Ekstraklasa 2025-2026
strona 6/10
27 kwietnia 2026, 16:42 / poniedziałek
Patrzę w tabelę i kalkuluję jaki najkorzystniejszy wynik dla nas w meczu szparki z Piastem. Zawsze cieszy jak kurewki dostają po łbie ale czy nie korzystniejszy byłby np remis?
Wtedy nadal mamy punkt przewagi nad Piastem i 3 nad śledziami. I z każdym z nich korzystny bilans w dwumeczu. Oczywiście wygrana w Radomiu będzie nadal bardzo pożądana...
27 kwietnia 2026, 16:48 / poniedziałek
Patrzę w tabelę i kalkuluję jaki najkorzystniejszy wynik dla nas w meczu szparki z Piastem. Zawsze cieszy jak kurewki dostają po łbie ale czy nie korzystniejszy byłby np remis?
Wtedy nadal mamy punkt przewagi nad Piastem i 3 nad śledziami. I z każdym z nich korzystny bilans w dwumeczu. Oczywiście wygrana w Radomiu będzie nadal bardzo pożądana...
27 kwietnia 2026, 22:08 / poniedziałek
Piast nas jednak przeskoczył. Będzie gorąca końcówka sezonu.
28 kwietnia 2026, 14:18 / wtorek
Piast przeskoczył, ale Arka już się z tego nie wygrzebie. Mają 3 punkty do bezpiecznego miejsca, a przed sobą mecz domowy z Górnikiem, wyjazd do Lecha, domowy z Bruk-Bet Termalicą, i wyjazd do Rakowa. Nie ma szans, żeby z tego zapunktowali lepiej o 3 punkty jednocześnie od Legii i Widzewa.
No i ten mecz z Górnikiem też mają przełożony, bo Górnik gra finał PP. Więc w momencie gdy będą grali z Lechem (bo ten będzie ich następnym meczem), mogą mieć już perspektywę straty 5 punktów do Widzewa, albo 6 do Legii, mając 4 mecze do zagrania.
Jakkolwiek dziwnie to brzmi, musimy im pomóc. Najpierw w Łodzi, a potem u siebie z Legią. Kto nam dostarczy darmowe 4 punkty, jak ich zabraknie?
28 kwietnia 2026, 15:08 / wtorek
@d.g. we wczorajszym meczu ,,piastunek" z bezdomnymi też cieszyłbym się najbardziej z remisu, ale jest jak jest
@stegowany, Ty kolego widzisz już śledziuchy w pierwszej lidze i jest to bardzo realny scenariusz, jak dla mnie ok. Tylko jak patrzę na nasze pozostałe mecze do rozegrania, to niestety całkiem realny może stać się scenariusz, że do końca ligi nie ugramy nawet punktu ( Boże co ja piszę), dlaczego? U nas pojawiają się pauzy za kartki, kontuzje i krótka kołdra nie jest atutem w tej sytuacji. Gramy na wyjeździe z Radomiakiem ( nigdy nam się tam lekko nie grało, choć paradoksalnie wydaj mi się, że jeżeli mamy gdzieś zdobyć jeszcze punkty to właśnie tam), później żydzew na wyjeździe ( bardzo trudny rywal pomimo miejsca, które zajmuje, brak zespołu, ale dużo jakościowych piłkarzy i długa dobra ławka), dalej cwelka u siebie ( co w tym meczu będą odpirdałać gwizdki ?) i na koniec ,,rolnicy" ( jeżeli to będzie mecz o wszystko, to będzie mega ciężko, tam nikomu lekko się nie gra). Także mieliśmy już wszystko pod kontrolą i wszystko spierdoliliśmy.
Pozdrawiam Was koledzy
28 kwietnia 2026, 15:22 / wtorek
Na Radomiaku już nie zagra Sezonienko, więc krótka kołdra skróciła się o zawodnika podstawowego składu. Pewnie w pierwszym zagra Neugebauer, a na krawędzi zawieszenia ciągle wisi Żelizko i Kapić.
28 kwietnia 2026, 17:54 / wtorek
Z tych dobrych wiadomości to pierwszy raz od dawna Lechia otrzymała licencję w pierwszym terminie.
