Gdańsk: wtorek, 9 czerwca 2026

BKS Lechia Gdańsk - Piast Gliwice 26.04 sob 14:45

strona 1/1

23 kwietnia 2025, 13:37 / środa
Już w najbliższą sobotę kolejny z finałów. Nie ważne jak ale 3 punkty to obowiązek. Nie będę narzekał że Kalahur, Maksio czy ktoś tam. Mają zeżreć trawę aż się pozygaja po meczu. Nie ma co patrzeć na komisję ligi / bo i tak wyjebia nas do którejś tam ligi. Jebac Urfera
23 kwietnia 2025, 14:16 / środa
No ja akurat wymienionych - Kałahura I Chłania - to bym już nie wpuścił do pierwszego składu, bo już straciłem do nich cierpliwość. W zamian bym dał Carenkę na skrzydło i młodego Bajkę na lewą obronę (ani to nie jest mecz z niesamowicie jak mocnym zespołem Żeby się spalił, a gorzej od Kałahura raczej nie zagra, ale pewnie i tak go zostawią do niedzielnego meczu w u19, także może nawet Wójtowicza bym na lewo dał).
23 kwietnia 2025, 15:25 / środa
Carenko kilka razy dał dobrą zmianę więc powinien wyjść w pierwszym składzie. Chłań lub Wiunnyk na ławkę.
23 kwietnia 2025, 16:11 / środa
Chłań na ławkę...on ostatni dobry mecz zagrał w 1 lidze.
Tylko wygrana liczy się...z Piastem w meczach o utrzymanie na ogół szło nam bardzo dobrze.
23 kwietnia 2025, 21:38 / środa
Chłan z ławki od 60 minuty! Tsarenko od pierwszych. Kałahur najlepiej niech do fan zony pójdzie z dziećmi kopać balony czy coś. Dla dobra drużyny. Wójtowicz do gry! Olsson jest od jakiegos czasu zagubiony tak, ze nawet Plana wyglada przy nim jak profesor. Może jednak Chindris? Koncentracja i zaangażowanie jak przez 44 minuty z krawatami i mamy 3:0 do przerwy.
24 kwietnia 2025, 14:07 / czwartek
Podobno piłkarze są z pensjami na zero w tym momencie (czyli że dostali wszystko co mieli dostać)
Czy to ich zmotywuje na najbliższy miesiąc? Ja liczę że tak
24 kwietnia 2025, 14:42 / czwartek
Myć i wszystko jasne...
25 kwietnia 2025, 07:27 / piątek
No to jak piłkarze mają wyrównane pensje to w tym wypadku musi być 3 punkty, a i więcej zrobią. Tylko zwycięstwo! Po utrzymanie! Lechia to MY, czyli kibice.
25 kwietnia 2025, 10:27 / piątek
Pociągów nie będzie bo na gapę jeździli a nie za 9 zeta….. Urfer wypierdalaj
25 kwietnia 2025, 10:51 / piątek
I słusznie bo czemu klub ma niby płacić za pajaców którzy wbijają na krzywy ryj do skmki. Niech jeżdżą komunikacją a jak ich nie stać niech zasuwają z buta. Opcji jest cała masa, stadion nie stoi gdzieś za miastem gdzie nie ma możliwości dojazdu na własną rękę.

