Gdańsk: wtorek, 9 czerwca 2026

Legia Warszawa - Lechia Gdańsk, pon. 21.04.2025 g. 17:30

strona 1/1

19 kwietnia 2025, 09:20 / sobota
Nec temere nec timide! Nawiążmy do najlepszych występów na Łazienkowskiej. 3-1 dla Lechii, Bobcek, Kapic, Mena.
Biało-zielonych świąt Bracia!
19 kwietnia 2025, 12:33 / sobota
W 2010 roku bodajże był taki mecz w warszawie gdzie Lechia nogami Buvala, Nowaka i Wołąkiewicza rozbiła legie w pył. Nikt na to nie liczył, nikt się nie spodziewał! Może nie 3:0 ale skromne 1:0 po fatalnie wykonanym karnym przez Mene biorę w ciemno.
19 kwietnia 2025, 13:43 / sobota
Miałem okazję być uczestnikiem wyjazdu na ten pamiętny mecz.
Z Gdańska ruszyła kawalkada bodajże 17 autokarów,pamiętam nasz znakomity doping na trybunach-drugiej połowie prawdziwa "korba"wśrod biało zielonych flag na kijach,no i wynik,który przeszedł nasze najśmielsze oczekiwania...
Humorów podczas powrotu nie zepsuła awaria jednego z autokarów.Fajne chwile.
A co do poniedziałku?Chciałbym aby nasi dali z siebie wszystko i wywieźli z Warszawy jakąkolwiek zdobycz punktową.
Szczęśliwych Świąt Wielkanocnych Wszystkim.
19 kwietnia 2025, 14:42 / sobota
Tylko zwycięstwo i zgotujmy cwelicy prawdziwy lany poniedziałek. Cwelka wymęczona po śmierdzielach z londynu, więc 2:0 dla nas. TLG
19 kwietnia 2025, 14:51 / sobota
B. Rzadko prognozuję wyniki. Po prostu to dla mnie nieodgadniona przyszłość, ale wtedy przed wyjazdem do warszawki ja byłem po prostu przekonany, że wygramy i to 3 do 0. Nie wiem dlaczego. Tak jednak było. Oby i teraz był to dla Ległej łany poniedziałek. Nie mam jednak tego przeczucia.
19 kwietnia 2025, 17:46 / sobota
3 punkty dla Nas po dobrej walce na boisku! Szacun dla ekipy wyjazdowej niezmiennie. A My swoje! Wesołych Świąt Wielkanocnych dla wszystkich Lechistów.
19 kwietnia 2025, 18:59 / sobota
Legii pozostanie tylko elegia po batach które od nas dostaną.
21 kwietnia 2025, 12:54 / poniedziałek
Fajne meczycho się szykuje ! Trener ma do dyspozycji wszystkich zawodników :)
Nie ma co się oszukiwać, jedziemy do Stolicy po zwycięstwo !!! Zagrajmy dobry mecz i przywieźmy cenne 3 pkt do Gdańska.
21 kwietnia 2025, 18:20 / poniedziałek
Podobno ktoś narzekał na Sarnawskiego.
21 kwietnia 2025, 18:20 / poniedziałek
Tak spierdolić ogromny wysiłek w ostatniej sekundzie 1 połowy potrafimy tylko my. Kurwa Legia nie miała pół okazji i strzeliła gola z dupy...
21 kwietnia 2025, 18:23 / poniedziałek
Kałahur kiedy Ty chlopcze zaczniesz chociaż próbować przeszkadzać rywalom?! Bierny-mierny! Mena jest strasznym samolubem! A do tego nie bierze udziału w pressingu! Bobcek i Piła to tytani pracy! Biegają za dwóch a Mena stoi. Z taką grą to my jesteśmy czołową ekipą ekstraklasy! Już to kiedyś pisałem, ze z taka gra to spaść nie mozemy... potem przyszedl nastepny mecz i zagrali jak orkan rumia. Dzis jest dobrze! Carver z Blackwellem co trzeba skorygują i gramy o pełna pule.
