Gdańsk: czwartek, 22 stycznia 2026

Lechia - Widzew, 08.11.2025, 14:45

strona 1/1

7 listopada 2025, 09:40 / piątek
Nie wierzę w przesądy i zabobony, dlatego nie ma znaczenia, kto zakłada wątek, jutro tylko 3 punkty!
7 listopada 2025, 09:46 / piątek
Ostatnio przed meczem narzekałem na Neugebauera i był jednym z lepszych w naszym zespole, więc ja mimo wszystko będę uskuteczniał przesądy.

Wszyscy do dupy, do zmiany.
7 listopada 2025, 14:46 / piątek
Jak wszyscy do dupy i są do zmiany to chyba kibice będą grać. Ale generalnie to prawda że tragedia człapie po boisku
7 listopada 2025, 17:36 / piątek
A ja nie wiem. Jakoś na żydzew jestem w uj optymistycznie nastawiony. Tylko zwycięstwo.
7 listopada 2025, 19:35 / piątek
Doszły mnie słuchy, że prezes znowu zalega z pensjami za dwa miesiące. Może ktoś to potwierdzić? Nie ukrywam, że było by to łatwe i wygodne uzasadnienie gorszej dyspozycji zespołu..
7 listopada 2025, 21:02 / piątek
Podobno od września nie płacone. Podobno w połowie przyszłego tygodnia ma być uregulowane.
Podobno...
7 listopada 2025, 22:19 / piątek
No i we wrześniu skończyło się granie, po meczu z Pogonią już nie byliśmy tacy sami.

