Lechia Gdansk - GKS Katowice 12.09.2025 18:00
strona 1/1
12 września 2025, 11:39 / piątek
Po zwycięstwo!
Tylko Lechia!
12 września 2025, 13:00 / piątek
Podobno Bobcek dzisiaj nie zagra.
12 września 2025, 13:01 / piątek
Dzisiaj w przypływie euforii wyobraziłem sobie 4:0! Nowy stoper, prawy obronca i lewy skrzydłowy na gorąco od pierwszych minut. Ofensywa totalna!
12 września 2025, 13:31 / piątek
Ja jak zawsze optymista. 3:1 dla nas. TLG.
12 września 2025, 15:02 / piątek
Stefańska ma VAR. Fajnie było by go "pozdrowić" jakoś szykownie z elegancją. A co do wyniku to 3:2.
12 września 2025, 15:43 / piątek
Co do wyniku, to każdy inny niż wygrana będzie porażką. Musimy wygrywać, u siebie bezwzględnie, zwłaszcza ze slabakami i średniakami.. Kłudka, jak było widać, sensownie gada, liczę że zagra też rozsądnie. Kurmin ma duże możliwości, więc godnie zastąpi Bobcka. Zobaczmy jak się zaprezentują Rodzin i pozostali. Łatwo może nie być, ale zwycięstwo musi być. 2:0 dla Lechii. Jeżeli zagrają w sposób zaangażowany i nie będzie głupich błędów w obronie, krycia na radar przy stałych fragmentach, to źle nie będzie. Oby frekwencja dopisała.
12 września 2025, 17:23 / piątek
Bobcek tradycyjnie się wysypał przez kontuzje czy idzie w świat ?
12 września 2025, 17:26 / piątek
Gdzie ma iść jak wszędzie okienka pozamykane (dzisiaj chyba nawet się zamyka w tej słynnej Turcji)
Podobno wrócił z reprezentacji z kontuzją, ale nic poważnego
Mam sporo obawy co do zestawu Neugebauer i Wjunnyk na skrzydle
12 września 2025, 17:31 / piątek
Gorzej niz sezon nie będzie więc spoko :(
12 września 2025, 17:44 / piątek
plum1killer@ dzięki za info. Brałem pod uwagę, że może gdzieś jeszcze okna transferowe są otwarte. Co do lewego skrzydła to sam jestem zdziwiony wyjściowym składem, dziwna decyzja trenera tym bardziej że jest ten nowy Cirković i Allah. A huj tam może ja się nie znam.
12 września 2025, 19:25 / piątek
65 minuta, gieksa nic nie gra a my się cofamy.
12 września 2025, 20:11 / piątek
Ważne 3 punkty z jednym z głównych rywali w walce o utrzymanie. W zasadzie nie mieli dziś sztycha, więc większe zbalansowanie składu - w stronę defensywy - z pewnością pomaga Lechii. Aczkolwiek z pewnością oglądanie Lechii nie daje już tyle radości co wcześniej, gdy w każdym meczu padało multum bramek.
Indywidualnie: Mena - pracował jak wół cały mecz i fajnie, że udało mu się na koniec zaaplikować sztukę gościom z Katowic. Wielkie wrażenie zrobił na mnie Rodin. SZEF! Niestety na zupełnie przeciwnej szali znajduje się Głogowski, który dostał kwadrans, ale w zasadzie wszystkie jego kontakty z piłką były złe. WSZYSTKIE! Równie źle mógłby zagrać każdy kto wszedłby z trybun. Niestety u tego chłopaka nie widać żadnego rozwoju. Sądzę, że dla wszystkich byłoby lepiej gdyby odszedł gdzieś niżej na wypożyczenie i o wiele więcej pożytku na 9 może dać nawet Sezon...
12 września 2025, 20:25 / piątek
Mecz na plus, trochę "przepchnięty" i dziwnie to pisać, ale dzięki obronie. Rodin kozak
12 września 2025, 20:26 / piątek
Ważne punkty zdobyte, to najważniejsze. Styl gry trochę jak za Stokowca, ale nie zamierzam marudzić, jest ok.
@castorp, toś mi kolego zaimponował. Nie tylko wynik 100% trafiony, ale i przebieg meczu, szczere gratulacje :)
12 września 2025, 20:30 / piątek
Brawa dla Rodina, Meny i Kurmina. Punkty super ważne, ale to była tylko Gieksa.
12 września 2025, 20:36 / piątek
Rodin - kozak, kocur, przechuj !
Ja nie wiem czy ze mną jest wszystko dobrze ale coraz bardziej irytuje mnie nasz trener.
