Lechia Gdańsk - Zagłębie Lubin, pon. 23.02.2026, godz. 19:00
strona 1/2
20 lutego 2026, 08:59 / piątek
Budując serię, po zwycięstwo 4:1 po dwóch bramkach Bobcka i Meny.
Wszyscy na stadion!
20 lutego 2026, 11:14 / piątek
Żeby rewanż był całkowty, to potrzebne zwycięztwo przynajmniej 5 bramkami, najlepiej bez własnych strat. I na to liczę.
21 lutego 2026, 15:23 / sobota
Również bym chciał aby Lechia wygrała ten mecz 3 lub 4 bramkami więcej niż Zagłębie. Przeciwnik nie jest słaby a wręcz jest odwrotnie. Na 15 ostatnich meczy drużyna gości zajmuję 2 pozycję za Lechia gromadząc 26 pkt.
Także taki wynik nie jest przypadkowy. Tym bardziej że na ostatnie 5 meczy wyjazdowych Zagłębie wygrało 2 spotkania z Koroną i Rakowem.
Goście wcześniej mieli też takie większe wpadki jak z Pogonią 5:1 czy Radomiakiem 3:1. Jak widać jest to drużyna nie obliczalna.
Jak dla mnie wynik 2:1 lub 2:0. będzie zadowalający. Oczywiście oby nikt złapał kontuzji czy durnej kartki która by go wykluczyła z kolejnego meczu.
Do boju Lechia Gdańsk !!!
22 lutego 2026, 17:04 / niedziela
Jaga, Płock i Górnik zagrali dla nas więc ten mecz koniecznie trzeba wygrać, typuję 3:1, Bobcek się odpali.
A my swoje!!!!
22 lutego 2026, 18:58 / niedziela
Dla mnie moze byc skromne 1:0, po ciężkim meczu, a w piątek z kur...mi 3:0 dla nas. 6 pkt w 2 najbliższych meczach.
23 lutego 2026, 00:57 / poniedziałek
Pamiętajmy, że prawdopodobnie będzie musiał zagrać Miłoszek więc trzeba się liczyć z tym że coś odwali. Dlatego też chłopaki z przodu muszą wyregulować celowniki. Obstawiam 4:2 i kolejne fajne widowisko
23 lutego 2026, 08:05 / poniedziałek
Niekoniecznie. Na lewą stronę może przejść Wójtowicz a na prawej może zagrać Kłudka.
23 lutego 2026, 09:56 / poniedziałek
Kłudka również ma kiepską formę, więc ja bym nie osłabiał atutów Wójtowicza przesuwając go na lewo na miejscu trenera (już nie wspominając że nie warto całej lewy strony robić prawonożnej)
23 lutego 2026, 11:01 / poniedziałek
Zgadzam się z MSZE, że za Vojtko wejdzie Kłudka i ewentualnie zamienią strony z Wójtowiczem. Ewentualnie trener wymyśli coś niestandardowego, żeby Kałahura nie wpuszczać.
Liczę, że Tomáš uczci nowy kontrakt dwupakiem, a najlepiej hattrickiem.
23 lutego 2026, 14:40 / poniedziałek
Co do wyniku, biorę w ciemno każdy, który da nam trzy punkty, może być nawet taki o którym pisał Def.
Co do Wójtowicza na lewej stronie zaraz przed oczami staje mi sytuacja z meczu z żydami w Krakowie, także zgadzam się plum1killer, że lepiej nie ryzykować i nie osłabiać prawej strony, Może za Kałachura Diaczuk? Nie wiem, ale wierzę, że Boss coś wymyśli
23 lutego 2026, 15:40 / poniedziałek
Ciężki mecz ale liczę, że zachowamy naszą skuteczność. Na trybunach będzie nas mało ale musi być ogień Panie i Panowie.
23 lutego 2026, 17:12 / poniedziałek
Wygramy 3:1 i tyle na temat tego meczu. TLG.
23 lutego 2026, 18:17 / poniedziałek
@rynio61, amen. I jeszcze w piątek pogonić tą k..wę zza miedzy i na prawdę to może być nasz sezon
23 lutego 2026, 19:05 / poniedziałek
Kałacha to jakiś sabotazysta
23 lutego 2026, 19:09 / poniedziałek
Nie rozumiem jak na 11 metrze przed bramką naszych 3 może kryć w linii 4 z zagłębia.... W 5 minucie mogliśmy sprawiedliwie przegrywać dwoma bramkami.
