BKS Lechia Gdańsk - Jagiellonia Białystok,29.03 sobota 17:30
strona 2/3
30 marca 2025, 05:36 / niedziela
Byłem pewny, że dzisiaj wygrają bo prawda jest taka - Lechia może wygrać z każdym, gdyby ta sytuacja finansowa była jasna to dzisiaj byśmy mogli nawet walczyć o mistrza. Tylko to co dzieję się na gdańskim podwórku to tak na prawdę obraz tego co dzieję się między innymi w Polsce. Wielu tak ciśnie właścicieli klubów, a ja bym chciał zapytać ich wszystkich jakie macie propozycje by wyprowadzić tą sytuację na klarowną? Zazwyczaj wtedy nie ma nic do powiedzenia bo krytykować zawsze jest łatwo. Młodzież to klucz, a wielu z nich ma problem z graniem gdy trzeba przejść z juniora do seniora. Pora brać przykład z tych co potrafią robić robotę bo gotowe przykłady i rozwiązania są jednak leśne dziady z pzpnu wolą chlać wódę, żreć. Nie rozumiem tej decyzji trenera, że broni ukrainiec, a nie Polak? Tym bardziej, że ten o którym mowa zrobił dzisiaj babola, który prawie skończył się dla nas bramką w plecy (wiem potem była parada, ale za dużo tych błędów robi). Mena to powinien wreszcie zrozumieć na czym polega piłka, czyli nie jestem chamidłem co biegnie na pałę by strzelić tylko mam też kolegów z którymi współpracuję, a jak ktoś jest lepiej ustawiony to podaję.
30 marca 2025, 08:11 / niedziela
Z całym szacunkiem Panowie, ale duża część z Was zachowuje się jak chorągiewki... Lechia przegrywa Urfer chuj, jeden mecz wygrany Urfer nie jest zły, wizjoner, wybawca i jeszcze parę chwalebnych określeń. Lechia obecnie działa jak organizm z zajebiście złośliwym rakiem, a u Was jest tak, że jeden dzień organizm się lepiej czuje to mówicie, że ten rak nie taki groźny... No ja jebie trochę konsekwencji. Z urferem u sterów nie będzie dobrze, trudno to zrozumieć, że nikt nie wejdzie z poważnymi środkami do klubu kiedy ktoś tak nierzetelny prowadzi klub? Timing wczorajszego protestu wręcz zajebisty - pokazał, że problem Urfera jest większy niż 3 pkt. Dla tych co pytają o alternatywę... Z doniesień medialnych przecież słychać, że były podmioty zainteresowane odkupieniem, ale ta kurwa nie chce sprzedać.
30 marca 2025, 10:12 / niedziela
MarkoLG Całkiem się z tobą zgadzam. I dalej twierdzę, Gołodupiec Wypierdalaj. Akcja z opuszczeniem trybun moim zdaniem bardzo na plus. Kiedyś się cierpliwość kończy. Tylko co najmniej o 5 miesięcy za późno. Nie trawię tego gościa i nie trawię tych zjebanych angoli, szczególnie Kevina. Mene oddać do śledzi, to może jeszcz nie awansują. On wszystko potrafi spierdolić. Ukraiński ręcznik wypieprzyć z bramki. Jest bardzo elektryczny i niepewny. Reszta drużyny wyglądała dzisiaj ok. TLG
30 marca 2025, 10:14 / niedziela
Dokladnie tak jak napisał Castorp! Walczymy o normalność pogłębiając nienormalność?
30 marca 2025, 11:46 / niedziela
Ale o jakich podmiotach my mówimy? O tej babce z Ameryki, która pachnie jak Urfer 2.0? Za rok by była powtórka z rozrywki, chyba nie tego chcemy?
A nikt inny, normalny, nie był zainteresowany, nawet jak Klub spadał 2 lata temu
30 marca 2025, 11:48 / niedziela
Chcesz walczyć z całym światem w obronie hamulcowego ? Jeżeli nie jest w stanie zorganizować sponsorów to niech odpuści. Kolejny raz podkreślę nie piszcie, że wszystko przez jadczaka, że takie problemy są. Nie ma takiej mocy mierna dziennikarzyna by zabić klub jakimiś śmiesznymi sponsorowanymi artykułami. Gołodupiec jest na każdym poziomie po prostu słaby i nie na miarę naszego klubu.
