Gdańsk: czwartek, 22 stycznia 2026

29.10 Puszcza vs Lechia PP

strona 1/2

26 października 2025, 18:57 / niedziela
Chore czasy i niestety zagubieni ludzie. Każdy kto po tym blamażu zbija piątki z kopaczami (poza Meną i Bobkiem) to można mu serwować gówno i nazwać kawiorem, a będzie się zajadał i robił foty jakie pyszne.
Ma być awans!

Pięć osób na sto skuma, ale warto posłuchać i nauczyć nazywania gówna gównem

odnośnik
26 października 2025, 19:41 / niedziela
Miałem już gotowy wpis, ale go nie zamieściłem. Napiszę że wygramy, ale wbrew sobie, po prostu nie mogę zapomnieć o stylu i zaangażowaniu grajków
27 października 2025, 13:56 / poniedziałek
Pora na rehabilitację po blamażu w Rakowie, bo tym jest porażka z przeciętnym zespołem grającym większość meczu w osłabieniu. Mam nadzieję, że Carvera nie będzie robił żadnych eksperymentów i wpuszczał rezerw, skoro pierwszy skład notuje obniżkę formy i wcale nie gwarantuje pewnego sukcesu. Ciężko może być,ale chyba piłkarze będą podkurwieni porażką z Rakowem i podejmą walkę. Tylko zaangażowana gra daje szansę na wyeliminowanie rywala. I oby od pierwszej minuty grali o zwycięstwo, o strzelenie szybko bramek..Takie pajacowanie 90 min skończy się dogrywką i karnymi, co już jest loterią. W pierwszej połowie powinno rozstrzygnąć ten mecz i wyraźnie prowadzić minimum 2:0.. Carver, nie dawaj nikomu odpocząć, bo odpoczynek już odfajkowali w meczu z Rakowem, siły zaoszczędzili.
28 października 2025, 21:22 / wtorek
Powstrzymam się od czarnowidztwa ale zacytuję swoje słowa po tym, jak dowiedziałem się z kim zagramy w kolejnej rundzie PP: "Żesz ku ... "
Może to jednak czas na wyrównanie rachunków? Ale co oni mogą o tym wiedzieć?
28 października 2025, 21:53 / wtorek
Przeczytałem Pana Trenera wypowiedz, wygrać to i tyle
28 października 2025, 22:00 / wtorek
Ja bym przede wszystkim chciał, żeby obyło się bez kontuzji, i najlepiej bez dogrywki
28 października 2025, 22:07 / wtorek
No widzisz a ja patrze inaczej. Bo mamy sie utrzymac i trwać w wegetacji to cel nadrzędny..,???Nikogo to nie obchodzi i nikt nie zapamięta za pare lat.” Zdobywca pucharu 83 znów go zdobędziemy czas szybko leci”. Poleciało 35 lat, w tym sezonie możemy realnie tworzyć historie tylko poprzez PP. Mega ważny mecz.
28 października 2025, 23:48 / wtorek
Ale ja nie mówię, że mają przegrać czy coś. Chcę, żeby nie było kontuzji i żeby nie było dogrywki.
29 października 2025, 12:30 / środa
Dość wymówek typu terminarz nie sprzyja, granie co 3-4 dni, kontuzje, zmęczenie i takie tam pierdolenie!
Grać na całego i walczyć do upadłego!!!
TYLKO ZWYCIĘSTWO!!!
29 października 2025, 12:56 / środa
Awans obowiązkiem! Rywal wybitnie nieleżący, na którym przejechali się w Pucharze Polski i Nowak i Stokowiec, czy to Gdańsk czy Sosnowiec czy Niepołomice czy Kraków, jeden awans przed 10 laty w PP (Brzęczek) i dwie przegrane w PP plus dwie w Ekstraklasie (za Grabowskiego i też Carvera).
Carver myślę, że tego świadomy i rywala nie zlekceważy mimo, że Puszcza to obecnie jeden z kandydatów do spadku do II ligi i okazja do kolejnego rewanżu nieprędko się już wydarzy. Zwycięstwo choćby po bramce w 90 minucie trafionej uchem ... od śledzia, kogokolwiek.
29 października 2025, 16:42 / środa
Tu nie ma nawet o czym dyskutować. Ma być zwycięstwo i uj. Najprostsza i w naszym przypadku jedyna droga do pucharów. Nie ma co dyskutować o innych opcjach, że liga ważniejsza, że grać rezerwami. W dniu dzisiejszym tylko awans do następnej rundy nas interesuje. I nic innego. TLG.
29 października 2025, 17:11 / środa
W tej rundzie jak narazie bez niespodzianek i oby po naszym meczu tak pozostało.
Ciekawy jestem czy Szanownym Panom Piłkarzom będzie się dzisiaj chciało coś pograć.
29 października 2025, 17:49 / środa
Podrzuci ktoś linka do meczu na jakimś streamie
29 października 2025, 17:57 / środa
tu chyba będzie odnośnik
29 października 2025, 18:21 / środa
link do tvp sport

