BKS Lechia Gdańsk- Górnik Zabrze, wt 2.12 godz 17:30
strona 3/3
3 grudnia 2025, 11:53 / środa
Edwin rozumiem Twoje emocje bo takie same miałem po meczu z Legią.Wczoraj jakoś to przełknąłem. Czy Carver rozmyślnie robił zmiany żeby przegrać i odpaść? No nie raczej to był egzamin i przegląd zaplecza w kontekście rundy wiosennej. Walka wbrew pozorom będzie bardzo ciężka bo tabela wyrównana i nawet 40 punktów może nie wystarczyć do utrzymania. On dobrze wie czym dysponuje i naprawdę robi dobra robotę. Sam go wychwalałeś. W piątek wygramy i poczujesz się lepiej!
Pozdrawiam!
3 grudnia 2025, 12:48 / środa
@d.g
Mi kompletnie nie chodzi o wynik, dlatego po meczu z Legią mimo straconej bramki w ostatniej akcji meczu chwaliłem drużynę i trenera.
Nawet ten skład starałem się jakoś przetrawić, ale gdy ktoś napisał że Mena i Rodin na trybunach, a zaraz wchodzi Awad za Sezon stało się jasne że ten miał zostać przegrany.
Testować kadrę to sobie można na treningach albo w sparingach nie mając trzy mecze do finału i u siebie rywala w kryzysie. To jest robienie ludzi w ch. Wszystkich i tych marznących na stadionie i tych przed telewizorami i przede wszystkich tych co jeździli na poprzednie rundy pucharu. To jest robienie w ch. nawet piłkarzy którzy jednak się trochę namęczyli by dotrzeć do tego etapu. Uwierz mi jestem na 100% przekonany, że Ci z nich którzy są naprawdę ambitni i nie grają tylko i wyłącznie dla kasy są teraz wkurwieni. W niczym ten walkower nie pomoże, totalnie w niczym. Ostatnio Legia przed meczem z Górnikiem mówiła że ważniejsza jest liga. Bardzo mnie Pan trener rozczarował, stracił całą moją sympatie, a miałem jej do niego naprawdę sporo. Piątkowa wygrana ewentualna niewiele tu zmieni, tym bardziej że uważam że łatwiej o nią byłoby wygrywając mecz. Co to jest w ogóle za podeście że piłkarz nie może zagrać dwóch meczy w tygodniu bo w drugim będzie zmęczony??? Siemieniec z Jagą może grać o mistrza, o puchar i do tego wygrywa w LK, jakiś nadludzi tam mają czy raczej u nas kogoś pojebało? 3-maj się i pozdrowienia
3 grudnia 2025, 13:44 / środa
Edwin - w Jadze mają piłkarzy. U nas nawet porządnej jedenastki nie ma. Zobaczysz środek bez zelizki. Mnie bardziej wkurwila strata bramki z Legią niż wczorajszy wynik. Udowodniono wielu że brak ławki i już: a sezon jakby grał i grał to by i tak nie trafił. Sorki ale tak jest. Musimy sie utrzymać i marzyć o inwestorze z pasją do Lechii
3 grudnia 2025, 13:54 / środa
d.g. Chcę Ci wyjaśnić, że nie twierdzę, że Urfer nie kupił nic dobrego. Owszem trafili mu się tacy zawodnicy jak Bobcek, Kapic, Mena, Żelizko, czy ostatnio Rodin. I wydaje mi się, że nie trzeba przy każdym wpisie tego potwierdzać bo to jest oczywiste. Natomiast dalej twierdzę, że 80 procent tego składu to chłam i zawodnicy warci co najwyżej grać w pierwszej lidze, a większość nawet w drugiej lub niżej. I tu chwała dla trenera, że z tego zespołu udało mu się złożyć jako taką drużynę. I taka jest prawda. Czasami uda się i Pllanie być w 11 kolejki, czasami Sezonowi. Ale to nie znaczy, że są świetni na ekstraklasę. Choć Sezon ostatnio bardzo zaskakuje na plus. A wczorajsze zdjęcie go z boiska uważam, za dywersję. Był do czasu zmiany najlepszym zawodnikiem Lechii, a Carver wprowadza bezmózga, który czasami gdzieś w jakimś meczu błyśnie, ale ogólnie jest dnem. I tylko mniej więcej to miałem na myśli. Pozdrawiam i bez urazy.