30 marca 2025, 12:17 / niedziela
Nie zgodze sie, ze jest na kazdym poziomie słaby! To już zakrawa o jakąś nienawiść bo tak mi kazali w telewizorze... zacznijmy od początku. Wziął Klub w którym na dwa tygodnie przed starem ligi było 4 zawodników i tona faktur do zapłaty. Ściągnął naprawde jak na nasze realia mocnych zawodników. Postawił na Grabe i wsparł go Blackwellem! Ściągnął Szkota! To są szalenie doświadczeni ludzie! Wróciliśmy do ekstraklasy choć nikt nawet na to nie liczył przed startem rozgrywek. Znienawidzony przez wszystkich pcha ten wózek, wbrew okolicznością. Śmiem twierdzić, ze prosta trybuna wczoraj ma inne zdanie na ten temat niż wąska grupa która walczy o wpływy i układy.. zasłaniając sie "dobrem Lechii". Nie ma kasy, wiemy, są zaległości... jaja z zrzucaniem sie na paliwo i pranie w domach. Kompromitacja? Oczywiście... a co robimy żeby pomoc wyjsc z tej trudnej sytuacji finansowej? Dokładamy kolejne koszty(kary od pzpn za piro) toczymy wewnętrzną wojnę, zrażając wszystkie osoby i środowiska które mógłby się zastanowic nad wsparciem Lechii. Bez jedności nie bedzie tutaj niczego.
30 marca 2025, 12:38 / niedziela
Tak jak było mówione było go prawie stać na jeden sezon na zapleczu ekstraklasy i tyle - liczył, że po awansie sponsorzy się ustawią w kolejce a tak się nie stało głównie z uwagi na jego nieskazitelną osobę. Możecie mu pomniki stawiać, dokładać mu żeby dalej ten wózek pchał jeszcze bardziej ośmieszając nasz klub...ale w dłuższej perspektywie nie ma szans na zbudowanie stabilnych struktur. Po wystawcę u szejków po sezonie będzie wyprzedaż i tak zakończy się pobyt szwajcarskiego cudotwórcy i dobrodzieja.
30 marca 2025, 12:52 / niedziela
W 2022 roku Valmiera po raz pierwszy w historii wygrała łotewską ligę najwyższej klasy pod wodzą trenera Jurģisa Kalnsa. Następnie dwukrotnie z rzędu zajęła 4. miejsce. Jednak około 2024 roku drużyna zaczęła gromadzić niezapłacone długi, co doprowadziło do odmowy wydania licencji na grę w sezonie Virslīga 2025 i zastąpienia jej przez FS Jelgava, która w przeciwnym razie spadłaby z ligi.[10] Później Valmiera również nie otrzymała licencji na Łotewską Ligę Przyszłości, co sprawiło, że przyszłość drużyny stała się niejasna. Ostatecznie klubowi udało się zmniejszyć zadłużenie i otrzymał licencję na grę w trzeciej lidze Altero.lv LIIGA w sezonie 2025
30 marca 2025, 13:21 / niedziela
jadczak i mendziara mają jednak szerokie wpływy skoro Valmeirę też zatopili. Ta grupka blisko powiązanych biznesmenów ma pecha, że trafili na takich wyjadaczy, którzy sterują europejską piłką i szeroko pojętym europejskimi biznesem.
30 marca 2025, 14:38 / niedziela
Podsumowując - ten śmieszny jadczak mógłby wszystko odszczekać i przepraszać publicznie jeśli nasz możnowładca doprowadził i sfinalizował wszystko tak jak zapowiadał a więc poprzez drogę sądową.
Wtedy nie byłoby pretekstów wszelakich sponsorów od Energii aż do Elektrociepłowni w Szadólkach aby wesprzeć Lechię. Niestety urfer miast się wybielić to z każdym tygodniem pogłębiał swoje kłamstwa, matactwo i jego wiarygodnośc podupadała albo osiągnęła już stan poniżej poziomu morza gdy ESA zaplaciła nam rate transferową.
Normalnośc tworzy się przez szczerośc i każdy z nas wolałby znać najgorszą prawdę dotyczącą finansów niż wiecznie mieć mydlone oczy i być okłamywanym. Kto chce niech dalej wierzy w dobre intencje urfera ale to tak jak wierzyć, że arka jest siłą w Sopocie.
