Gdańsk: czwartek, 22 stycznia 2026

Raków Częstochowa -Lechia Gdańsk 26.10.2025.godz14:45

strona 1/2

24 października 2025, 14:04 / piątek
Kolejny wyjazd ale tym razem do lepszej jakościowo drużyny niż nasz ostatni rywal. Gospodarze na krajowym podwórku w tym sezonie nie zachwycają i wydaje mi się ,że można tym razem zrobić dobry wynik w Częstochowie. Nie spodziewam się w tym meczu dużo bramek ale wynik x2 dla Lechii biorę w ciemno.
Do boju Lechia Gdańsk !!
25 października 2025, 14:18 / sobota
Czy może ktoś wyjaśnić mi dlaczego Brzęk już nie trenuje z 1 zespołem? Wydawałby się idealnym zmiennikiem na prawej obronie.
25 października 2025, 14:23 / sobota
Sprawy kontraktowe, podobno nie chciał przedłużyć to go zesłali do juniorów.
Z tym że mi się wydaje że nie zagrałby lepiej niż Wójtowicz
25 października 2025, 21:24 / sobota
Tylko zwycięstwo. Wygramy 1:2 a strzeli Sezon drugą, a Bobcek pierwszą. TLG.
26 października 2025, 14:22 / niedziela
Na zdrowy rozum, to aby coś dzisiaj ugrać musielibyśmy zagrać 2 x lepiej niż przeciwko Piastowi i mieć dwa razy więcej szczęścia, którego i ostatnio nie zabrakło. Papsztun bez trudu rozgryza naszą taktykę, ale chyba nie trzeba być specjalnie finezyjnym, aby dzisiaj medalikom kazać:
podwoić krycie na Bobceku, Menę kosić równo z trawą zanim się rozpędzi, akcje pchać przez Kłudkę albo i Diaczuka i potem strzelać pod poprzeczkę bramki Lechii. Obawiam się dzisiejszego meczu, bo Raków nie leży nam . Na dodatek złego dół tabeli ( poza Piastem) punktuje w ten weekend wyjątkowo solidnie. Oby dzisiaj w Częstochowie stał się cud ( w końcu nie pierwszy :),
26 października 2025, 14:37 / niedziela
Na Diaczuka raczej nie, bo nie ma go w pierwszym składzie, a po ostatnim eksperymencie wątpię żeby kiedykolwiek jeszcze wszedł na prawą stronę ;p
Raków wystawił dość dziwny skład (nie ma Brunesa i Zych się nagle na bramce pojawił), po naszej stronie Kłudka się wykurował, więc jestem dobrej myśli
26 października 2025, 14:52 / niedziela
Jestem dobrej myśli w temacie dzisiejszego meczu ! Jedynie co mnie martwi to obecność w wyjściowym składzie Neugebauera. Dla mnie to jest karykatura piłkarza i tyle. Zero techniki , nie kreuje sytuacji i gra na alibi.
26 października 2025, 14:55 / niedziela
Jednak zmieniam zdanie, zobaczyłem jakie są warunki pogodowe, wynik będzie totalnie losowy
26 października 2025, 15:27 / niedziela
Ja jebie ale sędzia sobie źle ten mecz ułożył.
Obyśmy nie dali się wciągnąć w ten pojedynek na kartki.
26 października 2025, 15:35 / niedziela
Mecz spokojnie do wygrania tylko te kartki. Zmieniłbym już w przerwie Neugebauera.
26 października 2025, 15:37 / niedziela
Dokładnie, jeden wślizg nie trafiony i będzie 10 na 10… a sędzia też dziś gwiżdżę wszystko, co dotkniecie to faul..
