BKS Lechia Gdańsk- Górnik Zabrze, wt 2.12 godz 17:30
strona 1/3
30 listopada 2025, 14:43 / niedziela
Tak więc po efektownym zwycięstwie ze słonikami czas pójść za ciosem, tym razem w Pucharze Polski. Już we wtorek w jakże pięknej aurze jesienno-zimowej kolejny mecz. Wiele osób mówi że liga ważniejsza ale jakże by było pięknie wygrać i tu i tam z zabolami. Głęboko w to wierzę…. Herbata za pół ceny mam nadzieję że bedzie …
30 listopada 2025, 16:47 / niedziela
Powtórka wczorajszego wyniku mile widziana.
odnośnik
30 listopada 2025, 17:50 / niedziela
@Lechia91
Przeinaczyłem Twój nick, bo Lechia z małej mi nie przechodzi jakoś, ale link który wrzuciłeś mega, pamiętam ten mecz jakby był wczoraj
1 grudnia 2025, 13:55 / poniedziałek
Wydaje mi się, że zobaczymy spore przemeblowanie. Paulsen, Kałahur, Olsson, Plana, Kłudka. Z przodu Vijunyk, Cirkovic, Kurminowski. W środku na pewno zostanie Zelizko. Wydaje mi się, że te nazwiska mają sporo do udowodnienia i powinni zrobić wszystko zeby z tej szansy skorzystać. Coach jutro mnie zweryfikuję! Liczę na wymęczone 1:0 po golu kolanem Cirkova! Z racji, że puchar ma swoje prawa...
1 grudnia 2025, 16:14 / poniedziałek
Zapowiada się frekwencyjny dramat na jutrzejszym meczu pucharowym. Godzina rozpoczęcia meczu też nie pomaga. Jeśli drużyna zagra tak jak w sobotę to wygramy. 3:2 dla Lechii.
1 grudnia 2025, 18:47 / poniedziałek
Ja myślę, że wygramy 2:0
2 grudnia 2025, 00:02 / wtorek
@jozin mam tak samo jak Ty, tez mi się wydaje jakby ten mecz był wczoraj, podobnie jak mecz ze Stilonem Gorzów, gdzie po 27 minutach przegrywaliśmy 0:4 i prawie połowa kibiców zdegustowana wyszła ze stadionu, z czego większość by ukoić smutki w położonym obok przystanku SKM Gdańsk Politechnika Baru Max. Przy stanie 3:4 biegiem wracali na stadion,
Dzisiaj tylko zwycięstwo i wszyscy na mecz, gdzie są Ci co byli na derbach?
2 grudnia 2025, 07:24 / wtorek
Frekwencja na meczach PP przy PLG1 nigdy nie powalała, a było tych spotkań, aż "cztery" do tej pory, z czego trzy z udziałem kibiców: po 9 tys. na meczach z Jagiellonią (2014) i Legią (2022), 6 tys. na meczu z Zagłębiem (2019) i mecz z Piastem bez publiczności (2020).
Rozstrzygnięcie dzisiaj, raczej nie wcześniej niż po 120 minutach gry.
2 grudnia 2025, 16:36 / wtorek
Dużo rotacji. Z ostatniej 11 tylko Kapic, Zelisko i Sezonienko. Będzie ciekawie.
2 grudnia 2025, 16:49 / wtorek
Trafiłem ze wszystkimi rotacjami w składzie, teraz tylko trafić z golem Cirkovica. Jedziemy!
2 grudnia 2025, 17:53 / wtorek
Początek meczu sugeruje, że dzisiaj Lechia gra dwa poziomy niżej. Błędy w obronie jak na początku sezonu, a do tego sporo niecelnych podań. Słabo to wygląda.
2 grudnia 2025, 17:59 / wtorek
Inna Lechia,odpuszczają Puchar?
2 grudnia 2025, 18:06 / wtorek
Szybkie dwa gongi a Lechia jak dzieci we mgle... powrócili do korzeni. Smuta.
2 grudnia 2025, 18:18 / wtorek
27 vojtko jak się nie mylę bo zimno… tiniurwa pomyłka jak chuj
2 grudnia 2025, 18:19 / wtorek
Poratujcie linkiem do transmisji. Za granica tvpsport mi nie działa.