23 lutego 2026, 19:27 / poniedziałek
Na razie ta gra Lechii przypomina radosną twórczość z najgorszych meczów, o których myślałem, że szczęśliwie można już zapomnieć. Dziury między formacjami obrony, pomocy i ataku. Długie i niecelne podania. Zamiast grać krótką i szybką piłką grają najgorzej jak tylko można. Do tego wolne powroty do obrony po stracie piłki. Jeśli to się nie zmieni to będzie tragedia.
23 lutego 2026, 19:29 / poniedziałek
I co uważacie o dzisiejszej obronie ?
23 lutego 2026, 19:30 / poniedziałek
Wójtowicz jest masakryczny.
23 lutego 2026, 19:48 / poniedziałek
23 Jordan to dopiero pomyłka
23 lutego 2026, 19:50 / poniedziałek
23 Jordan to dopiero pomyłka
23 lutego 2026, 19:51 / poniedziałek
To była najgorsza połowa Lechii od daaawna. Cirkovic najgorszy na placu. Mam nadzieję, że nie wyjdzie na drugą połowę.
23 lutego 2026, 19:56 / poniedziałek
Cyrkowiec mega pomyłka
23 lutego 2026, 19:58 / poniedziałek
Czasem zdarza się taki mecz w którym co by się nie działo to nie idzie.
Martwić może fakt to, że drugi mecz z rzędu u siebie gdzie wyglądamy kurde no co tu dużo mówić - hujowo !
Nie ma co się poddawać , jeśli strzelimy bramkę w pierwszym kwadransie drugiej połowy to jeszcze będzie ciekawie.
23 lutego 2026, 20:03 / poniedziałek
Wygramy 3:2
23 lutego 2026, 20:23 / poniedziałek
Walczymy o utrzymanie w tej pięknej lidze i tego się trzymajmy. Niektórym już puchary był w głowie, a tu przyjechały krety i znów nasz obrona wygląda jak juniorzy na orliku. Z tym składem to robimy wyniki ponad stan i chwała chłopakom za wszystko ale pewnych rzeczy się nie oszuka, brak zmienników i takie mecze niestety będą się zdarzały. Szkoda tylko że to wszystko jest tuż przed derbami, może podziała na niektórych, może...
23 lutego 2026, 20:40 / poniedziałek
Jak na bramce stoi krasnal to co się dziwić że padają takie bramki.
23 lutego 2026, 20:44 / poniedziałek
Parafrazując klasyka - huja gramy, opierdolą nas.
23 lutego 2026, 21:03 / poniedziałek
Czas się obudzić i przestać śnić o pucharach. Jak dalej tak będą grać jak dzisiaj to za 2 tyg Lechia będzie za niecieczą. Koniec serii 11 bez porażki. Oby nie było podobnej serii w drugą stronę.
23 lutego 2026, 21:06 / poniedziałek
Pyknięci na eziku. Arka jakoś potrafiła się podnieść po golu w pierwszej minucie, my na totalnej olewce. Ciśnięci od pierwszej minuty tak samo, jak to my zazwyczaj ciśniemy przeciwnika w naszych meczach - i brak reakcji drużyny.
Potem wpuszczenie Kłudki za Wójtowicza to tylko podarunek dla przeciwnika.
Nie ma co panikować, mamy minus 5 punktów odebranych przez leśnych dziadków. Gdyby nie to, inaczej by wyglądała sytuacja w tabeli.
23 lutego 2026, 21:07 / poniedziałek
Przy naszej dzisiejszej dyspozycji to niemożliwością było strzelenie gola Zagłębiu, widać rękę Ojrzyńskiego ! Wstrętna dla oka taktyka ale skuteczna. Ogólnie oprócz Kapicia i Meny to każdy z piłkarzy powinien dostać liścia na odmułe przed derbami. Jak zagrają tak w piątek to nie do Gdańska nie wracają.
Kilka personalnych przypierdolek
Wójtowicz - dno, zaliczył taki zjazd, że się gorzko w buzi robi.
Poulsen - Ty chłopie nigdy nie będziesz Top ! Brakuje tych pary cm i widać to przy straconych bramkach aż nadto.
Bobcek - a taka gwiazda z Ciebie była do niedawna.
Kłudka - Ty chłopie to nie powinieneś grać w tym Klubie , lepszy byłby wychowanek jako zmiennik.
Panowie piłkarze , w piątek macie zajebać tą Kurwę Arkę ! Jedziecie tam i robicie swoje !!!
23 lutego 2026, 21:09 / poniedziałek
Gdyby gdyby … chuj gdyby … 1 połowa tragedia
23 lutego 2026, 21:12 / poniedziałek
Panowie spokojnie, stało się, kiedyś musiała się ta seria skończyć. Z dwojga złego lepiej dzisiaj niż w piątek. Wizyta motywacyjno/wyjaśniająca jak najbardziej potrzebna.