26 października 2025, 15:43 / niedziela
Jest dobrze! Szybko wywalic spóźnionego lenia Nojgiego za nim złapie drugą żółta kartkę. Vijunyk za niego i jedziemy!
26 października 2025, 15:47 / niedziela
Tak jak piszecie Panowie - Neugebauer na ławę i lecimy po zwycięstwo !
Musimy zachować chłodną głowę bo sędzia może jeszcze coś odpierdolić w tym meczu.
26 października 2025, 16:00 / niedziela
Nogi nie jest zły,ale po kartce powinien zejść. Cyrkowicza marnuje kolejne sytacje. Też do zmiany. Mena samolubnie.
26 października 2025, 16:02 / niedziela
Drugi napastnik i jazda po zwycięstwo 💪
26 października 2025, 16:13 / niedziela
2 połowa tragiczna, zacząć grać!!!
26 października 2025, 16:21 / niedziela
Okurwieć z nimi można, zadowoleni z 1:1, podania do nikogo, Mena sam na 4, Bobczek daleko od niego, Vuinnyk - jakby go nie było. A przede wszystkim dają się cisnąć przeciwnikowi grającemu bez jednego zawodnika
26 października 2025, 16:24 / niedziela
Ależ mi jesteśmy słabi …. Ja pierdole
Prosili sie o tego gola od początku drugiej połowy...frajerstwo kolejki kurwa z przewagą gra c i tak sie dac zdominować
No i minimalizm ukarany.
26 października 2025, 16:25 / niedziela
Wszystko nie dokładne, brak agresji, poza bobckiem to nikt nie presuje a w obronie zamiast wyjebać to się bawia
26 października 2025, 16:28 / niedziela
Człapaniem i graniem w poprzek i do tyłu, nawet grając o jednego więcej, nie da się nawet zremisować, tylko frajersko przegra.
26 października 2025, 16:38 / niedziela
Kurwa to jest sabotaż... zagrali jak banda chuja...zjebana niedziela. Bez ambicji w drugiej połowie a ta koncówka meczu pokazała, że mogli a nie chcieli i woleli grac na remis.Chuj im dupę! Tak wkurwiony dawno nie byłem
26 października 2025, 16:38 / niedziela
Te ich kurestwo na zdobycie punktu się zemściło. Banda frajetow i tyle.
26 października 2025, 16:39 / niedziela
Banda frajerów i człapaków.
Dokładnie takiego wkurwa to już nie pamiętam… zamiast grać to kurwa czlapali
żenujący/paskudny/obrzydliwy występ pod każdym względem, najgorszy brak walki i determinacji
26 października 2025, 16:40 / niedziela
Zle zmiany, mecz rozegrany przez Carvera. Raków był tak słaby, że powinno być 3:0 dla Lechii.
26 października 2025, 16:41 / niedziela
Edwin dokładnie o to mi chodzi. Dlatego tak się wkurwiłem...bez honoru i ambicji. Jebał ich pies!
26 października 2025, 16:42 / niedziela
przegrany przez Carvera, fatalna gra w II pol
26 października 2025, 16:43 / niedziela
W 89 minucie meczu drużyna grająca z przewagą jednego zawodnika, wcześniej całą drugą połowę stojąc albo pozorując ochotę do gry - zagrała jedyną konkretniejszą akcję opartą na umiejętnościach, a nie liczeniu na fart czy pierdołowatość przeciwnika. Wymieniła 7 podań z pierwszej piłki i stworzyła od razu sytuację bramkową.

