Gdańsk: czwartek, 22 stycznia 2026

BKS Lechia Gdańsk-Górnik Zabrze, Sb 04.12 20:30

strona 1/2

4 grudnia 2025, 08:02 / czwartek
Także po emocjach PP, już w sobotę okazja do rewanżu. Nie obrażając się na „wszystko i wszystkich” w sobotę ruszamy tyłki i na mecz. To ostatni mecz w tym roku, będzie można poczuć piękną aurę i odmrozić sobie co nie co. Licze ze piłkarze PP potraktowali jako przykrywkę i skopią tyłki żabolom. I zobaczycie że tak będzie. To będzie inny mecz. No i będzie herbata za pół ceny…. Może i Kalahur będzie piłki podawał piłkarzom? Kto to wie, dlatego warto iść
4 grudnia 2025, 08:14 / czwartek
Nie wracamy do przeszłości
Na ten temat zostało już napisane bardzo dużo Wiele odrębnych skrajnych opinii , ale jak ktoś słusznie zauważył wszystkie od prawdziwych kibiców , dla których nasza Wielka Lechia to często całe życie lub jego ogroma część
Jutro wychodzą na pełnej kurwie!!!
Kiełbasy w górę i golimy frajerów 4-1!!!
4 grudnia 2025, 09:47 / czwartek
Jozin wpadnij jutro na mecz o 20.30
W sobote nie gramy 😉
4 grudnia 2025, 11:00 / czwartek
Myślałem że dziś piątek :) szczęśliwi czasu nie liczą
4 grudnia 2025, 11:03 / czwartek
W sensie piątek. Dni tyg mi za szybko lecą :) Proszę zmienić w tytule Sb na Pt…brak edycji :)
4 grudnia 2025, 20:16 / czwartek
Oficjalne potwierdzili będzie herbatka za zeta ;) i podawacz piłek również. Może nasz wychowanek będzie piłki podawał :) i pamiętajcie Podolski chuj
4 grudnia 2025, 20:30 / czwartek
Gramy systemem porażka-zwycięstwo (czasem jakis remis wpadnie jak nasza dziurawa obrona zaprzepaścić to, co Bobcek i reszta z przodu wypracuje), więc wynik odwrotny od wtorkowego bardzo realny, dodatkowy bonus za zwycięstwo to przeskoczenie śledzi w tabeli i o ile nie wygrają z Motorem.
4 grudnia 2025, 20:40 / czwartek
Trenerowi za wystawienie Lechii 2 w tak ważnym meczu życzyłbym porażki jako kary za minimalizm. Ale tu jest Lechia, dlatego liczę na 5:0 by ukazać jak nam Pan trener pogrzebał marzenia z cieniasami z Zabrza.
4 grudnia 2025, 21:18 / czwartek
Czas na zwycięstwo..Jutro pierwszy wypoczęty zespół Lechii, pokaże pazur na boisku i obnaży "potęgę" Górnika..Wygrana niezbędna, nie ma już miejsca na pomyłki i eksperymenty. Pilnować murzyna, odcinać Chłania, nie faulować bez sensu. Więcej strzałów na bramkę, bo bramkarz Górnika do tuzów światowego bramkarstwa nie należy. Samych zwycięstw do końca sezonu, jutro pierwsze z serii.
4 grudnia 2025, 21:21 / czwartek
Jutro gramy bardzo ważny mecz, zwycięstwo przy dobrym układzie może spowodować, że przerwę przezimujemy poza strefą spadkową.
Co do spotkania pucharowego to tak na chłodno myślę, że każdy kto się rozpisywał na forum miał trochę racji - zarówno Ci zagotowaniu jak i Panowie którzy bronili decyzji trenera i zachowali umiarkowany spokój. Co do jutrzejszego pojedynku to za Ivana w środku powinien zagrać TN99 , Sezonienkę ustawić za Bobckiem a na skrzydle Cirkovic. Według mnie będzie to najbardziej optymalne zestawienie które może dać nam zwycięstwo :)
5 grudnia 2025, 17:53 / piątek
Tylko zwycięstwo. 2:1, bo obrona jak zawsze coś odjebie.
5 grudnia 2025, 19:42 / piątek
Ewidwntnie trener czyta forum bo zasugerował się moim wczorajszym wpisem w temacie składu i pięknie powielił moją wizję na dzisiejszy mecz. Jebniemy ten Górnik aż miło ! AVE LECHIA
5 grudnia 2025, 20:46 / piątek
Tak szczerze co to jechanie komuny ma do dzisiejszego meczu ?
5 grudnia 2025, 20:57 / piątek
Doping ok, race ok, oprawa ok. Ale nie kurwa w momencie, kiedy mieliśmy górnika na widelcu po kwadransie. Mogli poczekać z dymem do 80 minuty przy 4:0.
5 grudnia 2025, 21:02 / piątek
Wincej rac ! Przy tej pogodzie to zajebisty pomysł. Ręce opadają.
5 grudnia 2025, 21:07 / piątek
Dokładnie .. i mamy zamiast ich pojechać to jest jak jest .
5 grudnia 2025, 21:08 / piątek
Znowu to samo ,fajerwerki jak Lechii idzie potem przerwa i Górnik dostaje czas na wskazówki i boom.
5 grudnia 2025, 21:18 / piątek
Dywersantom z zielonej juz dziękujemy…
5 grudnia 2025, 21:24 / piątek
Dobra sezon jak messi . Chuj z racami.
5 grudnia 2025, 21:26 / piątek
No i to się ogląda!
5 grudnia 2025, 21:27 / piątek
Gdy emocje juz opadną... jak po wielkiej bitwie kurz
5 grudnia 2025, 21:33 / piątek
Nojgiemu też dziękujemy…
5 grudnia 2025, 21:35 / piątek
Panowie tam był faul Meny ? Z mojej perspektywy przeciwnik po prostu na niego wpadł. Dla mnie kurde no naciągane to wszystko.
Pamiętajcie o kurze i ślepym ziarnie… race chuj
Jak Wam przeszkadzają race to przerzucie się na siatkówkę ;)