3 grudnia 2025, 14:08 / środa
Nie ma co się porównywać do Jagi, bo oni mają kadrę, piłkarze są przygotowani do gry co kilka dni itp.
W Lechii natomiast jest Kapić grający z bólem pleców od początku sezonu - ale grać musi, bo nie ma kto za niego grać, jest Rodin, o którym w jakimś artykule ostatnio czytałem, że w sumie to on nie doleczył tej kontuzji przed meczem w Warszawie, ale gra, bo nawet on w takim stanie gra lepiej niż pozostali stoperzy. Ostatnio też się okazało, że podobno w lato Jaunzems cały czas grał z kontuzją, co finalnie dało jakieś zerwanie i dłuższą przerwę - a kto wie czy to nie przez to grał tak beznadziejnie.
Także mam też nadzieję, że ten mecz pokazał, gdzie są największe braki - środkowego pomocnika powinni byli już w lato ściągnąć, a i dobrze byłoby teraz znaleźć jakiegoś lewego obrońcę na poziomie. O stoperze raczej wspominać nie trzeba.
Dobrze też, że się Wójtowicz objawił ostatnio, bo nawet nie chcę myśleć, jak bez tego wyglądałyby ostatnie mecze
3 grudnia 2025, 14:23 / środa
Nie neguje ani braków w kadrze ani tego że trener skleił z tego ciekawy zespół. Neguje samo podejście jak stajesz do walki to zrób wszystko by wygrać. Nie jest wstydem porażka tylko brak podjęcia rękawicy. Kiepska kadra tylko powinna dopingować by mając sytuacja że wygrywając mecz, dzielą cie dwa od finału to trzeba zrobić wszystko co możliwe by ten mecz wygrać by się do tego finału dostać.
A jak go wygrasz masz jeden mecz do grupy i przede wszystkim siano które zmienia sytuacje.
I tak wiem że szanse Lechii na PP wynosiły ledwie 5%, ale jakoś łatwo mi sobie wyobrazic że teraz Górnik trafi taką Avie potem jakiś Widzew u siebie i ma finał i takiej drogi i emocji oczekiwałem od Lechii. Zostaje kopanina o utrzymanie, a jak się utrzymamy to kolejna kopanina o utrzymanie bo w PP już nikomu się nie będzie chciało wysilać wiedząc że max w 1/8 pójdzie sabotaż by się skupić na utrzymaniu.
Nie potrafię myśleć takimi kategoriami, nigdy nie potrafiłem i się już nie nauczę. Zobaczymy w piątek, ale tym razem nie postawię na Lechię, bo uważam że trener osłabił nas mentalnie a Górnika zbudował i zamiast dwóch zwycięstw będą dwie wtopy
3 grudnia 2025, 14:26 / środa
Edwin, odcina Tobie trochę prąd. Mamy prawo być zawiedzeni, rozczarowani nawet. Masz jak każdy swoje prywatne odczucia na ten temat, wynikające tylko i wyłącznie z twojego punktu widzenia! Przed wyciąganiem wniosków należy wysłuchać drugiej strony. Klub jest dla wszystkich. A wyzywanie, zwalnianie wszystkich, kopanie w stół i obrażanie zwyczajnie dorosłemu facetowi nie przystoi! Oby w piątek choć trochę podreperowali twoje nadszarpnięte zaufanie.
3 grudnia 2025, 14:35 / środa
@TECHLG
Staram się w sposób grzeczny wyrazić swoje zdanie, nie odmawiając innym prawa do posiadania odmiennego, więc nie odmawiaj mi prawa do wyrażenia własnej opinii i poparcia jej argumentami. Tak czuje duże rozczarowanie, Ty nie, kto inny czuł większe po meczu z Legią, różni jesteśmy i różnie postrzegamy rzeczywistość. Od tego jest forum by wyrazić opinie, a zwalniać to ja sobie chyba jedynie na forum, więc już nie przesadzaj że to czy trener zostanie czy nie zależy od tego co napisze, chociaż na pewno sam na siebie presje nałożył, według mnie niepotrzebnie. Tyle w temacie.