Już od 70 minuty było widać, że będziemy mieli dużo miejsca z przodu w momencie kontrataków. Aż prosiło się w miejsce Głogowskiego wstawić kogoś szybkiego, choćby Allaha , skończyłoby się 3:0 minimum. Czasem mam wrażenie, że Carver nie widzi rzeczy oczywistych, często robi mało sensowne zmiany. Nie ma co jednak zbyt wiele narzekać po wygranym meczu. Brawo Piłkarze !
12 września 2025, 20:51 / piątek
Sezon wchodzący i nojgi na boisku tomkami sprzedaż alko w Gdańsku po 22 … brak alko i piłkarzy
12 września 2025, 20:53 / piątek
To jak …. Miało być
12 września 2025, 20:58 / piątek
Powiedzmy sobie szczerze, to był kawał kopaniny! Bardzo poirytował mnie Sezon i Głogowski.. młodzi weszli patrzec i człapac a zmeczony Kapic i Mena biegali! Kłudka dał radę! Naprawdę! Duża pomoc Meny w defensywie. Wszedł ten paralityk Juzemus i zrobił sie armagedon..co to jest za typ! Rodin po za jednym źle wyliczonym wyjściem po którym poszła kontra to bardzo solidnie. Fajna para stoperów nam sie robi z ambitnym Diaczukiem. Jak zobaczylem Nojgiego w składzie to zacząłem mu się przyglądać na rozgrzewce, ciężko chlopakowi bylo w bramke trafić! Gdyby nie to kapitalne podanie to bym sie go czepiał bo jego pasywność i niedokładność boli. Kurminowski bardzo aktywny! Vijunyk ma u mnie szacunek zawsze bo to jest walczak! Choc przyznam, ze nie pamiętam juz kiedy oddał celny strzał... niestety. Brawa za asekuracje i koncentracje w defensywie!
12 września 2025, 21:45 / piątek
Miło było popatrzeć jak Rodin dyryguje obroną widać jak bardzo kogoś takiego mam brakowało. Mecz może nie piękny,ale ważne 3 punkty, będzie coraz lepiej. Mena zasłużył na bramkę za wolę walki jak nikt inny :-) Wasze zdrowie
12 września 2025, 23:06 / piątek
Rodin praktycznie bezbłędny, zapamiętałem tylko raz jak się obciął dość poważnie chyba w 90 minucie, ale poza tym świetne wejście. Zapamiętałem jak na kozaka wszedł z rozegraniem nawijając jednego gracza, i przy drugim sobie przebiegł i rozegrał do połowy boiska, jeszcze w pierwszej połowie. To będzie nasz Pan Obrońca, oby tak dalej.
Kłudka zagrał dobrze, ale GKS w drugiej połowie mocno uparł się na jego stronę i chyba trochę go zajechali. Wydaje mi się, że chyba właśnie wymęczenie i ewentualnie jakiś lekki uraz mógł spowodować zmianę, oby nie okazało się nic groźnego. Kolejny wartościowy transfer.
O Cirkoviciu dużo nie mogę powiedzieć, bo mam wrażenie że nawet nie powąchał piłki. Był też ciągle ustawiony blisko środka, byłem przekonany że ściągnęliśmy skrzydłowego.
Mena jak zwykle kozak, ale musi popracować nad nerwami. Jest ósma kolejka, a on już będzie zagrożony pauzą - i dwie kartki są właśnie za machanie rękami do sędziego, a trzecia to symulka której nie było (pozdro frankowski cymbał). Okradziony z gola w derbach, teraz odzyskał co mu się wtedy należało.
Chciałbym zauważyć jeszcze jedną rzecz - w formacji obronnej nie zagrał ŻADEN piłkarz który był z nami w poprzednim sezonie. Najbardziej defensywnym graczem w składzie który grał w maju był Ivan Zhelizko. Trochę trzeba powiedzieć, że koniec wymówek, i trzeba zacząć układać ten burdel - linia defensywna została całkowicie wymieniona (można mieć wątpliwości co do poziomu niektórych, ale jednak), więc już nie można mówić że nie było transferów.
Dziś obrona zdała egzamin, ale nie ma co się czarować, to był prawdopodobnie jeden z prostszych egzaminów w całym sezonie. Za tydzień z paprykarzami nie będzie tak łatwo.
13 września 2025, 06:26 / sobota
Ten mecz pokazal co znaczy doswiadczony srodkowy obronca. Najwazniejsze 3 punkty i jedziemy dalej.
13 września 2025, 07:47 / sobota
W końcu przebiegli w meczu duzo więcej niż rywal oraz oni sami w poprzednich meczach.
13 września 2025, 09:12 / sobota
Niestety, ale kolejny mecz w którym rozczarował Kapić. Przyzwyczaił do duuuużo lepszej gry.
