Zagłębie Lubin - Lechia Gdańsk 15.08.25 17.00
strona 2/2
15 sierpnia 2025, 20:35 / piątek
Nie widzę przyszłości.
15 sierpnia 2025, 20:35 / piątek
@fafafoni, Jagoda, poziomka czy jak mu tam myśli, że jest dowcipny, ale jest po prostu śmieszny i żałosny i zajebiście dopasował się poziomem do kurwy frankowskiej i kurwy stefańskiej
15 sierpnia 2025, 20:38 / piątek
Swoją drogą mozemy sobie pluć w brodę, że Sypek do nas nie wrócił... Niektórzy mówili, że nie ma potrzeby bo Sezonienko odpalił...
15 sierpnia 2025, 20:40 / piątek
@Czarny74 jagoda przechodził dzisiaj samego siebie. Ten złamas powinien komentować crykieta albo curling zamiast eksraklapy. Myśle ze klub powinien zaprotestować z szydzenia z Lechii podczas komentowania meczu.
15 sierpnia 2025, 20:45 / piątek
Dziurawa obronę to mamy drugi sezon, statystyki nie kłamią, w zeszłym sezonie gorsza miał tylko spadkowicz z Niepołomic, Lechia rzutem na taśmę się uratowała, ale przy takiej obronie tracimy kilkanaście punktów w sezonie, dodatkowo teraz jeszcze ujemne punkty, przy braku poprawy skończy się zle
15 sierpnia 2025, 20:49 / piątek
@fafaoni, klub powinien zaprotestować, ale skoro nikomu nie chciało się wnioskować o zmianę obsady sędziowskiej na ten mecz, to wątpię, że komuś będzie chciało się reagować na szyderstwa Jagody. Lechia obchodzi nas i tylko nas kibiców, dla Urfera to jest tylko biznes
15 sierpnia 2025, 20:51 / piątek
Piszę ten komentarz na gorąco, póki jeszcze emocje we mnie nie opadły...Ci wszyscy ludzie z formacji obronnych nigdy kurwa!!! nie powinni zakładać tych barw!!! To jest kurwa profanacja tych barw!!! I kurwa z kim??? Z jakimś podrzędnym klubikiem, gdzie konie chujami wodę piją??? Kurwa... Nie mieści mi się to w pale3...
15 sierpnia 2025, 20:51 / piątek
Ciekaw jestem czy ta niemoc piłkarska to przypadek czy gabinety znowu nie nadążają
15 sierpnia 2025, 21:08 / piątek
Dobranoc , za tydzień będzie lepiej.
15 sierpnia 2025, 21:13 / piątek
@Czarny
To nie kwestia finansów. Wszystko jest na czas! Dodatkowo zapłacił prezes okrągły milion zaległości Durmusowi... prezent po mandziarze.
15 sierpnia 2025, 21:39 / piątek
TRENERZE minęło 5 kolejek pora już na WNIOSKI. Nawet jeśli (nie wiem czy miał Pan coś do powiedzenia w tej sprawie) chciał Pan tych nowych bocznych obrońców to czasami trzeba się przyznać do błędu i nie brnąć w to dalej. Ja chcę na derby Kałahura i Brzęka. Inną sprawą jest dlaczego u nas między ostatnim obrońcą a najbardziej wysuniętym napastnikiem jest 60 metrów (tak to grali na początku lat 90-tych UWAGA: 35 lat temu). Nie ma się co dziwić, że w takim przypadku jest wielka dziura w środku pola i przeciwnik nas kontruje z taką łatwością. Prezesie jeśli chcemy grać ofensywnie do przodu to po co, sprowadzasz tak wolnych i słabych obrońców. Aby grać wysoko potrzebni są obrońcy z szybkością co najmniej Piły, którzy grają wysoko i nie boją się piłki zagranej im za plecy. Ściąganie takich zawodników jak Jaunzems, Vojtko to palenie pieniędzmi w piecu. Do tego Kurminowski, takich zawodników to można ściągać na ławkę za darmo jak nie mają przesadnych oczekiwań finansowych. Kasa, która na niego poszła mogła pójść na dobrego obrońcę. W zimie poprzedniego sezonu miałem mniejsze obawy niż teraz.
