Górnik Zabrze-Lechia Gdańsk, niedziela 20.07 godz.15:45
strona 1/1
18 lipca 2025, 12:41 / piątek
2 dni do meczu a tu nie ma wątku meczowego..
Typuję 2:3, dwa gole Bobcka i jedno trafienie Zhelizko.
Hej hej BKS....
18 lipca 2025, 13:21 / piątek
A ja 2:1 dla nas. Wiem, że wygramy. Tylko zwycięstwo.
18 lipca 2025, 13:51 / piątek
Odczucia mam podobne jak powyżej. Trzy punkty wrócą do Gdańska
18 lipca 2025, 14:22 / piątek
Uri zrobił dobrą robotę w przerwie,ale nowe nabytki pewnie potrzebują jeszcze trochę czasu na wkomponowanie się w zespół. Dlaczego obstawiam tylko 1:0 dla Lechii, inaczej typował bym 3:0. Liczę na dobrą i odważną grę od 1 do ostatniej minuty. Oby zdrowie wszystkim dopisywało, a będzie naprawdę dobrze. Pierwsza ósemka w tabeli spokojnie w zasięgu nawet z tymi minusowymi punktami. Cieszy taka konkurencja wśród napastników. Obrona też powinna grać lepiej niż w poprzednich 2 sezonach. Jest wiara, jest moc, będą zwycięstwa. Carver poprowadzi tych chłopaków do zwycięstw.
18 lipca 2025, 16:14 / piątek
A kto to jest uri?
18 lipca 2025, 16:23 / piątek
rynio, pomogę Ci... castorp tak pieszczotliwie nazywa swoich ulubieńców, swoje ideały... np kiedyś pisał Jaro (to o karakanie), Becia (broszka), a uri to zapewne gołodupiec...
Taka mała instrukcja obsługi... ;)
18 lipca 2025, 17:02 / piątek
twych lewusie forumowy ulubieńców nazywam pieszczotliwie ryżu gauleiter i elgiebeciarz. Gdyby nie ten golodupiec dziś Lechia bylaby w dupie czarnej w III lidze albo niżej. Ludzie trzeba obiektywnie oceniać, ganić za zle rzeczy, chwalić za dobre. Taką też miarą traktuję tych ulubieńców, antypolskie marionetki, reprezentanci obcych interesów i wpływów. Precz z lewactwem
18 lipca 2025, 17:35 / piątek
Castorp w sedno! W kwestii meczu, spora niewiadoma! Jestem pełen nadziei po wszystkich ruchach i informacjach z klubu ale ciężko określić jak to się przełoży na boisko. Górnik w końcu też nie próżnował, nowy trener, pierwszy mecz. Serce podpowiada 1:0 dla Lechii po głowce Bobcka i horror o dowiezienie wyniku do końca. Biorę w ciemno!
18 lipca 2025, 17:56 / piątek
Też wierzę w wygraną Lechijki, ale wbrew opiniom powyżej, zdaje mi się, że na 0 z tyłu będzie ciężko... 4:2 dla naszych
19 lipca 2025, 06:57 / sobota
W temacie błąd... mecz o godz.14.45
19 lipca 2025, 12:05 / sobota
Masz rację kolego, ale chyba nie mogę tego edytować
20 lipca 2025, 12:11 / niedziela
@koozzaa... to detal, wiadomo, pomylić się łatwo...ale od tego tu jest chyba mod?
Właśnie... wkrótce powinniśmy poznać wyjściową jedenastkę. Ja np.nie mogę pojąć, że do dziś na oficjalnej stronie klubu, nie ma aktualnej kadry I drużyny.
Druga sprawa... wczoraj zaprezentowali tam w aktualnościach : trzecia koszulka meczowa... czerwona. Wiem, że to " stary numer"...Dlaczego nie mogłaby być zielona? Trzecia sprawa... ogólnie miał być temat " koszulka na 80-lecie". Widać w mediach, że nowo przybyli zawodnicy są prezentowani w czymś nowym...ale nie kumam, dlaczego zmienili nam herb? Za proporcem Lechii jest kolejny. Bez sensu. Nie przeszkadza to nikomu? Czy tylko ja zwracam uwagę na takie rzeczy?