30 marca 2025, 14:41 / niedziela
@whitegreen
Tu w punkt
30 marca 2025, 17:40 / niedziela
Wszystkich wyznawców Urfera zapytam, dlaczego widząc, że sponsorzy nie walą drzwiami i oknami, brną dalej w kupowanie Wójtowicza, nie próbował sprzedać jednego z wybijających się graczy, aby spiąć budżet? Jakoś to będzie? Co ma się wydarzyć, jak widać, że dochody/koszty to zajebiście ujemny bilans.
Jeśli mnie nie stać na utrzymanie kosztownego domu, to go nie kupuję, jeśli już go mam to sprzedaję, a nie liczę, że jednak 6 w Lotto mi wejdzie, tymczasem w domu odcinają mi prąd i wodę.
Masa trupów w szafie ( rzeczy do zapłacenia z czasów Mandziary typu Durmus lub tych aktualnych typu Fernandez) nie powodują, że nagle coś się odmieni.
Niedługo wydawanie licencji i kolejna odsłona serialu " Lechia musi dokonać przelewu, bo...." cz 1234. Kiedy to się skończy?
TYLKO LECHIA!
30 marca 2025, 18:18 / niedziela
Typ z gromadką dzieci kupił tanio zajebistą chatę do remontu, władował w nią sporo kasy, bo liczył ,że z taką chatą znajdzie zaradną i dobrze sytuowaną żonę i razem będą dbać o to ognisko domowe, a dodatkowo dzieci dorosną pójdą w świat i będą wspierać rodziców.
Żony nie znalazł, został sam z dzieciakami, a te jeszcze niedojrzałe i nie dość wykształcone by pójść w świat i pomagać młodszemu rodzeństwu. Chata już lepiej wygląda ale do końca remontu jeszcze dość daleko
Co mu zostaje? szukać tej żony gdzieś dalej, może zagranicą, miejscowe panny nie są zainteresowane a i kawaler z odzysku reputacją lokalnie nie grzeszy.
Czeka więc może któreś z dzieci szybciej dorośnie i wykaże się nieprzeciętnym talentami. Bierze na pewno pod uwagę sprzedaż tej wymarzonej posiadłości ,bo ile można żyć bez prądu i wody i z ciągle rozgrzebanym remontem??? Problem w tym ,że chata już prawie wypasiona wiele warta dla kogoś kto mógłby ją utrzymać i skończyć remont, idealna lokalizacja, piękna działka, jeszcze trochę włożyć i warta gigantyczne pieniądze. Ofert które się pojawiły. były jak za barak, za ruderę do rozbiórki. Więc czeka na kupca z wizją i kasą, czeka bo co mu pozostaje, nie jest głupi, za pół darmo nie odda, jak to cwaniak spali szybciej by coś z ubezpieczenia wyciągnąć, ale na razie jeszcze czeka
30 marca 2025, 18:32 / niedziela
Bardzo dobrze, że nie sprzedaje,to byłby sabotaż. Przy krótkiej ławce sprzedaż byłaby absurdem. Polska ma 210 mld zł deficytu, USA prawie 2 bln USD. Nikt nie rezygnuje z kosztowych zbrojeń, gdy pojawiają się zagrożenia egzystencjalne. Inne kluby, w czołowych ligach mają deficytu w dziesiątkach milionów euro,mimo to grają z powodzeniem w swoich ligach i Europie. Walczymy o życie, o przetrwanie, o utrzymanie. Sprzedawanie zawodników teraz byłoby jak ścięcie młodej jabłonki zanim zacznie owocować. Piniedzy na dziś ma i nie wiadomo, czy i kiedy będą. Nie widzę przeciwwskazań do nagłej zmiany na lepsze. Jestem jej zwolennikiem. Ale póki co ona nawet nie majaczy na horyzoncie . Wieszanie psów na Urferze nie przyspieszy nadejścia lepszego jutra, z tego się nie wykuje świetlanej przyszłości. Lepsza bida niż anihilacja klubu bądź kolejne pomostowe pseudo rozwiązanie. Lepsze aby było coś niż żeby nie było niczego. Z tego małego coś przy szczęściu i cierpliwości można doczekać się na to duże COŚ, z niczego natomiast niczego nie będzie, z niczego nie stworzy się czegoś. Urfer jest jak medyk szarlatan , podtrzymuje pacjenta podłączonego do respiratora i sztucznego krążenia, ale lepsze to niż miałby odłączyć go od aparatury i zadzwonić do zakładu pogrzebowego. Czekamy na cud, nowy lek, innowacyjną terapię, na to, że pacjent wróci do zdrowia i stanie na nogach. Nic lepszego na dziś nie można zrobić.