28 kwietnia 2026, 17:56 / wtorek
Pamiętajmy, że tych naszych 13-14 żołnierzy wywalczyło na boisku 41 pkt. co mimo wszystko uznał bym za bardzo dobry wynik.
Warto też mieć na uwadze, że paradoksalnie nasze najlepsze mecze to te z silniejszymi rywalami, więc nie spisywałbym nas na porażkę w meczach z widzewem czy legią ( tu dodatkowo kibice mogą dodać skrzydeł piłkarzom)
W Radomiu będzie ciężko ale patrząc na ich ostatnie wyczyny u siebie to wygrane ze śledziami i żydkami a pozostałe mecze albo remisowali albo dostawali w cymbał.
legła też ma przed sobie 2 mecze o życie i mecz z nami może być albo na być albo nie być dla obu ekip albo możemy wbić im gwoździa na kolejkę przed końcem sezonu. Na pewno trzeba liczyć się z tym, że zapewne z gwizdkiem będzie biegał łysy sprzedawczyk albo inna pizda która będzie robiła wszystko, żeby pomóc tym warszawskim kurwiszonom.
Pytanie jeszcze czy nic nowego się nie pojawi w sprawie ukradzionych nam przez pzpn punktów to też może mocno wpłynąć na morale zespołu a wiadomo, że na luzie ta drużyna gra jedną z lepszych piłek w całej lidze.
Zostaje kibicować, wspierać, 3mać kciuki aby na te dwie kolejki przed końcem już wszystko było załatwione.
Pozdrowienia dla Was wszystkich!!
28 kwietnia 2026, 18:13 / wtorek
@Matis LG wszystko się zgadza oprócz ilości wywalczonych punktów. 43 punkty a nie 41 to naprawdę dobry wynik ze startu na minus 5.
Dziwić może - w tym przypadku dla nas pozytywnie, ze za pierwszym podejściem dali nam licencję. I tak się zastanawiam czy nie ma to związku z tymi ujemnymi punktami...
28 kwietnia 2026, 18:39 / wtorek
@d.g.
Dzięki kolego za wyłapanie mojego błędu - oczywiście miało być 43 pkt
29 kwietnia 2026, 17:13 / środa
Komisja ligii właśnie anulowała czerwoną dla Augustyniaka, to przedsmak, co będzie się działo w ostatnich czterech kolejkach. Było zapewnić sobie utrzymanie w meczu z Piastem. Ja wierzę, że ogramy Radomiak i niech się reszta bije o pozostanie. Inaczej będzie arcytrudno.
4 maja 2026, 21:39 / poniedziałek
Coś mi się wydaje, że zaraz zmienimy trenera. Bo co teraz Urfer i Blackwell mogą zrobić ? Gołym okiem widać, że wyglądamy tragicznie fizycznie biegamy w jednym tempie bez przyspieszenia. Gramy bez pomysłu. Wyniki z ostatnich 4 kolejek to nie jest przypadek. Jak nam nie oddadzą 5 pkt to jesteśmy 3 do spadku. A coś mi się wydaje, że oddać nam nie będą chcieli skoro nie zrobili tego do 31 kolejki. Teraz by była afera w kraju jak by się zdecydowali oddać te punkty. Trener robił co mógł ale mamy najmniejszą ilość jakościowych zawodników w kadrze. Ja do trenera mam dużą uwagę BRAMKARZ. Na następny mecz oczekuję zmiany bo jeśli on nam tego meczu nie wybroni to będzie źle. Jeśli komuś się wydaje, że w ostatniej kolejce to mamy Niecieczę i 3 pkt które nas uratują to z takim graniem bym na to nie liczył. Ostatnie 3 sezony graliśmy 14-15 zawodnikami i w końcu musiał przyjść duży kryzys a teraz nie ma nikogo wartościowego na zmianę. SPADEK stał się bardzo realny i najlepszym sposobem na przerwanie złej pasy jest wygranie w Łodzi.
4 maja 2026, 22:14 / poniedziałek
To jest do trenera uwaga? Jak on na bank ma wpisane w umowie że musi grać póki jest do tego zdolny
4 maja 2026, 22:34 / poniedziałek
Kryzys był do przewidzenia z tak krótką ławką.Zobaczcie ile punktów uciekło grając w przewadze ponad połowę meczu.