Tylko Lechia!
20 lipca 2025, 12:20 / niedziela
To tylko trzeci komplet, rok temu też był czerwony, zagrają w nim raz czy dwa i wszyscy o nim zapomną
Aktualizację drużyny na stronie mam nadzieję zrobią, jak już będą te nowe koszulki (bo pewnie na to czekają)
A ten herb to specjalny herb na 80-lecie, już jakiś czas temu ogłoszony
20 lipca 2025, 14:12 / niedziela
Oczywiście, ze wszystkiego zdaję sobie sprawę. Trzeci, czy drugi komplet bez znaczenia, bo i tak nie ogarniają.
( Niech będzie obiektywne trudności, ale inni jakoś dali radę)
Lwy też przygotowały coś, np. biała koszulka z zielonymi elementami wygląda dobrze.
Co do herbu uważam, że to jednak jest słabe. To, że 80-lecie to nie znaczy, że za przeproszeniem, ma być z d...y.
Dobra, mamy potwierdzony skład.
Do boju, do boju Lechia Gdańsk!
20 lipca 2025, 14:34 / niedziela
dajcie link do transmisji. dziekuje
20 lipca 2025, 14:35 / niedziela
Co to za po.eb, ten reporter z murawy C+?
20 lipca 2025, 15:43 / niedziela
Przegrywamy po I połowie po błędach w obronie. Ale i tak obrona wygląda raczej lepiej niż w poprzednim sezonie. Irytuje jednak klepanie na swojej połowie w poprzek i do tyłu nawet, gdy jest szansa na szybką akcję. Mena wyrazie w gazie, dużo szybszy od obroncy, ale mało to znaczy gdy od naszej bramki do przodu się ślimaczy.
20 lipca 2025, 15:46 / niedziela
Klasyka gatunku. Zamiast 1:0 lub nawet 2:0 do przerwy Lechia musi gonić jednobramkową stratę... Pod koniec pierwsze połowy to tam większość lechistów już ledwo biegała (człapała). To raczej nie jest dobry prognostyk przed drugą połową.
20 lipca 2025, 16:17 / niedziela
Niestety fizycznie dojeżdżamy...
20 lipca 2025, 16:19 / niedziela
Nie dojeżdżamy oczywiście miało być.
20 lipca 2025, 16:53 / niedziela
Fizycznie wyglądają jak w zeszłym sezonie, bez sił. Sił starczyło na 40 minut. Sarnawski znów brama na koncie. Ogólnie pierwszy mecz za dupą. Zobaczymy co dalej. TLG
20 lipca 2025, 17:07 / niedziela
Jak wyżej napisane…. Nie mieli sił…. Zero ruchu z przodu. Człapali.
20 lipca 2025, 17:14 / niedziela
To nie był zły mecz! Górnik to wymagający rywal a u nas było widać trudy przygotowania! Tak być nie powinno ale wierze, ze to zaprocentuje już niedługo! Niestety demony z poprzedniego sezonu radosna, zagubiona defensywa. Plana wrócił do tego z czego go pamietemy najbardziej niestety. Wójtowicz chaotycznie. Kreowaliśmy sytuacje, graliśmy w piłkę. Dziś to było za mało. Choć myślę, że gdyby bronił Weirauh to byśmy wywieźli remis.
20 lipca 2025, 18:22 / niedziela
Jakoś nie mam zaufania do Sarnavskiego. Z poprzedniego sezonu pamietam jak w bramce stanal Weirauch to Lechia sie utrzymala. Poczatek z Sarnavskim byl tragiczny. Rola bramkarza to nie tylko obrona bramki ale i ustawianie obrony. Sarnavski ma tendencje do wybijania pilki do przodu przy strzalach zamiast do boku, co dzis zaowocowalo golem Kubickiego. Mam nadzieje ze trener wezmie pod uwage jak wygladal poprzedni sezon i wystawi Weiraucha od nastepnego meczu.
