Gdańsk: wtorek, 14 lipca 2026

BKS Lechia - GKS Katowice,sob 24.05 17:30

strona 1/1

19 maja 2025, 15:40 / poniedziałek
Już w najbliższą sobotę, Nasze młode orły podejmą pogromcę śledzi z zeszłego sezonu drużynę z Katowic. Jak wiadomo, jest to mecz o przysłowiową pietruszkę w kontekście piłkarskim. Tradycyjnie już napiszę że kij mnie obchodzi pietruszka! Kij mnie obchodzi że Tomek ma ała a Młody 25-letni wychowanek niby jest jedenastym zawodnikiem ale boi się reemisji covidu i kryje z odstępem minimum 2 metry. Maja gryźć trawę i rzygać po meczu. Jest to również mecz w którym powinniśmy jednak Orłom podziękować jak i PANU PANU trenerowi. Tradycyjnie dodam również Urfer wypierdalaj. W nosie mam emocje które nam zapewnia. Zapewnia póki to że zanosi się kolejny sezon bez wzmocnień a to nie przejdzie kolejny sezon. A propo gołębiarza - chyba obejrzał „Alternatywy 4” i zaczął inaczej „bujać” te swe latajce bo ma werwę na boisku:)
20 maja 2025, 14:18 / wtorek
Wygrywamy 4:0, bramki: Unton, Przygodzki,Prabucki i oczywiście Sezonienko.
20 maja 2025, 16:38 / wtorek
Aż szkoda że sezon (nie mylić z Sezonem) się kończy. Spokojne 3-0, bramki Gueho, Wendt i D'Arigo. Niech się budują jak Sezon czy Głogowski bo możemy niedługo ich mocno potrzebować.
20 maja 2025, 23:00 / wtorek
Serio mecz znowu ustawiony na 15 tysięcy? Czy ktoś myśli w tym klubie? Wiadomo, że na ostatnim meczu zawsze jest większa frekwencja. Znowu się pozbawią trochę kasy. 6400 biletów już poszło, a jest dopiero wtorek. W analogicznym czasie tempo sprzedaży przed meczem z Koroną wynosiło niecałe 5000. Spokojnie te 17 tysięcy lub nawet 18 mogłoby być. Co prawda ktoś wpadł na idiotyczny pomysł wpisania meczu z Katowicami jako mecz podwyższonego ryzyka co zwiększyło koszty ochrony. Jak ma być lepiej z finansami skoro nikt nie ogarnia tak prostych rzeczy. Tak czy inaczej w sobotę tylko zwycięstwo. Czas godnie zakończyć sezon oraz podziękować ekipie i trenerowi za cały trud włożony w uratowanie Ekstraklasy dla Lechii.
20 maja 2025, 23:53 / wtorek
Mało kasy w klubie, więc mało na ochronę, podwyższone ryzyko, to wszystko daje tylko 15 000 miejsc.
21 maja 2025, 12:43 / środa
@plum1killer
Właśnie o tym piszę. Kto normalny ustawiłby pośród wszystkich meczów w sezonie mecz z Katowicami jako podwyższonego ryzyka. Nie wiem kto podjął taką decyzję, ale ładnie pozbawił Lechię kolejnej kasy. Teraz każdy zarobek jest na wagę złota, a w tak głupi sposób Lechia została tego pozbawiona. Wydać fortunę na ochronę meczu w którym nawet nie wiadomo czy będą wyzwiska? Ma to sens, gratulacje dla tego kto podjął taką decyzję.
21 maja 2025, 12:52 / środa
O tym, czy mecz jest podwyższonego ryzyka decyduje tylko i wyłącznie policja.
A jak niebiescy to stwierdzą, to klub nie ma nic do gadania
21 maja 2025, 13:12 / środa
@plum1killer
Nie napisałem, że w klubie ktoś podjął taką decyzję. Napisałem ogólnie, bo nie wiem jak ta procedura wygląda. Wiem, że w idiotyczny sposób Lechię pozbawiono kolejnej kasy. Znowu ta sama historia będzie, że biletów zabraknie pod stadionem i część ludzi się wkurzy. W taki sposób nigdy frekwencji nie zbudujemy, ale co ja tam wiem.
21 maja 2025, 13:45 / środa
Ja tylko mówię komu można "dziękować" za taką decyzję
21 maja 2025, 13:48 / środa
I w związku z taką decyzją to nawet 15 nie będzie!
21 maja 2025, 21:35 / środa
Ok zaciągnąłem informacje. Mecz podwyższonego ryzyka nie ogranicza ilości kibiców na stadionie .Wymagana jest wieksza ilość ochrony i zamknięty pub. To gołodupiec ufo ograniczył ilość, mając długi wobec Adama.
Pozdrawiam
22 maja 2025, 17:06 / czwartek
Oczywiście że nie ogranicza. Każdy mecz derbowy, z Lechem albo Legią też jest meczem podwyższonego ryzyka, a mieliśmy na nich komplet.