3 grudnia 2025, 14:38 / środa
Na osłabionego Górnika wyszedł drugim składem.. Sabotaż..Fatalne zmiany, taktyka i ogólnie całokształt.. Wygrana z szopenfeldziarzami z Niecieczy nie zmienia oceny.. Niewykorzustana szansa na awans do pucharów. Górnik, po prostu cwane gapy, przy optymalnym składzie do rozwalenia..
3 grudnia 2025, 15:21 / środa
Jeżeli mówimy o taktyce to druga połowa była dobra i gol dla Lechii wisiał w powietrzu! Pogrążył nas Miłoszek, zabił mecz. Każdy widział! Nie mam w tym meczu pretensji ani do Plany ani Olssona, zagrali poprawnie, boki obrony poległy. Niestety Paulsen się rownież nie popisał, dopiero na powtorkach zobaczyłem jak my właściwie stracilismy pierwszego gola i to był jego duży błąd.
3 grudnia 2025, 15:25 / środa
Dużo atramentu zostało wylane, dużo słów, czasami mocnych, różne spojrzenie na ten mecz i też dobrze, bo prawdziwi kibice mają prawo do różnego postrzegania tego co się wydarzyło. I jak w rodzinie zdarzają się różnice zdań czy nawet kłótnie to dalej jest rodziną, która gdy trzeba pójdzie za sobą w ogień. My panowie też jesteśmy rodziną, mamy tę samą ,,białozieloną" krew, nasze serca biją tym samym rytmem, więc szanujmy się i szanujmy zdanie inne od naszego.
A co do meczu, to jestem rozdarty, bo miałem przekonanie, że jak pykniemy żaboli to zatrzymamy się dopiero w finale, nie wyszło, szkoda. Ale rozumiem też chłopaków, dla których liga jest ważniejsza i rozumiem też kolegę, który pisał o tym, że chciałby, żeby to wszystko pierdolnęło, też tak do niedawna uważałem, ale dziś dostrzegam, że Urfer stara się wyprowadzić klub na prostą. I tak na koniec cieszę się, że jestem członkiem tej zajebistej rodziny i jestem dumny, że mogę nazywać sie waszym bratem, Trzymajcie się chłopaki.
3 grudnia 2025, 15:25 / środa
Tsarenko dał też fatalną zmianę! Wolę już człapiącego Nojgiego niż krążącego bez sensu jak osa, bez doskoku do rywala Tsarenkę.
3 grudnia 2025, 16:06 / środa
Jest 02.05.2026 finał pucharu Polski ma stadionie narodowym 85 minuta nowy zawodnik Górnika Zabrze miejski Sobiech strzela bramkę na 1:0 ,ponad 14000 kibiców z Zabrza wpadło w istny szał .... Coś wam to przypomina? I wtedy bym kurwa chciał wiedzieć wasze miny
3 grudnia 2025, 16:15 / środa
I tu dochodzimy do problemu na piątek; jak wiadomo Żelizko jest zawieszony (nie oszukujmy się, nie cofną tej kartki), więc pytanie kto za niego. Oczywiście na pewno zagrają Kapić i Neugebauer, tylko kto w miejsce pozycji, na której grał Neugebauer? Wjunnyk słabo w sobotę i we wtorek, Carenko wczoraj też słabo. Nie wydaje mi się żeby wystawił też Kurminowskiego obok Bobcka znowu. Cirkovic na skrzydle i Sezonienko w środku? Odwrotnie? Mało jest sensownych opcji
3 grudnia 2025, 16:19 / środa
Raczej nie cofną kartki, tym bardziej że robi się nie zła zadyma w związku z okrzykami z gniazda i zielonej ( Górnik kręci ). No ale każdy ma swój rozum i wie co robi. Pozdro bracia i do piątku.
3 grudnia 2025, 16:44 / środa
W Rakowie który gra nie tylko w ekstraklasie ale jeszcze dodatkowe w lidze konferencji jakoś można wystawić na PP najmocniejszy skład. Serio, jeśli uważacie że to normalne, że oddaliśmy puchar za damski chuj to Wam współczuję. Przejebiemy w lidze i nie będzie ani 3 pkt ani pucharu. Kurwa mać.