30 marca 2025, 18:51 / niedziela
30 marca 2025, 19:03 / niedziela
Wiecie dlaczego wczoraj poczułem się dumny z zielonej? Bo w końcu ( wiele miesięcy za PÓŹNO ) pokazali co myślą o Urferze. Ludzie kochani my z Urferem nie dostaniemy licencji nawet jak się utrzymamy i stąd też te moje że za późno. Ale lepiej późno niż wcale. Dla mnie powinniśmy machnąć bojkot i tyle. Najwyżej spotkamy się na TLG i zaczniemy od nowa. Kibicuje się klubowi niezależnie od ligi itd. A klub to kibice a nie właściciele! Jasne ze marzymy o ekstraklasie / pucharach itd. Ale z takim człowiekiem u sterów nie da rady. Ja jakoś nie wierzę że wszystko co złe jest po mandziarze ( długi itd )…. Ja się nie zdziwię wcale jak Mandziara dalej coś tu ma…
30 marca 2025, 19:10 / niedziela
MarkoLG, jak dla mnie w sedno, Castorp, Misiu67, TECHLG i inni szacowni koledzy jeśli dobrze rozumiem to z braku alternatywy dobrze, że Lechia jest w łapach złodzieja, gołodupca i kłamcy? Panowie przecież musicie pamiętać co o naszym kochanym klubie pisano w efekcie działań Urfera, jak różne szmatławce miały żer ile goryczy musieliśmy łyknąć my kibice, a nie ta ku..a . Brak na tę chwilę poważnego inwestora nie może oznaczać tolerowania całego tego szajsu. Nie chcę z Lechią znowu zaczynać od zera i rozumiem, że wy też nie chcecie, ale na miłość boską nie porzucajmy naszych zasad, naszej moralności tylko dla tego, że na tą chwilę nie widać poważnych inwestorów. I jeszcze jedno, jeżeli przyszedłby podobnie majętny do urfera, ale z normalnym p.r. to śmiem twierdzić, że szybko znaleźliby się chętni sponsorzy i sytuacja wyglądałaby o wiele lepiej niż teraz. Białozielone pozdrowienia
30 marca 2025, 19:29 / niedziela
Myślę, że akcji Zielonej nie należy oceniać przez pryzmat, czy to dobrze, rozsądnie, ...etc. a raczej jako krzyk rozpaczy dokonany w akcie desperacji. Coś jak samospalenie na Placu Defilad. To nie ma skłaniać do oceny samobójcy a wskazać na tych, którzy swoim postępowaniem doprowadzili go do takiego stanu. Niestety dużo zależy od Urfera, jak sobie da radę z ujawnionymi problemami.
Niezależnie od tego jest świat piłki i tej kibicowskiej aury wokół naszej drużyny. One nie muszą poddawać się temu bagienku, które utworzyło się przy zarządzie Klubu. Ja bym się raczej tego trzymał. Nam kibicom jest trochę łatwiej utrzymać fason. Piłkarze mają więcej dylematów. Grać dobrze, dać z siebie wszystko, aby pomóc swemu Klubowi, aby wyszedł na prostą, grać dobrze dla sportu, bo chcę wygrywać, być lepszym i podnieść swoją satysfakcję z prezentowanej postawy piłkarskiej ( i podwyższyć notowania na Transfermarkcie), albo mieć wyj...e na wszystko – nie płacą, ja nie gram, spadniemy i będę mógł rozwiązać kontrakt. Nowy, może nie będzie lepszy, ale może przynajmniej będą płacić.
Co do meczu nie był jakiś wybitny, ale wyszarpaliśmy niezwykle cenne zwycięstwo, co oznacza nie tylko 3 punkty, być może wydostanie się ze strefy spadkowej i jakiś wzrost mentalu? I z tego się cieszmy ! Natomiast to, co odpier... Sarnawski wraz z Kałahurem, to przechodzi wyobraźnię i bezdyskusyjnie kwalifikuje się do zestawu ”Piłkarskie jaja” . Dobrze, że to się tak skończyło.