23 lutego 2026, 21:13 / poniedziałek
O co Wam chodzi tak na prawdę z Kłudką? Chłopak zrobił duzo wiecej niz Cirkovic, kilka dobrych dośrodkowań, brak poważnych błędów. To samo Kalahur, dzisiaj bardzo dobry mecz. Zaczyna się z nim to samo co z Sezonienką. Kozioł ofiarny i kazdy po nim jedzie.
Szkoda pierwszej połowie.
Sędzia chuj.
23 lutego 2026, 21:26 / poniedziałek
O tyle co Kałahura nie mam się co czepiać (może była taka sytuacja na samym początku co zamiast wybijać nabił bodaj Rodina i miało Zagłębie okazję), o tyle Kłudka nie miał żadnych groźnych dośrodkowań, a całą masę wręcz komicznych zagrań. W statystykach też widać przy dośrodkowaniach - 0/6 było celnych. Fatalny występ
23 lutego 2026, 21:28 / poniedziałek
Czyli tym razem nie buzala i Rogalski a kludka i Jordan. I tyle w temacie
23 lutego 2026, 21:33 / poniedziałek
Fatalny wystep?
22 na 24 podania celne. Po jego wejściu prawa strona sie ożywiła. Zdecydowanie lepszy od Wójtowicza. Pierwsza połowa byla tragiczna i przez nią przegraliśmy.
Drugi mecz i przy dwóch bramkach straconych udział ma Cirkovic.
23 lutego 2026, 21:35 / poniedziałek
Cyrkowiec w tym meczu to taki sam dramat jak myśl czy zdarzę przed 22 do żabki
23 lutego 2026, 21:36 / poniedziałek
Kludka miał jedno sensowne dośrodkownie, pierwsze, po którym mieliśmy rzut różny ale i tak wyglądał lepiej niż Wojtowicz, Ivan dzisiaj słabiutko.
23 lutego 2026, 21:36 / poniedziałek
Od początku wystepów w Lechii powtarzam, ze Cirkovic nakłamał w CV. Pokazał dzis wyraźnie w 45 minut wszystko co mu wypominam w każdym meczu! Nawet mniej wprawione oko dzisiaj musiało to dostrzec! Najlepszy Nojgi! I to mnie cieszy bo przez długi czas byłem jego naczelnym krytykiem a z meczu na mecz daje więcej. Kałahur bez zmian. Amator, w drugiej minucie mógł juz gola zagłębiu sprezentować. Fatalny Wójtowicz, nie wiem co w chłopaka wstąpiło! Razem z Rodinem grali takie piłki, piłkarski kryminał normalnie. Kubeł zimnej wody dla nas, jak rywale się bronią to walimy chaotycznie glowa w mur... i to dosłownie. Nalepa stary wyjadacz pokazał jak można Bobcka wyprowadzic z równowagi i zneutralizować. Powtarza się scenariusz z jesieni więc proszę żeby zawodnicy swoj gniew, frustrację i sportową złość wykorzystali w derbach i spuścili rybim łbą srogie lanie.
23 lutego 2026, 21:40 / poniedziałek
Kałacha , Jordan , MK23 ;D
Bez spiny , taki zimny prysznic przed derbami dobrze nam zrobi. Wszystkiego wygrywać się nie da. I kurczę jeszcze jedno bo generalnie to broń Boże nie przypieprzam się do trenera ale jak gramy taki lipny mecz to może warto by było odkurzyć takich graczy jak Tsarenko, Viunyk , Głogowski.
23 lutego 2026, 21:44 / poniedziałek
Ja głęboko wierzę że dzisiejsza przegrana podziała na naszych grajków jak kubeł zimnej wody. Będą jeszcze bardziej zmotywowani. Nie ma co biadolić i płakać. Mam nadzieję że sportowa złość po dzisiejszym meczu jest w naszych grajkach i w piątek rozniosą w pył tych bezdomnych wieśniaków.
Pzdr
23 lutego 2026, 22:24 / poniedziałek
Koszmarny mecz i jak najszybciej do zapomnienia. Piłkarze wiedza, że w piątek muszą zagrać dużo lepiej bo z taka gra jak dzisiaj to będzie słabo. Jeśli Kłódka zagrał słabo to jak grał Wójtowicz? Chyba inny mecz oglądałem bo dla mnie Kłódka dał niezłą zmianę. Zawiedli liderzy- Kapic, Żelizko, Rodin i koszmarny na skrzydle Cirković. Seria musiała się kiedyś skończyć tylko szkoda że u siebie i w takim stylu. Ale regułą jest w ostatnich latach, że ostatni mecz przed derbami jest bardzo słaby w naszym wykonaniu a potem wygrywamy derby. Więc tego się trzymam choć dziś czuje wielki zawód i smutek...