Ja tego nie pojmuję. Jeśli się takiemu Kłódce, Żelizce, Rodinowi czy komu tam jeszcze nie chce grać, to idź k.... do trenera i powiedz, trenerze, nie chce mi się, niech gra kto inny.
11-ką jesteśmy tylko na papierze, grają tu tylko Bobcek, Mena i Kapić.
Pierdolca można dostać oglądając któreśnaste podanie do nikogo - za krótkie, gdy trzeba zagrać za obronę, albo za długie, gdy trzeba było grać przed.
Z nimi trzeba mieć stalowe nerwy
26 października 2025, 16:44 / niedziela
Chuja tam Carver! Tam biegał i pressował tylko Bobcek a reszta cofnięta jak banda pizd. Przegraliśmy przez brak determinacji i zaangażowania. To jak Pieńko wpadł w pole karne i strzelił to przykład bierności. Stali i patrzyli...
26 października 2025, 16:47 / niedziela
Mam nieodparte wrażenie, że nie wszystkim zależało na dobrym wyniku. Mena, Bobcek i Kapić grali dla Lechii. Reszta na pewno nie...
26 października 2025, 16:53 / niedziela
11-th nawet jak pójdą i powiedzą że mają w dupie i im się nie chce to nic to zmieni. Są ciency a zmienników brak. Więc boss nie ma alternatywy. Więc minimalizm jest wpisany w DNA Lechii. Nie chce i chuj - a lepszych brak
26 października 2025, 16:54 / niedziela
@d.g Dokładnie slalom między tyczkami sobie urządził Pieńko. 50 kurwa minut w przewadze, ze słabo dysponowanym przeciwnikiem, zamiast siąść na nich pressingiem i wcisnąć trzy bramki, to stoją wszyscy (poza Bobkiem i Meną ) i jeden gapi się na drugiego jak banda nieudaczników.
Z Płockiem było słabo, z Piastem tragicznie, dziś brak skali. Była fajna drużyna grająca fajną piłkę, a zrobiła się jakaś parodia. Pokazy nieudolności i bezradności.
26 października 2025, 16:56 / niedziela
Może znowu im nie płacą…
26 października 2025, 16:59 / niedziela
Dramat! Po tych drugich 45 minutach nie mam nawet siły się złościć. Czym oni byli zmeczeni? Mena jest nam niezbędny ale irytuje potwornie! Warunki były ciężkie na murawie to należało dostrzegać partnerow i podawać a nie brodzić w błocie i naśladować drybling. Mój odbior Cvirkovica sie nie zmienia. To jest amator. Nojgi tak jak pisałem wyżej, leń, człapacz... liczylem na Vijunyka, że cos wniesie ale sie rozczarowałem. Obraz meczu byl taki jak wtedy kiedy nie płacili..
26 października 2025, 17:00 / niedziela
Powinni wejść na kur... na drugą połowę i dobić rywala w 15 min. Zamiast tego grali jak zespół osłabiony, broniąc wyniku. Co im Carvera powiedział w przerwie, chyba że mają grać jak grali i czekać na szczęście..Dla mnie wyszli z szatni jak zespół zdemontowany, bez woli wygranej, czekający na koniec meczu.
26 października 2025, 17:02 / niedziela
Już od początku II pol powinni wyjąć bez Cyrkowicza i Nogiego. A tak przekaz trenera był jasny, jest dobrze i nie szarpiemy. Okazje będą,ale ryzyka nie podejmujemy, czekamy..Najgorsza taktyka przeciwko zespołowi oslabionemu
26 października 2025, 17:04 / niedziela
@moderator wstrzymaj się od od komentarzy na Naszą Lechię że to są "frajerzy" jak Ty to określiłeś bo napewno nie znasz dokładnego znaczenia tego słowa.