Musimy wjebac conajmniej dwie po przerwie bo będzie nerwówka. Karny z dupy jak zwykle.
5 grudnia 2025, 21:36 / piątek
Górnik ma pół sytuacji a strzela dwie bramki. Nie da się tak grać...
5 grudnia 2025, 21:37 / piątek
Ok race są ale tzw time-ing jest istotny… jak o doping… a tego brak jak Francuz odbił
5 grudnia 2025, 21:39 / piątek
Pierdolony drukarz z gwizdkiem. Powinien mieć dożywotni zakaz wjazdu do Gdańska. Jeśli tak się teraz bawimy, że trzymanie za koszulkę w polu karnym to teraz karny - to Lechii należało się jak dotąd z 5 karnych a tamtym ze trzy.

Dlaczego nie było karnego na Bobceku? Wziętym w kleszcze? Co to ma qrfa być? Inny faul, mniej wartościowy? Skoro jest teraz VAR i jesteśmy tak dokładni, że gwiżdżemy wszystko, to gwiżdżmy, ale w obie strony.

Mecz się wtedy skończy się wynikiem 16:12 i git, liga pobije rekord Guinessa w ilości strzelanych bramek na mecz.

Kpina w biały dzień. Typ nie miał żadnych szans dojść do piłki i wywraca się bez związku z faulem nurkując do przodu a ten im prezentuje gola.

Mamy przeciw sobie spółdzielnię leśnych dziadków, z piłką ma to niewiele wspólnego
5 grudnia 2025, 22:04 / piątek
TAK JEST KUŹWA, JECHAĆ hanysowską drukarnię, mam łzy w oczach!

