Gdańsk: poniedziałek, 9 marca 2026

Ekstraklasa 2025-2026

strona 1/4

24 maja 2025, 22:16 / sobota
Poprzedni watek który założyłem byl trudny ale na koniec jednak szczęśliwy. Oby kolejny sezon był dla nas bardziej łaskawy. Światełko w tunelu jest…..
29 maja 2025, 23:14 / czwartek
W barażach Wisła Płock - Miedź Legnica … cos pięknego…..
30 maja 2025, 14:27 / piątek
@Jozin, dokładnie, w skisłej muszą mieć niezły ból dupy. A odnośnie ich prezia mądrali zacytuję fragment z Piłkarskiego Pokera : ,, ...Pan to się do futbolu chyba nie nadaje...". Pozdrówka kolego
1 czerwca 2025, 15:56 / niedziela
Kto nie słyszał to proszę! Kapić Kapitan przez duże K! Brawo.

odnośnik
1 czerwca 2025, 17:00 / niedziela
Zgadzam się z Tobą. Pan piłkarz z sercem i charakterem.

Tylko Lechia!
1 czerwca 2025, 17:59 / niedziela
Póki co Płock w ekstraklasie. Wg mnie to dla nas lepiej. Bliższe wyjazdy. Generalnie czym więcej drużyn z centralnej Polski a nie Śląska to lepiej dla nas.
6 czerwca 2025, 12:25 / piątek
No to mamy już terminarz na nowy sezon. odnośnik
Derby w 6 kolejce w Gdańsku.
6 czerwca 2025, 12:52 / piątek
Początek z Górnikiem. Ten sezon niech będzie tym w którym Lechia nabierze rozpędu!
6 czerwca 2025, 19:01 / piątek
@Kary, Amen. Wzmocnić w miarę możliwości i warunków zespół i niech wreszcie gabinety nie pierdolą tego co chłopaki robią na boisku. aRKA DZIWKO DERBY BLISKO!
18 lipca 2025, 07:13 / piątek
No to zaczynamy...Ufer...szacun na tą biedę przynajmniej na papierze dobre wzmocnienia a mam nadzieje ze to nie koniec bo jeszcze cos potrzeba ..TRENER bomba ...atmosfera poprawiona...z nadzieja i optymizmem patrz w przyszłość.. OBY NAM SIE...zrobiło BIALO -ZIELONO !!!!!
18 lipca 2025, 20:04 / piątek
A co tam się w Białymstoku stało?
Ciekawie się zaczyna liga ...
18 lipca 2025, 23:29 / piątek
Mam c+ , jestem za granicą. Jak mogę obejrzeć mecz bo mi blokują dostęp?
19 lipca 2025, 00:13 / sobota
W canal plus online lata za granicą.
19 lipca 2025, 13:22 / sobota
Myślicie że pyrki będą miały pełne zbroje i przełożą sobotni mecz?
19 lipca 2025, 13:51 / sobota
Wszystko zależy chyba od pierwszego meczu, który mają z Islandczykami u siebie, w najbliższy wtorek 22 lipca.
Gdyby tu też dali ciała... to być może.
Gdańsk to 26 lipca, a rewanż pucharowy 30 lipca ( zasadniczo mają po 3 dni przerwy między spotkaniami).
19 lipca 2025, 17:10 / sobota
Na przełożenie to już chyba raczej za późno poza tym Lechia chyba musi wrazić zgodę?
19 lipca 2025, 19:04 / sobota
Przeciwnik nie musi wyrażać zgody.
Nie wiem jak to jest z terminami, ale rok temu Śląsk przełożył mecz dwa dni przed meczem ligowym (Chociaż wtedy akurat byli gospodarzami)
19 lipca 2025, 19:21 / sobota
A o ile ja się doczytałem
To przełożenie terminu spotkania w terminie 14 lub mniej dni przed jego obligatoryjnym odbyciem może się odbyć wyłącznie za zgodą drużyny przeciwnej
19 lipca 2025, 20:41 / sobota
Dwa czy trzy sezony temu wprowadzili przepis, że każdy pucharowicz ma prawo przełożyć dwa mecze. Z tym, że tylko jeden mecz w pierwszych 3 rundach eliminacyjnych. Ten drugi mogą przełożyć dopiero gdy będą grali 4 rundę decydującą o awansie do grupy. Co do tego ile dni przed muszą to ogłosić to nie wiem, ale raczej niewiele, myślę, że nawet 3-4 dni przed spotkaniem. Pyry grają teraz z dość słabym przeciwnikiem, wydaje mi się, że zachowają to przełożenie meczu na następną rundę, ale pewny nie jestem. Chyba, że są w tak tragicznej formie i nie będą chcieli ryzykować.