30 marca 2025, 19:42 / niedziela
Urfer tyle się przejmuje tym, co myślą o nim kibice, co kibice powinni się przejmować tym, co piszą o Lechii szmatławce. Wolałbym, jak każdy, żeby Lechia była w rękach bogatego filantropa, co dodatkowo wspiera sierocińce, funduje biednym dzieciom obiady, uzdolnionym stypendia, a wszystkim się dokoła podoba i jest obiektem powszechnego szacunku i podziwu. A jeśli miałbym wybrać, czy wolę,aby Lechia nie istniała lub grała gdzieś w okręgówce na pastwiskach, co chwały i spelnoru bynajmniej nie przynosi ani klubowi ani kibicom, lub wybrać, żeby Lechia grała w ekstraklasie,a jej właścicielem był tymczasowo choćby i ludożercą, to wolę to drugie. Łatwiej jest zmienić, przeczekać właściciela niż odbudowywać wszystko od nowa ze zgliszy i to bez gwarancji, że po odbudowie trafi się na kolejnego cwaniaka z pustymi kieszeniami.
30 marca 2025, 19:58 / niedziela
No i tu się różnimy Castorp, ja wolałbym zrobić krok w tył jeżeliby to gwarantowało budowę stabilnej zdrowej struktury klubu niż przymykać oczy na każde kurestwo byle być w ekstraklasie. Moja wizja Wielkiej Lechii Naszych Marzeń jest po prostu inna... To nie tylko wyniki, ale cały mechanizm sprawnie działający od ludzi pracujących w klubie, akademię, drużynę rezerw kończąc na seniorach. Za obecnych włodarzy nie widzę najmniejszej szansy na poprawę... Co kto lubi, ale nasza kibicowska brać nigdy nie była wynikowcami, trzymaliśmy się pewnych zasad i standardów...
30 marca 2025, 20:18 / niedziela
@Marko
Kiedyś miałem takie samo 0/1 postrzeganie. Wolałbym je mieć nadal bo łatwiej się żyje. Wiadomo ,że o zielonej co krzyczy co robi decyduje parę osób. Mam do tych osób duży szacunek, tu trzeba mieć predyspozycje, inteligencje, charyzmę. Poza szacunkiem do tych co znam sporo sympatii.
Zawsze mi się wydawało i nadal tak uważam, że kibicowsko właśnie ze względu na tych ludzi Lechia to top.
Z wiekiem człowiek zdaje sobie sprawę, że nic nie jest czarno-białe. Ani kibice ani taki Urfer. A przede wszystkim czas leci w jedną stronę. Kolejne tysiące z nas nie dożyją mistrzostwa jak Lechia padnie. W wieku 30lat o tym nie myślisz, 40-stu, a chuj damy radę, im dalej im więcej przeżyłeś wiesz , że i tak prędzej czy pózniej każdy właściciel będzie chujem, także ten od nas. Zostaje kibicować Lechii ktokolwiek ma w danej chwili udziały.
30 marca 2025, 20:25 / niedziela
To jest wyczynowy, zawodowy sport. i biznes jednocześnie, liczą się wyniki, co stoi, jakie trofea na półkach w klubowym muzeum, kto jest rozpoznawalny, ceniony i podziwiany szeroko w świecie. Działają mechanizmu jak w świecie polityki i geopolityki, które nie mają wiele wspólnego z moralnością, bo nagradza się skuteczność, a nie frazesy. Zrobienie kroku w tył niczego nie gwarantuje. Trzeba atakować i iść do przodu, choć będą ofiary i moralistom nie będą to wsmak. Potrzeba sprawnej struktury, co będzie działać, robić wyniki, wygrywać w realizacji z najlepszymi, a nie mieć słuszność. To nie TKKF, UKS, szkółki młodzieżowe, gdzie wartości należy wpajać i nimi żyć. To rywalizacja w środowisku konkurencyjnym, gdzie w grę wchodzą wielkie pieniądze, wielkie ambicje, wielkie układy,a wszystko to funkcjonuje schowane pod mgiełką fair play i innych szczytnych zasad. Hipokryzja i bzdury. Ekstraklasa jest jak bal carskiej arystokracja, często amoralnej i powierzchownej, gdzie się należy pokazać, gdzie robi się interesy, podejmuje decyzje. Nikt nie odmawia carskiemu zaproszeniu , chyba tylko idiota, kierując się zasadami. Inne zasady obowiązują kibiców,a innymi musi kierować się właściciel klubu. On ma mieć sukcesy, a zasady wtedy, gdy w odnoszeniu sukcesów nie przeszkadzają.
