BKS Lechia Gdańsk-Motor Lublin, pon 11.08 godz 19
strona 1/1
10 sierpnia 2025, 20:04 / niedziela
Dzień do meczu…. Wątku brak. Więc patrząc matematycznie jutro mamy zwycięstwo ( 1 wątek meczowy założony przeze mnie w plecy, 2 remis to teraz nie może być inaczej ). Tak więc w poniedziałkowy wieczór nie widzę innej możliwości jak 3 punkty dla Lechii. To już nie te mecze co wiele lat temu z Motorem ( kontekst kibicowski )…. My wierzymy tylko w BKS!!! Marzę o 3 pkt i wyczuciu młynowych w kontekście tego co się dzieje na boisku.
10 sierpnia 2025, 23:38 / niedziela
Mam jakieś dziwne przeczucie, że tym razem Diaczuk zagra dobrze - oby nie wyszło jak zawsze
11 sierpnia 2025, 05:26 / poniedziałek
Będzie 2:1 oczywiście dla Lechii
11 sierpnia 2025, 09:28 / poniedziałek
Sądzę, że dzisiaj zobaczymy kolejny raz sporo goli. Motor przegrał w Szczecinie aż 1:4, ale grał ofensywnie (15 strzałów w tym 8 celnych). Musimy strzelić przynajmniej jednego gola więcej, bo na zero z tyłu raczej nie ma co liczyć, Śledzie z kolei pokonali Pogoń, tak więc wszyscy w tej lidze są do ogrania i 6 punktów w dwóch najbliższych meczach domowych to konieczność.
11 sierpnia 2025, 09:31 / poniedziałek
3:1 dla nas.
11 sierpnia 2025, 10:02 / poniedziałek
To jest bardzo ważny mecz w kontekście przełamania pechowej passy i odnotowania pierwszego zwycięstwa w sezonie. Niewygrana będzie mega rozczarowaniem i złym prognostykiem. Bo z kim jeszcze mają wygrywać u siebie jeśli nie z takimi motorami. Wierzę, że zagrają z zaangażowaniem i na zero z tyłu. O bramki, o napastników jesteś spokojny. 2:0 dla Lechii.
11 sierpnia 2025, 14:17 / poniedziałek
Też jakoś jestem dziś spokojny o wynik, dawno już tak nie miałem. Aha czy to jest normalne że my zamykamy kolejkę meczem w poniedziałek o 19 a kolejną rozpoczynamy już w piątek na wyjeździe o 18. Nie pamiętam takiej sytuacji. Zakładając że wtorek będzie dniem wolnym na regenerację a w czwartek wyjazd do kreciej nory to mamy tylko jeden dzień treningowy. Pojebane.
11 sierpnia 2025, 16:31 / poniedziałek
Castorp, nie żebym się czepiał, ale na amikę twardo mówisz amika nie lech. To jeśli jesteś konsekwentny to motor to nie motor, tylko Spartakus Szarowola. Bo motorynka gra na ich licencji. To tylko tak gwoli wyjaśnienia. Ale się z tobą zgadzam. Nie lech tylko amika, nie motor tylko spartakus. Sorki musiałem.
11 sierpnia 2025, 17:02 / poniedziałek
Czy Szarowola czy Motor nie ma znaczenia, oba piłkarskie kocmołuchy, głęboka wieś..Nie robi różnicy, gdy jeden pod drugiego się podszywa. Niech by się nazywali Real Lublin, nikogo to by nie obeszło. Natomiast Lech miał kiedyś piłkarską renomę, nie to co Amica, która jeszcze niżej stoi niż lubelski kocmołuch. Nie podoba mi się, gdyby chłop nosi kontusz, i pcha się do pierwszego rzędu w kościele a w ogóle nie rusza mnie,, gdyby zamienia się ubraniami ze strachem na wróble i paraduje tak we własnej zagrodzie.
11 sierpnia 2025, 17:22 / poniedziałek
Przed meczami z żabolami i amicą byłem dobrej myśli, jak się skończyło pamiętamy. Dzisiaj jestem... dobrej myśli, to może przekornie napiszę, że jestem złej myśli? Kuźwa co ja pie...lę?