19 lipca 2025, 21:13 / sobota
Nie ma opcji przełożenia tego meczu
20 lipca 2025, 18:22 / niedziela
Niestety pierwszy mecz w plecy ... zdarza się sezon jest długi . Jeszcze wszystko przed nami !
Czytam wypowiedzi naszego trenera po zakończonym spotkaniu i jednej rzeczy nie rozumiem
słowa trenera " Przed meczem mówiłem , że nie mieliśmy zbyt dobrych przeciwników w okresie przygotowawczym , co było błędem " !
Do kurwy nędzy kto za to odpowiada , czy naprawdę nie było innych sparingpartnerów niż Olimpia Elbląg , Chojniczanka czy Olimpia Grudziadz . Z równym powodzeniem ... a tańszym kosztem można było sparować z naszym TLG .
Czy my musimy zawsze być mądrzejsi po szkodzie , osoba która wybrała takio rodzaj sparingpartnerów powinna wylecieć z klubu na kopach !
20 lipca 2025, 23:10 / niedziela
Ale jak się nie ma pieniędzy i organizuje obóz w Gdańsku, to jest się skazanym na słabych sparingpartnerów, bo w okolicy po prostu nie gra nikt dobry (poza koleżankami zza miedzy ale z wiadomych przyczyn z nimi sparingów nie będzie)
21 lipca 2025, 11:15 / poniedziałek
Ponoć zaczęły się już jednak kombinacje w sprawie przełożenia sobotniego meczu
21 lipca 2025, 12:26 / poniedziałek
Decyzja ma zapaść po ich jutrzejszym meczu pucharowym. W zależności od wyniku...
21 lipca 2025, 12:28 / poniedziałek
Może i się czepiam, ale czy nikt z Was nie zauważył, że ostatni raz kiedy Lechia miała atut własnego stadionu na inaugurację rozgrywek, to było bodajże w pierwszej kolejce sezonu... 2015 / 2016? Ja rozumiem, że bilans meczów wyjazdowych i domowych się zgadza. Rozumiem, że rozegranie ostatniego meczu w sezonie na swoim stadionie jest miłym akcentem i okazją do pożegnania się z kibicami, ale... 10 lat bez możliwości rozegrania pierwszego meczu przy wsparciu własnej publiki, bez konieczności wcześniejszego rozbijania się po Polsce? Jasne, że sam fakt rozegrania meczu u siebie nie daje gwarancji wygranej (Jaga z pastuszkami z Niecieczy w piątek najlepszym tego przykładem), ale statystycznie, samo prawdopodobieństwo osiągnięcia korzystnego wyniku jest jednak zdecydowanie wyższe, co chociażby przekłada się na kursy u buków. Nie dość, że na "Dzień Dobry" mamy pięć punktów w plecy, to teraz dojdzie jeszcze dodatkowa presja występu przed Gdańską publicznością z perspektywą zmazania złego wrażenia z pierwszej kolejki. W zeszłym roku miałem wrażenie, że przez prawie całą jesień ta presja pętała naszym piłkarzom jaja... Chyba przede wszystkim jestem rozgoryczony po porażce w Zabrzu i zastanawiam się "co by było gdyby" ale... Ktokolwiek układa terminarz w ESA, chyba nas nie lubi...
21 lipca 2025, 12:35 / poniedziałek
Pyry będą dążyły do przełożenia najbliższego meczu
Mają teraz swoje problemy kadrowe Kontuzje , dopiero rejestracje nowych zawodników , tam nie ma obecnie mowy o jakimś zgraniu itp...są na obecną chwilę po prostu łatwym kąskiem
21 lipca 2025, 13:01 / poniedziałek
Co do terminarza, możliwe że to jest w pewnym sensie też na wniosek samego Klubu (rok temu na przykład poprosili o pierwszy mecz wyjazdowy, bo murawa była wymieniana po koncercie). Czy w tym roku też to miało miejsce? Nie wiem, ale istnieje taka możliwość. Z tego samego powodu chyba na jesień będą dwukrotnie dwa wyjazdy z rzędu (kolejki 9 i 10 oraz 12 i 13). Nad czym ja bardziej ubolewam niż 1. kolejka u siebie jest fakt, że jest też ostatnia kolejka na wyjeździe. Ja bym zdecydowanie bardziej 34 kolejkę rozgrywać W Gdańsku, a tymczasem będzie rozegrana w polu kukurydzy W Niecieczy.