30 marca 2025, 20:26 / niedziela
Pytanie do decyzyjnych - czy macie kasę (jakikolwiek realny plan) na spłatę Urfera?
Jeżeli nie, to wczorajszy heppening (i każdy następny) można traktować jako żart.
30 marca 2025, 20:29 / niedziela
Nie zgodzę się z tym kompletnie, rozumiem, że w czasach komuny też byś oddał Lechię resortowi byle tylko były wyniki? Lechia to coś więcej niż wyniki... Pamiętam bardzo dobrze czasy T29, kiedy za młodzika nie było cieplej wody po treningu. Żal patrzeć jak klub budowany od zera jest niszczony przez kolejnego szmatławca. Tylko w porównaniu nawet do tej szmaty mandziary... Jego było 'stać' na parę sezonów... Zostawił zgliszcza ale nie po jednym sezonie...
30 marca 2025, 20:38 / niedziela
Castorp
Odnośnie tych ewentualnych pastwisk i splendoru
Tęsknisz za splendorem? Jeśli tak , daj Boże zdrowie
Pastwiska?...Wiesz co Staram się nie cofać do tyłu Moja córka często mi zarzuca że jestem mało reformowalny , ten nie technologiczny
Pastwisko dla mnie i mojej ukochanej Lechii to nie jest coś czego się wstydziłem , a jakby będzie trzeba miałbym się wstydzić...
Jak mawiał klasyk Był czas przywyknąć
Lechia może nie grać w europejskich pucharach , bo pewnie tak to sobie wymarzyłes I pewnie każdy z nas
I ok
Ale sądzę , że , bez patosu
Jak będzie potrzeba , to bynajmniej ja , na to pastwisko i brak splendoru się nie obrazę
Cóż...trudno Życie kibica Lechii nigdy nie było łatwe ale jest według mnie , jedyne w swoim rodzaju
30 marca 2025, 20:39 / niedziela
Kwestia zasad moi mili. Pamiętajcie - najgorzej to widzieć w lustrze k…. Zasady, uczciwość to coś co zawsze było kojarzone z Lechią Gdańsk! Gdzie najwięksi przeciwnicy zawsze mieli do Nas szacunek. Czasami lepiej być biednym i szczęśliwym a nie udawać będąc przykładowo Amica że jest się Lechem. Sorki
30 marca 2025, 20:42 / niedziela
Nie kolego! nie zrozumiałeś. Samo porównanie Urfera do komunistów jest nie na miejscu. I nie. Nie mam ciśnienia na wyniki za wszelką cenę, ale też nie będę robił z siebie debila by ktoś przejął Lechię za grosze nie mając ku temu zaplecza, tylko po to by ją ojebać i zarobić miliony grube. Co mnie obchodzi kogoś interes. Obchodzi mnie interes klubu. Pokaż plan b od a do z to powiem Urfer wypierdalaj. Nic nie jest czarno-białe
30 marca 2025, 20:42 / niedziela
Za komuny wszystkie kluby były resortowe. Lechia była pod resortem budownictwa. Niestety syficzny to był resort, stąd zimna woda pod prysznicem. Inni trafili lepiej: górnictwo, koleje, przemysł ciężki, hutnictwo albo wojsko czy policja. Wszystko to było pod kontrolą komuny, jak każdy przejaw zorganizowanego życia publicznego (z wyjątkiem KK). Politruk z budowlanki miał mniejszej przebicie niż generał w klubie wojskowymi. Ale czy ty naprawdę myślisz, że kiedyś wszystko było normalniejsze i moralniejsze, ustawianie meczy, kupowanie sędziów i mnóstwo innych patrologii. Kiedyś decydowały dojścia, znajomości, teraz głównie pieniądz.