Urfer jednocześnie składając wnioski o anulowanie kary nałożonej za zaległości w wypłatach, robił nowe zaległości w wypłatach. Ten typ jest bezczelny.
8 listopada 2025, 02:45 / sobota
Skoro komisja ligi co miesiąc ok 15 sprawdza płatności w Lechii, to jak zaległości mogą sięgać września. I tu nie chodzi o to, że piłkarze podpiszą jakieś listy płac, a prezio zapłaci im kiedy będzie chciał.
Klub musi wykazać, że przelewy poszły na konta zawodników. Ja raczej bym się doszukiwał słabszej postawy gdzie indziej, piłkarze po wygraniu meczu z paprykarzami uwierzyli, że są mega zajebiści i już wszystko będzie im się udawać, nawet bez zaangażowania. Dlatego bardzo się cieszę, że mieli wizytę w szatni po meczu z Radomiakiem, widać Lechii więcej jaskiniowców kibicuje, nie tylko ja
8 listopada 2025, 11:35 / sobota
Podobno dzisiejszy mecz bez Paulsena i Kłudki w kadrze...
8 listopada 2025, 12:04 / sobota
plum1killer@
A to przez kontuzje ? Czy może zbyt stanowczo domagali się zaległych wypłat ?
Niech to pierdolnie w końcu bo inaczej Ufer nie będzie chciał sprzedać klubu.Według mnie ujemne punkty i tak nas pogrąża w tym sezonie ! Pozostaje pytanie czy przyszły sezon zaczniemy w 1 lidze czy w 4 lidze. Męczy mnie już ta bylejakość.
8 listopada 2025, 12:13 / sobota
Pisali że Kłudka zachorował ostatnio (ten wirus o którym Carver mówił?) i nie wykurował się na Widzew, a Paulsen podobno przebywa w Bournemouth gdzie przechodzi jakieś badania
8 listopada 2025, 16:01 / sobota
Do przerwy powinniśmy przegrywać 0:2. Ale to co się odwlekło jest odrabiane zaraz po przerwie. Choć bramka strzelona po ewidentnym faulu. Wynik niestety, ale sprawiedliwy. Lechia słaba, samym Bobckiem trudno zremisować, a co dopiero wygrać.
8 listopada 2025, 16:32 / sobota
W trakcie tej "mgły" niech mi ktoś wyjaśni jaką role na boisku odgrywa Nojgebauer? Sezonienko jest jego przeciwnością! Ambitny, waleczny! Braki umiejętności nadrabia wolą walki i tylko tego wymagam od zawodników! A Nojgi? Jakiś problem mentalny? Czy po prostu leń! Ostatnim takim "bezpłciowcem" w Lechii był Pietrowski.
8 listopada 2025, 16:57 / sobota
Baaardzo ważne trzy punkty dla Lechii. Zarówno w kontekście przerwy reprezentacyjnej jak i sytuacji w tabeli. To był chyba jeden z najlepszych meczów Lechii w tym sezonie pod względem jakości sportowej i pragmatyzmu. Szczególnie druga połowa, gdzie wg mnie Widzew strzelił gola po faulu na Bobceku i gol nie powinien być uznany. Co ciekawe oprócz standardowego zestawu bohaterów (Bobcek i Mena) dobre wrażenie pozostawili po sobie Sezonienko i Wójtowicz. Ponownie najsłabszym ogniwem był Neugebauer, ale wobec zwycięstwa Lechii nie ma sensu by się nad nim pastwić.
Bobcek to najlepszy snajper ligi i polisa na życie Lechii Gdańsk. Najważniejsze teraz to bezpiecznie utrzymać się w lidze, a po sezonie raczej należy pogodzić się z jego odejściem za grube miliony Ojro. Jedyną szansą na jego pozostanie przynajmniej do końca letniego okienka 26/27 wydaje się być zwycięstwo Lechii w PP i gra o fazę ligową europejskich pucharów.
8 listopada 2025, 16:58 / sobota
Na szczęście się myliłem, samym Bobckiem można jednak wygrać. Chłopak ma mega windę!!!
8 listopada 2025, 17:06 / sobota
Najsłabszy to był Vojtko , a nie Neugebauer. Na duży plus Sezonienko i Wójtowicz , a ponad poziom zagrał Bobcek . Brawo za 3 punkty , bezcenne w naszej sytuacji w tabeli.
8 listopada 2025, 17:07 / sobota
Rozmowa motywacyjna odniosła skutek!
8 listopada 2025, 17:13 / sobota
@Tr18 strasznie marudzisz! Wielu takich jak Ty naoglądało się barcelony i tylko potrafi narzekać na naszą Lechię i naszego Trenera! A tu jest ekstraklasa! Zejdz na ziemie! Tak się tutaj gra w piłkę, decyduje festiwal niedokładności i jedna piłka! Mamy kadre jaką mamy! Mierzymy się z rywalami którzy mają duzo wieksze, bardziej doswiadczone kadry i nie wymiękamy! Jedyne mecze które nas w tym sezonie przerosły to kielce i lubin! Reszta w naszym zasięgu! Przy takiej kadrze jaką mamy! Wlej trochę optymizmu do swojego życia! Bedzie lżej! hej! A o samym meczu i poszczególnych zawodnikach bedzie jak dotrę do domu.
8 listopada 2025, 17:23 / sobota
Bardzoe ważne 3 pkt, na plus oczywiście Bobcek,Mena, ale bardzo pozytywne wrażenia zostawili dziś Sezonienko i Wójtowicz. Najbardziej martwi brak formy Kapica, jest go za mało w środku. Teraz przerwa na kadrę, czas aby się trochę odbudować i zdobywać kolejne punkty w następnych meczach
8 listopada 2025, 17:24 / sobota
Do straty bramki słabo to wyglądało. Potem obudził się Gdański Lew. Trener mega zaryzykował brakiem zmian, wyszło na jego- wyrazy uznania tak jak i dla drużyny za determinację. Faktycznie, że jak ktoś wyżej napisał po rozmowach z kibicami zawsze wygrywamy. I przede wszystkim Pan piłkarz Tomas Bobcek, chyba dziś potencjalnie najdroższy i najlepszy piłkarz eklasy, może Pietruszewski ma podobny potencjał. Pozytywnie wreszcie
8 listopada 2025, 17:44 / sobota
Bobcek Pan piłkarz. Mena dzisiaj dobrze pilnowany ale zrobił swoje. Pozytywnie Sezon i Wójtowicz, najlepszy jego mecz w tym sezonie. Brawo za determinację i wolę zwycięstwa. Tego tutaj oczekujemy.
8 listopada 2025, 18:09 / sobota
Zgadzam się z przedmówcami, że Bobcek, Mena, Sezonienko i nieoczekiwanie Wójtowicz najlepsi na boisku.
@troll-wirtuoz i edwinsopot, zgadzam się z wami, motywacja kibiców ( nie neandertalczyków kolego stegowany) przyniosła skutek, choć wiadomo lepiej gdyby takie wizyty nie były potrzebne. Gratulacje za wygraną
8 listopada 2025, 18:21 / sobota
Abstrahując od tego, ze gol dla Widzewa po ewidentnym faulu na Bobceku - uderzenie łokciem a potem jeszcze zawodnik gości pomógł sobie ręką - to po tej bramce Lechia zaczęła grac w piłkę.
Tak Tomas Pan Piłkarz, Mena fajnie i Sezon też (świetny odbiór i kapitalna asysta przy pierwszym golu) ale największe wrażenie zrobił na mnie Wójtowicz. Odbiór, defensywa i świetnie napędzał nasze akcje ofensywne. Gdyby tak grał zawsze Kłódka i Łotysz nie powąchali by murawy.
Brawo Tomek! Fajna końcówka gdy cały stadion włącza się do dopingu.
8 listopada 2025, 18:30 / sobota
Tamci przyjechali z pomysłem na mecz takim, że będą się jedną połowę bronić a drugą atakować i się grubo przeliczyli, bo nagle zrobiły się w ich tyłach dziury a Lechia się o dziwo nie rozpadła, jak to ma w zwyczaju w drugich połowach, na co Widzew pewnie liczył. Druga bramka dla nas po pięknej akcji z pierwszej piłki i znakomitym, odchodzącym dośrodkowaniu. Czyli mijają lata a klepka w piłce jednak nadal w działa.
W tym meczu było widać, że się im chciało - niepotrzebnie jednak cofnęli się po 2:1, choć ewidentnie Bobcek chciał dalej grać do przodu.