Co do przełożenia meczu; podobno regulamin pozwala na przełożenie max 7 dni przed meczem, czyli jak nie złożyli wniosku do soboty (a chyba nie złożyli?) to przełożyć nie mogą, chyba że oczywiście tu jakieś machloje będą grane
21 lipca 2025, 14:12 / poniedziałek
Nie sądzę żeby Lech na tym etapie rozgrywek przekładał ligowy mecz z nami.
Dziś poznali swojego potencjalnego rywala w kolejnej rundzie odnośnik i jak już to za tygodnie jakiś mecz przełożą. Crvena to całkiem solidna ekipa jest w porównaniu do Islandczyków.
21 lipca 2025, 14:50 / poniedziałek
Klub, który nie istnieje nie może z nami przekładać meczu.
21 lipca 2025, 16:39 / poniedziałek
Z komentarzy wnioskuję, że większość jest za rozegraniem meczu z amicą w wyznaczonym terminie, a ja powiem szczerze nie wiem co byłoby lepsze. Za przemawia fakt, że pyry są ewidentnie pod formą, ale my też jesteśmy pod formą. Pyry nie są zgrane, ale nasza defensywa też nie jest jeszcze monolitem ( może nigdy nie będzie ). Może dwa tygodnie przerwy bardziej nam by się przydało? Przede wszystkim żeby naprawić to co Blackwell znowu spierdolił ( przygotowanie fizyczne ). Nie wiem, tak sobie gdybam.
21 lipca 2025, 18:15 / poniedziałek
Ja bardziej patrzę pod kątem wszystkich tych sprzedanych hat tricków, biletów, ogólnej inauguracji sezonu u siebie, prezentacji koszulek domowych itp.
Już nie wspominając że impreza pewnie już jest zgłoszona, a kto wie czy już nie jest wstępnie opłacona
21 lipca 2025, 19:00 / poniedziałek
Żadnego przekładania, zwłaszcza że mam już zaplanowane świętowanie zwycięstwa nad Amicą w tym terminie.
21 lipca 2025, 19:44 / poniedziałek
Myślę że każdy by chciał grać, ale okazuje się, że podobno czas na podjęcie decyzji mają aż do środy, co moim zdaniem jest jakimś nieśmiesznym żartem ze strony regulaminu
21 lipca 2025, 19:55 / poniedziałek
Też tak słyszałem w radio. Podobno zdecydują po jutrzejszym meczu.
22 lipca 2025, 22:25 / wtorek
Jak mówiłem mecz w terminie z Amicą i Lechią go nie przegra
22 lipca 2025, 22:58 / wtorek
Po wyniki w pierwszym spotkaniu (7:1), głupotą byłoby wnioskować o przełożenie meczu, tak więc, do zobaczenia na stadionie
22 lipca 2025, 23:48 / wtorek
Już podobno nawet ich trener na konferencji potwierdził, że nie będą przekładać.
I bardzo dobrze.
27 lipca 2025, 19:42 / niedziela
Chciałem już wczoraj coś napisać bezpośrednio po meczu ale stwierdziłem, że lepiej aby emocje opadły i nie publikować ewentualnych głupot w nerwach.
Osobiście bardzo obawiam się tego sezonu, z przodu nie wyglądamy źle ale obrona to już w ogóle mnie nie przekonuje.Bardzo prawdopodobne, że jak w poprzednim sezonie będziemy w czołówce drużyn z największą stratą bramek w lidze. Trzeba brać pod uwagę fakt, że w bloku defensywnym zagrało wczoraj 3 nowych zawodników i powinno się im dać czas na zgranie itp. Ale niestety na dzień dzisiejszy żaden nowy nabytek mnie nie przekonuje, najbardziej widoczny jest fakt jakie straty ponieśliśmy na prawej obronie ! Piła przy tym Jaunzensie wyglada jak piłkarz z innej planety.