1.Raków , 1 punkt . Tracimy bramkę sami nie zdobywając.
2.Cracivia,2 punkty. Tracimy bramkę sami nie zdobywając.
3.Piast,2 punkty. Tracimy bramkę .
4.Radomiak, szkoda słów.
Generalnie grając w przewadze tracimy 5 bramek ,strzelając jedną z akcji.
Bez komentarza :(
4 maja 2026, 23:20 / poniedziałek
Był jeszcze Raków na wyjezdzie i prawie cały mecz z 11/10. Można Carvera tłumaczyć krótką ławką, ale tego że nie potrafi przez tyle czasu nauczyć drużyny gry w przewadze nie da się nazwać inaczej niż partactwem.
5 maja 2026, 00:20 / wtorek
Partactwo, to mało powiedziane. Można takiej sytuacji nie wykorzystać w jednym meczu, raz w sezonie tłumacząc to niefartem. Bywa. Ale wręcz seryjnie nie wykorzystywać takich sposobności, zwłaszcza w arcyważnych meczach o przetrwanie, to... trzeba być naprawdę pechowym przegrywem, bo nawet nauczyciel wf na szkolnym turnieju chyba potrafiłby lepiej zaradzić problemowi i jakoś trafić do głów chłopaków, do ich ambicji. Ratować wynik Kłudką, to jak leczyć ból głowy lekiem na zaparcie. Dziękuję za taką kurację. Oprócz migreny jeszcze sraczka.
5 maja 2026, 11:23 / wtorek
Trzy lata temu pożegnanie było meczem z Ległą, oby to nie był zły omen.
5 maja 2026, 15:59 / wtorek
5 maja 2026, 17:48 / wtorek
Oddadzą ? To ja już wszystko rozumie !
W ostatnich meczach graliśmy piach żeby przypadkiem do Pucharów się nie dostać ;D ufer nie przewiduje wzmocnień i wie, że byłaby to droga do nikąd. A tak będziemy średniakiem w który nie trzeba będzie wiele inwestować i szefcio dalej będzie mógł szponcić.
5 maja 2026, 18:10 / wtorek
Niestety fejk
5 maja 2026, 18:48 / wtorek
no to wszołka i rece mamy z głowy na mecz Ległą
5 maja 2026, 19:24 / wtorek
Pytanie kogo legła będzie miała z głowy z naszej strony
Obstawiam że co najmniej dwóch z trójki zagrożonych Cirkovic , Kapic , Zelizko
Kolejność kartek zupełnie przypadkowa
5 maja 2026, 19:31 / wtorek
Nie dostali kartek tyle czasu, to myślę że więcej niż jeden nie dostanie. A nawet zero obstawiam
6 maja 2026, 10:58 / środa
Możliwość odzyskania punktów właśnie zdementowana została przez pzpn, więc tą sagę możemy już zamykać i czas zabrać się za zbieranie pkt. w lidze. Mamy 3 mecze z teoretycznie przynajmniej dwiema drużynami, z którymi jesteśmy w stanie wygrać. Pytanie ile mocy zostało w nogach a przede wszystkim co siedzi chłopakom w głowie.
Wiara umiera ostatnia...
6 maja 2026, 11:48 / środa
Wiara, nadzieja...
Przeczytałem informację o mocnych słowach w szatni po meczu z Radomiakiem. To po poprzednich było poklepywanie po pleckach?? Co najmniej o 4 mecze za późno. Wychodzi bokiem mecz z Piastem, o innych nie wspominam nawet bo mnie tylko krew zalewa. Słabo też kondycyjnie a końcówka ligi jak widać gra na 110% możliwości.
Albo zagramy jak z Amiką czy Górnikiem (ale nie w PP), albo będziemy oglądać jakieś tam puszcze czy stale w przyszłym sezonie. Naszych piłkarzy stać na postawienie poprzeczki wysoko, pytanie czy chcą umierać za klub na boisku. Sezon - liczę na Ciebie, pokaż południowemu co to znaczy grać do końca.
8 maja 2026, 22:31 / piątek
Kurewki z Gdyni zawsze mogą liczyć na obie koleżanki, że w potrzebie się nadstawią...jak nie jedna to druga...oby Amikorz zapłacił za to mistrzostwem.
