Gdańsk: niedziela, 18 stycznia 2026

BKS Lechia Gdańsk - Termalika Bruk-Bet, sb 29.11 godz 14:45

strona 1/1

28 listopada 2025, 13:32 / piątek
Dawno nie zakladalem wątku ( może nikt nie pomajstruje w zmianach nazwy Termalika na jakieś tam szczeniackie i zakompleksione z małej literki itd )… tak wiec w pięknej scenerii jesienno-zimowej już jutro gramy bardzo ważny mecz z puli tzw o 6 punktów. Nie widzę tego inaczej jak 3 punkty. Każdy inny wynik to więcej niż przegrana… może Nojgi sobie odpocznie to jest nadzieja…. Herbata za pół ceny także żyjemy
28 listopada 2025, 13:46 / piątek
@Jozin już dla samej herbaty warto się przejść na stadion ;-). A tak na poważnie to każdy kto mianuje się kibicem Lechii i może być na stadionie powinien się tam zjawić. Drużyna potrzebuje naszego dopingu przy maksymalnej, możliwej liczbie kibiców na trybunach. Liczę na 3:1 dla naszej ukochanej.
28 listopada 2025, 17:05 / piątek
Bezwarunkowo musimy wygrać. Jeśli tak się stanie to będziemy mieli bardzo dobrą sytuację wyjściową przed rundą rewanżową. Patrząc od końca to od 17 do 10 miejsca tylko z dwoma zespołami zremisowaliśmy, a z resztą wygraliśmy, bardzo dobra sytuacja do osiągnięcia lepszego stosunku w dwumeczach z tymi rywalami, to z kolei powinno skutkować spokojnym utrzymaniem. Remisy z Motorem i cwelką
Wygrane z Piastem, GKS-em, żydzewem, szprotami i paprykarzami
29 listopada 2025, 00:32 / sobota
Z LZSami takimi jak Nieciecza wygrywaliśmy krajowym składem po 15:0, ale to było ponad dwie dekady temu. Teraz problemem dla płaczków jest stan murawy dzień po meczu reprezentacji kobiet, oby nie było szukania wymówek dla braku zwycięstwa.
29 listopada 2025, 09:48 / sobota
Dzisiaj albo 3 punkty albo spadek, taka prawda... Myślę, jednak że będzie dobrze.
29 listopada 2025, 10:38 / sobota
Dzisiejszy mecz przypomina mi konfontacje ze Stalą Mielec z zeszłego sezonu. Wiem ze to jeszcze nie ten etap rozgrywek ale stawka podobna. Liczę jednak że piłkarze rostrzygną wynik na korzyść Lechii szybciej niż w tamtym meczu. Nie chciałbym dziś przeżywać podobnego horroru jak wtedy,nawet wspominając korzystny dla nas wynik.
29 listopada 2025, 11:11 / sobota
Wygrana bezwzględnie i to najlepiej 2,3 golami przewagi. Pamiętajmy, że rewanż to będzie ostatnia kolejka. W razie małych tabelek będą się liczyć gole i bezpośrednie mecze. To może być mecz który nam zaprocentuje na koniec sezonu.
Do boju Lechia Gdańsk !!!
29 listopada 2025, 11:32 / sobota
Na tą chwilę widzę że uprawnionych do wejścia jest 6600 osób.
Dramat.
Ode mnie idzie 5 to chyba jakiś medal powinienem dostać :)
29 listopada 2025, 14:37 / sobota
Jakiś strim ktoś zapoda?
29 listopada 2025, 15:39 / sobota
29 listopada 2025, 15:47 / sobota
Probuje ocenić postawe Sezona w pierwszych 45 minutach. Jak narazie, swietne podanie przy karnym! Stał jak kołek przy straconym golu, wiele bardzo niecelnych podań i duzo chaotycznej gry ale jednak jest aktywny i pilka go szuka. Jakim cudem sedzia nie wyrzucił z boiska goscia po faulu na Nojgim? To byla podrecznikowa żółta kartka a nie dostał tylko dlatego, ze jedną juz miał. Smiech na sali! Diaczuk wzbudza bardzo duzy niepokój. Vojtko dalej nawet nie próbuję blokować dosrodkowań... wniosków z warszawy nie wyniósł. Drugi kalahur normalnie.
29 listopada 2025, 16:52 / sobota
Diaczuk to nieporozumienie. Brawo za wynik
29 listopada 2025, 16:56 / sobota
Akurat dzisiaj nie bardzo można się Diaczuka o cokolwiek czepiać, przyzwoite spotkanie zagrał.
Jedyni, do których miałbym uwagi, to Vojtko, Sezonienko, Weirauch i Neugebauer. Nie grali może tragicznie, ale nie powiedziałbym żeby to był dobry mecz w ich wykonaniu.
A z rezerwowych to Wjunnyk (zwłaszcza za to akcję pod koniec, w której mógł podawać, zamiast próbować jakichś dziwnych zwodów robić). Reszta raczej poprawnie, nie kojarzę jakichś słabych zagrań. Mohamed to w ogóle też powinien z asystą skończyć, ale to już wina kolegów, że nie widać było u nich już ciągu na bramkę.