Podsumowując: ciągle gra tutaj praktycznie stara Lechia, która wywalczyła powrót do Ekstraklasy. Poza w pewnym stopniu Kurminowskim, nie doszedł przez te lata praktycznie nikt naprawdę wartościowy. Trzon tamtego składu zostaje niemal ten sam: Kapić, Mena, Bobcek, Neugebauer czy Sezonienko, który choć może nie fenomenem nie jest, to przynajmniej już coś tam gra. Nie pojmuję tylko, po co oddaliśmy Dominika Piłę albo Chłania a zatrudniliśmy kogoś takiego jak Kłudka, piłkarza gorszego o klasę. Z tymi dwoma w składzie żyłyby nadal oba nasze skrzydła i wciągnęlibyśmy nosem tę ligę. Miałem wielkie nadzieje co do Głogowskiego, na razie niestety niespełnione. Dziś się udało, z lepszym przeciwnikiem może być gorzej.
8 listopada 2025, 18:31 / sobota
@d.g., odnośnie Wójtowicza dokładnie tak jak piszesz, w trakcie meczu przecierałem oczy, czy to faktycznie Tomek biega i zastanawiałem się dlaczego wcześniej tak nie mógł , mam nadzieję, że to zwyżka formy i na Łazienkowskiej to potwierdzi, białozielone pozdrowienia kolego
8 listopada 2025, 18:58 / sobota
Bardzo ważne zwycięstwo.
Co do Piły czy Chłania, to chyba bardziej ci grajkowie chcieli odejść niż klub. Za to ewidentnie mamy piłkarza, który robi różnicę i którego ogląda się z przyjemnością. I o którego trzeba dbać.
Pokłosiem jego dyspozycji, stety czy niestety, jak kto woli, będą jego wyjazdy...
Tomas został powołany do reprezentacji Słowacji na listopadowe mecze eliminacji mistrzostw świata.
Słowacja zagra z Irlandią Północną (14 listopada, 20:45, Koszyce) i Niemcami (17 listopada, 20:45, Lipsk).
8 listopada 2025, 19:22 / sobota
Obawiam się, że jeżeli prawdą są te pogłoski o zaległościach to możemy się Tomasem długo nie nacieszyć, plus za to taki że aktywa (karta Bobcka) z grubą nawiązką starczą na wyjście na prostą.
Brunes-2
Agnero- 2.5
Rajovic -3
Bobcek- ?
8 listopada 2025, 19:49 / sobota
Edwin minimum 5-6...a jak o transferach to Widzew wydal na wzmocnienia ponad 7 milionów euro. Potwierdza się stara prawda, ze pieniądze nie grają.
8 listopada 2025, 19:54 / sobota
Można pewnie gdzieś w czeluściach wyszukać, ale kiedyś ze 20 lat temu pisałem jak byliśmy w 2lidze (teraz 1-ej) że warto kupić ze Znicza tego Lewandowskiego.
No to teraz zaryzykuje twierdzenie, że Bobcek na dziś wygląda lepiej niż Lewandowski przed transferem do Borussi. Poniżej potwierdzenie, w kategoriach najważniejszych dla napastnika 5/5 pierwsze miejsce! On nie tyle się wyróżnia w lidze co biję ją jakością na głowę.