Fakt to co się stało nie miało prawa się wydarzyć a jednak się stało. Każdy popełnia błędy każdy może mieć gorszy dzień. Przegraliśmy jednak ja widzę światełko w tunelu i będzie dobrze na koniec sezonu.
26 października 2025, 17:04 / niedziela
Zgadzam się z tym co Castrop napisał, też uważam że trener nie pomógł, potrafił wyjść na mocną u siebie Koronę z Bobkiem, Meną, Kurminowskim i Vinnykiem w 11-tce, tu mamy blisko godzinę w przewadze i zero odwagi, zero pressingu, zero pomysłu, dawno nie byłem tak wkurwiony, ale od Pogoni to jest czwarty fatalny mecz z rzędu. Byliśmy słabi z tyłu i mocni z przodu. Teraz jesteśmy słabi na każdym polu
26 października 2025, 17:09 / niedziela
Wszystko zostało już napisane wyżej. Ja tylko pod lupe chciałem wziąc parodyste Matusa Vojtko.
Nie mogę skumać o co chodzi z tym grajkiem. Zdobywał mistrza Słowacji, grał w chorwackiej lidze od deski do deski, kilka spotkań w europejskich pucharach, zaliczył wszystkie szczeble słowackiej młodzieżówki i wydawałoby się, że będzie pokazywał poziom chociaż zbliżony do Dominika Piły. To co ten gość wyprawia, jaki jest przesłaby w ustawianiu (złamał linie przy pierwszym golu dla Rakowa), jak wolno wraca do obrony, ile ma strat i nieudanych dośrodkowań to jest jakaś kpina. To się powtarza u niego notorycznie...
26 października 2025, 17:13 / niedziela
Szkoda tego wyniku, bo była szansa odbić się od dna. Natomiast jest nadzieja, że ten mecz będzie nauczką na przyszłość. Ten mecz był też weryfikacją negatywną kilku piłkarzy, którzy kolejny raz zawodzą, a Carver uparcie wstawiał ich w pierwszej jedenastce. Mecz do zapomnienia przez kibiców, ale nie przez piłkarzy i sztab szkoleniowy. Jedziemy dalej, pora na wygraną w PP i zwycięstwo u siebie. Będzie dobrze.
W el clasico Szczęsny puszcza prawie wszystko, co leci do bramki. Żal patrzeć, chociaż serce za Realem.
26 października 2025, 17:16 / niedziela
Powiem krótko. Do dupy z taką grą.
26 października 2025, 17:29 / niedziela
@ekwiwalentny to co człapało w drugiej połowie to na pewno nie była Lechia. Wiem co widziałem bo jestem Lechistą z ojca przez ponad pół wieku. Wiele dziwnych meczy Lechii widziałem. I ten był bardzo dziwny w drugiej części. Błędy powiadasz? Błędami Twoim zdaniem są człapanie, pozorowanie gry i podawanie na alibi wszerz boiska.Oglądałeś ten mecz w drugiej połowie?
I nie miejmy pretensji do trenera tylko do jebanych piłkarzyków. Kurwa każdy kolejny trener będzie zły tylko kopacze cacy i biedni bo trener nie powiedział w przerwie jak maja grać. Przegraliśmy nie umiejętnościami ale przez brak zaangażowania, determinacji. Czy tego Carver im zakazał? To jest więcej niż frajerstwo bo jak oglądam powtórkę z bramki strzelonej przez Pieńkę to mi trochę brzydko pachnie ta "gra" w drugiej połowie. Raków jest obecnie najsłabszy od lat a grając w 10 tłamsił nas niesamowicie. Przez nasze błędy? Proszę nie żartuj...
26 października 2025, 17:44 / niedziela
Problem mam z tym taki, że jak sądzę od 20 lat widziałem na żywo (na stadionie albo przed tv) wszystkie mecze Lechii. Czy na dugim końcu świata to pobudka o 4rano, czy na weselu, to w gajerze na zieloną i powrót na imprezę, czy jak się urodziła córka to prosto ze szpitala wtedy jeszcze na T29, czy teraz jak na mecze na stadion sporadycznie to obejrzeć muszę, choćby się waliło i paliło i kiedy widzisz takie coś jak dziś... to jest przykre, wiem że to młoda drużyna, że nie pamiętam kiedy ostatnio graliśmy ponad pół meczu 11 na 10, ale trzeba jakoś obudzić tych chłopaków i trenera, niech wracają do gry w której się dobrze czuli. Obecnie to jest droga do nikąd, ani nie zapełnią stadionu, ani punktów z tego. nie będzie na dłuższą metę. Po meczu z Koroną pisałem że ta drużyna jest zle zbilansowana, żałuje tych słów teraz (o ile miały jakieś znaczenie), bo wylano dziecko z kąpielą. Grajmy znów to w czym się odnajdujemy, pressing, atak. W obronie z tym składem personalnym i tak będziemy słabi.

ps.W PP musi być awans!
26 października 2025, 17:52 / niedziela
Ale kibice Lechii obecni w Częstochowie szczęśliwi .......gwiazdy Lechii przybijały im piątki ( ...po takim meczu ) . Szkoda że Makaron tym naszym fanatykom dup nie skopał, na nic więcej dzisiaj poza Bobckiem nie zasłużyli !
26 października 2025, 17:52 / niedziela
Ustawione nie było co pokazuje końcówka. Kapic nie jest takim wirtuozem by celowo pomylić się o 20cm, ale sam fakt że można się nad tym zastanawiać definiuje ten karykaturalny występ. Dla mnie to w top 10 najgorszych meczy Lechii w tym wieku
26 października 2025, 17:56 / niedziela
Może trzeba było zapłacić za transfer Rodina… to już taki śmiech przez łzy.. bo tak głupi dawno nie przegraliśmy meczu
26 października 2025, 18:00 / niedziela
Od siebie dodam że lewej strony brak. Cirkovic ( miałem co do niego mega nadzieje ) to zwykły cyrkowiec a nie piłkarz. Jak w zimie nie dokonamy zakupu 2 obrońców plus lewego pomocnika ( coś jak khlan ) to leżymy

1 2
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.017