W tym przypadku brawa dla Urfera za decyzję.
25 kwietnia 2025, 11:14 / piątek
Tylko że przystanek jak i linia kolejowa powstała właśnie tylko dla obsługi stadionu. Przez wiele lat nie było z tym problemu. W interesie klubu / miasta utrzymanie tego sposobu komunikacji to powinien być priorytet. Prawda jest taka że część ludzi bardzo ceniła sobie ten środek dotarcia na stadion. I jeżeli zależy na frekwencji itd ( choć wiele osób odpuszcza ) to pociąg był kluczem do tego aby ją zwiększać. I nie idzie to o 9 zeta a o wizerunek itd. A urfer to na nic nie ma siana. Dobrze że trawnik ma kto kosić
25 kwietnia 2025, 16:49 / piątek
A wizerunek miasta .Przecież to miasto ma głównie zapewniać komunikację. A u nas jak jest mecz to np. tramwaj albo jedzie 1 szt co 40 minut albo nie ma ich w ogóle. Np w Niemczech to miasta specjalnie zwiększają przepustowość komunikacyjna licząc w założeniu że im szybciej rozbije się kibiców w mniejsze grupki podróżujące do domu tym jest większe prawdopodobieństwo braku rozruchów i innych ekscesów.
25 kwietnia 2025, 16:59 / piątek
Linia kolejowa do stadionu/Brzezna od dawna była solą w oku miasta, do której musi/musiałoby dopłacać, przypomnieć należy że na Euro niejaki Adamowicz twierdził ze dojazd na stadion zapewnia wyłącznie tramwaje i autobusy, dopiero UEFA wymusiła połączenie kolejowe
25 kwietnia 2025, 18:03 / piątek
Dzisiaj dwa ważne dla nas mecze. Puszcza paprykarze i Raków Śląsk. W jednym interesuje nas, jeśli myślimy o utrzymaniu wygrana Pogoni w drugim Rakowa. Niestety do takiej sytuacji doszło. Ale faktycznie musimy zwyczajnie sami wygrywać, a nie patrzeć, że ktoś inny dla nas zagra. Ja stawiam że wygramy i to konkretnie 3:0. Bramki strzelą Bobczek, Viunnyk i Kapicz. Oczywiście jeśli nasza obrona przestanie odwalać takie numery jak zawsze i napastnicy nastawili swoje celowniki dokładnie. Niezmiennie gołodupiec wypierdalaj. A kibice jeśli chcą dojechać na mecz niech płacą. A nie, że klub ma im sponsorować dojazdy na mecz. TLG
25 kwietnia 2025, 19:19 / piątek
Tymczasem Puszcza prowadzi 4:2, strzelając 3 gole po przerwie w jakieś 10 minut. Koszmar, jutro musimy wygrać!
25 kwietnia 2025, 19:34 / piątek
Nie jest ważne jak, jutro muszą być 3 punkty.
Wiara niezachwiana.
25 kwietnia 2025, 23:36 / piątek
Mam podobne przeczucie, tylko moje to 2:0, Bobcek i Wjunnyk
26 kwietnia 2025, 13:32 / sobota
Czeka nas trudny mecz i aby go wygrać musimy zagrać naprawdę dobrze.
3 pkt potrzebne niczym tlen.
Do Boju Lechio !
26 kwietnia 2025, 14:45 / sobota
Oby jebany Myć nie zafundował nam czerwonej kartki tfu tfu ,to pamiętliwy typ z wybujałym ego .
26 kwietnia 2025, 15:34 / sobota
Co prawda to dopiero przerwa, ale ma się tę czutkę ;p
26 kwietnia 2025, 15:41 / sobota
Szybki meldunek! Dla mnie to najważniejszy mecz sezonu, człowiek cały tydzień chodził jak na szpilkach a mimo to frekwencja nie powala. Przykre, gdzie szukac przyczyny? A co do meczu to widać, że przelewy doszły, Mena pracuje w defensywie aż miło! Musimy coś jeszcze dołożyć najlepiej na początku drugiej połowy bo przy takiej intensywności końcówka bedzie ciężka a zmiennikow brak. Musze dalej pastwic się nad młodym Kałahurem bo w 14 minucie jego typowa bierno-mierna postawa powinna nas kosztować gola kiedy zapomniał, ze krył rosołka. Brawo Weirauh za ratunek!
26 kwietnia 2025, 15:44 / sobota
Ale piękny wynik do przerwy. Oby tak dalej, ewentualnie mogą podwyższyć na 3:0. Będzie to dość konkretny krok do utrzymania.
26 kwietnia 2025, 15:49 / sobota
Plum trafione!
Ja jeszcze dorzucę że jedna wsadzi Mena
Podoba mi się jazdą na dupach chłopaków, nie ma straconych piłek, koniecznie teraz po przerwie dobić bramka albo dwoma, żeby pod koniec spokój nastał
Tylko Lechia!
26 kwietnia 2025, 15:50 / sobota
To co zrobił Viunyk z Czerwińskim klasa! Jebnąć trzecią bo ostatnie pół godziny może być ciężkie.
26 kwietnia 2025, 15:51 / sobota
Fajna gra w I połowie. Tylko niektóre straty w środku bolą. Dobrze, że jeszcze bez konsekwencji. Lechia broniąc się powinna atakować, o ile starczy sił.
26 kwietnia 2025, 16:41 / sobota
Cała drużyna zagrała dzisiaj dobrze i z wielką determinacją. Brawo.