odnośnik

@d.g poniżej 10 bym wyśmiał
8 listopada 2025, 20:02 / sobota
Dodajmy jeszcze że Lewy grał w walczącym o mistrza Lechu, a Bobcek w walczącej o byt Lechii. Pewnie zaraz jakis dziennikarz zrobi takie zestawienie, sam jestem ciekaw, ale podobny typ zawodnika.
8 listopada 2025, 20:09 / sobota
Z piekła do nieba, przyznaję, że podświadomie czułem że będą 3 punkty. I fajnie że nie działają żadne przesądy tak jak napisałem w pierwszym poście. Utrzymanie wygrywa się u siebie, oby tak dalej. Gratulacje dla piłkarzy i kibiców. Szkoda, że prosta dzisiaj miała wszystko w dupie.
8 listopada 2025, 20:13 / sobota
Druga bramka Bobcka Cały czas mam wrażenie że ta akcja , dośrodkowanie Meny wypisz wymaluj bramka tego duetu na 2-2 w meczu ze Stalą w zeszłym sezonie
I jeszcze jedno Nie chce sobie psuć tego wieczoru
Myć Ty na prawdę jesteś ostro pierdolnięty!!!
Takiego idioty z gwizdkiem ciężko znaleźć
Ty się kurwa nadajesz do leczenia a nie do sedziowania
8 listopada 2025, 20:25 / sobota
@czarny66, Myć należy do szerokiego grona sędziów co to Lechii nie pomogą, a jak mogą to zaszkodzą. Jak patrzę na niego to widzę jakiegoś ufoludka co to wylądował na ziemi i nic kompletnie nie ogarnia, taka życiowa pierdoła co ma swoje 5 minut
8 listopada 2025, 20:29 / sobota
@czarny74 Po Myciu to widać że japa tęskniąca za rozumem, po tym jak odgwizdał tę pierwszą bramkę po ewidentym faulu bałem się ,że drukuje, ale on jest tak głupi po prostu, nic nie zrobisz
8 listopada 2025, 20:46 / sobota
Lechia Gdańsk to coś więcej niż Klub, przynajmniej dla nas. To nie handel ludźmi.
Ważne są relacje między zawodnikami, między piłkarzami a klubem i kibicami.
To, że Bobek u nas gra, zawdzięczamy w dużej mierze Łukaszowi Haraslinowi, fajnemu chłopakowi, który z kolegami i nami dobrze się czuł. Postrzeganie gościa, który zagrał kilka lepszych meczów, jako tego, który może poprawić w niedalekiej przyszłości bilans finansowy i utrwalić nas z tą kasą w dalszym marazmie, to kiepska optyka. Dla mnie to prędzej Heros, wokół którego powstanie tak silna i zgrana paka, że nie tylko tacy Urbańscy, Kałuzińscy będą dostrzegać swą przyszłość tu w Gdańsku a nie np. w cyrku objazdowym w Warszawie, czy pośmiewisku LK w Poznaniu.
8 listopada 2025, 20:54 / sobota
@Lille

Ty na serio tak? Przedstawiasz świat idealny, bardzo bym chciał by takim był. Nie rób ze mnie handlarza żywym towarem, bo bardzo bym chciał i z całego serca życzę Lechii nam kibicom i Tomasowi by świętował z nami MP i awans do LM, ale potem się człowiek budzi, są realia, rachunki, itd I mimo wszystko uważam że jego dni w Lechii są policzone i to jest najlepszy moment gdy jest na totalnym Topie
8 listopada 2025, 21:20 / sobota
Nie do wiary, że wizytatorzy szatni przypisują sobie zasługi za to zwycięstwo. Nie wierzę że mówicie to na serio. Nie ma takiej możliwości.

Pierwsza połowa zostawiała wiele obaw, ale druga była zdecydowanie lepsza. Wójtowicz zagrał najlepszy mecz nie tylko w tym sezonie, ale chyba od początku swojej przygody w Lechii. Sezonienko też zagrał bardzo dobrze, zapisał się też w statystykach z asystą. Niemniej jednak ZNOWU potrzebowaliśmy dostać gonga żeby się przebudzić i zacząć grać.