8 maja 2026, 22:56 / piątek
Mam nadzieję, że górnik im to mistrzostwo sprzątnie z przed nosa. Niech zdychają całą trójką i żydki i amika i kurewki z za Sopotu. TLG.
8 maja 2026, 23:16 / piątek
Wy naprawdę uważacie że kibice poszli i powiedzieli takiej amice - areczka musi się utrzymać więc grajcie na max remis ? To czemu Rakow wjebal nam w 94 minucie ?
9 maja 2026, 08:22 / sobota
Jozin a wierzysz w przypadki? Bo ja raczej nie. Lech i Cracovia w meczach z Arką zdobyły łącznie....2 punkty.
10 maja 2026, 16:38 / niedziela
Kolejny zespół ogrywa beznadziejną Wisłę Płock. Motor robi demolkę w Płocku...
10 maja 2026, 17:42 / niedziela
Dokładnie, też o tym pomyślałem.
Motor wrzucił im 4. Ba! Niedawno przecież śledzie też tam wygrali 3 - 0. Jeszcze, jak przypomnę sobie mecz w Gdańsku to Lechia też niby kontrolowała grę, przeważała,nic z tego nie wynikało... Wisła nic kompletnie nie grała, strzeliła mega szczęśliwie bramkę i zremisowała mecz. Potraciliśmy dosłownie dziesiątki punktów. Frustrujące , to mało powiedziane.
10 maja 2026, 19:28 / niedziela
Krawaty wygrały to może z nami nie będą mieć ciśnienia na wygraną.
10 maja 2026, 20:21 / niedziela
Genialni taktycy z Płocka, ci podobno mistrzowie ustawiania autobusu w polu karnym po 0:3 z Pogonią teraz wyrwali 0:4 u siebie z Motorem, ale na nas wystarczyli.
10 maja 2026, 20:50 / niedziela
To chyba od meczu w Płocku zaczął się ten nasz zjazd formy i badziewiastej gry.
To jest dla mnie nie pojęte jak można wygrywać na wyjazdach z drużyną z POznania, Motorem, remis w derbach czy wygrana z Jaga w Gdańsku. I do prowadzić się do takiego stanu jaki jest obecnie.
Po jaki chuj ci grajkowie to robili. ? Mogli przecież grać taką padakę od początku rundy wiosennej i wtedy by im uwierzył że są patałachami.
Jeżeli grają o dodatkową kasę za utrzymanie to bardzo źle to o nich świadczy.
Co za jebane czasy :(
10 maja 2026, 21:37 / niedziela
Na szczęście gramy w niedzielę o 17.30 jak przedostatni w 33 kolejce. Będziemy już bardzo dużo widzieli, tzn. jak wygląda tabela. Legia może być już nawet utrzymana i bez matematycznych nawet szans na puchary (coś mi się wydaje, że oni ciągle tam wierzą w cud). My jednak musimy patrzeć na siebie i grać tak aby wygrać. Praktycznie wszyscy o coś jeszcze grają więc są małe szanse na układanie się. Nikt bowiem nie będzie pewien tego co stanie się w Gdańsku a każdy wie, że w ostatniej kolejce to może się przytrafić jakaś czerwona kartka i będzie kłopot. Z naszego punktu widzenia jutro istotny mecz. Tak naprawdę bardzo wiele zespołów ma gorąco. Naszym problemem jest to, że mamy 1 pkt straty i gorszy bilans bezpośrednich spotkać z Koroną i Widzewem. Co by nie pisać mamy 2 mecze i musimy wygrać min 1 a w drugim nie przegrać (42 pkt powinny dać utrzymanie). Margines błędu został wyczerpany. Jesteśmy w zdecydowanie słabszej formie ale nasi przeciwnicy też nic wielkiego nie grają co pokazał dzisiejszy mecz. Głowy do góry i po ZWYCIĘSTWO najpierw 1 potem 2. Będzie ciężko ale ja wierzę w tych chłopaków. Nie jesteśmy wcale aż tak słabi aby nie wygrać przez 7 meczów.
11 maja 2026, 10:59 / poniedziałek
Legia ma pusto w kasie więc każde miejsce wyżej w tabeli jest dla nich też ważne więc nie sądzę aby cokolwiek odpuszczali. Papszun jakoś ich poukładał, oczy krwawią ale widać, że są skoncentrowani na wynikach i na razie realizują swój cel.