30 marca 2025, 20:53 / niedziela
W tym sedno, po co zarżnąć chorą krowę, co mało daje mleka, chudą kurę co znosi małe jaja. I co dalej. Z czego zrobić skromne śniadanie, co podać na stół zgłodniałej dziatwie. Nadzieję? Frustrację? Zasady?Dziękuję za takie kaloryczne eko dania, i za kroki w tył na zielone łąki i za przejście na żywienie się szczawiem i mirabelkami, na szukanie grzybów po lesie , zwłaszcza w środku zimy.
30 marca 2025, 20:56 / niedziela
To decydujcie się bo nie wiem czy wyjebać karnet czy nie...tylko mącicie człowiekowi w głowie.
Kiedyś wszystko było proste my Lechisci i cala reszta świata...dziś zwolennicy różnych opcji, Lechia Urfera, TLG...zaczyna mnie to wkurwiać bo wychodzi, ze emerytura zamiast na zwiedzaniu europejskich stadionów zejdzie na pastwiskach...ale wesołe jest życie staruszka kurwa
30 marca 2025, 20:56 / niedziela
Bycie kibicem Barcy gwarantuje dużo pozytywnych doznań. Dla mnie Lechia to więcej niż sukcesy Barcy. Dlatego wolę biednie a uczciwie a nie nazywać oszusta jako zbawiciela tymczasowego. Sorry kwestia zasad:
30 marca 2025, 21:00 / niedziela
@Edwin
Ale to właśnie zrobił Urfer kupił za grosze nie mając zaplecza... Tak jak ktoś napisał niech przyjdzie nawet osoba z podobnym portfelem ale z czystym PR i pomysłem na klub a nie pierdzielenie o budowie polskiego Feyenoordu nie mając grosza przy dupie. Niech szwajcarski dobrodziej powie 'Sprzedaję' a opcje się pojawią. Nie stać tego klauna na utrzymanie pierwszej drużyny więc jak tu mówić o budowaniu całej reszty. Niszczenie tożsamości klubu poprzez zwolnienia ludzi pracujących w Lechii od dziesięcioleci też jest ok dla Was ? Oczywiście nic nie jest czarno białe ale w tej całej degrengoladzie urfer przebił mandziare po stokroć.
30 marca 2025, 21:04 / niedziela
@d.g zjebany dzień mam za sobą, a mnie rozśmieszyłeś. Szacun. Zawsze Cię lubiłem ale teraz podwójnie, się uśmiałem, dzięki
@jozin jebać Barcelonę, my Lechia. Kto nie był oszustem od 15lat ostatnich?
30 marca 2025, 21:09 / niedziela
@marko w cuda wierzysz, że on taki zakochany, że nie na sprzedaż? Oferty są śmieszne i gra zielonej na zbicie ceny w jednym kierunku. Na moje i ile wiem to nie zadziała, odwrotny efekt.
Była opcja po Madziarze, ale tu ryzyko za duże to już wtedy tak bardzo nikt Lechii ratować nie chciał, dlaczego?
30 marca 2025, 21:16 / niedziela
Odpowiedź prosta, tu są takie długi, że nikt normalny tu nie wejdzie. Kilkadziesiąt milionów złotych to nie jest coś, co od tak można sobie spłacić
30 marca 2025, 21:19 / niedziela
Nikt nie chciał zapłacić dużych pieniędzy, bo był świadomy syfu pozostawionego przez mendę aż tu przyszedł majętny Szwajcar który chciał zaoszczędzić na audycie i uwierzył mandziarze na słowo o wysokości zaległych zobowiązań, a później gadki o trupach z szafy - profesjonalizm pełną gębą... Nawet jakby Brański to przejął to idę o zakład, że tak szybko byśmy do ekstraklasy nie wrócili ale na pewno byłoby to zrobione z rozwagą i stabilnie. Potencjał sponsoringowy Brański miał o wiele wiele większy niż szwajcarski czarodziej. To, że zachował się jak pizda po przegranej licytacji chluby mu nie przynosi, ale osobiście żałuję, że wtedy 'MADA' weszła do gry.