15 sierpnia 2025, 22:47 / piątek
Jedyne co się czepnę argumentów, że kasa z Kurminowskiego mogła pójść na "dobrego obrońcę".
No nie mogła, bo podobno zapłata jest rozłożona na dwa lata, więc nie zdziwiłbym się jeżeli do teraz nie zapłacili nic albo bardzo mało. Oby ten Roman cały się okazał wzmocnieniem
16 sierpnia 2025, 00:17 / sobota
Obrońcy są niedoświadczeni w grze na takim poziomie. Można powiedzieć, że są słabi, ale ja bym trzymał się opcji: nie wychodzi im. Ostrzegałem już wcześniej przed tym, że przeciwnicy wiedząc z kim będą grać, będą forsować szybkie tempo oraz zakładać wysoki pressing. Wiedzą, ze prędzej czy później ta nasza obrona pęknie. Dla naszych ( uważam, że fajnych ) chłopaków to jest naprawdę zabójcze. Po prostu nie nadążają za taką grą i robi się dramat. Miedziaki nas zmasakrowali, bo nasi obrońcy nie pilnują krycia. Nasz bramkarz też nie jest wybitny i w związku z tym nie ma nawet komu przykryć tych błędów obrony. Trzeba też przyznać, że gospodarzom dzisiaj niemal wszystko wychodziło. No ale gra się, jak przeciwnik pozwala. My pozwalaliśmy na wiele a to napędza drużynę.
Oczywiści wygląda to źle, ale staram się szukać jakiś pozytywów. Do nich zaliczyłbym ładne bramki Słowaka i Alego i zachowanie Michała po strzeleniu bramki.
Jednak o derbach nawet boję się myśleć.
16 sierpnia 2025, 06:39 / sobota
Przede wszystkim jak Rzeźbiarz w przedmeczowym wywiadzie cały czas jęczy że mieli tylko 4 dni przerwy to brzmi jak nieśmieszny żart. Poważne kluby grają cały rok co 3 dni a dodatkowo mamy początek sezonu. Jaką to daje motywację piłkarzom?
16 sierpnia 2025, 07:16 / sobota
Polska liga jak i grajkowie nie są poważni :)
16 sierpnia 2025, 07:40 / sobota
16 sierpnia 2025, 08:53 / sobota
Ktoś nam chyba podmienił Lechię na Dynamo. Won z Gdańska łobuzy!
16 sierpnia 2025, 10:00 / sobota
Muszę to napisać, ale niestety każdy klub i klubiki z ligi mają naszą drużyne rozkminioną, napierać i cisnąć i tak to się kończy takimi wynikami.
16 sierpnia 2025, 10:32 / sobota
@troll... kolejny Ukrainiec, niejaki Witalij Roman, lewy obrońca też ma za chwilę być zawodnikiem Lechii.
Tylko, że wczoraj tych Ukraińców na placu było trzech. Sprowadzają takich, za darmo, czy których mogą wypożyczyć... I tak xhujnia, bo prezio, jak widać nie ma innych znajomości i możliwości. Tym bardziej, szkoda, bo niedawno grał u nas Nalepa, to dla młodziaków byłby prawdziwym profesorem. Tu potrzebny jest ktoś o podobnym doświadczeniu i umiejętnościach. A na to niestety się nie zanosi. Tak więc boss rzeźbi z tego co ma. A i jeszcze takim namieszaniem w składzie, jak teraz z kretami, nie pomoga.
