Gdańsk: środa, 12 sierpnia 2026

Ekstraklasa 2025-2026

strona 10/10

30 maja 2026, 17:17 / sobota
bo napisałem, że lwy północy kasują za coś co w każdym innym klubie zasila przede wszystkim kase klubową? i spotkałem się tylko z obelgami dziękuje pięknie za takie wyjaśnienia. Temat dotyczył stania murem za Lechią przeciwko pzpnowi ale widze, ze rozwijamy się i odchodzimy od meritum sprawy jakim jest dobro Lechii.
30 maja 2026, 19:46 / sobota
Widzę,że mam do czynienia z kłamcą.
Zwróciłem tobie uwagę już dużo wcześniej.
Prawie w każdym wpisie o teraźniejszej sytuacji Lechii,wtrącasz Lwy.
Co do sklepu,to przecież jest klubowy Lechii.
Widzę,że mało wiesz,że każde stowarzyszenie w Polsce ma sklepy.
No i najważniejszy punkt:kto doprowadził do odrodzenia Lechii,nie kibice?!
Pisałeś,że nie sra się we własne gniazdo,a sam to czynisz.
30 maja 2026, 20:01 / sobota
To moze teraz redakcja Lechia.gda.pl zainicjuje naszą ofensywę w mediach odnośnie kłamstw PZPNu? Są strony naszych portali, Są profile na fb, Twitterze itd, czemu macie milczeć? Czy może łatwiej wyśmiewać komunikaty klubu? Jebac urfera, ale jeszcze bardziej jebac pzpn wbijcie sobie to do głów. Mimo, że Urfer czysty do końca nie jest, to mamy bardzo zbieżne "interesy", o czym chyba większość zapomina.
30 maja 2026, 20:15 / sobota
Czarny przypominam, że kiedyś wkleilem tutaj wiadomość dot podziału zysku ze sprzedaży klubowych koszulek. 50% klub i 50% Lwy oraz klubowych gadżetów 0 dla klubu i 100% Lwy. Zadalem pytanie które moim zdaniem jest zasadne...czy tak faktycznie jest? Tu nie ma żadnego "srania do wlasnego gniazda" chyba, ze lubimy cenzure i nie rozmawiamy. Wszyscy domagamy się transparentości od cwaniaka urfera i wszyscy tworzymy jedna całość.
30 maja 2026, 20:15 / sobota
Sklep klubowy Lechii jest prowadzony przez Lwy Północy i do Klubu nie wpływają żadne pieniądze ze sprzedaży produktów.
30 maja 2026, 20:18 / sobota
Zreszta podalem dalej informacje odnośnie tego, ze sprawa jednak trafiła do CAS i bedzie rozpatrywana wbrew temu co w piśmie twierdzilo pzpn i jemu przychylne media a Ty mnie tu atakujesz o zupelnie inny temat.
30 maja 2026, 20:34 / sobota
@Techlg jesteś pewny że będzie rozpatrywana? Bo to że jest arbirer wyznaczony, to chyba nic nie znaczy. Zaraz stwierdzi że jest złożona po terminie i nie będzie rozpatrywana
30 maja 2026, 20:37 / sobota
Niczego nie jestem pewny bo to nie są moje kompetencję. Urfer twierdzi, że zmieścił sie w terminie. Na mój rozum wystarczyło by pokazac datę złożenia wniosku i wiemy na czym stoimy a tak tylko możemy powielać dywagacje pismaków. Lepsze takie informacje niz żadne.
30 maja 2026, 20:42 / sobota
Piszesz tak jakbyś był pewny,stąd moje pytanie. Ja tam mu nie wierzę, z drugiej strony do 70 minuty meczu z wieśniakami wierzyłem w utrzymanie i chuj.
31 maja 2026, 11:10 / niedziela
Czarny, to powiedz nam w takim razie dlaczego Lechia, jako jedyny klub nie może opublikować ile koszulek meczowych sprzedał klub? Ano dlatego, że podmiot sprzedający koszulki i gadzety nie jest w klubie. Więc daruj sobie, naprawdę. Sklep nie jest klubowy, wystarszy spojrzeć na stronkę w jakim opłakanym stanie to wygląda.