Ograniczenie polega na zgłoszeniu imprezy masowej na określoną maksymalną liczbę uczestników. Już zapomnieliście o akcji "Trzy dychy na Lechię", za czasów Mandziary, a potem się okazało że zgłosili imprezę masową na 28 tysięcy?
24 maja 2025, 16:54 / sobota
Witam wszystkich
Skład już jest znany i gramy do końca o zwycięstwo. Może dziś się popisze nasz Sezonienko hattrickiem:-)

TYLKO LECHIA!!!
24 maja 2025, 17:59 / sobota
Sezon... się nie skończył haha. Super!!! Kto by przypuszczał jeszcze miesiąc temu...
24 maja 2025, 20:06 / sobota
Dokładnie Sezon się skonczyl , mam nadzieje ze również nasza obrona ( miloszek wychowanek jak i dwójka środkowych )… uff panie i panowie - nie mniejszym oznajmiam !!!! Udało nam się przeżyć ten sezon !!! Toteż można pić / jarać itd. A jutro będziemy się martwić
24 maja 2025, 20:09 / sobota
#jozin - zgadzam się z Tobą. Jesteśmy dalej w grze i przyszły sezon do nas do Lechii należy. Na pohybel czarnym i czerwonym.

TYLKO LECHIA!!!
24 maja 2025, 20:23 / sobota
Lechia wyjechała sobie na wakacje. Jedyni, co w tym meczu grali, to Mena, Chłań i momentami Vjunnyk. Reszta - plaża.
Kałahur - jak zwykle
Piła - plaża
Żelizko - raz chyba strzelił w pierwszej połowie, poza tym to on w ogóle grał???
Kapić - plaża z palmami kokosowymi i mandoliną w tle
Sezonienko - bramka owszem, ale potem kilka dobrych okazj psu w d. Kiedy aż się prosi uderzyć po długim rogu to kopie w bramkarza,

Reszta dramat, bez doskoku do przeciwnika i bez ambicji za grosz.
Ja tego nie pojmuję: gramy bez ciśnienia, z miernym przeciwnikiem, przychodzi komplet kibiców. Zamiast zabłysnąć, to gramy 3/4 meczu na odpierdol. Wcale się nie dziwię Menie, że miał pretensje do Piły, że nie dostawał podań, co to jest za granie w ogóle??? Co myśmy robili w pierwszej połowie???

Poza tym niech mi ktoś wytłumaczy, co ma w głowie zawodnik główkujący niemal szczupakiem do naszej własnej bramki z 2 metrów???? Przepuść tę piłkę, człowieku, jeśli już dopuściliście do takiej sytuacji! A nuż przeleci, a nuż nie miał jej będzie kto dobić, ale po co główkujesz, gdy jesteś praktycznie cały w świetle bramki??? Jak coś takiego może robić zawodnik ekstraklasowy? Dzisiaj to nas nic nie kosztowało, ale może przyjdzie czas, że będzie.