16 sierpnia 2025, 11:24 / sobota
Tu akurat ewidentnie widać, że prawdopodobnie znowu (tak jak rok temu) zawalono przygotowanie fizyczne. Widać to było już w 1. kolejce w Zabrzu, widać to było w Krakowie, jak cały przód nie miał siły biegać po 70 minucie, widać było wczoraj, skoro przebiegli tylko 103 (!) kilometry. A teoretycznie można się było tego spodziewać, skoro było tak mało czasu na treningi i regenerację po poniedziałkowym meczu. I ja tu jednak przyznam trochę racji Carverowi - ja rozumiem, że "poważne kluby" grają co 3 dni - no dobrze, ale to są kluby które awansował do europejskich pucharów, mają jakąś kadrę już zbudowaną i się do tego przygotowują, a Lechia bynajmniej na ten moment takim klubem nie jest, ale dostaje taki terminarz - poniedziałek mecz u siebie, trzy dni przerwy, piątek mecz wyjazdowy, 450 km od domu. Zresztą kto to wymyślił, żeby klub grał w poniedziałek wieczór, a potem otwierał kolejkę w piątek, i to dalekim meczem wyjazdowym, jestem ciekaw jak inny klub z Esy by sobie z tym poradził, a jeszcze niech to będzie też jakiś z tych słabszych, to jestem prawie pewny, że też by przegrał (Chociaż niekoniecznie tak wysoko). A no i jeszcze pechowo trafili, że obaj przeciwnicy mieli odpoczynek dwutygodniowy przez to słynne przekładanie meczów. Jedyny plus, że następny mecz dopiero w niedzielę, więc może jakoś uda się lepiej zregenerować.
Ja wiem, że to brzmi jak wymówki, no ale z drugiej strony, jak w kadrze jest jeden zdrowy stoper, a główny napastnik nie grzeszy zdrowiem, to każda taka rzecz będzie działała mocno na niekorzyść.
16 sierpnia 2025, 15:48 / sobota
Wg mnie nie ma co mieć pretensji o terminarz a do właściciela że kadrę mamy wąską jak dupa nietoperza. Nagle zaczął płacić ( rzekomo ) i już Urfer jest ok. A ja dalej będę twierdził że z nim chuja osiągniemy. Tu czuć wałek na całego. Co ściągnie znowu na wypożyczenie 3 małolatów ? To chuja da. W lini obrony trzeba doświadczenia. Coś jednak w tym jest że drużynę zaczyna się budować od obrony. A u nas ona jest tragiczna! Dajcie już spokój z tym terminarzem. Urfer albo transfery albo won
16 sierpnia 2025, 16:47 / sobota
@jozin sugerujesz stwierdzeniem "rzekomo" ze Lechia dalej nie płaci? Masz konkretne dowody czy po prostu srasz na Klub bo...no właśnie po co to robisz? Rozdzielmy sytuację sportowa od finansowej. Ja wiem, że piłkarze dostają na bieżąco pieniądze więc nie ryj kurwa twa pod Lechią tuneli...
16 sierpnia 2025, 18:28 / sobota
Rzekomo bo nie ja robię te przelewy. Chodziło o to że wg większości kibiców Urfer jest już ok bo przecież płaci i w ogóle się stara chlopina.
Dodatkowo utrzymał zespół itd. Ja w tego człeka nie wierzę i tyle.
16 sierpnia 2025, 23:21 / sobota
Przestańcie się mazać. Rzygać się chce jak tu już niektórzy wspominają o spadku. Niektóre wpisy na forum zaczynają przypominać komentarze wynalazków na Facebooku, którzy nagle się uaktywniają przed derbami. To dopiero piąta kolejka. Nie takie rzeczy się w tej lidze działy, żeby cokolwiek przesądzać na tym etapie.
Nie jest kolorowo, ale tyle i takich błędów nie będziemy popełniać cały czas. Wczoraj nastąpiła kumulacja i kiedy przez chwilę wydawało się, że ich dopadliśmy, to po karnym na 3:2 wszystko siadło.
Myślę, że terminarz też jednak robi swoje. Można mówić, że gdzieś się gra co 3 dni, a oni nie mają siły biegać. To określenie byłoby sprawiedliwe, gdyby wszyscy grali co 3-4 dni, a nie, że jeden zespół grał w poniedziałek i musi w piątek mierzyć się z zespołem, który mógł się przygotowywać 2 tygodnie. Przy takich dysproporcjach różnice w regeneracji i przygotowaniu taktycznym zawsze wyjdą.
