arka Gdynia - Lechia Gdańsk pt. 27.02.2026 r. godz. 20.30
strona 1/2
26 lutego 2026, 07:52 / czwartek
Dzień do meczu a wątku brak... Pozwalam sobie zatem otworzyć kolejną zwycięską serię naszej Lechii.
Czas wrócić na wlaściwe tory i przy pełnej mobilizacji podtrzymać tradycję w Wielkich Derbach Trójmiasta!
Obstawiam wygraną 2:0 po bramkach Bobcka i Sezonienki.
W Trójmieście bez zmiany! Lechia Pany!
26 lutego 2026, 08:00 / czwartek
Jozin, spóźniłeś się o dwie minuty. 😉
26 lutego 2026, 09:09 / czwartek
Obstawiam wygrana 1:0, po jakimś niespodziewanym strzelcu, Pllana albo Wójtowicz
26 lutego 2026, 09:16 / czwartek
Jako że byłeś pierwszy niech Twój wątek żyje ( 2 minuty :). Ale zobaczycie że to będzie dobry prognostyk ( dwa wątki )…. Nie pamiętam kiedy ale była też taka sytuacja że powstały dwa wątki meczowe dotyczące derbów i wygraliśmy. Tak więc nie ważne iloma bramkami wygramy i kto je strzeli. Ważne 3 punkty. My wierzymy tylko w BKS!!!!
26 lutego 2026, 11:15 / czwartek
Wszystko wskazuje na to, że będziemy jutro grać na pastwisku. Ich murawa to dramat. Przy naszych próbach szybkiej gry moze stanowić to duży problem. Oby Szwarga się zesrał i poustawiał ich tak jak w Gdańsku.
26 lutego 2026, 19:40 / czwartek
Jak ktoś nie zagląda do mojego tematu to podrzucam tutaj. Miałem już nic więcej przed Derbami nie robić, ale jednak zmotywowałem się. Parę godzin to zajęło, ale jest.
Oby ktoś jutro częściowo zbudował taką derbową legendę jak Flavio Paixao.
Wszystkie gole w skrócie Flavio z Derbów.
odnośnik
27 lutego 2026, 00:01 / piątek
Przydał by się Flavio na derby. Mam nadzieję, że jutro będzie 0:3 dla nas. Jutro kluczowy będzie środek boiska. Tam nasi muszą zniszczyć śledzi. I bezdomni po raz kolejny padną na kolana. Tego meczu nie wypada nie wygrać. Ten mecz trzeba wygrać. Te rybie łby muszą znać swoje miejsce w szeregu. Jesteście dziwki, dla naszej rozrywki. Tylko Zwycięstwo. TLG
27 lutego 2026, 09:33 / piątek
2:0 dla nas.
Na 1:0 Żelizko - gol w 46 minucie zaraz po rozpoczęciu 2. połowy pierdolnie jak z armaty z 35 m. w sam środek bramki, ale po drodze piłka urwie świński łeb bramkarzowi arczan i razem z nim wpadnie do bramki.
Na 2:0 gol w 145 minucie, tj. ostatniej doliczonego czasu (55 min będzie trwać uprzątnięcie świńskich odchodów z tego chlewu, po tym jak jego gospodynie zesrają się po utracie pierwszej bramki) - Sezon główką z przewrotki z połowy boiska.
To tak minimalistycznie.
A bardziej optymistycznie to jakieś 5:0 dla nas.
A na serio, nie ważne ile, byle 3 pkty dla Lechijki.
A my swojeeee!
27 lutego 2026, 09:47 / piątek
To będzie trudny mecz...
Świnie niespodziewanie dobrze radzą sobie w meczach w gdyni, dodatkowo presja związana z derbami no i oczywiście spłaszczona tabela. Dla obu zespołów to będzie mecz o 6 pkt - dla tych kurew tym bardziej przypominając sobie jak się prezentowali po przegranym meczu u Nas w 1 lidze.
Przy niekorzystnym wyniku dla nas my mocno włączymy się w walkę o utrzymanie więc nie ma innego wyjścia niż dosłownie wyszarpać te 3 pkt z tej wiochy.
Tego właśnie oczekuję od piłkarzy - ma być ogień - walka - ciężka praca ale też musimy ustrzec się głupich błędów w obronie.
Stawiam, że mecz będzie wyrównany ale 3 pkt przyjadą do Gdańska
27 lutego 2026, 10:09 / piątek
W Gdyni płyta wygląda jakby celowo wpuścili dziki, żeby nie dało się klepać krótkimi podaniami w okolicach pola karnego. Piłka będzie pewnie więcej latać nad głowami niż sunąć po murawie.