3 grudnia 2025, 16:51 / środa
Moderator i Ty z takim nastawieniem do życia masz w ogóle siłe wstać z łóżka? Po co Ty właściwie te mecze ogladasz skoro i tak "wszystko przejebiemy i nie bedzie niczego"
3 grudnia 2025, 17:44 / środa
@plum1killer - albo Wiunnyk dostanie jeszcze jedną szansę, albo będzie zestawienie linii która będzie ciągle zmieniać się pozycjami Cirković - Sezonienko - Mena. W zasadzie Kacper może nawet podejść wyżej, i próbować wchodzić w przestrzeń która się zrobi gdy Bobcek ściągnie na siebie obrońcę.
Myślę że to akurat jest mniejszy problem, kreatywności w tym zespole nie brakuje. Bardziej mnie martwi jak w roli defensywnych pomocników wypadnie duet Neugebauer-Kapić, bo już rok temu tak chwilę grali i bywało różnie - od dobrych meczów jak z Zagłębiem czy Lechem, przez kleksy jak z Puszczą.
3 grudnia 2025, 18:58 / środa
Też podejrzewam że da Cirkovicia.
Nie trzeba się nawet do zeszłego roku cofać - Żelizko był kontuzjowany pod koniec września i nie grał w meczach w Kielcach i z Wisłą P., tam grali Kapić-Neugebauer. Czy to jakoś wyglądało? Meh
3 grudnia 2025, 18:59 / środa
Czy ktoś jest na tyle blisko zespołu i wie dlaczego Mena był na trybunach. Sądziłem, że trener zdejmując go w meczu z Bruk-Betem w 70 minucie chce mu dać odpocząć przed meczem pucharowym a tu trybuna. Czy to efekt wychowawczy na skutek zachowania Meny względem trenera po tym jak został zdjęty w 70 minucie ?
3 grudnia 2025, 19:13 / środa
Przepraszam bardzo ale nie wiem skąd u niektórych przekonanie, że Lechia dotarła by do finału obecnej edycji PP? Przypomnę tylko, że we wcześniejszej rundzie ledwo po dogrywce uporaliśmy się z cieniutką jak dupa węża Puszczą Niepołomice. My po prostu nie mamy nawet w miarę solidnej ,,11" co nie znaczy wcale, że jesteśmy najsłabszą ekipą w e-klasie. Oglądałem oba spotkania w tv i stwierdzam, że w meczu z Górnikiem (liderem ekstraklasy) graliśmy lepiej niż z taką Puszczą. Nawet ci dublerzy mogli strzelić więcej niż jednego gola górnikom ale tak to już jest, niewykorzystane sytuacje potrafią się zemścić i tak się stało a przeciwnik wykorzystał co miał i przegraliśmy. Wstyd to by był jak byśmy zdobyli ten PP a uefa by zapytała o nasze zadłużenie np. wobec Fernadeza czy Conrado a nasz klub dalej by świecił przysłowiową gołą dupą. Także trochę rozwagi proponuję i twardego stąpania po ziemi.
3 grudnia 2025, 20:23 / środa
Wstyd, żenada, niekompetencja i sabotaż. Może w ogóle na początku powinni zrezygnować z udziału w PP? To by jeszcze się broniło. Ale jak w oficjalnym meczu zakładają biało zielone barwy, wychodzą reprezentować wielki klub, miasto i jak przychodzą kibice, to mają grać zawsze o zwycięstwo i zrobić co da się, bez względu czy to liga, PP, puchary europejskiej itd Wczoraj to nie był trening, przegląd rezerw. To był mecz ze stawką o przejście do historii. Powinien grać optymalny skład, zwłaszcza że mecz był u siebie i z osłabionym kadrowo rywalem , którego gracze do tuzów światowego futbolu nie należą.
3 grudnia 2025, 20:51 / środa
Wstyd i żenada to była wczoraj slyszana na młynie po bramce na 1:3
Szmatławce znowu maja pożywkę...
4 grudnia 2025, 07:57 / czwartek
Górnik po raz pierwszy od prawie 40 lat realnie walczy o Mistrzostwo Polski. My dość rozpaczliwie bronimy się przed spadkiem. Ja rozumiem, że można być niezadowolonym, ale chyba oczywiste jest dla każdego, że faworyt był przed tym spotkaniem jeden. Oni są teraz po prostu mocniejsi. Po co to bajanie, że "a gdyby grał ten zamiast tego, a tamten zamiast tamtego, no to paaaanie, wtedy to byśmy dopiero...". Otóż nie, zupełnie prawdopodobne, że wtedy też byśmy nie. Przypomnę, że myśmy już z Górnikiem grali w tym sezonie i przegraliśmy, choć grali i Bobcek i Mena. A teraz ze statystyk wynika, że wcale dużo nie brakowało. Górnik był skuteczniejszy.