Co do sprawy w CAS, dostała ona pieczęc, trzeba było wybrać arbitrów ale to nie znaczy, że ktoś będzie obradował nad tym tematem bo terminowość może być tutaj kluczowa. Urfer się spóźnił szmat czasu.

Nawet jeśli, ligi to nam raczej nie zwróci.
31 maja 2026, 15:13 / niedziela
Z dwóch różnych poważnych źródeł: sprawa Lechii w Lozannie w środę. Co to znaczy nie mam pojęcia.
31 maja 2026, 16:09 / niedziela
A są jeszcze w dzisiejszych czasach jakieś poważne źródła informacji? Ciekawym jakie?
Bo chyba nie te z X, pejsbuka czy instagrama? O mainstreamowym ścieku już nie wspomnę...
31 maja 2026, 16:32 / niedziela
Rzadko zabieram głos bo się szanuję. Nie powielam treści znalezionych w sieci. To każdy potrafi.
31 maja 2026, 20:09 / niedziela
Musztarda po obiedzie, karty dawno rozdane, spójrz na tabele, to już nie czasy że Powiśle wygrywa z Kokonem w ostatniej kolejce w pierwszym meczu
31 maja 2026, 21:36 / niedziela
Witam wszystkich

Myślę że to tak będzie... z humorem:-)
CAS i Sąd Najwyższy przychyli się do wniosku naszej Lechii i PZPN odda nam zabrane pkt. Na domiar jako rekompensata miłościwie nam panujący Karol Alfons Nawrocki wyda dekret o przyznaniu nam Mistrzostwa Polski w przyszłym sezonie a premier Donald Tusk to kontrasygnuje a Sejm wyda specjalną uchwałę w tej sprawie.
31 maja 2026, 22:20 / niedziela
Mylisz się MT83.
Karol przyzna nam pierwsze mistrzostwo.
A Donald po konsultacjach z Angelą (załatwi to z Friedrichem) ustalą, że gramy w finale Champions League ale wygrywamy go niestety tylko gdy naszym przeciwnikiem nie będzie zespół z Niemiec.
Pozostaje trzymać kciuki aby Niemcy nie doszli do finału.
1 czerwca 2026, 09:59 / poniedziałek
MT83
Po policzku w twarz od Ukraińców Pan Prezydent Karol Nawrocki zachował się jak prawdziwy patriota, planując odebranie Zełeńskiemu najwyższego Orderu Orła Białego i nazywając rzeczy ( podłość i zniewagę ) po imieniu. Tymczasem namiestnik narodu niemieckiego udaje, że nic się nie stało, opluty w twarz wyciera gębę rękawem od marynarki i z uśmiechem odpowiada, że pada deszcz.
Czujesz różnicę ? Jakim prawem obrażasz Prezydenta ?
1 czerwca 2026, 11:00 / poniedziałek
#LechiaLublewo
Jako wolny i myślący człowiek mam prawo do swoich poglądów. Zresztą nic Tobie do tego.
Prawda jest taka, że to każdego indywidualna i prywatna sprawa jaką ma orientację polityczną, seksualną czy jakiego jest wyznania wiary.
P.S. Ostatnim Panem Prezydentem był Pan Ignacy Mościcki.
1 czerwca 2026, 13:35 / poniedziałek
Masz prawo, tylko jakiś czas temu był consensus że sobie odpuszczamy ich manifestowanie zwłaszcza w temacie "ekstraklasa" i gdy nie ma wyborów, Twoje poglądy niektórych w tym mnie rażą
1 czerwca 2026, 14:26 / poniedziałek
Edwin daj spokój...silniczki tak mają, że muszą wszędzie smrodzić...pozdrawiam!
1 czerwca 2026, 15:13 / poniedziałek
@Slowfoot, chciałeś komuś dojebać czy co?
Rzadko zabierasz głos bo się szanujesz? Czyli Ci co tu piszą to się nie szanują?
Wiesz co to się szanuj dalej i nie pisz więcej
Przez grzeczność i dobre wychowanie nie napiszę wypierdalaj
1 czerwca 2026, 16:25 / poniedziałek
Ryży lokaj znany jest z usłużnego poprawiania garniturów pijanym eurokacykom. Do naszego Karolusa on nawet nie ma co startować. Co do orderu. Decyzja słuszna, aczkolwiek pozostająca w sferze czysto symbolicznej. Jeszcze trzeba by ogłosić remont Jasionki i przede wszystkim przestać płacić za starlinki z pieniędzy polskich podatników. Co niestety do wyborów nie stanie się. Eurokomuch ryży i komuch Czarzasty aż się ślinią z podniecenia, gdy mogą się przypodobać i przysłużyć UPAwskiemi rezydentowi Kijowa.
