać słabo fizycznie i w tym upatruję naszą szansę.

Liczę też, że pierwszy raz w tym sezonie strzelimy więcej niż jednego gola w meczu u siebie i obstawiam 2:1.
29 marca 2025, 17:07 / sobota
Trener chyba jest niereformowalny. Sarnawski i Pllana w wyjściowej 11 to poddanie meczu.
29 marca 2025, 17:30 / sobota
Poratuje ktoś linkiem do transmisji?
29 marca 2025, 19:15 / sobota
W końcu … brawo Lwy
29 marca 2025, 19:32 / sobota
Brawo Lechia !
29 marca 2025, 19:40 / sobota
Brawo LECHIA,tylko z takim zaangażowaniem całej drużyny możemy wygrywać w tej lidze.
29 marca 2025, 19:43 / sobota
Wielki Mecz! Koncentracja, asekuracja! Arabskie słońce pomogło! Tylko Mena ewidentnie obrażony, samolubny... irytujący. Szkoda. Szkoda również, że Kibice z zielonej postanowili w takim momencie opuścić zawodników...wiele można urferowi zarzucać... wiele tematów jest napompowanych przez media i ludzi którzy chcieli by się wynieść na sensacjach... a fakty są takie, że prezes z pustym portfelem czy nie...utrzymał Klub przy życiu! A my Polacy bedziemy pluć i wyzywać... bo lepiej zeby nie bylo niczego zamiast spróbować się odnaleźć w trudnych realiach. Jaki sponsor przyjdzie do takiego Klubu?
29 marca 2025, 19:49 / sobota
Tech sorry ale pogadaj z tymi co wiedzą więcej niż ty. Bo chuja wiesz. Dla mnie i dla wielu innych za późno ruszyliśmy do takich działań
29 marca 2025, 19:53 / sobota
Brawo Lechijko.
Bardzo się cieszę, zbierajmy każdy punkt i powinno być dobrze.
29 marca 2025, 19:58 / sobota
Podziel się jozin???, wydaje mi się, że trochę wiem a tego nie kumam. Sorry Panowie, ale jak Wasz- Nasz klub gra mecz o życie w bieda-składzie i prowadzi z mistrzem Polski na 10min przed końcem a Wy... Co jest ważne Urfer chuj? Lechia? czy co...?
Zawsze się utożsamiałem z tym co robi zielona, dziś byłem dumny z prostej która wspierała drużynę do końca.
Coś się pomieszało, możecie po mnie jechać jak ulży, ale to było słabe
29 marca 2025, 19:59 / sobota
Panowie szacun, dziękuję. Walczymy dalej. Co ciekawe w dwumeczu jesteśmy lepsi od mistrza kraju. Szacun dla kibiców za doping ( Jaga w dobrej liczbie, a praktycznie nie słyszana), a przede wszystkim za pozdrowienia w kierunku ,,prezia" i opuszczenie trybun, ch.j mnie obchodzi, co zrobił na początku swojej obecności w klubie, liczy się to co odpie...la od półtora roku. Urfer, co? Wypie....aj!!!
@TECHLG, co do Meny pełna zgoda, od długiego czasu gra tak jak jakiś sabotażysta, grać potrafi, to już pokazał wcześniej, a od długiego czasu nic nie daje zespołowi. Może czas, żeby usiadł na ławce, w jego miejsce może zagrać Tsarenko, Piła czy Wójtowicz, to byłby dla Meny dobry sygnał, bierz się chłopie do roboty albo ławka
29 marca 2025, 20:04 / sobota
@edwinsopot, myślę, że dla wielu ważna jest Lechia, a właściwie najważniejsza, ale ważne są też działania prezia, a te charakteryzują go jasno, Urfer to ch.j i kłamca.
29 marca 2025, 20:07 / sobota
Nie ponarzekamy. Wygrali z Lechem, wygrali z Jagiellonią - najlepsza drużyna w Polsce jednym słowem. Ktoś ogarnięty mógłby zauważyć, że Jagiellonia mogła i powinna była kilka razy wyrównać, ale z drugiej strony Bobcek też prawidłowo wyszedłby sam na sam, gdyby nie sędzia.
29 marca 2025, 20:07 / sobota
Wyszło że Urfer chuj ważniejszy niż Lechia.
29 marca 2025, 20:08 / sobota
100% poparcia dla zielonej, dzięki za dziś i proszę o więcej, może pozbędziemy się pasożyta pierdolonego, to przez tego ch.ja Lechia jest nazywana chorym człowiekiem ekstraklasy i to przez niego wielu chce, żeby Lechia spadła. Zero litości dla tej zakłamanej k..wy
29 marca 2025, 20:10 / sobota
Jozin malkontencie, brawo zielona!
Teraz jest czas by wspierać takie ruchy!!! Brawo!!!