Łaska kibica na pstrym koniu jeździ. Do niedawna wychwalany trener, jest obecnie w ogniu krytyki, bo jeden i drugi kibic uważa, że on by lepiej dobrał skład na tem mecz. Nie wiemy, co się dzieje w szatni. Nie wiemy, czy Mena i Rodin nie mają jakichś problemów, które wyeliminowały ich z gry. Ja zaufałem trenerowi, a zaufanie nie polega na tym, by klepać po plecach, jak się udaje, a na wierze, że trener podejmuje najlepsze decyzje, na jakie go w danej chwili stać. A już zarzucanie, że specjalnie przegrał mecz bo coś tam, coś tam, oczywiście bez cienia jakiegokolwiek dowodu, wyłącznie na podstawie "bo ja tak uważam i mam do tego prawo" jest naprawdę słabe. O rany, ile razy ja już to słyszałem? Chyba za każdym razem, gdy Lechia odpadała z Pucharów. Nie chcą awansować. Chuj tam, że gdyby wygrali, byliby trzy mecze od pięciu baniek nagrody. No nie, nie chcieli. Jeśli dobrze pamiętam, za samo zwycięstwo z Górnikiem dostaliby 190 tysięcy. No ale nie chcieli. Naprawdę?
Ci, co kiedyś zaufali, powinni w zaufaniu trwać. Inaczej niewiele jest takie zaufanie warte. To moment próby dla nas wszystkich.
4 grudnia 2025, 09:55 / czwartek
Dzięki, Duch_LG
4 grudnia 2025, 10:39 / czwartek
Mecz doskonale objawił jakich grajków tak naprawdę mamy w rotacji. Większość siedzących na ławce jako rezerwowi nawet tej lawki nie powinni powąchać. Miałem pewne nadzieje że czasami Carver podejmuje złe decyzje nie robiąc zmian lub za mało rotujac składem. Otóż nie, on nie ma w ogóle pola manewru i to i tak jest cudem że znajdujemy się w takim miejscu jakim znajdujemy.
4 grudnia 2025, 10:47 / czwartek
To są bzdury, Lech aktualny MP jak zagrał ławkowiczami to przegrał na Giblartarze, jakby Górnik zrobił 9 zmian w składzie też nie miałby czego szukać w Gdańsku, tym bardziej że sami piszecie że grając rezerwami było blisko. Nikt w Polsce nie ma ławki która by wygrywała z podstawowymi drużynami innych klubów. Tylko że wszystkie inne drużyny eklasy wyszły w 1/8 na galowo. My nie mogliśmy. Pomieszanie z poplątaniem
4 grudnia 2025, 11:36 / czwartek
Jeszcze ostatnia kwestia, która może pozwoli niektórym osobom otworzyć oczy.
Z ciekawości wszedłem by zobaczyć czy wyceny poszczególnych składów drużyn eklasy pokrywają się postrzeganiem ich.
Otóż są bardziej miarodajne niż można by sądzić.
1-4 Pucharowa czwórka
8-Lechia (z Bobkiem z wyceną na 1.5)
9-Górnik
16-Arka
17-Piast
18-Bruk bet
I pytanie czy skoro Górnik taki niby mocny, to na miejscu Urfera byś się zamienił z nim na składy?