Co do wszystkich teorii spiskowych i jechaniu po żałobie piłkarza to sugeruję się 3 razy zastanowić zanim takie idiotyzmy będziecie pisać.
Zamiast stanąć murem za swoją drużyną to pojawia się tu coraz większy absurd. Pokazali nam niejednokrotnie w tym sezonie, że grać w piłkę potrafią. Pokazali też, że są na tyle mało doświadczeni, że grają bardzo nierówno i w ciągu kilku/kilkunastu dni potrafili zagrać dwa różne spotkania. Doszły kontuzje, dużo głupich kartek, problemy poza boiskowe i niestety wypalenie fizyczne i mamy to co mamy. Połowa z Was zapomniała, że nawet przed meczem z Widzewem my mieliśmy 4,5 dnia na regenerację a oni 7 dokładając to, że oni grali w zasięgu godziny drogi od swojego miasta a my w tym czasie przejechaliśmy się do Radomia i do Łodzi. Czyli lekko licząc ponad 1000 km do zrobienia w ciągu kilku dni.
Ja mimo wszystko mam szacunek dla tych piłkarzy. Dali mi osobiście wiele pozytywnych emocji zarówno w pierwszej lidze jak i przez te dwa sezony w ekstraklasie. W końcu o Lechii pisali nie tylko ze względu na problemy ale przede wszystkim gra chłopaków powodowała, że dobrze się nasze mecze oglądało nie tylko nam ale również kibicom neutralnym.
Kryzys przyszedł w bardzo złym momencie, dużo punktów zgubiliśmy na swoją odpowiedzialność. Widoczny jest brak charakternych drwali z doświadczeniem w eklapie ale niestety i nasz zarząd i sztab wiele jeszcze o ekstraklasie musi się nauczyć.
Spinać dupy na trybunach i pokażmy im, że jest hujowo ale mają nasze wsparcie. Niech warszawskie cwele nie usłyszą własnych myśli w czasie meczu. Łatwo było być z drużyna w tych najlepszych momentach, pokażmy im, że jesteśmy z nimi także w tych trudniejszych.
Na te dwa tygodnie żyjmy tym co doradza serducho a nie rozum:) Rozliczać, podsumowywać pracę wszystkich zaangażowanych zacznijmy po ostatniej kolejce.
Pozdrowienia dla Was wszystkich!!
11 maja 2026, 11:57 / poniedziałek
Mądrego warto poczytać...dzięki za ten wpis Matis...
11 maja 2026, 12:32 / poniedziałek
Głos rozsądku
To że pada tak wiele , mocnych i skrajnych opinii , świadczy o tym że każdy ma ta nasza najukochańszą w sercu
Nie musimy się merytorycznie zgadzać w taktykach , srykach itp
Możemy po sobie czasem pojechać Zdarza się Nerwy to czasem słaby doradca
Ale wiemy jedno Pomijając paru totalnych wynalazkow , to super że jesteśmy , wraz z tym naszym najukochańszym , najszczerszym i jedynym w swoim rodzaju forum
I wiem Że każdy z nas No może prawie ..
Uczestniczy osobiście , nie tylko z za klawiatury w istnieniu czegoś najwspanialszego jakim jest NASZA LECHIA
11 maja 2026, 14:36 / poniedziałek
@MatisLG, rozumiem, że mnie wywołałeś do tablicy, więc przypomnę: Pisałem, że pojawiły się u mnie takie myśli ( teorie spiskowe jak to nazywasz ) i przypomnę, że chętnie odszczekam jeśli nie będę miał racji i na Boga...nie chcę mieć racji, wręcz marzę o tym ( piszę to jak najbardziej serio, bez głupiej szydery ). Nie miej też pretensji do mnie, że szczerze piszę to co myślę, nie pudruję, nie zakłamuję rzeczywistości, piszę jak to w danej chwili widzę. Pozdrawiam serdecznie Ciebie i oczywiście d,g, i czarnego 66.
11 maja 2026, 14:47 / poniedziałek
Hieny już wyczuły padlinę, mam nadzieję, że przedwcześnie. Piszę o artykule Borka, który już widzi nas w 1 lidze i zapowiada rozbiór drużyny. Marzę o sześciu punktach w dwóch ostatnich meczach i zamknięciu mord pierdolonym kurwom, które już nawet nie kryją nienawiści do naszego klubu. Powinienem te info zamieścić w wątku ,,w mediach", ale niech będzie tu.
