Gdańsk: czwartek, 22 stycznia 2026

Legia Warszawa - Lechia Gdańsk 22.11.2025 20:15

strona 1/2

22 listopada 2025, 08:12 / sobota
W Warszawie mają zamieszanie z trenerem, no i w tym sezonie Legia to ligowy średniak, także są do zrobienia. Jakbym obstawiał u buka, to dałbym X2
22 listopada 2025, 10:10 / sobota
Legia nie wygrała meczu w lidze od prawie dwóch miesięcy ! Wiadomo kto jest najlepszy na przełamanie. Mam nadzieję, że się tam nie zesramy i zaczniemy grać odważnie od 1 minuty bez Nougebauera w pierwszym Neugebauera w pierwszym skladzie, on chyba sam nie wie dlaczego trener na niego stawia.
22 listopada 2025, 11:07 / sobota
Ja postawię 2:1 dla nas. Bramki Bobczek oczywiście i Sezonienko pod koniec spotkania. A jedną nam pykną, bo nasza obrona by chora chodziła gdyby choć jednego bramkowego babola nie odwaliła.
22 listopada 2025, 16:17 / sobota
Zwłaszcza że Rodin ma nie grać podobno.
No, ale szanse są, mysleb
22 listopada 2025, 19:02 / sobota
Patrząc na wyniki naszych sąsiadów w tabeli to jeśli nie chcemy osiąść na dnie musimy wygrać. Co ten Raków dziś odpierdala ..
22 listopada 2025, 19:31 / sobota
Aż szkoda, że Papszun dziś Raków prowadził a nie Legie. W Częstochowie powinni się cieszyć, że się go pozbędą. Na miejscu Świerczewskiego bym skasował Legię i niech spada nawet jutro. Gramy z kandydatem do spadku, trzeba to wygrać, mecz za 6pkt
22 listopada 2025, 19:36 / sobota
TN99 w pierwszym składzie !
22 listopada 2025, 20:17 / sobota
ktoś znalazł jakiś dobry link do meczu?
22 listopada 2025, 20:19 / sobota
Poratujcie linkiem pls
22 listopada 2025, 20:21 / sobota
22 listopada 2025, 20:34 / sobota
dzięki
22 listopada 2025, 21:02 / sobota
Boją się nas! Jedziemy z nimi! Słabi są
22 listopada 2025, 21:05 / sobota
0:2 to mogło być na spokojnie !!!
Obyśmy się nie cofnęli zbyt głęboko w 2 połowie !
Legia jest w takiej rozsypce, że aż miło popatrzeć.
A teraz standardowo - Neugebauer na ławkę w trybie pilnym !!!
22 listopada 2025, 21:09 / sobota
Jedno o co proszę to nie bronić wyniku, a grać jakbyśmy przegrywali, wtedy jestem spokojny
22 listopada 2025, 21:11 / sobota
Dobra połowa mocno pressujemy i jak nie zabraknie sił będzie dobrze. Nojgi całkiem dobrze i Wójtowicz bardzo dobrze. Oni na pewno ruszą do przodu i liczę na kontrę z podwyższeniem prowadzenia.
22 listopada 2025, 21:12 / sobota
Bardzo zasługiwaliśmy na prowadzenie w pierwszej połowie! Doskonale to wygląda. Gramy w piłkę, wymieniamy podania, biegamy, odbieramy wysoko piłkę. Duza intensywność i ogromne zaangażowanie! Wójtowicz imponuje w ofensywie! Na dużym ryzyku lata w defensywie! Jak narazie bezbłędnie. Jak bym mial wskazać na słabe strony to nikogo indywidualnie nie skrytykuje, natomiast na lewej flance, Vojtko, Sezon, Nojgi. Nie ma za wiele życia, współpracy też nie widać. Piłkarsko jesteśmy dzis mocni! Trzeba zamknąć ten mecz!
22 listopada 2025, 21:29 / sobota
No i chuj gol na własne życzenie
22 listopada 2025, 21:30 / sobota
Bramka kapica ….. te machanie rączkami mnie rozwala
22 listopada 2025, 21:52 / sobota
Bobcek-Cirkovic
22 listopada 2025, 21:56 / sobota
Kurwa jak Bobcek tego nie strzelił?
22 listopada 2025, 21:57 / sobota
ależ 100ka Bobcka
22 listopada 2025, 22:07 / sobota
Bardzo dobry mecz, taką Lechię chcę oglądać. Szkoda tylko że to mecz dwóch ligowych średniaków.