Otóż na 100% NIE, tak samo jak z żadnych zespołów poniżej 8 -miejsca. Górnik jest po prostu lepiej zbilansowany. Ma trenera, który obok tego z Wisły Płock (też ma skład znacznie słabszy niż Lechia) wyciska max maxów. Mogę słuchać innych opinii ale jak czytam wciskanie kitu jaki to GZ poza zasięgiem i że z 8-ym składem w lidze Carver notuje jakieś cudowne wyniki w ogóle super że oddał PP słabemu Górnikowi w prezencie, to już jest za grube. Ale mimo że @duch piszesz wybitne dyrdymały to nie będę imputować jak masz kibicować i co masz uważać, więc też się od takich wycieczek powstrzymaj
4 grudnia 2025, 14:58 / czwartek
Jasne że bzdury..9 zmian dokonuję się w meczach sparingowych granych w sezonie wakacyjnymi w Turcji, gdy się testuje rozwiązania i zawodników.. Górnik to słabaki, do tego przyjechał osłabiony mocno..Taki Radomiak, którego gracze do tuzów światowego futbolu nie należą, pojechał z nimi bez problemu. Fatalny skład, zmiany i taktyka..Carver nie jest żadną świętą krową..Ufaj Jezusowi (nie temu z Lechii,ale prawdziwemu), a nie trenerom.. Oni podlegają ocenie, krytyce i odpowiadają za efekt końcowy, całokształt.
4 grudnia 2025, 15:12 / czwartek
W Radomiu na dworcu pewien murzyn kupił kiedyś sobie gazetę z nagimi paniami, ale dobrych piłkarzy tam ze świecą szukać.. Komuś się epoki pomyliły i Górnik z czasów PRL-u. Dzisiejszy Górnik to biedaszyb, który na razie, na ten moment daje radę,ale na koniec sezonu wyląduje w środku tabeli.. Średniak ligowy z wyrobnikami w składzie jak Kubicki, bez gwiazd. Na pewno do ogrania przez każdego w buraczanej polskiej ekstraklasie.. To żaden Real, który byłby poza zasięgiem możliwości aktualnego zespołu Lechii. Trzeba było wyjść optymalnym składem, grać z pomysłem, walczyć i być zdeterminowanym. To by wystarczyło. Tylko tyle i aż tyle..Ale ktoś tego nie ogarnia ktoś na ławce.
4 grudnia 2025, 16:52 / czwartek
Castrop Twoja grafomania to bieda ...pierdolisz jak potłuczony. Idź kurwa na prostą, usiądź za Grubasem i nie wychylaj się. Kurwa sami znawcy a odpierdolić mi się od trenera. Trzeba mieć nieźle zjebane płaty mózgowe żeby posądzać go o sabotaż.
@Duchu pełna zgoda z tym co napisałeś...
4 grudnia 2025, 17:54 / czwartek
Mega ciekawy temat, jak ten mecz i decyzje trenera są diametralnie różnie postrzegane. Wytłumaczenie jest jednak bardzo proste.
Każdy z Was w życiu spotyka na swojej drodze różnych ludzi. Jak się daną osobę poznaje trochę bliżej. To można dokonywać pewnych podziałów.
Mamy w społeczeństwie optymistów, realistów i pesymistów, mamy także ludzi którzy gdy widzą okazję cisną ją jak cytrynę, takich którzy podejdą zachowawczo i ostrożnie i takich którzy będą doszukiwać się w tej okazji drugiego dna. Cy szklanka do połowy pusta czy do połowy pełna czy lepszy wróbel w garści czy gołąb na dachu? Ilu ludzi tyle odpowiedzi, zupełnie inaczej odbierających daną rzeczywistość. Tak samo wsród nas kibiców Lechii są osoby z pełnego spectrum tych cech co pokazuje ten temat. Nie uważam, że jedni są gorsi czy mnie wartościowi od drugich, są inni. Inaczej widzą rzeczywistość i nie możliwym jest jak widać przekonanie do swoich racji drugiej strony.
Dla mnie Castropa i wielu innych decyzja trenera o wystawieniu rezerw była karygodna, fatalna i bezsensowna.
Dla jak widać równie licznej albo i liczniejszej grupy była akceptowalna , zrozumiała czy wręcz słuszna.
Nawet wynik jutrzejszego meczu nic tu nie zmieni. Wygra Lechią dla jednych będzie to dowód, że Carver miał racje, dal drugich że nie miał bo skoro wygrał w piątek tym bardziej mógł to zrobić i we wtorek. Lechią przegra. Jedni powiedzą że a widzisz GZ jest tak silny że i we wtorek nic by inny skład nie zmienił, dla drugich będzie to ostateczna klęska myśli Carvera i postrzeganie że przez błędne kroki zamiast dwóch wygranych ma dwie porażki.