A zatem trzeba szukać więcej strzałów z dystansu i dośrodkowań w pole karne. Na lewą obronę wraca Vojtko i niech powtórzy wrzutkę z ostatnich derbów, a najlepiej ze dwie.
27 lutego 2026, 11:52 / piątek
Akurat jeśli chodzi o bramki po strzałach z dystansu i stałych fragmentach gry to Lechia jest jedną z czołowych drużyn Ekstraklasy, mając przecież najwyższy współczynnik bramek strzelonych względem xG. Passa Arki na własnym stadionie też nie może trwać wiecznie!
27 lutego 2026, 12:18 / piątek
Gdyby warunki na boisku były względnie normalne to o nasza wygraną byłbym spokojny.
Mamy lepszych piłkarzy i dlatego twierdzenie, ze warunki są takie same dla obydwu drużyn nie jest prawdziwe. To pastwisko w dużej mierze będzie minimalizowało nasze atuty. Ale jak pisze kolega wyżej potrafimy strzelać gole z dystansu i stałych fragmentów. I to trzeba wykorzystać.
Po kopaninie wygramy 1:0...
27 lutego 2026, 12:28 / piątek
Czuję w starych kościach 2-0 po bramkach Tomka i Sezona ( takie podsumowanie 2030 )
27 lutego 2026, 14:36 / piątek
Jestem spokojny przed tym meczem, ostatnio tak spokojny byłem przed meczem z Motorem, w przeciwieństwie do meczu z kretami. Nie jestem żadnym jasnowidzem ani prorokiem, tak samo często się mylę jak mam rację, ale... dzisiaj trzy punkty wracają do pięknego Gdańska, rezultat mniej ważny, choć marzy mi się wreszcie zero z tyłu. Ktoś wcześniej napisał 5:0 , taki wynik biorę w ciemno
27 lutego 2026, 17:01 / piątek
A ja właśnie miałem odwrotnie, obawiałem się meczu w Poznaniu, potem też trochę Craxy i Motoru (liczyłem że przynajmniej remisy uda się wyciągnąć), a w poniedziałek byłem spokojny, myślałem sobie że trzeba wygrać i że dadzą radę wygrać, a wiadomo jak się skończyło.
Teraz też nie jestem zbyt spokojny (głównie ze względu na stan murawy), ale to chyba dobry znak.
27 lutego 2026, 18:22 / piątek
Musimy wrócić z Gdyni z 3 pkt.
Człowiek obawia się, że niestety w końcu nadejdzie ten dzień przegranej ze śledziami w ekstraklasie. Te kurwy będą się puszyć jakby mistrzami świata zostali, zapomną o tym jak ich laliśmy przez te wszystkie lata.
Arka to drużyna grająca antypiłkę , większość goli które strzelają to farfocle. Jeśli zagramy mądrze to ja nie widzę opcji żebyśmy to dzisiaj przegrali. Ważne aby nie złapać jakiejś głupiej czerwonej kartki lub nie sprokurować karnego.
Jedziemy tam po swoje !
Arka Gdynia Kurwa Świnia !
27 lutego 2026, 20:20 / piątek
Panie i Panowie - alko w dłoń i zdrowie za Lechię za BKS !!!! I nie rzucamy małpkami aby ekrany były całe po meczu !!!
27 lutego 2026, 20:25 / piątek
I jazda z kurwami, pierdolonymi śledziami.
27 lutego 2026, 20:28 / piątek
Dobrzy ludzie poratujcie streamem
27 lutego 2026, 20:30 / piątek
Wśród nocnej ciszy, głos się rozchodzi...
27 lutego 2026, 21:00 / piątek
27 lutego 2026, 21:07 / piątek
Kurwa nie da się grać na tym boisku.
27 lutego 2026, 21:10 / piątek
Dobrze gramy, nie ma dziur, ale widać, że liga nas rozgryzła - atakują nas od początku meczu, szybko strzelają nam gola a potem się męczymy z obroną.
A za boisko powinien być walkower dla nas.
27 lutego 2026, 21:11 / piątek
No niestety było do przewidzenia że tak będzie. Mena na takim boisku bezradny bo tu nie da się przebiec normalnie z piłką kilkunastu metrów. Trzeba poprawić wrzutki bo na razie są fatalne.I próbować strzałów z dalszej odległości. Im wyszedł strzał życia...