2 grudnia 2025, 18:21 / wtorek
To był 23, Kałahur. Akurat do jego słabej gry już się można było przyzwyczaić
2 grudnia 2025, 18:22 / wtorek
MSZE VPN musisz użyć, za szybko się poddajecie, wejdzie Bobcek i będzie dobrze. Na pewno nie powiem by oddawali mecz. Szkoda tej sytuacji Vinnyka on mógł to przyjąć i zapytać w który róg
2 grudnia 2025, 18:25 / wtorek
Znowu jakiś wysyp marudzących jak wynik niekorzystny! Panowie zmieniliśmy 8 pilkarzy! Wciąż jest druga połowa, mamy kontakt, wejdzie Mena i Bobcek i przegonią rywala! Nie widziałem co się wydarzyło przy pierwszym golu górnika. Myslalem, ze Paulsen nie interweniował bo był trzymany? Świetnie piąstkuje wiec nie wiem co tam poszło nie tak. Drugi gol bylo widac jak Miłoszek łamie linie a potem robi falstart i jest spozniony do rywala! Cały on! Słychać było kilkukrotnie jak Boss z linii pokrzykuje do Cirkovia który nie pomaga w defensywie! W końcu Olsson został oddelegowany bliżej Kałahura. Kłudka brak rytmu meczowego ewidentnie, nie ten pilkarz jak na razie. Zelizko mnie rozczarowuje, nie po raz pierwszy. Vijunyk mogl przyjmować, powinien! Wybrał trudny wariant. Szkoda bo to my powinniśmy wynik otworzyć! Górnik dzis gra mocnym zestawieniem, my pełna rotacja a i tak jestesmy w grze!
2 grudnia 2025, 18:31 / wtorek
Wróciłem do domu , odpalam Tv a tu Kurmin wychodzi sam sam i go Janicka powstrzymuje ciągnąć ręką. Czy tylko ja tutaj widziałem czerwo i karny ? Ogólnie mi się wydaje, że wynik gorszy jak gra ! Szkoda tej okazji Viunyka bo patelnię miał wyśmienitą. Co do Meny , on jest na ławce czy poza składem ?
2 grudnia 2025, 18:33 / wtorek
Mena dzisiaj na trybunach z Rodinem.
2 grudnia 2025, 18:33 / wtorek
Paulsenowi znowu centymetrów zabrakło, niestety z takim wzrostem kariery bramkarskiej nie zrobi.
2 grudnia 2025, 18:35 / wtorek
Z tym VPN na laptopie nie ogarniam, ale oglądam na apce w telefonie. Trochę niewygodnie, ale zawsze coś.
2 grudnia 2025, 18:50 / wtorek
23 niczym jordan a pizda
2 grudnia 2025, 18:54 / wtorek
jozin, przestań wypowiadać się jak śledź. Nie przystoi.
A jeśli kogoś krytykować to raczej Wjunnyka.
2 grudnia 2025, 19:04 / wtorek
Ok: sorry poniosło mnie. Fakt winjuk większa.
2 grudnia 2025, 19:04 / wtorek
Mam nadzieję że wyjdzie na trenera wersje, bo jak dla mnie to są na luzie do jebnięcia i dziś i w piątek. Oni lider wychodzą niemal na galowo, a my odrabiamy wynik Awadem, brak Meny teraz to jest jakieś nieporozumienie. Rozumiem rotacje, ale tego nie kumam
2 grudnia 2025, 19:07 / wtorek
Linie obrony i pomocy ewidentnie za daleko od siebie. Masa niecelnych podan właśnie z tego wynika, a Górnik szybko organizuje atak i są problemy. Jak już gramy na połowie Górnika to wygląda lepiej bo dobre zacieśnienie linii. Gdyby była lepsza transmisja akcji od obrony do pomocy ...
2 grudnia 2025, 19:13 / wtorek
Kałahur musi wypierdalać. Nikt nas nie osłabia tak jak on kiedy jest na boisku.
2 grudnia 2025, 19:14 / wtorek
I jest pan 23. Dlatego mam nadzieję że w lidze go nie zobaczę: widać dlaczego skład ligowy jest taki a nie inny
2 grudnia 2025, 19:14 / wtorek
Koniec mistrzostw - do widzenia. Kałahur to się nawet do grania ogonów nie nadaje. Wracamy do walki o ligowy byt.
2 grudnia 2025, 19:15 / wtorek
Carver dziadu mecz oddałeś
2 grudnia 2025, 19:17 / wtorek
Teraz można skupić się na lidze.
Stety-niestety, ale priorytetem w obecnej sytuacji jest utrzymanie Lechii. Jeśli mam wybierać: wygraną z Górnikiem w PP lub 3 pkt w lidze to wybieram to drugie. Są rzeczy ważne i ważniejsze. Ten mecz przy okazji pokazał, że jest przynajmniej kilku zawodników do wywalenia z Lechii (Kałahur, Olsson).
2 grudnia 2025, 19:18 / wtorek
Miłosz jest słaby, brak mu ogrania, ale to trener się się spóźnił ze zmianami widząc co się dzieje.
2 grudnia 2025, 19:19 / wtorek
To już Brzękowi mógł dać szansę a nie grać tym paralitykiem Kałahurem. Zimą oddać za darmo byle gdzie, nie ma po co chłopa trzymać jeszcze pół roku i płacić mu hajs.