Sedno tego wywodu jest takie, że nikt nie ma tu monopolu na rację i nikt nie jest lepszym kibicem od drugiego, ani nawet mądrzejszym, chociaż każdy tak właśnie myśli o sobie. Możemy się różnić, dziwne gdyby było inaczej, ale warto się szanować. W jakiejś części nawet te rozmowy na tym forum nauczyły mnie, że warto się zastanowić nad zdaniem drugiej strony. Oczywiście w ferworze emocji, to różnie bywa, ale jak ktoś jest tu lata to zauważył że jednak z wiekiem i z nowymi doświadczeniami ważę zdanie i nie piszę już do każdego kto myśli inaczej że jest taki i owaki.
Pozdro
4 grudnia 2025, 18:01 / czwartek
Jutro wygramy zobaczycie. To forum jest mega. Old school w każdej postaci. Nawet użytkownicy od lat Ci sami. Niestety niektórzy juz w sektorze niebo. Szkoda że nie ma możliwości edycji tylko :) bo coś mi się dni pojechały zakładając wątek jutrzejszego meczu. Myślałem że dziś piątek i kalendarz chyba z 1918 się otworzył. Do jutra bracia
4 grudnia 2025, 18:10 / czwartek
W takim razie ja mam zjebane płaty mózgowe. Dla mnie to sabotaż w czystej postaci. Wystawienie takiego składu na dwa mecze przed końcem rundy i przerwą zimową to kretynizm. Co wcale nie oznacza, że trener jest chujowy. Wręcz przeciwnie. Uważam, że jeden z najlepszych jakich kiedykolwiek mieliśmy. Być może jakieś inne czynniki pozasportowe zadecydowały o takim zestawieniu drużyny.Ale to moje zdanie. Dziękuję.
4 grudnia 2025, 18:52 / czwartek
Witaj w klubie @Rynio ,jeszcze bardziej mnie ch. strzela jak patrzę jak odpadła Korona i zaraz pewnie Jaga. Sabotażysta zabrał nam autostradę do finału.
4 grudnia 2025, 20:44 / czwartek
@edwinsopot dla tego co napisałeś aż zalogowałem się, gdzie nie robiłem tego od ostatnich 10 lat ;) Doceń !
"I pytanie czy skoro Górnik taki niby mocny, to na miejscu Urfera byś się zamienił z nim na składy? "
Oczywiście tych piłkarzy brałbym w ciemno: Rafał Janicki, Maksymilian Pingot, Erik Janza, Ousmane Sow, Patrik Hellebrand, Maksym Khlan. Na wszystkich pozycjach, gdzie porównuje u Nas 1 do 1 wszyscy by grali !
Dodatkowo brakowało w Górniku Olkowskiego, Zahovicia, Ambrosa, Josemy.i jeszcze można by kogoś dac. Więc takie podkręcanie, że My to podłożylismy się. Nic nie chcielismy, a Górnik bardzo chciał to o kant dupy rozbić.
Pozdrawiam
4 grudnia 2025, 20:48 / czwartek
siema @Limak mega doceniań, nawet się poznaliśmy kiedyś. Tylko my mamy Bobcka który jest warty więcej niż ich cały skład, ale kolego robisz mi wieczór, wpadaj kiedyś do mnie
4 grudnia 2025, 21:02 / czwartek
Numer masz w dwie minuty i serio serdecznie zapraszam na mój koszt. Pozdro chłopaku
4 grudnia 2025, 21:10 / czwartek
Poza murzynem, który wie o co biega i będą z niego ludzi, pozostali to rzemieślnicy. Nie odbiegają poziomem od pierwszego zespołu Lechii. Od rezerw, zmienników, owszem. Nikt nie odbiera chęci wygrania tym graczom, którzy wyszli. Na pewno chcieli jak najlepiej, chcieli pokazać się, walczą o pierwszą jedenastkę. Więc nie o podłożenie się piłkarzy tu chodzi. Pewien pistolet na kapiszony miał wielkie chęci wygrać pojedynek z karabinem maszynowym, ale wiadomo jak to się musiało skończyć. Jak się ma w arsenale granaty, śmiercionośną broń, to się nie wychodzi do walki z dubeltówką czy pistolecikiem na muchy. I tego nie mogę przeboleć i zrozumieć.. Można było użyć większego kalibru, a nie trzymać go na składzie.