odnośnik

nasza linia obrony zapowiada się iście fascynująco...
29 października 2025, 19:05 / środa
Dziękuję
29 października 2025, 19:33 / środa
Pieprzona Puszcza + Diaczuk -> emocje gwarantowane !
29 października 2025, 20:04 / środa
Pod kątem zaangażowania jest ok, problem taki że gramy jak równy z równym z drużyną z końca 1ligi. Piłka do trenera, dawaj nasze armaty, bo coś średnio idzie
29 października 2025, 20:07 / środa
Ciężkie kino do przerwy! Diaczuk, kałachur, Awad to sa kompletni amatorzy i to jest wstyd, że grają w ekstraklasie! Wolałbym żeby chlopaki z juniorów dostawali tutaj w kość a nie oni.. "Panie Pilkarze!" Vijunuk, Sezon najlepsi. Bezpłciowy jak zawsze Nojgi.
29 października 2025, 20:08 / środa
Bida z nędzą...gramy z 14 zespołem 1 ligi a na boisku różnicy nie widać. Teraz wiemy czemu tak niechętnie robi zmiany Carver w lidze. Jeśli chcemy awansować to potrzebne zmiany w przerwie.
29 października 2025, 20:12 / środa
Diaczuk to się chyba dopiero zaczął uczyć gry w piłkę. Uważam, że nigdy nie mieliśmy gorszego zawodnika od niego. Nigdy, w całej karierze naszego klubu. Kałachur dno i ten czarny allach też dno. Cała trójka do natychmiastowej zmiany i wygramy.
29 października 2025, 20:36 / środa
Uwielbiam to forum. No to Wam pokazał ;)
29 października 2025, 20:59 / środa
Dawaj Kapica i Rodina
29 października 2025, 21:03 / środa
Nie wszyscy święci garnki lepią i w piłkę nożną dobrze grają, casusy Alaha i Jezusa
29 października 2025, 21:09 / środa
Zęby bolą od patrzenia na popisy tej międzynarodowej zbieraniny, w dogrywce już nic się nie wydarzy, jedni i drudzy myślami już przy karnych, które jak wiadomo są loterią.
29 października 2025, 21:10 / środa
I tak Diaczuk to najgorsza łajza jaka w Lechii grała. Raz na rok i ślepa kura trafi ziarno. Kurwa grać Tylko Zwycięstwo.
29 października 2025, 21:12 / środa
Ali przerabia chyba minuty na petrodolary, ale jeśli chcemy awansować, to trzeba go zmienić i grać dalej w 11-tu.
29 października 2025, 21:16 / środa
Nie kumam czemu trener zdjął Vinnyka i Sezona, obyśmy to wygrali
29 października 2025, 21:28 / środa
Irytująco nieporadni jesteśmy w polu karnym. Zamiast strzelać koronkowe podania.
29 października 2025, 21:47 / środa
piszecie, że gramy jak równy z równym z 14 drużyną I ligi, moim zdaniem taki Głogowski to miałby problemy w IV lidze...

