Gdańsk: czwartek, 23 lipca 2026

Bobcek

strona 1/1

15 listopada 2025, 20:15 / sobota
17 listopada 2025, 02:29 / poniedziałek
Film niedostępny w twoim kraju.

odnośnik
17 listopada 2025, 16:35 / poniedziałek
Pięknie,
to teraz czekam jak dziś Słowacy pozbawią bezpośredniego awansu Niemców, po pięknym golu którego autorem będzie oczywiście Bobcek ! :)
8 grudnia 2025, 20:15 / poniedziałek
Wartość Bobcka wedlug Transfermarkt właśnie wzrosła z 1.5 mln na 5mln €.
Jestem ciekaw ile będziemy w stanie zarobić na ewentualnym transferze. I w jaki sposób te pieniądze zostaną spożytkowane przez klub.
1 lutego 2026, 17:09 / niedziela
Co warty jest Tomas najlepiej widać tu:
odnośnik
Mamy o 11,5 więcej bramek niż wskazuje na to statystyka xG.
1 lutego 2026, 20:37 / niedziela
Ale to nie tylko Bobcek zrobił te liczby. Zobacz, że bramki z dystansu to jednak głównie Żelizko (4) i Kapić (2). Teraz też Nojgebauer (1). Do tego dwa samobóje. Tym niemniej ten współczynnik pokazuje wielką jakość w Lechii. A Bobcek wiadomo - TOP.
1 lutego 2026, 21:11 / niedziela
Aczkolwiek Bobcek był największym "dostawcą" tego dodatkowego xG. Bobcek ma 3,3 więcej bramek, niż xG, Sezonienko przy 4 bramkach ma 1,9 xG, a u Żelizki to jest ledwo 0,9 xG, a aż 4(!) bramki. Pozostali mają nieco wyżej w punktach dziesiętnych.
W ogóle z tym xG to śmieszna sprawa, bo po wczorajszym meczu w xG było 2,89-1,04 na korzyść amicorzy. Co wydaje się dość dziwne, bo pewnie większość by powiedziała, że to Lechia miała bardziej klarowne sytuacje.
1 lutego 2026, 21:34 / niedziela
Gol Bobczka to góra 0,1, samobój 0, Neugiego może 0,2, poprzeczka Meny czy ładny strzał Bobczka też mało klarowne sytuacje. Dla odmiany Ishak miał kilka patelni.
1 lutego 2026, 22:25 / niedziela
Z Bobckiem zgoda, że to była bardzo trudna sytuacja, więc tym bardziej brawa dla niego że to zmieścił. A faktycznie to ten strzał miał 0,07 xG.
Natomiast Neugebauera miał 0,04.
Ale też np była sytuacja Wójtowicza, którą pewnie większość nazwałaby setką, albo przynajmniej prawie setką, a tymczasem to miało xG tylko 0,08.
Ja szczerze nie pamiętam, żeby Ishak miał jakieś dobre sytuacje poza tą jedną, co Paulsen wybronił nogami. Resztę strzałów mu zablokowali.
Najwyższą miał chyba Mena z porzeczką/słupkiem, bo aż 0,32 xG to miało.
W sumie to obronę też trzeba pochwalić, bo gdzieś mi mignęło, że pobili rekord zablokowanych strzałów w meczu w tym sezonie, 19. Aż dziwne że to się obronie Lechii przydarzyło.
A Pllana nie dość że nieźle bronił, to jeszcze świetnie zapoczątkował akcję na 1:0.
23 lutego 2026, 10:37 / poniedziałek
Tomek właśnie przedłużył kontrakt do 2030
23 lutego 2026, 11:09 / poniedziałek
Z jednej strony duża radość, a z drugiej lekki niepokój, bo przy graczach budzących duże zainteresowanie na rynku, często takie manewry zwiastują odejście i są stosowane na podbicie ceny. Ciekawe czy wpisali klauzulę odstępnego i w jakiej wysokości.
23 lutego 2026, 12:33 / poniedziałek
To że odejdzie już latem to prawie pewne. Ale pozycja negocjacyjna Lechii o wiele lepsza dzięki temu kontraktowi. To mogą być naprawdę duże pieniądze.
23 lutego 2026, 12:46 / poniedziałek
Prezes to ma jednak glowe na karku! Duży szacunek dla Tomasa bo to niewątpliwie postawi Lechię w duzo lepszej sytuacji przy negocjacji sprzedaży.
23 lutego 2026, 13:04 / poniedziałek
Tomek pokazał jak się buduje sympatię i autorytet wśród kibiców
Zapewne latem i tak odejdzie , ale swoim zachowaniem i ukłonem wobec Lechii zyskał wśród nas wielu bardzo wiele
Maksymie Chłaniu Ucz się chłopie ....
23 lutego 2026, 13:15 / poniedziałek
Najlepszy transfer tej zimy można powiedzieć. Super wiadomość.
@czarny66 co do Chłania pełna zgoda, jescze Piłe bym dodał. Przez tych dwóch zawodników klub stracił naprawdę znaczące pieniądze.
Tomas chłopie nawet nie wiesz jaki szacunek zyskałeś wśród białozielonej braci
23 lutego 2026, 13:50 / poniedziałek