21 kwietnia 2025, 18:24 / poniedziałek
Ajajjaaj , kurde wielka szkoda, że daliśmy sobie strzelić takiego farfocla. Ciężko ocenić czy nasz bramkarz mógł się zachować lepiej. Nie ma co się podłamywać ! Legia jest dzisiaj do jebnięcia , grajmy swoje i powinno być dobrze.
21 kwietnia 2025, 18:24 / poniedziałek
Legła słaba niesamowicie i można było ją dobić w 1 połowie a mimo tego właściwie sami sobie strzelamy bramkę w doliczonym czasie.Krew mnie zalewa jak widzę taką nonszalancję w grze.
21 kwietnia 2025, 18:25 / poniedziałek
My też za wiele okazji nie mieliśmy. Gramy swoje, swoje strzeliliśmy, swoje tradycyjnie zawaliliśmy. Żaden wynik mnie nie zaskoczy, chociaż wiadomo jaki się marzy.
21 kwietnia 2025, 18:45 / poniedziałek
Kałahur znowu!!! Brawo Weirauh bo kalahur prawie wziął udział przy czwartym straconym golu z rzędu! Grajmy Wójtowiczem! Ileż można.
21 kwietnia 2025, 18:46 / poniedziałek
Jprd ale ten Kałahur jest cieniutki, co mecz się chłopa czepiam ale chyba nie bez powodu.Panowie budzimy się !!!
21 kwietnia 2025, 19:12 / poniedziałek
Nikt nie che komentować przed końcem, tyle Lechia nauczyła
21 kwietnia 2025, 19:27 / poniedziałek
Dwóch obrońców i bramkarz idzie do piłki i pada bramka. Parodia jakaś.
21 kwietnia 2025, 19:27 / poniedziałek
Kurwa nie wierzę…
21 kwietnia 2025, 19:28 / poniedziałek
Witaj I ligo. To juz koniec złudzeń
To jest k*rwa dramat... W każdej połówce tracą frajerskie bramki w doliczonym. Tak się nie da uratować ligi.
Kurwa mać! przepraszam ze w Święta. Ja pierdole, kurwa mać
21 kwietnia 2025, 19:29 / poniedziałek
Kurwa to się nie dzieje...strasznie żal chłopaków bo walczyli heroicznie o punkt chociazby Weirauch dwa oblicza dzisiaj...
21 kwietnia 2025, 19:29 / poniedziałek
Kałahur to 12 zawodnik legi!! Pieprzony kretyn!! Wszystkie sytuacje legi w tym meczu po jego błędach! MIERNOTA! W 95 minucie moze zrobic z pilka wszystko a pozbywa sie jej w taki sposób, ze genialny w tym meczu tsarenko nie ma szans jej utrzymać. Mógł zrobić wszystko, pomógł legi. Wojtowicz za Kałahura koniecznie!
21 kwietnia 2025, 19:32 / poniedziałek
Piła dzisiaj momentami poziom reprezentacyjny! Kapic, Zhelizko bardzo dobrze! Doskonała zmiana Tsarenki który nie dość, ze ratował barana kałahura to jeszcze rwał do przodu. Fatalny wolny fatalny Viunyk, słaby Khan. W kwestii Meny zmieniam zdanie bo kawał zdrowia zostawił ale co z tego jak kałahur to pieprzony sabotażysa! Leń i pozer!
21 kwietnia 2025, 19:32 / poniedziałek
Nie ma co po nich jechać, bo są tak samo rozwaleni jak my. Ale nie, jeszcze nie spadliśmy!!! Koniec, kurwa, kurtyna i jedziemy dalej
21 kwietnia 2025, 19:33 / poniedziałek
Weirauch niech już nie wychodzi więcej w 1 składzie. Oddany mecz kurwom po 2 szmatach. Karnego tego pajaca z wąsem to inwalida by obronił więc to żaden wyczyn.
21 kwietnia 2025, 19:35 / poniedziałek
Profesor Kapic znów dał takie ciasteczko z kremem do Bobcka, wystarczyło to strzelić...A tak niech to chuj strzeli, to może być kluczowy punkt którego zabraknie.
21 kwietnia 2025, 19:36 / poniedziałek
Żal chłopaków. Tak, wiadomo, styl nie daje punktów. Ale dali serducho. Po prostu jest mi ich żal.