Kolejne świetne wejście Nojgiego i tak jak był tutaj przez większość sezonu jechany za słabą grę dzisiaj zasługuje na pochwałę.
26 kwietnia 2025, 16:47 / sobota
Anton Tsarenko,dla mnie bohater meczu.Anton jak wchodzi z ławki to zostawia całe serducho a jeszcze bramka,która zamknęła mecz.Brawo oczywiście dla całej drużyny Lechii.
26 kwietnia 2025, 16:48 / sobota
Brawo za przekonujące zwycięstwo.
26 kwietnia 2025, 17:08 / sobota
Brawo Brawo Brawo!
26 kwietnia 2025, 17:11 / sobota
I połowa to nasza najlepsza gra w tym sezonie. Oby Bobckowi nic poważnego się nie stało, bo bez niego gra od razu siadła.
26 kwietnia 2025, 17:18 / sobota
Na druga połowę nie wyszli. Całe szczęście że tzarenko strzelił ( pierwszy strzał w drugiej połowie !!! ). Brawo Lechia. Następny wątek meczowy zakładam ja ( każdy założony w tym sezonie to nasze zwycięstwo - i weź tu nie pij )
26 kwietnia 2025, 18:11 / sobota
Po urazie Bobcka (bliźniaczy uraz do Lewandowskiego niestety) bardzo sie cofnęliśmy. Nie bylo przebojowego Słowaka z przodu i piast łatwo zepchnął nas do defensywy. Tym bardziej brawa dla drużyny, że wytrwali i w końcu postawili kropkę nad i! Mena chłopie jak Ty byś tak w każdym meczu podawał zamiast jeździć bez głowy byłbyś rozchwytywany! Świetna zmiana Tsarenki znowu. Ile możemy usprawiedliwiać "niedoświadczeniem" słabą grę młodych wychowanków kiedy na boisku wchodzi równie młody i o głowę niższy Tsarenko i zasuwa za dwóch! Doskakuje, walczy! Miłosz ucz się! Zelizko jest daleki od swojej dyspozycji, dużo niedokładności. Dominik Piłka tak jak w warszawie! Czyli jeden z lepszych prawych w lidze! To prawda, ze piast dziś już o nic nie grał ale nie można odmówić Lechii zaangażowania! Prezes płaci, Mena biega! Strach pomyśleć co by było jakby zawsze płacił! Brawo Trener, brawo drużyna! Widać bylo pewne schematy i plan na ten mecz. Zrealizowany w 100% brawo. Czekamy na wieści o zdrowiu Tomasa.
26 kwietnia 2025, 18:29 / sobota
Już od około 10 meczy widać duże zaangażowanie drużyny. Jedni są lepsi jak Bobczek inni słabsi jak Kałahur. Ale u wszystkich widać w uj wielką chęć walki. I chyba kibicom o to chodzi. Pierwszy raz dzisiaj uwierzyłem, że możemy się utrzymać. Choć po zmianach w drugiej połowie i zdjęciu podstawowych zawodników Viunnyka, Kapicza myślałem, że Szkot robi dywersję i naprawdę zarząd chce żebyśmy polecieli niżej. Jednak wynik i zmiany obroniły się same. Ale musicie przyznać, że bez podstawowych zawodników ciężko wygrać mecz. Gdyby nam wjebali w końcówce dwie bramy była by niezła jazda po trenerze. Na szczęście tak się nie stało. Teraz czekamy na następne zwycięstwo. No i trzeba dziękować najgroźniejszym konkurentom, że nam trochę w tym wszystkim pomagają. TLG.