22 listopada 2025, 22:09 / sobota
Nie wierzę kurwa
jak można dopuścić w ostatniej minucie
diachuk spierdalaj pod mariupol i nie wracaj
22 listopada 2025, 22:10 / sobota
Tragedia ..
Ja pierdole
Ja pier do le...
22 listopada 2025, 22:11 / sobota
Obrona Częstochowy przy jednobramkowym prowadzeniu. Termalika wygrała, bo ruszyła pod koniec do ataku, nasi na odwrót. Nigdy się to nie zmieni, nigdy się nie nauczą.
22 listopada 2025, 22:12 / sobota
Szkoda, ale taką Lechię chce oglądać. DUMA z LG . Piłkarz meczu Viunnyk
22 listopada 2025, 22:12 / sobota
Tak się kończy bronienie bramki. Kuuuuuuurwa chuj mnie strzeli.
22 listopada 2025, 22:13 / sobota
Mecz który powinniśmy wygrać kilkoma bramkami zaledwie remisujemy...w dodatku w ostatniej akcji. Ile punktów już straciliśmy przez to...kurwa frajerstwo i tyle!
22 listopada 2025, 22:13 / sobota
Mało brakowało, ale nawet remis wywieziony ze stolicy nie jest takim złym rezultatem.
22 listopada 2025, 22:15 / sobota
Mnie kurwa,na tej jebanej Florydzie,pompa kiedyś jebnie.No nieeee
22 listopada 2025, 22:15 / sobota
Frajerstwo jak za najlepszych lat. Rzeźbiarz dając Pllanę za Bobcka daje sygnał, że gramy końcówkę na Częstochowę i efekt jak zwykle. Najsłabsza legła w ostatnich latach, a my zamiast ich dobić prosimy się o nieszczęście.
22 listopada 2025, 22:17 / sobota
Kurwa , Legia była tragiczna ! My zagraliśmy dobry mecz i znowu daliśmy sobie włożyć huja w dupę w ostatnich sekundach.
Mam dość, my tak tej ligi nie utrzymamy.
Zamykamy tabele w 100% zasłużenie bo nie potrafić wygrać takiego meczu to naprawdę jest nie lada wyczyn. Wierauch chyba ani jednej piłki dobrze nie wykopał , Bobcek zmarnował mega setkę a trener z uporem maniaka stawia na TN99. A ten Dyachuk to już niech wypierdala skąd przyszedł.
22 listopada 2025, 22:17 / sobota
Kurwa mać!!!!!! Z frajerami kopiącymi się po czołach !!! Wywozimy remis!!! Kuuurwaaaa!!!!
22 listopada 2025, 22:20 / sobota
Najlepsze spotkanie Lechii od dawna! I Bierny Vojtko co zachował się jak Kałahur a Diaczuk jest Diaczukiem, pomyłka a nie obrońca. Wybitny mecz, zaangażowania i walki zespołu, wielkie brawa! Wójtowicz w destrukcji to przyćmił Mene! Brawo! Mena dostawał dużo niedokładnych podań od partnerów. Nojgi! No jak sie nie przyczepić? Fizycznie został zjedzony przez Wszołka. Zmiana Vijunyka od razu odwróciła role... to jest siła i charakter których Tomek niestety nigdy nie posiądzie, po mimo innych atutów. Bobcek, po tej asyscie mozna poznać, że facet ma papiery na poważne granie! Fatalne ustawienie przy golu kapustki, idzie na konto Zelizki. Wierauch nogami chyba nigdy sie nie nauczy grać. Ile to razy w tym sezonie mamy ten niedosyt? Nasze miejsce zdecydowanie jest w pierwszej górnej połowie tabeli! Jest co raz więcej momentów kiedy to udowadniamy. Jestem wściekły po meczu ale wiem, że jest dobrze i bedzie jeszcze lepiej. Brawo Boss, brawo Drużyna.
22 listopada 2025, 22:21 / sobota
Straszny wkurw… ze słaba ległą grając w 10 .. bo niestety Mena był dziś cieniem samego siebie straciliśmy znów bramkę w ostatniej akcji meczu.. pierwszą straconą też niestety na własne życzenie.. czasem naprawdę warto wypierd.. tą piłkę niż za wszelką cenę starać się ją utrzymać i grać cuda na kiju.. dziś niestety nie wykorzystana szansa na 3 pkt.. za tydzień mecz o 6 z termalica