Na dzień dzisiejszy nie mamy kim zastąpić Chlana na lewym skrzydle, ten cały Allah wypadł bardzo blado.Nie chce się czepiać Sezonienki ale nie jest typ piłkarza który będzie zapieprzał na skrzydle i wygrywał większość pojedynków, o Wójtowiczu to już się rozpisywać nie będę - nie bez powodu nawet murawy wczoraj nie powąchał. Ja w ogóle odnoszę wrażenie, że ekstraklasa od momentu kiedy z niej spadliśmy jest jakby mocniejsza. Zajebiście mocno irytują mnie te ujemne punkty ! Daj Boże aby nie okazały się gwoździem do trumny i nie spowodują degradacji ligę niżej. Możecie myśleć - kurde chłop oszalał bo to dopiero początek sezonu ale ja mam spore obawy Panowie. Nie wiem czy panikuję ale moim zdaniem czeka nas podobny sezon do poprzedniego i obym się mylił ale do ostatnich kolejek będziemy walczyć o byt w ekstraklasie.
27 lipca 2025, 19:55 / niedziela
Chłopie Nie oszalałes
Prędzej ja Kto mnie zna , wie że miałem wczoraj bardzo ważną osobistą uroczystość...
Lechii się nie odmawia , po pierwszej połowie stwierdziłem że może dobrze że mnie nie ma na stadionie
Bo i tak na koniec winni będą Rogalski i Buzała
27 lipca 2025, 19:56 / niedziela
To ja trochę bardziej optymistycznie. Obrona by funkcjonowała optymalnie potrzebne jest zgranie, grało wczoraj 3/4 nowych piłkarzy i zwłaszcza ten Ukrainiec nowy przypomina mi trochę Nalepę, myślę że będą z niego ludzie. Tu czas jest sprzymierzeńcem.
Z przodu już teraz wygląda to wszystko bardzo obiecująco, także ja bym był na teraz daleki od panikowania. Moim zdaniem jesteśmy mocniejsi niż w zeszłym sezonie i to nawet zdecydowanie, natomiast w jednym się zgadzam tak Eklasa rośnie w siłę w szybkim tempie i będzie rosła nadal. Całkiem realne 4ekipy w grupach pucharów w tym sezonie plus opcja b y w kolejnym pewna LM dla mistrza , LE dla vice i LK dla zdobywcy PP czyli gigantyczna kasa i zacznie być możliwe zarabianie na piłce w Polsce. Ciekawe czasy nadchodzą, super by się na tę falę załapać, w tym sezonie z ujemnymi pkt i falstartem to się robi nierealne, ale ja widzę progres tej drużyny
27 lipca 2025, 20:03 / niedziela
W zupełności zgadzam się z Edwinem. Co do Sezonienki to akurat w tym meczu było chyba jego najlepsze 45 minut w Lechii. Na tyle ma obecnie siły. Moment w którym skręcił piłkarza a potem genialnie zagrał do Bobćka można pokazywać jako ozdobę tego meczu. I nie zgadzam się, że nie zapierdala. Poza tym kto zna Sezona ten wie, że Lechię ma w sercu...