Wygramy, ale po horrorze 4:3, na zero z tyłu nie liczę.
11 sierpnia 2025, 17:35 / poniedziałek
tak patrze na kursy u bukmacherow, to wychodzi na to, ze jestesmy faworytem. 2.30 sts, 2.31 fortuna, do 2.39 w admiralbet. jednak wciaz wszedzie mniej, czyli mamy spore szanse, jakby nie patrzec. zreszta dzis sie przekonamy...
11 sierpnia 2025, 20:29 / poniedziałek
jeśli zremisują to będzie cud... Ale one się zdarzają
11 sierpnia 2025, 21:00 / poniedziałek
Obrona to kurwa dno dna…. Jeżeli nie będzie transferów do tej formacji to leżymy. Sezon tonujesz kpina z nazwy piłkarz. Koniec :)
4 kolejka a tu wciąż -3 pkt. Grę ciągnie nam atak ale przytrafi się komuś tfutfu kontuzja i będziemy w dupie jeszcze głębiej. Czy Sezon odpala coś trenerowi, że gra czy o co chodzi bo nie rozumiem. Obrony nie ma co komentować, niech w następnym meczu strzela na początku dwa swojaki i wtedy zacznie się gra bo chyba jeszcze tylko tego brakuje. W zeszłym sezonie nakurwiali karne dla przeciwników, w tym babola goni babol.
Nie pamiętam żebyśmy mieli kiedykolwiek gorszą parę bocznych obrońców! Byłem w ubiegłym sezonie wrogiem Kałahura a Vojtko nie jest lepszy! Od początku sezonu bardzo rozczarowuje mnie Zelizko, wymagam od niego wiele więcej! Mamy Bobcka w fantasycznej formie ale sam nam meczu nie wygra.. musi obrona przestań pomagać rywalom. Scenariusz jak w kazdym meczu, gramy odważnie, robimy dużo sytuacji, dobrze sie to oglada! W poprzednim sezonie przez długi czas wygladalismy jak kandydat do spadku a teraz moim zdaniem wygladamy jak kandydaci do pierwszej ósemki! Choć tabela mowi co innego! Sezonienko doceniam walke i starania ale ta lewa strona nie funkcjonuje. Niestety. Dobra zmiana Nogiego, Arab jezdziec bez głowy choć aktywny... mógł dac asystę! Kurminowski cień.
11 sierpnia 2025, 21:42 / poniedziałek
Bobcek chyba jakiś mały uraz albo dmuchał na zimne, bo wydaje mi się że pokazał zmianę i to nie ze zmęczenia. Zobaczę jak to w TV wyglądało.
11 sierpnia 2025, 21:44 / poniedziałek
Nie płakać, dobry mecz, chcieli, walczyli, trochę błędów w obronie ale i tak blisko 3 pkt było. Z taką grą jak dziś czy Cracovią zaraz punkty będą wpadać. Bez obaw. Brawo Karol!
11 sierpnia 2025, 22:02 / poniedziałek
Kolejny mecz gdzie strzelamy 3 bramki a nie wygrywamy meczu. Boczni obrońcy tragedia a ten Vojtko to wcale nie jest lepszy od Miłosza. Bobcek wymiata nadal! Nasz Ali gdyby miał choć ćwierć rozumu co serca do gry i szybkości to byłby dużym kozakiem. Mimo wszystko trzeba docenić nasza siłę ofensywną i gdyby obrona choć w połowie zagrała na tym poziomie to bylibyśmy już dawno na plusie.
11 sierpnia 2025, 22:05 / poniedziałek
Sie zgadzam, bez poprawy gry w obronie marne perspektywy. Ale Bobcek przekozak
11 sierpnia 2025, 22:18 / poniedziałek
No tak, obrona do poprawy. O ile na środek w tej chwili nie ma alternatywy, to boki w przyszłym meczu aż proszą się o zmanę. Gorzej nie będzie, a z wychowankami to nawej lepiej by wyglądało. Panie trenerze, czas dać szansę Brzękowi i Kałahurowi.