Piła przynajmniej od razu wyłożył kawę na ławę, że nie przedłuży i szybko załatwili te sprawy. No i też przynajmniej dość wydatnie przyczynił się do pozostania Lechii w Ekstraklasie. Nie mam do niego pretensji, krzyżyk na drogę i żegnam.
Chłań natomiast formę złapał dopiero jakoś na sam koniec kwietnia, a potem wodził za nos że "Lechia ma pierwszeństwo" w negocjacjach, jakieś pokazywanie herbu przy golach wcześniej itp, a skończyło się jak się skończyło, więc Chłań zachował się jakieś kilkanaście razy gorzej.
23 lutego 2026, 14:07 / poniedziałek
@plum1killer, pisałem o aspekcie ekonomicznym, po za tym jeśli ktoś odchodzi z Lechii do jednej z najstarszych i najważniejszych zgód bezdomnych, to nie mam pytań.
A tak na marginesie brachu, chyba nie ma co o nich pisać w wątku poświęconemu Tomasowi, cieszmy się, że są jeszcze młodzi ludzie z zasadami. Pozdrawiam Cię kolego serdecznie i życzę nam wszystkim dzisiaj i w piątek kontynuacji dobrych informacji :)
23 lutego 2026, 15:47 / poniedziałek
Brawo Tomek, Brawo Urfer. Teraz Korona Króla Strzelców, awans dzięki golom Tomka do Pucharów, świetny występ na Mundialu a potem transfer za 15-20 mln euro na zachód.
23 lutego 2026, 16:19 / poniedziałek
Klasa piłkarz, kilku pacanow moglby się od niego uczyć...
23 lutego 2026, 16:59 / poniedziałek
@czarny74 dlatego trzeba pokazać obu panom, że źle wybrali, najlepiej przeskakując ich kluby w tabeli na koniec sezonu, czego sobie i wszystkim życzę
A co do Bobcka, zgadzam się. Teraz korona króla strzelców, nagroda zawodnika sezonu, awans na Mundial, a najlepiej jeszcze do Pucharów z Lechią. To już praktycznie idealny scenariusz
23 lutego 2026, 17:06 / poniedziałek
Idealny scenariusz, to taki w którym zdobywamy pierwszy tytuł mistrzowski. Bo co raz więcej nas odchodzi, a czas już najwyższy, żeby i nasza Lechia zdobyła w końcu tytuł mistrzowski. I bardzo nam wszystkim tego życzę. Tomek wielki szacun. Jesteś prawdziwy Pan Piłkarz.
23 lutego 2026, 18:14 / poniedziałek
@plum1killer, pełna zgoda
@rynio61 masz rację. A jak sobie przypominam jak blisko upragnionego tytułu byliśmy w erze Nowaka, jak niewiele brakowało... Może nadszedł ten moment? Wtedy Nowak obsrał zbroje i jeszcze goniący za rozumem Peszko... Myslę że dzisiejsza Lechia w takiej sytuacji pojechałaby do cwelki jak po swoje...
7 marca 2026, 06:51 / sobota
Tomek
Jak Ty mi po raz kolejny zaimponowałeś
Może mały gest Typowa asysta Przy takim wyniku , ocenach że Tomek się zatrzymał...nie jeden sam by to kończył Nie Ty Po raz kolejny pokazałeś czym dla Ciebie jest dobro Lechii
Dla mnie Ta asysta znaczy więcej niż wiele Twoich bramek już strzelonych i które w barwach naszej Lechii jeszcze przed Tobą
Ty to jesteś gość
7 marca 2026, 07:13 / sobota
Są takie mecze i on sam chyba o tym wspominał, gdzie większą uwagę musi skupić na tym, by wydatnie pomóc zespołowi i ten mecz właśnie to pokazał. Chłopak zapierd.... aż miło było patrzeć, gdy jak na dłoni widać, że dobro drużyny jest ponad indywidualne statystyki. Chwała mu za to, jak I pozostałym zawodnikom. Taką Lechię zawsze chciałoby się oglądać. Brawo.
7 marca 2026, 21:15 / sobota
Ja byłem przekonany, że będzie strzelał sam, a tu takie zaskoczenie. Myślałem, że ten brak goli od meczu z Amicą gdzieś go zaboli, do tego dwie bramki nieuznane po spalonym (w derbach i wczoraj po jednym), i to że Czubak już go prawie dogonił w klasyfikacji strzelców - ale pokazał że jest prawdziwym graczem zespołowym, i nawet gdy mecz wydaje się być rozstrzygnięty, wybrał pewne podwyższenie wyniku zamiast samolubnej próby pracy na własną statystykę.

Brawo Tomek.
7 marca 2026, 22:41 / sobota
Tomas WIELKI SZUCUNEK za to co zrobiłeś.
Jak można jego grę w tym meczu oceniać na 6. Walczył, presował w ataku wracał nawet w swoje pole karne i dwa razy w groźnych akcjach wybijał piłkę. Z całą pewnością w 5 minucie powinien strzelić w światło bramki ale ocena 6 za ten mecz to kpina.

1

Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.390