29 listopada 2025, 17:26 / sobota
Brawo, dobry mecz, widać że wszystkim się chciało i co najważniejsze forma wróciła. Bobcek, Mena, Kapić i Ivan dziś klasa. Teraz dwa zwycięstwa z żabolami i całkiem niezły koniec roku mamy!
29 listopada 2025, 17:39 / sobota
Cieszę się bardzo, że piłkarze pokazali sportową złość i zagrali dzisiaj tak jak tego oczekiwaliśmy! Od kilku spotkań widać zdecydowany progress, powtarzam to tutaj jak mantrę! Boss pracuje a niektórzy malkontenci by tylko zwalniać chcieli! Strasznie mnie dziś wkurzył Vijunyk nie podając do Kurminowskiego! Jeżeli miałbym dzisiaj wskazać jakiś minus to padło by na bardzo dyskretny występ Zelizki, okraszony żółtą kartką. Słaba w dalszym ciągu postawa Vojto. Jeździeć Sezonienko choć w jego przypadku jak widać w tym szaleństwie jest metoda! Bardzo mnie cieszy współpraca na linii Bobcek-Mena kolumbijczyk chyba w końcu zrozumiał, że wiecej dobrego zrobi widząć kolegów. Pracowity i bardzo aktywny dzisiaj Kapić! W końcu Pan Kapitan zagrał jak należy! Cieszy również jak zasuwali zmiennicy, myślałem, ze po tylu zmianach mecz siądzie a chłopaki biegali aż miło. Dobry prognostyk! Dalej bede powtarzał,że my po prostu nie jesteśmy w miejscu w którym być powinniśmy, mimo krótkiej, dziurawej kadry, decydowały wielokrotnie w tej rundzie absurdalne wręcz błędny indywidualne.
29 listopada 2025, 19:13 / sobota
7,5 tysiąca na stadionie...najlepiej jęczeć zza monitora i krytykować piłkarzy, którzy zagrali fajny mecz. Może trzeba ruszyć dupę na stadion bo tam lepiej widać jak kto gra.Diaczuk dziś najlepszy mecz w Lechii do tej pory. Generalnie nie było jakichś słabych punktów w drużynie i widać było chęć strzelania dalszych bramek przy prowadzeniu. Aż za bardzo egoistycznie niektorzy bo 5:1 to najniższy wymiar kary dla Termaliki. Nareszcie Kapic w całej krasie dwie asysty i gol cudeńko.
Ale dla mnie najlepszy na boisku był Wójtowicz i jeśli utrzyma poziom to Kłudka i Łotysz długo nie powąchają murawy. Brawo dla drużyny bo ten mecz pokazał, ze miejsce w tabeli Termaliki jest tam gdzie powinna być ale nasze miejsce jest dużo wyżej. Strzelonych już 37 bramek. Wygrywamy z Górnikiem i zima spokojniejsza a wiosna nasza!
29 listopada 2025, 19:14 / sobota
Miło było patrzeć na grę naszej Lechii. Owszem, było trochę błędów w obronie (zwłaszcza przy straconej bramce), ale zdecydowanie mniej niż w poprzednich meczach. Można oczywiście twierdzić, że Nieciecza to słabszy zespół i nie zmuszał za bardzo do błędów, ale widać wyraźnie lepszą organizację gry i w ataku i w obronie. Linie są bliżej siebie, co daje większy procent celnych podan (zwłaszcza do przodu). Akcje w ofensywie szybsze i bardziej składne, co daje lepszą skuteczność, bo przeciwnik nie nadąża z odbudowaniem obrony i są dziury, w które Lechia fajnie wchodziła i stwarzała dobre sytuacje. Gdyby wykorzystano jeszcze 2-3 okazje Lechia powinna wygrać 7:1. Cieszy intensywność utrzymana do końca meczu. Widać efekty dobrej pracy przygotowania motorycznego. Ciekawie zaprezentowali się zmiennicy. Pewnie brak zgrania zmienników nie pozwolił strzelić dwóch bramek w końcówce. Ale jest optymizm. Oby tak zagrali do końca tej rundy i będzie super. Gratulacje!!!
29 listopada 2025, 19:35 / sobota
Z grą jak dziś czy tydzień temu to bliżej nam do TOP5 niż do spadku, Brawo Lechią, dalej tak jedziemy! we wtorek tylko zwycięstwo!Panie trenerze prośba wielka totalnie skupić się na wtorku, ligę odrobimy pucharu się nie da. Zrobiliście weekend Panowie
29 listopada 2025, 20:31 / sobota
Świetny mecz, czegoś takiego właśnie potrzebowałem. Kiedy ostatni raz zapakowaliśmy komuś piątkę, a nie oszukujmy się, mogli zapakować i 7. Wydaje mi się, że ostatni raz taki wynik mieliśmy chyba z GKSem Katowice w 1 Lidze, jeszcze z Fernandezem.