2 grudnia 2025, 19:26 / wtorek
Olsson akurat nie grał tak źle, jedyne co to kilka razy źle posłał długie podanie, ale z obowiązków obronnych się wywiązywał OK.
Natomiast no, Kałahur dla mnie zawsze był słaby i jak widać będzie, nie rozumiałem dlaczego ktoś za nim płakał w sierpniu że nie gra, ten mecz bądź ten w Kielcach to jest idealna odpowiedź dlaczego.
2 grudnia 2025, 19:27 / wtorek
Ja rozumiem liga jest ważna ,tylko dając Górnikowi wygrać zbudowaliśmy ich mentalnie po ostatnich bęckach a gdybyśmy wygrali to dalej byliby w dołku.
2 grudnia 2025, 19:27 / wtorek
Nie ma rezerw więc nic dziwnego że Kałahur i paru innych nie mają ogrania.
2 grudnia 2025, 19:28 / wtorek
Brzęk już tu chyba nie pogra. Prezes robi to samo co było z Kubą Kałuzińskim. Szkoda.
2 grudnia 2025, 19:32 / wtorek
To jest koniec Carvera. Myślałem, że ma jakiś pomysł, wizję, a jak zwykły melepeta oddał puchar,
Było Andrzej Kuchar jebie Puchar, był Kafarski który gdyby nie minimalizm w PP mógł naprawdę coś osiągnąć, został memem i trenerem prowincjonalnym.
Powiedzmy sobie prawdę ten mecz i awans zajebał Lechii trener i wcale się nie zdziwię jak przez ten brak ambicji w piątek znów dostaniemy w łeb. Na własne, na jego życzenie.
Każdy ma prawo do własnej oceny, dla mnie ten chłop dziś przekreślił wszystko.
I pisanie że liga ważniejsza jest śmieszne, gówno zostanie zapamiętane z utrzymania się w lidze, o zdobyciu PP powstają piosenki i flagi, a on nam to zabrał dziś
2 grudnia 2025, 19:33 / wtorek
Kalahur to nawet jakby rezerwy istniały to nadawałby sie do podawania piłek.
2 grudnia 2025, 19:38 / wtorek
Edwin masz 1000 procent racji carver oddał puchar ja oddaję piątek
2 grudnia 2025, 19:41 / wtorek
Myślisz że poszło my wam puchar wy nam ligę ? Generalnie mecze w grudniu są po chuju
2 grudnia 2025, 19:48 / wtorek
Co to kurde jest za drużyna, że nie jest w stanie zagrać pierwszym składem 3 meczy w jednym tygodniu. Po
Co trener tak rotował ? Czy jesteśmy już tak zmęczeni tym sezonem ?
A idź Pan w pizdu, wielką szkoda.
2 grudnia 2025, 19:50 / wtorek
Tym bardziej że to są dwa ostatnie mecze w roku, nie ma wytłumaczenia
2 grudnia 2025, 19:56 / wtorek
Dokładnie ciasteczko o Edwin. Brak słów
2 grudnia 2025, 19:59 / wtorek
I Edwin mislo być. Ręce skostniały. Chujnia pany. Ale nie zmienia faktu że Kalahur to pomyłka
2 grudnia 2025, 20:08 / wtorek
trener chujowy, drużyna chujowa , chujowy mecz ,właściciel chujowy ,wielka chujnia.....a chuj nie chce mi sie wiecej pisać...dobrze ze chociaż my jesteśmy zajebisci !!!!
2 grudnia 2025, 20:12 / wtorek
Co zrobić... niech odkują się w piątek.
Są w stanie to zrobić, tylko dupy w troki i do dzieła.
"Redaktorku" kajox01... weź chłopaku nie żmyślaj, Janicki nie jest wychowankiem Lechii.
2 grudnia 2025, 20:17 / wtorek
chuj kurwa ja nigdy nie zrozumiem tego jebanego minimalizmu i oddawanie Pucharu Polski za frajer, najprostsza droga do pucharów w Europie i dodatkowej karty przetargowej dla naszych najlepszych przy ewentualnej chęci odejścia. Nie mówię już, że dla mnie osobiście finał z Jagiellonią na Narodowym to jedne z najlepszych wspomnień w mojej historii kibicowania Lechii. Oddajemy to za damski chuj, trzeba było wystawić jeszcze więcej paralityków w składzie.
2 grudnia 2025, 20:23 / wtorek
Możemy w piątek wygrać i 10:0, (chociaż sądze że przegramy) a dla mnie trener nadal będzie pajacem. Może kurwa któryś się nauczy w końcu, że to Lechia i gramy o TROFEA a nie śmieszne utrzymanie