11 maja 2026, 15:53 / poniedziałek
@Czarny74
Mój post był adresowany do wszystkich, ale nie adresowany do indywidualnych osób. Sam już w tym sezonie przeżyłem taką huśtawkę emocji, że podejrzewam, że i do siebie też mogę spokojnie go skierować. Zgadzam się, że te wszystkie uje rzucane na forum pokazują naszą pasję, miłość i oddanie, ale są pewne granice i nawet przy największym rozczarowaniu czy złości nie przystoi pewnych rzeczy pisać.
Mimo, że to mój 23 sezon to traktuje go bardzo indywidualnie, bo właśnie w tym szalonym sezonie wprowadziłem do społeczności kibiców mojego syna i cholernie mi zależy, żeby mimo wszystko skończyło się happy endem.
Cokolwiek się nie stanie, jakkolwiek się ten sezon nie skończy ja i wielu z Was będziemy tu w kolejnych sezonach również i dalej będziemy się spierać co mecz - tak ta nasza miłość wygląda. Nie dajmy się tylko wprowadzić w retorykę farmazoniarzy typu Borek, tym bardziej, że większość z nich jest kibicami ległej i wiadomo, że będą siali ferment, żeby tylko namotać w głowach i nam i piłkarzom przed mimo wszystko ważnym meczem dla obu ekip.
Tak jak pisałem wcześniej dograjmy jeszcze te dwa mecze, niech piłkarze sami udowodnią swoją wartość - chyba nikt z nich nie chciałby zjechać o ligę niżej - tym bardziej, że zazwyczaj wiążę się to z obniżeniem ich wynagrodzenia. Bobcek, Mena i inni którzy widzą się poza klubem w przyszłym sezonie też mają coś do udowodnienia jeśli im zależy na dobrych warunkach u nowego pracodawcy/ starego pracodawcy.
16 maja 2026, 07:36 / sobota
Przy wygranej Rakowa z Piastem i naszym zwycięstwie, możemy już utrzymać sie po tej kolejce. Na nich!!
16 maja 2026, 07:58 / sobota
Wygrana Korony to był dla nas lepszy wynik o ile wygramy z Ległą, gorszy jeżeli zremisujemy lub przegramy.
16 maja 2026, 10:48 / sobota
Przede wszystkim to nasi muszą zacząć coś grać i wreszcie ugrać, potem możemy oglądać się na innych.
Poza tym nie jestem przekonany, że Raków wygra na wyjeździe z Piastem.
Choć z drugiej strony, walczą o medal MP, więc komu ma zależeć, jak nie im?
16 maja 2026, 13:30 / sobota
Balshoy, oczywiście masz rację. Chodziło mi o to, że po zwyciestwie Korony, jak wygramy z Legią to na praktykę nie spadniemy, jezeli nie wygramy to prawie na pewno spadniemy. Sytuacja jest prostsza niż w przypadku innego wyniku w tamtym meczu.
16 maja 2026, 20:37 / sobota
Pozostały nam 2 mecze. Do utrzymania na 100% brakuje nam 3 punktów. W ostatniej kolejce gra Piast z Widzewem i ktoś zgubi punkty. Nie ma co oglądać się na innych. Jutro tylko zwycięstwo i mamy spokojny tydzień i zakończenie rozgrywek w przyszłym tygodniu
16 maja 2026, 20:55 / sobota
Oczywiście przy założeniu że Raków jutro wygra z Piastem.
16 maja 2026, 23:11 / sobota
No i jeszcze że w poniedziałek sąsiedzi nie wygrają.
17 maja 2026, 00:19 / niedziela
Podsumowując, po wygranej z Legią nie ma scenariusza, że już w niedzielę będziemy pewni utrzymania, ale może to nas ustawić w znacznie lepszej sytuacji przed ostatnią kolejką.
17 maja 2026, 12:39 / niedziela
Raków po 20 minutach prowadzi z Piastem 2-0. Ale trzeba przyznać, że Piast też już miał bramkowe sytuacje i cały czas próbuje.