Nie widziałem dziś wyraźnych słabych ogniw. Vojtko jest ostatnio pierwszy do czepiania się, ale tak naprawdę nie zagrał złego meczu, przy bramce mógł się nieco lepiej zachować - ale poza tym, całkiem udany mecz.

Neugebauer też poprawnie, miał kilka fajnych zrywów, harował - na plus.

Za to boli ta kartka i pauza Żelizki, bo mecz z Górnikiem sam się nie wygra, każde ogniwo tej maszyny jest ważne - a zmiany po 5 bramce pokazały, że ta maszyna się rozregulowała w niepełnym składzie.

Wiunnyk był jak dla mnie pewniakiem do gry właśnie na wypadek pauzy któregoś ze środka pola, ale dziś nie wiem czy sobie nie zabrał tej szansy, którą wywalczył występem w Warszawie. Dlaczego on nie podał do Kurminowskiego? Rywalizacja między napastnikami z ławki tak bardzo wjechała na ambicję, że nie pozwoliło mu to podać? Myślę że trener byłby bardziej zadowolony z asysty niż z tego co ostatecznie wyszło.

Wykonaliśmy plan, podkreśliliśmy że nasze miejsce jest wyżej niż wskazuje obecnie tabela. Teraz trzeba dwa razy wykorzystać słabość Górnika, po wczoraj pewnie jeszcze kręci im się w głowach - to trzeba im wrzucić wyższy bieg.
30 listopada 2025, 00:17 / niedziela
Chwała piłkarzom i trenerowi, bo wygrywamy arcyważny mecz. Trochę więcej luzu, to może tym razem coś dorzucimy jeszcze przed zimową przerwą
30 listopada 2025, 09:19 / niedziela
Brawo. Bardzo fajny mecz. Swoboda, dominacja, ciąg na bramkę i dużo goli. Taką Lechię chce się oglądać.
30 listopada 2025, 11:52 / niedziela
jozin
Mam gorącą prośbę Ty się nie opierdalaj tylko jak najszybciej zakładaj nowy wątek meczowy
30 listopada 2025, 12:39 / niedziela
Czarny66, to samo miałem napisać. Ma chłop rękę.
30 listopada 2025, 13:12 / niedziela
Gdyby nie ujemne punkty, bylibyśmy na 9 miejscu i tylko 3 punkty brakowałyby do 4 miejsca- gwarantujacego grę w pucharach.
Scisk w tabeli straszny. Liga wyrównana. Kilka klubów tylko utrzymuje w miarę stabilny poziom.
30 listopada 2025, 17:07 / niedziela
Na taką tabelę można patrzeć, ale chyba tylko ku pokrzepieniu serc, że nie mamy takich strat, których nie dałoby się odrobić. Tylko, że trzeba porządnie grać Cała masa nierozegranych meczów i nie jest wiadome, kto jaką pozycję może zajmować po ich zakończeniu. Jedyne, co możemy próbować wykorzystać, to zadbanie w przerwie zimowej.o pełen odpoczynek piłkarzy i o kasę. Żadnych odróbek, etc. Szczególnie obcokrajowcy będą tego pragnąć jak kania dżdżu.
30 listopada 2025, 18:01 / niedziela