Gra wyglądała momentami tragicznie, ale paradoksalnie jeśli coś takiego miało się stać, to może dobrze, że teraz na początku kiedy okno transferowe jest jeszcze otwarte. Prezes nie powinien mieć już złudzeń na jakie pozycje potrzeba wzmocnień na wczoraj.
17 sierpnia 2025, 06:55 / niedziela
To może następnym razem niech nie wychodzą na boisko jak zobaczą, że mecz za 4 dni ? Będzie tylko 3-0, a i sobie odpoczną ? Bądźcie poważni - wypadła jedna kolejka na początku sezonu z mniejszą przerwą na regenerację i już jest to argument wpierdolu 6-2? Rozumiem, że do tej pory uzbieraliśmy komplet i przez terminarz straciliśmy pierwsze punkty... Ale nie czekajcie chyba nie do końca. Ewidentnie mamy problemy z letnim okresem przygotowawczym - nie jesteśmy w lepszym miejscu niż przed rokiem. Teraz pytanie kiedy się zaczną wrzuty na trenera. Urfer z małym plusem, że płaci na bieżąco, ale ta kadra bardziej wygląda jakby prał hajs niż jakby faktyczne chciał coś tu zrobić. Płaci za szrot, którego nikt inny by nie wziął za darmo.
17 sierpnia 2025, 14:46 / niedziela
Jedyne co po tym meczu mnie pociesza, to przypomnienie sobie poprzedniego sezonu. W desperacji człowiek znalazł całkiem sporo analogii:
- zero zwycięstw, dwa remisy i trzy porażki po pięciu kolejkach
- remis w czwartej kolejce u siebie, z bramką Bobcka, mecz który powinniśmy wygrać
- srogi, upokarzający łomot w piątej kolejce na wyjeździe
Ostatecznie wtedy się utrzymaliśmy o 6 punktów, więc jeszcze nie wszystko stracone. Rywale boją się naszej ofensywy, ale jednocześnie pękają ze śmiechu widząc naszą defensywę. Nikt nie boi się z nami iść na wymianę ciosów, bo wiedzą że i tak wbiją nam więcej bramek.
To się musi skończyć, nie będzie lepszej okazji niż w następną niedzielę.
17 sierpnia 2025, 17:58 / niedziela
Mnie z kolei miniony mecz żywo przypomina wypierdol z poprzedniego sezonu z Radomiakiem i kompromitację w 1 lidze z Zagłębiem Sosnowiec.
Sporo analogii,to fakt.
Po powyższych porażkach poszlo nieco ku dobremu.Mam nadzieję że od derbów będzie tylko lepiej.
17 sierpnia 2025, 19:12 / niedziela
Obrona w tym zestawieniu plus Weiruch bez formy, popełniający fatalne błędy, to przepis na katastrofę. Niestety. Obrońcy to nie są gracze nawet na I ligę. Jak tak dalej potrwa zawodnicy z ataku, ofensywny stracą motywację widząc jak ich koledzy seryjne zaprzepaszczają wysiłek wkładany przez nich w mecz. Włączam odliczanie dla Carvera, bo zawodnicy nie robią żadnego postępu, a nawet jest coraz gorzej, a on sam swoimi decyzjami nie pomaga. Olson czy Jezus powinni grać o niebo lepiej, potencjał mają, coś jest nie tak z metalem. Pozostali obrońcy to materiał niskiej jakości. Ale jak Jesus ma grać lepiej, gdy się ma w formacji Vojtka, tylko można się podłamać, sfrustrować. . Kiedy wróci Planna i może ten nowy Ukrainiec, nastąpi być może choć mała poprawa. Póki co to katastrofa. Obawiam się że przyjście młodego niedoświadczonego obrońcy niewiele zmieni. Zresztą i Planna nawet w najwyższej formie był słaby, po kontuzji jak wróci, raczej problemów defensywny nie rozwiąże. Widzę ciemność.