Trochę też martwił mnie brak jakiejkolwiek reakcji w postaci zmian, ale wynik wskazuje jednoznacznie że trener Carver miał rację. I oby częściej miał rację, tego mu życzę.
8 listopada 2025, 21:36 / sobota
@stegowany weź sobie sprawdź wyniki od ostatnich 15 lat w meczu po wizycie w szatni, zawsze stawiam, zawsze wygrana :) Nie tylko jest taka możliwość co stanowi to fakt.
Co do zmian? Było zarzucane, że robi za mało, to nie zrobił żadnej.Gdyby nie wygrana byłby lincz zapewne, ale trener wygrał. Widzę więcej farta niż logiki, ale ważny jest wynik, poza tym on dziś na ławce żył, nie jestem za zmianą trenera. Dobrej nocy i udanego weekendu oraz świętowania 11.11.
9 listopada 2025, 10:22 / niedziela
Czas o meczu. Zaczne od uznanego gola dla widzewa, kryminał! Było kilka takich kontaktów, nawet lżejszych i faul zawsze odgwizdany. Wójtowicz w końcu można napisać, że zagrał tak jak go opisywali kiedy do nas przechodził. Uważam, że ta waleczność to zasługa Trenera! Sezonienko podobnie, braki w wyszkoleniu kompensuje wolą walki, ambicją! Tylko tego wymagam od zawodników! Żeby zasuwali! Przeciwieństwem jest kolega Nojgi który umiejętności ma ale woli walki i ambicji u niego nie widac. Zrezygnowany człapiący, zupelnie nie biorący odpowiedzialności za swoja grę. Vojtko mnie przeraża momentami. Jakby gra w linii obrony była dla niego czymś nowym... łamie linie, jest spoźniony, zawsze musi gonic rywala. Źle to wróży. Kapitan Kapić niestety od dluzszego czasu również gra nie odpowiedzialnie w defensywie, odpuszcza wbiegających rywali, nie pierwszy raz rywale nam strzelają z drugiej linii a on tylko się przygląda. (5min meczu bodajże) Najgorsze jest to, ze Kapitan musi grać bo po prostu nie ma zmiennika! Nie jestem krytyczny co do pierwszej połowy, Uważam, ze zagralismy poprawnie. To jest ekstraklasa i oczekiwania niektórych są zbyt wygórowane! Tak na prawdę żałuję braku punktu z radomiakiem i Rakowem! Silne zespoły z którymi dlugimi momentami bylismy w stanie narzucić swój styl gry, może brzmi to zbyt górnolotnie ale tak właśnie było choć nie przełożyło się na liczby! Trenera Carvera i jego decyzji bede bronił zawsze bo po prostu nie wierzę, że ktoś w tej "atmosferze" i z takimi brakami na niektórych pozycjach wykrzesał by coś wiecej! Choć granie Nojgim na tej pozycji mnie boli! Nie rozumiem co jego człapanie nam daje. Jestem zwolennikiem waleczności Vijunyka.
9 listopada 2025, 10:39 / niedziela
Bramkę po faulu na Bobceku pseudosędzia mógł jeszcze od biedy uznać, bo od tego faulu wiele się jeszcze wydarzyło i można założyć, że faul nie miał wpływu na późniejszy rozwój akcji.

Ale nie wybrnie z tego, że puścił dalej rękę gracza podającego strzelcowi gola - gdyby nie było ręki facet nie opanowałby piłki. Jakby nie opanował piłki to by nie podał a bez podania nie byłoby bramki. Mamy bezpośredni wpływ na gola.

Błazny na VAR też zajmowały się wyłącznie faulem na Bobceku, chociaż rękę przy przyjęciu piłki sygnalizowało kilku naszych zawodników.
Za takie coś u obrońcy w polu karnym byłby karny, tutaj nie było nawet wolnego.