26 kwietnia 2025, 18:31 / sobota
Bramka Antona zamknęła mecz, gdyby nie to myślę że Piast strzelił by bramkę na 2:2.
Naprawdę tę drużynę da się lubić.
A teraz szanowni państwo, pozwolą że będę celebrował zwycięstwo.
Zdrówko wasze.
26 kwietnia 2025, 20:46 / sobota
Osobiście z niepokojem czekam na raport medyczny po meczu
Oby z Bobckiem nic poważnego ale wyglądało to na naderwanie mięśnia dwugłowego
Jeśli tak to koniec sezonu dla Tomasa
Ale może tylko coś ukłuło i nie chcieli ryzykowac
26 kwietnia 2025, 22:28 / sobota
@czarny66, jak Bobcek schodził z boiska to od razu przypomniała się ostatnia kontuzja, miejmy nadzieję, że tak jak piszesz to tylko ukłucie. Jeśli chodzi o mecz, to bardzo ważne trzy punkty. Gratulacje dla zespołu i sztabu trenerskiego. Ode mnie niezmiennie, Urfer co? Wyp....aj
27 kwietnia 2025, 00:03 / niedziela
Oby z Bobckiem było wszystko ok, niestety wyglądało to na uraz mięśniowy, jeśli tak to do końca sezonu bez niego.
Mena z tyłu bardzo dobrze, natomiast prócz asysty, to niestety jeździec bez głowy.
Carenko złoty rezerwowy, każde podanie przemyślane i był wszędzie.
27 kwietnia 2025, 08:21 / niedziela
Sarenka jak wchodzi to lata jak wariat pomimo krótkich nóżek.
Potrafi dobrze,niekonwencjonalnie podać,nieźle się wystawić czego koledzy z drużyny nie zawsze zauważają,przynajmniej do tej pory.
27 kwietnia 2025, 08:41 / niedziela
Jozin zakładaj kolejny żeby nikt nie ubiegł!
Coraz bardziej widać, że im się chce!
W Krakowie będą musieli się bardziej postarać ale wierzę, że z takim zaangażowaniem jak wczoraj chłopakom się to uda. Oby tylko nic poważnego z tą kontuzja.
Tylko Lechia!
27 kwietnia 2025, 19:14 / niedziela
Bramki z meczu:
odnośnik
27 kwietnia 2025, 20:51 / niedziela
No to jednak Bobcek niestety zakończył ten sezon...
27 kwietnia 2025, 21:00 / niedziela
Po cichu liczę że skończy się jak z Rodado z pewnego innego klubu, rok temu i w tym roku, w obu przypadkach mówiono o jakiejś poważniejszej kontuzji, a chłop (wtedy) opuścił ledwo 2 mecze, a w tym roku chyba tylko 1 czy też max 2
27 kwietnia 2025, 21:06 / niedziela
Tam była kontuzja barku
Tu jest mięsień - tego nie oszukasz niestety
Co nas nie zabije to nas wzmocni
Będzie dobrze
27 kwietnia 2025, 21:16 / niedziela
Kluczowy zawodnik wypada na ostatnie 4 mecze...potężne osłabienie przy naszej skromnej rezerwie ale damy radę.

1

Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.815