27 lipca 2025, 20:04 / niedziela
@Ciasteczko88, zgadzam sie z Tobą, podobny wpis zamieściłem w wątku meczowym. Koniecznie trzeba wzmocnić obronę i lewe skrzydło
27 lipca 2025, 20:11 / niedziela
@d.g. co do Sezona to pełna zgoda, jego asysta do Bobcka palce lizać, ale zagrywał ze środka boiska, w bocznych sektorach traci swoje atuty. Lubie tego chłopaka, ale on jest napastnikiem, na lewe skrzydło potrzebujemy kogoś z szybkością i dryblingiem Meny( lepsza decyzyjność potrzebna). I żeby nie było, Sezon zagrał wczoraj naprawdę dobry mecz dopóki miał siły biegać
27 lipca 2025, 21:07 / niedziela
Też trochę postanowiłem odczekać po meczu aby nie pisać w emocjach. W przerwie pomyślałem, że jeszcze różnie może być bo w I połowie mieliśmy jeszcze poprzeczkę i super okazję gdzie Mrozek szczęśliwie wybronił. Ale i Poznaniacy mieli kilka sytuacji w których świetnie bronił nasz bramkarz. Po 10 minutach II połowy było widać, że potrzebny nam będzie cud. Klepali nas jak chcieli (zostaliśmy w szatni). Nadzieja się pojawiła po bramce na 3:4 i dopiero wtedy ruszyliśmy i w 10 minut zrobiliśmy 2 dobre sytuacje do strzelenia bramki. Zadziwiało mnie, że ten cały Lech mając zdecydowanie bardziej jakościowych zawodników na wielu pozycjach od 80 minuty próbował leżeć na boisku i symulować kontuzje zamiast grać piłką (ale to ich problem, widać bali się nas bardziej niż by się mogło wydawać). Co do naszej drużyny bo to znacznie istotniejsze to nasz nowy prawy obrońca to wyglądał jak by przyszedł z II ligi. Szybkościowo wygląda na poziom Miłosza a ilość miejsca jaką zostawia przeciwnikowi to dramat (też bym chciał aby szansę dostał Brzęk). Piła to przy nim wyglądał na zawodnika o 2 klasy lepszego (Pan piłkarz) i w zakresie motoryki jak i odbioru piłki w sposób czysty bez zbędnych fauli w pobliży naszego pola karnego nie wspominając już o ataku (jego straty brakuje mi najbardziej). Nowy lewy obrońca to na ten moment poziom bardzo podobny do Miłosza a do tego mało go przy podłączaniu się do ataku (mam nadzieję, że to efekt przeciwnika a nie stałego poziomu). Ze środkowego obrońcy może być pożytek jest silny i stosunkowo szybki co przy naszym sposobie gry jest istotne. Generalnie z takimi bokami obrony to będzie ciężko się utrzymać. Oczywiście nie każdy przeciwnik będzie nam tyle strzelał ale i my nie w każdym meczu strzelimy 3, 4 bramki a niestety nadal mamy -5 pkt i pozostaje Nam liczyć na Trybunał aby tą przesadzoną karę jak najszybciej uchylił lub znacznie pomniejszył (zaległości tym czasie wcale nie mniejsze były jeszcze w Górniku, Pogoni, Piaście i jakoś nikt im nie przyznał na starcie -5 pkt). I na koniec tego przydługiego wpisu. Tomas SZACUNEK i dziękuję. Liczę, że jeśli nie odejdziesz do końca sezonu i ominą cię kontuzje to w tym sezonie będzie więcej iż 25 bramek w samej lidze. Tego życie tobie i kibicom Lechii.
14 sierpnia 2025, 16:13 / czwartek
Ktoś czuwa, żebyśmy za szybko nie odrobili punktów ujemnych.
Obsada sędziowska B. Frankowski ( przekręcił nas w meczu z amicą)
A na varze ? Niejaka Daniela Stefańska największa k..wa albańska.
Czy ktoś w klubie w ogóle pilnuje tego. Gdzie protest i wniosek o zmianę obsady sędziowskiej?
Mam nadzieję, że wbrew wszystkim jutro Lechia walnie kreciki i nawet drukarze tego nie zmienią
14 sierpnia 2025, 16:28 / czwartek
Tu nie ma co pisać o tej kurwie grzecznościowo używając kropek
stefanski to największa kurwa Polskiej piłki
Mam nadzieję że ten cwel , jego żona też kurwa sędzina to przeczytają
cale typowo kurewskie małżeństwo do odstrzału!!!
14 sierpnia 2025, 16:39 / czwartek
Pomijając już oczywisty fakt, że ta kurwa powinna być dożywotnio pozbawiona wykonywania zawodu, a już z pewnością brania udziału w jakiejkolwiek formie w meczach Lechii to niezmiennie życzę tej sprzedajnej kurwie, by zdychała na nowotwór w męczarniach. W najlepszym wypadku życzę tej kurwie rozległego udaru i roślinnej wegetacji.
14 sierpnia 2025, 17:20 / czwartek
Kurwa albańska i złodziej znaków drogowych...trzeba będzie strzelić przynajmniej o dwie bramki więcej od kretów żeby drukarze nie dali rady.
9 września 2025, 14:00 / wtorek
Ostateczny werdykt w sprawie ujemnych punktów 17.09
9 września 2025, 14:59 / wtorek
Trzymamy kciuki. Niesprawiedliwa kara uderzająca w zawodników, trenerów, kibiców.

1 2 3 4
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.430