11 sierpnia 2025, 23:36 / poniedziałek
Jesus Maria Maloca i Vojtko, niedojdy, cudaki, żenada. Myślałem, że nie można dawać większej Planny w obronie. Ale okazuje się, że owszem można. Z takimi obrońcami nic nie da się ugrać, marnują wysiłek całego zespołu. Rujnują taktykę trenera. U Madziary gracze z taki umiejętnościami siedzieliby na trybunie, a tu grają w podstawowymi składzie. Zresztą czegoś takiego Madziara nie kontraktowe by w ogóle. Vojtek już min 4 pkt odebrał Lechii. Kto ich wypatrzył, ślepiec, w najlepszym razie bleszczaty na jedno oko. Drama. Porażkowy remis. Bez wzmocnienia 3 obrońcami z prawdziwego zdarzenia, ciężko będzie.
11 sierpnia 2025, 23:37 / poniedziałek
Panowie głowy do góry, będzie dobrze. Były dwie porażki, teraz dwa remisy, będą zwycięstwa.
Już w krecikowie i później z dziwkami i pójdzie, głowy do góry.
11 sierpnia 2025, 23:50 / poniedziałek
My złapaliśmy jeden punkt, Motor jeden punkt no i p. Prezydent zapunktował, jakkolwiek wobec szerokiego elektoratu to był ryzykowny krok. Ale dobrze, że tak nie kalkuluje. Prawdziwi kibice w Polsce to rozumieją, że jest kibicem Lechii i nie będzie farmazonów p... pod adresem innych drużyn.
Co do szalonego meczu, to niestety poza stratą 2 punktów utrwala on przekonanie, że z Lechią to trzeba ostro dociskać a na sicher te 3 gole się strzeli. Niestety widać to gołym okiem, że ten brak respektu owocuje wysokim pressingiem, przy którym nasi obrońcy od czasu do czasu się pogubią. Czeka nas długa droga na poprawę i oby tylko Bobcek był zdrowy i w formie, bo bez straszaka, to inaczej następni przeciwnicy oblezą nas na własnej połowie pełną jedenastką.
Dostrzegam jednak nadzieję w statystyce: były dwie porażki, potem dwa remisy a teraz ... dwa zwycięstwa. A że derby blisko ... głowy do góry i dla nas zaświeci słońce.
11 sierpnia 2025, 23:53 / poniedziałek
Nie jestem pierwszy ze swoim spostrzeżeniem :) wyszedł plagiat, ale przypadkowo.
11 sierpnia 2025, 23:59 / poniedziałek
Obrona i jeszcze raz obrona. Tragedia jest najwiecej straconych bramek. Drugie miejsce zdobytych. Lider strzelcow z Lechii. Odpowiedz sie nasuwa sama bez obroncy nie wygrasz meczu
12 sierpnia 2025, 01:00 / wtorek
@Lille-1, zawsze miło gdy ktoś ma podobne przemyślenia :)
@AVE LECHIA, ktoś kiedyś powiedział, że obroną zdobywa się trofea, także trudno się z Tobą nie zgodzić. Ja jednak liczę, że chłopaki zaczną grać na miarę oczekiwań i w końcu strzelonych bramek będzie więcej niż straconych, możliwe że stanie się tak dzięki wzmocnieniu formacji defensywnej, bo nie chce mi się wierzyć, że Urfer nie widzi co się dzieje
12 sierpnia 2025, 08:36 / wtorek
Może wsadzam kij w mrowisko ale musimy zauważyć że obrona Motoru była gorsza od obrony Lechii. Lechia straciła jedną bramkę, którą można przypisac formacji obronnej wliczając bramkarza, a obrona Motoru dała dupy przy ich 3 straconych bramkach. Tylko tyle chciałem napisać.
12 sierpnia 2025, 08:59 / wtorek
Ciekawe czy szykuje się zgoda z motorem?
12 sierpnia 2025, 11:23 / wtorek
Obrona Lechii ma na koncie 3 bramki , razem z bramkarzem . Pierwsza Olsson plus zagubiony Weirauch , druga Wojtko-wiak , trzecia być może była do wyciągnięcia przez dobrego bramkarza . Ot takie wnioski po obejrzeniu skrótu w tv. Niestety cały blok obronny jest przesłaby i bez wzmocnień mozna liczyć tylko na cuda.