13 września 2025, 09:54 / sobota
Najważniejsze 3 pkt i brak baboli w obronie. Tak głupia kartka Meny ale trochę go rozumiem że ma dość momentami, kopią go wciąż, a sędziowie udają że tego nie widzą…
13 września 2025, 10:11 / sobota
Chciałbym gdzieś poruszyć kwestie dyspozycji-zaangazowania naszych Rodaków pilkarzy. Jestem od dawna zniesmaczony postawą miedzy innymi Sezona, Nojgiego, Głogowskiego czy Wójtowicza. Co jest nie tak z młodymi Polakami? Pomińmy braki techniczne bo to nie o tym. Ja nie widzę w nich zaangażowania, sportowej złości, ambicji! Widzę je u takiego Vjunyka, Kapica, Meny, Bobcka czy chociaż by u Tsarenki czy Khania. Biegali, walczyli. Jak młodego mnie trener by wstawił na ostatnie 5 minut to latałbym jak wściekły od rywala do rywala. W czym rzecz? Obcokrajowcy trenuja ciężej? Lechia jest dla nich przystankiem i chcą sie wybic a Polacy wolą spokojne życie nad morzem i grzanie ławki? Chciałbym poddać ten temat pod dyskusję bo mnie to osobiście boli. Dominik Piłka wyłamał się z tego schematu i już go niestety z nami nie ma.
13 września 2025, 11:12 / sobota
Sezon, mimo że należy od dawna do moich ulubieńców gra zazwyczaj nie tam gdzie powinien, żaden z niego skrzydłowy tylko powinien być zmiennik jako napastnik.. tam się bardziej odnajduje i tam jest z niego większy pożytek. Głogowskiemu brak fizyczności.. za delikatny jest.. dobrze by mu zrobiło ogranie poziom niżej na jakimś wypożyczeniu żeby pośród drwali pierwszoligowych grał i nabierał doświadczenia, cwaniactwa boiskowego.. a Nojgiemuj ewidentnie głowa nie dojeżdża, spina się za bardzo , dlatego kiks jak ma setkę, za lekkie podanie jak ma szanse dograć na 1 na 1 w drugiej połowie.. za bardzo chce i stres go zżera.. tak to przynajmniej wczoraj wyglądało z trybun…
13 września 2025, 14:18 / sobota
Dlatego ja zwykle nie rozumiem tego jęczenia co tydzień typu "tylko 1/2/3 Polaków w składzie", bo nie oszukujmy się, Polacy który tu są nie prezentują wysokiego poziomu i raczej nie jest dziwne, że tak mało grają. A pozyskać dobrego Polaka to też nie jest takie łatwa, bo po wydarzeniach w tym roku to raczej mało kto chce tu robić biznesy transferowe czy od strony piłkarzy, przyjść tu... Teraz jeszcze jest afera o tego całego Romana, ciekawe jak to się skończy
13 września 2025, 14:42 / sobota
Dlatego rozpoczynam dyskusje. Z czego to wynika, że młody ukrainiec gryzie trawe a młody Polak najchętniej odprowadzałby rywala wzrokiem?
13 września 2025, 15:44 / sobota
Kwestia mentalności… ogólnie trzeba sobie powiedzieć że wychowanie w dobrobycie od najmłodszych lat, gdzie rodzice zawiozą na trening, przywiozą, wszystko podstawia pod nos sprawia że ktoś wychowany w bańce ze smartfonem przed twarzą nie skupia się na tym co powinien, do tego szybko duże jak na warunki ogólnokrajowe pensje sprawia że odechciewa się starań, bo po co jak tu mam klawe zycko a za zachodnią granicą trzeba by się starać duuuzo bardziej… to sobie siedzę to na ławce , to wejdę na parę minut i na końcu kasa się zgadza i jest pięknie…
13 września 2025, 15:58 / sobota
Najbardziej cieszy oprócz 3 punktów to, ze chyba mamy wreszcie szansę na porządnego stopera.
W dodatku z charakterem co to potrafi pokierować linią obrony i opierdolić jak coś jest źle.
Kolejny Bałkaniec po Malocy i Kovaceviciu co ma jaja. Ale jak będzie w rzeczywistości pokażą kolejne mecze. Jestem dobrej myśli po tym co zobaczyłem wczoraj. Bramkarz tez pozytywnie bo widać mimo niskiego jak na bramkarza wzrostu, żę nie boi się wychodzić do górnych piłek i nogami gra o niebo lepiej niż Szymon czy Sarnawski.
13 września 2025, 16:11 / sobota
@Maruda
Mam podobne zdanie i na tym właśnie kierunku szukałbym powodu.