Moim skromnym zdaniem ta tabela dziś zakłamuje rzeczywistość. Oczywiście nie wiadomo jakie realia będą wiosną, ale dziś są dwie drużyny które odstają poziomem od reszty a ich wyniki i zdobycz punktowa jest znacząco lepszy niż gra- mam na myśli Termalice i Arkę. Same bramki -12 i -18. Nie byłoby dla nich wielkiej krzywdy gdyby miały dziś nawet połowę mniejszą zdobycz. Natomiast można zakładać że z taką grą zaczną szybciej niż później odstawać od peletonu.
Zostaje faktycznie jeszcze jedno miejsce feralne, w teorii na dziś Legia, w praktyce tego trzeciego może być ciężko znaleźć, bo tu mowa o 2/3 ligi na dziś. Jedno jest już pewno rok temu nie mieliśmy ujemnych punktów a sytuacja po jesieni była znacznie gorsza. Zawsze staram się stawiać cele max dlatego liczę na rozpędzoną Lechię dwa zwycięstwa z łapiącym zadyszkę GZ a na wiosnę na spokojne utrzymanie i finał 2.02
1 grudnia 2025, 07:43 / poniedziałek
Rzeźbiarz rok temu przychodząc miał handicap -6 i jedną rundę na odrobienie strat. Udało się to ze sporą nawiązką. Teraz ma -5 i cały sezon + Tomasa w super formie. O ile nie będzie zawirowań organizacyjnych to jestem spokojny.
1 grudnia 2025, 13:14 / poniedziałek
Jeżeli ktoś żyje ekstraklasą i oglada wiecej spotkań ten ma jasny obraz tej ligi, potencjałów drużyn. Na naszą gre na prawdę patrzy sie dobrze, progress jest olbrzymi a miejsce w tabeli zupelnie nieadekwatne. Wiele razy zgubiliśmy glupio punkty przez indywidualne niedociągnięcia, tych samych osób. Mówiąc grzecznie. W tej rundzie tylko korona kielce u siebie byla po za naszym zasiegiem! Swoja drogą bardzo solidnie poukładana drużyna. Z Lubinem to byl jakis szalony eksperyment. Mamy doskonały sztab który na przekór wszystkiemu zbudował tutaj drużynę która ma rece, nogi, głowę i chce wiecej. Oby tak dalej! Wiec wytrwałości malkontenci! Po przegranych meczach wysyp frustracji a po laniu rywala cisza
... o co wam wlascicie chodzi?
1 grudnia 2025, 13:26 / poniedziałek
Świetny mecz Kapica, moim zdaniem to właśnie on zasłużył na MVP tego spotkania, bramka i podanie do Meny przy 3 bramce to mistrzostwo świata.

Cieszy dobra postawa Wójtowicza, w końcu gra tak jak można by tego oczekiwać po bardzo dobrych meczach w letnich sparingach.

Jeśli chodzi o nasze utrzymanie, jeśli ominą nas kontuzje i problemy finansowe to bez wątpienia się utrzymamy. Martwi mnie jednak frekwencja i zaangażowanie na trybunach. Gdzie są ci wszyscy ludzie którzy zabijali się o bilety na derby?
1 grudnia 2025, 21:22 / poniedziałek
Utrzymanie?!
Mnie martwi,że te 5 punktów zabraknie nam do miejsca gry w pucharach!
Ale co tam,zdobędziemy Puchar Polski i będzie git.
A my swojeeee!

1

Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.020