Na miejscu Lechii kładłbym się teraz w polu karnym po każdym pociągnięciu za koszulkę i tak byśmy sobie strzelali karne do końca meczu.
5 grudnia 2025, 22:38 / piątek
No i brawo.
5 grudnia 2025, 22:39 / piątek
Dokładnie tak byłoby we wtorek!
Na przyszłość żadnych większych rotacji a będziemy golić wszystkich po kolei.
Tylko Lechia!
5 grudnia 2025, 22:41 / piątek
Wszystko o czym gadaliśmy się potwierdza, Górnik cienki jak sik pająka, Lechia zdecydowanie drużyna Top8 a w tej formie raczej TOP3( z resztą mamy raptem 5pkt mniej zdobytych od tej "wszechmocnej rewelacji" która ledwo ograła nasze rezerwy). Zajebista ta drużyna, szkoda że się runda kończy i PP jeszcze bardziej szkoda.

ps. i tak przyznaje Carver zbudował zajebistą ekipę, szkoda tym bardziej że nie zaufał jej że może dwa razy pojechać z takimi cieniasami, bo mogła i zrobiłaby to na luzie, ale nadal za dziś wielkie BRAWO
5 grudnia 2025, 22:45 / piątek
Dwa razy mogliby nie dać rady: brawo za dzis….
5 grudnia 2025, 22:47 / piątek
To była deklasacja. W tej formie pojechali by z nimi i 5 razy z rzedu
5 grudnia 2025, 22:48 / piątek
Na meczach tej drużyny nie ma nudy.. brawo za wyjście z bagna ujemnych punktów i za tę rundę… i szczególne brawo dla Sezonienki, sam nie raz się po nim przejechałem ale za postęp w jego grze wielkie brawa i szacun.
5 grudnia 2025, 22:50 / piątek
Ok: sezon przepraszam Cię. Jednak jesteś kozak
5 grudnia 2025, 22:54 / piątek
ciasteczko_88 brawo za czuja....a po za tym chujowy trener i trzeba go wyjebać ....ironia dla nie kumatych...ale zajebisty Mikołaj ...pozdro dla BIAŁO -ZIELONEYCH BRACI !!!! WSZYSTKICH !!!!
5 grudnia 2025, 22:54 / piątek
Ja zaryzykuję stwierdzenie, że dwa razy by to mogło nie wyjść. Plus macie na tym Górniku dowód, że mimo że to są profesjonalni piłkarze, to jak nie są przygotowani na granie co 3 dni (czytaj pucharowicze, bo często jest wspominany Raków czy Jaga), to po prostu grają słabiej. Chłań dzisiaj moim zdaniem beznadziejny, ten Sow coś jeszcze próbował kręcić i czasami mu to wychodziło, ale moim zdaniem bez fajerwerków. Liseth gdyby nie ten karny to nawet bym nie pamiętał że grał w tym meczu. Ten cały Pingot wychwalany we wtorek dzisiaj katastrofa w obronie, on by w obronie Lechii nie grał w pierwszym składzie nawet. Także uważam, że ten wynik był taki wysoki po części przez to, że Górnik grał prawie identycznymi jedenastkami jak we wtorek.
5 grudnia 2025, 22:56 / piątek
Bravo Lechia za grę, za wynik... I za ilość strzelonych bramek w ogóle, w całej rundzie... jakby wrzucili 6 to bylibyśmy wreszcie na plusie.
Ale i tak super.
Ave Lechia!
5 grudnia 2025, 22:57 / piątek
plum1killer.. bingo...
5 grudnia 2025, 23:01 / piątek
@plum no inaczej się gra z rezerwami inaczej z czołową obecnie drużyną eklasy, wracamy bez sensu do poprzedniego wątku, wszyscy nadal uważają że mają racje, hehe i dobrze, pzdr i do lutego
5 grudnia 2025, 23:13 / piątek
Jozin, odpowiadam co ma to jechanie komuny dzisiaj. Jest ostatni mecz w roku, jest grudzień i teraz postaraj się sam wydedukować resztę. Do innych, którym się race nie podobają. Race były są i będą (mam nadzieję). Jeśli się nie podobają, to proponuję zmienić dyscyplinę sportu. Choćby na Balet, koszykówkę, czy co tam wolicie. Co do meczu. Wygraliśmy dzisiaj, wygrali byśmy ten poprzedni mecz z żabolami. Tylko mieliśmy grać w tym składzie. Byłby i awans i punkty dzisiaj. I tego pucharu Carwerowi nie zapomnę, tak jak nigdy nie zapomnę Malocy tej czerwonej kartki z żydami w 2020 roku i przegranego finału w Lublinie. Gratulacje za dzisiejszy mecz. Sezon kozak dzisiaj.
5 grudnia 2025, 23:15 / piątek
@Rynio dobrze że tu jesteś…, pozdro
5 grudnia 2025, 23:20 / piątek
Dzięki rynio. Mi race nie przeszkadzają ale czas kiedy one są odpalane. Ale dzięki . Z innych dyscyplin tylko pływanie synchroniczne i te emocje czy któraś się utopi … biało zielone pozdrawiam
5 grudnia 2025, 23:28 / piątek
Brawo, brawo, brawo, Janicki mnie trochę wkurwil że niby nie cieszył się przy strzelony golu w Pucharze, że planuje powrót do Gdańska a za karnego się wziął.Szkoda, że przerwa ale mam nadzieję że nie wpłynie negatywnie.
5 grudnia 2025, 23:28 / piątek
Już nigdy się nie dowiemy, czy gdybyśmy we wtorek zagrali 1 składem to byłby awans i trzy punkty dzisiaj. Ja uważam, że tak, tym bardziej, że to dwa ostatnie mecze przed zimową przerwą, no ale :)