12 sierpnia 2025, 13:00 / wtorek
Nie no, bądźmy uczciwi, o tyle co można się Weiraucha czepiać przy pierwszej bramce, to przy trzeciej nie miał nic do powiedzenia. Musiałby stać po tej stronie bramki, tamten by strzelił w drugą stronę albo nawet bliżej środka i byłoby narzekanie, że gdzie stał.
12 sierpnia 2025, 16:55 / wtorek
Drużynie chce się grać, strzelamy bramki i chyba tyle pozytywów. Trochę tak na spokojnie przetrawiłem wczorajszy mecz.
Mam wrażenie, że mamy źle zbalansowaną drużynę. Obrona wiadomo to poprawy ale nawet jeśli chodzi o grę z przodu to tak naprawdę wychodzimy jednym skrzydłowym bo Kacper się do nich nie zalicza ! Poza tym nie mamy w drużynie pozycji ŚPO.
Kapic często jest cofnięty bliżej środka pola a Viunnyk nie jest graczem który będzie rozprowadzał piłkę do kolegów z drużyny. To jest napastnik i żyje z podań. Czas pokaże co z tego wszystkiego wyniknie , na ten moment nasza przyszłość nie wyglada kolorowo.
12 sierpnia 2025, 22:25 / wtorek
Trener powiedział, że w I połowie brakowało nam intensywności. Trudno się z tym nie zgodzić po strzelonym golu gra jak za Stokowca (tylko obrońcy na innym poziomie). Po 1:0 zaczęło się profesorowanie na boisku. W II połowie podkręciliśmy tempo a od 65 minuty weszliśmy na właściwe obroty i okazało się, że stworzyliśmy kilka bardzo dobrych okazji. Siłą Lechii jest atak połączony z intensywnością. Kiedy zaczynamy się cofać i kombinować to kwestią czasu jest strata bramki. My bronić nie umiemy. Popieram jednego z poprzedników i też twierdzę, że tak słabych boków obrony to już dawno nie mieliśmy. To dopiero 4 mecze ligowe ale jakoś nie widzę różnicy między Miłoszem a Vojtko. Na drugiej stronie Jaunzems to wygląda jak zawodnik z II max I ligi. Chcę myśleć, że jak go ściągali to miał być zmiennikiem Piły, choć na dziś wydaje się, że nawet to był zły plan. Jak patrzę na takich zawodników sprowadzonych do klubu to naprawdę wolę by ewentualne błędy popełniał zdecydowanie młodszy Brzęk. Kacper po dobrej końcówce poprzedniego sezonu wraca do swojego poziomu (chłopie twoją największą siłą jest szybkość a ty zwalniasz granie i zbyt często truchtasz po boisku, patrz jakie masz mocne strony i staraj się je promować). Chaotyczny Awad przynajmniej napędza akcje i ściąga na siebie obrońców dając więcej miejsca innym zawodnikom a ty w tym wieku próbujesz grać jak 37 latek po karierze. Kacper to nie jest złośliwy wpis po prostu zacznij biegać w znacznie szybszym tempie bo to jest twoja największa zaleta (lepiej zagrać 45 minut na wysokim tempie niż 70 minut się snuć na boisku). Głogowski fajne wejście (utrzymanie się przy piłce, branie na plecy obrońców). Z trybun do boiska jest kawałek ale miałem wrażenie, że przybyło kilka kilo mięśni Michałowi. W tamtym sezonie wydawało się, że mamy problem ze środkiem obrony, teraz wygląda to tak, że mamy problem z całą obroną a największy z jej bokami.
13 sierpnia 2025, 19:38 / środa
W czasie meczu ok 75 min do naszego pubu wchodzi około 7 osób z Lubartowa i może 3-4 Śląsk ktoś to może wyjaśnić:)
14 sierpnia 2025, 08:43 / czwartek
Z tego co wiem, do pubu może wejść każdy, nawet mieszkaniec Lubartowa :-)
7 września 2025, 07:26 / niedziela
Jebać motor Lublin
7 września 2025, 11:47 / niedziela
Dziękuję za tak ciekawą informację !