4 grudnia 2025, 21:22 / czwartek
Tylko to Castorp ma racje, a nie Ty...
4 grudnia 2025, 22:09 / czwartek
Górnik miał mocny początek i środek sezonu ale ostatnie mecze to naprawdę nic wielkiego. Dlatego uważam, że wystarczyło dać podstawową obronę (a nie taką która nawet w I lidze przyparta do muru miała problemy) i zostawić resztę jak wyszliśmy a od 60/70 minuty Bobcek i Mena a nasze szanse na awans były 50/50. Z tak zestawioną obroną to my na sposób gry Gasparika daliśmy sobie małe szanse na sukces a właściwie liczyliśmy na cud, zwłaszcza w obronie. Ja zawodnikom nie odmawiam walki ale dla kilku z nich rywalizacja na poziomie zespołów z ekstraklasy to jest zbyt wysoki poziom (i nie piszę tego z żadnej złośliwości do nich). A trener wystawia ich w meczu pucharowym na własnym stadionie z liderem ekstraklasy ktory jest w trochę słabszej formie. Tego zrozumieć nie mogę. Zwłaszcza u trenera Carvera, któremu bardzo kibicuje ze względu na styl gry zespołu i jego optymizm. Tylko, że tym razem optymizm związany z wystawieniem takiej obrony go i nas zgubił.
5 grudnia 2025, 02:16 / piątek
Panowie!
Dyskusja powyższego pokroju to kwintesencja tego forum!
Aż chcę się tu co co chwile zaglądać, co przy tygodniowym ciągle płaczącym maluszku nie jest już tak łatwe jak do tej pory było.
Oby to forum żyło tak zawsze, czego sobie i wam wszystkim życzę!
Tylko Lechia!
Pozdrawiam z Mazowsza
5 grudnia 2025, 14:44 / piątek
Tak mi przyszła jeszcze jedna myśl, której wśród komentarzy tak licznych nie dostrzegłem, ale jeśli już ktoś to napisał to przepraszam z góry.
Otóż tak się zastanawiam w jakim stopniu skład na wtorkowy mecz był autorytatywnym pomysłem Carvera, ma on przecież nad sobą ,,szefa", któremu bez przerwy do ucha szepcze złotousty Kevinek. Może obwiniając Carvera popełniamy błąd. I tak wiem Carver nie wygląda na kucharza który pozwala mieszać sobie w garnku, ale jednak szef to szef. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. @Preston, nie wiem czy pisałeś o dziecku czy wnuku, ale szczere graty i niech maluszek zdrowo rośnie :)
5 grudnia 2025, 16:06 / piątek
Oczywiście autorskim miało być
5 grudnia 2025, 20:02 / piątek
@czarny74
Synek i do tego pierworodny, dziękuję!
Co do składu, meczu i całej otoczki, zgadzam się ze wszystkimi, którzy twierdzą, że trzeba było wygrać ten mecz. Tak, trzeba było wygrać.
Bez półśrodków, zrotować max 2-3 graczy a w drugiej połowie wejść na pełnej.
Źle się stało jak się stało.
Była ogromna szansa na przejście Górnika, potem jakieś ogóry, i jesteśmy w finale.
Koniec z półśrodkami.
Tu jest Lechia! Tu się nie odpuszcza!
Tylko Lechia!
5 grudnia 2025, 22:43 / piątek
Duch_LG...swietnie sie Ciebie czyta...i do tego masz racje ...odwiedzaj częściej to forum ...pozdro
5 grudnia 2025, 22:55 / piątek
Jasne taką ma racje że.jak po dziś ktoś ma wątpliwości że mogliśmy wygrać ten puchar, to nie wiem co myśli spiewając „my wierzymy…”??? Nie kumam
5 grudnia 2025, 23:02 / piątek
to już twój problem Edwim ze nie kumasz...ale serdecznie pozdrawiam w tak miły i radosny wieczórwszystkiego najlepszego Edwinie ...trener nie jest taki zly... heheh...
5 grudnia 2025, 23:06 / piątek
Poza tym że zawalił i nam i tym chłopakom którzy mieli wielkie szanse go wygrać, trenerem jest dobrym, może nawet bardzo dobrym, taką Lechię jak dziś chce oglądać… TAKZE W PP. Utrzymanie to tylko utrzymanie PP to Historia