Sędzia (kurwa z gwizdkiem bardziej by pasowało) pomagał jak mógł ale chuja to dało, świetny dzisiaj mecz Kacpra, cała drużyna dała radę, chociaż parę baboli w obronie się przytrafiło to jednak siła naszej ofensywy dzisiaj była fantastyczna, mimo trochę słabszego meczu Meny.

Tomas Bobcek na pytanie czy odejdzie zimą, odpowiedział : Oby nie! I mam nadzieję, że zostanie z nami chociaż do końca tego sezonu...

LECHIA!!!

CO?

WESOŁYCH ŚWIĄT!
5 grudnia 2025, 23:36 / piątek
a ja powiem tak...race powinny byc dopuszczone pod ochrona pirotechniczna...ale jakie piękne by było gdyby był baner " mogliśmy zapalić tysiąc rac ale daliśmy 5 czy 10 tyś na pogoń lwów albo kupiliśmy 1000 biletów dla dzieci z domów dziecka'... ja tam juz stary jestem ale trochę mi szkoda puszczać kasę z dymem...
5 grudnia 2025, 23:40 / piątek
Dalo sie dalo. Jak bysmy takim skladem zagrali we wtorek i dali im takiego gonga to mozna bylo dzis rezerwami wyjsc po swoje. Ja nigdy nie zrozumiem oddawania pucharu(chyba ze bysmy grali o mistrza) bo pamietam ostatni final i to byla wielka radosc ktora nam zostala odebrana
5 grudnia 2025, 23:44 / piątek
Ty misiu jesteś lewakiem, owca wilka nie zrozumie. Ty chcesz oddac PP za darmo, dla wilka to szczyt obrazy. Ot cała różnica
5 grudnia 2025, 23:54 / piątek
edwinsopot...ty jesteś...nie nie napisze tego .. chociaż ręka świerzbi za obelżywe pomówienia .. ale zbliżają się Święta Bożego Narodzenia i w ten radosny dzień nie chce mi się z Tobą gadać .. masz prezent na Mikołaja i pod Choinkę ... nie zrozumiesz tego teraz ale później ... z BIAŁO - ZIELONYM pozdrowieniem

1 2
Copyrights lechia.gda.pl 2001-2026. Wszystkie prawa zastrzeżone.
kontakt | 0.018