20 lipca 2025, 19:03 / niedziela
Winny tego wyniku jest jeden. Bramkarz. Nie ma co analizować.
20 lipca 2025, 19:36 / niedziela
Z wypowiedzi pomeczowych Bossa wynika, że ma, nazwijmy to delikatnie, pretensje o zły dobór sparingpartnerów - pełna zgoda. Niepokoi mnie wypowiedź odnośnie statystyk biegowych. Gołym okiem widać, że kiepsko biegaliśmy. Zakładałem, że trener doskonale wie z czego to wynika, natomiast jego wypowiedź brzmiała niepokojąco dosłownie i w przenośni.
No nic, poczekajmy/poszukajmy świeżości, to pojawi się doskok, sprinty, lepsza decyzyjność, a co za tym idzie i wyniki. Będzie dobrze.
20 lipca 2025, 20:22 / niedziela
Tylko z tymi sparingpartnerami jest taki problem, że jak nie masz pieniędzy i robisz obóz w Gdańsku, to na lepszych przeciwników nie ma co liczyć
20 lipca 2025, 20:50 / niedziela
Nie dopisało szczęście.. Strzał Meny w Wjunyka. Pudło Bobcka w niezłej sytuacji i parę innych akcji, które powinni lepiej rozegrać. Bierna postawa obrońców, oba gole po dobitkach, dość frajersko stracone. Obrona wymaga zgrania. Za dużo błędów. Nie przegrali przez Bogdana, kilka dobrych interwencji. Porażka niezasłużona. Mecz był do wygrania. Było widać niezgranie Górnika. Szkoda, że Lechia tego nie wykorzystała. Amica będzie lepiej zorganizowana i trudniejsza do ogrania. Ale oczywiście do pokonania. Generalnie nie było źle, jest potencjał, ale dużo rzeczy jeszcze wymaga poprawy, zgrania. Jedziemy dalej, z Amicą tylko zwycięstwo.
20 lipca 2025, 21:29 / niedziela
Nie no, nie ma co pisać że to >tylko< wina Sarnawskiego, ale do porażki się przyczynił (błąd przy drugiej bramce, ale to też był błąd Olssona i Jaunzemsa). Dla mnie najsłabszy na boisku był Jaunzems. Wszystko co groźne, szło prawą stroną, i albo go tam nie było, albo się dawał łatwo ogrywać. Mam nadzieję, że po prostu np. nie doleczył kontuzji tej ostatniej, a nie że jest taki słaby.
Obawiam się, że za tydzień Sarnawskiego nie zmieni, ale raczej zmieni Olssona na Diaczuka. Vojtko jak dla mnie odrobinę lepszy, niż Kałahur, ale niewiele.
Zawiodłem się na jedynym Polaku w wyjściowym składzie - Wójtowiczu, całą pierwszą połowę niewidoczny i ciągle wycofywał do tyłu, w drugiej dwa fajne zagrania, ale to zdecydowanie za mało. Carenko niestety nie wniósł wiele więcej jak wszedł.
Ogólnie cały zespół wyglądał jakoś ociężale i wolno grał (zresztą statystyka pokazała, że przebiegli 4 kilometry mniej niż Górnik), oby to nie była powtórka z zeszłego roku z przesadzonymi obciążeniami.
20 lipca 2025, 23:17 / niedziela
Ręka Blackwella. Dla mnie w porządku, jeśli przyniesie to wymierne korzyści na resztę rundy. Byłbym zupełnie spokojny, gdyby Carver na luzie wskazał to, jako przyczynę gorszych statystyk biegowych.
Wierzę jednak, że forma wkrótce przyjdzie.
20 lipca 2025, 23:49 / niedziela
No dobra, tylko rok temu było dosłownie to samo mówione; że mocno obciążeni, ale potem będą bardziej wybiegani, będzie świeżość itp., a jeśli dobrze pamiętam, to to w ogóle nie nadeszło, tylko dopiero jak odbyli zimowy obóz z Carverem, to przestali padać od 70. minuty.
Dlatego teraz jestem do tego sceptycznie nastawiony, zwłaszcza że następne trzy mecze pozują się na bardzo trudny zestaw.