Lechia po prostu musi uważać na sędziów i mobilizować się podwójnie, bo jak widać nie gramy tylko przeciwko nominalnemu przeciwnikowi piłkarskiemu.
9 listopada 2025, 10:59 / niedziela
Obejrzałem jeszcze raz cały mecz. Faul na Bobceku i ręka przy akcji bramkowej ewidentne.
Myć od pamiętnego meczu, kiedy usunął z boiska Udovicicia za rzekome naruszenie nietykalności bardzo nas nie lubi. Ale ja chcę parę słów o Tomku Neugebauerze.
Od kilku spotkań Tomek znacznie poprawił swoja grę. We wczorajszym meczu miał kilka waznych odbiorów, potrafi świetnie podać prostopadłą piłką. I zapierdala na boisku. Wczoraj "przeczłapał" 10,5 kilometra najwięcej ze wszystkich piłkarzy na boisku. Nie rozumiem obsesji co niektórych ale nie zasługuje na bezwzględne jechanie po nim jak burej suce. Na tym forum zawsze był i jak widać nadal musi być dyżurny winowajca i kozioł ofiarny. Proponuję na razie odpierdolić się od Tomasza bo pokazuje swoje zaangażowanie na boisku i gra coraz lepiej.
9 listopada 2025, 12:49 / niedziela
TECHLG
Ty w ogóle oglądałeś mecz czy tylko relacje tekstową na Trójmiasto.pl?
Nojgi wyjątkowo zapierdalał na całej długości i szerokości boiska. Braku ambicji i zaangażowania nikt rozsądny nie jest mu w stanie po wczorajszym meczu zarzucić. Tylko ktoś kto ma wyjątkowe uprzedzenia ku niemu może twierdzić że jest leniem i przeszedł koło meczu. Opanuj się.
9 listopada 2025, 13:49 / niedziela
Zero uprzedzeń! Tydzien temu chwaliłem go na tym forum za postawę w meczu z radomiakiem! To, że inaczej reaguje pewne zachowania swiadczy tylko o tym, że z innej perspektywy każdy z nas patrzy na pilkę nozną. W takim razie wytłumaczy mi jaką rolę wczoraj spelniał Nojgi na boisku? Bo głupio biegać każdy może! Zestawiłem go z Sezonienko bo to są chlopaki którzy przebyli podobną drogę i w dłuższym okresie u jednego z nich widać postęp a drugi po prostu jest!
9 listopada 2025, 15:09 / niedziela
@edwinsopot, sorki że dopiero odpisuję. Odnośnie sieroty myciowej zrobiłeś mi dzień, ,,japa tęskni za rozumem" w punkt. Dzięki brachu. Co do wizyty w szatni 100% poparcia.
@TECHLG, lubię czytać Twoje wpisy choć nie zawsze się z Tobą zgadzam, ale ogólnie patrzymy podobnie, jednak co do mobilizacji to się nie zgadzam z Tobą. Mobilizację trenera widzieliśmy w meczu z Rakowem i Radomiakiem, dzisiaj widzieliśmy efekt mobilizacji kibiców.
Białozielone pozdrowienia dla Was panowie
10 listopada 2025, 23:42 / poniedziałek
@Edwinsopot , czy to było serio ? Jasne, przynajmniej abyśmy nie mieli skarlałej optyki postrzegania naszego Klubu, którego docelowym marzeniem jest sprzedanie kontraktów swoich wyróżniających piłkarzy do ligi cypryjskiej, greckiej, tureckiej czy nawet do naszych konkurentów z ExtraKlasy, co dla mnie jest szczególnie bolesne, bo niżej a tym samym już mocno poniżej godności, można wytransferować biało-zielonych jedynie do Wieczystej lub za miedzę. A tego na pewno nikt by nie chciał, nawet jakby dobrze zapłacili.
Dlaczego nie mieliby grać u nas ? Bo tam niby będą mieli lepsze perspektywy lub mówiąc wprost zarobki. Często tak jest, szczególnie w tym okresie. No właśnie a dlaczego mają tam mieć znacząco lepsze warunki? Nie wypowiadam się na temat wyborów piłkarzy, bo nie byłem w ich sytuacji. Nie będę gwizdać, gdy przyjadą do Gdańska. Oczywiście mam na myśli naszych piłkarzy, bo przecież do tych, którzy grali dla Lechii i wypełnili kontrakt nie można mieć żalu a tym bardziej się ich o to czepiać.
Zacytuję tu słowa starego kibica z Traugutta ( z meczu przegrywanego przez nas 0:2 ), któremu kontakt z boiskiem pod wpływem gorzały urwał się znacznie wcześniej, ale umiał zachować pryncypia : wpatrzony w trybuny powtarzał ciągle "tylko gdańska Lechia" .
11 listopada 2025, 10:54 / wtorek
@Lille

Nie mam na myśli odejścia do ligi cypryjskiej, tureckiej czy tym bardziej do ligowego rywala.
Twierdzę, że jeżeli Tomas utrzyma formę kwestią krótkiego czasu w tym wypadku będzie oferta nie do odrzucenia tak dla klubu jak i dla piłkarza i mam na myśli ligi Top-5. W innym wypadku zgadzam się w 100% z tym co napisałeś. To musi być kasa która pozwoli na sprowadzenie kilku takich Bobcków, czyli wyróżniających się zawodników ze słabszych lig. Co jak co, ale przykładów kilka mamy że się da

1

Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.017