brawo dla Bobcka, Rikiego i Meny zrobienie różnicy
29 października 2025, 21:48 / środa
3 mecze do Finału !!! Tyle w temacie, dobrejnocy
29 października 2025, 21:53 / środa
Głogowski ma jakiś problem z koordynacją ruchową. Fajnie pokazał się dziś Wjunnyk.
Tak jak pisze Edwin jest awans i jeszcze tylko trzy mecze...
29 października 2025, 21:56 / środa
Tak troszkę psim swędem; ta trzecia bramka nieco ściemnia obraz, tak jakbyśmy wygrali zdecydowanie.
A były to jednak męczarnie ze zlepkiem, jakim jest, z całym szacunkiem, Puszcza.
Głogowski, to młody chłopak... na wyższym poziomie niż IV pokazał, że potrafi dać radę. Tu mu zabrakło jakiejś koordynacji ruchowej, ale trzeba też pamiętać, że przecież nie dostaje za dużo szans.
Najważniejsze, że do przodu.
Tylko Lechia!
29 października 2025, 22:01 / środa
Grunt, że wygrali. W ofensywie kilkukrotnie pozytywnie zaskoczył mnie Kałachur, dryblingi, siateczki. No i trener dobrze wykorzystał zmiany, nie dał od początku wszystkich strzelb, tylko zostawił na podmęczonego rywala, ogólnie wszystko ok, tylko dogrywka niepotrzebna, ale nie można mieć wszystkiego. Już jestem ciekaw losowania
29 października 2025, 22:04 / środa
Głogowski faktycznie tak jakoś nieporadnie się porusza, ale ma w sobie coś, no i dziś wywalczony karny
29 października 2025, 22:12 / środa
Odnośnie Głogowskiego W pełni podpisuje się pod uwagą d.g
Obserwuję chłopaka , życzę mu jak najlepiej także z korzyścią dla naszej Lechii Kibicuję młodemu i trzymam za niego kciuki Nie zapomnę majstersztyku w Szczecinie Ale z tą koordynacja wg mnie jest problem Ja nie znam się na tym tak dogłębnie Ale moim skromnym zdaniem pewne rzeczy masz lub nie Młody koordynacji nie ma a to ciężko wycwiczyc Trzeba się z tym urodzić Ale powtarzam Mogę i chciałbym się szczerze pomylić
29 października 2025, 22:15 / środa
Wygramy PP w tym roku, na każdy mecz ciśnienie jak na derby, ciśnienie robimy my. Dziś widziałem Lechię jaką chce widzieć, dobra nie jesteśmy wirtuozami, ale jesteśmy walczakami, dajemy z siebie maxa. Tak dziś było, także wyrazy uznania dla drużyny
29 października 2025, 22:25 / środa
Mnie najbardziej zastanawia... co to są za porąbane kwoty... ok rozumiem zwrot kasy za kontrakt itd... ale wysokość odszkodowania ... porąbane.