23 lutego 2026, 22:37 / poniedziałek
Inna kwestia że karny nam się należał , a odgwizdanie spalonego to wałek jakich mało. Kurwa z gwizdkiem tragedia.
23 lutego 2026, 22:43 / poniedziałek
Dodam jeszcze, że Poulsen w bramce coraz mniej mnie przekonuje. Przy pierwszej bramce ewidentnie zabrakło mu wzrostu poza tym każda wrzutka na piaty metr to palpitacja serca.
Rywale już to wyczuli i przy każdym dośrodkowaniu jest blokowany.
23 lutego 2026, 23:13 / poniedziałek
Gramy systemem zwycięstwo-strata punktów i tak co mecz, dwa, ale to paradoksalnie dobry prognostyk przed piątkiem, sekwencja zdarzeń wskazuje na tradycyjne zwycięstwo w derbach, w dłuższym okresie czasu to oczywiście nic nie daje, taka sinusoida i minus 5 pkt w pamięci, pozwoli jedynie na miejsce w środku tabeli na koniec sezonu.
23 lutego 2026, 23:39 / poniedziałek
Chyba faktycznie oglądam inne mecze, bo dla mnie Kłudka dał słabą zmianę, Kałahur wcale nie grał tak źle jak na niego i resztę drużyny, a chwalony Neugebauer był jednym z winnych straconej bramki, bo w ogóle nie atakował przeciwnika, który sobie spokojnie dośrodkował. A potem w ataku to i tak nie był zbyt widoczny. Z Paulsenem też nie uważam, że to kwestia wzrostu, bo strzał był z jakichś pięciu metrów, do tego dość precyzyjny, bo uderzył w poprzeczkę. Dodatkowo na samym początku też wybronił groźną sytuację, więc nie upatrywałbym w nim problemu.
24 lutego 2026, 08:48 / wtorek
To że graliśmy słabo to jedno ale ewidentny karny na początku 2 połowy mógł zmienić przebieg meczu i ostateczny wynik. Ten sam sędzia ponownie krzywdzi Lechię...a jak widać też nie znają albo nie rozumieją przepisów o spalonym.
24 lutego 2026, 09:40 / wtorek
Bo te przepisy to są do luftu, tak jak te o ręce w polu karnym.
Wystarczyłoby podanie od kolegi = spalony, a wprowadzili jakieś rozmyślne zagrania, czy brał udział w akcji, czy akcja się kasuje itp.
A potwierdzeniem tego są wypowiedzi ekspertów/byłych sędziów. Lyczmański twierdzi, że karny, Rostkowski że spalony. No i kto ma rację? Dla mnie to pierwsze wybicie jest "rozmyślne", dla niektórych nie. I jak to stwierdzić? Tak to nieważne co sędzia by gwizdnął, wybroniłby się. A nie o to w przepisach chodzi, które powinny być czarno-białe.
Martwi trochę, że Mena opuszczał stadion utykając. Oby nic poważnego
24 lutego 2026, 09:52 / wtorek
To prawda, że Nojgi przy straconym pierwszym golu zagrał Kałahura, łapki schowane, stane jak baletnica 2m od rywala i dam mu czas popatrzec, przymierzyć i podać! Ale wyjatkowo z przodu był aktywny, zbierał więcej niz Zelizko i pracował. Niestety podobnie jak w przypadku cracovi widzimy, że są w tej lidze poukładane zadaniowe drużyny. Nie mamy tyle kreatywności żeby poradzic sobie z tak głęboko, skutecznie broniącym zespołem.
24 lutego 2026, 12:16 / wtorek
Ewidentnie mamy problem w meczach w których musimy prowadzić grę, konstruować akcje. Gdy mamy większe posiadanie piłki paradoksalnie osiągamy gorsze wyniki. W meczu z bezdomnymi wydaje mi się, że proporcje wrócą do normy, że to bezdomni będą musieli prowadzić grę, a my będziemy ich presować i wyprowadzać kontry.
Jeszcze jedno spostrzeżenie po wczorajszym meczu, mamy ewidentnie problem z zespołami drwali, czystymi fizolami. W zeszłym sezonie niemiłosiernie męczyliśmy się z Puszczą, zero punktów bilans bramkowy 1:6, teraz zagłąbie wykorzystało swoją przewagę fizyczną. W Gdyni trzeba będzie uważać bo wydaje się, że centymetry i kilogramy będą po stronie śledzi