30 marca 2025, 21:23 / niedziela
To są spekulacje. Wspomniałeś o komunistach, a chcesz człowieka który cytuje "zachował się jak pizda". Dlatego dla mnie to jest koniec tematu tej pizdy i dlatego mimo że Urfer jest zjebem i nie zrobił audytu a ta "pizda" mu podstawiła haka, to na pierwszym miejscu Lechia! chuj z nimi
30 marca 2025, 21:25 / niedziela
Pewien zacny grabarz w Petersburgu zrobił krok w tył i wpadł do świeżo wykopanego grobu. Prawda, nie był on zbyt trzeźwy. Ale też pił za swoje, ciężko zarobione uczciwą pracą kopiejki. Ocknął się w dole i tak sobie myśli. Pośpię trochę, nieboszczykowi miejsce ugrzeję, a i gorzałka z głowy odparuje. Takoż i zasnął snem sprawiedliwego. A śniło mu się, że był na carskim balu i tańczył z córką gubernatora. Takie piękne miał marzenia senne. Nagle zerwał się wiatr i lunął deszcz ulewny. Na próżno chwytały rozdygotane ręce grabarza rozmokłe i śliskie ściany grobu próbując wydostać swego właściciela na górę. Wody przybywało z każdą minutą, a sił grabarza ubywało. Tak i utonął nieborak. A morał z tej historii jest taki, że lepiej nie robić kroku w tył, nie schodzić pod ziemię. Lepiej niedyspozycję przeczekać na górze. Pod ziemią, na dole można i snów doznawać pięknych, lecz na co one komu zdadzą się, gdy nadejść mogą nieprzewidziane okoliczności.
Zawsze lepiej być już na górze od razu niż piąć się z mozołem czepiając się śliskiego błota, bez pewności powodzenia, gdy bezlitosna woda zalewa oczy, usta, na końcu płuca. Schodzenie w dół jest dobre dla nieboszczyków.
30 marca 2025, 21:26 / niedziela
Nie grac z "pizdą" do jednej bramki
30 marca 2025, 21:28 / niedziela
Będę się powtarzał - kwestia zasad / wychowania i tego co dla kogo jest ważne
30 marca 2025, 21:29 / niedziela
Pewien Syzyf z rozwagą i stabilnie pchał kulę pod górę. Zesrał się z wysiłku i dobrych chęci, lecz nie powiodło mu się najlepiej.
30 marca 2025, 21:31 / niedziela
Oczywiście jest to gdybanie, dopóki nie pójdzie w świat info, że Lechia jest na sprzedaż to możemy tylko spekulować co będzie. Na razie Szwajcar zastrzega się że nie chce sprzedawać więc myślisz, że ktoś przyjedzie z tirem zielonych by nakłonić go do zmiany zdania ? Żeby było jasne - teraz Brański jest u mnie również spalony, ale w tamtym czasie uważam że byłaby to lepsza opcja.
30 marca 2025, 21:31 / niedziela
Zasady są dobre, ale sukcesy jeszcze lepsze.
30 marca 2025, 21:32 / niedziela
@jozin czyli dla Ciebie Jadczaki ,Brańskie to ok? Lepsze od Urfera? Dla mnie nie
30 marca 2025, 21:35 / niedziela
@Marko widzę w Ciebie siebie sprzed 10lat dlatego bardzo Cię szanuje, Musimy na żywo pogadać.
30 marca 2025, 21:37 / niedziela
Edwin. Nie ! Nie są lepsi. Wiesz w dupie mam czy gramy w ekstraklasie czy w 4 lidze. Ja naprawdę przerabiałem to już i jasne że nie wrócimy jak kiedyś udając kibiców Gedani itd. Ale panowie nie umiem udawać że deszcz pada jak ktoś na ciebie pluje. Urfer to taki Ptak z czasów dawnej Lechii, ŁKS , Pogoni. Wówczas też mało ludzi było za zmianami. Tez marzę o wielkiej Lechii ale ta wielkość musi być budowana nie na podstawie pozycji w tabeli i lidze ale na Nas!!!
30 marca 2025, 21:38 / niedziela
Widzę w Tobie a nie w Ciebie, szanować trzeba nasz język, przepraszam
30 marca 2025, 21:39 / niedziela
Wow Castorp... Jeżeli sukcesy są ważniejsze od zasad to nic tylko pogratulować wartości życiowych
30 marca 2025, 21:42 / niedziela
Dla mnie to forum to ostatnia oaza normalności. Jak ktoś żyje na facebookach, tik tokach i twiterach, ma zjebany obraz świata. My rozmawiamy jak kiedyś, jak normalni ludzie na argumenty. Dlatego myślę, że warto się spotkać na żywo