22 listopada 2025, 22:21 / sobota
Kumam frustracje, ale na spokojnie, to naprawdę dobry występ naszej drużyny. Jestem dumny z postawy chłopaków, a wynik to sprawa szczescia lub jego braku. Brawo Lechia z taką grą na luzie się utrzymamy
22 listopada 2025, 22:24 / sobota
No szkoda, zawsze w takich okolicznościach to boli. Cóż, gramy dalej!
Tylko Lechia!
22 listopada 2025, 22:24 / sobota
Inna sprawa to wykopy naszego bramkarza z linii 5 metra. Jak nie w aut to do najbliżej stojącego piłkarza rywali. Ostatnie sekundy meczu i gość nie potrafi przerzucić piłki na drugą połowę boiska tylko wrzuca na 40 metr...no i niestety ale Bobcek chyba dziś nie zaśnie. Powinien zabić mecz po takiej patelni od Kapica. Fajnie graliśmy znowu z przodu i byliśmy po prostu lepsi. Tym większy wkurw po takim meczu.
22 listopada 2025, 22:30 / sobota
Nasz najlepszy mecz w tym sezonie. Bylismy lepsi. Szkoda wyniku, ale nie może on determinować oceny, tak jak Tomasa który raz zle trafił, brawo LG, jedziemy tak dalej!
22 listopada 2025, 22:35 / sobota
Edwin , Msze - z całym szacunkiem do was Panowie bo jestem świadomy, że Lechię macie w sercu ale tak jak już kiedyś pisałem męczy mnie już głaskanie tej drużyny.
Patrząc na przebieg tego meczu - mieliśmy obowiązek go wygrać ! Piast ma 2 mecze mniej i może jeszcze bardziej odskoczyć, podobnie jak drużyny które jeszcze będą grały w tej kolejce. Patrząc na tabele to w walkę o utrzymanie uwikłane są zespoły które miały walczyć o puchary - Pogoń , Widzew , Legia. Ja naprawdę nie wiem skąd u was ten optymizm. Sraczka to się zacznie jak nam Termalica złoi dupę w następnej kolejce.
Dla pocieszenia napiszę, że w przyszłym sezonie pierwsza liga zapowiada się na bardzo słabą w kwestii drużyn które będą w niej występować więc walka o powrót do ekstraklasy może nie być zbyt ciężka.
22 listopada 2025, 22:40 / sobota
Ale to nie jest tak, że oni się cały czas bronili i nie chcieli ich dobić, jak niektórzy sugerują. Był beznadziejny strzał Bobcka, który powinien skończyć się przynajmniej groźnym strzałem, jak nie golem, był słupek po wolnym Vojtko, była poprzeczka po strzale głową Wjunnyka. Bramka bardziej przypadkowa, szczerze powiedziawszy. Zabrakło szczęścia w drugiej połowie, i to dużo.
22 listopada 2025, 22:41 / sobota
Proste. Jak będziemy grać jak dziś to utrzymamy się pare kolejek przed końcem ligi
22 listopada 2025, 22:43 / sobota
Ciasteczko .::: niestety napiszę że masz rację
22 listopada 2025, 22:43 / sobota
Edwin wszystko to prawda tylko że straciliśmy już za dużo punktów po dobrych meczach ale zawalonych w końcówce. A my znowu jesteśmy na dnie tabeli, Piast i Termalica zaczęli punktować. Został ostatni mecz tej rundy i margines na takie tracenie będzie się kurczył a presja będzie rosła.Żeby tych punktów nie zabrakło na koniec...
22 listopada 2025, 22:44 / sobota
niestety obiektywnie.
Po 16 kolejkach na 34kolejki mamy -4 punkty z początkowych -5 punktów do utrzymania.
Cały sezon to tylko walka o utrzymanie i to dramatyczna.

TYLKO LECHIA!
22 listopada 2025, 22:45 / sobota
No właśnie problem jest taki, że my zbyt często nie gramy tak jak dzisiaj i generalnie ciężko oczekiwać abyśmy utrzymali taką intensywność i determinację w każdym meczu do końca sezonu.

1 2
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.020