29 marca 2025, 20:13 / sobota
Zaraz będzie że Urfer chuj mi płaci, a pierwszy mówiłem że z nim coś jest nie tak, jak wszyscy się spuszczaliście nad złotymi czasami jakie zaprezentował na pierwszym spotkaniu z kibicami. Ale czy Urfer ,Mandziara czy inny chuj to jest nasza drużyna i w takim momencie wypinać się na nią dupą, jest w ch słabe. Koniec z moje strony, więc proszę mnie nie wywoływać do tematu
29 marca 2025, 20:13 / sobota
Najważniejsze zwycięstwo i 3 pkt. Dzięki temu wciąż jesteśmy w grze o utrzymanie. Rozumiem frustrację kibiców na zielonej.. Ale moment na wyjście i protest strasznie chybiony. Brawo dla prostej że spontanicznie pociągnęła doping i dała wsparcie drużynie.
29 marca 2025, 20:29 / sobota
@edwinsopot, brachu nie obrażaj się, że ktoś ma inne zdanie, cieszmy się z niespodzianki sprawionej nam przez zespół, białozielone pozdrowienia.
Co do zielonej nie wiem czy ktoś zainspirował chłopaków do tej akcji, ale cieszę się, że wreszcie coś się zadziało, choć zgadzam się z przedmówcami, że mogło to wpłynąć negatywnie na zawodników. Mam tylko nadzieję, że za tym nie stoi trójmiejski biznes powiązany z Brańskim, który poszczuł na Lechię ,,jadczakową k..wę"
29 marca 2025, 20:33 / sobota
To masz złą nadzieje i jakkolwiek nie twierdze ze to opcja gorsza od Urfera to nie w ten sposób, po prostu nie tak, najpierw zawsze 100% wsparcia dla drużyny to tak było zawsze do dzis. Lechia Szyk i Elegancja, i przede wszystkim zawsze za nią. Coś mi tu dziś mocno nie zagrało. Sorry, że się ulało
29 marca 2025, 20:36 / sobota
W sumie nie przepraszam za to, po prostu nie tak powinno być. Może inne czasy i inni kibice i Lechię mają w dupie, bo ważny interes. Mecz decydujacy o utrzymaniu… nie kumam tego. Gadajcie se sami, moze teraz tak ma byc
29 marca 2025, 20:45 / sobota
Lechia to Lechia a nie klub grający w ekstraklasie. Kocha się klub niezależnie od tego W której lidze gra. Jeżeli jest coś / ktoś co żeruje i zabija klub to trzeba się go pozbyć i nie patrzeć na konsekwencje. Popatrzcie na historię pana Ptaka itd. A urfer to kurwa i tyle. I jak psioczyłem na zachowanie młodych z zielonej tak dziś poczułem dumę z nich!!!
29 marca 2025, 21:06 / sobota
Brawo Jozin, po Twoich pstryczkach w kierunku zielonej dzisiaj należy im się wielki szacunek.
Teraz jest czas żeby się zjednoczyć i stanąć wszyscy ramię w ramię.
29 marca 2025, 21:07 / sobota
To uratował Klub przed śmiercią po to żeby go zabić? Niezly interes! Gdzie tu logika? Czy może przeliczył się wchodząc do "bagna" po mandziarze.. niwecząc plany trojmiejskiego srodkowiska biznesowego...
29 marca 2025, 21:13 / sobota
@edwinsopot, sorki, że znowu odniosę się do Twojego wpisu, ale piszesz, że Brański nie jest gorszy od Urfera? Kuźwa, gość chciał kupić Lechię, największy, najlepszy klub w trójmieście za cztery bańki pln, to dla mnie jakby ktoś napluł mi w twarz, za cztery bańki niech sobie kupi jakiś Świt Nowy Dwór czy inny kałtyk gdynia. A jak ,,mendziara" go pogonił, to ch.j jeb..y zaczął się mścić, z jakim skutkiem wszyscy wiemy. Także dla mnie Brański to rozpuszczony gówniarz prezentujący poziom kreta na żuławach i mam nadzieję, że nigdy nie będzie miał miejsca w najlepszym klubie świata. NIE DLA BRAŃSKIEGO!!!
29 marca 2025, 21:18 / sobota
@czarny74 to cofnij wstecz i czytaj między wierszami
29 marca 2025, 21:24 / sobota
@edwinsopot, pozwól, że zacytuje: ,,To masz złą nadzieję i jakkolwiek nie twierdzę, że to opcja gorsza od Urfera..." Właśnie tak odczytałem Twój wpis. Urfera nigdy nie będę bronił, ale to co odjebał Brański to po prostu syf i żenada
29 marca 2025, 21:29 / sobota
W punkt
29 marca 2025, 21:38 / sobota
timing na taki protest....zajebisty.... ile lat był mendziara...i co i nic....a tu takie groźby i protest kiedy wygrywamy...mam mieszane uczucia...
29 marca 2025, 21:43 / sobota
Jeśli Planna zostaje MVP meczu to nie mogliśmy nie wygrać tego meczu.
Idea protestu jak najbardziej słuszna tylko moment trochę niefortunny.
Ważne ze wygraliśmy a reszta stadionu na spontanie poniosła piłkarzy. Poczułem dawną magię z Traugutta gdy tak właśnie kiedyś dopingowała gdańska publika bez mikrofonów i młynarzy...dobry mecz był i tyle!