1 czerwca 2026, 16:25 / poniedziałek
MT83 z tym myślącym to sobie nie dodawaj
1 czerwca 2026, 17:00 / poniedziałek
MT83
Piszesz na FORUM nie do pamiętnika pod poduszkę, nie dziw się, że ktoś odpowiada w taki czy inny sposób.
Jeśli Ci to przeszkadza ... doradzam jednak pamiętnik, tym bardziej, że wkurwiasz ubliżając jednemu z nas.
2 czerwca 2026, 01:46 / wtorek
MT83
Wypierdalaj
3 czerwca 2026, 20:16 / środa
No i co z tą sprawą w Lozannie? Dzisiaj środa i jakoś cicho…
10 czerwca 2026, 10:49 / środa
W dzisiejszej Rzepie w Tygodniku Prawników duży dwustronny artykuł o prawnej sytuacji Lechii. Zainteresowanych zachęcam do przeczytania. Jeśli dobrze zrozumiałem to "na dwoje babka wróżyła". Mocne argumenty są po każdej ze stron.
10 czerwca 2026, 11:26 / środa
Jeśli dobrze zrozumiałem: Lechia odwołała się do Trybunału przy PKOL (TAS). PZPN uznał, że TAS nie miał prawa rozpatrywać odwołania jako organ do tego nieuprawniony. TAS miał odmienne zdanie i sprawę przyjął i następnie podtrzymał karę -5 punktów. Od rozstrzygnięcia TAS Lechii przysługiwała skarga kasacyjna do Sądu Najwyższego i Lechia z niej skorzystała. Jeśli wyrok zapadnie przed nowymi rozgrywkami to będzie wiążący. Jeśli później to co najwyżej można walczyć o kasę, ale sytuacji ligowej to nie zmieni. Co do Lozanny czyli CAS autor uważa, że skoro Lechia wybrała ścieżkę TAS to nie może skorzystać z CAS gdyż nie może być w obrocie prawnym dwóch rozstrzygnięć w tej samej sprawie od dwóch różnych organów.
10 czerwca 2026, 20:13 / środa
Realnie można liczyć w większym stopniu na korzystne rozstrzygnięcie CAS w Lozannie. Brak respektowania przez Ekstraklasę tego rozstrzygnięcia skutkowałby ryzykiem wykluczenia polskich zespołów z rozgrywek europejskich. W interesie innych federacji, bardziej wpływowych niż PZPN, forsowanie takiego rozwiązania mogłoby się spotkać z zakulisowymi działaniami działaczy z tych krajów, z których kluby skorzystały by na ewentualnej niesubordynacji PZPN. Kluczową tu sprawą jest kwestia terminu rozstrzygnięcia. Szanse, że będzie to przed startem sezonu, zerowe są, chyba że Misiu magiczne spowolni odliczanie. Natomiast na SN w ogóle bym nie liczył, zresztą zależy to od Izby i od konkretnego składu wyznaczonego do rozpatrywania tej sprawy. Z kastą w Polsce Urfer nie wygra, stanie ona, co pewne jak amen w pacierzu, po stronie rodzimych dziadków z PZPN, bo nie będzie chciała mieszać w systemie czy raczej układzie ani tym bardziej dać zarobić Szwajcarowi na ewentualnym odszkodowaniu. Układ obroni układ. Tak to zadziała. A sprawiedliwość i prawo, racja czy przyzwoitość, sport i zasady nie będą miały znaczenia. Ale generalnie, co do samego rozstrzygnięcia niezależnie od tego gdzie by miało ono zapaść, czarno to widzę, po prostu szanse że Lechia zagra w kolejnym sezonie w ekstraklasie są iluzoryczne. I nie warto się tą kwestią za bardzo ekscytować. Rozstrzygnięcie zapadło w Niecieczy, czy może raczej w szatni Lechii, w głowach piłkarzy, którzy nie chcieli utrzymania.
22 czerwca 2026, 12:19 / poniedziałek
Plotka krążąca po internetach, w tym przecieki na Naszym forum okazały się prawdą! Przynajmniej w części... Faktycznie Trybunał CAS w Lozannie zbiera się już dzisiaj 22 czerwca, żeby rozstrzygać w sprawie Naszej Lechii! Na tym koniec dobrych wieści, gdyż CAS wcale nie będzie obradował w sprawie kary dla Lechii... to znaczy pewnie będzie, ale na pewno nie w sprawie odebrania punktów przez PZPN...