13 września 2025, 16:23 / sobota
Niskie oceny dotyczące our Neugebauer i Kapica to jakieś żarty. Chyba ktoś meczu nie oglądał uważnie. Ja na żywo i powtórkę TV. W tym meczu, jeśli ktoś rozczarował to nowy nabytek, Cyrkowicz, który niczym się nie popisał i niestety również stały zmiennik, Głogowski. Ten ostatni zamiast biegać do upadłego, aktywnie podbiegać do piłkarzy rywala w końcówce meczu, takie miałem wrażenie, oszczędzał się, czyhał i rozmysliwal, żeby tylko koniecznie strzelić gola. Wszedł jako świeżak, by odciążyć obronę i odepchnąć GKS od pola karnego Lechii, a nie po to, aby za wszelką cenę szukać bramki. Własny cel postawił wyżej niż interes zespołu. Natomiast Nogi, .... ktoś chyba zapomina, jak świetnie zagrał do Kurmina, po tej akcji padł gol, potem równie znakomicie dograł na drugą bramkę do Meny,ale temu odskoczyła piłka, źle przyjął. Co do zmarnowanej rzekomej setki. Tak, na stadionie wkurwiła mnie ta sytuacja jak i wielu, wydawała się prosta, ale w powtórce TV sytuacja nie wyglądała już tak jednoznacznie na łatwą. Piłka rotujac spadała, Nogi jeszcze w powietrzu chciał ją uderzyć z całych sił, chyba niepotrzebne, że z całych sił. Było zamieszanie, przed nim w świetle bramki byli piłkarze, kotłowało się. Ale oczywiście sytuacja była dogodna , a Nogi powinien zachować więcej spokoju, trafić w piłkę i celnie posłać ją w światło bramki. Nie machnął by się tak, nie pomylił, gdyby się nie podpalił. Jednak nie był on najsłabszym ogniwem w Lechii. Takie oceny to rażąca niesprawiedliwość. Ciekawe też, jakby wyglądała gra Lechii bez Kaplica. To do krytyków Kaplica uwaga. Popełnia on błędy, możne za dużo nonszalancji, bywa niedokładny, ale wprowadza spokój, porządkuje środek, rozsądnie rozdziela piłki. Nie ma zawodnika, który by go zastąpił.. Niewidoczny był Żelisko. Pozostali zrobili swoje, nawet Jezus po wejściu nie zawalił, ale biegał, starał się, był czujny. Fajny to był mecz, obrona w końcu zagrała jak trzeba, 3 pkt i idziemy w górę tabeli od następnego meczu.
13 września 2025, 16:27 / sobota
Bez Kapica nie ma życia w tym zespole! Jak upatrywać problemu w środku to przyjrzałbym sie Zelizce bo od czasu powrotu po kontuzji jest cieńiem siebie. Mamy problem w środku bo nie ma zmiennikow, konkurentów dla tych Panów.
13 września 2025, 16:28 / sobota
d.g. - a propos Bałkańca z jajami to zapomniałeś o Mladenoviću :)
Rodin zrobił wrażenie, ale nie wiem czy go kiedyś ta pewność czasem nie zgubi, jak trafi na szybkiego napastnika. Na pewno jednak trzeba powiedzieć, właśnie takiego szeryfa na obronie nam brakowało. Jeśli już o nowej jakości w drużynie, to warto zauważyć, że nasz nowy bramkarz ma nawyki z UK, a nie z polskiej ligi. Końcówka meczu łapie piłkę i wybiega z nią szukając szybkiego podania, klasyczny bramkarz z polskiej ligi kładzie się z piłką na ziemię i ogląda trawę.
Skrytykuje trenera, zgadzam się w przedmówcą, który stwierdził, że zmiana Głogowskiego i Sezona zamiast Allaha to błąd. Racja, po tych zmianach powiedziałem do kolegi, że maleją do 0 szanse na bramkę, chyba że Mena po indywidualniej szarży.... jak widać trafiłem.
Drugim błędem trenera to ustawienie Kapića z tyłu, a Nojgiego z przodu. Obaj słabo się odnaleźli na tych pozycjach. Kapić nie miał podań, a Nojgi i zabrał żadnej piłki pod polem karnym Gieksy ( widać było tu brak Bobcka).
Trzeci błąd to wstawienie świeżego Cirkovića w 60 minucie na środek jako ofensywnego środkowego pomocnika. Gość nie mógł się odnaleźć.
Wygraliśmy z przeciętną drużyną i cieszą 3 punkty, ale do optymizmu daleka jeszcze droga.
TYLKO LECHIA!
13 września 2025, 17:31 / sobota
Cygnus oczywiście jak moglem zapomnieć o Mladenie chyba największym kozaku wśród nich...a bramkarz faktycznie bardzo szybko reaguje i nie trzyma długo piłki tylko wyprowadza. Jeśli ściągnęli go do Bournemouth to coś tam musieli w nim dostrzec.