Do tego dochodzi patałach z gwizdkiem, Maniek Dziurowicz wiecznie żywy! Tolerował bez kartek taktyczne faule tamtych (puszczając akcję nie wracał do przewinienia), ale mistrzostwem świata była sytuacja chyba gdzieś z 50 minuty, gdzie nasz czysto odebrał piłkę, katowicka ofiara go faulowała, mimo tego poszło podanie na lewe skrzydło i bylibyśmy sam na sam, ale pan sędzia raczył uratować "gieksę", zatrzymał akcję i gwizdnął faul w drugą stronę, nosz...
Szkoda tego meczu, szkoda tych ludzi i szkoda podejścia drużyny.
To przewlekanie gry przy 1:1... chyba dopiero w przerwie Carver powiedział im to i owo i zaczęli grać, szkoda, że raptem 20 minut.
Słabe zakończenie sezonu.
24 maja 2025, 20:41 / sobota
Wniosek z tego meczu prosty. Miłosz musi latem przypakować na siłowni.
24 maja 2025, 21:06 / sobota
Ja bym inaczej rzekł : wniosek - Miłosz musi zmienić ligę ( tak na 3 ) a siłownia nic nie zmieni. Masę zastrzyków musi se w dupako strzelić…
24 maja 2025, 21:09 / sobota
Znowu mi ktoś napisze, że sie uwziałem ale no ludzie Kochani! Miłosz Kałahur! Chlop ma 25 lat! Tu już nie ma taryfy ulgowej. Nie potrafi bronic! Ustawiać się, nadążyć za rywalem! W ofensywie to on nigdy nie bedzie jak swietny Piła! Ile można?! Jakby zsumować kto nam najwiecej zawalił typuje Miłosza w ciemno. Dla dobra drużyny która z przodu naprawdę chce grać w piłkę.. musimy poprawic obronę. Zacznijmy od posadzenia Miłosza na ławkę! Kolejnym problemem który pojawil sienw końcówce sezonu jest zjazd Olssona... Plana został profesorem i ministrem defensywy przy nich! Sezonienko nie tylko strzelil bramkę ale również pracował dla druzyny niczym Bobcek! Oby coś się przestawiło w głowie Kacpra i pod okiem anglików rozwinie się jeszcze bardziej! Ta runda była niezwykle pasjonująca i dawno tak się nie cieszyłem doslownie z kazdego dobrego zagrania tych chłopaków. Dziękuję za zaangażowanie, walke do końca w paskudnych warunkach jaki zafundowal prezes.... ale też dziekuje prezesowi, ze w ogóle tu jestesmy! Mamy takich pilkarzy, trenera i dyrektora. Jak wszystko co urfer wniósł do Lechii się zsumuje to u mnie bilans jest minimalnie dodatni!
24 maja 2025, 21:20 / sobota
Tym razem Miłosz nawet nie symulował, że gra dla nas... Zazwyczaj po prostu nie przeszkadza przeciwnikom, tym razem uznał, że samo nie przeszkadzanie nie wystarczy więc wziął się za strzelanie. Niezły sabotażysta. W następnym sezonie niech spróbuje rozwijać karierę dwa szczeble niżej. Zatrzymać trzon zespołu, dostać zgodę na 4-5 transferów i może będzie można powalczyć o coś więcej niż utrzymanie.
24 maja 2025, 21:21 / sobota
Niestety piłkarze dziś nie uszanowali kibiców i odjebali pańszczyznę...Katowice obnażyły nasze deficyty w obronie. Weirauch - jego gra nogami to dramat.
25 maja 2025, 19:53 / niedziela
Bramki z ostatniego meczu.
odnośnik

Jutro relacja też będzie. Ponadto później planuję uzupełnić brakującą relację z meczu sezonu ze Stalą Mielec. Miałem nagrania, ale w tygodniu po tamtym meczu zabrakło czasu na zmontowanie, a potem były już kolejne ważne mecze do ogarnięcia. To jednak raczej w przyszłym tygodniu.
26 maja 2025, 20:08 / poniedziałek
Relacja już jest. Ponad 13 minut z ostatniego meczu sezonu.
odnośnik
27 maja 2025, 20:05 / wtorek
Dograłem z powtórki bramki z komentarzem, bo przez multiligę oryginalnie w skrótach był sam dźwięk z trybun:
odnośnik

1

Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.781