odnośnik

Nie chciałbym pogarszać i tak już minorowych nastrojów, ale mam wrażenie, że rozstrzygnięcie w tej sprawie może nie być dla Nas korzystne...

22.06.26
CAS 2026/A/12143 Lechia Gdańsk SA v. Conrado Buchanelli Holz & Atlético Clube Goianiense

Przy okazji, taka luźna refleksja, że projekt Urfera powinien dostać jakąś oprawę muzyczną licującą z jego powagą. Proponuję powszechnie rozpoznawalny utwór muzyki klasycznej "Wejście Gladiatorów" Juliusa Fučika
22 czerwca 2026, 16:22 / poniedziałek
Prędzej "sztuka latania*: ostatni krzyk, łabędzia nuta i dalej nic w teatrze lalek, ogólnie mówiąc - life is brutal, poza tym wszystko doskonale...
22 czerwca 2026, 21:10 / poniedziałek
Zabawne jest to, że na tej liście przesłuchań w CAS, dzień po sprawie z Conrado, widnieją dwie sprawy z graczami klubu Al-Ain, tego samego co nas "zaprosił" na zgrupowanie w Zjednoczonych Emiratach Arabskich w zeszłym roku. Przypadek?
22 czerwca 2026, 22:01 / poniedziałek
Nie doszukiwałbym się tutaj jakiegoś drugiego dna. Gracze podani są jako pierwsi, Al Ain jako drugie, prawdopodobnie ma mało wspólnego ze sprawą.
Chodzi mi o to, że chociażby w naszej sprawie jest to Lechia Gdańsk v Conrado + ten losowy brazylijski klub do którego on poszedł, tak samo było dwa lata temu z Durmusem (Lechia Gdańsk v Ilkay Durmus & Górnik Łęczna), a wiadomo że Łęczna nie miała nic wspólnego z tą sprawą, poza tym że go zakontraktowała jak on zerwał kontrakt.
Tu może być to samo, może tamci piłkarze też nie dostawali kasy w tamtym klubie, zerwali kontrakty i poszli do Al Ain
22 czerwca 2026, 22:56 / poniedziałek
Jak czytam że jakiś twór zwany wieczysta po awansie do ekstraklasy pożegnał się z większością zawodników , to stwierdzam jak Lechia awansując do ekstraklasy nie dokonała żadnych wzmocnień ( bo kludki itd to dno a nie wzmocnienie )…. To mnie krew zalewa:..: i teraz jest porównanie golodulca Urfera z właścicielem klubu któremu coś się zamarzyło. Jebac to….: zero komunikatów , informacji itd. Niech Conrado wygra i jebać Urfera i ten twor jego. Czasami lepiej wstecz i od 5..:. Tragedia
22 czerwca 2026, 23:25 / poniedziałek
To też nie jest rozwiązanie. To już nie są czasy jak 10-20 lat temu, gdzie można było się od IV Ligi bawić bez konsekwencji. Trzeba by było spłacić część długów, między innymi takich jak właśnie za Conrado. No chyba że chcemy żeby to nie nazywało się Lechia Gdańsk lub mieć wieczny ban transferowy od Fify, ale to się mija z celem.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.025