27 lutego 2026, 21:13 / piątek
Race … zaraz zaczną śledzie małpki udawać i zakaz do 2038 dostaną
27 lutego 2026, 21:15 / piątek
Strzał życia … na zasadzie jebnal a wcale tak nie chciał
27 lutego 2026, 21:31 / piątek
Kto widział Cirkovica?! Znowu sie czepiam ale ile można! Bardzo mnie rozczarowuje Wójtowicz, wraca do ustawień fabrycznych... to już trzeci mecz gdzie jest fatalny. To jest mecz dla Vijunyka! Sezon też tutaj nieobecny. Klepicho takie same dla wszystkich ale ten dzieciak z arki z piłka biega a Mena niestety nawet nie próbuję grać swojego.
27 lutego 2026, 21:33 / piątek
Nawet jak to przegramy, złego słowa nie powiem na chłopaków. Dawno nie widziałem tak grającej Lechii, może od czasów pierwszych 20 minut w Poznaniu. Nie ma żadnej odpuszczonej piłki, jest pełna asekuracja, nie ma przewlekania wybić, nie ma ani sekundy gry na przeczekanie. Mogłoby już spokojnie być 1:3, cóż, nie mamy szczęścia. To, co powinno wpaść nie wpada, a wpada co nie powinno.
Od razu widać, że to nasz najmocniejszy skład a przeciwnik jest o klasę słabszy.
27 lutego 2026, 21:34 / piątek
Bobcek miał dwie świetne okazje,do tej pory z takich strzelał gole...Planna tez powinien to strzelić. Cirković faktycznie niewidoczny.
27 lutego 2026, 21:37 / piątek
TECHLG
W 100% zgadzam się z Twoimi spostrzeżeniami !
Kurde niesamowicie mi ryje beret ten mecz, jesteśmy pozbawieni naszych największych argumentów czyli możliwości grą piłką. Tym kurwom w to graj , uwikłali nas brzydki mecz. Dużo niedokładnych dośrodkowań z naszej strony. Arka nie potrafi grać w piłkę, pokazują to wyjazdy , są w stanie punktować wyłącznie u sobie na tej łące.
27 lutego 2026, 21:46 / piątek
niestety już 2:0
27 lutego 2026, 21:46 / piątek
Grają wolno, miękko, nie mają szczęścia.
27 lutego 2026, 21:49 / piątek
Sorry ale muszę… cirkovic wypierdalaj
27 lutego 2026, 21:51 / piątek
Gramy bez wiary z powiązanymi jajami.. niestety na ten moment nic nienawiązującego nawet ze kontaktową bramkę strzela…
27 lutego 2026, 21:54 / piątek
Kur.. skoro raz się pomyliłem to już mówię że nie wygramy tego meczu…
27 lutego 2026, 21:55 / piątek
Najmnije wiary jest w piszących o braku wiary.
Brawo KACPER!!!
27 lutego 2026, 21:55 / piątek
Wygramy to… i wówczas na następny sezon kupuje koszulkę z napisem : sezonienko . Obiecuję
27 lutego 2026, 21:57 / piątek
Sezon ładnie zawinął. Zelizko super. Jeszcze może być dobrze. Jeszcze tylko Bobczek....
2:2 Zelisko
Brawo IWAN!!
27 lutego 2026, 21:58 / piątek
Brawo! Teraz dobic kurwy!
27 lutego 2026, 21:58 / piątek
:)))))))))))
Co mówiłem Szanownym Państwu :P BRAWO DRUŻYNA!
27 lutego 2026, 21:59 / piątek
''Sorry ale muszę… cirkovic wypierdalaj''----DOBRE....
27 lutego 2026, 22:03 / piątek
No trzeciej na bank nie strzelą nasi..🤪
27 lutego 2026, 22:06 / piątek
Neugebauer za Cirkovica
27 lutego 2026, 22:13 / piątek
Acha, czyli po 2:2 przestaliśmy grać, a więc remisik nas zadowala.
27 lutego 2026, 22:18 / piątek
Viunnyk za Sezonienkę
27 lutego 2026, 22:22 / piątek
Nasi cały czas atakują.
27 lutego 2026, 22:35 / piątek
koniec 2:2
27 lutego 2026, 22:36 / piątek
Słaby mecz w naszym wykonaniu, zwłaszcza po wyrównaniu. Arka wyglądała na naszym tle jak jakiś zespół co mówi samo za siebie. Rzeźbiarz to mógł za 20 minut Kurminowskiego wpuścić, choćby dlatego że w poprzednich derbach gola strzelił.