Inna sprawa... co za idiota podpisuje takie kontrakty? W I lidze za tego Fernandeza to pewnie pół solidnej "11" można by było mieć...
29 października 2025, 22:30 / środa
Przepraszam ! Miało byś w temacie o Fernandezie i Conrado. Jeżeli chodzi o PP liczy się tylko przejście do kolejnej rundy ! Pozdrowienia dla wszystkich, którzy mają nadzieję !
29 października 2025, 22:35 / środa
Koordynację akurat można trenować. Zgadzam się, że często pokazuje w tym przedmiocie braki, choć czasami też zaskakuje jak w Szczecinie. Wydaje mi się natomiast, że obecnie gra mało za to chyba więcej przebywa na siłowni.
Co do meczu to nie zgadzam się, że graliśmy jak równy z równym. Byliśmy lepszym zespołem technicznie i stworzyliśmy zdecydowanie więcej sytuacji bramkowych (skuteczność do poprawy). Często zwracam uwagę na styl gry a nie tylko na wynik, ale akurat w meczach pucharowych granych na wyjeździe najbardziej interesuje mnie wynik. Takie mecze trzeba wygrać, przepchnąć jak nie idzie i grać dalej zwłaszcza jak się wychodzi na mecz praktycznie rezerwowym składem. Gratulacje i czekam na wygraną z Radomiakiem, bo bez niej w lidze zrobi się gorąco.
29 października 2025, 22:43 / środa
Szkoda że potrzebna była dogrywka ale to co dziś najbardziej na plus to było widać ogień w w oczach i doskok do przeciwnika i taka boiskowa ambicje.. w każdym meczu tak trzeba i wtedy będzie dobrze nie ważne czy gra się z Rakowem, Puszcza czy Radomiakiem … z każdym trzeba walczysz i biegać na pełnym gazie..
29 października 2025, 23:49 / środa
Tak czytam komentarze tutaj i mam wrażenie, jakbym miał totalnie odmienne zdanie - Kałahur to chyba swój najlepszy mecz w barwach Lechii rozegrał, nawet mimo że go totalnie nie trawię muszę przyznać, że całkiem dobrze, poza może tym kiepskim pokryciem przy straconej bramce.
Diaczukowi daleko do najgorszego zawodnika jaki tu grał, nie muszę się cofać daleko - ledwo trzy lata temu grał tu niejaki Abu Hanna, moim zdaniem znacznie gorszy niż Diaczuk.
Awad też grał przyzwoicie akurat, nie był to jakiś efekt wow, ale też nie było tak źle jak tu jest pisane.
Mam też totalnie odmienną opinię o Sezonience, moim zdaniem mocno przeciętny mecz w jego wykonaniu, raczej w stronę słabego niż dobrego, może z jedną akcję zrobił, to za mało na 60 minut gry. Ale u mnie jest rozgrzeszony, nie trenował poprzedni tydzień.
Głogowski mimo dwóch nieopanowań piłki i tak moim zdaniem lepiej grał niż Kurminowski. No i koniec końców z jego strzału wyszedł ten karny.
30 października 2025, 08:21 / czwartek
W przypadku meczu z ekstraklasowiczem w 1/8 mecz powinien być w Gdańsku.
30 października 2025, 08:30 / czwartek
Sorry jednak niekoniecznie...
30 października 2025, 11:28 / czwartek
Nie był to dobry mecz Lechii w kontekście jakości rywala, ot kopania, widać, że forma nie jest optymalna.. Najważniejsze to: inne kompletnie podejście mentalne, wynik dobry, brak kontuzji, tak więc jedziemy dalej aż do zwycięstwa w finale. Oby w końcu mecz PP w Gdańsku
30 października 2025, 11:40 / czwartek
Obiektywnie trzeba pochwalić za wczorajszy mecz Cyrkowicza. Aby tak grał w lidze, byłby wartościowym, skutecznym graczem. Na razie sprawdza się tylko w PP.
30 października 2025, 15:55 / czwartek
@Matti w przypadku dwóch drużyn z tego samego poziomu gospodarzem jest chyba ta, która pierwsza została wylosowana w danej parze.
30 października 2025, 16:15 / czwartek
Mam jakieś przeczucie , że jednak w tym sezonie a może jeszcze w tym roku pojedziemy jednak do Braci
30 października 2025, 17:13 / czwartek
Tak patrząc na dzisiejsze wyniki Amiki z Gryfem i Jagiellonii z Miedzią trzeba mimo wszystko docenić nasza wygraną. Przebierańców uratował VAR i ten "nieumyślny" spalony piłkarza Gryfa...Jagiellonia wyszarpała wygraną z walczącą raczej o utrzymanie w 1 lidze Miedzią...
30 października 2025, 20:31 / czwartek
Tak patrzę to top do wylosowania

wyjazd :Zawisza , Chojniczanka, Avia (zwłaszcza te dwa pierwsze blisko i 1/4 obowiązkiem)
u siebie: Piast, Katowice no i brałbym zwycięzcę Legia/Pogoń

Najgorzej

Wyjazd : Lech, Raków ,Zabrze, Jaga

1 2
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.020