29 marca 2025, 22:18 / sobota
deja vu: miasto Gdańsk - Kuchar
29 marca 2025, 22:44 / sobota
Ile w tym sezonie wyjazdów na zakazie i oglądanie wpierdoli przy każdej możliwej okazji od deski do deski. Przecież 15 minut odpuszczenia dopingu w meczu u siebie podczas prowadzenia 1:0 to kropla w morzu w porównaniu do tego co przechodzimy przez ostatni czas i ile wstydu musimy się najeść przez haniebne zarządzanie naszym ukochanym klubem.
Są rzeczy ważne i ważniejsze, tak samo dzisiejszy wynik był ważny i zapewne każdy by pewnie zrozumiał protest gdyby przyszło opuszczać trybune przy 0-3 w plecy. Czasami najmniej oczywiste kroki stają się potem tymi o największym znaczeniu prowadzącym do normalności. Nam tylko tego właśnie potrzeba - jebanej normalności i stabilizacji czego niestety nie gwarantuje chujfer.
29 marca 2025, 22:49 / sobota
W sedno
29 marca 2025, 22:54 / sobota
Kumaty chłop jesteś, zastanów się dlaczego nie wykazuje entuzjazmu
29 marca 2025, 23:31 / sobota
Akcja spoko, ale po końcowym gwizdku należało wrócić i celebrować z piłkarzami zwycięstwo, oni tak samo są wychujani jak my, tego mi zabrakło.
29 marca 2025, 23:45 / sobota
Sorry ale chodzę na Lechię już grubo ponad 40lat zawszę dopinguje drużynę od paru lat spokojniej na prostej ale to co zrobiła zielona jest idiotyzmem. Pierdolenie ze Urfer idziemy po ciebie jak już to trzeba było to zrobić na meczu z Puszczą wtedy może by się przestraszył a nie na meczu gdzie jest 1,5K policji i wie że go nikt nawet palcem nie tknie. Inna sprawa czemu z Mandziara tak nie postępowano ano dlatego że Mandziara płacił części ultrasom organizował wyjazdy itp a zjodziejem był wszyscy wiedzą jakim.Opuszczac drużynę gdy walczy o życie, Szacun dla prostej że podniosła doping. To nie tak powinno wyglądać od czego jest stowarzyszenie, jeżeli są oszustwa kłamstwa to podać oszusta do sądu, przejąć jego rządy argumentując to działaniem na szkodę klubu tak to powinno wyglądać a nie zaprzestanie dopingu dla ukochanego klubu.Wiem że teraz będę wrogiem publicznym Ale ja Kocham ten Klub idoping mam we krwi a nie jestem marionetką sterowaną przez jednych albo drugich
29 marca 2025, 23:58 / sobota
Nie rozumiem przeciwko czemu jest ten protest. Przeciwko temu, że Urfer jest biedny i jako taki śmiał kupić klub. Protest ma skłonić Urfera do tego, żeby się wzbogacił czy może odszedł. Bo jak odejdzie, to co się polepszy, chętnego miliardera do przejęcia klubu póki co nie ma na horyzoncie. Po co ma przyjść drugi Urfer. Protest i bojkot winien być przeciwko gdańskim firmom, które sponsorują śledzi. Gdyby Lechia Urfera miała takie wsparcie sponsorskie ze strony lokalnego biznesu jak Lechia Mandziarowa, to byłaby o wiele lepsza sytuacja. Gdzie jest Energa? Protest będzie miał sens,jak pojawi się chętny, bogaty kupiec, a Urfer nie będzie chciał sprzedać swoich akcji lub żądał wygórowanej cemy. Bo jeśli na dzień dzisiejszy Urfer zwinąłby interes, posprzedawał piłkarzy, to jaka jest perspektywa. Degradacja,strata licencji, bankructwo, liczenie już chyba tylko na awanse TLG, przez lata brak ekstraklasy w Gdańsku. To już przerabialiśmy, a Urfer daje czas. To lepsze niż nic. Taka jest jego funkcja i przeznaczenie. Utrzymanie przy życiu, życiu na poziomie owszem poniżej oczekiwań, w biedzie, smutku, pełnym rozczarowań i goryczy. Ale jednak na powierzchni. Protesty mogą go zniechęcić, ale nie są panaceum, rozwiązaniem. Sytuacji w niczym na plus nie zmienią. Rozumiem, że można wyrażać niezadowolenie,ale czy to prowadzić i doprowadzi do czegoś pozytywnego. Nie widzę tego. Po prostu bez nowego bogatego inwestora nie ma dobrego wyjścia z tej sytuacji. Celem na teraz jest utrzymanie i zyskanie czasu. To jest priorytetem. Nie warto nikogo zniechęcać do tego celu.
30 marca 2025, 00:03 / niedziela
castorp...nie sposób się z Tobą nie zgodzić...100/100
30 marca 2025, 03:14 / niedziela
Dla mnie najlepsi byli Pllana, Olsson, Kapić i Wjunnyk (kolejność przypadkowa)
Dobrze grali też Bobcek, Neugebauer i Kałahur

1 2 3
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.045