Zostały 4 drużyny w walce o 1 miejsce dające utrzymanie. Będzie walka do ostatniej kolejki. Niestety tzw. "głębia składu" nie będzie naszym atutem....

Ale w sumie czym my się emocjonujemy. I tak po tym sezonie przerzucamy się na 4 ligę. Niezależnie, czy będziemy na 15, czy na niższym miejscu po tym sezonie. Tak przeczuwam.
21 kwietnia 2025, 19:36 / poniedziałek
Zobaczcie na twarze zawodników, dali maxa, zawsze nam o to chodziło, więc kurwa przestańcie obrażać Miłosza który ma talent na 2ligę, sam się nie wystawia i innych bo jestem wkurwiony ale i dumny z ich postawy
21 kwietnia 2025, 19:37 / poniedziałek
Ech, szkoda.
Szkoda wyniku, tego ich wysiłku.
Były sytuacje, które trzeba wykorzystywać... A już był choć ten remis na wyciągnięcie ręki, to na koniec jakiś młody patyczak z trzema daje sobie radę. Wkurzająca bezradność.
21 kwietnia 2025, 19:38 / poniedziałek
Kałahur to jedno ale to co odpierdala Ollson to jest kurwa dramat. Jakby coś brał przed meczem.
Ostatni gol to jego zasługa przy wydatnej pomocy Planny i Weiraucha. Trzech chłopów dało sie przepchnąć małolatowi.
Taki to los kibica - tydzień temu radość z wygranej w ostatnich minutach dziś na odwrót.
To był nasz dobry mecz ale grając praktycznie bez zmian i mając w szeregach kilku sabotażystów trudno było uzyskać korzystny wynik. Bobcekowi ta sytuacja z koncówki będzie się sniła bo zaraz po tym poszła akcja i gol na 2:1...
21 kwietnia 2025, 19:40 / poniedziałek
Kałahur to gra dlatego że wielki gwiazdor Conrado, do którego klub wyciągnął rękę w potrzebie, jako pierwszy stąd spierdolił, więc dajcie mu trochę luzu.
21 kwietnia 2025, 19:40 / poniedziałek
Jak slaby musi być Wójtowicz....
21 kwietnia 2025, 19:42 / poniedziałek
Szkoda , żal nie wykorzystanej akcji na 1 do 2 przez Bobcka… dali z siebie maxa.. walka była … jeszcze 5 meczów.. trzeba walczyć..
21 kwietnia 2025, 19:42 / poniedziałek
Dramat kurwa jego mać…!
A ta nasza czarna małpka znowu zaczyna częściej machać kończynami i strzelać fochy niż grać w piłkę.Znamienna byla jego postawa po straconej drugiej bramce i rozpoczęciu gry od środka.Pierdolony obrażalski leń bez ambicji.
21 kwietnia 2025, 19:47 / poniedziałek
@corney po co te farmazony, skąd je bierzesz? 1 do 1 biorę zakład że jeżeli się utrzymamy to zagramy w ekstraklasie. Takim tokiem rozumowania to ręcznik rzucić
21 kwietnia 2025, 19:48 / poniedziałek
A ja dzisiaj na spokojnie. Robili co mogli. Starali się. Nie wyszło. Są zdecydowanie za słabi na ekstraklasę. Potrzeba w tym składzie niewielkich rotacji i była by drużyna na spoko środek tabeli. Gołodupiec nie wzmocnił i taki mamy efekt. Trzeba pochwalić za walkę. Ja już jestem pogodzony z każdą opcją. I teraz tylko kibicuję. To nie piłkarze zjebali sezon, tylko gołodupiec. Kibice zrobili i robią co mogą. Piłkarze też na miarę ich umiejętności. Trzeba powiedzieć, że walczą bo widać to prawie w każdym meczu.. Gramy do końca. TLG
21 kwietnia 2025, 20:04 / poniedziałek
rynio61 podziwiam Twój spokój. We mnie się gotuje z wielu powidów. Krawaciarze z dużą częścia składu na trybunach, osłabieni po meczu w Londynie i przez dużą część meczu bez pomysłu. Lechia broni rzut karny, fartownie nie wpada swojak Olssona a Lechia pozwala sobie strzelić gola w ostatniej minucie meczu. Nosz kurwa jak tu można być spokojny?
21 kwietnia 2025, 20:06 / poniedziałek
Szkoda tego meczu, przy odrobinie szczęścia mielibyśmy zgoła odmienne nastroje. Niestety z naszą formacją defensywną to wszystko jest możliwe. Gdy przód nie strzela jak dzisiaj Bobcek to mamy co mamy. Ustawienie przy drugiej bramce to skandal. Zostało 5 meczów - 9 punktów da utrzymanie, margines błędów kurczy się. Zapomnieć o tym meczu i pełen fokus na nadchodzących spotkaniach
21 kwietnia 2025, 20:07 / poniedziałek
@edwinsopot, masz rację, jeszcze nic straconego. Panowie lekko nie jest, ale nie jest beznadziejnie. Dajmy wsparcie chłopakom, bo walczą, gdyby odpuścili mecz pierwszy bym ich j..ał, ale zostawili serducho. Tak jak ktoś napisał, tydzień temu w ostatniej minucie gol i trzy punkty, dziś niestety zero, choć naprawdę było blisko trzech, a przynajmniej jednego. Bobcek mógł być znowu bohaterem, ale nie wyszło, trudno. Głowy do góry, bo jeżeli tak będą walczyć do końca to spokojnie mogą uzbierać 12 punktów. Niezmiennie, Urfer co? Wy...laj.
21 kwietnia 2025, 20:13 / poniedziałek
Nie każdy skuma, ale to była Lechia moich marzeń tak jak tydzień temu, obojętnie gdzie i o co grają., taką drużyne chce oglądać. Wbijam w obowiazki i wracam na stadion, by im pomóc
21 kwietnia 2025, 20:14 / poniedziałek
Walczyli twardo, ale brakowało tych sytuacji co ich nie wykorzystali. Zasłużyli zdecydowanie na więcej! Pierdolonej ległej to ci sędziowie pomagają jak mogą. Wkurwiłem się bo było 3 pkt spokojnie do wzięcia, mogli to zrobić.
21 kwietnia 2025, 21:23 / poniedziałek
Fajny mecz….. niestety niewykorzystane sytuacje zemściły się i tyle. Zawsze twierdziłem że kładzenie się na murawie i udawanie że ma się kontuzje to czyste kurestwo aby urwać minuty. I dziś te urywanie się nie udało. Kalahur to razem z sezonienko nie łapaliby się do podawania piłek w 78 lidze peruwiańskiej jeśli taka istnieje. W sobotę jedziemy z Piastem itd
21 kwietnia 2025, 21:56 / poniedziałek
No tak, Miłosz i Kacper winni. Brawo ty
21 kwietnia 2025, 22:17 / poniedziałek
Kalahur to pomyłka jak i sezonieko.. jeżeli jest inaczej to sorki ale na szachy polecam się przerzucić
22 kwietnia 2025, 07:33 / wtorek
Panowie piłkarze dziękuję za walkę, ochrzan za porażkę zapierdalać w następnym meczu tak samo tyłko wynik proszę o wygrany.
Tak patrząc to mecz z Ległą to zawalony przez niestety bramkarza ( nikt mnie nie przekona że dosrodkowanie lecące przez przedpole bramkarskie to nie piłka bramkarza,2 bramka bramkarz wychodząc na piastkowanie to ma być pewien że ja wybije) .Druga rzecz Kałachur wszyscy na niego jadą ale wciąż gra czyli nie ma lepszego w jego miejsce,Khan daje ostatnio dużo mniej pomocy niż kiedyś zarówno do ataku gdzie bez podłączania się Kałachura wogole traci większość piłek a do pomocy w obronie to częściej Khan często angażuje się na środku niż boku strony,porównajcie powroty do obrony Khana i pomocy Kałachurowi a powroty kolumbijczyka który jeśli powracał do obrony to bronił swojej strefy wspomagając Piłę. A ogólnie niestety gramy składem 12-13 graczy przy dobrych wiatrach i jak przeciwnik robi po te 5 zmian to ma zawszę przewagę i pod koniec siłę .
Ale dość marudzenia wszyscy na Piasta pierdolnac ich 3-0 ,potem scyzoryki i kopalnię i będzie gites.

1

Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.680